• Hurka

    Stávající Truvativ Team Carbon 660mm, 25mm zdvih se zdají být na Enduro krátké a nízké… Co doporučíte v rozměrech délka 680–690mm, zdvih 35–40mm? Easton, Truvativ, FSA, Race Face?

    0 0
      • MTBIKER doporučuje

      • Hurka  

        hm, 711mm – není to příliš široké?

        0 0
        • Pi†el  

          ani ne.. presel jsem z rovnych 59cm rovnou na 710mm vlajdy a dost rychle mi padly do ruky.. pod 690 uz bych nesel..

          0 0
          • Hurka  

            hm, hm, zajímavé a co zdvih – 38 nebo hned 50mm?

            0 0
            • MlokCZ  

              Zdvih záleží pouze na tom, jak vysoko potřebuješ mít řídítka a je tedy zcela svázaný s geometrií kola + představcem + kolik máš možnost měnit výšku podložkami pod/nad představcem. Informace o tom, jaký komu tedy sedí zdvih řídítek je pro tebe zcela k ničemu. Navíc je tu ještě jeden faktor, každý výrobce si ten zdvih měří jinak a mám doma řídítka s uvedeným zdvihem 2,5cm, která jsou o 2cm vyšší než jiná s uvedeným zdvihem 3cm.

              0 0
              • Hurka  

                jasně, tomu rozumím… představec už nezvednu, stávající 25mm řídítka jsou dost nízko, takže zbývá jenom zkoušet :-( asi půjdu do Holzfelleru 35mm (jsou i docela levné), i když ty Sunline V1 jsou pěkné. Blbé je, že se mi nechce do toho zase dávat další peníze a po 50km zjistit, že potřebuji jít až někam na 50mm výšky…

                0 0
                • MlokCZ  

                  Bohužel experimenty z řídítky jsou občas na déle a dražší. Já si s tím prošel loni a zkončil jsem až u pátých řídítek. U všech předchozí jsem měl problém s tlakem na malíkovou část dalní a bylo to moc velký úhlem zahnutí řídítek. Každé další co jsem zkoušel měly ten úhel vždy menší a menší.

                  A letos jsem málem tenhle problém řešil znovu. Koupil jsem na nové kolo další kus vyzkoušených řídítek, jenže to byl novější model a bohužel u něj ten úhel zase o něco zvětšili. Takže jsem sice věděl, co přesně potřebuju, ale nemohl jsem to sehnat, až jsem se k řídítkům dostal úplně náhodou vyzkoušením na jiném kole.

                  0 0
                  • pepek  

                    No a u kterých jsi skončil? Já mám stejný problém, tak ať nemusím vyměnit 5 řidítek. Asi bych potřeboval vlajdy s nulovým uhlem zahnutí.

                    0 0
                    • TheIF  

                      MlokCZ kupoval dvoje ? Iridium – OEM Canyon řidítka. Syntace má taky malé prohnutí ale zase ta cena tolik bych za řidítka nedal :-)

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        Syntace má právě úhel hrozně velký. Mají sice malý úhel nahoru, ale velký k jezdci. K jezdci mají 12st. s tím malým nahoru to pak dá těch 15st. Pro mě nějhorší řídítka ze všech, ten úhel byl hroznej. A je to škoda, protože to jsou jinak super řídítka.

                        0 0
                        • Gomez35  

                          Já používal Syntace Vector Carbon 31,8 – 680mm – varianta 12° a teď mám ty samé, ale v šířce 740mm taky 12° a za mě jsou naprosto super. Právě to zahnutí k jezdci mi absolutně vyhovuje. Možná je to tím, že mám kratší ruce, težko říct.

                          0 0
                      • MlokCZ  

                        No ty Syntace jsou jedny z mála, který mi tu ještě zbyly. Na žádné jsem si nedával inzerát a postupně se mi tu stejně rozprodaly (vždy někdo z okolí potřeboval řídítka). Takže ty kdyby někdo chtěl, tak tu jsou jedny k mání, jsou v podstatě nejetý, šly hned dolu z kola (rok staré). Jen mají jen trošku škráblý lak od sundavání gripů (v místě pod gripy, kde to není vidět). To jsem ještě neměl ideální techniku při sundavání gripů :-) A jsou nezkrácené (u těch jsem se ke zkrácení ani nedostal, jak šly dolu hned), tedy v šířce 64cm.

