Profi silnice - Tour de France 2023 vol. 2

1045 nepřečtených
  • kapsch

První vlákno má už dost příspěvků a máme před sebou dosti zajímavý závěr Tour, tudíž radši zakládám nový thread..

Omlouvám se za neaktivitu, poslední dvě etapy jsem viděl jen výsledky, a rozhodli jsme se vyrazit do Tyrolska na dovolenou, takže s balením nestíhám ani vyhodnocovat tipo. Každopádně přikládám narychlo vyhodnocené 13. a 14. etapy (oba screenshoty dole, sešit je aktuální s koncem 14. etapy):

Tipo Tour 23 – 14.etapa

Po 13. etapě se do vedení dostal Neťa! Quoll a wittas za ním:

1 102 Neťa

2 99 Quoll

3 98 wittas

Po 14. etapě jde do vedení Agent! Neťa druhý, Karaya třetí:

1 101 Agent007

2 95 Neťa

3 94 Karaya

43 42 Cabasekxxx

44 41 t29

45 38 Robb

Robb je už čtvrtý den na chvostu, má pouze zítřejší etapu na záchranu..

Každopádně podstatná zpráva pro tipo – zítra ráno vyrážím směr Tyrolsko, pod stan apod., je dost možné, že zbytek Tour z pohledu naší tipovačky vyhodnotím až zpětně, v neděli budu sice zpět, ale těžko to dopočítám před finišem v Paříži..

Držte vlákno rozumně jako vždy, díky :)

7 0
    • cubista  

Díky a hezkou dovolenou. Bude dvojí napětí, kdo vyhraje Tour a kdo tipovačku.

0 0
    • Agent007  

Takže já pojedu až do neděle ve žlutém, aspoň teda virtuálně :-)))

0 0
    • Agent007  

Tak kdo dneska? Že by do třetice všeho dobrého to byl Pidcock?

0 0
    • cubista  

Technický dotaz. Jak se vyslovuje Jumbo? Slyšel jsem už Jumbo, Jambo a Džambo. Jak říkají těm obchodům v Belgii?

2 0
    • cubista  

Technický dotaz. Jak se vyslovuje Jumbo? Slyšel jsem už Jumbo, Jambo a Džambo. Jak říkají těm obchodům v Belgii?

0 0
    • cubista  

0 0
      • Agent007  

Tak jim říkej Visma.

0 1
      • cubista  

Proč je to tu 3× vůbec nechápu?

EDIT: Problém vyjasněn. Myš mi začala samovolně na jedno kliknutí reagovat vícekrát. Omluva za technický problém na mém zařízení:-)

0 3
      • Haryk  

To máš to samý, co Puck Pieters. V cyklokrosu je to Puk. Začne jezdit biky a je to Pak. Ale další závod je to Puk, ale za týden už zase Pak. Do toho K. Polívková přidá Pítrsn a já tlumim TV, bo to se fakt nedá… Omlouvám se za off topic.

Věřím Tadejovi.

3 0
        • brtníček  

Ti lidi jsou fakt idioti. Další pád způsobený blbem. Nemají vůbec respekt k závodníkům. To chtěl být někdo na kameře nebo si dělal selfíčka. Zvracejici smajlík.

1 0
          • iron.hide  

Co sa stalo? nekukal som to chvilu.

Ale pred chvilou davali beziaceho Frooma na Mt.Ventoux :D to bola teda ina haluz

0 0
          • Sodoma  

Tak aspoň ty cyklisty netlučou, jako dřív..

1 0
            • Pessinger  

Nejakej odkaz by se hodil, je divný jedna věc ze měl zlomenou čelist a natrhlou ledvinu, to ho musel mlaťit nějaký šílenec......

0 0
          • iron.hide  

Aha nasiel som – fanusik sposobil pad Kussa a Hoydonka :/ ale vyzera ze zatial pokracuju dalej

0 0
          • milan.v  

Jelikož na tu cyklistiku chodí čím dál tím více dementů, je to prestižní záležitost u TdF být a vůbec netuší, jak se ten profi peloton pohybuje, jaká je to rychlost,…

A vše na sociální sítě tomu samozřejmě také nepomáhá…

6 0
            • jmaselnik  

Nebude to dlouho trvat a plůtky budou muset být všude. Doufám, že ten blb, co to shodil, má aspoň zlomenou ruku :(

1 2
              • McBlacky  

To je nerealny logisticky i financne.

1 0
                • snas89  

Na druhou stranu vcerejsi finalni vyjezd lip pohlidat mohli.

3 0
              • kedi  

Stačily by vysoké pokuty. Možná byla chyba ukončit stíhání té “divačky”, která zavinila pád v r. 21. Jedině tvrdý finanční postih těchto idiotů by mohl možná situaci trochu změnit.

13 0
                • Esi  

Klasicky se čeká než kvůli idiotovi který si musí udělat selfie s peletonem někdo umře. To si proste nemůžou vyfotit peleton a potom na stejném miste selfie a potom si to složit dohromady když už něco takového potřebují ?

1 0
    • jiiira  

Užij dovo v Rakousích :-)

0 0
    • david25  

Cumi vubec na ti chuje nebo jen melou a melou? Rodla v riti a a oni krec. :D

1 0
      • robb  

Ale je pěkně vidět, jak ty spurtéři mají to kolo neskutečně v ruce.

