• pjv

    Ahoj všeci dlouho sem váhal jestli mám napsat ale na konec sem se rozhodl.Potřeboval bych poradit ohledně komponentu.Ři­dítka,předsta­vec a sedlovka.Jestli od race face a nebo fsa.Četlsem tu že na race face dost nadavate tak prave si necham poradit.Jezdim spiše lechčí teren kostru mam RB CRX mam80kg.Dik

            
    0 0
    • kolda  

      nadavalo se hlavne na kliky. u komponentu,co chces je to asi jedno – podle me. koupil bych WCS:)

      0 0
    • wraith  

      Nechci bejt za hnidopicha.....ale ta tvoje „kostra“ to je rám :) a já bych bral rači FSA, pokud nejseš gramař, stejnak si vybereš co se ti víc líbí a která značka ti příde víc „in“

      0 0
    • Pijer  

      Vzal bych radši RaceFace a když se podíváš na stránky www.racebike.cz (nebo tam brnkneš) , tak tam teď něco od RF vyprodávají – bral jsem tam v pátek řidítka.

      0 0
      • Grinch  

        Pojdme se hádat do krve :) FSA a nic jiného, pro mne je to srdeční záležitost :) za výbornou cenu dobrá kvalita! :) a jedééém :)

        A Rici mi na kolo nesmi :)

        0 0
        • kolda  

          ja se s tebou hadat nebudu, me je uplne u pr..le,kdo ma jaky riditka :))

          0 0
          • Grinch  

            sakra..tak s tim sem nepocital :)

            0 0
            • pjv  

              Tak chlapy mockrat díky pujdu do fsa a nehadejte se k vuli me zatim cus

              0 0
        • siafu  

          koukam na to a fakt neni nad klasicky prumer riditek… sedlovka uz je lepsi, ale jeji hmotnost tedy zadna slava:(

          0 0
        • v POHODÌ klokan  

          Ryčí,FSA,Easton,všechno stejná pakáž! :-) Jedině Děda! (nejlíp Forza :-P)

          0 0
        • náčelník  

          Pro mě bude Race Face už navždy kultovka, i když dneska tak trochu bývalá. Takovou pověst FSA nikdy mít nebude. Její kvalitu ale nezpochybňuji.

          0 0
        • Lister  

          Já bych se zase tak neomezoval, nepotřebuiju mít komplet od jednoho výrobce, vždy beru to co mi za dané peníze nabídne nejvíce, přípaně to co se mi nejvíce líbí. Takže to u mě momentálně dopadlo tak že mám sedlovku Thomson (krabon jsem na fullu nepotrřeboval) představec FSA s karbonovým čelem a karbonový rodla od Truvativu (Team Rizer) – no nakupto za tu cenu, navíc při té váze. RF se mi taky líbí – hlavně sedlovky, který mají hodně povedený upínací mechanismus, ale už mám obsazeno, takže až někdy jindy. Obecně mi RF přijde více cool než FSA, ale na to na funkci nemá vliv a proto mě tímhle argumentem nedostanou :-)

          Na HT mám Gass a Pells, protože to bylo to nejlevnější co jsem sehnal a jelikož je HT dobrý tak maximálně na zimu, tak to tam i zůstane…

          0 0
        • Haryk  

          No mně na kolo Rici může, ale co to sedlo Spešl? Dobrý?

          0 0
          • Lister  

            no já když se na něj podívám, tak se mi vždy vybaví španělská inkvizice :-)

            0 0
    • MARIN  

      sice mam kliky RF ale na tebou pozadovane komponenty jako sadu bych bral EASTON :)

      0 0
    • Pablo  

      Nejvíc se mi líbí, jak tu nikdo neřeší požadovaný úhly a délky atd, ale jen značku. Poslední dobou mi to přijde jako klasika, je jedno jak to vyhovuje, hlavně, že to má tu správnou nálepku..

      0 0
      • Vilém  

        A co kdyz uhly a delky,ktery pozaduje, uz davno zna? Tak potom se asi jen rozmysli co si koupit za znacku.

        0 0
        • Pablo  

          Jde o to, že ne každá značka vyrábí všechny možný úhly a délky, takže nakonec třeba zjistí, že žádný dilema RF/FSA nemá. Já třeba potřebuju parametrově řidítka, který vyrábí jen RaceFace, i když bych klidně jinou/levnější značku..

          0 0
          • MlokCZ  

            To máš ještě dobrý. Moje požadované ideální parametry řídítek bohužel nevyrábí vůbec nikdo.