                        0 0
                    • MlokCZ  

                      Jak píše TheIF, tak jsem kupoval Iridia přímo z Canyonu. A to hned troje a dobře, že jsem objednal troje, protože každý kus byl hned trošku jiný. Vyřadil jsem ten jeden kus s největším úhlem a jezdím ty dva kusy s menším. Oboje mají výsledný úhel (vždy počítám výsledné z úhlu nahoru a k jezdci) kolem 6,5st. Ty Iridia nejsou nejlehčí, ale jsou zase tuhý a bytelný. Pak jsem nezávisle ještě zkusil jedny Amoeby. Loni jsem začátkem roku našel právě první Amoeby a to HB-M112ky (ale v tu dobu to byl možná ještě 05 model). Ty jsem jedny zrušil při pádu loni v srpnu a jedny ještě potřeboval na nové kolo. Tak jsem dvoje objednal a jedny dal hned místo těch zrušených. A už ty měly o malinko větší úhel, ale dalo se ještě a jezdil jsem je. Letos jsem pak na nové namontoval ty druhé a ty měly ještě větší úhel (už byl 7,5st.) a to už nešlo. Tak jsem se naštval a oboje vyhodil a dal tam ty Iridia. No a měl jsem doma už od kdysi ještě jedny Amoeby a to Vitra HB-M210–1. Ty měly nejmenší úhel a pro mě úplně ideální (shodné s nejlepším kusem Iridii). Bohužel měly jeden zásadní problém a to, že se jejich průměr rozšiřoval hrozně brzo ještě před zahnutou částí, takže byly pro mě něpoužitelné (nevešly se mi na ně brzdy + řazení + rohy (a to ty rohy mají hodně úzkou objímku). Dokonce se mi to pořádně nevešlo, ani když jsem to zkusil se společnou objímkou pro brzdy a řazení. No ale zkusil jsem ještě celohliníkové Scudy (ty se mi stejně líbí více než ty potažené carbonem) HB-M121 a ty mají taky dobrý úhel, téměř totéž co ty Vitry. Ale to jsou gramařská řídítka, váha malá, ale nejsou až tak tuhý a už mají hodně tenkou stěnu. Ale jak měly taky skvělý úhel a k tomu ještě byly jen za 500, tak jsem objednal ještě jedny (a druhý kus měl opět super úhel, tam nebyl rozptyl žádný jako u Iridii).

                      Takže teď tu mám dvoje Scudy hliníkové + jedny Iridia, tyhle troje mají úhel zcela ideální (všechny těsně přes 6st.). A pak jedny Iridia o píď horší (ty mají 6,5st.). Vše ostatní už bylo přes 7st.

                      Úplně všechny o kterých mluvím jsou ale jen 62cm, takže pokud potřebuješ něco širšího, tak tam je to mnohem horší. Širší se dělají všechny s větším úhlem.

                      Pokud potřebuješ úhel téměř 0, tedy seděl by ti menší úhel než co mají rovné (ty mají téměř vždy 5st., tam je to rovnou výsledný, když mají jen jedno zahnutí), tak můžeš koupit 3stupňové. Ty dělá více značek a i ve větších šířkách. Já jedny jen chvíli zkoušel, na mě už to zase byl hrozně malý úhel, to už nešlo. Taky to už nejsou řídítká na XC/all mountain, ale na blbnutní.

                      A ještě pro orientaci napíšu pár úhlů řídítek, co jsem při hledání zjistil, budu psát vždy výsledný úhel ze součtu úhlu k jezdci a nahoru, který je rozhodující (kolik z něho pak bude nahoru a kolik k jezdci se už vždy poladí natočením řídítek):

                      • Syntace (těmi to začalo, ty jsem koupil s kolem) 15st., to bylo nejvíc, co jsem viděl, na těch jsem nevydržel jet ani 20 minut
                      • Truvativ Team 66cm – 11st. (výrazné zlepšení, protože to byl velký rozdíl od těch Syntace, ale stejně to bylo hrozně moc), ještě jsem měřil jedny Truvativy z nižší řady a byly zahnuté stejně
                      • Easton EA 50 – 9,5st.
                      • současné Ameoby Scud HB-M112 v rozmezí 7,5–8st. jak který kus
                      • Idirium Ultralight (prodává pouze Canyona, značka dělaná přímo pro něj, nezjistil jsem, kdo to vyrábí a tedy, kde by se daly koupit jinde, u Canyonu není problém koupit za 25euro + 9euro poštovné) 6,2–7st., ten nejlepší kus vypadá, že je ze starší sérii, která je nepatrně odlišná, takže teď asi budou jen ty kolem 6,5–7st.
                      • Amoeby Vitra HB-M121 6,5st.

                      Pro mě 6,5st. ideální, 7. maximální hranice, co můžu jezdit., 5st. na rovných je pak pro 62cm šířku pro mě už málo.

                      0 0
                • ememem  

                  presne tak jak pise mlok, je to podobne ako sedlo individualne. ja som mal tusimze rf-duece, ked som ich urval tak som kupil truvativy (ktore su inak dobre – lahke, pevne a pomerne lacne) ale pri rovnakom zdvihu (tabulkovom aj optickym porovnanim) a sirke mi proste nesedia, nech ich tocim jak chcem tlaci ma hrana malicka. maju zahnutie 8 stup. oproti 5 stup. na rf a je to citit. dohora tusimze 4 oproti 5 neviem posudit na kolko to ovplyvnuje celkovy pocit. tvarovo su pri tom velmi podobne, opticky nevidis skoro nijaky rozdiel. bohuzial asi pomoze len skusat.