0 0
        • vrazdit  

Je pěkně vidět, jak mají silné pazoury :) to jen tak samo nepraská :)

0 0
          • brtníček  

Těch pádů ve sjezdech je snad čím dál více. To dříve nebývalou. I v těch sjezdech se jede hodně na hraně. Jak dnes spadl Uran tak v tom samém sjezdu spadl někde na podobném místě i kamarád, ale to bylo mokro. Myslíte, že Van Aert a Soler jedou na etapu nebo v případě nutné potřeby počkají na lídry.

0 0
            • Esi  

Jedou podle mě pro etapu, těžko by čekali 7 minut na 22 km

0 0
              • brtníček  

To dnes byly šachy. Tadej dnes asi neměl úplně nohy, ale Jonas to nezkusil. Rozhodne asi časovka. No a pak Loze. Podpora UAE je teď skvělá. Kuss dnes spadl a zřejmě to na něm stopy zanechalo. RK jako sportovní ředitel zatím dvě etapy pro Bahrajn. Celkové asi úplně neklapne, ale bude to pro něho úspěšná TDF. Odstupy v celkovém pořadí jsou velké 20. Connor má už hodinu zasek.

0 0
                • Darkson  

By mě zajímalo, jaký náskok by měli ti 2 šílenci celkově, kdyby netaktizovali. Předpokládám, že přes 10 –15 minut.

5 0
    • jmaselnik  

Adam Yates je letos podobně rozdílový faktor, jako loni Roglič, akorát Jonas je holt klidnější než Tadej :)

Škoda, že to Woutovi nevyšlo, ale ten poslední kopec už byl asi moc, byť Solera teda odpáral brutálně.

1 1
      • kubad  

otázka jestli Solver nečekal, a nebyla to taktika,

1 0
      • tomxxx  

Měl jsem Pogačara za super chytrého závodníka, ale letos mi dokazuje, že to tak úplně nebude. A nebo prostě letos má fakt dobrej tým a neumí s tím pracovat.

Naopak Jumbo si ty kluky docela srovnalo, jak Roglič na Giru – klidný, žádný zmatky, ani lokty od sebe nebyly na časovce, tak Jonas úplný poker face.

0 0
        • jonys  

Roglicovy lokty je znamka unavy. To nevim, jak chces srovnat.

A mimochodem prave Roglic jim tam chybi. Ale jsem za nej rad. Giro si zaslouzil a uplne mu rozumim, ze ty nervy na Tour nejsou nic pro nej.

0 0
          • tomxxx  

Lokty byly nadsázka. Ale když mu to odjíždělo na Giru a dolepoval mu to Kuss, lokty nevystrčil.

0 0
      • skaj  

Ale vubec ne, Roglic byl loni realne riziko, Yates ma ted 5 minut zasek a dalsi nakoupi v casovce. Toho muze bechat jet kam chce.

A Solera nejspis “brutalne odparal”, protoze ten uz vedel ze nevyhraje a cekal.

0 0
        • tomxxx  

Mohli si Jonase vodit jak na drátkách, ale z půlky si Pogačar odstřelil Adama sám tím, jak letos jezdí bez mozku.

0 0
          • skaj  

Tim myslis dneska, nebo obecne? Dneska urcite ne, Vingegaard nemel jediny duvod jet za Yatsem.

A obecne si nepamatuju, kdy by tam ostre dva na jednoho byli a meli (zejmena Yates) silu a cas na nastupy.

0 0
            • tomxxx  

Myslim obecně, kdyby jim Yates tak neodlít z GC, 5 minut už není tak dobrý jako 2.

Pravda ale, ta časovka Adama stejně pohřbí.

0 0
              • Esi  

Je horská a jen 22km to by mohli být v pohodě

0 0
              • skaj  

Jo tak, ale podle me jezdi ted tak dobre (posledni dva dny) protoze prave odlit a posetril. Prijde mi, ze to jde ruku v ruce.

0 0
                • tomxxx  

Jenže on tolik mít nemusel, kdyby ho Pogačar zahrnul do svého plánu. Prostě s tréninkovým výpadkem musí člověk jet víc hlavou a né svalama. Jenže pogyč jede jak je zvyklý – svalama.

0 0
        • jonys  

Carapaz dostal od Rogly asi 5 min v casovkach 2019…

Doufam, ze Ineos nebude zase jen hajit bednu a neco zkusi. Ale to jsem vlastne doufal i loni, ze…

0 0
          • skaj  

Asi nerozumim, jak to myslis. Yates s Vingegaardem casovku prohraje a nejspis o parnik. Takze zadnym nebezpecim a tim padem duvodem aby ho si ho Jonas v dojezdech byt jen vsimal neni. Proste Pogy+Yates vs Jonas se ani nahodou neblizi situaci Rogla+Jonas vs Poty. Yates je superdomestik na urovni Kusse, ale tim to konci.

3 0
            • jonys  

Yates vyhral spoustu tydennich etapaku, ma bilej drey z Tour a bednu z Vuelty. Zo je jina liga nez Kuss.

Na tu TT jsem zvedavy.

0 0
              • skaj  

Srovnavam ciste aktualni situaci, ne historicke uspechy. Protoze s tim mas smozrejme pravdu – zavodak je to kousek lepsi.

Navic u TT si myslim, ze ho pro Pogyho posetri a “porovnani” nebude uplne vypovidajici.