            U Race Face by mě seděly ty jejich úhly těch méně zahnutých (ty co mají 5st. k jezdci a 4st. nahoru), ale bohužel je nedělají s větším zdvihem (chtěl bych 40mm/1,5"). A ty co mají s větším zdvihem, ty zas mají už jiný úhel. Navíc se to komplikuje tím, že u OS verzí je to dost problematické vždy kvůli šířce (nechci více než 630mm), protože se pak vše na řídítka blbě vejde (i přes použití společné objímky pro brzdy a řazení, ale zase s růžky – tohle se mi teď zlepší s Ergony, ty včetně růžkou zaberou místa poměrně málo). Takže teď vozím Amoeby Borly, které jsou ideálu zatím nejblíže, ale moc se mi ty řídítka nelíbí (i když za ty peníze co stojí jsou naprosto vynikající) a potřeboval bych ideálně naprost stojné, jen s cca 0,5st. zahnutí k jezdci více (to jsou reálně ty Race Face, jenže nemají těch 40mm zdvihu). Bohužel jsem přešel teď nedávno na ještě trošku vzpřímenější posez (a pro moje krátké ruce na to potřebuju hodně vysoko řídítka), tedy přechod byl super a maximálně vyhovuje posez. To bohužel jen kvůli dostupnosti řídítek. S nižším zdvihem bych ideální řídítka měl doma. No úplně v nejhorším případě můžu jít cestou představce s větším úhlem, ale to se mi orpavdu nechce a bylo by to až krajní nouzové řešení.

            0 0
            • Pablo  

              Jestli mají Borly 6/2st, tak si proti RaceFace 5/4st o 0.5st nepomůžeš. Borly dají celkově 6.32st, RF 6,4st. Já taky nebudu mít uplně co chci, ideálně bych nechtěl zdvih žádný, ale rovný se 620–640mm nedělají, takže se asi musím s tím 1" smířit.

              0 0
              • MlokCZ  

                Celý 0,5st. by RF navíc určitě neměly, to ne. Nevím, kde jsi našel pro Borly 6/2st., já nikde údaje pro Amoeby nenašel (takže jestli víš, kde to mají, tak by mě to prosím zajímalo), ale reálu to odpovídá dost přesně (mají někde mezi 6st. a 7st. výrazně blíže k 6st. – porovnávno s referenčními rovnými 5st. a 7st., kde jsou blíže k těm 7st. ale jen nepatrně).

                A pro RF máš pravdu, těch 6,4st. vyjde, to jsem si už počítal také.

                Teď uvidím, co s tím udělají ty Ergony, podle toho, co jsem je držel pár minut v ruce mi přijde, že budou mít efekt, jako by řídítka měla právě nepatrně větší úhel zahnutí, takže je možné že budu mít štěstí a ty Borly + Ergon gripy bude přesně ideál co hledám. Už aby dorazili, česká pošta nějak zdržuje, už 3 dny jsou dle anglické pošty na území ČR a stále ke mě nedorazily.

                0 0
                • JSt  

                  to by me nenapadlo, ze rodla jsou takova veda. ja tam vzdycky neco mrsknu a jezdim. jediny, co je nutny resit, jestli maji byt os nebo normal :-)).

                  0 0
                  • Pablo  

                    Na HT kde mám rovný, který jsou skoro všechny stejný, to mám taky tak (zatím mi seděly všechny). Vlaštovky jsou problém, to větší zahnutí mi nesedí, zdvih mi nesedí a rovný se tak široký nedělaj.

                    0 0
                    • JSt  

                      jak chces siroky ridla? tady mas rovny siroky 66cm http://www.bike-forum.cz/…il-4602.html

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Problém je, jestli bude akorát úhel. Salsa řídítka dělají u těch rovných 5, 11, 17st.

                        Co píše a vyhovují mu RF, tak 11. a 17. je mimo. No a 5st. je na tu šířku už zase málo i pro potřeby extra málo zahnutých.

                        By mě zajímalo, proč když už dělají hezkou nabídku tří různých úhlů, proč takové extrémní skoky a ne třeba 5, 7 a 11st.

                        0 0
                        • JSt  

                          kdyz ty si vzdycky neco vymyslis, to je pak tezky… ;-).

                          0 0
                      • Pablo  

                        Dík za tip, zapoměl jsem ještě napsat, že mám OS představec a ty 31,8mm Salsy jak koukám dělaj jenom 11 a 17st. No kdybych věděl, že sednou, představec bych změnil. Nějak to musím promyslet, nejsou to zrovna levný věci na zkoušení, jak toto, tak RF.

                        0 0
                  • MlokCZ  

                    Až jednou budeš mít na kole nějaký problém, že kvůli němu nebudeš moct dojet kvůli bolesti delší vyjížďku, tak to jednou možná pochopíš.