                  0 0
                  • Hurka  

                    tak mne napadá, že asi zkusím FSA, které mám na druhém kole a které jsou OK, jenom s větším zdvihem…

                    0 0
            • Pi†el  

              pokud to beres osa – osa, tak maji neco pres 3..

              0 0
    • chupas  

      hod tam holzfellera – ale ty chces carbon asi

      0 0
      • Hurka  

        ne, karbon být nemusí, nejsem gramař, ty stávající sice jsou, ale použiji je na druhé kolo a na enduro dám klidně hlínu… Karbon v těchto rozměrech stojí majlant…

        0 0
    • tomfree  

      Easton ML XC MONKEYLITE jsou vynikající,ale na co potřebuješ širší já mám Use atom 660mm a jsou ok počítej s tím že to není sjezd a musíš se na tu trať vejít,já mám někdy problém i s 660 tak to ještě zvaž.

      0 0
      • Hurka  

        problém je v tom, že při správně nastaveném posedu (výška a umístění sedla) mám pocit, že jsem příliš přepadlý na řídítka, jako bych se do nich více opíral než jsem zvyklý. při delších jízdách to způsobuje bolest dlaní. ve sjezdech mám pak pocit, že ruce jsou níž, než by měly být pro pohodlné zaklonění se za sedlo a jisté brždění (mám pocit, že kdyby byly víš, tak jsem si jistější, že nepůjdu přes řídítka) Představec neupravím, ten je pevný, takže zbývá jenom výška řídítek. Šířka je spíš pocitová věc, byl jsem zvyklý na rohy, které na enduro dávat nebudu a chybí mi možnost širšího úchopu ve výjezdech…

        0 0
        • tomfree  

          Z pocitů které popisuješ bych tipoval spíše na ktátký posez,než na nízké řídítka,to že ten představec je napevno je špatný.

          0 0
          • Hurka  

            hm, spíš dlouhý, ne? velikost rámu dle všech rozměrů je OK, mohu zkusit posunout sedlo, ale zase rozhodím polohu vůči klikám… představce u Endura SL lze vyměnit, ale kratší je spíš nižší – viz foto v profilu a delší se myslím už nedělá… pocitově potřebuji jít s řídítky nahoru, kdybych je měl dál, tak se nedostanu ve sjezdu za sedlo a to nemám nějak krátké ruce.

            0 0
            • Hurka  

              pro představu – představec je dobře vidět tady… www.ecards.cz/…o-sl1-133066

              0 0
              • MlokCZ  

                Bohužel tyhle nestandardní věci, kterých je u Spešlu čím dál více jsou úplně k … a jsou z toho jen problémy a mě zcela od Spešla odrazují (i kdybych nebral v úvahu ty jejich ceny). A jak je vidět na modelech 08, bude bohužel v tomhle ohledu u Spešlu čím dál hůře.

                0 0
            • tomfree  

              Taky jsem se teď koukal do profilu a zdá se dlouhý dost,jenže na té fotce se zdají i řídítka dost vysoko,tak já nevím,mně bolely ruce při krátkém posezu a při dlouhém záda,při sjezdu dávám sedlo dolů takže mi nevadí.

              0 0
        • MlokCZ  

          Kromě výšky řídítek (která se mi zdá také dost, ale těžko posuzovat, nikdo nevíme, jak máš dlouhý trup, ruce, …) by taky ještě mohl být problém ve špatném úhlu řídítek. Příliš velký úhel (a vyjímečně příliš malý) také může způsobit bolest dlaní.

          O jakou bolest se jedná? Tlačí tě např. pouze malíková strana dlaní? To jsou většinou moc zahnutá řídítka. Nebo naopak tě tlačí u palce? Nebo tě tlačí celé dlaně?

          Zkoušel jsi u svojich řídítek různé natočení v představci a tedy měnit kam ty řídítka budou více zahnutá (jestli více nahoru nebo více k jezdci)?

          0 0
          • Hurka  

            bolí dlaň po celé šířce od palce po malík, spíše v horní části. Řídítka jsem zkoušel otáčet, velký rozdíl tam není. problém myslím není v úhlu zahnutí, ten je OK, cítím, že se do řídítek opírám více než u druhého kola, kde ten problém nemám.

            0 0
            • MlokCZ  

              Pokud bolí v celé šíři, tak to opravdu úhlem nejspíš nebude.

              A jaký máš rozdíl v geometrii oproti druhému kolu? Z fotek se dá jen odhadovat, přesně se to nepozná. Přijde mi, že na druhém kole máš posez delší (ale fotky třeba klamou). Pak by to znamenalo opírání se rukama v jiném úhlu.

