tlumič Rockshox Ario nebo Fox Float R?

16 nepřečtených
  • karelretik

    Prosím jaký je rozdíl v těchto tlumičích?

    Chci to pro manželku na kolo na cyklovýlety s rodinou po cyklostezkách a lehčím terénu. Má po úrazu zad. Tak hledám něco odpruženýho. Měl jsem půjčenýho Gianta

    http://www.giant-bicycles.com/…/8385/46682/

    a Specialized

    http://eshop.kola-radotin.cz/…1-red-white/

    Na obou se jí jelo relativně dobře. Ještě chci vyzkoušet Treka , ale nevím kde v okolí Prahy mají dámské testovací.Je to typ Fuel EX 5 WSD a má tlumič FOX Float RP2. Ale ten rám jí moc neseděl, když na něm jen seděla v krámě. Ale na cestě to může být jiné.

    Teď otázky.

    Je nutné mít propedal?

    Je to velký rozdíl v pružení v terénu s a bez propedalu?

    Je velký rozdíl mezi Fox a Rockshox?

    Jaký je váš názor na ty kola? Jí osobně je to jedno. Nejsme žádní super bajři, ale těch 1500–2000 za rok s rodinkou dáme. Děkuji za názor

    0 0
    • Soreno  

      No pokud se nepletu tak ten FOX má továrně nastavenou hodnotu propedalu a ten RS ARIO je základní model plně otevřený nebo plně zavřený – já nejsem příznivcem žádnýho inteligentního pružení má to pak nepříjemnou hranku a proto jsem si přece nekupoval fula.

      Dále ale hodně záleží na zadní stavbě kola resp. systému pružení – takže já bych vybral to kolo na který se manželce bude jezdit pocitově líp

      0 0
    • marapara  

      Připlať si za RP2 místo Float R. Airo nestojí za nic moc a RP2 má vypnutelný propedal

      0 0
      • -Alan-  

        Přesně tak, Propedal se dost hodí mít vypínatelnej. A taky doufat, že ta přednastavená hodnota ti bude vyhovovat. Ne každý ale bude chtít připlatit za štelovatelnou RP23. Hodně lidí místo Float volí tlumiče X-fusion, které asi nebudou špatné. A nejsou tak drahé.

        0 0
        • MlokCZ  

          Představená hodnota propedalu u RP2 problém téměř nikdy není, toho bych se nebál.

          Je to stejně někdy mezi dvoujkou a trojkou (pro různá interní nastavení je to o něco posunuté) při srovnání s RP23 a tak to téměř každý na RP23 stejně používá.

          To bych se mnohem více bál interního nastavení komprese, že nesedne (to se ale dá nechat upravit, jenže je to zase dalších cca 800–1000Kč navíc).

          0 0
          • marapara  

            Nebo vzít ten X-Fusion.

            Jinak, co jsem zkoušel to Airo na nějaké celoodpružené Meridě, tak stálo za prd. Nafounaké na váhu tlumič nějakou citlivostí neoplýval, spíš naopak a navíc byl dost progresivní. Až se ufoukl, zvětšil se sag a citlivost, ale taky víc houpal.

            0 0
    • karelretik  

      no tak zatím z toho moc moudrej nejsem…ale jedna pravda je, že když jsme jeli s RS ario, tak se to manželce zdálo tvrdý oproti tomu FOX rp2. Musel jsem ufukovat, ale pak to zase houpalo. Nevím, jestli mi někde v krámu vymění tlumič za jiný s odečtem za ten co si nechají. Jedná se o kolo specialized Myka. Ten rám jí seděl, ale ne ten tlumič.

      0 0
    • karelretik  

      taky nevím, jestli poznám rozdíl mezi FOX RP2 a FOX R. Je to stejný rozdíl jako mezi FOX RP2 a RS Ario ? Potřebuji PROPEDAL ?

      0 0
      • marapara  

        RP2 má navíc modrou páčku na zapnutí/vypnutí PP. Float R má jen kolečko štelování zpětného odskoku. To má i RP2, ale nad ním je zmiňovaná páčka.

        Stejný rozdíl to není, jsou 2 jiné tlumiče s jiným průběhem. Propedal je dobrý, při asfaltových přesunech. Když ho zapneš, tak se tlumič při jízdě po silnici přece jen tak nehoupe, ale přitvrdí se. Naopak poloha open umožňuje ničím nerušený chod tlumiče (krom nějakých vnitřních nastavení CT a tak) v terénu.

        Propedal není lock, tlumič jen „ztuhne“. Jinak lock není myslím moc vhodný na fully. Stejně by šel použít jen na vyloženě hezkých asfaltkách, protože čepy stavby budou jinak dost trpět pod nárazy od rozbitější cesty.

        0 0
    • karelretik  

      nějak jsem se přestal orientovat v těch odpovědích…

      Fox Float R má propedal nebo ne?

      0 0
      • MlokCZ  

        R-ková verze má propedal, který nejde vypnout. R-kovou verzi na většinu (hodí se maximálně na extra citlivý a houpavý rám) rámů nebrat.

        0 0
      • marapara  

        Float R má propedal na středním stupni. To znamená trvale zaplý druhý stupeň, který nelze vypnout a tlumič mít tak úplně otevřený.

        0 0
    • lazza  

      Váhám mezi Rock SHox Monarch RT3 a FOX 2013 FLOAT CTD-ADJ Boost Valve Kashima.

      Jakému byste dali přednost?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.