• Hejdik

    Vážené bikerstvo:-)

    Možná mě s tím to pošlete do blíže nespecifikovaných míst a zřejmě bude tento thread dalším ze zbytečných flamů a stejně skončí můj návrh v propadlišti dějin, ale nedalo mi to abych to nezkusil:-)

    Něco v tom duchu jsme už tady před časem řešili,ale stejně…

    Předem upozorňuji,že mi nejde o žádné škatulkování,zá­měrné hodnocení někoho za kdovíjakým pochybným účelem,nebo něco podobného.Myslím to jenom v dobrém a nechci se nikoho dotknout:-)

    A vo co teda jde? :-)

    Coooo kdyby,byla zřízena funkce na B-F,kde by leckterý uživatel mohl využít nějaké funkce kde by mohl navrhnout kohokoliv z B-F do nějakého seznamu,kde by na základě jeho příspěvků mohl dát tomuto uživateli bod v případě,že by se mu dlouhodobě zdály jeho připomínky užitečné ,smysluplné a relevantní.

    Takto by mohla být třeba v profilu funkce „udělit bod“ a podle nasbíraných bodů by se třeba v odd. „USERS“ mohla nacházet tabulka,kde by byli seřazeni navržení uživatelé podle počtu udělených bodů.

    Co tím sleduju? Nemám žádné administrátorské ambice nebo tak něco,ale zdá se mi,že by tohle mohlo býti užitečné např.pro nově příchozí na B-F,kteří moc lidí zde neznají a takto by si mohli podle toho „ratingu“ nějak ověřit to do jaké míry mohou toho, co jim v něčem radí,brát vážně a důvěryhodně.

    Samozřejmě se nejadná o žádné mínusové body a opravdu to myslím jen v dobrém a pozitivním smyslu.

    Pokud by se vám tahle myšlenka zdála mimo,nebo se vám na tom cokoliv nelíbí,tak se nezlobím a berte to jenom jako jeden z dalších hloupích nápadů Hejdíka :-)

    Venku je teď celkem hnusně,tak nemám na práci nic jiného než vymýšlet bejkárny :-)

    0 0
    • Radek Broz  

      Projde-li to, k tobě napíšu „kádrovák“ :P

      0 0
      • pepek  

        Máš u mně jeden bod.

        0 0
      • Hejdik  

        To je právě to že kádrovat nikoho nechci,protože kádrovový posudek může být i negativní,což by v tomhle případě nebylo možné a to ani v nejmenším není můj záměr :-P

        0 0
      • black.horse  

        BOD

        0 0
    •  

      za poslední odstavec máš u mě jeden BOD

      0 0
    • ememem  

      toto mi je dost jedno ale riesenie toho co som uz niekolkokrat pisal a sice ze thready od cca 200 prispevkov sa stavaju kvoli pomalosti rolovania necitatelne by som uvital hodne.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Pomalost rolovania je spíš problém prohlížeče ) V opeře mužeš mít thread s 2000 odpověďma a jak se načte, tak se scrolluje furt stejně, ale v práci když musim občas užít IE s tim problémy bejvaj dost robustní )

        0 0
    • kali222  

      a kdo bude mit nejvice bodu, muze vyhrat i jizdni kolo.

      :D

      0 0
      • Hejdik  

        Třeba:-)

        A nebo se z toho může blahem po…at:-)

        Ne vážně ,jediným účelem by bylo ,aby nově příchozí byli trochu v obraze.

        Např.v době kdy jsem se já zaregistroval bych to uvítal…

        0 0
      • jIrI___  

        z Tesca :)

        0 0
    • martin_bakov  

      Aby tohle ‚bodovani‘ nedopadlo jako na csfd.cz

      (http://www.csfd.cz/…h-uzivatelu/) kde je nejrelevantnejsi uzivatel POMO, golfista, klopatra ktery tam sou od zacatku a na ostatni v podstate sere pes :)

      Jinak dulezita vlastnost je aby jeden USER mohl rozdat omezeny maly pocet bodu napr. 3 body tj. max tri oblibenci dostanou bod. Zaporny body bych vynechal.

      Ale nemyslim si ze to je potreba zavadet prinos neni velky.

      0 0
      • Hejdik  

        O záporné body se opravdu nejedná a ani jsem o nich tentokrát neuvažoval!

        0 0
        • JSt  

          to je chyba!