              0 0
              • Hurka  

                ano, na Meridě je posez delší. Zkusím nejdříve prohodit řídítka z Meridy, tam je FSA s prohnutím 40mm, trochu polaboruji s posunem sedla a jestli to nepomůže, začnu pořizovat jiná řídítka… asi brzo budu nějaká dávat do bazaru :-(

                0 0
                • Hurka  

                  dokonce na Meridě na zimu dávám kratší představec kvůli vzpřímenějšímu posedu při použití světel (bolí mne jinak za krkem) a ruce mne nebolí ani při kratším (60mm) ani při delším (90mm) představci. Ještě mne napadlo, jestli to není gripama… Ty Spanky nejsou zas tak tlusté resp. profilované…

                  0 0
    • cat  

      Easton EA50 s stredni vyskou.

      0 0
      • Hurka  

        kolik je prohnutí střední výšky? nikde to nepíšou…

        0 0
    • zdenekhubner  

      Kluci, možná to chce mít přestat řešit a víc jezdit;-) Na řídítka jsem taky citlivej, potřeboval jsem pokusy dva (skončil jsem u Truvativ Team), 5 už mi přijde trochu moc – to už je možná spíš na poradu s psychologem:-)

      0 0
      • MlokCZ  

        No možná kdyby tě vnější hrana dlaní bolela po hodině, že bys nemohl dál jet, tak bys mluvil jinak (to byl u druhých řídítek).

        0 0
        • MlokCZ  

          A u těch posledních pokusů jsem se dostal ze stavu, kdy mě vnější hrany dlaní bolely až po několika hodinách a ještě ne nějak kriticky na stav kdy mě nebolí vůbec.

          0 0
    • pitos  

      Pokud si to tu člověk nepřečte, tak neuvěří jaká to se řídítky může být věda.

      0 0
      • Hurka  

        to je pravda. na Meridě Transmisson jsem sednul a jezdil bez jakýchkoliv problémů. na enduru je to komplikované, páč najít kompromis mezi pohodlným sezením při delší normální jízdě a efektivním „postojem“ při jízdě technickými pasážemi je problém. hlavně když nemohu měnit představec… ale vypadá, že vyšší zdvih 40 mm bude OK, možná půjdu až na 50mm a ještě rozšířím na možná až 710mm. Takže u mne jenom v podstatě 2 výměny, z toho jedny jsou řídítka, která mám doma…

        0 0
    • nobody  

      nevíte o nějakých vlajdách s zdvihem 6cm, respektivě potřebuji zvýšit posez o 6cm, zatím to mám vyřešené strmým představcem, ale není to idaální. dík

      0 0
    • smith22  

      Taky jsem si říkal že bych si na moje kolo hodil vlaštovky.Jednou sem si takhle pujčil na projetí dámskýho Treka kterej měl vlaštovky a jelo se mě stím mnohem líp než s těma mojema rovnýma řídítkama.Dává se to jen na endura nebo si to může kdo chce hodit třeba na horáka.Asi blbá otázka ale většinou sem na horácích viděl řídítka rovný tak to asi nějakej důvod mám ne?Je to kvůli vzhledu nebo proč tam nedávají rovnou vlaštovky?Na horákovi mě to přijde aji přirozenější než ty rovný když se stím jezdí v terénu.

      0 0
      • mr.antik  

        vlaštovky jsou hezčí i na xc, toť můj názor. Ale těžší, tak se tam vrátili zas rovný ritchey pro.

        0 0
    • vojtechposmourny  

      easton ea 70 monkey bar

      0 0
      • Hurka  

        jo, nakonec jsem šel do EA70, jsou nádherné, hodím sem foto včetně upgardovaných brzd a nových gripů…

        0 0
        • tomfree  

          Jen jsem ti chtěl napsat,že jsem mněl možnost se svézt na testovacím enduru ve velikosti L a proti Intense mi bylo krátké.

          0 0
          • Hurka  

            Hm, jaký model? Expert a Comp mají normální sedlovku, model Pro má Thomson Setback, který posed docela prodlužuje… Jinak v neděli přes 70km s novými řídítky a gripy a jsem v pohodě, bolest rukou se neobjevila a ve sjezdech jsem s vyšším a širším úchopem také jistější :-) Akorát jsem jednou zachytil křoví, musím si zvyknout počítat s tím, že řídítka jsou širší, abych se vešel při objíždění stromů :-) Zajímavé bylo srovnávat účinnost Avid Code. Jeli jsme ve třech a při prudších sjezdech jsem brzdil i při své větší hmotnosti na značně kratší vzdálenosti, takže jsem si mohl dovolit jet o hodně ostřejší styl… Enduro je boží, akorát ty výjezdy, tam na mne často čekali :-(

            0 0
            • tomfree  

              Byl to expert s rovnou sedlovkou,jinak to jede krásně,jen je to takové tupé ve srovnání s intense nebo nomádem,což potvrdili všichni co to zkusili.

