Rětěz - originál mazání Shimano?

29 nepřečtených
  • Egesi

    Čau, nevíte někdo čím se mažou rětězy Shimano od výroby? Je to takovej lepkavej vosk a je to asi nejlepší co sem kdy na řetězu měl (možná je to jenom tím že je ten řetěz vždycky novej :). Nebo něco podobnýho.

    Jo a druhá věc, je rozdíl mezi hg 73 a 93?? Já jsem dojel 73ku a nasadil 93 a mám pocit že tam fakt je, je tišší, líp nabýhá, tvrdší tužší…

    0 0
    • Carloss  

      čau, myslím, že je zbytečnost tohle moc hrotit.. jestli můžu inspirovat, tak já rětěz (s rychlospojkou) peru po každé jízdě v kanistru ( popř. flašce) s benzínem smíšeným se starým motorovým olejem…pak to jen lehce otřeš.. Takže se řetěz vyčistí a mazivo se dostane všude, kde je potřeba a je ho tam jen malý množství.. takže se na to skoro vůbec nelepí prach :)

      0 0
    • kubad  

      Co sem se setkal s retezy tak na nich byla vzdy konzervace a ne mazivo, ale nekdo to spokojene jezdi a je spokojen jak mu to slape, ja novy retez domazavam a tu lepkavou potvoru se snazim setrit aby se me na to nelepil prach.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Měl bych dotaz na lepení bezdušáků. Mám tady jakési Rep'air Tubeless od Hutchinsonu, ale vypadá to jako normální lepení, tak jestli to opravdu funguje. V plášti jsem měl tmel, tak jestli se to musí nějak fest umýt, ošmirglovat a tak nebo jestli to stačí jen otřít, kydnout lepidlo a připlácnout flastr. Protože ani ten šmirgl v tom nebyl. Zřejmě se mi FF UST podařilo na 7 mm procvaknout. Nebo to ani nemám zkoušet a rovnou to dojezdit s duší?

        0 0
        • kubad  

          nikdy sem nenašel rozdíl mezi normálníma a spešl UST flekama :-)

          používal sem obyč dlouhé roky a bez problému, postup jak u lepení duše, pokud vozíš tmel tak pořádně odmastit než to zdrsníš, pak ještě bacha abys neprobrousil tu gumovou vrstvu na pneu, jak se dostaneš na vlákna už ti flek nechytne.

          Pokus je díra hodně velká tak sem požil flek od kluků z pneuservisu v potřebném rozměru :-)

          ale pokud je hodně velká díra asi budou poškozené vlákna v pneu a po nafoukaní se ti udělá boule, takže skus a uvidíš.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Ty fleky jsou opravdu jako od Ferdusu, ale lepidlo je jiné. Přijde mi to jako nějaké vteřinové, protože zatímco jsem držel flek, slepil jsem si prsty a přilepil flek. Ale na prst, ne na plášť, protože jsem to probrousil až na vlákna a na plášti vůbec nedržel. A to jsem si liboval, jak je to hezky chlupaté, že to bude dobře držet :-D Tak jsem nacpal lepidlo do díry (bez fleku), protože jsem si všiml, že hezky naleptává gumu a nafoukl. Drželo to, ale potřeboval jsem větší tlak, aby naskočily patky a to už nevydrželo. Takže tmel všude. Tak jsem to zase svlíkl, dal lepidlo a navrch ještě připlácl ten flastr. Patky už naskočily, ale ještě si to odplivlo. Asi ten flastr spadl. Ale když na to nesahám, tak to drží. Pár dnů počkám, až tmel trochu zgumovatí a uvidím. Pokud ne, budu muset vymyslet, jak tam ten flastr přilepil, aby držel. Možná bude lepší normální lepidlo na duše. Boule se na plášti nedělá, tak by byla škoda to nějak nepořešit.

