• ZillaCZE

    Zdravim,

    pred mesicem a neco jsem si koupil tohle kolo http://www.dema-bicycles.com/… koupil jsem ho z toho duvodu,ze jsem na kole dobrych 15let let nesedel.Chtel jsem zjistit jestli me to chytne a nechtel jsem do nej vrazet vic penez abych toho pozdeji nelitoval.Jezdim na nem prakticky denne.Jak do prace tak i ve volnu.Mozna,ze jsem udelal chybu,ze jsem na toto forum nesel driv nez jsem ho koupil.Mozna bych mel ted neco jineho.Otazka zni:

    a)uvazuji o fullu 120/120.nevim ale jestli to neni moc brzo.Fully jsou asi fajn,ale nechci vrazit prachy do neceho co nevyuziju.

    b)mam se vykaslat na full a upgradovat to co mam (stoji ten ram za to) cetl jsem par temat kde lidi pisou ze se u nas da temer vse sjet na HT.ze je full „zbytecny“.

    o fullu jsem uvazoval asi tyden po prvni navsteve tohoto fora.ted uz si tak jisty nejsem.mozna mi poradite.

    0 0
    • JakeF  

      Je otázka co chceš jezdit a jakým stylem a v neposlední řadě, kolik do toho chceš vrazit. Dobrej 120mm full pojede líp všude, ale to už se dostáváme do kategorie šesticiferný ceny. Pokud chceš dobře upgradovat s rozumným rozpočtem, tak vyměň kola a pláště za bezdušovou variantu, třeba Fulcrum RM3 + Schwalbe pláště. Co se týče pružení, tak přechod na fungující vidlici udělá taky hodně, třeba RS Reba.

      Rám za upgrade samozřejmě nestojí. Pokud chceš sportovnější a pohodlnější ježdění, tak kromě bezduší (který udělaj opravdu hodně) by hodně pomoh lepší karbonovej rám. Pokud ti jde o pohodlí, tak je full lepší volba, ale nečekej, že tě nějak extra posune v náročných sjezdech. Možná ti dodá trochu jistoty a trochu zrychlí, ale vliv tvojí techniky je řádově úplně jinde, než vliv full x HT.

      0 0
    • Milvus888  

      jde to sjet i na HT ale na fullu si to prostě víc užiješ :)

      rám je vcelku dobry ale vrazet do neho prachy abys to kolo odlehcil nema cenu.. bylo by to drazsi nez cele nove kolo.

      0 0
    • dipous  

      to se nedá takhle poradit. Nejlepší bude, když Ti někdo ze známých, kamarádů prostě fulla půjčí. Nebo si půjč nějakou testovačku na víkend a uvidíš.100 lidí 100 chutí, takže se Ti to třeba ani nebude líbit. Já třeba na fulla nedám dopustit, ale chápu, že někdo ho nemusí. Ta Dema co jsi koupil není špatná, ale na upgrade bych se asi vykašlal.

      0 0
    • Milvus888  

      JO vidis jsi z Poruby tak muzes tento vikend zajet na testovacku kol TREK kterou porada www.yogi.cz , a neco vyzkouset , kona se to ve skiarealu skalka ktery je od poruby co by kamenem dohodil :)

      0 0
    • killme  

      I na fullu se musi slapat, marketing je svina…

      0 0
    • ZillaCZE  

      Takze jestli jsem to pochopil spravne.Prachy do tohodle kola vrazet nema cenu.Pokud nove kolo tak uz full.A jsem tam kde vsichni,co se ptaji jaky full :-) No nejak se s tim poperu.Vsem diky za odpovedi.O skalce vim chystam se na ni.Teda pokud nebude prset.