                    U rovných jsem to také nikdy řešit nemusel, se standardními 5st. co mají skoro všichni výrobci jsem nikdy problém neměl a mohl vozit jakékoliv. Jenže po vyzkoušení větší šířky není cesty zpět (ze začátku před dvěma lety než jsem našel aspoň trošku přijatelné vlajdy jsem tam ty rovné musel párkrát vrátit abych mohl vůbec jezdit než seženu jiné vhodnější vlajdy).

                    0 0
                • Pablo  

                  Těch 6/2st pro Borly je údaj co jsi jednou psal ty, oficiální údaje jsem nikde na webu neviděl – myslel jsem, že se ti to povedlo někde najít.

                  0 0
                  • MlokCZ  

                    Tak je to možné, že jsem 6/2 odhadnul dle celkového úhlu, který jsem ± měřil. Ale ani si na to už nepamatuju :-)

                    0 0
              • MlokCZ  

                Pokud ti vadí jen zdvih, tak to můžeš řešit otočením představce (pokud už ho nemáš). Není to sice ideální řešení, ale výsledku dosáhne uspokojivě. Samozřejmě rovné s tím úhlem v té šířce by pro tebe byly mnohem lepší hlavně pro využitelné místo na řídítkách.

                Já to mám na Borlách třeba teď momentálně naprosto na chlup přesně, tu společnou objímku mám zcela nejvíc k místu ohybu co to jde a takhle to přesně vychází jak to potřebuju (2cm mezerea mezi objímkou a gripem). S Ergony tu získám ještě pár mm k dobru (teď mám rohy + grip přesně 14cm široké).

                0 0
                • Pablo  

                  Představec už otočený mám a ani to nevypadá špatně, pod ním už jen 1cm podložka, která by to stejně nezachránila. Ty rovný by byly super, bohužel, nedělaj se. Zkusím ty RF a když to bude bez podložek ono, asi říznu vidli, nemám rád komínky.

                  0 0
              • MlokCZ  

                U RF bych měl ještě jeden problém, že jednak nemají 40mm zdvih, ale ještě bych o pár mm zdvihu přišel natočením. Jezdím řídítka natočená cca 3st. nahoru, což znamená, že Borly natáčím nepatrně od sebe a tím ještě se zvýší nepatrně zdvih. RF bych natáčel nepatrně k sobě a zdvih by se nepatrně snížíl.

                0 0
              • JSt  

                ted ctu, ze chces rovny 62–64cm. ja mam treba rovny 62cm true. takze se to sehnat da ;-)

                0 0
                • Pablo  

                  Nj, ale to jsi měl na Mongoose default, ne? Protože jsem věci od True Technologies vždy viděl jen na kole (hlavně Mongoose), volně na krámě ne (ale možná neumím jen hledat).

                  0 0
        • MlokCZ  

          Je vidět, že si úhly nikdy moc neřešil, protože každá značka dělá pro danou šířku řídítek jeden úhel, někdy maximálně dva úhly u vlajd (nejčastěji carbonová verze má úhly o chlup menší), ale rozhodně ne větší výběr a každá značka jinak.

          Tedy pokud někdo úhly zná a opravdu řeší funčnost, tak v podstatě někdy nesežene taková řídítka vůbec natož aby si mohl vybírat ze značek.

          Jediný případ, kde lze více vybírat značka jsou rovná řídítka, tak se ty úhly tolik neliší. Nejvíce je jich 5st. a pak sem tam někdo dělá kolem 6–7st. a zcela ojediněle někdo něco jiného. A úhel je tu pouze jediný.

          0 0
          • Vilém  

            Mas pravdu,ze k veci mam trosku jiny pristup nez ty, nebavi me prohrabavat spoustou udaju a dat, stale hledat reseni problemu jinde nez je. Tou vyresenou delkou a uhlem jsem myslel hlavne predstavec. Resit vyuhlovani riditek me jeste nenapadlo. Proste bud sednou nebo ne. Osobne k sobe nic podle znacek neladim, vozim to co mi vyhovuje, at funkci, cenou, ci designem. Osobne se mi ani kompletni kokpity od jednoho vyrobce nelibi, ale to je kazdyho vec.

            0 0
            • MlokCZ  

              Máš prostě štěstí (a asi to takhle má většina, ale ne všichni), že ti řídítka sedí bez problémů. Ono kdybys dal 4. vlaštovky a stále zjišťoval, že po více než dvou hodinách jízdy máš takovou bolest zápěstí nebo vnější části dlani, že se nedá jet dále, tak bys k tomu také přistupoval jinak. Pak to bez přesného řešení úhlů vůbec nedje, protože jinak bys mohl kupovat další a další řídítka naslepo a pořád měnit a měnit a nic z toho.

