• PePu

    V historii bylo několikrát uvedeno, že některé bezdušové pláště se komusi podařilo nafouknout malou pumpou. Má tedy někdo tip na konkrétní model pumpičky? Přemýšlím např. o Blackburn Mammoth či Mtn Air.

    0 0
    • maxtor  

      Nějak mi uniká, jak druh pumpy (pokud se bavíme o „malých“ pumpách) může mít vliv na nafoukání bezdušáku…

      Já jsem dřív vozil pláště Rubena Charybdis. Dostat je na ráfek byl porod, ale daly se nafouknout čímkoliv – prostě držely i když nebyly zapasované v ráfku. Teď mám Ritchey Z-Max – ty dám na ráfek rukou, ale zase je ničím jiným než kompresorem nenafouknu. Proto v plášti nevozím ani žádný tmel a rovnou vozím náhradní duši. I takový plášť by šel možná v terénu fouknout Airchampem, ale riskovat to nehodlám… Takže asi tak…

      0 0
    • kubad  

      Jedině CO2 je jistota. Nahodit bezdušak malou pumpou je dost problém. Po defektu sem dával duši hledat díru a lepit UST je nesmysl.

      0 0
      • PePu  

        Že to je problém, mám osobně vyzkoušeno. Někdo ale v minulosti uvedl, že se zadařilo (spíš jako nouzovka a opravdu mi jde jen o UST). Proto se ptám na konkrétní vyzkoušenou kombinaci (malá pumpa-plášť-ráfek).

        0 0
        • iceman  

          no já používam jak UST pláště, tak TNT, ale vždy s tmelem a foukám to malou pumpičkou zcela bez problému. Bez tmelu je to ale o dost těžší.. ;-)

          0 0
      • ota  

        mě na michelinech díry lepit šlo, ale chtělo to fakt pořádně zdrsnit plášť smirkem.ust pneu už ale nekupuju, beru normální plášťě + notubes tmel.zatím jsem tuto kombinaci nelepil.uznávám ale že ust se nelepí nejlíp.

        0 0
        • ota  

          jinak si teda moc situaci, že foukám UST malou pumpou nedovedu představit.není to kolikrát sranda ani největší Betto, co mám doma.není nic jednoduššího než dát duši, je to bez dřiny.duše mám stále 2 v batohu.

          0 0
    • Daf  

      Bezdusak jsem malou pumpickou nasadil. Troufnu si rict, ze v tu chvili bych to nafoukal jakoukoliv pumpickou. Proste slo to dobre, protoze plast sedel v rafku tesne a nebyl tak treba napor vzduchu. Rozhodne na to ale nelze spolehat. Stejny plast kdyz je starsi se spatne houka i velkou nozni pumpou. Dost zalezi jaky plast nasazujes, jak ma vytahanou patku. Jedine nahradni duse je jistota.

      0 0
      • Dados  

        Přesně tak, Crosstraily + RR nebyl problém fouknout malou pumpičkou, ale nejspíš to bude zvolenou kombinací – pro jistotu bych šel asi do CO2. Ven s sebou beru radši duši – jistota je jistota :)

        0 0
    • Tomcat  

      No bejvá problém nafouknou UTs , ale to není vo tom jesli to je malá, nebo velká pumpa.

      Problém je počáteční množstvý vzduchu na přiskočení pláště k ráfku. Podle mně než složitě řešit pumpu tak jedna , dvě lite duše to řeší.

      PS Přemejšlel někdo proč motocrossové motorky nepřešli na bezdušáky, když to je tak super? A nebo snad není?

      0 0
    • PePu  

      Duše s sebou samozřejmě vozím. Na kombinaci nové Crosstrail+Python light ust však ani Vella duopíst ani BBB windrush nestačily. Blackburn Mammoth ovšem zvládl natlačit tuto kombinaci bez problémů.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.