0 0
                • jonys  

Vec je ta, ze my Adama 23 nezname. Kdyz takovy dobry jezdec prijde do novyho tymu, muze se z nej ten diamant, co v sobe ma, podarit vybrousit. A to i v pozdejsim veku-viz Laporte napr. Ja jsem na jeho 3.tyden zvedavy, jak bude regenerovat, co TT, vysoky hory…

0 0
                  • skaj  

Hele to vsechno chapu a nerozporuju. Nicmene pro situaci, o ktere tady bezi diskuze – tedy moje reakce na originalni prispevek je to ne uplne nerelevantni. A. Yates ted (poslednich par etap) proste neni stejny faktor jako Roglic loni. A to zejmena proto, ze jim sam byt nedokazal. Pogacar nemuze za to, ze nabral ztratu a nevydrzel a ma 5 minut sekeru.

0 0
                    • jonys  

Adam dobře něco získal v 1. etapě. Pak odpadl, teď zase vypadal líp. je mi jasný, že kvality těch dvou nemá. Nicméně bych si jako fanda přál vidět loňskou situaci v opačným gardu – nějaký útok UAE s Adamem z dálky (upozorňuju, že Hoydonck se vysekal a Wout možná odjede za manželkou, což by Jumbo oslabilo jako loni Covid UAE).

Ono se to ale nestane, protože je pravda, že Pogačar není šachista a on chce prostě bojovat mano a mano.

Můžeme si tady akorát zatipovat: bude to tak, že mu kvůli tréninkovýmu a závodnímu výpadku dojde, nebo tak, jak říká on – že ho to limitovalo ze začátku, je čerstvější a bude se zlepšovat? Já se bohužel spíš kloním k variantě 1 – vidíme to u Simona, kterej měl taky trénink nabouranej a teď už vadne (což ale na druhé straně může být tím, že je to prostě Simon, že…)

0 0
                      • skaj  

Tak jako fanda se s tebou plne shodnu – taky bych si to pral. K tomu tvemu vyctu oslabeni jeste pridam Kusse – ten take uz lezel a navic je otazkou, jak mu pujde treti tyden druhe GC po sobe (a ze se na Giru vydal hodne). Jenze se bojim, ze i kdyz Yates neposetri casovku, tak stejne dostane dalsi minutu ci dve a pak uz utok na dalku nebude tolik davat smysl. A navic ho nakonec sjede Ineos, ktery ma silny team a bude si chranit podium.

Proste si myslim, ze i kdyby Pogacar sachista byl, tak s Yatesem ted zas tak dobre karty v ruce nema. Takze mu nic jineho nez tenhle styl nezbyva. A zase – kdyby ho nezastavila motorka, mozna zitra jel ve zlutem a rikalo by se jak Vingegaarda pekne kousek po kousek rozebira.

1 0
                        • jonys  

https://www.youtube.com/watch?…

Většinou s ním souhlasím.

Zapomněli jsme na 1 věc včera: Neilands smolař dne, ale štěstí v neštěstí, nekontrolovaný pád+zídka mohlo skončit taky mnohem hůř než ztrátou šance na etapu…:-(

Čí to byla chyba myslíte?

0 0
                        • Agent007  

Kdoví jak by Yates jel v současné formě, kdyby zůstal v Ineosu. Měl by podporu celého týmu, nemusel by se ohlížet na to, co mu dovolí Pogačar. Mohl být lídr a bojovat minimálně o pódium, takhle je jen super domestik.

0 0
                          • jmaselnik  

je však otázka, jestli by takovou formu v Ineosu měl navíc v době, kdy odcházel, byla situace úplně jiná, že jo.

0 0
                            • Agent007  

Tak Ineosu je to fuk,oni si tu bednu na champs Elysées zajistí jiným závodníkem. Škoda je to pro Yatese. Ale jeho rozhodnutí, jeho věc. Možná teď lituje, možná je spokojený. Ale to pódium na GT by asi aspoň jednou v životě chtěl.

0 0
                          • jonys  

Viz loni. Silny zacatek a pak poooomaly vadnuti.

0 0
        • jonys  

Roglic mel podobny zasek a k tomu zraneni skoro neslucitelny se zivotem.

Ten nicim nehrozil.

0 0
          • skaj  

Zraneni vis ted (v te dobe se jen spekulovalo), zasek mel Roglic polovicni a k tomu ne 5km do cile jednim kopcem, ale vic nez desetkrat tolik s dlouhou rovinou a „mozna“ pripraveneho top casovkare ho odtahnout pod dalsi kopec. Sorry, ale proste vcera (predevcirem) to byla uplne jina situace, Vingegaard nemel zadnou motivaci jezdit za Yatesem – narozdil od minuleho roku kdy Pogacar pokryvat Roglice potreboval.

0 0
            • cubista  

Sorry za dotaz, ale jaké to bylo zranění? Že byl po pádu jasné, ale až takhle? To mi uniklo.

0 0
              • skaj  

Neznam presny chorobopis (to asi nikdo), ale mel vyhozene rameno a znicena zada. V te dobe se spekulovalo, jak moc vazne to muze byt (stejne jako letos na Giru)

0 0
                • cubista  

No já, že jonys psal o zranění skoro neslučitelném se životem. Tak jestli má lepší informace?

0 0
                  • jonys  

:-))

Tak nadsazka. Strasne si natloukl v rovinate etape hned zkraje. Mel jelito na kycli a po odstoupeni Jumbo priznalo i to rameno (nakonec musel na tu operaci) a dalsi obsahly chorobopis.

