• Kuba78

    uzrava ve me rozhodnuti poridit si nove kolo a nahradit sveho veterana. Po mnohalete odstavce sem se pokusil proniknout opet do sveta horskych kol, dostudoval terminologii, obhledl nove trendy, materialy a co je na trhu a musim rict ze se mi cim dal vice zamlouvaji ramy od RB. osadil bych to komplet na deore. Jeste nez to rozhodnuti uzraje uplne, tak si asi chci zapujcit testovaci kolo a rad bych zhodnotil, ktere by bylo to prave a jakou velikost.

    co jezdim – klasika, cyklostezky, polnacky, trochu do lesa, teren lehci az stredni.

    co nejezdim a asi nebudu – skoky, downhill a podobne mladistve vylomeniny

    co jezdit urcite nehodlam – zavody

    co mozna chci jezdit – traily

    jak casto jezdim – mene nez bych chtel, pocitam nalet v nejlepsim pripadne nizsi tisice km rocne.

    jak jezdim a asi i budu – na pohodu, vyletni tempo, jeden vylet vetsinou maximalne desitky km

    velikost jezdce – 180cm

    hmotnost jezdce – no doufam ze casem mensi, ale momentalne v plne polni a s pripadnym camelbakem jeste tesne docent

    z toho co sem tu nacetl, tak mi vychazi asi velikost ramu L a kola pravdepodobne 29 (nebo mozna staci 27,5?) ,nevim jestli jit do CRR nebo IQ – jak moc ziskam pri mem stylu jizdy s fullem? vetsi pohodli? nebo pri me vaze to zas takovy rozdil nebude? Kriteriem je take relativni bezudrzbovost, jak casto a jak moc budu muset tlumic servisovat?

    0 0
    • Lukas91  

      Ohledně výběru kol jestli 29 nebo 27,5 je těžké radit. 29 jsou lepší na delší tratě a méně technické jízdy (27 je opačně, spíše jako 26, více technické ježdění). Pokud máš stejný rám, tak si vyzkoušej oboje a uvidíš sám. Výškově by ti 29 sedlo, ale je otázka co chceš jezdit (Více cyklostezky nebo v terénu – případně jaký terén) ? Něco styl XC by měli 29 být ok.

      Celopéro vs pevné kolo – zde je spíše otázka komfortu, dle mě celopéro zobe nerovnosti (Záleží jak je nastavené, jaké jsou komponenty, apod.) Zase by bylo lepší si vyzkoušet podobné rámy. Ohledně váhy tam nic nevadí, vše lze nastavit dle aktuální váhy. Deore vybavení je ok a chceš použít 2×10 nebo jiné převody ?

      0 0
    • Kuba78  

      mensi update.

      po tydnu s testovaci IQ275 a cca 200km ruznym terenem jsem vicemene rozhodnut, ted treba doladit konfiguraci a barvicky. Barva zatim vede brutal ram +cerna vidle, ale to se urcite jeste casem zmeni, zatim je cas na objednani (nebudu jezdit pres zimu).

      Co se tyce osazeni, zde trochu vaham. puvodne sem myslel ze zlaty stred, tedy komplet SLX vzhledem k tom ze rozdil proti komplet Deore je celkem zanedbatelny. ale podle informaci od RB bude ted osazovan SLX 2017, tedy 2 × 11. na testovacim kole bylo 2×10 coz mi celkem vyhovovalo. Deore na 2017 zustava na 2×10. Co byste volili vy? nebude mit 2×11 treba mensi odolnost nez 2×10? Aktualne jezdim stare Deore 3×9.

      Co se tyce vidlice, tak vaham jestli Reba nebo Suntour, ale mozna bych tam nechal ten zakladni suntour, udajne je odolnejsi a ma pak jednodussi servis.

      kdybyste konfigurovali IQ275 team na SLXku, co byste zmenili k lepsimu nebo jinemu a proc proti te zakladni konfiguraci? dejme tomu v ramci ± 10 procent cely zakladniho TEAM.

      nehonim gramy, nehonim zavody, jezdim celkem malo (tak 1–2tkm si myslim rocne), stredni teren, na pohodu, neskacu. Chci kolo co mi vydrzi par let bez nejakeho vetsiho servisu.

      0 0
      • deadmead  

        Ahoj, na jaře jsme s přítelkyní řešili podobné problémy :-)

        Hele full/HT je na tobě, to si nejlépe vyzkoušej.

        My koupili IQ 290 ve vystrojení TEAM až na pár drobností. Dle mého názoru se vyplatí si připlatit za lepší kola! KomI23 je super volba, pevná a lehká. Dá se v budoucnu použít pro bezduše..

        Deore sada vůbec není špatná, rozdíl oproti SLX moc nepoznáš.. možná na brzdách, tam bych uvažoval že zkusím sehnat XT 785 2015–2016 (né ty nové XT 8000 cosi.. jsou výrazně dražší).

        Co se týče vidlice, my koupili upravený Epicon od Milana, protože po úpravě chodí lépe než Reba (která je o cca 7–8tis dražší). Po 1000km na Epiconu bych si už Rebu nekoupil (možná kdybych nevěděl co s penězma), jsem velice spokojen!

        0 0
      • Smazaný účet  

        Brutal Finish v kombinaci s červnou vidlicí sluší minimalistickému stylu RB nejvíce. Ušetříš asi 150 – 200 gramů na laku, a to při váze jejich rámů ocení i „negramař“. Původně jsem taky chtěl jít cestou Teamu, ale nakonec mi bylo u kamaráda kolo postaveno podle mých požadavků. Nicméně měl jsem testovačku a odnesl jsem si následující dojmy:

        Uctívaná Reba mě nijak zvlášť nenadchla. Podle !mě! má Epicon lepší poměr cena\výkon. Pohonu nelze skoro nic vytknout. Z variant 2×10\11 bych volil 2×11. Řetěz vydrží +\- pár km stejně. V rozpočtu bych hledal prostor na lepší kola než ty základní.

        Nemám nic proti rozměru 650b, ale na tvém místě bych si ještě jednou projel i 29". Tebou popsanému stylu by to mohlo sedět. Jezdím jejich 29" hardtail a na pražských trailech nepociťuji žádné zásadní omezení. Samo sebou, že fully jsou jinde, ale o tom primárně nepíšu. :-)

        btw. Nechystá RB v dohledné době nové fully po vzoru Bandita? Někde na FB RB o tom byla v diskusi zmínka.

        0 0
    • racek_chechtavy  

      29

      0 0
      • vpa007  

        27,5 ;-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Pěkný a dobře sladěný. Ta barva je standard nebo vzorník?

          0 0
        • racek_chechtavy  

          barva hezka ale ty cerveny rucky jsou jak pest na oko k modre.

          a na zakladatelovo zamereni se 29 hodi vic… ale proti gustu…

          0 0
          • vpa007  

            mno, je to barevnej kontrast, asi né každýmu to oku ladí, ale to je na světě to hezký, že lidi maj navzájem krapet jinej vkus ;-)

            nicméně pořád si stojím za to, že 275 je výbornej univerzál, kterej má to dobrý z obou světů… kdybych chtěl někdy ještě HT, tak to jistojistě bude 29tka, ale jako celopéro, i když k tomu doba spěje, a i když jsem testoval, a i když mě na to Petr Heiník lámal, tak by mi teď docela chyběl zdvih, na kterej sem si velmi rychle zvykl :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Že by Petr Heiník někoho lámal do 29"? To se mi nějak nezdá… :-)

              0 0
              • vpa007  

                jo čéče, měl na něj lámal a už jsem celkem byl na TestFesti i nalomenej.. jen jsem si nebyl jistej, jestli tak velký kolo dostanu do výtahu a do kumbálu… teď už vím, že asi jo, ale stejně… kdybych si 29tku koupil rovnou, to bych za pár let neměl už kam „růst“ ;-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Zajímavý, to mě překvapilo. Když jsem s ním mluvil, tak se jednoznačně klonil k 27,5. No, růst… Já bych spíš řekl, že od 275 vede cesta k 575, ne? :-)

                  0 0
                  • vpa007  

                    … jasně a od 575 k Banditovi… to ale jsou na můj vkus už moc velký houpačky se zdvihama, který nevyužiju… páč já su konzerva a jezdím takový to toulání po krajině, od piva k pivu (jasně že nechlastám, jedině Birell ;-))… takže 275 je pro mě naprosto dokonalej univerzál ;-)

                    0 0
            • Kuba78  

              to je ale hezke srovnani ruznych barev a kombinaci.. tos vsechno ojezdil, vypada to ze je to na jednom miste?

              ad velikost – ja sem v podstate rozhodnut na 27,5. duvod – nejsem ani maly, ani velky, sem obycejny (180) takze muzu mit oboje aniz by mi to bylo male nebo velke. A 27,5 mi prijde pro me vhodnejsi na full. mimochodem, dodneska jezdim na starsim HT na 26 a taky sem to prezil.

              0 0
              • vpa007  

                jojo… to všechno sem ojezdil za jeden den v rámci akce Velo Test Fest (1× ročně v Čechách i na Moravě ;-)). Jel jsem tam cíleně otestovat si IQéčko ve všech variantách, abych věděl velikost a jestli 275 je to pravý (jo, je ;-)).

                jo a s velikostí i s cestou z 26" HT to mám naprosto stejně :-)

                0 0
            • dusansal  

              A jak se ti jezdilo na tom BMC?

              0 0
              • vpa007  

                BMC je raketa… akorát jsem tam byl řízeně otestovat všechny eRBéčka, BMC měl kámoš, kterej je o fous kratší, takže Lko bylo na mě extrémně krátký i díky krátkýmu představci, takže požitek z jízdy nebyl úplně 100%… asi kdybych si půjčil XL, bylo by to lepší. Každopádně super kolo, ale není to má krevní skupina :-)

                0 0
    • Kuba78  

      diky za reakce. co se tyce velikosti, sem rozhodnut na 27,5. Myslim ze na moji velikost a muj styl jezdeni (snazim se jezdit co nejvic po lese, polnacky, silnici maximalne na prejezdy a nehonim rychlost ani kilometry) to bude akorat. 29ku sem zvazoval v pripade hadrtailu (porad je urcita sance ze nakonec zvitezi HT, ale na 99 procent to bude full, protoze to bylo proste pohodle a uz sem asi zhyckany a nejsem nejmladsi). Co se tyce kol, tam asi vaham nejvic. testovacka ma Kom i23, jelo to dobre, nemam srovnani s tema standardnima tezsima jestli to za ten rozdil stoji. Bezduse urcite nechci, nepotrebuju je, uprednostuji robustnost a odolnost pred usetrenim gramu.

      Brutal se mi libi protoze je proste brutal (moje stavajici stare kolo ma v podstate taky upravu brutal), ze usetrim 100g za barvu nerozhoduje, ale prubezne se to muze menit – ta kombinace cerna vidle a oranzovy ram (nebo i zluty) vypada taky dost dobre..

      Deore versus SLX – pocitam ze funkcne to bude to same, rozhodne cenovy rozdil (litr dva neni problem, 5 litru a vice uz budu premyslet), ale zatim nevidim vyslovene KO pozadavek ktery by rekl ze Deore nestaci. 2×11 i 2×10 mi bude asi vyhovovat pokud budou mit stejny rozsah a stejnou vydrz.

      Co se tyce vidle, tak asi Suntour jak pisete – jelikoz funkcnost je vicemene pro me stejna, tak Reba momentalne pripada v uvahu pouze pokud budu fakt pinktlich a budu chtit uplnecelocernou vidli, protoze suntour je v kombinaci cerna vidle+vnitrni nohy kov. ale myslim ze to preziju.

      kazdopadne objednavat chci v zime at to je na jaro, takze do te doby muzu hloubat a badat..

      0 0
      • racek_chechtavy  

        6.7.2016 – co jezdim – klasika, cyklostezky, polnacky, trochu do lesa, teren lehci az stredni.

        31.8.2016 snazim se jezdit co nejvic po lese, polnacky, silnici maximalne na prejezdy

        …to se pak těžko radí, když měníš využití :-(

        0 0
        • Kuba78  

          no nemenim, spis zpresnuju. porad plati ze jezdim stezky, polnacky, do lesa, teren lehci a stredni. snazim se aby pomer toho terenu byl co nejvetsi, cyklostezky a silnici pochopitelne jezdim, ale jen na presun. porad plati o terenu co sem psal, lehci az stredni – tj cesticky po lese, polnacky, maximalne koreny, sjezd kamenitou cestou v lese.

          Zadny skakani, zadny sjezdy kolmych sten, zadny zavody, zadny honeni casu a kilometru. Nazval bych svuj styl „pane doktore vy ste ze zas kochal“ akorat pokud mozno v lese nebo v terenu. Takze mi staci full 120, radsi 275 nez 290, bandit je pro me zbytecny.

          nevim uz jak lepe bych to popsal.

          0 0
      • vpa007  

        dobrá volba… barevně to bude pecka, už teď se těším, až to tu přistane (-:. Jinak mám 186cm / 94kg a XL rám IQ 275 (víc zde)… to jen tak pro info. Full je věc boží, nejde o to přejíždět houbaře, ale přínos do pohodlí i bezpečnosti… každý léto trávím s bandou týden na kole po krásách naší zemičky a letos jsem projel věci, o kterejch se mi ani nesnilo a po týdnu na kole jsem byl schopnej na něj bez problémů sednout i 8. a 9. den… což rok před tím nešlo ;-)

        Deore vs. SLX je na tobě, i na Deorečku to bude jezdit fajn a nebude rozdíl mega-obrovský. KOM kola jsou krásný, RMX ale asi taky fungovat budou. To samý o vidli… výhoda je, že pokud to chceš řešit až po novým roce, tak máš čas vychytávat různý slevy, bazary, akce apod… taky sem to tak dělal ;-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          Tak nejde ani tak o to, jestli jsou ty kola krásný, ale jde o váhu. A to fakt není o gramařině. Pocitově mu to kolo šlo za pedálem i díky zápletům. Podle RB konfigurátoru jsou KOM i23 oproti WER lehčí o 440 gramů a cenový rozdíl 2,7k. To je sakra dost (A to fakt nejsem chrt se závodní raketou:)

          0 0
          • vpa007  

            naprosto souhlasím… i za tu cenu, že po 2 měsících mám na zadním ráfku na 2 místech ohnutou patku… ale to není chyba ráfku, spíš jezdce… nicméně zatím bezdušový Scylly drží vpoho… a jo, jsou k tomu i hezký ;-)

            0 0
            • Kuba78  

              ohnutou patku na nekolika mistech maj i i23 na tom testovacim RB. na funkci sem vliv nepozoroval, v RB rekli ze o tom vi ale vliv to nema, predpokladam ze jako testovacka to dostalo za ty roky peknou naloz tak proto to vzniklo, nicmene jedine ceho bych se obaval, jestli to neznamena ze ty i23 jsou nejake mekke a nestalo by se to i me pri beznem jezdeni. Podle konfiguratoru stadanrdni Wer523 maji sirku 23mm, KOM jsou v rozmerech 23 nebo 25mm – ma cenu brat spis ty i25 nez ty i23? v cem by byly vyhody? gumy hodlam jezdit asi ty co tam sou v zakladu, tedy scylla 2,25. bezduse nechci, urcite budu vozit dusi, je to pro me bezudrzbova zalezitost a podle meho nazoru i odolnejsi nez mliko.

