• ememem

    Zdravim, potreboval bych nejaku prakticku skusenost resp. referenciu na uvedeny tlmic.

    Aby bolo jasne o co ide – dosiel mi novy ram z nemecka a namiesto v specifikacii uvedeneho a v Bestellungu resp. Sendungsbenachrichti­gungu potvrdeneho Fox RP 23 som po rozbaleni na rame nasiel uvedeny kusok. Nemam RS tlmice nejak moc v obraze ale je mi jasne ze je to o triedu nizsi tlmic ako RP 23 a na zaklade len zbeznej vizualnej obhliadky sa mi to zda byt – slusne povedane – riadny low end. Ide mi o to ci je to na maratonske a take drsnejsie xc  jazdenie az tak zle abych bezpodmienecne trval na reklamacii (balenie, postovne atd.) alebo je to pouzitelne a mam to s kyslou hubou preglgnut.

    btw – samozrejme ze reklamaciu som vypisal, ide mi o to ci mam v pripade vykrucaciek a natahovania typu „kto to dlhsie vydrzi“ s ktorym na 100% pocitam na nej drsne trvat a dotahovat sa (co ma dost nebavi) lebo uvedney tlmic je shit.

    dik.

    0 0
    • Tomínos  

      No asi takhle, jsou i horší tlumiče ale není jich moc,proti tý záměně za foxe bych asi dost protestoval :-)

      0 0
    • MlokCZ  

      Ario je podle mě ošizený MC 3.3. Nemám s ním (Ario) ale praktické zkušenosti, takže je to mnou prakticky ověřená informace.

      Tedy bude progresivnější než RP23 a to výrazně. Nemá žádnou platformu, což je škoda. Negativka je řešena elastomerem. A nemá žádné omezení komprese.

      Funčnost by měla být vcelku dobrá, díky žádnému omezení komprese by měl být slušně citlivý, ale zase absence platformy pak neumožní žádné lehké omezení (lock je v tomto případě k ničemu).

      Průběh tedy musíš zhodnotit dle rámu, to že je progresivnější může být jak špatně, tak dobře.

      Osobně bych vyžadoval určitě výměnu, i když pokud sedne průběh a oželíš platformu, tak i Ario bude slušně funční řešení.

      0 0
      • ememem  

        otazka – co je to MC 3.3 a co je oproti nemu osizeny?

        pises ze – Tedy bude progresivnější než RP23 a to výrazně – ten povodny Fox mal compression tune max., ram je cube (malo progresivny ci nie? ) takze ako takato kombinacia vyznie v celku?

        0 0
        • MlokCZ  

          Jaký Cube? Pokud AMS (jakýkoliv), tak rám je to nejméně progresivní na trhu a s tím RS tlumičem by to šlo.

          MC 3.3 má navíc platformu (floodgate).

          A compression tune má na progresivitu vliv jen minimální, oproti rozdílu tlumičů RS x Fox zcela zanedbatelnou.

          Ario bude ale určitě citlivější než ten RP23 s CT max (RP23 by bylo nutné přenastavit, aby ho citlivostí dohnal a i nepatrně předehanl s CT méně než min).

          0 0
          • ememem  

            ams pro.

            podla toho co pises mi to vychadza tak ze nebyt principialnosti „chcem co som si objednal a zaplatil“ tak bych sa na to mohol aj vytento…

            0 0
            • MlokCZ  

              Záleží od toho, co preferuješ za vlasnosti a jak a co na tom budeš jezdit a jakou progresivitu budeš potřebovat.

              AMS Pro jsem rok a půl jezdil s MC 3.R (to je to samé co MC 3.3, jen to má dálkové ovládání z řídítek navíc). S Foxem jsem pak AMS Pro měl možnost projet taky (v tomto případě jen s CT min, bylo to ještě s 07 tlumičem).

              S tím RS tlumičem jsem pro využití celého zdvihu jezdil o trošku větší sag (s Foxem byl sag dostatečný a tedy reálně chodící zdvih větší). Citlivost byla podobná na obou těch tlumičích, kdyby byl ten Fox upravený na méně než min nebo v TF tuned, bude na tom lépe.

              Na Ariu ale nebude žádná platforma, ale zase tam je lock. Lock je podle mě na fullu k ničemu, ale někdo ho třeba na asfaltu využije. Na závodech v terénu použiješ stejně leda platformu (kdyby lock, tak rovnou můžeš jet na HT), abys nepřišel o výhody fullu.

              Osobně bych tam nejdraději dal Pushnutý RP23. Bez úpravy v TF tuned ale pořád bych mnohem raději jezdil s RP23 s CT min. RP23 s CT max bych tam nechtěl, ale třeba někomu by to naopak na závody sedělo.

              0 0
              • ememem  

                Lock je podle mě na fullu k ničemu – uplny suhlas. po asfalte nejazdim a v terene nevidim dovod preco bych to vypinal, ht vyjde lacnejsie.

                 RP23 s CT max bych tam nechtěl, ale třeba někomu by to naopak na závody sedělo – to znamena co? ze s CT max bude malo citlive?

                  
                0 0
                • MlokCZ  

                  Ano, přesně tak. Ale když jsou u Bikelive ty změny tak levné (tím myslím hlavně, když náhodou změna CT nesedne, tak další nová změna je jen za 200), tak je originální nastavení RP23 skoro fuk.

