• ByFii

    Dobrý den,

    Jelikož na kole jezdím už hodně dlouho (vztáhnuto k prozatimní délce mého života), rád a nedá se říct, že bych byl jen příležitostný cyklista, co si občas vyjede na hodinovou projížďku, ale rád se zapotím i do sebevětšího kopce a pak s úsměvem na tváři svištím dolů, rozhodl jsem se, že je čas, dát sbohem mému nynějšímu služebníkovi Authorovi Prime a poohlédnout se po něčem více profi.

    Rozhodně chci MTB, protože je to kolo určené pro terén, který je mi asi nejbližší, cenové kategorie asi kolem 25 000,–. Prá favoritů mám, tady jsou:

    – GT Avalanche Expert (model 2008)
    - Author INSTINCT
    - ROCK MACHINE 2007 Blizzard
    - ROCK MACHINE 2008 TORRENT

    Jelikož nejsem zatím v problematice kol příliš znalý, obracím se na tohle forum, zda jsou mé tipy dobré, zda si u něktrého ze zmiňovaných kol mám dát na něco pozor, případně které by jste mi vy doporučili. A ještě, zda by mi mohl někdo ve stručnosti říct, zda je výhodné mít diskové brzdy.

    Děkuji za odpovědi a snad jsem tady správně :-)

    0 0
    • Hejdik  

      No já kdybych si teď kupoval kolo tak bych si v této ceně koupil tohohle scotta kolokolo.cz/ca­talogue/_/scot­t/scale-50/ Diskové brzdy je výhodné mít,ovšem za předpokladu,že máš schpnou vidlici,která nebude enormě podléhat opotřebení vlivem náporu těchto brzd. Také je nutno přihlížet k samotné kvalitě kotoučovek. Určo je lepší mít kvalitní véčka,než nekvalitní kotouče a třeba i kvalitní mechaniky,než nekvalitní hydry. Tak to alespoň vidím já. Jinak pokud jsi se chceš rozhodnout mezi těmito koly přihoď radši odkazy.

      0 0
    • xentar  

      ideální někde vyzkoušet různý kola – třeba ten Author a GT jsou úplně jiný oře na trochu jiný ježdění. Sám sem sice ucho, ale tohle jsme při výběru svého nového kola poznal právě proto, že jsem na místě projížděl GT Avelanche a Author Context, což jsou obě kola o pár tisíc levnější, ale u těch tvejch jsou změny v osazení, ne v geometrii.

      0 0
    • MlokCZ  

      Tak jako vždy musím přihodit Canyon a to GC6ku. Při dnešním kurzu koruny vyjde včetně krabice a poštovného už jen na 27,5tis. www.canyon.com/…uipment.html?… A za tuhle cenu prostě není konkurence žádná.

      Takže jiná kola za ty prachy má cenu řešit jen v případě, že z nějakého důvodu Canyona prostě nechceš.

      0 0
      • Hejdik  

        Nutno podotknout,alespoň podle toho co zde čtu o jejich dovozu,kdy chce na tom kole začít jezdit,jestli teď a nebo na vánoce:-))) Sorry,ale tohle jsem si nemohl odpustit:-)))

        0 0
      • jIrI___  

        Ja bych si treba Canynona nekoupil kvuli tomu, ze ho musim obednavat a kupovat pres net. Nemam k tomu duveru. A v pripade nejakych problemu si nechci ani predstavovat, jak by se to resilo. To si radeji trochu priplatim a koupim si kolo v nejakem kamenem obchode nebo na ceske e-shopu. A nebo se uskromnim a za stejnou cenu koupim kolo s nizsi vybavou.

        0 0
        • MlokCZ  

          Samozřejmě tohle je každého volba, ale moc nechápu rozdíl koupení z Německa a z eshopu u nás a také ty obavy z koupení.

          V případě problému si dokážu představit, že by řešení bylo mnohem snažší než u většiny českých eshopů (dle zahraničních fór je Canyon velmi vstřícný k řešení reklamací), jediný problém by byl poštovné v případě nutnosti reklamovat kolo jako celek (nebo v případě rám).

          Na druhou stranu já osobně bych asi reklamoval málo co na takovém kole a v životě jsem nic nereklamoval (a to už má tak 15. kolo). Jen pár věcí je u HT na reklamaci jasných a mají jasnou cenu, jako:

          • rám (ale ten stejně ve spoustě případů praksnutí na reklamaci stejně není)
          • vidlice (ale u vidlice jak co, spousta věcí je oprava za pár set a reklamovat ani nemá cenu pak u Canyonu), navíc vidlici bych si stejně nechal upravit dříve než ji zkončí záruka
          • drahé brzdy

          U všech ostatních věcí když něco zničís, tak to stejně na reklamaci skoro nikdy není, prostě spotřebák.

          Docela by mě zajímalo čeho konkrétně se na tom bojíš?

          Stejně když bude na kole nějaký problém, tak z 95% případů to na reklamaci není.

          0 0
        • vojta  

          Pokud nekupujes kolo v kamenaku za rohem, tak je to temer prast jako uhod. Prvniho Canyona jsem kupoval v Praze v BikeExpertu a kdyz jsem mel problem s Blackem, stejne jsem jej musel sundat a poslat postou. Takze jediny rozdil je v cene postovneho a mozna v delsi prepravni dobe. Na strankach Canyonu je navic uvedeno, ze ze zakona odpovida za naklady prepravy – co to ovsem znamena v praxi nevim.

          0 0
    • ByFii  

      ty linky jsou tady:

      GT Avalanche Expert www.bikecentrum.cz/gt_detail.php?…

      Author INSTINCT www.author.cz/…8&pid=603560

      ROCK MACHINE 2008 TORRENT www.mojekolo.cz/2097-torrent

      ROCK MACHINE 2007 Blizzard www.mojekolo.cz/2282-blizzard

      0 0
      • ByFii  

        No já si projel to GT a celkem mi sedělo, problém ale je, že u nás ani v obchodech jsem na žádné jiné zmiňované nenarazil, musím si udělat výlet do nějakého většího města. A co se té GC6 týče… nevím, ale objednávat se mi moc nechce, potřebuju se na něm první projet a otestovat.

        0 0
        • Rolei  

          Jestli se nejedná o nějaký test kde ti kolo půjčí na celý den, tak bych nějaké 5min projetí nepřeceňoval. Daleko důležitější je znát geometrii současného kola které jezdíš, pořádně si promyslet co ti na něm vadí a co vyhovuje a podle toho se rozhodnout pro určitou geometrii.

          0 0
          • MlokCZ  

            Přesně tak, za 5 minut se pozná prd (tedy pozná se, že kolo je o dvě velikosti větší, ale to poznám dle geometrie a srovnání se stávájícím kolem mnohem snáze a přesněji).

            Já jsem si předem nezkoušel z posledních 4 svojich kol ani jedno a bez problémů vybíral dle geometrie. A dle krátkého vyzkoušení bych nepoznal stejně nic a k ideální geometrii se dopracovával přes x kol (samozřejmě ty předchozí byla také dobrá a změny u posledních kol byly jen nepatrné a takové které jsem věděl na základě x tis. km ježdění předchozího kola).

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.