      0 0
      • Bysto  

        presne tak, tento bike si nechaj ako zimáka alebo na cestu do práce, pre rožky. Nahoď tam nejaké rýchle gumy na asfalt a budeš mať rychlopresúvadlo. A ak jazdíš na pohodu, žiadne extra maratóny, v ktorých by si sa snažil o lepšie umiestnenie, nie je odveci zobrať už AM full so 140mm, oproti nejakým so 120 bude len napatrne tažší a rýchlostne tiež len trochu pomalší, no za to si na tom užiješ omnoho viac zábavy smerom dole a to práve ide, nie? :)

        0 0
      • pendergast  

        Zatiaľ si neuviedol jediný dôvod, prečo uvažuješ o novom bajku. Až podľa toho, čo ti vadí vadí na súčasnom, sa dá poradiť, čo vymeniť a či sa to vyplatí.

        Kupovať nový bajk len preto, že je lepší ako súčasný, je dosť drahá výstrednosť.

        0 0
        • Člověk a jeho svět  

          Ale většina lidí to tak dělá ;).

          0 0
          • pendergast  

            Väčšina ľudí na bicykli od skončenia základnej školy nesedela.

            A väčšina z tých, ktorí kupujú stále lepšie bajky, to nerobí po mesiaci aj niečo.

            0 0
            • ZillaCZE  

              ja ho nechci koupit ted.kdyz uz tak az pristi rok.jenom jsem se zeptal na vas nazor.kolo mi zatim sedi.jezdi se na nem dobre(najeto zatim ±900km) z toho je tak 1/3 do prace.lidi tady pisou jaky je to rozdil presedlat z HT na full.ze je to pohodlnejsi atd.tak jsem o nem taky zacal uvazovat.

              0 0
              • Nodar  

                15 let nesedět na kole a pak měnit nové kolo hned za měsíc mně také nějak nesedí. A pak ty cesty do práce – jsem také z Ostravy a i když mám fulla, tak do práce jedu většinou na starém HT, kterej má sliky (98% asfalt).

                Takže rok bych počkal, nic nekupoval, vymetl předváděčky, vyzkoušel kola kamarádů a za rok na podzim bych už přesně věděl zda a jaké kolo chci (tedy jakého fulla, protože jezdit na HT je jako jezdit na vozíku z Kauflandu :-))

                0 0
          • ClAyD  

            Spíš všichni ne? Kdyby všichni kupovali nový kola až tehdy, kdy se jim stávající rozbijou, tak by výroba kol moc výděečná činnost nebyla…

            0 0
      • dipous  

        Jak jsem psal výše, nejdřív si to vyzkoušej, třeba Tě to fakt neosloví. Kolo máš pěkný tak se zbytečně neunáhli a jezdi na HT a čti místní drbárnu. O kole se toho tady moc kloudnýho nedozvíš:-), ale zase třeba informace o správném kapesníku a jeho umístění do dresu jsou tady bezkonkurenční:-DDD

        0 0
      • michal96  

        já ted jezdim zhruba 2500km na Ghostoj AMR 5900 2012 a jako traibike je fakt super nemužu si stěžovat jel jsem na něm letos i pár závodů a pododa samozřejmě ta akcelerace tam není jako u chrta 96tka co jezdím standartně,ale pokud nemáš závodní ambice nebo nechceš sjíždět opravdu náročnej terén volil bych každopádně zdvih 120/120 např.toho Ghosta seženeš ve slušný výbavě za cca 50tis.

        0 0
    • saddik  

      Full rozhodně nejdřív vyzkoušej, nejlépe několik, pak uvidíš. Jak se Ti na tom pojede, Ti tu nikdo neřekne. Mně to třeba moc neoslovilo, ale třeba jsem jen nenarazil na vyhovující typ. Zvaž taky terén, v jakém se nejčastěji pohybuješ a tempo, v jakém jezdíš. Taky u fullu počítej s o něco vyššími servisními náklady.

      0 0
    • vlk  

      Do tohoto kola asi nemá smysl vrážet peníze.Záleží kde a jak jezdíš.

      Pokud terén, nezávodně, tak od určité doby doporučuji všem fulla. A to především z důvodu čistě zdravotních. Ať si kdo kce co chce říká, prostě rány, které dostává tvá páteř díky zadní pevné stavbě prostě výrazně neutlumíš ani bezdušáky ani super sedlem ani karbonovým rámem a sedlovou.