Tohle nikdy nepochopim jak to vydrzi, nekdy mam pocit, ze si delaj snad srandu. Legendarni je ta scena z NHL kdy top hrac (nevim ted) vybalil na TK po finale svuj chorobopis vc zlomene nohy :-)

0 0
      • cubista  

Ten druhý Wout si to zasloužil. První vítězství na Tour po tolika letech dřiny. Moc jsem mu držel palce.

1 0
    • Espen  

Nezdá se vám, že letos režie nabízí naprosto minimálně všechny ty záběry na různé památky, kláštery, pobřeží a tak vše, co k přenosům patřilo?

6 0
      • Nachtlauf  

Asi je to slabší, ale co mě dneska dostalo, byl ten závěr, kdy vítěz etapy při dojezdu na obrazovce sotva 4 sekundy, a jinak kamera neustále jen na Pogym a Vinovi. Chápu, proč, ale přišlo mi to ne zrovna správné vůči Poelsovi.

6 0
        • Singlespeed  

Poels si to dnes zaloužil více než kdokoliv jiný. 5 let byl oporou vrchařského vláčku SKY a dnes si konečně na Tour vydřel vítězství i pro sebe.

7 0
        • Kysky  

Kdyby dali dva záběry do sebe, to by byl asi velkej kumš

0 0
      • t29  

Pokud žluťákovi hlídá jeho tým desetiminutový náskok na zbytek top10 a vepředu je únik bezejmenných s dvaceti minutama, dá se těch památek ukázat víc, než když se bojuje o každou sekundu. Letos to vychází líp pro příznivce závodění než pro příznivce cestopisů.

4 0
        • Espen  

Vždyť ty prostřihy byli vždy pár sekund a v těch pěti hodinách etapy na to čas je. Přijde mi to, jak kdyby za to Tour chtěla zaplatit.

Pan Bakalář k tomu vždy něco řekl a bylo to takový spestření.

Ani všelijaký voloviny co lidi připravili na polích nejsou vidět.

Jen mě to trochu mrzí no.

0 0
          • rumik  

Dyt tam je samá reklama, nějaký kraviny z předešlých ročníků.....taky mi přijde že je málo záběrů ,, okolí,,.

0 0
          • Aduldinho  

On vám to Mejtský vynahradí bajkováním v trailparku :-)

0 0
            • cubista  

Na to jsem jen nechápavě zíral, místo přenosu tahle reportáž. Ale pak jsem pochopil, kdo platí, ten je na obrazovce:-)

0 1
          • vasek80  

Hlavně to občas přitáhlo k obrazovce i drahé polovičky, které jinak soutěžní cyklistika nezajímá.

0 0
    • Agent007  

Tak jak to teda je? Urazil Aert cyklistického Boha letos na Gent wevelgem, nebo ne? Dneska opět druhý…

0 0
      • Krejza  

Ne, jen se nedá jet „na všechno“ a myslet si, že to půjde.

0 0
        • jmaselnik  

No loni to šlo, letos holt už ne.

0 0
          • Aduldinho  

Ale stejně je to bourák, třeba urve v Paříži alespoň toho největšího bojovníka Tour, zatím by si to zasloužil! ;-)

2 0
            • vasek80  

Třeba urve v Paříži spurt. Spíš zbožné přání.

0 0
            • Krejza  

Ano, je takový jack of all trades, za to klobouk dolů.

Jen se tu řeší, jak Pogy plýtvá silami, přitom Wout to hází ven plnými hrstmi. Pak se nedá čekat, že by urval vítězství.

0 0
      • McBlacky  

Jako urvat etapu dnesniho profilu, to byl extremni optimismus. Navic kdyz ho nechavali tahat dlouhy spice

3 0
        • vasek80  

Já neviděl úplný začátek. Nemohl být plán mit ho vpředu aby později počkal a pomohl Vingegardovi jako před rokem? A až po té smotce, kdy dostal unik těch 7 nebo kolik minut, to prehodili na pokus o etapu.

0 0
    • Agent007  

Škoda toho Hindlaje, mohl být zajímavý i souboj o celkové třetí místo

0 0
      • jonys  

No pokud se oklepe z pádu, tak ještě bude. Hindley a třetí týden se rýmuje.

1 0
        • Agent007  

Časovku má Rodríguez určitě lepší než HINDLEY, a asi i lepší formu. Hindleyovi pomohlo že byl v úniku, jinak není skoro vidět

0 0
    • Jason Voorhees  

Kolik budou mít zejtra na startu rozestupy? Po půl minutě startujou? Jestli jo, tak to má Vinge velkou výhodu, to Pogyho uvidí krásně před sebou do toho kopce.

0 0
      • Pety  

2 minuty.

0 0
        • Jason Voorhees  

Aha, dík. Jsem si to asi spletl s biatlonem :-). Takže výhoda jenom vysílačka, oční kontakt teda ne.

0 0
      • tomxxx  

Spíš 2min, ne?

0 0
      • vitan  

151 65 16:48:00 BILBAO LOPEZ Pello TBV ESP

152 4 16:50:00 KUSS Sepp TJV USA

153 71 16:52:00 HINDLEY Jai BOH AUS

154 19 16:54:00 YATES Adam UAD GBR

155 27 16:56:00 RODRIGUEZ CANO Carlos IGD ESP

156 11 16:58:00 POGAČAR Tadej UAD SLO

157 1 17:00:00 VINGEGAARD Jonas TJV DEN

2 0
      • jonys  

To snad víc. Poslední dvacka určitě aspoň 2 min. Tohle není Dauphine ale Tour de France. Uzávěra silnic je v tomhle případě pro region otázka cti, ne přítěž :-)

0 0
      • jonys  

Co kola? Budou měnit?

