Rock Machine Blizzard 27 2017 - 3x znicene lozisko v orechu

40 nepřečtených
  • Swarz

    Ahojte,

    Som vyse 1 rok spokojny majitel kola Rock Machine Blizzard 27 90 2017 ale opakovane ma trapi problem s vnutornym loziskom na XD orechu original kol Weinmann spike 35. Naboje su akejsi „One“ znacky, zrejme nejaka cina podobne ako rafy (s ktorymi som ale spokojny).

    Po kupe a naslednom asi 3 –4 mesacnom intenzivnom pouzivani som si vsimol ze to zle preraduje a obcas pada retaz medzi kolo a kazetu. Pri blizsom preskumani som zistil ze kazeta resp. cely XD orech ma volu a to je pricina. Rozobral som naboj vybral orech a zistil ze vnutorne lozisko orecha sa uplne rozsypalo. Orech isiel mechanikovi na vybratie rozsypaneho loziska, kedze toto uz nebolo v mojich skromnych podmienkach priechodne. Medzicasom aby som mohol dalej jazdit som narychlo kupil dalsi takyto naboj „One“ z bazaru nahodil orech s oskou do kolesa a jazdil. Prekvapivo orech vydrzal este menej asi po mesiaci a cca 5 – 8 jazd (ne bikepark) bola v orechu zase vola. Vnutorne lozisko znovu rozsypane. No nic hovorim si, ze ti cinania nevedia vyrobit ani lozisko. Medzicasom uz som mal prichystany predchadzajuci orech s „potem“ snaziveho mechanika ktoremu sa podaril vonkajsi obal loziska nalisovany hlboko v orechu vybit. Do orechu som dal znackove loziska FBJ vsetko namazal a zlozil s pocitom ze minimalne rok sa toho uz nebudem musiet chytat. Na moje prekvapenie vsak vnutorne lozisko vydrzalo tri 20 az 30 km jazdy. Momentalne mam na policke oba orechy aj s rozpadnutymi nalisovanymi loziskami a mam chut to vyhodit do kosa a kupit nove koleso. Nejde mi ale do hlavy co moze sposobovat taketo pravidelne rozsypanie loziska? Pressfit mi nepripada moc tesny, po nalisovani sa loziska tocia relativne lahko, aj ked tazko mi to posudit ked nemam ziadnu referenciu. Trosicku tuhsie vsak idu po nalisovani ale len malo. Moja vaha je cca 87kg + vystroj, obcas kratke strme useky vyslapem v stoji.

    Nemate tu niekto podobnu skusenost? Pytam sa tu lebo viem ze v Cesku je ovela viac majitelov tohto bicykla ako na Slovensku.

    Diky za pripadne info

    0 0
    • Singlespeed  

      Místo psaní románu už jsi dávno mohl koupit kvalitní zadní náboj, nechat to přeplést a jezdit…

      0 0
      • filous  

        Jj navíc ve slovenštině…to se nedalo přečíst. Kup si lépe celý zadní kolo, ty ráfky jsou stejný bláto jak ten náboj.

        0 0
        • vanderpoel  

          ty nerozumis slovenstine? smutne.

          0 0
          • filous  

            Proč smutné? Slovenštině rozumím, chodil jsem na ČVUT, tam bych si rozuměl pouze s půlkou lidí, jelikož vycurani slovenští kolegové sice nadávali na Prahu a ČR kudy chodili, ale studování gratis v ČR jim zas tak moc nevadilo. Jen pro zajímavost kolik Čechů chodí na slovenská fóra?

            0 0
            • Vilém  

              Tak co mas tedy za problem? Chces sem slovakum zakazat vstup?

              0 0
            • wladeq  

              Připustil sis někdy tu možnost, že byli všichni v poho, akorát ty jsi *****?

              0 0
              • xtonda  

                A já s ním souhlasím, po revoluci řvali jak je Češi utiskují, vyřvali si vlastní stát, tak proč se sem cpou, vyčůrané pokrytectví.

                0 0
            • TicTac135  

              Na slovenská fóra asi nikdo nechodí, protože taková věc jako slovenské fórum nejspíš neexistuje. V každé oblasti, o kterou se zajímám a kde navštěvuju příslušné zájmové fórum je slováků jako… hub po dešti. Mě osobně by ani nenapadlo jít například na www.bike-forum.hu, www.bike-forum.at, www.bike-forum.pl nebo snad www.bike-forum.sk, ale pro SK populaci je to naprostá samozřejmost. Prosím nebrat můj příspěvek jako hejt nebo flejm, jde mi spíše o ten společenský fenomén, než o to někoho rozčílit nebo ještě hůř se s někým hádat na internetu.