              0 0
              • vpa007  

                mno KOM i25 by byla asi trochu lepší, páč jest tvrzeno, že na širším ráfku se guma míň „žvejká“… ale nevím, jestli KOM i25 může RB nabídnout, páč podle mýho maj nakoupenej kontejner komponent a z toho to skládaj. Tímpádem by člověk musel mít kola od jinud a to se pak začíná celá věc logisticky trochu komplikovat ;-))

                add Scylla… super rychlej a univerzální plášť… docela mě překvapil, ale stejně uvažuji, že až sjedu zadní, přední hodím vzad a dopředu poputuje něco ostřejšího – buď Mitas Kratos nebo Continental XKing…

                a poslední bezduše… taky sem moc nechtěl, dlouho předlouho se bránil… až jsem byl nakonec ukecán kámoši… a nelituju. Jo, člověk dostane konečně složený kolo a hned do něj musí „hrábnout“ a „nasypat hrachy“, taky furt lehce dofukovat, ale pohodlí a míň drbání s defekty (zatím žádnej, ťuk ťuk ťuk!), to za mi za to stálo… tak to promysli ;-)

                0 0
                • Kuba78  

                  Vsechny zminene varianty Komu maji v konfiguratoru.

                  Co se tyce hrabani, vylepsovani.. Kolo neni muj jediny ani primarni konicek. Nehodlam se s tim patlat kazdy vecer a sypat do toho mesicne dalsi tisice, menit neustale komponenty,nehodlam to lestit a bat se skrabanecku, nehodlam ho opecovavat jak mimino a cist mu cyklopohadky na dobrou noc. Proste az to finalne nakonfiguruji a koupim, tak to zustane, maximalni dalsi investice budou drobne doplnky (drzak telefonu, mozna blatniky, podesdlova tastivka na vercajk kosik atd) nebo nutny servis. Jedine co mozna casem budu treba menit jsou gripy nebo sedlo, ale to bude o pocitu a jak to sedne. Kola, gumy zustanou jak sou. Proto si rad necham poradit ktere podle konfiguratoru by byly pro me nejvhodnejsi at to dam na prvni dobrou.

                  U tech kol – jezdim spis vetsi tlaky nez abych to zvejkal o rafek, sem tak zvykly. Pocitim vyhody i25 proti i23 nebo je to jedno?

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Vždy platilo, čím širší ráfek, tím lepší. Širší ráfek ti z gumy udělá větší balon, pak se guma tolik nežvýká → jistější v zatáčkách.

                    0 0
                  • Kuba78  

                    jeste bych upozornil, ze nalozeny (tedy s batohem s vecma a hydrovakem) mam 100 kilo, tak jestli nedat ty silnejsi draty nebo staci obyc?

                    0 0
                    • Breakpain  

                      Řekl bych, že stačí obyč ;-).

                      Ze zvědavosti foukáš kolik, řekl bych, že mám naložený s batohem tak o 5 kg víc … Minimálně stejně ;)

                      0 0
                      • Kuba78  

                        3–4 podle toho kam jedu a jestli mam na sedacce prcka (tam pripocitej k mym 100kg jeste 14kg prcka + sedacku a odpocitej batoh s hYdrovakem)

                        0 0
      • Smazaný účet  

        Ok, velikost kol a full\ht si musíš rozhodnout sám. To za tebe nikdo nevyřeší. Já si na jejich HT nemůžu stěžovat ( CRR290 ). Funkčně nelze Deorečku nic vytknout, jako sportovní základ dobrý a levný v případě výměny. Na druhou stranu, řazení (myslím páky) XT je fakt z jinýho světa zpracováním, odolností i funkčností. Přešel jsem na to právě z Deore a neměnil bych. Nicméně myslím, že v tvém uvažování jsou nejdůležitější kola. Ten příplatek za lehčí není tak dramatický, ale určitě se to vyplatí.

        0 0
        • Kuba78  

          testovaci RB ktere sem jezdil ma mix komponent cirka takto a vse mi prislo v pohode, brzdy aj razeni:

          brzdovy paky XT, brzdy Deore

          razeni SLX, presmyk XT, prehazovacka SLX, kliky SLX

          takze podle tebe kdyz dam ciste SLX nebo ciste Deore, tak bych mel prihodit za XT razeni a kola, vse ostatni nechat jak je?

          0 0
          • Smazaný účet  

            100% bych se rozhodl pro ty kola. Ušetříš následnou investici. Klidně můžeš dát komplet SLX, fungovat to bude ok. Na brzdy SLX nemůžu říct křivého slova. U klik bych zhodnotil váhový rozdíl SLX\Deore. To řazení nechci nějak vnucovat, páč jsem to SLX měl jen na tesťáku, ale mě fakt to XT zpracováním i chodem uchvátilo. Zbytek bych nějak neřešil – Epicon\Reba dle ceny, tlumák nemá smysl hrotit a příprava na teleskop je na tobě… Záleží, jak moc technický traily chceš jezdit.

            0 0
    • Kuba78  

      Ozivuji svoje starsi tema. Vzhledem k vyprodeji ramu 275 budu resit kolo asi uz ted na podzim. Rb uz naskladnilo nove slx 2017, takze zkousim konfigurace.

      Aktualne jsem naklonen tomu, nechat konfiguraci iq275 team tak jak je (komplet slx) na suntour vidlici. Prsvdepodobne vymena kol za ty diskutovane kom i23 – 440g dolu, ale jsou o dva mm uzsi jak moc to ma vliv?

      Dale resim riditka a predstavec- jaky predstavec a sirku riditek, pokud preferuji spis turisticky posez a pohodli, nehodlam zavodit?

      Nu a posledni, jakou zvolit kombinaci prevodu u slx. Vyber je bohaty, kazet i klik, pohon 1–3 tacy.. co navrhujete? Ja to zatim vidim na „zlaty stred“ tedy 2×11 s 11–42 kazetou. Ale necham se poradit. Zkusil sem dat par moznych kombinaci (v porovnani s mou stavajici deore 3×9 na stavajicim kole) do kalkulatoru.. http://gears.mtbcrosscountry.com/#…

      0 0
      • maajkee  

        2×11 s kazetou 11–42 je podle mě naprostej nesmysl. Bohatě stačí kazeta 11–36.

        Šel bych ale rovnou už do 1×11 s kazetou 11–46 a převodníkem 34, s tím vyjedeš všechno a do rychla bude na daný typ kola taky naprosto dostatečný.

        Jinak musím říct, že výprodejový cena mě taky celkem nalákala, ale řeším dilema jestli IQ nebo patriot trail

        0 0
        • Kuba78  

          11–36 k 2×11 neni. Je na vyber 11–40, 11–42 a 11–46. Nejsem zadny velky sportovec ani maratonec, jak sem psal spis vyletnik takze zaradit do kopce kasparka a nechat se predjet i splasenym hlemyzdem mi necini problem, ale prijde mi ze 1×11 ma zase diru do tezsich prevodu, ne ze bych nejak extra drtil rychlost na silnici ale obcas si z kopce prislapnu at to fici.. asi jsem jeste do 1×11 nedorost tak z toho mam trochu obavy.

          Vyprodej me nalakal hlavne z duvodu ze chci 275ku a ty uz proste nebudou.

          0 0
        • hawrda  

          Ja to proste nechapu. A to jsem si myslel,ze majk rozumny clobrda. Jezdim IQ s lonskou sadou SLX,zedy 3 krat 10 prevodniky 40,30,22 na nevetsi vzadu 36 a je perfektni. U 11 kazety bych mozna 2placku dal,pokud by nebyl 3tac k dispozici.

          Ale pisu to ja vekem 51,ale stejne mi nepride normalni se okradat o prevody,bez ohledu na modni trendy. Poradny rozsah nicim nenahradis,leda e bikem. Fuj s usmevem.

          0 0
          • maajkee  

            Hele nevim jestli je to rozumný nebo ne, ale 1×něco je prostě silně návykový. 1 × 10 jsem zkoušel, ale to mi ještě nesedlo, s 1 × 11 jsem ale fakt spokojenej. Prostě podle potřeby jen cvakat páčkou nahoru, dolů je fajn :)

            Co se týče rozsahu, tak s 34 převodníkem a kazetou 11–42 na 29 jsem neměl absolutně nikde absenci těžkýho převodu. Na 34/11 v pohodě ušlapu při kadenci na jakou jsem zvyklej tedy cca 90, 40km/h po rovině a to se stalo asi 2× nebo 3×, jinak takhle rychle v terénu člověk nikde nejezdí.

            Ale je to dost o tom kde člověk jezdí. Lesní asfaltky už nevyhledávám.

            Jedinej problém, že mi na pár stojkách chyběl prostě ještě jeden lehčí. Vyšlapal jsem tedy všechno, i když na sílu, ale ještě o něco málo lehčí převod by se hodil, takže s kazetou 11–46 už bych byl uplně spokojenej.

            A to mám loni a letos najeto fakt prd, kolem třech tisíc a jsem těžkej 100kg chlap :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Souhlasím s návykovostí 1×x, ale asi bych si netroufl to doporučovat s 34z převodníkem. U 11–42 mi přijde 32z akorát, u té 34z imho může lehký převod chybět celkem dost. Asi záleží, kde plánuješ jezdit ".

              0 0
              • Smazaný účet  

                Souhlas, záleží, kde člověk jezdí. Já teď jezdím kolem Plzně a zatím jsem na 22T placku ani nemusel shazovat. Mám kazetu 11–36 (nebo 34?) a druhou placku 36T. Takže bych si sem troufl myslím i na 11–42 + 34T. Do hor bych to už rozhodně neušlapal.

                0 0
                • Kuba78  

                  No co se tyce prevodu, ja budu jezdit po praze a kolem prahy (tam bych asi jednoplacku daval) ale taky po vysocine, orlicke hory, sumava.. a tam se jednoplacky trochu bojim, zas takovou fyzicku nemam abych to uslapal – mluvim o 11–46. Takze mozna prece jen tradicnejsi 2×11 s 11–40 nebo 11–42. Nebo budu tak dlouho vahat a vybirat az si to postavim na xt di2 a tam mi to bude prevod volit samo :-)

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Taky jezdím Prahu a okolí (Brdy, Karlštejnsko, Kokořínsko). Čas od času s bajkem „zavejletím“ do hor a s jednoplackou to zvládám v pohodě. Pravda, některé kopce o trochu víc bolí. Ale čistě realisticky: Teď, po vleklé zlomenině kličky, nemám fyzičku a na mých obvyklých trasách si nepřidám nijak limitovaně. Pravda, rychlost poklesla, ale ani před tím jsem nebyl pravý B-F chrt… :-)

                    Jednoplacku doporučuji vyzkoušet: 11–42 je ok a 11–46 patří do kategorie luxus. Dvě placky poskytnou asi největší jistotu univerzality. Já teda měl u pohonu 2×10 největší problém, že jsem častěji řadil mezi malou\velkou…

                    Závěr? Překopat to můžeš vždycky a na navářku smyku můžeš dát záslepku s integrovaným otvírákem piv! :-))))

                    0 0
                    • Kuba78  

                      To sem si taky rikal s tim predleanim.. dam si jistotu 2×11 a jestli casem nabydu fyzicku tsk proste vyhodim presmyk, leve razeni a dam vetsi kazetu. Jine upravy snad nejsou treba?

                      0 0
                      • nomecz  

                        Jinej prevodnik

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        Není to tolik o fyzičce, jako spíš o rozhodnutí :-) Nevím, jak se předělávají kliky s dvoupřevodníkem. Ale určitě budeš potřebovat převodník s vysokými „zuby“, hazku s dlouhým ramínkem a kazetu. Já vozím Sram gx 32 z kliky, Shimano XT M8000 (ta čísla se mi pletou) hazku a sunrace 11 – 42 kazetu. Není to Eeagle ani XX1, ale rozpočtově přijatelná varianta. Dneska se v týhle cenový relaci pohybuje Sram NX. Shimano nevím.

                        0 0
                      • Kuba78  

                        ano samozrejme prehodit placku vpredu s klikama, to sem zapomel. mel sem na mysli spis jestli neni treba upravit prehazovacka, jiny retez..

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          No, u hazky záleží na konkrétním typu a řetěz je taky jiný. Nicméně nerad bych se pouštěl do technických polopravd. Takže to zakončím konstatováním, že u řetězu a převodníků je to jedno, páč jsou to spotřebáky. Podle opotřebení těchto komponentů to můžeš naplánovat. :-)

                          0 0
      • Smazaný účet  

        Nechceš spíš počkat na jaro na deriváty Bandita 675 pro nižší zdvihy?

        0 0
        • Kuba78  

          Asi ne, uz sem to promyslel, zatim nevidim pro me prinos.

          0 0
        • Dazz  

          Pardón, mimo vlákno ;-) ono mají všechny zdvihy přejít na systém zadní stavby alá Bnadit ?

          0 0
          • Kuba78  

            to ti rekne asi nejlip RB :-) ale podle mych informaci prijdou mensi zdvihy ala bandit a tim padem 275 konci, protoze RB zuzi portfolio aby nemeli zbytecne moc modelu. Proto sem prehodnotil zamer stavet na jare a poridim asi uz ted.

            0 0
            • Dazz  

              Ceny jsou tam teď hodně sympatické ;-) taky uvažuji, pokud neseženu někde jinde vhodný výprodej :-D

              0 0
          • Smazaný účet  

            Nejspíše ano, i to píšou na svém FB.

            Prototyp zde, ale nevím jestli 140 nebo 120mm http://www.bike-forum.cz/…-zhave-zbozi

            0 0
            • fliicek  

              V březnu 2016 jsem si chtěl půjčit IQ 575, což zrovna nebylo a měl jsem půjčenýho tohodle bandita se 140mm.

              0 0
              • Smazaný účet  

                A?? Dobrý? Špatný?

                0 0
                • fliicek  

                  Nevím zda jsem vhodný zdroj informací, tak jsem spíš jen potvrzoval 140 mm. V té době jsem si tak nějak oťukával celopéra, nebylo to špatný, ale na mne v té době takové nervózní. Sedlo mi víc IQ 275, takže pokud bude nově v nabídce i něco se 120 mm zdvihu, tak jsem docela zvědavý.

                  0 0
              • Al Stra  

                uvař si kafe a trochu se rozpovídej-)

                0 0
        • Smazaný účet  

          +1

          0 0
      • Ossis  

        Výprodej rámů? Kde?

        0 0
        • maajkee  

          Normálně na RB stránkách. IQ 275 je teď za nějakých 17500,– Kč včetně tlumiče, bejvalo to cca 24500,–

          Jak se rámy doprodaj tak už nebudou.

