Rada-náboje u Rock Machine, po roce výměna?

7 nepřečtených
  • MTB-bikerka

    Chtěla bych znát Váš názor: Všimla jsem si, že když sjíždím strmé kopce s celkem těžkým terénem (kořeny, výmoly, kamínky), trochu to někde vepředu klepe (jakoby hraší, ale není tam vůle, kolo se normálně točí, není prasklý drát) nejspíš v náboji předního kola, ale vlastně to takhle přesně nemohu specifikovat, může to být i ve vidlici…prostě mám pocit, jako kdyby to přední kolo chtělo vyskočit z rychloupínáku, náboje…

    při přejezdech na asfaltu po rovině žádné problémy nejsou, ani v terénu – když jedu po rovině nebo do kopce, když však sjíždím v hodně plné rychlosti opravdu hrozný terén z prudšího kopce a nebo když jedu po rovině, ale na cestě jsou jeden kořen za druhým, tak je to výše popsané patrné…

    V servisu tvrdili, že to může být nábojem (mohla tam zatéct voda nebo u závodních kol se toto může stát, že něco odlehčeného v náboji už po takto krátké době může odejít)-kolo zatím neviděli, ale hned nabídli, že rovnou prodají nová zapletená kola Mavic s novým nábojem v ceně 4000 Kč za obě, v jiném zase, že by to mohla být vidlice (ta však před dvěma týdny byla přehlédnuta ve specializovaném servisu a měla by být ok) a v jiném zas, že možná bude chtít dotáhnout hlavové složení, protože jsem nechala před časem měnit představec a mohlo si to sednout.

    Kolo má vzduchovou vidli Rock Shox Tora 100 mm a náboje Rock Machine Disc,

    kolo mtb 26 Rock Machine Tsunami 2009 je rok staré, najeto 4000 km.

    Výplet je Mach 1 stainless.Nevím, co s tím, výměna nábojů po roce mi přijde divná, nezdá se mi, že by to mělo nějakou vůli v hlavovém složení a vidlice je nastavena na mou váhu 69 kg. Fakt nevím, snad jaký máte názor… Děkuji za odpověď lidem, kteří jezdí a propadli kolu podobně jako já…Nechat teda vyměnit obě kola za Mavic – to mám ale strach, zkušenosti s výměnou komponentů nedobré…

    0 0
    • chleban  

      naboj se mi nezda… spis bych tipoval vidlici- konkretne zpetny doraz nebo mlaceni retezu do zadni stavby. muze to byt treba i jen bowden nebo vule v hlavovem slozeni (ale tu bys asi poznala ty nebo servisak)

      0 0
    • Neunzikger  

      Nejdřív je třeba najít příčinu.

      Projeď kolo bez sundavacích věcí: bidony, pumpa, brašničky, vercajk…

      Nauč se poznávat zvuky od svého kola. Cvrnkni do komponent, které nejsou nafest a mohly by zvuky vydávat. Bowdeny, hadice, kabel computeru o rám a vidli; přesmyk. Třeba i lanka o rámovou trubku. Brzdové páky, desky.

      Díly, které by mohly být povolené např. košíky, odrazky.

      Půjč si na diagnostickou projížďku přední kolo – tím můžeš to své vyloučit, nebo obvinit.

      Nech projet někoho zkušeného – třeba zvuk určí.

      0 0
    • JSt  

      takhle od klavesnice tomu ten posledni servis nejlip rozumi ;-)

      0 0
    • alexandr  

      Resil jsem neco podobneho. Pri skocich nebo prejizdeni nejakych prahu mi furt neco klepalo zepredu. Dlouho jsem podeziral vidlici, ale nakonec to bylo hlavove slozeni. Na prvni pohled taky nejevi zadnou vuli, ale jak se to razove zatizi, tak mi z neho lupe uplne strasne.

      0 0
    • kronic  

      Taky tipuju hlavové složení, ale to je takový problém nechat na to podívat někoho, kdo tomu rozumí? Takhle se můžeme jen dohadovat, co by to mohlo být.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.