              0 0
              • Swarz  

                Prekvapuje ma ze sa tu vobec nieco taketo zacalo riesit- nejaka Slovensko-ceska otazka. Nebodaj zato ze je to ceske forum, sem slovaci nemozu pisat? Je to vas cesky kusok „internetu“? Dobre ze chodi plno cechu do Kalnice do bikeparku a tam su vsetci slusni a kamaratsky. Takze tieto prispevky beriem tak ze patria zopar vyrostkom resp. trollom tohto fora.

                0 0
              • Smazaný účet  

                Mtbiker.sk

                Vole

                0 0
              • krabica  

                Proč nechodíš na cizí fóra? Mně to přijde úplně normální, třeba na mtbr.com je plno užitečných informací.

                0 0
                • TicTac135  

                  Já chodím na cizí fóra, o tom ten post nebyl. Spíš jsem se pozastavoval nad fenoménem SK populace na CZ fórech. Kdyby se na mtbr.com zaregistrovalo 20,000 Kubánců, tak by se jistě taky pozastavili nad tím, proč není nějaké Kubánské fórum, kde by se mohli realizovat. Mám dost zájmů a pro každý z nich existuje nějaké diskuzní fórum, kde je třeba jeden angličan a dva rusové žijící v Praze, ale k tomu 5000 slováků. Drobným testem jsem zjistil, že na SK straně neexistuje ekvivalentní fórum, proto musí vědomostí chtiví slováci na CZ fórum. „Full stop“

                  0 0
          • xtonda  

            Nejde tolik o slovenštinu jako o to, že to je souvislý nestrukturovaný text bez diakritiky (neskutečné kolik pitomců v době, kdy tak 15–20 let pro to už není technický důvod, stále nepoužívá diakritiku), to je otravné i češtině, samozřejmě v jazyce, který se nepoužívám běžně, je to horší. Takové výpotky taky přeskakuju.

            0 0
        • černápole  

          slovenština je fakt humus, udělá se mi na zvracení, kdykoliv jí zaslechnu-)

          0 0
          • marius  

            Jste se všichni zbláznili nebo co? Jsem netušil jak moc velcí ziji v Česku idioti a že jich je tolik. Běž do řiti smrade. Možná že se blíží doba, kdy budeme potřebovat dobře sousedy.

            0 0
    • Sistematicx  

      1– pokud snazivej mechos nema vytahovak vnejsich prstynku lotisek je to mantak a mel by si to sehnat a ne potem to vybit…

      2– pokud snazivej mechos nalisuje nove lozisko do orechu tlakem za vnitrni prstynek je to mantak a posle lozisko opet do kytek…tyhle male loziska do orechu je potreba tlacit za vnejsi prstynek jinak se deformuje klec a draha, lozisko se pridre hned od nova staci mu pak nalozit a je jasny

      3– fbj loziska neznam, ale dal jsi tam krytovane oboustrane gumou? Nedostava se ti nekudy do loziska nadmerne moc bordelu?

      4– naba dt350 ti vyresi problem na vzdy

      0 0
    • Soreno  

      Ty naboje jsou smejdy a nejsi sam kdo ma problemy. Takze si mel reklamovat. Kamarad reklamoval, sice to byl boj, ale nakonec jiny naboje.

      0 0
    • JFtryall  

      Ten naboj je srot. Sype se to vsem, kup neco poradneho a preplet.

      0 0
    • Swarz  

      Loziska som lisoval ja naklepanim po obvodu s nastavcem od gola sady. Tu problem nieje.

      Loziska boli kryte gumou obojstrane. Ziadne zo znicenych lozisk nebolo skorodovane alebo nejako zvlast znecistene.

      Reklamacia neprichadza v uvahu, urcite sa nenecham tahat za nos niekolko tyzdnov (a byt bez kola) a po „vyrieseni“ sa opat vracat na dalsiu reklamaciu.

      Kupu noveho kolesa? No tu ste fakt machri :) nato by som sam neprisiel.

      Dost ma zaujima ten dovod preco sa to sype aj keby som nakoniec mal kupovat novu sadu kolies ak by to bol nevyriesitelny problem.

      0 0
      • Vilém  

        ..noveho zadneho kolesa se spolehlivym nabojem.

        Problem muze byt v nepresne obrobene nabe, kde se treba sviraji loziska atd…

        0 0
      • boo-beek  

        Tak, on Ti tu už i někdo psal, ať to „jen“ přepleteš na jinou nábu. Jestli nechceš reklamovat ani kupovat novej kvalitní díl, tak těžko říct, jakou chceš radu. K postupu mechanika se tu už taky někdo vyjadřoval, fotky jsi nedal, není už co jiného napsat. Ale obecně, One komponenty jsou pro mě zásadně nedůvěryhodné, mají naprosto nesmyslné papírové parametry vzhledem k ceně, stačí se podívat třeba na deklarovanou hmotnost bajků od Supu. Lehký a levný těžko bude kvalitní / odolný. Tak je to vždycky, nehledě na obor. 3 parametry, vyber si 2.