          0 0
          • Hejdik  

            Myslím si ,že není,když jsem totiž zakládal obdobné téma,tak mi reakce dost otevřely oči a docela jsem si uvědomil věci,které mi před tím nedošly.

            0 0
          • martin_bakov  

            Neni pokud si stranky / komunita chce udrzet co nejvice uzivatelu.

            0 0
          • pepek  

            V tom případě máš ode mně první záporný bod. Zavedl bych i povinný zpěv hymny při otevření BF, tak jak je to teď populární na Slovensku.

            0 0
            • ememem  

              netaraj

              0 0
            • Blade  

              A kdo alespoň jednou za den nepojezdil po Holedné, nesmí ten den vůbec vlézt na B-F, nu ni?:)

              0 0
    • scret  

      napad je to dobry, bohuzel trochu nerealny, alespon me to tak prijde… kdo by komu mel udelovat ty body? kdo koho bude posuzovat, jakym zpusobem? kdo nastavi latku nebo kriterium aby clovek vedel jak ma druheho hodnotit? atd. atd.

      napad dobry, ale chtelo by to domyslet nejaky detaily…

      myslim ze pokud se clovek ridi desaterem a chvili tu procita nez vubec se ozve nebo zalozi vlastni vlakno, pak by mu melo alespon trochu byt jasne kdo by mohl eventuelne dobre poradit…

      0 0
      • Horyna  

        Souhlasím. Stačí chvilku sledovat dění a člověk si udělá docela přehled.

        0 0
      • martin_bakov  

        Udelis si sve napr. 3 body svym 3 oblibencum, za par tydnu se odkryje bodovani a vedle jmena uzivatele se objevi ikonka nebo cislo tak abysme videli jestli ho obdivuje napr. 30 lidi nebo nikdo … pak vis ze komentar / nazor od toho cloveka co ho ‚uznava‘ treba 30 lidi ma asi trochu vetsi vahu nez od nejakeho novacka.

        Jak sem ale rikal viz. priklad s csfd.cz, vytezi z toho spis jen zkuseny matadori co uz tady existujou dlouho a znaj se.

        Vymyslet detaily a vyvazit to znamena pro admina mnoho bezesnych noci, takze pochybuju ze Vam na tohle skoci :)

        0 0
    • Superior  

      To, že na fóru dosud podobné žebříčky a hodnocení nejsou má svoje kouzlo a podle mě je to i jeden z důvodů jeho úspěšnosti.

      0 0
      • Blade  

        Důvodem jeho úspěšnosti je to, že žádné jiné takové fórum není, pomineme-li při velkém počtu příspěvků velice nepřehlednou Cyklodiskuzi a několik dalších pokusů o diskuze v samém prvopočátku zničených Olkycem :)

        0 0
        • Superior  

          Tak třeba je tak dobrý, že jiný neni potřeba…

          0 0
    • RomanH  

      Ty se v praci nudis, ze ? Proc ma clovek touhy porad nekoho hodnotit, omezovat,… Jako ze tu jsi uz delsi dobu, tak jsi si snad obrazek na nektere uzivatele uz udelal, ne ?

      0 0
    • scalar  

      Už aby bylo nad 15 stupňů a začali jezdit na kole i ti, co v zimě nejezdí a mají čas vymýšlet takovéto pi…iny

      0 0
    • maajkee  

      já bych to bral, už vidím jak mi na konto skákaj desítky bodů denně :)) a až jich budu mít nejvíc ze všech, stanu se pro uživatelé BF nečím, jako je bůh pro křesťany :))

      0 0
      • scalar  

        Nejdřív tě ale budeme muset ukřižovat :-)

        0 0
        • Hejdik  

          No mám pocit,že i když člověk něco navrhne v dobrém duchu,popíše důvod,tak se to stejně strhne v diskusi plnou jakési záště,podezíravosti a kdoví čeho všeho,ve všem se hledá pouze to negativní,nikdo neokomentuje ,nebo neřekne názor k pozitivní stránce věci.Nikdo nevidí to ,že by to mohlo třeba někomu pomoci,nebo se lépe zorientovat.

          V podstatě jsem to čekal,ale myslel jsem si ,že když si někdo opravdu přečte to jádro věci,tak pochopí celkem jednoduchý a pozitivní záměr.Leč jsem se opět spletl a narazil,nu nevadí.S poučením že se do takových blbostí už příště nemám pouštět to tu zamykám,jdu se radši věnovat kolům,to snad nikoho neurazí:-)Tak díky za reakce …pa pa.

          0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce