Kalendář:
Již se těším na jaro a jarní klasiky! ;-)
Na tréninku s Arnaud De Lie
Wout by údajně měl jet po klasikách Giro a pak i Tour. Zatím oficiálně nepotvrzeno.
To bude mít fakt těžký. Na CX má techniku super, ale na MTB spíš průměr. Musela by mu sednout trať.
Souhlas, v tomto je PidiTom lepší, ale třeba to vypiluje, ctižádostivý je na to dost! ;-)
Se to těžko piluje, když musíš denně sedět na silnici a trénovat objem/výkon. Já ho mám rád a přeju mu to, jen to úplně nevidím ložený. Tom není jedinej, kdo se na to bude připrtavovat jako na top vrchol sezony.
Já mám raději Wouta, ale Matesovi bych asi i tento zářez přál, když už má být multitalent tak pořádnej! ;-)
Na silnici už stejně těžko někdo překoná toho mimozemšťana ze Slovinska! :-)
Pid to ale možná vůbec nepojede.
A ta je super technická. A i vrchařsky výživná. Loni to bylo Pid vs Flückiger, což hovoří za vše, i když bylo bláto…ale to může být i při MS. Výhoda VDP je, že je tam dlouhatánskej asfalt, kde může sjet tak minutu/kolo na ty bikery :-)
Nejmenuje se tohle vlákno profi silnice 2025 kde by si uživarel b-f mohl přečíst novinky ze světa silniční cyklistiky? O mtb ambicích van der Poela se píše už od loňska.
Je to o dost zajímavější, než že má někdo novej dres:)
Dokonce i na RC probírají případné možné zaměření MVDP na horská kola, to jsou ale amatéři! :-)
Jsou no, většinou vyndají nejakou novinku 14 dní po .
To nepopírám zajímavý to je, jenže MvdP a jeho ambice na mtb nejsou novinkou a už vůbec ne ze silnice.
hele, zaměření jednoho z nejlepších současných silničních cyklistů na MTB a tím jeho pravděpodobná menší přítomnost v pelotonu samozřejmě téma i v silniční cyklistice po právu je. Tak běž prudit zase jinam, jo?
Jenom se ptám jestli tu někdo má nějaký novinky ne půl roku starý informace že se zaměří v sezóně 25 na mtb.
jdi už do ****** a přestaň nám zasírat vlákno. díky!
Budu si tu psát co chci kdy chci :-D
A mohli by i ostatní?
Nemohli ale musí jinak tu ty novinky ve vláknu nebudou :-D
Intermarche mají nový dres na sezónu 2025
… a spousta dalších taky…
Nova sezona, novy monterky :-)
Ty už ve směsi všechny představili před koncem roku 24.Intermarche představil nový dres dneska.
Nevite nekdo, co je to za prilbu? Nemuzu ji dohledat.
https://www.uvex-sports.com/…043197380063
Jde sundat aero kryt a pak má větrání jako na fotce.
Dekuju!
Dneska představil team EF nový dres a nové vybavení pro sezónu 2025. Na Giro budou mít tradičně jiné barvy.
Podle informací se team Alpecin chystá představit nový dres až po cx sezoně. Nově bude oblékat Kalas Nizozemskou reprezentaci.
Kalas skončil u anglanu a tak bere holanďany. Takže MVdP bude mít Kalase i v repre.
Tomu asi vadit nebude. Cetl jsem clanek, kdy si diky ruzne tlustym vlozkam v kalhotech musel menit posed na kole podle toho jestli jel za tym nebo za reprezentaci. Tomu ted odpadne.
Rabon říkal něco jiného, že si diktuje jak tlusté vložky chce na závody.
Tak to asi dává smysl, ne? Jinou vložku chceš na hoďku cyklokrosu a jinou na jízdy typu San Remo, případně Tour.
Oni teda taky říkali, že má docela bordel i v dresech. Někam mistrovskej, někam Alpecin, někam Alpecin s mistrovskýma proužkama, to aby měl na dveřích od skříně manuál…
Na cx – duhový dres . Na silnici – v minulosti s pruhama v národních barvách na rukávech, letos s duhovýma pruhama na rukávech. Na mtb xco modré pruhy na rukávech býv. mistra evropy. Každopádně vzhledem k tomu jakou reklamu Kalasu dělá, splní rádi každé jeho přaní.
