Rady ohledně skládaného kola

4 nepřečtené
  • petr2501

    Dobrý den,

    vlastním starší kolo Kellys, které se rozpadá, proto uvažuji o koupení nového. Naneštěstí jsem v tomto ohledu úplný laik, proto bych Vás poprosil o radu.

    Mám stanovený** rozpočet** na 12–15 tis. Kč

    Váha: 80kg

    Výška: 190cm

    Jezdil jsem docela často po vesnicích, převážně lesních/polních cestách, ale z důvodu dosluhujícího kola jsem se hodně omezil.

    Myslím si, že pokud si nechám kolo sestavit tak dosáhnu lepší konfigurace, ale vůbec nevím na co si dát pozor a dle čeho to vše správně vybrat. A co je hlavní, zda se vejdu do rozpočtu. sepíši zde mé požadavky/postřehy, které jsem vyčetl.

    Jak jsem se zde již dočetl, hlavní věc je dle všeho vidlice se vzduchovým pružením, lze tohoto v mé cenové kategorii vůbec dosáhnout?

    Dále mne docela lákají hydraulice brzdy. To by neměl být problém, ne?

    Docela mi neleze do hlavy velikost rámu. Mělo by to být asi 20" +? Co se týče velikosti kol. někde jsem četl že 27.5" je takový univerzální střed, co si o tom myslíte? nejsem závodník.

    A v poslední řadě mne napadá ještě odpružení. Je znát rozdíl když mám odpruženou jen vydlici a když celo? na mém současném kole vlastně odpružení vidlice moc nefunguje, co si pamtuji, tak nefungovalo více méně nikdy, zapruží jen když opravdu hodně zatlačím a v terénu to nedělá vůbec nic, ale z mého rozpočtu se asi nedá seskládat celoodpružené kolo, že?

    Na závěr se chci zeptat na nějaké tipy, na které bych si měl jako laik dát pozor, když si budu chtít nechat sestavit kolo.

    Děkuji za váš čas.

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.