              Teď už samozřejmě jsem ve fázi, kdy není problém s 5hodinovou vyjížďkou a více, ale sem tam trošku něco bolí (ale rozumně, že není problém to přežít) a při zcela ideálních řídítkách by nemuselo. Uvidím ještě jestli to teď se stávajícími řídítky nevyřeší Ergon gripy, které jsou na cestě (zkoušel jsem je jen na místě, že mi do ruky sedí, ale to neznamená, že sednou dlouhodobě, to teprve uvidím).

              0 0
              • Vilém  

                Jdes na to proste jinak nez ja. Ty treba reknes, ze mas slabe prsty, proto si koupis silne brzdy. Ja pokud bych tento problem mel, tak napred zapracuju na posileni tech slabych prstu a rukou a az pak bych to resil tak jak ty. Proste az v okamziku,kdy neni jine vychodisko.

                0 0
                • MlokCZ  

                  Posílení prstů jsem kupodivu zkoušel, ale to je dlouhodobě pro mě neřešitelné. Jeden čas jsem pravidelně používal ten mačkací kroužek nebo jak se tomu nadává a dočasné mírné zlepšení se dostavilo.

                  Jenže samozřejmě po chvíli mi to přestalo bavit a jakmile jsem přestal, tak po pár měsících jsem byl zase na původním stavu (úplně stejné jako kdysi moje dvouleté období posilovny, i přes postavu zcela nehodící se na posilování jsem se dostal na slušné výsledky jak silově tak objemem, když jsem se dva roky plně věnoval jen posilovně; pár měsíců po vrácení se k aerobnímu pohybu a zrušení posilovny jsem byl zpět na těch titěrných hodnotách, které jsem zvedal na začátku a veškerá síla v tahu).

                  A abych do smrti trvale posiloval prsty, tak to si raději koupím lepší brzdy. Ono když vezmu, že bych potřeboval pravidelně protahovat, cvičit cviky na záda, aspoň občas cvičit břicho (tohle všechno je dlouhodobě z dravotního hlediska nutné narozdíl od posilování prstů) a ani to pravidelně nedodržuju a měl bych…

                  0 0
                  • Vilém  

                    Proste ty prizpusobujes kolo sobe a ja se spis prizpusobim kolu:) Ale kdyz na to mas sily, resit donekonecna sebemensi blbost, tak proc ne, je to tvoje volba.

                    0 0
                    • JSt  

                      proste ho to bavi a u kola to jde relativne snadno. prizpusobovat si auto uz je trosku horsi :-)).

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Něco na kole mě ladit baví, ale třeba ty řídítka tedy už dávno ani trochu, pořád to přehazovat je pěkný opruz. A hlavně mě to baví především přes zimu, kdy málo jezdím a je na to dost času + krátké vyjížďky při kterých se dobře testuje.

                        Teď už sezona (pro mě) s větším ježděním začala a já nemám vše (hlavně tlumič, ten ještě bude na dýl) dořešené, to se mi moc nelíbí. Naštěstí při dvou kolech (na kterých mě baví jezdit na obou) to nějak řešit jde, ale i tak je to blbý, protože chci už jezdit celodenní vyjížďky a užívat si je a pokud se něco ladí, tak jsou třeba kratší testovací. Ale naštěstí tlumič žádné velké testování potřebovat nebude (když jde především pouze o změnu komprese na které pak nepůjde nic extreně nastavovat), ten se prostě jen vymění a tlak bude buď úplně stejný nebo možná nepatrně nutné přifouknout (ale to už je detail).

                        0 0
            • MlokCZ  

              A u představců tam je to mnohem jednoduší. Tam stejně 95% lidí vozí standardní úhel 5–6st. a pak tedy řeší jen délku a tu mu nabídne různou každá značka.

              0 0
      • siafu  

        hmm – taky se mi nekdy zda…

        ale predpokladam, ze toto dotycny ma vyreseny a vi, ze mu komplet Race Face nebo FSA bude vyhovovat… mne se v tomto ohledu radi tezko, protoze se mi treba zadny „komplet“ od jednoho vyrobce parametrove nezamlouva, takze vozim k plne spokojenosti sedlovku Selcof, riditka Easton, predstavec docasne BBB (s novym ramem bude zrejme starsi WCS) a rohy Woodman:)

        0 0
        • pjv  

          Tak ještě jednou mockrát všem dík už sem na 99% rozhodlej pro FSA. Stejně si myslím že jeto jen o dyzajnu co se komu líbý.Někdo vdolky jinej holky.To podobný dylema mam ješte z véčkama ale tam jde spíše dizajn verzus funkčnost ale o tom někdy jindy.Zatím ČUS

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.