Tak to nějak říkal. I s těmi dresy, že se někdy šijí ze dne na den :)
Nevim jestli jsme se pochopili. Na silnici za tym vozi dres od kalase, ktery ma nejak tlustou vlozku. Kdyz jede za reprezentaci na silnici, tak dostane reprezentacni obleceni, ktere ma jinak tlustou vlozku a diky tomu musi zmenit posed, protoze reprezentacni dres nezmeni. Jestli si pak jeste disktuje ruzne tluste vlozky na ruzne silnicni zavody a ruzne discipliny to nevim, ale nedivil bych se tomu :-).
Zvládl by obě reprezentace ale Britská reprezentace chce asi změnit.
Oťas Fiala přešel od Elkovu k ATT Investments.
„Kam se hrabe Bittner, to se nedá vůbec srovnat.....“
Tom Pidcock na tréninku s Q 36.5 v nových barvách. Startovat bude na Alula Tour od 28. ledna do 1. Února.
Chápu dobře, že ještě než se rozdaly divoký karty, tak on už řekl, že nepojede Tour…čímž tu kartu pro 365 prakticky zazdil? :-)
A hlavně by mě teda zajímalo, jestli on vnímá nějakou realitu. Ten tým by ho tam poslat prostě musel, jinak je to jejich poslední wild card. A o UCI bodech, který budou shánět po všech čertech, ani nemluvím. Tipuju konflikt nejpozději až ho pošlou na nějaký céčkový race pro body a jemu se nebude chtít :-)
A nebo už ví, že tu kartu nedostanou?
To kolo se mi nelibi. Ale verim, ze pojede. :)
Jenom takovej postřeh :-D ty co dávají na relevantní novinku dislajky se chovají jak ukřivdený zakomplexovaný puberťačky na ICQ, anonymně bez špetky charakteru ,mě to ani za mák neurazí a vy vypadáte jako totální pitomci :-D
Folklor BF ;-) Když tě to neuráží, tak proč to řešíš? :-D
Ono ho to sice neuráží, ale jako tu pubertacku ho to pěkně sere
Neřešim to, vyjadřil jsem se k tomu z nadhledem jakým to beru :-D
Tak už to, že jsi měl potřebu je vypovídající :-D
Dík za analýzu:-D
Projížďka Svoboďáka s Bobem a Štybym, sympaťáci jak sviňa! ;-)
Kam sel Hirt?
IPT
A Remco?
Zůstává v Quickstepu, jestli se nemýlím…
Ze ho tu nevidim, ale cele jsem to nekoukal. Mozna tam jen chybel? https://www.youtube.com/watch?…
Přesuň si to na 48. minutu…
Me zmatlo, ze tam nedaji ani jeho fotku nic.. Kazdopadne tvl on tam mele nekolik minut, ale clovek z toho nezjisti co mu je. „make some skens and some pikčrs“ se nekde vysekal nebo co? Ten by mohl jit do parlamentu. Kecat a zaroven nic nerict..
https://www.bike-forum.cz/…-2024-3-cast#…
Myslím, že prognóza pak byla 2 měsíce bez kola? Takže aniž bych viděl video, tipuju, že stále řeší následky tohoto..
Jo vidis to on se vlastne vysekal. Aspon ten co to tam moderuje mohl rict, ze tu neni, protoze resit nasledky nehody nebo neco aby byli v obraze i ti co to nesledujou vsechno neustale..
Novej materiál
U protinožců už mají mistrák v jízdě proti času za sebou.
Výsledky –
TVL, prej replika, tedy žádná láce to zrovna není! :-)
Me tam schazi BMC. Jak jsem driv nemel rad Meridu, tak ta Scultura mi prijde fajn. A je dobre, ze je Campa zpet.
Ano BMC na Campě bylo v topu, ale pak se do toho obul Van Rysel ;-)
Ten Van Rysel nazivo vypada fajne, o tom zadna. Navic cenovka je ,,lidova”, ovsem BMC na fotce, ale i v realu je o parnik jinde. Tedy dle ciste meho, subjektivniho pohledu.
Dnes byla představena celá trasa Gira.
Nejznámější kopce: Monte Grapa, Passo Tonale, Mortirolo, Colle delle Finestre.
Zajímavá etapa bude do Sieny. Pojedou se úseky (29,5km) jak na Strade Bianche.
Cíl jedné etapy bude i ve Slovinsku v Nové Gorici. Ale bude rovinatá.
Startovní listina by měla být našlapaná. Tak snad se bude na co dívat.
Nic mi neříkají kopce z 19.etapy. znáte je někdo jeli jste je?
Tak kam pojede Pogič? Do Španělska nebo se raději sveze kousek doma ve Slovinsku?
Podle mě buď Španělsko, nebo nic. Pokud platí ten program klasik, co má na pcs, tak jet i Giro a Tour, je i na Pogiho přestřel (v kontextu toho, že Tour je zatím vždy priorita)…
7,8,16,19 vypadají docela přísně. Hodně méně známých kopců. Překvapila znovu Grappa.
16 u Gardy je super, Monte Velo (Barbara) a dojezd zadem monte Balda, tam se asi podíváme… :)
Cekam ze Garda bude plna lidi,co se prijedou podivat,je to fakt kousek. Barbaru jsem jel loni,ale jen dolu :-) Staci vyrazit brzo rano treba na tu Barbaru,nebo tam uz clovek musi nocovat a v den etapy uz nema sanci se tam vmacknout?
Úplně v pohodě v den etapy
Jonáše se asi trať zklamala tak pojede Vueltu s Pogim :D
Tak to by Primož mohl znovu vyhrát Giro. Teda pokud Pogi se nerozhodne jet Giro :)
Je někde dostupná celková mapa etap s daty, nebo čísly etap? Tak aby ty čísla byly čitelné?
Mají na webu celkovou mapu, ale ty čísla prostě nepřečtu, přiblížit nelze. Ani nikde jinde jsem to nenašel. Ve videu třeba to mají postupně, ale já bych rád viděl celkový přehled.
Edit: Tak jednu trochu čitelnou fotku jsem našel na síti X, ale není to ideální
Možná to není nejpřehlednější, ale čitelné jo :))
A co oficiální stránky Gira :-)
https://www.giroditalia.it/en/the-route/
Když si obrázek otevřeš v nové kartě, tak to jde nazoomovat do čitelnosti
Tady jsem našel ještě lepší : https://pbs.twimg.com/…DdNoW4AAhKQE?…
Super, to je přesně ono, díky.
Tam mi to právě nazoomovat do čitelnosti nejde – i v té nové kartě.
Díky
Jestli už to tu někde je, tak scusate, ragazzi… :-)
Uno-x by tam mělo být taky:/ závodí hodně atraktivně.
Jestli nebudou až na Tour.
Budou.
A Tudor zatím všude! ;-)
To asi není moc velký překvapení. Na Giru je jeden ze sponzorů Tudor. A v týmu mají Juliana tak Tour.
Tohle vysvětluje, proč nakupovali, jak nakupovali. Alap jim spadnul do klína asi i docela levně.
Wout už pilně trénuje :)
Bude se hodit, až na Rubéčku zaprší! ;-)
Bratrovražedná bitva jak na Giru, tak na Tour v sestavách dvou nejsilnějcíh týmů, máme se opravdu nač těšit! Těmhle dvoum klukům hodně fandím! Ale samozřejmě na Giru budu fandit nejvíce Roglovi a na Tour Jonasovi! ;-)
Já su zvedavej na nase. Rád bych viděl v nějaké placate etapě Pepu v úniku, Hirta v úniku horské etapy a Bittnera vyhrát spurterskou..
Když si zmínil toho Hirťáka, tak by mě celkem zajímalo, kde se letos ukáže Chris a zda vůbec někde? ;-)
Czech cycling tour by jet mohl…:-)
Jo to mohl. Aspon v grupetu a podepisovat se fanouskum. :D
To mu asi jednou stačilo! ;-) Tak loni tam byli taky bouráci typu Hirshi a Alaphilipe! Jsem zvědav, kdo přijede letos?
Když si vzpomenu jak zatápěl Valverde v jeho věku o 20 let mladším v kopcích. Ten popisek na team webu gc rider :-D :-D a všude devadesátej https://www.procyclingstats.com/…opher-froome
Ale valverde nevletel pri sjezdu do zdi.. Proste byla ta tezka nehoda pro Frooma konecna. Telo ho uz nepusti tam kam driv..
Domenico Pozzovivo po serii urazu z jeho stylem posedu na kole dokázal ve Froomovo věku dojiždet zavody v čelní skupině mezi vrchaři .
Za ty peníze co bere by se mohl alespoň snažit…
Proc, bude to mit snad na jeho vyplatu nejaky vliv :-)? Jako uprimne, vetsina lidi, kdyby vedela ze je nevyhodi at budou (respektive nebudou) delat cokoliv a budou mit porad stejnou mzdu, tak se v te praci take nepredrou.
Existuje ještě něco jako profesionalita a čest?
Profesionality a cti se nenajis. Rekni mne jestli by ses vzdal 5MEur/rok jen protoze ti cest nedovoli pokracovat. Ja ne. Blbej kdo dava, blbejsi kdo nebere. Smlouvu uzavreli obe strany dobrovolne.
Ano ale tvůj příklad s většinou lidi a Froomem dost pokulhává. Protoze Froome už musí být zabezpečení i jeho děti a děti jeho děti. Takže by člověk čekal u člověka jako je on trocha sebereflexe..
To jako, že by lidi jako Musk, Bezos apod. přestali vydělávat peníze? :-D
Ti jsou placení za něco co nedokážou doručit? Asi ne co.. Takze další přirovnání uplne mimo..
To jsi to cyklisto jen špatně pochopil ;-) Nejde o přirovnání, ale hodnotíš lidskou vlastnost! Dost pochybuju, že bys na jeho místě řekl: „hele kluci mám dost sebereflexe na to, abych od vás už žádný peníze nechtěl“ nebo se pletu? :-D
Myslím, že by nebyl první na světě kdo by se dobrovolně vzdal výplaty, kdyz vy že nedokáže splnit co se od něj čeká. Nehledě k tomu Já nenapsal nic o tom že nemá chtít žádné peníze. Ja psal něco o úpravě smlouvy. Kde by měl stále plat, že si může žít jako prase v zite a zároveň se může v tom týmu cítit lépe, když se s nemá dohodl jako solidní clovek. Ale jak říkám u nej jsou asi peníze až na prvním místě a nějaké vztahy jsou mu zadku.. Jinak proč teda vůbec zmiňuje Muska a Bazose kdyz to nemá tímto nic společného? Že mají hodně peněz a uz si nemají žádné davat? Z jakého důvodu? Prostě si úplně mimo..
Ale jak říkám u nej jsou asi peníze až na prvním místě a nějaké vztahy jsou mu zadku..
Stav současné společnosti, s tím nic neuděláš
Nepochopil :-)
Tak me vysvetli co ma koment „ze by lidi jako Musk a Bezos prestali vydelavat penize?“ spolecneho s tim, ze Frooma zaplatili kralovsky na x let. Protoze predpokladali, ze bude atakovat predni pricky na GT, ale nakonec je z toho fiasko, ze ani nedokaze drzet krok na zavodech typu Czech Tour..
Froome je placenej přesně za to, co má podle kontraktu doručovat. Kdyby to nedodával, kontrakt bude logicky ukončen. Jestli si stáj neumí pohlídat smlouvu se stárnoucím jezdcem tak, že mu plat bez výsledků bude klesat, není to chyba jezdce.
Je to celkem obvyklej problém chudých lidí, že mají tendence kecat do toho bohatým, jak to mají dělat…
no že zrovna Ty tady budeš kázat o sebereflexi a vydělávání peněz, to je teda fakt síla.
Přesně takovýho důchodce máme v práci sedí tam jak holub na báni jeho práci už dávno dělá někdo jiný, z jistých důvodu je nevyhoditelnej ,pravděpodobně je někde mladý človek co by jeho práci dělal rád. Takovej už je teď i Froome :-D
S jeho minulostí je stále pro tým a sponzory jezdící reklamou a to se podle mě stále celkem vyplatí! Stačí jaký humbuk způsobil na CT. Navíc i jako mentor pro mladé může být pro tým přínosem. Jen s jeho minulostí by mě asi nebavilo dojíždět někde na chvostech, ty peníze od sponzorů může vydělat i jinak. Každopádně zařazení GC je na místě viz Top results! ;-)
No vzhledem k tomu, jak šéfové stáje Frooma kritizují a dle jejich vyjádření podpisu smlouvy s ním hořce litují, tak bych si tím přínosem nebyl tak jistý. A sorry, ale humbuk kolem jeho osoby na CCT bych co se marketingového dopadu týče, bych přirovnal k takovému humbuku, asi jako když Antonín Panenka se starou gardou přijeli sehrát přátelský zápas do naší vesnice…:-) A to píšu s maximálním respektem k oběma zmíněným pánům a k tomu, co dokázali…
Top results je seznam jeho nejlepšich výsledků v kariéře naposled vyhrál Giro 2018 to už je hodně dlouho aby se mohl řadit mezi gc riders.Ale je hezký že se ve vlákně o profi cyklistice 2025 diskutuje o veteránovi co měl vrchol kariéry před 10 lety.
Podle mě jak jsem psal telo uz ho asi nepustí do tech čísel jako dřív. To se pak muzea snažit jak chceš a nic s tím neuděláš. Mě spíš zaráží, že i on má taky evidentně peníze až na prvním místě. Jinak by se s nemá dohodl na nějaké úpravě smlouvy kdyz už to není na nějaké poradne výsledky.. Jaké to musí být tam fungovat, kdyz víš, že si placený za to co nemůžeš doručit..
Tenhle článek četls? https://www.roadcycling.cz/…ich-problemu
Podle jeho vlastních slov ten crash při prohlídce časovky na Dauphine o kterém se članek zmiňuje se stal tak že v rychlost 60 km/h ve sjezdu pustil říditka aby si prý vyčistil nos.A další zhruba týden starý Froomovo výkřik do tmy.
Ano vím jak se mu stala za nehoda a co? Jeho tělu je úplně jedno z jakého důvodu se dolamal a málem umřel. Prostě může být rád, že nemá následky a může normálně fungovat dal, ale už to nikdy nebude dost na podávání extrémních výkonu. Co na tom nechápeš?
Jediný co na tom nechápu proč si výše napsal jméno Valverde s malým v :-D
…jako agent placený z procent jeho výplaty bych mu tu sebereflexi asi taky výrazně nedoporučoval…ono to asi není jen a pouze o rozhodnutí Frooma…( a to se oho nezastávám – jeho odcházení má pro mě podobně hořkou pachuť jako odcházení Sagana – i když ten tu nechuť k závodění dával najevo víc okatě, než Chris )
Chris je taková osobnost cyklistiky, že by mohl rozhodovat jak se mu zachce. Třeba rozhazuje a ty prachy potřebuje no.. :)
Já bych tu osobnost zase tak nepřeceňoval – Sagan byl taky osobnost, ale Boře už se zase tak moc nehodil ( asi umí počítat líp než Izraelci ), tak šel:-) A i kdyby byl, proč by se rozhodoval proti svému kontu…:-)
Přehled bicyklů a vybavení Pro Teamů! Nejvíc se mi líbí asi ta Orbea!
A ta De Rosa na Campě za mě vypadá tedy lépe! ;-)
Mě se nejvíc líbí to klasicky vypadající MMR, jsem prostě staromilec :-) Naproti tomu ten Scott vypadá naprosto otřesně.
MMRko je též pěkné! ;-)
De Rosa u mě taky vítězí, v závěsu za ní Factor a pak Eddy Merckx, který ty kola dělá malinko jinak a pěkně.
MMR a Mendiz s klasickým tvarem rámu si najdou příznivce vždycky.
Některým kolům vzhledově „ublížila“ malá velikost rámu. Třeba Cannondale se mi jinak líbí.
A Enve nebo Aurum u mě taky zabodovaly.
Argon 18.
Za mě kolo Astany z aliexpressu :)
Jako na ty jsem taky čumel, jak Číňani zamakali, i design se jim celkem povedl! Sice to není Ital, ale jo, vypadá to pěkně! ;-)
To je správná kolona
driv si kluci hlidali svoje otroky na velbloudech… doba pokrocila :P
Ani náhradní kola nemají :-)
Ty jsou až vzadu. Tohle jsou určitě náhradní auta, kdyby se ty vepředu ušpinily :-D
Biniamovi ambice, budu mu drže pěsti! ;-)
Visma pokračuje v loňským trendu :-(
:-(
V loni na Vuelte si van Baarle zlomil nohu v krčku ,s klíční kostí bude za chvíli zpátky, zlomeniny k tomu závodění patří, není to žadný trend.
Tak tady máš konkrétně Baarleho:
https://velo.outsideonline.com/…pro-cycling/
Od chvíle, co přišel do Jumba, tak to fakt není normální, na to nemá ani Roglič.
A pokud si nepamatuješ loňský rok Vismy celkově, tak připomínám, že těžký zranění měli snad všichni lídři – Vinge, Wout (2×), Roglič, Affini, Tratnik, Laporte,…k tomu nemoci v blbou dobu (Kooij) nebo jiný zdravotní trable (Cian). Jedinej zdravej tam byl snad Jorgensson a paradoxně chronický padač Keldermann.
Takže sezóna hrůzy, no a když se ti při první příležitosti v novým roce zase rozbije jedna z hvězd, nemůže tě nic jinýho než že trend pokračuje, napadnout. Sorry.