        0 0
      • novas752  

        Lol. Ale muzes zkusit koupit jeste treba 3 dalsi orechy do zasoby. :)

        Zrejme je spatna konstrukce nebo nejake tolerance.

        Jak tikaji ostatni koupil bych kvalitni naboj nebo cele nove zadni kolo a vic to neresil.

        0 0
        • Swarz  

          Tak som kupil novu sadu kolies ale problem riesim dalej. Jedina indicia ktoru mam je ze pressfit v tom ocelovom orechu je prilis tesny. Mam v plane dat tam lozisko s C5 vôlou, ak sa mi ho podari zohnat a uvidi sa

          0 0
          • novas752  

            Nebo můžou být nesouosé plochy pro ložiska, tam ti změna uložení nemusí pomoct.

            0 0
            • Swarz  

              Toto som kontroloval. Oska pekne pasuje do oboch lozisk v naboji a aj do orecha. Aj keby loziska orechu boli malicko nesúosé stym nabojom, nemalo by to vadit je tam dost „priestoru“ pre nejaku tu nepresnost. Tipujem to na ten pressfit

              0 0
              • Vilém  

                O jakem pressfitu, v souvislosti s orechem, mluvis? Jako, ze je dira v orechu mala a po nalisovani deformuje loziska?

                0 0
                • Swarz  

                  Presne tak.

                  0 0
                  • Vilém  

                    Z jakeho materialu je ten orech vyroben?

                    0 0
                    • Swarz  

                      Orech je ocel. Kazdopadne este pracujem s verziou ze nespravne zaberaju zapadky, ze obcas zabere len jedna a potom nastava velka naloz na lozisko ako keby sikmo „do krutu“

                      0 0
                      • pepek  

                        Hmm, zajímavé. A co vliv Coriolisovy síly – o tom jsi neuvažoval? Nejezdíš třeba často severo-jižním směrem?

                        0 0
                      • Vilém  

                        A rozperka mezi loziskama ma spravnou delku? Zkousel jsi to stahnout, tak jak je to pri dotazenem upinaku, zda to chodi hladce?

                        0 0
                        • Swarz  

                          Stahnout ako pri upinaku som to neskusal ale po nalisovani spolu s tou rozperkou idu loziska pomerne tuho aj bez stiahnuteho upinaku. Ked roztocim koleso s oskou v rukach tak sa toci s odporom. Pritom odpor v naboji je minimalny. Aj v servise nato poukazovali ked som daval koleso centrovat. Nemohlo sa stat ze som loziska prilis nabil na tu rozperku? Ked mi pridu oba orechy zo servisu tak sa stym pohram.

                          0 0
                          • Vilém  

                            Samozrejme,ze by se.to mohlo stat, zvlast pokud by byly diry pro loziska nepresne obrobeny, pripadne nevhodna delka te rozperky.

                            0 0
                          • rc fox  

                            Mě to zatuhlé přišlo vždy i z RM a dle prodejny je to normální. Když jsem mluvil s klukama z RM, tak je to zas jinak a diví se těm hovnám co říkali.

                            Dát jiné náboje a máš klid. Reklamace je na celou zimu a možná i jaro. Pokud nebudeš mít kliku.

                            Přímo s RM se dá celkem slušně mluvit.

                            0 0
    • maajkee  

      Já bych to reklamoval do tý doby než ti dají radši jinej náboj :)

      Když chtěj šetřit a dávají tam tyhle shity, tak musejí nést nasledky :)

      0 0
    • Swarz  

      Tak, len taky update: Naboj ma zlu konstrukciu..neda sa stym robit nic.

      To lozisko co sa furt sype ma nevhodnu polohu voci zapadkam, je od nich prilis daleko a kvoli tomu tam vznika velka axialna zataz. To lozisko by malo byt po spravnosti ulozene v rovine so zapadkami, tak ako to robia aj kvalitny vyrobci nabojov a orechov.

      0 0
      • Mocik  

        Měl jsem ten samej problém reklamoval jsem 3× a na potřetí mi přeptli na kolo jinej naboj ale stejně i ty rafky jsou na bezduše špatný nedrží na noch pořádně plástě tak jsem stejně si nechal zaplést nový kolo s kvalitnim nabojem a ráfkem. Nechápu proč jsi kupoval novej ten samej náboj kdyz to je takovej smejd je celkově blbě navrženej :D mě prvni loziska vydrzeli pres 1000km a další taky jen pat jizd do 100km,

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.