          0 0
      • vpa007  

        Zdar,

        IQ je super univerzál a super volba. Osobně na svým IQ275 motám 2×10 s převody 26/38 (XT) na 11–40 (Sunrace) a je to ideální sestava, která v podobné sestavě 2×11 bude taky napohodu. Podle převodové kalkulačky jsem z původního 3×9 zůstal na svým v lehkejch převodech a přišel jen o jeden do rychla, což mě nepeče… detaily, chceš-li, jsou tady

        0 0
    • Kuba78  

      tak rozhodovani co se tyce prevodnu je tezke, pretezke.. zde je srovnani stavajiciho ore a trech moznych budoucich kombinaci http://gears.mtbcrosscountry.com/#…

      no a myslim ze nakonec prece jen vyhraje 28–38 × 11–40. 11–42 na 2×11 je asi zbytecne. na prechod 34 × 11–46 bych asi byl pripraven, ale uvedomil sem si, ze by na ramu zustal navarek na presmyk a asi by se mi to nelibilo :-) a ta kazeta 11–46 vypada pekne hnusne s tim nejvetsim koleckem :-)

      jeste laboruji s osazenim dalsich veci:

      kola kom i23 teda ano, je to podle konmfiguratoru 400g dolu, ale zaujaly me gumy – standardne jsou tam scylla top design, ty sem mel i na pujcenem testovacim IQ a jsou v pohode (pokud nekdo nedoporuci neco lepsiho za stejny prachy), tubeless nechci. ale kdyz v konfiguratoru dam Kratos Racing Pro, tak vaha skoci dolu o dalsich 400g – prestoze je to vetsi traktor a podle stranek Rubeny je Kratos dokonce tezsi nez Scyla.. to bude asi chybka v konfiguratoru?

      jeste ladim predstavec, jakou delku a riditka – rovna nebo trochu zahnuta a vlastovky. chci mit spis pohodlny nez zavodni posez, co doporucujete?

      jinak podle konfiguratoru to dela na IQ 275 Team v brutalu, s kom i23 celych 12,76 (bez pedalu) a 50 kkc..

      0 0
      • Dazz  

        To je dobrá koupě ;-)

        0 0
      • scota  

        Co se týká ladění řidítek a představce není u RB problém vyměnit komponenty ani po ujetí pár km. Posez také můžeš ladit na testovacích strojích. Na Vrbovce je místě je na výběr několik různých délek představců apod.

        Scyla a podzimní bahno nejdou moc dohromady.

        0 0
      • deadmead  

        Hele ty Scyly mame na dvou kolech jako bezdusaky. Jsou docela dobre na pevnem povrchu, ujete hline atd. Kdyz se do nich trochu opres a nechas je kousnout a jet tak pohoda. Odolne jsou taky dost, nepodarilo se pichnout ani cvaknout, bocnice drzi.

        Na sypkem je to vabank a na vlhkem (nemyslim blato ani uplne mokro) se budes ucit levitovat.. A to jezdime tlaky okolo 1,6–2 atm max!

        Je to plast na suche a tvrde podminky.

        Jakmile je sjedu tak pujdou okamzite do knedle.. moc mi k srdci neprirostly.. Chci vic all-in one reseni i za cenu vyssi vahy!

        0 0
        • Kuba78  

          tedy idealni pro me, choulostiveho bikera ktery v dunach, ve srackach a bahne nejezdi :-)

          takze radsi ty kratosy? bez ohledu na to jestli jsou virtualne o 400g lehci a v reale spis myslis o fous tezsi..

          0 0
          • vpa007  

            Váhu obou Ruben/ Mitasů máš na fotce ;-). Aktuálně vozim P/Z: Kratos/Scylla… Kratos je zubatec, Scylla super univerzál na léto, super odvaleje a docela i podrží. V kombinaci OK, ale před zimou bych klidně vzal oba Kratosy. Jinak to vozím jako bezduše ;-)

            PS: Scylla je mírně jetá cca 7kil vpředu a s uschlým tmelem ;-)

            0 0
            • deadmead  

              Dle váhy to takový rozdíl není.. ale na kole to poznat je ********.. mám na podzimní pošmourno a jarní bahno Beavery od Maxisu a ty mají přes 700g. Na plískanice drží jak na suchu Scyly ale ta váha kámo.. než si na to zvykneš, že to nejede.. no hnus velebnosti..

              0 0
          • deadmead  

            Pokud váhu neřešíš tak jdi do univerzálnějšího pláště, Scyly jsou super na suchu, jinak se nehodí..

            0 0
            • Kuba78  

              takze radsi kratos? obecne, ja sem takovej choulostivej, pres zimu skoro nejezdim (respektive skoro vubec) a blato, snih a podzimni sracky se vyhejbam.. takze otazka spis zni – jak na tom budou kratosy na suchem povrchu vuci scyllam? a jak budou odolne proti prorazeni a defektum? stejne, hur, lip? par gramu sem tam ne tak nebere.

              0 0
              • deadmead  

                Kratosy jsem nejezdil. Ale obecne predpokladam, ze guma drzici na blate a ve srackach bude na suchem podkladu drzet dobre. Bude asi pomalejsi, mozna se bude hure odvalovat na pevnem povrchu. Ale to jsou mé domněnky..

                Beavery jsou velice solidní a jistou gumou na suchu, ale na asfaltu je to peklo.. Předpokládal bych, že Kratos bude podobného ražení..

                0 0
              • deadmead  

                Jestli vyjizdis ven opravdu jen pri peknem pocasi a vybiras si dny na bajk, tak nemusis resit univerzalni plast a kup neco co dobre jede a drzi na tvrdem nebo suchem povrchu.. Scyla by byla dobra volba.

                0 0
                • vpa007  

                  souhlas…

                  Kuba78: sem na Scyllách odjezdil celý léto a překvapily mě svou univerzálností… jako XKing to není, ale za ty prachy super, takže jestli si kolo koupíš, budeš na něj v zimně koukat a vyrazíš až s jarním sluníčkem, tak není co řešit.

                  No a i na těch Scyllách se projedeš i teď, jen to nebude tak ostrý… Kratos bude na suchu a asfaltu odvalovat fakt hůř.

                  0 0
              • vpa007  

                Jo, ještě na to téma Scylla kontra Kratos… tady jsou docela dost dobrý informace, ve kterejch jsem taky vycházel:

                0 0
                • deadmead  

                  Zajímavé testy… ono ale v Austrálii není moc podnebí jako u nás.. možná na té Jižní Moravě.. :-)

                  Jim fakt nedělá dobře vlhko..

                  0 0
                  • vpa007  

                    Jasan, máš recht, česká kotlina není Austrálie a naopak… ale já na Scyllách jezdil celý léto ve všech možnejch i nemožnejch situacích a teď akorát dopředu nasadil Kratose, aby mi to na listí líp drželo. Ale s vlhkem jsem problém nikdy neměl.. ale jako nejsem závodník ani na kole, ani v F1 abych rozeznal která směs je lepší do sucha a která ne ;-)

                    Takže za mě dobrý, pokud budu chtít jinou gumu, tak si koupím XKinga, kterýho jsem vozil na 26tce. Podle mě je vzorkem přesně uprostřed Scylly a Kratose, což mi sedí akorát.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Kombinaci Xking\Raceking aktuálně vozím a na suchu je to dobrý. Vodu a bláto lépe zvládaly Pythony, co jsem měl nasazený na 26. Se Scyllama dobrý zkušenosti nemám. Na Točný jsem z nich v kamenitym sjezdu udělal cedník. Pravda, měly za sebou celou sezonu, ale mě nepřesvědčily.

                      0 0
                  • Kuba78  

                    Ani me nedela dobre vlhko, tak si se scyllama budem rozumet :-) gumy jsou rozhodnuty ted jeste rodly a predstavec..

                    0 0
                    • ufoncz  

                      Jestli nemáš ještě objednáno a jestli náhodou WTB nějak ty ráfky nezměnilo, tak ještě jednou zvaž volbu KOM i23 pro 27,5". Ta patka je jako z bláta a vůbec nemusíš jezdit žádný prasárny, abys to vyboulil všude možně. O praskání ve spoji ani nemluvím. Přestože vzhledově se mi moc líbí, tak znovu bych už do nich určitě nešel. Za nižší peníze je momentálně stejně lehkej a zrovna tak širokej (v reálu taky přesně cca 22,6 mm uvnitř) DT Swiss XM401; Stans NoTubes ZTR Arch Ex je jen o něco těžší a Arch MK3 bude sice kapku dražší, ale lepší ve všech ohledech.

                      0 0
                      • vpa007  

                        Mno to Kuba78 asi nejspíš preferovat nebude (jestli je na tom jako já), páč v konfigurátoru je buď KOM nebo WER… jinak by musel řešit komplet kola po svý ose a to je celem opruz…

                        Každopádně musím chca-nechca souhlasit… na KOMu mám po létě 2 boule a to jezdím furt stejně, dřív to nebylo. Takže začínám pomalu dumat, čím to nahradím, i když je KOM fakt moc pěknej… takže dík za tipy, nejspíš je využiju :-)

                        0 0
                        • Kuba78  

                          Nakonfigurovano jeste nemam. Na testovacim kole byla patka na par mistech taky pekne ohnuta.. to jedine me prave trochu odrazuje od tech kom. Mozna to udelam tak ze tam necham ty o neco tezsi standardni (sice bude horsi akcelerace ale nezavodim tak me to asi tolik trapit nebude) a uvidime po sezone dvou jestli to nevymenim za neco jineho nebo zustanu.

                          0 0
                          • Kuba78  

                            Navic, podle google ten rozdil wtb a kom ve vaze neni tak vyrazny.. asi neco udelaj draty. Kazdopadne momentslne sem naklonen spis nechat ten tezsi robustnejsi standardni. Nehodlam na tom zavodit, jezdim na pohodu, nehodlam na to nejak skakat, ale hodlam jezdit po lese, lesni uvozy a tam holt obcas muze trosku skocit, chytim sutr.. navic mam 96 kilo.

                            Takze konfigurace se krystalizuje : bude to 2×10 s kazetou 11–40, kola teda asi standard, gumy scylla, predstavec a rodla standard. Momentalne premyslim jestli to fakt necham na kombinaci brutal ram – cerna suntour, nebo prece jen nejaka barva. Libi se mi kawa green s cernou vidli.. zacinam chapat takovy to zensky dilema kdy se ne a ne rozhodnout nad barvou tricka co si koupi.. obecne to resivam rezolutnim „tak si kup obe“ ale u toho kola to jaksi asi nepujde :-)

                            mozna proste jen zabookuji ram at ho nevyprodaj a necham postavit az na jaro. Pres zimu fakt nejezdim a pokud ano, tak kolo mam zatim stare.

                            0 0
                            • vpa007  

                              kup si obě“ pobavilo, páč to znám :-D… zelená je super, ale brutal finish je asi za mě o fous víc. Kdybych nebyl uchyl na modrou, tak bych asi taky šel cestou čistého hliníku… i na fotkách to vypadá super – viz Bandit níže na fotce z Test festu, kde jsem měl věchny – IQ 575, 290, 275 a Bandita. Jinak na té oranžové 575 jsou nahozený WERy a myslím, že to je rozumná volba, pokud fakt nehoníš gramy. A jak říkáš, když to bude dělat paseku, tak to vyměníš. Jinak s kilama sme na tom +/- stejně ;-)

                              0 0
                              • Kuba78  

                                ad rafky: nedalo me to a podival se, co mam vlastne na mem starem kole. mam Weinmann DP2000, ktere maji v rozmeru 26 palcu krasnych 634 gramu, k tomu Schwalbe SS Performace 620 gramu.. sumasumarum jen rafek a guma 1 a ctvrt kila.

                                no a na IQ pokud dam WER 523 se scyllou, sem na 545 + 592 gramu, tedy o 117 gramu pujdu dolu tak jako tak proti stavajicimu kolu.

                                pokud dam Kom i23, jsem na 425 + 592, tedy celkove dolu proti stavajicimu kolu 237.

                                asi zustanu u tech odolnejsich a levnejsich WER.

                                0 0
                                • ufoncz  

                                  Na tvým místě bych se v RB zkusil zeptat, jestli jsou ti ochotni kolo poskládat na jiných ráfcích. Pokud ne, tak bych si u nich koupil jen rám a oslovil se stavbou někoho jinýho. Beztak určitě nebudeš první, co po nich něco podobnýho chce, tak třeba konfigurátor rozšíří na správným místě. Nevím teda, jestli jsou ty WER 523 nějakej neprůstřelnej zázrak s vnitřní šířkou aspoň 27 mm nebo co (nadsázka, vím, že vnitřní je tam 23 mm), ale i enduro ráfek DT Swiss EX471 (vnitřní 25 mm) váží pro 650B jen rovných 500 g. A to už včetně niplů. Arch MK3 (26 mm vnitřních) má 425 g, Flow MK3 (29 mm int., zvládne i 2,8" pláště) má 480 g. Kola dělaj kolo a sám vidíš, k jakejm úvahám to hned vede – koupíš těžkej ráfek a už přemýšlíš o gramaření na gumě.

                                  0 0
                                  • scota  

                                    V RB ti klidně namontují co si přineseš, ale že by speciálně objednali a vyplétali kola na ráfku, ktrerý si vybereš jinde (např.u DT Swiss), tak to asi ne.

                                    Zkrátka nakoupí kontejner komponent cca 3 různých úrovní a pak z nich kola sestavují. Například nedělají sestavy na komponentech SRAM, protože jim distributor nedá dobrou velkoobchodní nabídku. Zkrátka počet kombinací je z obchodních důvodů je omezen.

                                    0 0
                            • Smazaný účet  

                              Když jsem pořizoval IQ6, tak jsem z finančních důvodů nevzal brutal finish, ale černou. Znovu bych tuhle chybu už neudělal. Na té černé je vidět každý škrábaneček, na brutalu nebude vidět vůbec nic. Pokud to rozpočet dovoluje, rozhodně vezmi brutal finish.

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              KawaGreen je super, ale účelnosti BrutalFinishe se nic nevyrovná. Při brouzdání na netu jsem taky spekuloval a myslím, že postupně jsem favorizoval snad každou barvu ve vzorníku. Odletující šutry neřeším, oděrky nejsou vidět…

                              0 0
                              • orm  

                                Brutal je super, ale priplacet si 4000Kc u ramu, ktery stoji 7000Kc je trosku ulet (crr 290) :-(.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  To samozřejmě ano. Buď to hodně chceš a ty 4 tisíce neřešíš, nebo řešíš 4 tisíce a pak tedy ten brutal vlastně až tak nechceš. Po koupi IQ6 jsem si říkal, že podobnou chybu už neudělám a další kolo bude brutal finish nebo nějaký raw atd. a nakonec zase mám černý rám. :-D

                                  0 0
                                  • Kuba78  

                                    panove klid. s tou Kawa green to bude jen chvilkovy vykyv, nakonec to dobre, BRUTALne dopadne, nebojte se :-)

                                    0 0
                                  • orm  

                                    Kdyz uz bych sel do bezbarveho ramu, tak si necham poslat ram bez barvy a jdu do eloxu, protoze to vyjde levneji. Nechapu co RB plasi. Brutal mam rad, ale priplacet si skoro 60% za brutal u samosatneho ht ramu nebudu uz z principu :-).

                                    U meho monstera mne stalo odbarveni, okartacovani a bezbarvy elox ~3000Kc. Po dvou letech to stale vypada dobre a jeste usetrim na hmotnosti.