              0 0
              • Hurka  

                :-) co je to tupé? jako chování se v sjezdu atd.? myslím, že je to strašně dáno nastavením vidlice a tlumiče a obrovský rozdíl pociťuji při laborování s řídítky a posedem…

                0 0
                • tomfree  

                  Myslím že jako by to zapoměli namazat,není to prostě taková žehlička jak jsem zvyklý.

                  0 0
    • Pi†el  

      vyuziju thread.. Nevite nekdo o lehkych vlastovkach (pod 250g) a sirkou alespon 690mm, lepe 710mm.. ?

      ja narazil na todle: www.bontrager.com/…rs/21257.php www.sixsixone.com/…Cycling.aspx?… www.syncros.com/bars.htm

      0 0
    • kesu  

      ja pujdu do FSA kforce DH carbon.Vaha lehce pres 200g.maji je na koloshop.cz

      0 0
    • Windblow  

      na enduro a FR carbonové řidítka bez Al tube nee, už jsem viděl 2× zlomené!

      0 0
    • Oakey  

      ještě zneužiju thread:) Máte někdo zkušenosti s řídítkama z český provenience, konkrétně značky Shaman Racing? Předem díky za názory

      0 0
    • goofy  

      Tak jo vytahnu jedno starsi vlakno…

      Shanim nejake riditka na endurko/fr kolo (IH 6point). Vybrano uz prakticky mam. Funn FatBoy 750mm.

      Otazkou ale zustava jaky zdvih? 15 nebo 30mm? V tomhle porad nejak tapu a nevim se rozhodnout. Plusy minusy jednotlivych zdvihu? Kolo bude jak na pohodove toulani krajinou, tak nejake to ostrejsi sjizdeni kopcu :o)))

      0 0
      • JMT  

        Cim niz tim lip

        0 0
        • pitos  

          Jaké výhody budu mít při co nejnižším úchopu?

          0 0
          • mr.antik  

            to je individuální

            0 0
            • pitos  

              To si také myslím a tak by mě zajímal názor někoho kdo tvrdí čím níž tím líp.

              0 0
              • mr.antik  

                Tak třeba já – pro mě je ideální mít řidítka tak nějak na úrovni sedla. S tim se dá dobře dokopce, z kopce i do zatáček.

                Ale 750–800mm řidítka si nedokážu představit, takže nevim

                0 0
              • KRAJIC  

                Určitě extrém ne, ale mít ty rodla příliš vysoko je taky blbost – nezatížíš pořádně přední kolo a při skocích to pak musíš tahat někde od koz. Jde hlavně o fyziku – těžiště a hodně do toho promlouvá délka nohou – čím delší nohy tím vyšší rodla můžeš mít – což není můj případ.

                0 0
                • goofy  

                  Hmm.. ja jsem prave dlouhonohy celkem. Ted jsem vozil nejake ty pointy se zdvihem cca 30mm a vpoho. Ale asi zkusim tech 15mm.. :o)

                  0 0
      • vojtechposmourny  

        Ty jo, kdy už to dostavíš? :-)

        0 0
      • KRAJIC  

        Z mých zkušeností, kdy vozím představec do negativu – určitě bych bral nižší, které jdou zvýšit podložkama. Nižší z těch vyšších neuděláš. Pokud nekoketuješ s dvoukorunkou, tam nevím.

        0 0
    • Burizon  

      A já bych se zas rád optal, jaký zkušenosti máte s karbonovými řidítky. Uvažuju dost nad karbony pro enduro na Reigna (zkrácený 711 mm od Eastonu) a celkem i pro sjezďáka (zkrácený 750 od Eastonu). Já vím, spojení sjezd a karbonových řidítek nezní moc přesvědčivě, ale… Váhám :-)

      0 0
      • Kubiczech  

        Já už jsem takřka rozhodnutý pro karbonový Easton na enduro. Pohledej vlákno o Easton Monkeylite XC, je tam dsot zkušeností.

        Pokud uvažuješ nad Haven, tak ty u nás budou „ve velmi omezené sérii“. Čili nebudou. (:

        0 0
      • Luma  

        Nejezdím sice FR ani DH,ale už přes tři roky používám Easton MonkeyLite XC vlajdy mám je zkrácené na 650mm,mají celkem tenkou stěnu,už zažili celkem dost pádu a pořád jsou jak nové.Takže já bych se carbonu na vlajdách nebál.

        0 0
      • goofy  

        Me se karbon sice osobne moc nelibi, ale myslim, ze budou urcite vpohode. akorat se bojim, ze je u nas nesezenes. ono predpokladam, ze u nas budou prakticky nesehnatelne i Havocy, natoz Haveny :-/

        0 0
        • Burizon  

          Kámoš by je sehnal v „JůEsEndEj“ za cirka katalogovou cenu, takže to by šlo. Žijeme jen jednou… Nejdřív jsem chtěl 685 mm vlajdy, ale asi bude přece jen bezpečnější mít 711ky a zkrátit je. Očekávám, že se teda budou lišit v průřezu, a že mi jen tak nezůstanou v ruce :-)

          0 0
          • goofy  

            No.. tak to zas pak jo :o) Na kolik chces zkracovat ty 750? Neni lepsi to tak nechat, nebo koipit uzsi?

            0 0
            • Burizon  

              Když já ti právě nevím. Teoreticky vycházím z toho, že delší řidítka budou oproti kratším mít více masa a tedy po mírném zkrácení (třeba ty 750 na 710 – ještě nevím, jak pocitově) budou tužší a pevnější. A to teda oželím těch 10 gramů s ohledem na bezpečnost :-) Teď mám na sjezďákovi 690 mm a asi by mi ani 711 nestačilo. Stejně jako by mi na enduru nestačilo těch 685 mm.

              0 0
        • Burizon  

          Tak první už jsou doma… :-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            ááách, já chci taky!

            0 0
          • pitos  

            Se ti to bude pod rukama kroutit jak had:)

            0 0
            • Smazaný účet  

              Jo?

              0 0
              • Burizon  

                Ale prd, to je závist :-)))

                0 0
                • pitos  

                  ale ne,ja ti to přeju:)

                  Ale opravdu by mě to zajímalo zda se to nekroutí,co jsem měl jednou možnost kdysi zkusit, tak ten průhyb tam cítit určitě šel.

                  Tak jak to je?

                  0 0
                  • Burizon  

                    Uvidím a povím ;-) Pro mě je to taky první zkušenost s tímto materiálem. A jsem celkem dost zvědav. Člověk má mírný blok. Ale i tak, na mou váhu to musí držet… ;-)

                    0 0
                  • scret  

                    to budes muset mit asi velkou silu…:)

                    ja rozdil mezi Monkeylite XC a jinyma alu vlajdama teda absolutne necejtil, ostatne resit pruhyb u riditek ktery pujdou minimalne na 140mm zdvihy je asi mimo ne? troufam si rict ze by tam clovek nepoznal ani vylozene zizalu…

                    0 0
                    • Luma  

                      Taky si myslím že normální člověk to nepozná,teda za jízdy.Jinak na stojícím kole jsem zkoušel co největší silou zatlačit na rodla a z 3ks carbonových(Ritchey WSC,Truvativ Team,Easton MonkeyLite XC) byli pocitově nejměkčí Ritchey pak Truvativ a nejpevnější Easton.Není to laboratorní test,tak se mi to jenom zdálo.Na kole za jízdy bych to asi nepoznal.

                      0 0
                    • MlokCZ  

                      Ale poznal. Málo tuhá řídítka se chovají podobně jako třeba málo tuhá vidlice nebo málo tuhé přední kol.

                      Znejistuje a zpožďuje to ovládání kola. A skoro bych řekl, že čím více zdvihu, tím se to spíše projeví více (díky tomu, co a jak se může s tím zdvihem jezdit).

                      0 0
                      • mr.antik  

                        ale oddělit vliv pružení pláště do boku, pružení ve výpletu, tuhost vidlice, tuhost rámu v oblasti hlávka, tuhost představce, tuhost řidítek, zároveň třeba při houbovitých gripech, to už bude dost vysoká škola…

                        0 0
                        • MlokCZ  

                          To samozřejmě. Taky proto s řídítky jsem to v praxi registroval pouze v případě, že tuhost byla fakt příšerná a přitom zbytek celku tuhostí slušný.

                          Na svojich levných Amoebách, které nejsou ani moc špatné co se týká tuhosti, ale ani žádný excelentní zázrak (třeba některá tuhá karbonová jsou jasně tužší), tak tam už to nevnímám.

                          0 0
                          • scret  

                            a o to mi slo, pokud nebudes mit ostatni veci extra tuhe, tak se to ve vysledku vsechno nacita a clovek pozna kulovy, jestli jsou to riditka, vidlice nebo kola…

                            0 0
                    • Nimrod  

                      moje řídítka pruží a řekl bych, že krásně :-) když se do nich člověk opře, tak je to malinkato cítit. při jízdě to cítit rozhodně není. ale hlavně nechápu, proč by mi to mělo vadit.. naopak mi to šetří klouby :-)

                      0 0
                    • pitos  

                      Jak jsem psal,jen jsem to zkusil a poznat to šlo.Myslím že to tvrdil i Tomfree,tedy majitel kola(ale asi mu to nevadilo).Už je to více než tři roky a nějak jsem se nad tím nepozastavoval.

                      Jestli to něčemu při jízdě vadí nevím,třeba to je v pohodě ale osobně bych bez ověření do tohoto materialu u řídítek nešel.

                      0 0
                      • scret  

                        overeni? jak bys to chtel overit? to jestli pripadne pruzi nemusi znamenat ze maj nizsi odolnost…

                        U karbonu se nebojim nejakeho prasknuti, respektive tomu matrosi verim stejne jako hline… jedina nevyhoda karbonu je, ze kdyz lehnes na bok, tak konce riditek dost trpi, teda pokud nemas kovovy zatky, ja je nemam a loni jsem je trochu pri padu nahlodal:(

                        0 0
                        • pitos  

                          S tím ověřením jsem se asi špatně vyjádřil.

                          Myslel jsem to tak že bych musel přesně ten typ řídítek vyzkoušet,více nanich zajezdit a až potom, zda by mi nevadilo že se mi kroutí pod rukama(nebo by se třeba nekroutily)bych je koupil.

                          Ohledně odolnosti jsem se vyjádřil už výše.Že by nevydržely se zase tak moc nebojím a také o to nešlo.

                          0 0
                          • pitos  

                            To že pruží nemusí znamenat malou odolnost, ale spíše malou tuhost.Což u řídítek považuji za nevýhodu,stejně jako třeba málo tuhá vidlice.

                            0 0
          • Kubiczech  

            Odkud, prosím tě?

            0 0
            • Burizon  

              Zajišťoval to kamarád a na krabici je pro Google nic neříkající adresa. Pokud to chceš hodně vědět, tak mi napiš na burik@kos.cz

              0 0
              • Kubiczech  

                Došel email?

                0 0
                • Burizon  

                  Jasně, došel, odpověděl jsem. ;-)

                  Pro ostatní: kupováno to bylo na E-bay za 120 dolarů/kus. Teď už tam ten prodejce prý není.

                  A aktualizuju obrázek :-)

                  Jinak ty Havoc už jsou pěkný macatý karbony, 235 g určitě nelže. Ty se jen tak nepoddaj :-)

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Už vidím, díky moc. Pak se pochlub, jak to vypadá na kole. (:

                    0 0
                    • Burizon  

                      Tak tady jsou. Šířka je v pohodě, ovladatelnost skvělá a žížala ani v náznaku nezřetelná… Takže spokojenost :-)

                      0 0
                      • Luma  

                        Jsou moc pěkné,vypadají lépe než moje EA90 MonkeyLite :-)

                        0 0
                      • Vegan  

                        teeeeeeda ty jsou ale hnusny :P :P :P

                        Ano vim mluvi ze mne zavist prilis okate

                        0 0
                      • cat  

                        neloupe se ten napis pod objimkama?

                        0 0
                  • blue  

                    chtělo by to průhledný gripy :-)

                    0 0
          • Luma  

            Krása na to je škoda dávat gripy:-)

            0 0
      • blue  

        mám karbonový eastony už druhou sezónu, vloni jsem je protáhl i nějakejma bajkparkama, ale do stromu nebo do hrany dopadu jsem to zatím nenarval, takže odolnost posoudit naštěstí nemůžu, s tuhostí taky žádnej problém nemám… mám i karbonový kliky, ty jsou mnohem víc na ráně šutrům a skalám, a taky držej… takže rozhodně z karbonu na kole strach už nemám a nebál bych se toho ani na sjezďáka

        0 0
      • Smazaný účet  

        Mě se Haven Carbon líbí moc, ale budou drahý :0( Barevně se mi víc hodí Monkeylite XC, tak uvidíme jak to dopadne :0)

        0 0
        • Kubiczech  

          Mám to úplně stejně. (: V únoru prý Easton dorazí.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Progress už má ceny :0(

            0 0
            • Scotty  

              Já vozím ty Spanky BitchStick 30mm,700 délka a řídí se to skvěle :o)

              0 0
            • Scotty  

              áá sorry,špatně zařazeno :(

              0 0
            • Kubiczech  

              Já už mám asi měsíc letošní katalog, takže mě to nepřekvapuje. Ostatně i EC70ky jako nástupce Monkeylitů jdou nahoru. Buď to zkousnout nebo Syntace.

              0 0
              • Smazaný účet  

                Ono to nějak dopadne. Musím někde srazit váhu, kterou naberu na pedálech… Ale teď koukám že to nebude až tak hrozné. Shimana 520ky mají 380g, Mallety 2 mají 456g. Takže pokud bych vzal Haveny Carbon (178g – snad zváženo), bude to oproti Stylům Team 102g dolů. Takže pedály +76g, řidítka –102g. Takže na Hope představec je rezerva 26g. Starší 70mm představec Hope je podle stránek výrobce o 23g težší než Truvativ Team 90mm. Čili mám reálnou šanci na zachování váhy biku. :0) Nemagořím už trochu? :0/

                0 0
                • Kubiczech  

                  Pokud jsem se v tom neztratil, tak po všech těch operacích zhubneš 3g. (:

                  Já teď na Monstru vyměnil EA50 sedlovku za EC70 Zero, teď plánuju ty řídítka a nové kotouče. Tajně doufám, že budu kolem 15,5 kg. Nemám to tak důkladně zváženo jako ty. (:

                  0 0
                  • Kubiczech  

                    Ale je fakt, že ta sedlovka půjde asi bleskově zpátky do hliníku.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Proč? Taky jsem přemýšlel o karbonu.

