Dotaz na úpravu kola RM Gravelride 200

3 nepřečtené
  • Hajis

    Ahoj, vyhrál jsem v soutěži kolo Rock Machine Gravelride 200, jsem, nebo jsem alespoň do teď byl zarytý fullař a obecně MTB výletník, ale zkusil jsem si toto kolo a musím říct, že to rozhodně něco do sebe má a líbí se mi. Ale jelikož je to opravdu hodně ošizené kolo co se převodů týče, měl bych dotaz. Jak moc reálné, je dát kolu dozadu alespoň 10, ideálně 11ti kolečko? V silničních sadách se naprosto nevyznám a vůbec nevím jaké jiné dualy, přehazka, kazeta, náboj…by se tam musely dát a kolik by to stálo. Díky moc

    0 0
    • Martin  

      pokud chceš přejít na víc pastorků, tak to bude chtít minimálně kazetu, řetěz, přehazku a pravou páku… otázka je, jak s tou levou, jestli ti nebude vadit každý pes jiná ves… kdybys koupil i levou páku, tak to zas bude víc peněz.

      můžeš zkusit přejít na 10s Tiagru, ta není nějak extrémně drahá.

      0 0
    • atty  

      Pokud do toho nechceš „vrážet“ peníze za novou sadu, vcelku dost se toho najde na bazarech – dostl lidí upgraduje z Tiagry nebo modelově starších 10sp sad 105, Ultegra atd. – daj se sehnat za rozumno.

      Nicméně počítej s investicí minimálně 3–4 tisíce (páky/páka, hazka, kazeta, řetěz) jsou nutnost. Náboj řešit nemusíš – bude tam standardní Shimano ořech na 8,9,10 sp určitě, možná i na 11sp (i kdyby nebyl, tak se dělaj kazety aka Ultegra pro 10sp ořech s 11sp. pastorkama, ale je to za cca. 1600 jen kazeta).

      Nicméně i ten Claris a Microshift páky pak někdo rád na nějakého zimáka klidně koupí, takže zase něco z investice „odmažeš“ prodejem.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.