                                    0 0
                                    • scota  

                                      Asi chtějí zaplatit za nadstandardní práci, protože každá chybička je vidět. Navíc asi broušení, leštění atd.

                                      0 0
                                      • orm  

                                        Tak ja jim to neberu, jen je v tom nehodlam podporovat, kdyz si to sam dokazi zaridit levneji.

                                        0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Protože to ručně leští a pak zalakují bezbarvým. Proto je tam ten obrovský příplatek.

                                      0 0
                                • Smazaný účet  

                                  CRRko v brutalitu jsem kupoval letos na jaře. Příplatek byl 2100,– Uznávám, že i tak to muže být pro někoho úlet

                                  0 0
                      • Honzas  

                        Nezměnilo. mám KOMi23 od léta a zadní je jak harmonika. Z obou při nasazování nového pláště chcalo mlíko skrz spoj, Takže taky nedrží jako nový. Těmhle ráfkům bych se doporučil vyhnout obloukem. A to velkým…

                        0 0
                        • maajkee  

                          Podle mě se tyhle ráfky moc nepovedly. Měla to být konkurence a odpověď na ZTRka, ale WTB by se mělo držet svýho byť těžšího konceptu jako je u ráfků Frequency, to jsou naopak ráfky velmi podařené. KOM jo, ale určitě bych ho nedoporučil každýmu.

                          0 0
                          • scota  

                            Na testovacím RB jsem kdysi viděl vyrvaný drát a naprasklý ráfek KOM ale nevím kdo s tím jak jezdil.

                            0 0
      • vpa007  

        Kuba78: Můj názor k rodlům a představci je takovej, že pokud chceš posed na klídek a pohodu, tak nech tovární setup (takovej jako je v konfigurátoru). Aktuálně jsou totiž IQ laděný do takovýho toho univerzálního allmountain stylu, což mě teda úplně nesedělo a na TestFestu jsem si trochu připadal jako v kanclu za stolem… ale já su konzerva a mám rád nízkej posed.

        Mě paradoxně vyhovělo to, že jsem tady na bazaru sehnal rovný 600mm řídítka (ano podle aktuálních norem „úzký“ ;-)) a nechal si nasadit o fous delší představec RF Turbine, 90mm, 6°. Pak jsem dodal vlastní vidlu, která měla už seřízlej krk, s čímž P. Heiník bojoval (ale vyřešil to nízkým hlávkem), takže mám rodla naprosto bez podložek… což mi naprosto vyhovuje :-)

        Takže na pohodu fakt nech tovární setup.

        0 0
        • deadmead  

          S tím souhlasím, tovární setup byl pro mě také hodně vzpřímený.. Představec jsem otočil o 180st aby mířil dolů a všechny podložky putovaly nad. Zatím nic řezat nebudu, je to škoda. Od té doby se mi daleko lépe šlape a kolo mě lépe poslouchá.

          Jsem spíše na jezdivější posed, tzn. řidítka aspoň o 10cm níže než sedlo.

          Ale přítelkyni vzpřímenější posed sedí, nic jsem od továrního neměnil..

          0 0
          • vpa007  

            Super, fajn vědět, že nejsem jedinej blázen, co to nevozí jako všici… a nechtěl bys to svý kolo taky nahodit do galérie? ;-)

            0 0
            • deadmead  

              Coveče, trochu jsem se tomu bránil, aby mi zdejší osazenstvo neřeklo že je to na zblití a že by dali růžové místo bleděmodrého s nahnědlým atd.. :-)

              Zkusím doma vyštrachat nějakou fotku..

              0 0
        • maajkee  

          Nevim no, trochu mi to příjde tak, že z kola nějakýho určení jsi udělal kolo na jiný určení. Na druhou stranu IQ je prostě takovej univerzálek. Ale s 600 rodlama a 90 představcem to ovladatelnosti prostě nepřidá, ale záleží kde člověk jezdí. Za mě jsi tím tak nějak prostě zabil potenciál kola, ale od toho jsou ty možnosti aby si to každej ustrojil podle sebe.

          0 0
          • vpa007  

            Jasan, jsem tak trochu pozadu za trendama… před 10ti rokama sem vozil rodla 50cm (nejširší tou dobou 56cm), před 5ti rokama rodla 55cm (tou dobou max 60) a dneska mám 60 (max je 78?)… blbý ale je, že mám malý dveře do kumbálu, a tam je to s 60tkama o prsa a i tak už zařvaly 2 zavařeniny ;-)… druhá možnost je mít kolo ve společný panelákový kolárně… a to NE!

            A s představcem je to tak, že standardní RF Ride má 80mm, RF Turbine 70mm nebo 90mm… chtěl jsem Turbínu, takže jsem neměl na výběr. No a neměnil bych… je to prostě takovej pohodovej XC stroj, žádný FR/AM/EN ;-)

            0 0
            • deadmead  

              No nevěřil bys jak moc pomohlo si otočit představec a dát si jej úplně dolů k hlavku. Najednou jsem měl pocit, že sedím na časovkářském kole a odezva na řízení (řidítka široké 780mm) byla perfektní.. S posedem dle dnešní módy alá paní Radová na skládačce bych se necítil..

              0 0
              • michomin  

                Já mám při své výšce 191 řidítka 685 a musím říci, že odezva na řízení je otřesná: zatočím a kolo zareaguje až za 10 vteřin.

                0 0
                • Kuba78  

                  pokud zatocis a kolo reaguje az za 10 vterin, tak to mas citlivost rizeni nekde na urovni kolesoveho parniku.. :-)

                  0 0
              • Kuba78  

                pokud chapu dobre tak predstavec dolu = chrti zavodni vercajk, citlivy, rychly.. predstavec nahoru = pani Radova jede na pohodlne skladacce do konzumu.

                no, jak sem psal – nezavodim a casovky na tom honit nebudu, modni vykyvy jdou mimo me, takze se priklonim k pani Radove na skladacce..

                co se tyce rodlu – moje stare kolo ma uzka riditka s rohy (urcite mene nez 60cm, tipuju tak 55) a testovaci IQ melo rodly siroky jak harlej, kdyz sem za to poprvy vzal pripadal sem si ze se nevejdu v lese mezi stromy ani kdyz pojedu po silnici.. ale po 200km sem si na siroky zvyknul a prislo mi to v pohode, naopak po presednuti zpet na stare kolo a uzka ridika sem si prisel ze je to jak skakava koza. ale stare kolo ma jeste ty uzky riditka na dost dlouhym predstavci UNO, otoceny dost nahoru.

                0 0
                •  jarek1  

                  výhody ródel 80 čísel se plně projeví až při nastupování do vlaku, na vyseklé skalní pěšině, ale nejlepší to točí při zachycení drátěný oplocenky

                  0 0
                  • deadmead  

                    To je pravda, takovéto výhody to opravdu má :-D

                    Ale.. rychle si zvykneš, občas se někde nevejdeš ale lépe se to řídí, kolo je čitelnější.

                    Když budeš ještě mít představec blízko hlávku a nebude tam 10 cm tak to bude super citlivé a čitelné.

                    Pokud si pak sedneš na jakékoliv kolo s vysokým představce směřujícím do oblak, budeš si připadat jako na kozovité skládačce.

                    0 0
                  • Kuba78  

                    mno.. takze pri nalodovani a vylodovani kola z drzaku na aute to takovej problem nebude, na vysekle sklani pesine nebudou hlavni problem riditka ale priposranej ridic.. no a na drateny oplocenky si holt dam majzla :-)

                    0 0
    • Kuba78  

      Tak uz sem se chystal kolo objednat a dalsi komplikace – v konfiguratoru se objevila moznost tlumice X-Fusion O2 RLX – 200/57 krome rs monarchu. Ktery je podle vas lepsi?

      0 0
      • deadmead  

        No tak na tlumiči bych rozhodně nešetřil.. Levnější X-Fusion jsem neměl možnost jezdit, ale p. Heiník se přikláněl spíše k RS Monarch. Trochu ušetříš ale je to srdce fullu..

        0 0
        • Kuba78  

          Pri tehle cene rozdil dva litry nehraje roli. Nalepka nebo znacka je mi tez jedno. Jde i o funkcnost, spolehlivost a pripadnou servisovatelnost. Monarch sem jezdil na testovacim kole, xfusion neznam proto se ptam.

          0 0
          • deadmead  

            Co se týče servisovatelnosti tak Monarch je velice dobře popsán návody přímo od vírobce, můžeš si to udělat skoro celé (kromě toho plynu v reboundu, ale i to dělají doma) sám. Poměrně široká síť servisních center pro RockShit. Je to docela běžné zboží. Mám doma dva kusy (dvě iq), najeto dohromady více než 4000km za půl roku a nemám k tomu výtku..

            Bude to těžké porovnávat, musel bys na tom jezdit a vyměňovat je..

            0 0
            • Kuba78  

              Do navodu sem koukal, servisni intervaly jsou stejne a servisovatelnost asi taky. Servisoval bych stejne u rb. Googlil sem nejske srovnani, z toho co sem nasel tak ten xfusion celkem chvalili, ale prime srovnani sem nenasel. Takze proste hledam rozdily, jestli tech 2kkc je jen za znacku nebo i za nejakou funkcionalitu navic..

              0 0
              • deadmead  

                Dřív než jsem koupil tak jsem sondoval u lidí na BF co mají IQ.. ze zpráv od nich:

                ..ja ho mam jeste s x-fusion tlumicem a ten ma 4 polohy komprese. Na 1 2 se v podstate nehoupe a to vozim hodne nizky tlak oproti tabulce. Odjedu na tom i 12-ti hodinovku a nijak ht nezavidim. Na 3 uz pobere hodne a 4 pouzivam jen dolu. Me prubeh stavby vyhovuje..

                ..Na kole mám tlumič X-fusion s 3 polohami propedalu. Tlumič fokám na 1/3 sag a pomáhám si nastavením utlumu..

                U toho tlumiče mi vyhovují 2 moností zapnutí propedalu,.

                Když bych ho koupil, tak s tlumičem X-Fusion, který má tvrdý lock out a tvrdší tu střední polohu „ProPedalu“..

                Tak si to přeber..

                0 0
    • Kuba78  

      prave sem prijel z RBcka kde sem kolo finalne objednal. Diky vsem za rady a porady v teto diskusi, ze jste mi pomohli nasmerovat to k doufam pro me idealni konfiguraci.

      0 0
      • vpa007  

        paráda! takže nadchází čas nečinného očekávání :-)

        0 0
        • Kuba78  

          tak ja na to nespecham, jak sem psal pres zimu nejezdim a kdyz tak mam druhy kolo. dodani by melo byt 2–3 tydny. ramy jsou skladem (poslednich 7 kusu zbyva v Lku) tak sem to musel vyresit ted, nez dojdou (IQ obecne konci).

          jinak to bude Team, v brutalu, cerny suntour, tlumic xfusion, pohon 2×11 s kazetou 11–42. na 1×11 prejdu, az budu mit moznost mit vzadu rozsah 9–50 :-)

          jo a mladymu vcera prijela zasilka – jezisek mu prinese Belter 16 Trail.. taktez v brutalu :-)

          0 0
          • palo7  

            blahopřeji k rozhodnutí. A kola necháš z jejich nabídky, nebo budeš něco ladit sám?

            0 0
          • vpa007  

            Tak to budete s mladým brutální dvojka :-)

            Že končí IQ mě osobně štve, je to super kolo pro někoho jako já, kdo k životu nepotřebuje Monstra… ale jedno už mám, tak co už ;-)

            0 0
            • Al Stra  

              však si zvykneš-)

              0 0
              • vpa007  

                tak určitě… jen sem si říkal, že kdybych se za pár let rozhodl, že chcu konečně velký dospělý kolo (devětadvácu), tak bych IQ znovu bral… nebo pro moju, kdyby náhodou začala jezdit na kole :-)… ale 29tka si myslím na IQ rámu zůstane, bych si tipl ;-)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Pochybuju. Vše má být ve stylu Bandita.

                  0 0
                • Kuba78  

                  Oba iq modely skoncily, doprodaji se skladove ramy a konec. Stejne tak crr 275. Bude jen crr 290 s upravou ramu, bandit na 160, na jare na 140 a nekdy pozdeji bandit na 29 a 120mm.

                  0 0
                  • orm  

                    Za me je to skoda. Rada iq pokracovala v jednoduchosti predchozich fullu rb a ta jednoduchost se mne libila. Mrknu na sveho monstera a dve loziska a hotovo. Bandit je fajn, ale uz je to slozite.

                    0 0
                    • Kuba78  

                      Kdo chtel kolo jako iq, tak mel asi dost casu si ho objednat a ted ma posledni moznost (jako ja). kapacity rb asi nejsou nafukovaci aby dokazali delat desitky kombinaci, tak zuzuji portfolio. Verim tomu ze budouci bandit na 29 kolech a 120mm zdvihu taky bude dobry.

                      No a ja kterymu se libi spis nez bandit tak jednoduchost iq, budu rad ze mam relativne netuctove kolo kterych uz urcite v budoucnu nepribyde. A mozna necham udelat od rb certifikat ze mam posledni udelane iq v brutalu a necham si na nej napsat „last of the many“ :-)

                      0 0
                      • palo7  

                        tak kámo asi tě zklamu, ale tvé vlákno mně tak nalomilo že zítra volám do Prahy a začínám také řešit jedno z posledních (tedy doufám že na mně ještě zbude) RB IQ 275tek :-)

                        Barva bude buď brutal, a nebo něco podle RALkovníku mimo standardní nabídku.

                        Pokud má ještě někdo chuť a náladu něco radit, tak budu rád za doporučení vhodné vidlice a kol mimo nabídku RB (tam jsem si asi nevybral). Kola i vidlici chci lehké, spolehlivé a nenáročné na servis. Tlumič chci X-fusion a nebránil bych se ani vidlici od nich. Jinak osazení bych asi nejraděj volil kombinaci SLX a XT. A v 1×11, je to dobrá volba? Díky všem za názory a případné doporučení vidle a kol.

                        0 0
                        • Al Stra  

                          já teda nevím, reba v nabídce je slušná vidlice,

                          jaký záměr bys sledoval výměnou kol?

                          0 0
                          • palo7  

                            tak ještě upřesním, nevadí mně ani použité, starší výprodejové modely apd.

                            Vidlice Reba není zas až tak chválená, a za odpovídající cenu jsem uvažoval jestli se nedá koupit něco lepšího? Od kol očekávám aby byla lehká, pevná a i pěkná (nejlépe placaté dráty). WER nejsou moc lehké a KOM jsou prý bláto. Takže tady si radši připlatím.