      To že full bude v 6 ciferných částkách je nesmyl. Pro běžného MTB jezdce(nezávodníka) se dá dobrý full sehnat okolo 30 tis.Především není špatné sledovat na netu výprodeje.Podařilo se mi tak např. kdysi koupit ze zahraničního e-shopu fulla pro manželku s více než 50% slevou.Pokud jezdíš do práce po asfaltce nebo cyklostezce, tak nynější kolo bych si nechal na jízdy do práce a koupil bych fulla do terénu.

      0 0
    • winter78  

      Tak si to zhrnme…pred 1 mesiacom (aj niečo) si kúpil celkom fajn bike. Neskôr (čiže pár týždňov dozadu) si objavil toto forum a za tých ďalších pár týždnov (resp. dní) si zistil že potrebuješ fulla ???

      Tak ešte chvíľu počkaj, prečítaj ešte zopár tém na fóre a zistíš, že existujú ešte 29er, crossy, cesťáčiky a nejaké 27,5"…aby si zbytočne nekupoval fulla a za mesiac zistíš že potrebuješ 29er.

      A ešte mi povedz čo chceš upgradovať na 1 mesiac starom biku ???

      0 0
      • Člověk a jeho svět  

        Co je na tom k nepochopení? :)

        Borec koupil kolo, celkem ho to baví, a když se podíval na BF do našich biků, tak zjistil, že chce lepší, hezčí a dražší kolo :).

        Prostě morální opotřebení horší než sto vaklů :).

        Pro zakladatele vlákna – jestli na to máš, tak kup, co si srdce žádá :). Na rady, abys jezdil na tom, co máš, nedej :). Na prvním kole prodělá většinou každý. A než vylepšování spíše podprůměrného kola, je lepší koupě pořádné rakety.

        0 0
        • winter78  

          Však ja som to nemyslel nijak v zlom, ak na to chlap má tak nech si kúpi nový bike každý mesiac ;-). Ja som asi stará škola, keby som nemal problémy s kompatibilitou niektorých nových komponentov (hlavne chýbajúce úchyty na kotúčový brzdu na ráme :-( ) , tak dodnes jazdím na 15-ročnom ráme Leader Fox osadenom sadou Deore XT modelovej rady 2011.

          0 0
      • dipous  

        …nebo také bmx, DH, FR, trial, velocipedy, odrážedla, koloběžky, skládačky, lehocipedy, tříkolky, jednokolky elektrokola…a navíc to vše v různých průměrech kol :-DDD

        0 0
        • McBlacky  

          stejně začíná zima, takže kolo na hřebík a šup do hospody

          0 0
          • radek01  

            No to snad né do hospody…

            Trénovat trénovat trénovat dokud se z toho nezhroutíme nebo nezblázníme.

            0 0
            • McBlacky  

              vím jak loni, od půlky listopadu do půlky března jsem byl venku na kole dvakrát :)

              0 0
              • radek01  

                To jo ale určitě jsi se neflákal…Máš jiné sportovní aktivity.

                0 0
                • McBlacky  

                  tak jasně, pak se člověk na jaro na kolo těší. Když jsem dřív v zimě víc jezdil -jen abych jezdil- tak jsem to neměl moc rád

                  0 0
              • radek01  

                To jo ale určitě jsi se neflákal…Máš jiné sportovní aktivity.

                0 0
    • simoro  

      On je rozdíl kde jezdit chceš a kde jezdíš. loni na jaře sem vybíral kolo protože sem musel (miláčika pellse mi ukradli. bylo to moje první „lepší“ kolo).tak sem začal uvažovat jaký kolo. nejdřív sem koukal po fullu, po 29… no a když sem ho měl měsíc doma a zjistil že mám naježděno 600 km 100% na asfaltu, začal jsem litovat že sem nekoupil silničku.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.