0 0
        • tomxxx  

Na 2,5 km 9% to nemá cenu.

0 0
        • Agent007  

6,3km 6,6%. Budou měnit.

0 1
          • jonys  

Nekdy meni, nekdy ne. Na San Luca 2019 nemenili, v Bergenu spis ano, na Ezaro ne… Tady nevim, ale pak je to uz mirny a asi lepsi na TT. Podle me…nevim :-)

0 0
            • Agent007  

Proto ten kopec pořadatelé zařadili, aby to udělali těžší pro týmy a jezdce, to rozhodování,jestli mají měnit nebo ne. Ale bude zajímavé sledovat, jak se budou lámat na té časovkářské koze v tom 15,5% maximu.

Celé závěrečné stoupání má 6,3 km a průměr 6,6%. První úsek 2,6km a průměr 8,6%. Ta časovka rozhodne Tour.

0 0
              • blackseal  

Podla mna to hodia do kalkulatoru spocitaju.

0 0
                • jonys  

Bora to udelala a vyslo jim nemenit.

0 0
                  • Agent007  

Já myslím že to si rozhodne každý závodník individuálně, podle toho co mu víc vyhovuje. Pochybuju že by jim tým striktně určil, na jakém kole mají všichni jet

0 0
              • TheJD  

Kdo bude menit, ztrati cas, Je to moc kratky. Menit kolo dvakrat je taky blbost, takze nezbyva nez to odjet na koze cele. Oni v tom kopci stejne pojedou ke 20 km/h, coz uz je v risi aerodynamiky. Kazdopadne je mozne, ze na tom budou krapet lip tymy, ktere maji lehke TT stroje.

0 0
    • vasek80  

Letos se Tour věnuje hodně i sportovní rubrika na Seznamu.

Celkem přínosný článek s obvykle šokujícím nadpisem. No, laická veřejnost v tom bude mít jasno. Zase sypou.

https://www.seznamzpravy.cz/…letos-234152

0 0
      • milan.v  

„Pro představu: hodinový výkon netrénovaného zdravého člověka je kolem 3 W/kg hmotnosti, tedy nějakých 250 W na 80kg osobu.“

Nesmysl…

0 0
        • cubista  

Asi autor jezdí na elektrokole a zapomněl si odečíst přípomoc:-)))

6 0
        • rejdy  

…asi tak.

0 0
        • Albert8  

Tak ne úplně netrénovaný, ale zdravý člověk, co trochu nějaký sport dělá, to zvládne. Nesmysl je spíš to, že by podávali nejvyšší výkony v historii, to prostě pravda není, v éře epa byly vyšší. Na druhou stranu, je pravda, že napřiklad od doby Frooma tam je nárůst celkem markantní.

0 4
          • McBlacky  

FTP 250w uz je velmi solidni hodnota, podle me nedosazitelny pro necyklistu.

8 0
            • TheJD  

Jen bych podotknul, ze ten netrenovany zdravy clovek urcite nebude mit hodinu do vycerpani na FTP, tedy by musel mit FTP jeste dost nad 250 W, aby to nejak zvladnul.

Tedy ta veta z clanku je naprosty nesmysl a nechapu, kde ho pan Pravda vyhrabal. Ze by si ji spletl s realne vykonanou praci mi taky neprijde pravdepodobne, protoze to bychom byli na ctvrtinovem vykonu, coz uz je zase moc malo.

0 0
          • milan.v  

„zdravý člověk, co trochu nějaký sport dělá, to zvládne“

Watty jsou má parketa a úplně s tebou nesouhlasím, znám výkony různých lidí, sportovců, profesionálů, poloprofesionálů, lidí kolem mě, své, a to jako konzistentní výstupy z wattmetrů, žádná hausnumera…

Dobře trénovaný sportovec se na to dostane, ale nebavíme se o pinkálistovi, který si chodí 2× týdně pinknout po večerech… Pravidelně trénující člověk se zápřahem ano, jinak je to nesmysl, jak jsem psal…

3 0
            • milan.v  

viz McBlacky nade mnou…

0 0
            • Albert8  

Pro mě jsou 3 W/kg nižší Z2, takže v tomhle tempu často jezdím a nepříjde mi to jako něco, co by běžný rekreační sportovec nebyl schopný držet. Ale ok, zaleží, jak toho běžnýho člověka definuješ.

0 2
              • vrazdit  

tak čumění v telce na fotbal prostě není ani ten „rekreační sportovec“, řekl bych :) a někteří by si zase zapomněli odečíst výkon ebajku :)

1 0
              • milan.v  

Nechci to tady zadělávat, ale nižší Z2 na 3 W/kg mají například někteří lepší poloprofesionálové u nás, takže buď jezdíte na švihy s Kollertem v nejlepší formě, nebo tu něco nehraje…

8 0
                • Albert8  

To vůbec ne, ftp někde mezi 4,5–5 W/kg u nás má hromada amaterských cyklistů a věř mi, že úspěchy na závodech ti to nepřinese. Kollert a amaterská špička jsou jinde.

0 3
                  • McBlacky  

S 5ti jsi na zavodech mimo elitu uz skoro kral.