                            0 0
                        • Kuba78  

                          podle RB se brutalu proda malo, tak jedno procento kol.. lidem to pry prijde moc studene. tak sup sup neco z RAL, posledni brutal chci mit ja :-)

                          ve ctvrtek meli poslednich 7 ramu v Lku, takze urcite neco zbylo, zas tak rychle to asi nevyprodaj. obavam se ze muzes mit kola a vidlici lehke, nebo spolehlive a nenarocne. oboje najednou asi nepujde. ja sem z tohoto duvodu nakonec zvolil suntour vidli i ten xfusion (o fous tezsi, ale pry spolehlivejsi nez rockshox) a kola sem nechal ty tezsi – KOM i23 sice vypadaly dobre, ale ty tezsi jsou odolnejsi az to nekde vemu o surt nebo vetev

                          0 0
                          • palo7  

                            barvu v brutalu bych chtěl zkouknout na živo. Asi budu potřebovat Mko (mám 175cm, ale dlouhé tělo) tak právě nevím. Možná bych bral i nějakou úpravu rámu, ale to nevím jestli jde? Suntour nevím jestli chci, nějak mně z minulosti nepřesvědčily :-( Možná ale zkusit něco z tuningu? Nebo na inzerát, ebay apd. X-fusion. Lehké kola jsem fakt poznal že to funguje, tam si asi klidně připlatím za nějaké Mavic, Crosmax, Shimano, Remerx nebo co se kde v akci namane, třeba něco zde: http://www.bike-discount.de/…ts-6297/l-24

                            0 0
                          • palo7  

                            tak tě asi potěším, na ten brutál prdnu a vyberu si nějakou barvičku :-)

                            aktuálně v L asi 7kusů a v M asi 10kusů. Rám s úpravami čekačka 20–30týdnů :-(

                            0 0
                            • Kuba78  

                              Neska sem dovez treti, posledni kolo – superior 20 fly pro dcerku, V modre barve – dost hezke doved bych si ji predstavit i na rb.. je to takova modra jako ma orbea na mx20 team nebo jako ma ibis ripley.

                              Jinak ja mam objednavku potvrzenu od rb, zmena je v tlumici, nakonec prece jen monarch – xfusion dosly.. dodaci lhuta 2–3 tydny udajne.

                              0 0
                              • palo7  

                                dnes mně bylo řečeno že jsou X-fusiony skladem, tak teď teda nevím :-(

                                modrá a oranžová jsou favoriti a nebo něco vyberu v RALce

                                0 0
                                • Kuba78  

                                  Zajimave. V konfiguratoru jsou, ale primo z jezdkovic mi dnes napsali pri potvrzdovani objednavky ze je to chyba a skladem nemaji a mit nebudou- pokud ti to rekli v praze na prodejne tak asi nemaji spravne informace. Nebo jsou zmateni v jezdkovicich.. tezko rict. Obecne je to asi jedno, oba tlumice asi budou fachat stejne..

                                  0 0
                                  • palo7  

                                    právě že budou fachat stejně, a x-fusion je/byl o dost levnější. Už to mají změněný na stránkách a nejde dát X-fusion :-(

                                    0 0
                                    • Kuba78  

                                      Tak je to neprijemne ale zase u kola za 50 tacu rozdil dva litry neni tak tragicky a ve funkcnosti rozdil moc nebude. Kdyby ti rekli ze dosly ramy, asi bys mel vetsi problem :-)

                                      0 0
                                      • palo7  

                                        za slušný příplatek ho svaří vlastně asi kdykoli :-) takže to vyjde skoro stejně. Tak škoda těch peněz, daly se dát právě radši do kol :-( Ale snad mně tím neodradí

                                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Já bych to nedělal. Měl jsem tedy IQ6 a boční tuhost nebyla zrovna skvělá. To vahadlo tam prostě chybí. A průběh rámu byl příliš progresivní.

                          0 0
                      • vili  

                        No su taky zvedavej na novou 29tku, ale jesi bude tezka obdobne jak bandit tak nevim, nevim. Vcera jsem bohuzel udelal zasadni chybu a prevazil svoje iqcko. Hmotnost 15,5 kg mne vyrazila dech…

                        0 0
                        • Al Stra  

                          já bych tu váhu teda zakázal-)

                          0 0
                        • magion  

                          no ty koky :- D ..svuj CRR290 Team XL s koly WER523 radsi ani nezkousel vazit abych nemusel pohlednout pravde do oci :-)

                          0 0
    • Kuba78  

      tak mazel prave vyjel z tovarny.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Moc pěkné!

        0 0
      • orm  

        To se povedlo. Moc hezke kolo.

        0 0
      • palo7  

        to šlo rychle :-) Moc pěkné, tak doufám že mně nezačne ***** že jsem nevzal ten brutal, stejně mně nakonec RAL barva vyjde skoro stejně :-( . Co tam máš za přední vidlicu? Neuvažoval jsi o jednoplacce? Já furt jo, jen nevím nevím .....

        0 0
        • Kuba78  

          zadny takovy, zustan pekne u RALu, ja chci byt posledni brutal :-) ne, vazne. heinik povidal ze brutal lidi berou hodne malo, nejen kvuli priplatku ale prijde jim to pry studeni a takovy moc strojovy. Me se to libi, ale nemel bych problem i s ostatnimi barvami. urcite budes se svoji spokojeny.

          vidle Suntour, nevidel sem moc rozdilu proti RS Reba, tak sem vzal levnejsi.

          Jednoplacku sem uvazoval, ale asi se na to este necitim, navic by mi ten navarek na presmyk prisel takovy osirely. ale mam kazetu 11–42 (takze s 2 × 11 mam rozsah skoro jak na starym deore 3×9) takze kdybych nekdy v budoucnu na jednoplacku chtel prejit, tak bych si asi vystacil. ale proted sem se rozhodl na 2×11 a myslim ze sem udelal dobre, protoze by mi u 1×11 chybely hlavne tezsi prevody.

          vaha 13,3 bez pedalu. zvazeno dnes na prodejne. nevim jestli je to hodne nebo malo.

          0 0
          • Smazaný účet  

            13,3 je docela dost.

            Na navárku na přesmykač bys mohl dát vodítko.

            0 0
            • Kuba78  

              viz cela predesla diskuse ve vlakne, cekal sem ze to tak bude, je to pro me akorat . tak kdybych dal ty Kom i23, Rebu, sel do 1×11, trosku poladil dalsi komponenty tak sem asi o kilo dolu. ale cilem bude shodit ty kg dolu z pilota a ne ze stroje :-)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Tak je jasné, že pilot může shazovat vždy, taky to tak mám, ale proč se tahat s těžkým kolem? :0)

                Jinak to máš opravdu moc krásné, SLX kliky jsou hezčí než XT, brutal finish závidím, taky jsem si měl připlatit. :0)

                0 0
          • yaris1  

            Čisté a krásné kolo! Ty kliky jsou fakt super!!! Asi do nich taky přes zimu půjdu. Jen to sedlo stojí za starou bačkoru.

            0 0
          • Tehu  

            Bike pěkný, čistota, uhlazenost což u RB moc není vidět, ale +350g pedaly, +xy g teleskopka a jsi přes 14kg. Brutální váha hodná průměrných AM/EN kol a ne této kategorie…

            0 0
            • Kuba78  

              prijdou tam obojetne shimano (aspon zatim) takze to je vic nez 350g.. to je tak 500g. teleskop tam neprijde.

              brutalni vaha? myslim ze velocipedistu ktery ma 96kg a doted jezdil na hardtailu ktery ma skoro stejne to prezije..

              0 0
              • vpa007  

                Souhlas… né na každým kole musí být teleskop a né každej řeší váhu echt moc…

                Takže kdy bude ten slavný den, kdy si pro něj pojedeš (nebo dojde v krabici)? ;-)

                0 0
      • vpa007  

        Pecka! Čistý, čitelný, úspořádaným, elegantní… žádnej cirkus. Prostě čistá esence radosti z RB :-). Váha 13,3 není kritická, zvlášť když kolo je poskládaný v kategorii „durability“ a né „lightweight“.. takže pěkně, pěkně… ať baví, dělá radost a okamžitě jej dej do „naše kola“ ;-)

        PS: ty nový kliky SLX jsou fakt pecka, XT se mi nelíbí, ale tyhle… jo! ;-)

        0 0
      • BikerM  

        Krásný kolo! :) Jen bych sundal dvě kila..

        0 0
        • Kuba78  

          hosi, este sem si to ani nevyzved a nesedel na tom, ale vy uz byste to predelavali a shazovali gramy. myslim ze to preziju. a vy holt budete muset vedomi ze jezdim na kole co ma skoro 14 kilo prezit taky .. :-)

          0 0
          • BikerM  

            Však jo. :) Hlavně aby se ti na něm dobře jezdilo, tak ať slouží! A až budeš mít najeté nějaké kilometry, tak dej vědět do vlákna jak jsi spokojený..

            0 0
        • palo7  

          a kde by jsi je sundal? Možná radši navážených 13,3kg, než katalogových 11,5 :-)

          na kolech se dalo sundat asi 500g (nebo o něco víc při bezduších), ale jinde už moc asi ne

          0 0
          • BikerM  

            Hele je na každém, jaká váha je pro něj ideální a pro peněženku dostupná.

            Ty dvě kila bych na tom kole sundal snadno, to mi věř a nebyly by to nepoužitelné a rychle se ničící komponenty. ;) Ten rám je nádherný, sám o něm uvažuji, ale postavil bych si to mnohem lehčí. Na sobě váhu shazovat nemůžu, to už by nebylo zdrave. :D Ale bike mám rád do váhy těch cca 11,2 kg.

            0 0
            • Nikovlas  

              Tak povídej – jsme napjatí jak struny.

              0 0
              • BikerM  

                To klucí můžete. :D Myslim, že když se na to kolo podíváte, tak to uvidíte sami, kde se dá shodit. ;) A jestli ne, tak já vám to rozepisovat nechci, jsem línej. Ale jak jsem psal… Nenií na tom nic špatného, obzvlášť pokud máš k tomu fullu stejně těžkého hardtaila..

                0 0
              • TJK  

                jednoduchy ne :-)

                • Vidlice
                • predstavec
                • riditka
                • sedlovka
                • sedlo
                • razeni
                • prehazka
                • kazeta
                • kompletni brzdy
                • kliky
                • retez
                • pedaly
                • rafky + draty a naboje
                • plaste

                .

                .

                .

                Proste pohoda.. pritlacis tak 50–70k a mas kolo o 2 kila lehci :-D

                0 0
                • BikerM  

                  50–70k..? :D To je hrozně moc. Dalo by se i levněji. ;-)

                  0 0
                  • TJK  

                    strilim od oka :-) samo mozna dalo.. ale spis slo o to ze primarne pri takovehle stavbe je investice do tuningo blbost… pokud nekdo chce tlacit takhle na vahu.. tak proste koupi ram na kterym chce stavet a proste jde komponent po komponentu… vaha x funkce x cena … koupit kolo za 30 na „zakladu“ a pak do nej narvat kotel penez na tuning je pi***vina :-D

                    0 0
                • Nikovlas  

                  Konečně nějaký věcný komentář. Dík. ;-)

                  0 0
                • Smazaný účet  

                  Od nějaký váhy už je každá sebemenší úspora strašně drahá. Co jsem tak počítal, tak by mě stálo –700g cca 28 tisíc navrch (byla tam tedy 12 tisícová investice do klik, které ušetřím, když nechám SLX, které mám).

                  Tak jsem raději sundal plíšky z malletů, které jsou tam k ničemu a ušetřil 20g :-D

                  0 0
            • Kuba78  

              Ty bys mel kolo o vaze 11,2 a na sobe uz shazovat nemuzes. Ja doufam shodit idealne 20 kilo, dalo by se rict ze to bude jako bys ty svuj bike odlehcil na minus devet kilo :-)

              Konec laskovani na tema vaha, byl sem srozumen ze to bude cca takto, vyslo to cca takto, myslim ze pro me jezdeni to bude akorat. Az zatouzim honit gramy, nebojte se urcite vlakno ozivim a muzete zde srset napady jako titanova riditka, uhlikovy kliky, kompozitova kola s polovicnim poctem dratu obuta do zavodnich prezervativu napustenych heliem a sedlo z vylehcene mamuti srsti.. do ty doby bude na gramareni asi stacit nebrat si s sebou na vylet klice a dukladne se pred svihem na trunu zamyslet.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Pěkný, čistý. Výhody BrutalFinishe jsou nesporné. Jednak to skvěle vypadá, jednak na tom nejsou vidět škrábance (vlastní zkušenost), maximálně to zraje.

        0 0
    • Kuba78  

      Jen tak pro zajimavost kdyby to nekoho zajimalo.. srovnani bandit 120 versus iq290 versus iq275

      0 0
      • MrtweyUbrus  

        Hmm, bandit 120 vypadá parádně, nevíš kolik vyjde taková konfigurace jako je na fotce a kolik to tak může vážit?

        0 0
        • TJK  

          kolem 3 kil ma IQ29 takze tohle bude mit imho kousek vic.. kolem 3,5kg a cenove to bude imho na stejne castce jako velkej bandit.. pocital bych 20 holy ram a podle typu tlumice kolem tech 27–30 s nim

          0 0
          • Smazaný účet  

            3,5 kg? To je slušná váha. Bude jen 120 mm nebo i něco chrtího na 100 mm? Kdybych se rozhodl vzít fulla, tak bych nerad ještě přikupoval vidlici.

            0 0
            • TJK  

              pocitam podle velkyho bandita… imho ta vaha nebude moc rozdilna.. a nevim proc by mela… alespon to bude nesmrtelny :-) ja nic nevim.. jen typuju..

              0 0
        • vpa007  

          Moc pěkný! Jinak souhlas s TJK, taky tipuju, že to bude jak „velkej“ bandit… 3,5kg rám (M) a cena 50tku ve verzi Team (Auron, RF Ride, Sh SLX, RMX WER)

          http://www.rb-bike.cz/…dit-675-team#…

          Edit: koukám, že na tom maj nový gumy WTB ?!? :-o

          0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Hmotnost kola na fotografii 13,4 – velikost L.

          Ceny kompletních kol bychom rádi udrželi v podobných cenových relacích jako byly modely IQ – tedy cenová relace kola na fotografii 55 – 56 tis. Kč.

          0 0
      • Smazaný účet  

        No asi jsi měl počkat…

        0 0
      • Dazz  

        Vypadá to pěkně jen to už postrádá tu jednoduchost.

        Jestli to vyváží lepší odpružení je otázkou ;-)

        0 0
      • scota  

        Je to Bandit 120 nebo 140? Bandit 160 má frézované vahadlo, ale toto je odvrtané skrz na skrz ;-)

        0 0
      • KAPLIS  

        Ještě nějaké fotky. Postaveno provizorně na 100mm vidlici. Jen rychlé svezení bez nějakých testovacích ambicí.

        0 0
        • TJK  

          vypada gut! btw… nemate pro bandita leverage ratio ? resim tlumak a chtel bych se od neceho odpichnout

          0 0
        • vili  

          Nejakou fotku v xlku bys nemel asi, co?