                      Ještě něco ušetřím uříznutím kusu sedlovky! Ta moje RF Ride XC váží nechutných 334g!! Ale za 315Kč jsem neodolal.

                      0 0
                      • Kubiczech  

                        Na enduro se to nehodí. Zasouvání a vysouvání jí moc nesvědčí. Ale těch 216g se mi líbí, to zase jo. S EA70kou zase alespoň těch 40g přiberu.

                        0 0
                  • Smazaný účet  

                    Ano, ušetřil bych 3g.. Ale to je jen prkotina, spíš bych nerad vyletěl moc nahoru… Zatím to tedy bude, než koupím lehčí řidítka, o ± 100g víc, takže budu na 14,22 což se ještě dá snést. A pak už jenom sešup dolů. Sice oproti 1700g Epiconu bude RVL trošku těžší (asi o 70–100g), ale zase na kolech hodlám ušetřit – stávající mají 2270g + 193 rychloupínáky. Nová kola by měla mít kolem 1800g + zadní RU DT Swiss RWS má asi 60g. Takže úspora na kolech 600g, na vidli +100g. Takže na podzim by měl bike vážit asi tak 13,72 kg. O 20g bych mohl snížit váhu sedlovky říznutím, nebo spíš koupit Thomsona 30,9×287mm, který váží 209g. To bych pak byl na 13,5 kg. No a pak už zbývá jenom vyházet zbylé těžké věci – kliky 1003g, řazení má 324g, přehazovačka 252.

                    0 0
                    • DejvGSR  

                      Co takhle následující komplet. K černýmu rámu by to šlo. Jinak mě nic nenapadá. Ale je to nádhera. Karbonu a jeho třískám nevěřím, takže hlínu.

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Řidítka: Haveny Progresscycle nemá v katalogu – jenom Haven Carbon

                        Představec: Budu mít (snad, když bůh a Hnoj dá) vysněnej červenej Hope

                        Sedlovka: Haven je těžkej – buď chci něco lehkýho nebo leskle černou – thomson, nebo EC70

                        Kola: nechci žádný atyp + chci černo-červenou kombinaci vysněné červené Hope Pro 2 a ZTR Flow ráfky, takže Eastony taky padají :0)

                        0 0
                        • DejvGSR  

                          Ty kola až zas takovej atyp nejsou. A je tam opět velmi dobrý výběr ohledně rozměrů os. Kompletní, to má málokdo.Je mi jasný, že k tvé červené by to nešlo, ale jako dizajnovej výtvor by to nemuselo být špatné. Koukal jsem ještě na nové RF Turbíne. Představec a sedlovka vypadají dobře. Tuším lesklá černá, alespoň se to na fotkách zdá. Stejně budeš tunit celej život. Ať žije nekonečnej příběh.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Jo, ty vybroušený Xka na nábojích těch Haven kol to je paráda, ale mě se to prostě nehodí do krámu…

                            RF turbine je paráda

                            řidítka

                            sedlovka taky pěkná, ale váha je celkem dost a lesklá není – je to stejná povrchovka jako Ride XC co mám teď

                            co mě ovšem zaujalo je Rock ring

                            v bílé by to mohlo být parádní

                            0 0
                        • AsiJura  

                          Na ty kola si taky dělám zálusk, dej vědět až zjistíš za kolik je umí Hnoj vykouzlit:) díky:)

                          0 0
            • goofy  

              Hmm.. Tak to me definitivne utvrdilo v FatBoyich..

              0 0
    • HKou  

      Jezdíte někdo Nexty?

      0 0
    • žajlos  

      na enduro je takle šířka pořád málo, ber 720

      0 0
    • scoty  

      Nevíte někdo něco :carbon, OS, 5nahoru, 9dozadu, rizer 40, š 710 a víc..?

      Dík.

      0 0
    • unitak  

      Nechci zakládat stejné téma, tak to oživím…jaké řidítka na enduro byste aktuálně doporučili? Hledám něco ideálně s čistým designem bez zbytečných nápisů a blbinek (černé), cena tak do 1500max, více mi přijde asi jako zbytečnost…Šířka samozřejmě větší než měl zakladatel, doba je už jiná a tak úzké řidítka na enduro určitě ne :-)

      Díky

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.