2 0
                    • Albert8  

Jo, to už slušný výsledky mít můžeš. Ale se 4,5 zas tak moc ne a právě na tohle rozmezí se dostane hodně lidí, kteří poctivě a aspoň trochu systematicky trénujou.

0 4
                      • McBlacky  

Kdybych si mel tipnout, tak 4,5+ v CR nebude mit ani stovka zavodaků

2 0
                        • petr_bd  

Se svym ftp 245 jsem teda v kategorii „netrenovany zdravy clovek“.. A docela mi to dava zabrat se v tyhle kategorii udrzet :D

5 0
                          • 01carbon  

klasika bf. 1/2 osazenstva by elitaky rozvesila po skarpach. jeste chybi sifon a kozi mliko :)

7 0
                        • tomxxx  

To si teda myslím, že má kde kdo, co je na bednách na hnojácích kolem komína.

0 0
                        • TheJD  

Kdyz vezmu treba letosniho Mamuta, 90 km trasu, kde byl jeden kopec z Bystrice na Tesak, tak ja tam dal v tom kopci (i na sebe) mizernych 310 W avg, cca 4.5 W/kg, kdyz pocitam jen telesnou vahu, a nahore jsem byl na cca 30. miste. Do cile jsem dojel se skupinou, ktera sestavala temer vyhradne z lidi, kteri nas dojeli ve sjezdu z Tesaku. V cili byl prvni ze skupiny na nejakem 28. miste.

0 0
              • mart910  

mas to spatne zmereny ale to nevadi, ver tomu :)

0 0
        • robb  

250–260W mám při 75kg a jsem docela rád :-D

0 0
        • jonys  

Hm. Tak si jdu zitra zadat o invalidni duchod.

0 0
        • bara2  

na wiki píšou toto:

„Odhaduje se, že průměrný cyklista „ve formě“ může podávat výkon zhruba 3 watty na každý kilogram své váhy po dobu jedné hodiny, “

https://cs.wikipedia.org/…idskou_silou

0 0
          • blackseal  

Ale z textu dalej vyplyva, ze myslia priemerneho hobby cyklistu. A to podla mna aj sedi. A vlastne aj podla Coggana.

0 0
            • bara2  

Za průměrného cyklistu se považuje kdekdo. Pokud mezi cyklisty zahrneš všechny, co občas vyjedou na kole, tak bude ten průměr hodně nízko.

0 0
            • jonti  

U hobiku je spis problem ten vykon na 5 minut a 1 minutu, to casto docilit treninkem nejde, tam je uz talent nezbytny.

0 0
              • robb  

Ta 1 minuta je asi i dost o hlavě. Jet opravdu šrot do mrtva. Těch 5 minut už přece jen musíš trochu rozvrhnout.

0 0
      • Singlespeed  

Pidcock se nedávno zmínil, že drtil do kopce přes 700 Wattů (12 W/kg) a Pogy s Vingem mu nekompromisně mizeli v dáli jakoby se nechumelilo…

0 0
        • McBlacky  

Na par sekund mozna, jako ze jim nestihl nastup. Ale ani Pogy s Vingem tohle nedokazou jet vic jak minutu

0 0
          • milmat  

Jj, delší nástupy jezdí max. 7W/kg, což by mohlo být okolo 450W.

0 0
      • Singlespeed  

Odborná veřejnost má taky jasno. Nikoliv zase sypou, ale stále sypou :-) .

1 0
        • Aduldinho  

Otázka je, kde je hranice mezi sypou a nesypou, všechny ty doplňky stravy, z nichž možná i některé využíváš i ty osobně, jsou sypání nebo nejsou sypání? Ten sport se posunul v oblasti výživy, regenerace, techniky a technologie tréninku, atd., úplně jinam než za dob „poctivého“ sypání ;-) Jak řikal s oblibou Baky, objet na pívo a tatranku se to prostě už nedá! :-)

1 0
          • Singlespeed  

Proč by měl každý trošku bohatší tým speciální výzkumné středisko typu Bakala Academy (Soudal Quickstep) nařachané biochemiky? Ti určitě nepracují jen na vývoji doplňků stravy :-) .

0 0
        • Agent007  

Nojo, když tak jezdil Froome, pořád se mluvilo o dopingu, kortikoidech, penězích kterými tutlali případné průšvihy, polévali ho chcankama… teď jezdí ti dva mnohem rychleji do stejných kopců než tenkrát Chris, a nikomu to nepřijde divné. Koneckonců Armstrong byl taky přes 10let king, a všichni ho plácali po zádech, že…

0 0
          • Aduldinho  

Já budu nádále věřit, že je to spíš produkt mimořádné genetické výbavy a sofistikovaného tréninkového procesu než výplod nějaké chemie. Samozřejmě vždy se tvrdilo, že producenti dopinku byly napřed před jeho kontrolóry, ale zatím určitě vesměs všichni jedou v rámci nastavených pravidel, občas se samozřejmě nějaký ten pokus objeví, ale určitě to není v takovém megaměřítku jako dříve.

Navíc jaký jiný sport má takto přísně nastavená pravidla ohledně dopinku? Odpovídám žádný! ;-)

0 0
        • orm  

Co si predstavujes poj pojmem sypani? Ja si pod tim predstavim brani latek, ktere jsou zakazane dopingovyma pravidlama UCI. Jinak plati co neni zakazano, je dovoleno. Chapes to jinak?