          0 0
        • vpa007  

          jako asi pěkný, bude to mít svý zákazníky, ale mě se, stejně jako Kubovi78, víc líbí IQ (a proto jej doma mám)… u toho Bandita se mi nelíbí ta klenutá spodní rámovka (jak břicho českýho pivaře), který tam je z nutnosti konstrukce kolo tlumáku… jo, maj to tak i jiný rámy (Giant apod.), ale mě se prostě víc líbí IQ, který je tvarově čistý, štíhlý, hezký, lehčí… ale chápu, že RB potřebovalo nějaký frýrajdový kladivo, něco, co když potká houbaře nebo babku s dřívím, tak si jenom pružení odfoukne :-)

          IQ is dead… so it becomes Legend ;-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            „Tvarově čistý, štíhlý, hezký, lehčí…“ a kroutící se, progresivní jako prase a zezačátku praskající. RB konečně kráčí správnou cestou, je dobře, že IQ je zapomenuto. Sice stále progresivní, ale u 160mm mašiny to není takový problém, navíc když je možné dát pružinu.

            0 0
            • vpa007  

              tak jako můžem se tu hádat do krve, trhat si občanky, atd… prostě jeden holky, jinej vdolky ;-)

              Za mě IQ prostě super kolo, pro člověka, jako jsem já, kterej vlastně chce jen pohodlný XCéčko / univerzála… mám aktuálně „zařízlý“ rám IQ 275 z konce produkce, takže čekám, že praskat nebude, a jestli se kroutí, to nepoznám a taky to neřeším ;-)

              Bandit je prostě posun k displínám, který jsou RB týmu bližší a svý zákazníky to nepochybně má a je to smysluplná reakce na to, kam se bajkování podle mýho obecně vyvíjí.. tedy směrem k trailcentrům.. i když na Rychleby mi IQ zatím stačí, na Špičák, Dolní Moravu a další střediska, kde kolo na kopec vytáhne lanovka, to už ideální není (a ani to není můj šálek čaje ;-))

              Takže jo, prohlásím: „král je mrtev (IQ), ať žije král (Bandit)“ a budu čekat, co se objeví za cca 5let, až bude mý IQ 275 možná unavený a morálně out, jestli bude nějakej lehkonohej třeba na 29" nástupce u RB či se budu muset pookouknout jinde (BMC, Scott, … nějaký alternativy díky Test Festu vím že jsou ;-))

              0 0
            • Kuba78  

              Nez se zacnete do krve hadat, dovoluji si upozornit ze vlakno zalozil jisty Kuba78 za ucelem vyberu kola pro sebe. A kuba78 dospel k zaveru, ze pro nej a jeho styl jizdy a jeho pristupu ke kolu a cyklistice obecne nejlepe vyhovuje iq, nikoliv novy maly bandit. Nehlede na to, ze kubovi78 se proste iq libi vice nez bandit.

              Takze to ze jinemu se vic libi bandit a vyhovuje vic nez iq je presne dle hesla „nekdo holky, jiny vdolky“ a hadat se o tom co je lepsi je naprosto irelevantni, protoze se musi doplnit co je lepsi PRO KOHO.

              0 0
              • vpa007  

                .....tak určitě ;-)

                A právě proto jsem tu potenciální hádku zažízl. Nicméně je super, že díky tvýmu vláknu sme se všichni dověděli, jak to je s plány RB na další rok, za což díky tobě, Kaplisovi i Petrovi Heiníkovi :-)

                RB je prostě nejlepší a padouch nebo hrdina (Bandit nebo IQ), všichni jsme jedna rodina :-D

                0 0
      • Kubiczech  

        *****, *****, *****. Nějaké bližší info ke geo té 120ky by nebylo? Řekněte někdo, že je to vysoký a má to strmou hlavu…

        0 0
        • KAPLIS  

          Na co strmou hlavu v dnešní době? :-)

          0 0
        • TJK  

          imo to bude mit sedlovku jako velky Bandit max o kousicek delsi.. a hlava bude mozna kolem 67–68.. zdy se trosku polozenejsi nez IQ s 70 st :-)

          0 0
          • Kubiczech  

            Taky si myslím, že to nějak tak bude. Teď si ještě ujasnit, jestli je to akorát, nebo by to mohlo být i položenější. A jestli prodat ocel a po letech znovu zkusit fulla (varianta a la Kona Process 111). A jestli neprodat ocel i karbon a nezkusit po postavit jako univerzála s dvěma páry zápletů (varianta a la Kona Hei Hei) Ta geoška bude asi vážně zásadní, teda vlatně kruciální. Těch kurev jsem měl napsat víc…

            0 0
            • TJK  

              hele s tim jak ma RB udelanou hlavu tak superstar nebo works components angleset resi to co mozna potrebujes pokud bys chtel hybat ± 1 – 1,5 st hlavou :-) no a geo maji celkove hodne moderni.. takze why not! :-)

              0 0
            • mastihuba  

              Bys ve svejch letech mohl pochopit ze univerzal neexistuje. :)

              0 0
        • Kuba78  

          podle tech tri kurev soudim ze je to pro tebe krucialni tema. Nebude jednodussi zajet si do RB praha, maj to tam ve vyloze volne vystaveny a nejlepsi studnice znalosti o tom kole, tedy mistr Heinik je pet metru vedle za pultem ochotny a pripraveny vse ukazat a vysvetlit?

          0 0
          • Smazaný účet  

            Že ty máš fotku Petra Heiníka nad postelí? :0)

            0 0
            • Kuba78  

              haha. nemam. to byla samozrejme trochu nadsazka.

              kdyz to vezmu za sebe:

              Ke kolu sem se letos vratil po 13 letech kdy sem vubec nejezdil a de facto to bylo 13 let cyklistickeho informacniho vakua, protoze mam i jine konicky. a ani predtim sem nebyl nejaky zapaleny cyklista, takze prvni bicykl znacky RB sem poradne videl letos na jare, kdyz nekdo vezl dve bila RB na drzaku kol na aute prede mnou v zacpe v praze. Prohlizel sem si to, zaujal me cisty design, tak sem si o tom neco nasel a objevil RB. Do ty doby sem prirozene ani nevedel, kdo je to Petr Heinik.

              kdyz sem pak zvazoval ze koupim RB, pujcili mi bezplatne na tyden testovaci kolo bez jakekoliv zaruky ze u nich neco koupim. kdyz sem mel spoustu zvidavych dotazu, ochotne poradil a reaguje rychle na mail. kdyz sem kolo objednaval, pomohl s konfiguraci a nechteli ani zalohu. kdyz sem premyslel kam s kolem pres zimu kdy moc nejezdim, nabidl ze klidne muze zustat u nich nez si ho vyzvednu. kdyz sem si pro kolo prijel, pomohl i pri odvozu.

              A v neposledni rade sleduje tohle forum a evidentne i tohle vlakno a nema problem probrat s vama vsema plany ohledne produktove rady na pristi rok. Me to prijde od pana Heinika a od RB jako prikladny pristup k zakaznikovi.

              nevylucuji ze samozrejme jini vyrobci a jine obchody maji tez prikladny pristup k zakaznikovi, ostatne pokud chteji prodavat tak by urcite meli mit. ja si vybral RB a zatim me nezklamalo, ale tezko soudit celkove, jelikoz kolo ma zatim najeto tak 20 metru a zadny problemy typu reklamace vad napriklad sem zatim neresil.

              0 0
              • Smazaný účet  

                RB má naprosto ukázkový přístup k zákazníkovi, to je bez diskuze (dokonce mi nabízeli i po záruce preventivní výměnu zadní stavby!!!).

                0 0
                • TJK  

                  pod to se podepisu.. jednani se zakaznikem a servis + informace a ochota na 1*

                  0 0
                • mastihuba  

                  Tak to pak nechapu ze ses nechal zblbnout do taiwanske ctyrcepove mrdky.

                  0 0
                • mastihuba  

                  Tak to pak nechapu ze ses nechal zblbnout do taiwanske ctyrcepove mrdky.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Nechal jsem se zblbnout léty ověřenou funkcí. Na pokusy ve stylu teď to máme tak a zítra to bude jinak už nějak nemám náladu.

                    0 0
              • zenga  

                Přidám mojí zkušenost.Našel jsem na rámu prasklinku jako vlas cca 6mm.Přijel jsem s tím do Jezdkovic za panem Bartoszem.Kolo dal mechanikovi a šli jsme do kanclu.Za 5 minut přišel mechoš,že je to prasklé.Bez jakýchkoliv vyptávání nebo vykrucování mi nabídl nový rám.Chtěl jsem menší rám a jinou barvu.Bez problému.A když jsem mu řekl,že nemám na čem jezdit tak mi kolo vrátil s tím,že až bude nový rám dovezu mu ten reklamovaný.I pro­to RB.

                0 0
              • vpa007  

                Souhlas, přístup k zákazníkovi, to je další věc, co krom super rámů v RB fakt umí, zaplaťpánbůh. To je pak radost tam uvalit hned několik výplat i s vědomím, že za část z toho na opavsku nějakej táta koupí třeba děckovi papuče do školy nebo kopačák k narozkám… tak to má být. A taky proto mám od RB už 3 kola a snad bude časem i jedno další, malý holčičí ;-)

                0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Velikost L – délka 620, výška 460, zadní stavba 438, hlava 110, úhel sedlovky 74, úhel hlavy v řešení zda 69 nebo 68 – přikláníme se spíše k 69.

          0 0
          • JMT  

            Není to nějaký nízký na tu délku ?

            0 0
            • Petr Heinik  

              Je, ale moderní trendy velí zasouvat 150 – 180 mm, tedy s klasikou 480 to nevychází.

              0 0
              • JMT  

                Aha, se 450 teleskopem to bude ok, ale s pevnou klasikou to může být problém, zas je tam určitě nějaký velký průměr a klasika půjde sehnat delší než u 27,2. Tak ono to je vlastně asi jedno, jako bych nic neříkal…:-)

                0 0
                • Petr Heinik  

                  Průměr 30,9 mm – RF sedlovky jsou již všechny řady v délce 400 mm, tak se to trochu kompenzuje.

                  0 0
          • vili  

            Doufám, že u XL bude výška hlavy o hodně víc než 120 mm, protože jinak bude zas mít každej pod představcem podložek jak pivovarskej komín. Nebo je nějakej důvod pro tak nízkou hlavu? A jiné rozměry XL by už byly? Díky

            0 0
            • Petr Heinik  

              Dobrý den,

              U velikosti XL je výška hlavy 130 mm, délka 640, výška 500.

              Otázka výšky hlavy je složitější, to by bylo na obsáhlejší diskuzi.

              0 0
              • vili  

                Hmm, díky za info. Zatím konkrétně pro mě docela nevhodná geo :-(

                0 0
          • TJK  

            jj asi bych to taky videl na 69st zaklad.. s vasi hlavou se tam vzdycky da dat angleset… a potencial kola je od XC po trail- lehci endoru… me to prijde hodne sympaticke!

            0 0
    • MrtweyUbrus  

      To postavit XLko pod 15kg bude vcelku drahý

      0 0
      • Tehu  

        lešení něco váží :D

        0 0
        • yaris1  

          To asi jó, ale postavíš s ním několik baráků. Lešení se nedělá aby vydrželo jen po čas záruky! :-) Když jde dobře :-))

          0 0
    • palo7  

      co vím, tak má být snad jen Bandit 140 a 160mm a bude to určitě dražší než IQ a hlavně těžší a bez té jednoduchosti

      0 0
      • Kuba78  

        takze poporade, odpovim vsem:

        1. je to bandit na 120
        2. jeste neni v produkci a tudiz ani v prodeji
        3. nebude se to jmenovat IQ, ale proste neco jako maly bandit.. asi bandit 290?
        4. kolik vazi nevim, neprevazoval sem to. od pohledu urcite vic nez IQ (masivnejsi a vic materialu)
        5. kolik stoji nevim, ale pocitam vemte si cenu velkyho bandita a prepocitejte si rozdily (vidle atd) a budete plus minus na vysledku
        6. ano, ma to novy gumy. neptal sem se proc, asi dosly rubeny
        7. stredni bandit nebude. modelova rada na rok 2017 bude velky bandit 160 na 27,5, maly bandit 120 na 29, CRR na 120 a 29. pokud si to teda dobre pamatuju. IQ jako takovy a CRR 275 konci
        8. ne, nemel sem pockat a nechtel sem pockat. zvazoval sem bandita na 120 versus IQ 275 a vedome sem zvolil IQ. po diskusi s Heinikem a zvazeni vsech pro i proti sem zvolil kolo ktere bude memu stylu jizdy blizsi a memu oku vice lahodici. jako bonus je samozrejme nizsi vyprodejova cena IQ 275, ale cena jako takova roli vubec nehrala.

        PS pro gramhonice: pred predavkou sem na to nechal namontovat obojetny pedaly shimano jak vidite, to je asi pul kila, takze ted sem nebezpecne blizko 14 kilum. nevim, nevazil sem to a je mi to jedno.

        PS2: nevim proc, ale mam porad nutkani se na to kolo koukat a zalibne a detailne ram prohlizet.. ten brutal finis je proste bozi.

        0 0
        • InFusio  

          7. Ze nebude bandit na 140 mm si jses jistej? Vzdyt ho RB oznamilo na svych FB strankach, nedavno zverejnili i fotku, Bikeandride.cz na nem ted taky jezdili…

          0 0
          • Kuba78  

            Jista je v zivote jen smrt :-) prodavam jak sem nakoupil. Heinik mi dnes rikal ze na stredniho bandita tu neni moc trh. Mit 675 a 290 staci na pokryti, zas nemuzou drzet deset kombinaci kol a zdvihu, je treba uvazovat v mezich moznosti urcite to maji dobre zmapovane.

            Jo a karbon nebude. Urcite.

            0 0
            • MrtweyUbrus  

              A jak jsi psal o CRR na 120mm to bude nějaký nový rám? Ten současný je stavěný na 100mm vidlici ne?

              0 0
              • Kuba78  

                Preklep sorry. Jak pisu prodavam jak sem nakoupil, kdo chce vedet vice a detaily nejlepe napsat nebo zavolat primo do rb, vse co jsem se dnes dovedel ohledne budoucich modelu sem dnes priznal, vic uz ze me nedostanete ani waterboardingem :-)

                0 0
            • Smazaný účet  

              Není trh? Já bych 140mm verzi nejspíš kupoval, kdybych nedostal nabídku na LV.

              0 0
            • File12  

              Zrovna do 475 bych sel. Enduro uz mam a druhy kolo bych 475 bral. Bohuzel po IQ mi to s RB nevyvhazelo. 575 nebylo ono a na bandita 675 jsem pak cekal a cekal. Sjezdaka taky asi nakonec neudelaj.

              0 0
        • Petr Heinik  

          Dobrý den,

          Dovolím si trochu poupravit, případně doplnit.

          Jedná se o model Bandit 290, předpoklad uvedení do nabídky počátek jara.

          Modelová řada roku 2017 – Bandit 675, Bandit 475 ( 140 mm, 27,5" ), Bandit 290 ( 120 mm, 29" ), CRR 290.

          Modelová řada IQ končí.

          Neplánujeme náhradu za model IQ 275, tedy model Bandit 275.

          Hmotnost kola na fotografii 13,4 – velikost L.

          Ceny kompletních kol bychom rádi udrželi v podobných cenových relacích jako byly modely IQ – tedy cenová relace kola na fotografii 55 – 56 tis. Kč.