                  0 0
                  • ememem  

                    ok, dik, zacinam sa trocha orientovat. tak co by si urobil keby sa nejako moc storcovali ? mam to nechat tak, poskladat to a jazdit s tym RS alebo za kazdu cenu vymena nech to stoji co to stoji?

                    0 0
                    • MlokCZ  

                      Tohle si musíš rozhodnout sám. Nemůžu vědět jaké ty vlastnosti kolik pak oceníš a také netuším jaké máš možnosti třeba jezdit zatím na něčem jiném.

                      Já kdybych měl na čem jezdit, tak bych se snažil o výměnu. Jak moc daleko bych to řešil, kdyby se cukali záleží na konkrétní situaci a jednání s nimi.

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Ale ještě tu výměnu bych počítal s tím, že ho nechám přenastavit na CT min nebo míň než min. S max bych to jezdit nechtěl. Ale jak říkám, nemůžu vědět, jak to bude sedět tobě.

                        0 0
                        • krokus  

                          Jak už jsem psal jinam: nechal jsem tlumič nastavit na méně než min a bylo už to na mě moc houpavé. Tlumič je teď znovu v Bikelive, mají mi ho nastavit na střed. Při takto přátelské ceně přenastavení (200 Kč) si můžu dovolit trochu experimentovat:-)

                          0 0
                          • MlokCZ  

                            Tady jen poznámka, že na AMS Pro bude chování tlumiče zcela odlišné než na vyšším zdvihu, tedy komu vadí CT méně než min na vyšším zdvihu, tak tady vadit nemusí.

                            U Aria se mu to bude houpat úplně stejně jako u CT méně než min, protože tam není omezení kompresí žádné.

                            0 0
                            • ememem  

                              ozeliem trocha pohodlia, ja hupacku nechcem (aj ked s foxom by sa to dalo riesit prepinanim platformy ale to stale tiez nemienim robit) takze asi budem trvat na tej vymene.

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Houpačka to nebude nikdy, je to pořád 100mm chrtí stroj (mně se s otevřeným MC 3.R pohupovala stavba při šlapání zcela minimálně). Ale také každý si pod houpačkou představí něco jiného a každý umí jinak šlapat do kruhu.

                                Každopádně u Foxe to v Bikelive vždy můžeš nechat přenastavit přesně jak to bude vyhovovat. A ta citlivost je vždy pro otevřený tlumič, vždy u Foxe máš propedal. I když i ten je výrazně závislí na nastavení CT.

                                0 0
                                • ememem  

                                  takze cim vyssie CT tym tuhsi (menej citlivy) propedal?

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    Projdi si k tomu historii. CT se tu rozebíralo opravdu podrobně. Sručně, čím vyšší nastavení CT (k max), tím méně citlivý tlumič v otevřeném modu a také tím více omezující propedal (CT max + propedal na 3 je v podstatě už téměř lock). Ale má to i další vlivy jako menší rychlost tlumiče, tedy s CT max je vůbec méně aktivní. A nepatrně se projeví i na využití zdvihu (a to asi tak, že CT min potřebuje pro cca stejný impuls síly pro doraz cca o 5% vyšší tlak než CT max). Podstatné je ale hlavně to, že to zcela zásadním způsobem ovlivňuje i otevřený tlumič.

                                    0 0
                                    • ememem  

                                      dik za vysvetlenie. cim dalej viac zacinam byt presvedceny ze budem tlacit vymenu alebo kompenzaciu.

                                      btw k tej historii – trocha inteligentnejsi vyhladavaci engine by sa hodil, niekedy trafit spravne klucove slovo je docela umenie (pokial nehladas nobby nick)

                                      0 0
                                      • MlokCZ  

                                        Naposledy se to více řešilo tady. A více se to začalo řešit původně tady.

                                        0 0
                                        • ememem  

                                          vidim ze spravne klucove slovo je „mlok“ , len toho vyhodi strasne vela :-)

                                          0 0
                                          • MlokCZ  

                                            Kdybych to sám hledal, tak bych zadal compression a současně tune, což je to co hledáš. No a když jsem to zkusil, tak to našlo obě ty vlákna, co jsem dával odkaz + většina dalších je opět k tématu.

                                            Tedy první logický dotaz, co bych zkusil a hned našel všechno co měl, tedy nějak nevidím problém v hledání…

                                            Najdou se případy, kdy je to trošku horší, ale já tu nikdy s hledáním problém neměl (a občas něco opravdu i hledám).

                                            0 0
                                            • ememem  

                                              ved hej, toto by sa najst dalo, to mal byt kompliment :-). ale uz sa mi stalo ze som hladal vlastny prispevok (kvoli linku na ine forum) a nevedel som sa k tomu za slaka dohrabat. tykalo sa to xt kotucoviek a problemov s tuhnutim.

                                              0 0
    • MirkoCarver  

      Proti RP23 jsi přišel asi o 6000kč. Airo je obyčejný hodně progresivní tlumič, bez jakékoli systému podobnému propedalu či SPV. Lze ho jen zamknout, snad má ochranu proti proražení… Doporučuji vrátit. Na maratony zcela nevhodný, odemknutý houpe a zamknutý nepruží :-(

      0 0
    •  

      Zdravíme Ječňáka!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.