1 0
          • Agent007  

Já jsem někde zahlédl, v tisku, že Pogačar využívá káď s ledovou vodou, a na minutu tam údajně vleze, po etapě, jestli to nějak pomáhá nebo to je pravda, nevím. A Jumbo experimentuje s jedlou sodou. No asi to není zakázané, tdk proč ne? A možná to ani není pravda…:-)

0 0
            • vasek80  

Ledová voda byla už snad v autobuse SKY. Ochlazení nohou co nejdříve po dojezdu urychlí regenerací.

Ja si pod sypání řadím EPO, Testosteron, ale i krevní transfúze.

0 0
              • Kacko  

Ty už budou nejspíš oldschool, teď podle mě pojede genetické inženýrství. Crispr a další podobné lahůdky.

0 0
            • jkcz  

Ty ledové bazénky jsou už překonané, ne? Dříve to měli v každém lepším týmovém busu, teď už asi ne.

0 0
              • Jason Voorhees  

Vždyť už jsou dávno kryokomory ne? :-D

0 0
                • Aduldinho  

Otázka je, jestli ti klucí nejsou dokonce naklonovaní a vždy před etapou vytáhnou nového Tadeje nebo nového Jonase? :-)

1 0
                • Kacko  

Fotbalisti používají i převozné kryokomory co mají v týmových autobusech atp. Určitě to mají na Tour taky.

0 0
            • MartyM  

to se asi u nich inspiroval mistr Onuce s tou sodou nebo co to konzumoval, jen mu neřekli že to žere jícen a likviduje kolena :-)

0 0
      • Aduldinho  

V reakci na špekulace něco o kolech zmiňovaných borců :-)

0 0
        • vik  

To je milej překlep: kvůli maximálnímu snížení výhry;-)

1 0
        • krokus  

Zaujalo mě to posunutí sedla o 2 cm vpřed u Pogačara. Na fotkách (viz Google) mi přijde, že má sedlo opravdu extrémně vepředu. Zajímalo by mě, jestli splňuje pravidlo UCI (max. 5 cm od špičky sedla k ose BB), nebo má nějakou výjimku.

0 0
          • jonti  

Vozi se sedla s kratsi spickou.

0 0
            • krokus  

K těm ale zrovna Pogačarovo sedlo, Prologo Scratch M5, úplně nepatří.

0 0
              • TheJD  

Patri, jen ty rozdily v delce sedel nejsou nijak zavratne.

0 0
              • milan.v  

Prologo Scratch je sedlo s krátkým nosem, patří mezi krátká sedla…

0 0
          • vasek80  

A stejně tak změna délky klik. U vítěze jakékoli grandtour bych čekal že má už posed doladěný na 100%

0 0
            • czechfixie  

Tam asi nejde o to, že by neměl posed doladěný na 100%, ale o zkoušení nových věcí, které výkon posunou ještě dál…

0 0
          • Singlespeed  

Na výjimku to nevypadá, vypadá to, že to 5 cm bude:

0 0
    • milan.v  

Chlape, omluv se. Honba za fotkou sráží jezdce. Jak čelit hulvátům na Tour?

https://www.idnes.cz/…klistika_ten

0 0
      • keymaker  

Najit a dat poradnej flastr.

0 0
      • milan.v  

Letos už to opravdu nabylo obrovských rozměrů, užší silnice díky špalírům, pravidelné pády po střetu s diváky, zbytečná zranění,… Něco se s tím musí začít dělat, toto je neudržitelné…

0 0
        • Agent007  

Tak co třeba ten závod zneatraktivnit? Že by tam bylo diváků třeba jak na Czech (Sazka) tour? Tedy, skoro žádní… :)

Nebo jak by sis to představoval? Po celé délce etapy, 200 km , plůtky? Silniční cyklistika je kontaktní sport, a občasný kontakt s diváky, psem, koněm, reklamním banerem, zaparkovaným autem, ostrůvkem, kanálem a tisíci dalších věcí, k tomu prostě patří

0 0
        • Agent007  

Ještě mě napadlo, že by celou tour mohli odjet na trenažéru :-)))

0 1
          • BikerM  

Vim, ze to pises ze srandy. U Tour je to samozrejmne nesmysl. Ale mam tak trochu ,,obavy”, ze v budoucnu se skutecne dockame bohuzel toho, ze nektere virtualni zavody budou povazovany za prestizni. Coz je masakr, ale doba tomu dost nahrava. Kdyz vidim jak spousta cyklistu v dnesni dobe neumi ovladat kola ve sjezdech, vetraji se, neumi jet tereziny a kolotoc.. a to celkove na vsech urovnich. To co vidime v televize je to lepsi, ne-li nejlepsi a i na Tour u televize s kamarady obcas zasneme nad tim jake chyby zavodnici obcas delaji. Jasne od televize se nam to snadno keca a po bitve je kazdy general. Ale obcas to je do oci bijici. Neni to tak davno, co tyhle zakladni veci umeli kadeti. Kdyz jim to neslo, tak trener jim to nalezite vysvetlil. :)

0 0
            • BikerM  

Takze jo, ty virtual zavody asi budou cim dal vic popularni. :/

0 0
              • TheJD  

Nebudou, protoze je to extremne divacky neatraktivni.

1 0
                • bara2  

Někde na stadioně odjedou na trenažérech ten potřebný objem a na posledních dvacet kilometrů budou mít zabezpečený okruh. V hale bude show a těch dvacet do televize stačí. :-)

0 0
                  • Jason Voorhees  

Tak to by mohli jet rovnou Tour de Motodromes, třeba Spa, Imola, Monte Carlo, Silverstone, Brno circuit…prostě 19 okruhů (19 etap) :-D. A diváci za plotem.

