Řidítka do představce starýho favorita

20 nepřečtených
  • morph

    Zdravim, obracim se na vás s prosbou o radu či link na nějaký rovný řidítka či vlaštovky do starýho představce favorit viz. foto.

    Všechno co v eshopech vidím je moc široký a do tohohle představce by se to nevešlo. Díky

    0 0
    • Jakobo  

      Otazka je, zda je predstavec pro rodla 25.4 nebo 26 mm, to fakt netusim. Mozna se delaly oba prumery.

      Kazdopadne musis koupit rodla 25.4 mm a bud nic nebo mezi ne a objimku dat plech z konzervy 0.3 mm nebo tak neco. Riditka 25.4 se porad daji pomerne snadno sehnat.

      0 0
    • morph  

      On ten představec má atypický rozměr cca 22.3mm :/, právě proto se ptám.

      0 0
      • morph  

        Díky, tam je přesně vidět ten můj problém :). 22.2 mm představce existujou, ale když si prohlídnu jejich nabídku řidítek tak mají 22mm ridítka, která se ale v místě představce rozšíří na 25.4mm :/

        0 0
        • Jakobo  

          A neni to na detske kola? Tam by tech 22.2 mohlo byt. Ten predstavec mam nekde doma a ze ma 22.2 bych fakt nerekl, ale tak je to mozne, rozmery mel Favorit uplne mimo. Kdyztak kup novy na 25.4 mm, pokud nepotrebujes nejak extra dlouhy tak se da levne sehnat nejaky Force apod. Kdyz bude do pozitivu, tak jej akorat vic zasunes. Jestli teda predstavec vubec je na vidlici 22.2 mm…

          0 0
          • morph  

            Dětský to není, pasují do toho klasický duralový berany z favoritu.

            0 0
            • Jakobo  

              Blbost. To co je na fotce nahore je z nejakeho detskeho nebo dorosteneckeho kola, Favorit delal i normal predstavce pro rodla 25.4 nebo 26, nevim. Zmer prumer krku, pokud to nebude 22.2 mm tak to neni standard velikost.

              0 0
              • Vilém  

                Jaky presne mely ty predstavce prumer, to ti nereknu, najisto vsak vim, ze normalni berany tam clovek nedostal.

                0 0
        • Jakobo  

          Ted se divam znovu na fotku a pokud je to fotka tvojeho predstavce a ne z netu, tak toto je na detske riditka, delaly se stejne jak dospelacke. Co vlastne teda potrebujes? Tady mas treba na vyber z predstavcu normal rozmeru http://www.retrocyklo.cz/…avce-riditek

          0 0
    • Infidel  

      Také jsem řešil tento problém, no nakonec jsem to pořešil redukcí redukce a pak lze použít běžně dostupné představce i řidítka.

      0 0
      • Jakobo  

        To je ale hrozne hnusne, za to bych posilal do koncentraku, kde by te za trest mlatili pumpickou :-) Da se to vyresit elegantne, viz odkaz vys. Ale imho stejne by mu to nepasovalo, toto ma nejaky detsky predstavec. Ten krk nebude mit 22.2 mm.

        0 0
        • Infidel  

          Tak já jsem tu redukci měl jednak za polovinu, jednak černou a bylo to na starou mrdku na zimu a účel to plnilo za pár kaček stoprocentní. Za ty prachy hodně muziky a zase tak hnusný to taky nebylo :-) Ale pokud to někdo chce na TOP veteránka, budiž…

          0 0
        • marasan  

          a zminovanej favoritackej forbec je snad vrchol vkusu?

          0 0
          • Jakobo  

            No clovece ja si myslim, ze jo. Popravde nevim, jestli je to kopie nejakeho Cinelli, Modolo nebo ceho, pokud ne a je to ceska prace tak klobouk dolu. Ten predstavec je dost promysleny, to zebrovani zvysuje torzni tuhost a pritom jej vyznamne odlehci. Je to podobne jak kliky Race Face. Kdyby byl tochu lip opracovany a ne jen jednoduchy odlitek, zapracovali trochu na srubech tak mozna by to byl nejhezci zavitovy predstavec vsech dob. Minimalne proti tem vsem trubkovym z te doby je zajimavy. Fakt skoda, ze ten design nedopilovali.

            0 0
            • learita  

              Myslím, že ho udělali podle francouzského vzoru . Dopilovat si ho můžeš sám. Nechá se celkem pěkně vyleštit. A co se týká vnitřních průměrů, těch je myslím několik. Z některých se dali berany vyndat, protoze v představci byli ocelové vložky, z některých to nešlo. Ty byli bez vložek. Jak to vyráběli nevím.

              0 0
              • Jakobo  

                Ze jej obslehli jsem bohuzel tak nejak cekal. Co se kvality tyce zas chapu, ze tlacili na cenu, estetika a bezpecnost byly druhorade. Misto zapusteneho imbusu vystrceny ostry sestihran.

                Asi budes mit pravdu, vim, ze predstavec, ktery mam doma je na 99% nejak 25.4 nebo 26 mm, mel jsem jej v ruce o vanocich a jen kvuli tomu, ze byl dole napraskly jsem dal znamemu na kolo jiny. A taky si pamatuju na ty plechove vlozky u jineho kola.

                Mozna ten nahore na fotce je fakt 22.2 mm a je delany na berany, ktere ve fabrice staceli z rovnych Alu trubek a doprostred nedavali vne trubicku jak bylo na zapade zvykem (+ sirsi rodla 23.8 tusim).

                0 0
            • Patar  

              Na starší typy Favoritú se montovaly představce se žebrem a otvorem 22,2mm délkou 80mm. Pozdější verze, které používala i Eska na model Bohemia byly bez žebra a dělaly se ve více délkách. Tam byl potom otvor pro řídítka 24mm a oblouk 22,2 mm se montoval za pomoci 2 ks segmentů Šiřka řídítek se tehdy rozšířila ze 37 cm na 40 42 respektive 44cm. Teprve po listopadu se nějaký čas montovaly oblouky s rozšířením uprostřed na 25,4 mm a vnitřní výztuhou. Tomuto průměru pak odpovídaly i představce.

              Jakobi!

              Pokud chceš někomu radit, musíš o tom také něco vědět .

              0 0
            • learita  

              Tak jsem to v dílně trochu omrknul a já mám všechny představce s vnitřním průměrem 24mm. V některých jsou berany o průměru 24mm (bez vložek) a v některých 22mm s ocelovou vložkou. Pak mám ještě jedny berany Favorit s vnitřním průměrem 25,4mm s dural vložkou a vyraženým nápisem Favorit viz. foto.

              Jo a taky vím, že představec 24mm se dá snadno odfrézovat na zajímavější průměr:-)

              0 0
              • Patar  

                Tohle je varianta cca z roku 1988.Brzdové páky byly už perforované a čelisti Centrik.

                0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.