            0 0
            • StuntJ  

              Kamoš co jezdí UST a pořád do mě hučí, ať na ně přejdu, lepí větší díry na plášti klasickými fleky na duše. Údajně je to to samé a ten samý princip lepení – tedy chemicky narušit plášť a flek a pak je spojit – chemicky narušené vrstvy se promýchají, rozpouštědlo vyprchá a je to spojené. Je to nějaký typ studené vulknizace, něco jako lepení letadýlek z PS toulenem… Ale prd tomu rozumím, tak to neberte moc vážně :o)

              0 0
              • Rychlej turista  

                Já udělal tu chybu, že jsem si nepočkal na Kubadovu odpověď a ošmirgloval to až na vlákna, na nichž to fakt vůbec nedrží. Příště to jen odmastím, lehounce přejedu šmirglem, protože ta gumová vrstva je opravdu velice tenoučká a zalepím normálním gumovým lepidlem na duše. To speciální lepidlo od Hutschinsonu bude asi dobré jen na malé ranky bez fleků. Člověk se pořád učí :-)

                0 0
                • StuntJ  

                  a co skusit chemopren anebo něco podobného ? ten by to snad pobral … jinak od čeho to je taková rana ? ? ?

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Ten chemoprén koupím, taky myslím, že na tohle bude dobrý. Poskočil jsem si na makadamu a po dopadu to bylo. Počítám nízký tlak v kombinaci se špatným šutrem.

                    0 0
                    • kubad  

                      pořádně podlepit velkým flastrem, ale stejně je podle mě plášť v péééérde… :-(

                      0 0
                • pepek  

                  Já jsem jednou takto zalepil díru na normálním plášti s duší.

                  S pravděpodobností jedna k milionu jsem se za půl roku někde trefil šutrem přesně do tý dírky, ten měkký flek to nevydržel, rána – a na jednom metru to bylo prázdný. Dal jsem tam pak nějaký tvrdý flek, který jsme měl asi 15 let z nějaký předpotopní sady. Možná by na to byly dobrý fleky, co se používaly na motocykly.

                  0 0
                • ememem  

                  sice netusim akym cinom tento thread skonvertoval z mazania retaze na lepenie ust plastov ale otazka – zalepil si to, nafukal a drzi to? riesim identicky problem (popis zo vcerajska tu), obdobna diera akurat zvisla a zboku a na obyc RR, zalepil som to normalnym flakom na duse len furt vaham ci do toho mam naliat tmel a skusit to nafukat alebo to rovno vyhodit a pockat par dni kym prijed novy. sa mi to zda uz dost velke…

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    No jak – pokrok v technologii mazání řetězu jde rychle kupředu a protože mazání řetězu je natolik složitá a komplikovaná věc, že jsem nechtěl, aby toto vlákno zapadlo v propadlišti dějin. Proto, když se tady objevil Kubad, napadla mě spásná myšlenka, jak toto vlákno ještě aspoň chviličku uchovat :-)

                    Zalepit jsem ho zalepil, ale asi flastr spadl, protože když do toho dloubnu, tak si to ještě odplivne. Ale nafoukat se mi to podařilo. Tak počkám pár dní, až tmel trochu zgumovatí a pak to půjdu vyzkoušet. Jesli to držet nebude, fláknu pod flastr chemoprén. Pokud jsi to zalepil a nedělá se boule, tak to bude v pohodě.

                    0 0
          • scret  

            ja zkousel zalepit diru v UST gume normalnima flekama a vubec to nelepilo:(( rozdelal jsem cca 3 sady lepeni a stale nic… takze po cca hodinovym souboji jsem tam vrazil dusi a po prijezdu z dovoleny nalil NoTubes mliko a do ted to drzi…

            0 0
            • JSt  

              kdyz to lepidlo napaples aji na flek, nechas trosku natravit, tak by to melo drzet.

              teda takhle sly zalepit diry v obyc plasti s dusi. u bezdusaku nevim, ale taky by to mohlo fungovat.

              0 0
              • kubad  

                lepil sem s obyč lepením Yarroline jak duš tak UST pneu tak obyč pneu a vše vpohodě :-)

                0 0
    • scret  

      u novyho retezu akorat stahnu tu lepivou sragoru z povrchu petrakem aby to nechytalo bordel a jezdim… prijde mi ze tak retez vydrzi par vyjizdek docela slusne namazanej.. potom uz samozrejme mazu…

      0 0
      • Chiron  

        Taky to tak dělám, jen ho otřu z toho lepidla na povrchu. A nemažu, ten sajrajt vydrží fakt hodně. Za sucha není problém na něm najet 200km v kombinaci terén cesta. Na cestě klidně i víc. Když je bahno, tak vydrží míň, ale i tak drží dost dlouho.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.