0 0
                    • bara2  

To musí bejt světový a realizovatelný na víc místech. Ale když to potáhnou tím směrem, jak dnes, tak asi jako F1 skončí, aji s tím koučováním vysílačkou a záběrama na nervní tým v depu :-)

0 0
                      • vasek80  

A skončila by éra 50kg horských snedých blech. Vzor ideálu bych viděl vysokého, svalnatého, blonďatého cyklistu. Něco jako Marcel Kittel.

0 0
                        • bara2  

Ale fuj.Nikde nepíšu, že těch dvacet nemůže být do kopce.

0 0
                        • ladys  

Jel jsi někdy na trenažéru ?

0 0
                          • vasek80  

Reaguju na ježdění na motodromech, kde jezdí F1. Nemyslel jsem trenažér.

0 0
                • Agent007  

No ale bez diváků to bude bezpečné, žádné zlámané nohy, otřesy mozků, smrťáky…to byl asi smysl příspěvku milana.v. Jak udělat cyklo závody bezpečnější. To je jedna z cest. Proč ne?

V dnešní době virtuální reality, umělé inteligence a technologií by to nebyl žádný problém. Dá se nasimulovat celá Tour. Včetně sprintů. Já si myslím že to má budoucnost

0 0
                  • nitraq  

Já doufám, že to nemá budoucnost, že dál se budou jezdit grand tour prostě venku.

1 0
                    • BikerM  

Taky doufam, ze to budoucnost nema. Ale bohuzel tomu do karet hraje hodne faktoru. :/

0 0
                      • iron.hide  

A aky? Akurat tak kovid, alebo nejaka podobna pandemia co nas raz mozno este caka

0 0
                        • Kacko  

Třeba faktor vrozené lidské pohodlnosti :) Pak celkem dobrá gamifikace ve virtuálním světě. Pár desítek let zpátky by taky nikoho nenapadlo, že lidi budou chodit běhat do fitka – sám to nechápu doteď a přesto to hromada lidí dělá.

0 0
                          • nitraq  

Tak běh ve fitku je primárně na rozehřátí, snad nikdo nechodí programově do fitka běhat, ne?

0 0
                            • Kacko  

Divil by ses, i teď v létě asi aby se nespálili :)

2 0
                            • jakub_kencl  

Budeš se divit, lidé tam jedou autem přes půl města, aby tam pak hoďku CHODILI na páse a pak vyprávějí, jak se krásně prošli.

5 0
                  • bara2  

Baže. A žádní domestici, na trenažéru pojede každej za svý a na těch posledních dvacet se vypustí jen určení lídři. Dala bych jim tam jednoho oficiálního rozjížděče na sprint (pro všechny dohromady), aby se nehádali, kdo potáhne špic. Ve výsledku by to určitě bylo spravedlivější s ohledem na podaný výkon.

0 0
                    • nitraq  

Tohle je ironie nebo vážně míněno?:)

0 0
                      • bara2  

Zatím se pořád jen snažím nezaujatě pozorovat a představovat si možné směry, kam to může jít. Ber mě jako pohled zvenčí.

0 0
                        • nitraq  

Já bych neřekl, že spravedlnost na podaný výkon je něco, o čem by mělo v cyklistice jít. Vždyť i v té indoor cyklistice – dráhové – jde taky o taktizování, jak a kdy kdo nastoupí. A silniční cyklistika je týmový sport, tam má jít o celkovou sílu a sladěnost týmu a nemusí to znamenat, že týmový lídr má větší výkon než lídr druhého týmu.

0 0
                          • bara2  

Tak určitě- Ale to už seš někde u Toma a Jerryho, tam jde o to taktizování hlavně a lidem se to moc líbí :-)

Ale ve dvěstě lidech se v tom fakt blbě orientuje.

0 0
                            • Agent007  

Nojo, ale Kreuziger a ostatní šéfíci a doprovod budou bez práce a nebudou mít co žrát…:-)) koneckonců i traumatologové a chirurgové budou mít míň práce…:-(( i když, ani pád z trenažéru se nedá zcela vyloučit

0 0
              • Aduldinho  

A my na to budeme čučet v televizi na gauči s lahváčem v ruce :-D

Zas bych neviděl všechno tak černě! ;-)

1 0
                • BikerM  

Prijde ti takova cyklistika, tedy ta virtualni atraktivni? Me rozhodne ne. Svezu se sic pres zimu na Rouvy rad, ale tim to konci.

0 0
                  • Agent007  

Má to jediné mínus, že je to neatraktivní.

Ale spoustu plusů: bezpečnost, žádné pády, zranění, zmrzačení, úmrtí, žádné uzavírky silnic, žádná zátěž pro přírodu, žádné tisíce lidí kolem trati, žádné přesuny závodníků a doprovodu, tedy nižší náklady, můžeš on-line sledovat a přepínat mezi 200 závodníky a sledovat jejich pozice, výkon, watty, tepy, a koneckonců tam může jet klidně i 300, 400 závodníků, není to omezené kapacitou a průchodností tratí

0 0
                    • nitraq  

Stačilo napsat jen, že je to neatraktivní. Tím pádem nebude zájem diváků, zájem sponzorů a nic takového se konat nebude.

1