          0 0
          • TJK  

            parada.. kdyz uz jste tu, potreboval bych 2 informace…

            Nikde jsem neohledal jaky je opravdu rozmer na vlozky tlumice u Bandita 675… podle mereni mi to vychazi na 22,0 nebo 21,8 .. a jeste pokud vite jaky leverage ratio bandit ma kvuli tlumicum s internim nastaveni kompresi a expanzi… diky

            0 0
          • BikerM  

            Díky za informace! :)

            Bohužel mě vážně hodně mrzí, že končí IQ 275. Je to nádherný rám, který bych si v budoucnu rád pořídil a myslím, že své zájemce by měl i v budoucnu.

            Nezbude mi nic jiného než pak hledat po cyklobazarech.. :)

            0 0
            • Kuba78  

              a co ti brani v tom, poridit si ten ram ted? maji jeste poslednich par kousku, takze muzes mit velikost a barvu jaka se ti libi a jako bonus je jeste zlevneny. taky sem chtel kolo stavet na jare, ale hrozba vyprodani me primela objednat ted.

              0 0
              • BikerM  

                Máš pravdu, bral bych ho hned. Ale v zimě na rok a půl odjíždím do ciziny, takže z mých kol si ponechám jen silničku a po návratu chci jít do fulla a IQ pro měla byla první volba. Nemám kde bych to kolo na rok a půl skladoval.. Silničku a lyže si dávám k rodičům na půdu, ale víc tam toho už nedám. :)

                Udělal si dobře, že si ho vzal, ten rám je fakt nádhernej!

                0 0
                • vpa007  

                  tak kup jen rám… ten by se nedal někde uskladnit? … ale máš recht rok a 1/2 je dost, to spíš asi bude jednodušší koupit jetej, těch kol je v republice asi docela dost (třeba nám Petr Heiník řekne, kolik ks IQček bylo prodáno, jen tak pro statistiku, jak úspěšnej model to byl :-))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Proč valit peníze do něčeho, co pak na rok a půl uložím a za rok a půl bude zastaralé?

                    0 0
                    • vpa007  

                      zbytečná otázka, když jsem na ni již odpověděl hned za druhejma tečkama, že? ;-)

                      0 0
                      • BikerM  

                        Trochu nad tím váhám, že bych ho přeci jen koupil. Ale nechce se mi teď moc vydávat peníze za věc, kterou použiji až někdy za dva roky. Buď si udělám hezké Vánoce a nebo budu pak viset pravidelně na cyklobazaru a sondovat nějaké IQ ve velikosti M. :)

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          Na to bych se vyprdnul. IQ 275 opravdu až taková výhra nebude (soudím podle IQ6, kterou jsem měl od uvedení v roce 2010). A za dva roky už vůbec.

                          Přestože jej tady Kuba78 a vpa007 pomalu zbožťují, tak ten rám má z mého pohledu dost nevýhod na to dát za něj ty peníze a pověsit na zeď na dva roky. Ano, ze začátku jsem z IQ6 byl taky nadšený.

                          Klidně mne ukamenujte, ale ta malá boční tuhost a progresivita je prostě fakt. Raději si počkej co RB bude mít v nabídce za ty 2 roky. A i kdyby byla nabídka pořád stejná, tak Bandit 475 by nemusel být špatná volba, protože rozdíl mezi 120mm fullem a 140mm už bude celkem minimální.

                          0 0
                          • Kuba78  

                            jo, to se klidne muze stat, ze ted se na tom IQ rozjezdim, zacne me bavit neco jinyho nez jezdim ted a jinak a prijdu na to, ze by mi vyhovovalo spis neco jineho – bandit nebo treba spesl nebo canyon nebo neco jineho. Nejsem fixovany na znacku RB ani na typ IQ. Rozhodoval sem se na zaklade aktualnich preferenci a odhadu toho jak budu nasledujici roky jezdit plus podle toho, ze se mi proste ten ram v te barve libi vizualne. Jasne, na barvu a znacku kolo nejezdi, ale kdyz uz sem mladymu k vanocum koupil earlyridera, tak budeme aspon trochu sladeni. sem sice povahou az hnusne pragmaticky zamereny clovek, ale trocha te estetiky porad v hloubi duse drima.. takze se mi proste ta brutal uprava libi a hodne.

                            Proste v letosnim roce sem se rozhod koupit si kolo, libi se mi RB IQ, myslim ze mi bude vyhovovat tak sem si ho koupil. v prubehu vyberu a koupe zatim nemam k vyrobku ani vyrobci vyhrad. kdyz zjisim ze je to spatne udelany a sype se to budu to reklamovat, kdyz zjistim ze RB pristupuje neochotne k reklamaci umim byt pekne neprijemny souper a rozmaznu to, kdyz se neco vysype a budou to reklamovat ochotne a prikladne tak je klidne pochvalim. Kdyz zjistim po case ze to kolo neni pro me a vyhovovalo by mi nejaky jiny, tak je to moje blbost a poridim proste nejaky jiny typ nebo jinou znacku nebo klidne elektrokolo (nemam mentalni blok jako nekteri).

                            jestli to povazujes za zbozstovani, prosim. Ja to kolo budu zbozstovat, az to za me bude samo slapat do kopce.. ale to se asi nestane :-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Reklamací se neboj, jak jsem psal nahoře – pan Heiník mi dokonce nabízel preventivní výměnu zadní stavby, když tady byla šílená aféra, že IQ6 a IQ praskaly, přestože rám byl už po záruce a během záruční doby mi nepraskla.

                              Já byl ze začátku s IQ6 spokojený, pak mi ale ta nižší tuhost a přílišná progresivita zadní stavby začala vadit (přejezd z koleje do koleje a celé to pocitově uhýbalo + jsem se nikdy nepodíval na dno zdvihu). Nové 27,5" IQ 275 a 575 už to mají vyřešené trochu lépe – pevná osa + čep před osou, ale s průběhem to nic moc asi neudělalo – proto je přechod k vahadlu logická volba.

                              0 0
                              • Kuba78  

                                je to mozny. o te bocni tuhosti vim, neco sem nacetl, dokonce sem kdyz sem potkal bikera na IQ6 tak sem ho zastavil a poptal se na zkusenosti, rikal to same. se zkusebnim kolem sem najezdil 200km po orlickych horach, po vysocine, v okoli prahy, snazil sem se jezdit pouze lesem a terenem a pouze stylem kterym chci jezdit, ale subjektivne asi nejsem schopny tu tuhost-netuhost zaznamenat, nebo proste jezdim takovy vyletni styl ze nemam sanci se dostat na hranu aby se to projevilo. treba se to casem projevi, treba ne – musim taky zduraznit ze je to prvni full co mam takze nemam dlouhodobe srovnani. uvidime. treba prijdu na to ze full mi vyhovuje ale chci vetsi zdvih a vahadlo, tak proste pudu do bandita nebo nejakyho endura. nebo prijdu na to, ze se mi nelibi slapat, tak si koupim elektro full. Nebo zjistim ze me najednou bavi jezdit chrtim stylem, gramereni a jednoho rana se probudim, reknu si „dneska by to slo“ a pudu vysolit ctyri kila za Scalpela SI :-) buh vi.. prozatim mi asi bude vyhovovat to IQ.

                                0 0
                          • vpa007  

                            vpoho.. jak říkám, na to moje ježdění kolem baráku je IQ víc než pecka… kdybych jezdil na kole pořádně, tak Bandita určitě docením… ale proč si na komára brát kanón, že? ;-)

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jak to máš s využitím zdvihu?

                              0 0
                              • vpa007  

                                mno mám to tak, že to co potřebuju zdvihnout tak to zdvihnu a co chci vyžehlit to vyžehlí ;-)

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  Nevyhýbej se. Jak jsi na tom s využitím zdvihu?

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Jak by na tom byl? Blbě, jako všichni „turisti“, včetně Tebe a mě ;-)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      Přesně. Jde mi o to jeho tvrzení „proč si na komára brát kanón“. Protože IQ průběhem cílí právě na ty jezdce, co tomu pořádně naloží. Jenže takovému užívání zase nesedí dimenzace a pak praskaly zadní vidlice – nejsem technik, ale tipuju, že právě kvůli tomu, že zadní vidlice neměla oporu ve vzpěrách, kterým to vahadlo prostě chybí.

                                      Takže ve výsledku máme rám, který má průběh na tvrdší zacházení, ale není na to dost odolný.

                                      0 0
                                    • vpa007  

                                      Souhlas… jsem turista, fotřík s pupíkem, pivní jezdec i weekendovej warrior… a nestydím se za to ;-)

                                      Takže nepochybně nevyužívám furt asi celej zdvih, ale popravdě mi to vůbec nevadí. Leta jsem jezdil na CRX se vzduchovou Marzoškou se zdvihem 70mm a chodilo to tak 50 (?) a přišlo mi to normální a fajn… prostě na to mý toulání a je to ideálka, páč nemám po tejdnu na bajku s kámošama z po uschlejch a po koních rozmlácenejch cest rozsekanou prdel a když občas do něčeho vlítnu, tak se jen velice divím, kolik toho IQčko polkne a jakou má prostupnost (zdvih v kombinaci s většíma kolama a menšíma převodníkama), páč na starým HTčku bych už dávno ryl hubou hlínu :-D

                                      Prostě svý IQ miluju, minimálně jednou za den se na něj du mrknout do kumbálu a sem rád že jej mám.

                                      A Bandit? Nepochybně pro většinu bajkerstva posun správným směrem (nejen vzhledem k reakcím a testům třeba na Bike&Ride). Ale pořád jsou tací (menšina), kteří ten potenciál prostě nevyužijí (= já)… takže proto ten kanón na komára ;-)

                                      0 0
            • File12  

              Myslis ze bys nezvladnul bandita 475? Ten kus zdvihu navic mi spis peijde ku prospechu. Na 120 mi sedi ta 29verze. Skoda ze nebude i Bandit 490. To bych nevahal. Srdce tahne tam, nez treba kupovat Jeffsy.

              0 0
    • palo7  

      mně tedy před měsícem p. Hejník říkal že na jaře bude Bandit 140mm, že už v listopadu bude Praze testovačka. Tak asi změna

      0 0
      • scota  

        Já to dostal dokonce písemě na FB, že 140 bude na jaře.

        0 0
      • Petr Heinik  

        Dobrý den,

        Nikoli změna, pouze komunikační šum.

        Modelová řada roku 2017 – Bandit 675, Bandit 475 ( 140 mm, 27,5" ), Bandit 290 ( 120 mm, 29" ), CRR 290.

        0 0
        • Kuba78  

          mea culpa, asi sem vcera blbe poslouchal a mystifikoval tim padem zdejsi zajemce, omlouvam se za zbytecnou paniku se strednim banditem.

          0 0
        • jopny  

          CRR 275 tedy nebude k mání?

          0 0
          • vpa007  

            ne… čteš to dobře ;-)

            0 0
            • jopny  

              Achjo, chtěl jsem postavit v průběhu příštího roku low-cost HT na tom rámu.

              0 0
              • palo7  

                tak pokud potřebuješ Lko nebo větší, tak se rozhoupej a rychle kup. Menší už jsou vyprodaný. Já už raději objednal IQ275 v Mku, už je taky jen pár kusů

                0 0
              • vpa007  

                přesně tak… napiš do RB, jestli jej ještě maj, vyluxuj prasátka nebo oběhni rodinu a za 5tku můžeš mít pod stromkem rám… a třeba ti Petr Heiník udělá i nějakou výprodejovou cenu ;-)

                0 0
        • Al Stra  

          zdravím,

          jaký je hl. úhel u Bandita 290, popřípadě i další míry pro vel. L ?diky

          0 0
          • Petr Heinik  

            Dobrý den,

            Velikost L – délka 620, výška 460, zadní stavba 438, hlava 110, úhel sedlovky 74, úhel hlavy v řešení zda 69 nebo 68.

            0 0
            • Al Stra  

              osobně bych byl pro úhel hlavy 67st -)…

              0 0
              • File12  

                To ja taky. Ale rovnou 140 zdvihu :) 120 by se spis 68 hodilo. Podle me kdyz tam das 140vidli coz bych ja udelal tak jako tak, tak to jeste polozis. :) a bude 67:)

                0 0
    • palo7  

      Kuba78: neuvažoval jsi o použití přesmykače Sideswing, prý je to mnohem lepší? Vidím, nebo se mně zdá, že je mají osazený na tom Banditovi? Má s tím někdo už zkušenost, jestli by to šlo a rozumně vypadalo na IQ275?

      0 0
      • KAPLIS  

        Nešlo. Nepasuje tam.

        0 0
      • Kuba78  

        Za prvy nevim co je side swing a za druhy me to urazi :-) Ten co tam mam vypada dostatecne rozumne jako presmykac, ovlada se jako presmykac, pri zkousce presmykal jako presmykac takze sem o vymene za jiny neuvazoval. Uvazoval sem pouze ve stadiu ladeni konfigurace a vymene za zadny presmykac a to sem zavrhl.

        0 0
        • TJK  

          to hle je side swing a k cemu je dobrej.. vice mene je to tlak na shimano + sram od vyrobcu ramu ktery na zaklade „pozadavku trhu“ zkracuji zadni stavbu a neni kam ten smyk uz da…

          0 0
          • Kuba78  

            mam tam FD-M8020, jestli je nebo neni Sswing je asi celkem irelevantni protoze mista je tam na gumu dost.

            0 0
            • vpa007  

              Jasan… v našem případě (275) je to napohodu, páč místa je tam dost… v případě 290 je snaha zadní stavbu co možná nejmíň prodlužovat, proto se guma cpe víc k sedlový trubce, kolo je kratší a obratnější, jak jen 29tka může být (jak si to vysvětluju).

              Nicméně, co mě osobně na klasickým smyku v naší verzi štve, je tažení lanka zespoda proti návarku, odkud pak lanko jede kolmo hore ke smyku… tímpádem veškerá voda, co odletí od zadního kola, po lanku steče dolů do bowdenu a tam dělá paseku. U tahu vrchem tenhle problém nebyl. Proto si myslím, že SideSwing je dobrá volba i z tohohle důvodu, i když na pohled to vypadá poněkud nezvykle, ale bowden vede až k smyku, tímpádem lanko je krytý od jakýhokoliv sajrajtu.

              Nicméně takhle věc není problém borců z RB, to je prostě obecná nevýhoda daný konstrukce. Jo, ideální řešení je žádnej smyk, ale na to tak nějak nemám :-)

              0 0
              • Kuba78  

                no nevidel bych to tak cerne, u presmyku s vedenim vrchem ti blato strika uplne stejne a tim jak radis si ho do bowdenu muzes natahat uplne stejne. uvidime jak ukaze praxe co je a co neni lepsi. ja doufam ze intenzivnejsim jezdenim se nekdy v budoucnu propracuju k zadnymu presmykaci a pak to resit nemusim :-)

                0 0
                • palo7  

                  cvakal jsem ten sideswing jen na prodejně, ale oproti běžným smykům to šlapalo fantasticky. Někde jsem na to četl test, a prý je to největší zlepšní od dob přesmyků

                  0 0
    • palo7  

      tak rám je doma :-), a teď jen vymyslet co na něj nejlépe navěšet :-(

      0 0
      • Kuba78  

        XTR di2? :-)

        ja zas premyslim, jaky blatniky povesit na moje IQ..

        0 0
          • Kuba78  

            to sem video prijde mi to spis designovka.. no zatim je cas to resit, momentalne jezdim porad na starym kole ktere sem tim pasoval na zimaka (je mi lito zhnojit to krasne cisty RB) a tam mam vpredu SKS Shockboard a a vzadu klasicky plastovy co saha az dolu ke stredu. takze asi mensi designovka, ale proste funkcni. tak neco podobnyho i na RB – jednoduse nasazovaci, funkcni a aby pobraly co nejvice.

            ne ze bych miloval jizdu v blate, ale obcas proste natrefim pri toulkach cestickama na spinavejsi useky ,jako v sobotu, kdy sem projel nejakych rochnistem prasat a nasledoval usek bahnitou pesinkou skrz bodlakovou plantaz..

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jestli nějaké blatníky na sezónní ježdění, tak ty mucky nutz. Ten na přední vidli se ztratí a butt fender můžeš mít operativně v camelu. A zimáka máš, blatníky na IQ netřeba. :-)

              0 0
          • Tehu  

            Sablon je po internetu hafo, zbytek 1mm folie ti venuji v kdejake reklamce, tak platit za to 300kc je jak hodit to do kamen. Nechapu.

            0 0
        • palo7  

          tak to XTR asi ne :-), kvůli rozsahu u mně padá i 1×11 a přemýšlím, že je asi celkem zbytečné i 2×11, ale na 2×10 XT se zase asi už budou blbě shánět komponenty, aby to bylo na jednu objímku v XT

          0 0
          • Smazaný účet  

            1×11 ve variantě 32(4) x 10 – 46 je rozsahově úplně v pohodě, ne? Možná je tam pár výraznějších skoků, ale to na biku není takový problém jako na žiletce.

            0 0
    • palo7  

      rád si přečtu nějaké nápady, návrhy. Zatím mně nejrozumněji vychází 24/38 nebo 26/38 (což je ke koupi od SH jen 2×10) a vzadu něco jako 11–36 (ke 24 ve předu by mělo stačit) nebo 40 (26 malý převodník). Radši bych šel do 2×10. Požadavek je, aby brzdy s páčkami byli na jedné objímce. Což nevím jestli 2×10 splňuje a dá se ještě vše běžně koupit (asi vše XT)? Nebo pak budu muset vzít 2×11, ale zde zase neseženu kliky s převodníky co chci, a musel bych vzít třeba 28/38 a zkusit pořešit nějak menší převodník a navíc u 11 vzadu jen podle mně zahustím kazetu a rozsah bych stejně nezvětšil :-(

      0 0
      • vpa007  

        No řešil jsem tady to samý a nakonec mám kliky XT FC-M785 2×10 38/26 a desítkovou kazetu Sunrace MX3 11–40. Asi by i šly sehnat (aktuálně je snad má skladem CykloNěmčík) a ta kombinace šlape vpoho. Řažení na jedné objímce jsem nehrotil, ale na Kupkole jej maj i s I-Specem, takže by to asi taky šlo…

        Jinak pokud bys chtěl mírně jetý, tak se jich možná po vánocích budu zbavovat, páč jsem sehna bazarový RF turbíny 40/28, a pokud budou vypadat tak ja chci, tak mi XTéčka zbydou (aktuálně nasazený na IQ 275, pár šrámků maj + setřený S ze Shimano ;-))

        0 0
        • palo7  

          no právě se bojím aby to nevyšlo dráž jak 2×11 :-(

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak ono spočítat cenu těch 3–5 komponentů je raketová věda…

            0 0
            • palo7  

              tak tě tedy prosím o velkoobchodní ceny skladových komponentů. Komplet XT 2×10 38/24, kazeta 11–36 (plně kompatibilní a funkční na jednu objímku) a 2×11 (tady bude asi vše 8000 spolu chodit). Předem děkuji

              0 0
              • Smazaný účet  

                tak stačilo by místo toho psaní si to sečíst. Jestli to máš v moc nebo voc je asi jedno, rozdíl uvivíš hned. Ale ne, ono je snažší tu jen tupě psát. Na záchod chodíš sám, nebo se taky nejdřív zeptáš?

                0 0
                • palo7  

                  děkuji za tvůj čas a přínos do tohoto vlákna … a teď jdi radit jak se to správně dělá do Giant nebo jiného čínského vlákna.

                  Výše jsem psal že kolo si chci nechat postavit, tak tedy nevím ceny, ani zdroje kde si díly kupují, ale někdo třeba ano a rád se podělí. Mohl bych tím bombardovat stavitele, ale tady na tomto vláknu zatím nikdo mimo tebe nechytračil a snažil se poradit. A asi výš úplný hov.. za co se díly kupují, jinak by jsi nemohl napsat že je jedno v jakých cenách to spočítáš.

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    Zkus se zamyslet nad tím co jsem napsal ještě jednou, třeba ti to dojde.. A jestli seš tak hloupej a doufáš, že ti tu VOC ceny někdo napíše/prodá za to díly na kolo, přeju hodně štěstí.

                    0 0
                    • scota  

                      Přitom stačilo koupit cele kolo, RB by ti dalo slušné ceny.

                      0 0
                      • palo7  

                        RB je super a jejich služby také. Jen jsem chtěl dost jiných věcí co nenabízí ..........

                        0 0
                    • palo7  

                      pokud se hloupost posuzuje podle toho že někomu dáš radu, případně pomoc zdarma a pak to třeba i občas od někoho očekáváš také, tak ano.

                      Myslím že pro znalého není vůbec problém říct že rozdíl je xy pro tu a tu sadu, a že se třeba 2×10 už nedá rozumně koupit (třeba zrovna v RB už 2×10 vůbec nejde)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        OMG, to je takový problém otevřít třeba Koloshop , tam si vyjet kliky/přehazku/řa­zení/kazetu/přes­mykač/řetěz ve variantě 2×10 a 2×11, sečíst těch 2×6 čísel a porovnat výsledné ceny?? Je velká pravděpodobnost, že když bude rozdíl v MOC třeba 1000 Kč, tak ve VOC to bude taky zhruba 1000 Kč (ale proč řešíš VOC moc nechápu).

                        0 0
                        • palo7  

                          tak jo, takže předpokládaná úspora asi 1.500–2.000. Díky všem. Teď jen jestli to potvrdí i praxe :-)

                          0 0
    • kodyz  

      Zdravím, doufám že se můžu přiživit na tomto tématu. Trochu jsem zaspal ten výprodej rámu CRR 275. A už je jen velikost L http://www.rb-bike.cz/…/crr-275-ram#… . Chtěl bych vás poprosit o rady zda bych ho mohl vzít. Z měření v BikeFit mi vychází toto

      XC

      Standover Height Range: 30.7–31.3inches

      Virtual Top Tube:23,3–23,7inches

      Stem Length:9,6–11,2cm

      BB–Saddle Position:72.4–74cm

      Saddle Handlebar:53.3 – 54.9 cm

      All Mountain Fit

      Standover Height Range:30.7 – 31.3 inches

      Virtual Top Tube:22.8 – 23.2 inches

      Stem Length:7.1 – 9.5 cm

      BB–Saddle Position:67.9 – 74 cm

      Saddle Handlebar: 51.4 – 53.2 cm

      Ještě doplním moje míry :

      Inseam:82

      Trunk:64

      Forearm:34

      Arm:64

      Thigh:61

      Lower Leg:56

      Sternal Notch:149

      Total Body Height: 180

      Případně děkuji všem co si najdou čas a dají mi radu.

      0 0
      • vpa007  

        mno moc ti neporadím, pádž tahleta kosmologie je na mě děsná věda… osobně bych napsal (zavolal) p.Heiníkovi o názor… ale na druhou stranu – mám 186cm a mám XL rám, rovná sedlovka, představec90mm… pokud máš 180cm, tak by eLko možná laicky šlo (já na eLku RB CRX jezdil do loňska), se sedlovkou s offsetem a delším představcem, jak mám třeba já… otázka ale je, na co to kolo chceš ;-)

        0 0
        • kodyz  

          Já jsem se tím snažil prokousat a porovnat, trochu mě děsí v tom nákresu střední výška kola ve velikosti L 819mm versus výška mého rozkroku 82cm :) pan Heiník mi doporučil L tak mě jen zajímalo zda nemá někdo podobné proporce jako já a popřípadě jakou velikost zvolil. Jinak doposud jsem jezdil jen na silničním kole. Tohle bych chtěl čistě na blbnutí, když na silnici není počasí ,respektive je mi líto ji umazat :). Takže výlety do 30 km cestou necestou.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nevím jestli ti to pomůže, ale měřím 178cm a IQ6 jsem měl L

            0 0
          • vpa007  

            mno, jestli seš silničář, co si chce jen tak zablbout v terénu, tak to si myslím, že eLkovej rám se sedlovkou s ofsetem a delším představcem vytvoří kolo xc/maraton chrtího střihu, což je asi to, co hledáš. A pokud p. Heiník ze svejch kosmo-tabulek vyčetl a doporučil velikost L, tak bych mu věřil. Z mý zkušenosti nemá ve zvyku ani důvod kecat ;-)

            ALE… až do teď jsem žil v domění, že chceš celopéro (špatně jsem si to přečetl).. teď když jsem si uvědomil, že se bavíme o pevňákovi, tak dumám, proč nechceš raději 29"..? Jako sleva na rámy je zajímavá, ale já osobně jsem z pevné 26" přesedlal na celopéro 27,5" kvůli pohodlíčku a kdybych náhodou někdy chtěl pevňáka, tak půjdu právě do 29tky (CRR 290)… což je teda právě to, co aktuálně RB dělá, že optimalizuje sortiment ;-)

            0 0
          • Chlebovnik  

            Řekl bych, že máš rozkrok spíš vyšší než 82 cm. Mám ho taky a přitom mám kratší nohy (59+54) a výšku 178. Zkus si tam to sedlo/knihu pořádně narvat – jako když sedíš celou svou hmotností na kole.

            0 0
          • palo7  

            82cm mám já, a i na 174cm je to spíš málo. Bral jsem full v Mku. Ale tobě by to L mělo být úplně fajn, do Mka bych se 180cm nešel a jak píše vpa007 kdyžtak to doladíš představcem a sedlovkou. Jo a pokud ti nevadí, nebo dokonce chceš 27,5, tak za 5.000 se nic lepšího nedá pořídit, tak neváhej a objednávej

            0 0
          • vili  

            imho ideal L

            0 0
          • kodyz  

            Tak rám je objednaný , netušil jsem jaký boj bude vybrat barvu :D. Děkuji všem co si našli čas a poradili.

            0 0
            • Mirapro  

              Trochu se prizivim,mám 188 cm a měl jsem trance 2014 vL,reigna 2012 taky L a Hejnik mě doporučil 575 v XL.mam raději kratší kolo ale L tam nemají. Je někdo podobné výšky? Žádné tělesné anomálie nemám ;-)

              0 0
              • vpa007  

                psal jsem vejš… 186cm (ráno i 187 ;-)) a mám IQ 275 XL a super, nelituju, menší bych nechtěl, jak to kolo vypadá seštelovaný na mou vejšku je v odkazu ;-)

                0 0
              • vili  

                Na 188 u rb imho XL. Giant ma L-ka obecne vetsi myslim.

                0 0
              • palo7  

                vpa007 má XC raketu a ty navíc píšeš že chceš kratší kolo, dále 575 je dost jiná než 275, tak by asi fakt odpovídalo to L. A to je vyprodáno?

                0 0
                • wilda81  

                  smazáno (viz koment níže)

                  0 0
                • Mirapro  

                  Vyprodané není ale není testovacka. Vím že to je pro někoho málo ale chci ho ;-)

                  0 0
                  • palo7  

                    jako že chceš koupit testovačku? Tak si zkus to XL a uvidíš hned, jestli řešit L. U 275 asi většina lidí okolo +/- 190cm má XL

                    0 0
                    • Mirapro  

                      Ne rám 575 chci koupi ,není testovacka v Lku takže se na ni v RB v Praze není možné svézt.

                      0 0
                      • palo7  

                        aha :-) myslím, že ti stačí se svést na XL a z toho odvodíš, co a jak

                        co ten Bandit? Nelíbí, nebo nevyhovuje cena?

                        0 0
                        • Mirapro  

                          Na tom.jsem jel ale s podložka pod predstavcem a predstavcem cca 80 mm …Celkem autobus ;-) bandita můžu chtít kdykoliv potom …575ku už moc dlouho ne ;-)

                          0 0
              • palo7  

                když už takové zdvihy, proč nevzít Bandita?

                0 0
    • Kuba78  

      kolegove velocipediste, vim ze se to tu resilo urcite mockrat.. ale na kolik idealne bych mel nafoukat na mem IQ vidli a tlumic? vaha pilota tesne docent (98kg).

      0 0
      • Dazz  

        Jaké IQ resp. jaký tlumič máš ?

        Jinak fouká se dle ságu, na vidli tak 20 – 30 % podel toho jak to to sedí a co jezdíš.

        0 0
        • Kuba78  

          IQ275 s Monarchem RT3 (viz cele toto vlakno). jezdim monetalne spis cyklostezky a skoro zadny teren (jezdim s mladym) takze nafoukat tak na pohodlno.

          0 0
          • Dazz  

            Zrovna to taky ladím mrkni na stránky Rock Shock nebo na videžou viz níže. 30% sag sedí.

            https://www.youtube.com/watch?…

            0 0
            • Kuba78  

              dik kouknu. takze 20 nebo 30?

              0 0
              • Dazz  

                Podívej se na tlumič, já tam mám napsano DebonAir takže 30 %.

                Pokud nemáš DebonAir tak 20 %, nic težkého ne.

                0 0
          • vpa007  

            při podobnejch kilech vozím tak na 150/160, což je i tovární setup od P.Heiníka.. jinak máš furt možnost to přepnout na „propedal“, což na šontačku a mládětem je víc než vpoho ;-)

            0 0
      • hawrda  

        Zkus vidlice 90psi a tlumak 200–210psi na udávanou váhu .

        Jinak testuj,každý má jiné požadavky na celkový projev.

        0 0
        • Dazz  

          Dá se vyzkoušet všechno, ale 200 – 210 psů se mi zdá moc.

          Já tlumič hustím na 30 % sagu jen 120 psů při váze 75 kg. Je fakt, že

          zatím s chodem zadní stavby moc spokojen nejsem :-(

          0 0
          • hawrda  

            Já dávám při 103kg +oblečení,batoh 225psu.Sag cca 35 při otevřeném tlumici.Chodi v celém rozsahu.

            0 0
    • maajkee  

      Neví někdo o nějakým rámu CRR 275 ve velikosti L?

      Škoda, že to RB přestalo dělat, po mě to chce kupodivu pořád celkem dost lidí.

      0 0
      • BikerM  

        Prodavam komplet CRR 290 v eMku. Pripadne prodam ram s vidlici.

        0 0
      •  

        Sz ..

        0 0
      •  

        Ahoj, jeden tento ram se mi vali na chalupe v cerne lesk. Tak kdyby nahodou ;)

        Z

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.