Roglič už byl loni v Boře. ;-)
Beru ho jako etalon :-)
Laporte taky mimo kvuli nejake vytrvale nemoci.
No kliknul jsem, přiznávám, ale jak na mě vybaflo logo Zárubova webu, zase jsem to zavřel, protože se mi zatím nepoštěstilo tam číst nic, co by nevypadalo jako Blesk na třetí…
Správně,na startu.cz je bulvár
Jsem právě koukal co k tomu píšou jine a nic.
Na Tour down under je znám první profesionální vítěz sezóny 2025. Sam Welsford (Bora) zvítězil ve sprintu z velké skupiny.
Video z dojezdu 1.etapy s komentářem Phila Liggetta
Sam Welsford po pádu na Tour down under ukořistil i druhou etapu a dál je leader závodu.
Caleb Ewan jde do Ineosu.
Tyjo posila jak hrom, ten jim toho vyhraje :)
Tak potrebovali nahradit Pidcocka. Nekdo predrazenej, kdo si bude vymrcovat program a podporu…akorat teda tenhle ma nulovou perspektivu.
No etapu na některé z Tour nevyhrál pěkně dlouho. Zajímalo by mě, co si od něho slibují. Jungles byl taky docela překvapení. Ten už má taky svoje nejlepší léta za sebou, i když jako domestik na klasiky a rovinaté etapy bude asi pořád dobrý.
Ja myslel, ze jde do domaciho Jayco v klidu umrit. Nechci ho urazet, asi ho to bavi, uplne starej neni, ale sance, ze jeste bude vyhravat je jaka? Ineos dalsi krok do…no do nikam.
Vás dvou je tu s Melvinem škoda,měli by jste jít dělat sportovní ředitele někam,třeba do Ineosu, akorát že vůbec :-D
A víš, že tebe je tady taky škoda? Někoho tak chytrého jsme tu už dlouho neměli
Že by konečně náhrada za číslovku? :-D
Však číslovka v nicku nechybí, jen to tedy není *********…:-)
„*********“ bez uvozovek už se taky nesmí napsat?
tak tedy d.v.o.u.n.u.l.k.a??
Však učte se nebudem tu věčně :-D
Je to diskuzní fórum, tak diskutujeme. A ani mi nebude vadit pokud se budu mýlit a Caleb bude zase vyhrávat.
Co se tady vůbec opovažuješ diskutovat? Tady musíš chrlit pouze nejčerstvější novinky! :-D
Ono Ineos si ted moc nemuze vybirat. Management v chaosu, tlak na vysledky enormni a nema je kdo zajet.
Takze se tam nikdo moc nezene :)
Caleb od roku 2021 nezajel nic poradnyho, pocitam ze je prisel i levne a motivace bude v bonusove slozce.
Osobne bych si na nej teda nevsadil letos.
Co me trochu zarazilo, ze letos ani nejede TDU, kde se mu jednak historicky darilo a druhak je to jeho domaci zavod.
Protoze on ohlasil konec kariery. Jayco ho melo na plaktech k TDU a stahlo ho, napsali ze konci a poprali mu good luck. Zvlastni.
Ano, chapu logiku ze Ineos ceka Cavendish story 2.0. Ale to by byl zazrak.
Spory s týmem ohledně jeho smlouvy
Už je na kempu
Nikdo nikde nic takovýho co píšeš netvrdí,ale rozhodně má šanci nějakej sprint vyhrát.
Jsem si říkal, kdy mu to ustřelí a vlétne do pelotonu :D
Stejně jako loni, i letos vyhrál 4. etapu TDU Coquard…
Takhle vypadá relevantní novinka , díky
Tak Jay Vine se též vyboural. Ten bohužel patří taky mezi špičku v pádech.
Po tom rozhovoru loni a dalsich padech brzo skonci.
Je asi fakt rozdíl mezi sportem a E-sportem:-) Ne, lacině se to nabízí, ale Jay má ty crashe fakt těžký…
Ma male dite a pada blbe. Taky bych to prehodnotil.
Trochu off topic, ale je to ex profik.. :D Horner se synatorem https://www.youtube.com/watch?…
Super ze takhle jezdi se synem na vylety.
Taky se mi libi, ze Horner i jako byvaly profik jezdi stare kolo na rafkovych brzdach a mechanickem razeni a mirne plapolajici dres.
Pokracovani Hornera a jeho synatora. Docela sranda jak ho menedžuje :D Obcas mi to pripada, ze je na prochazce se psem furt to je ho „stay here“ :D https://www.youtube.com/watch?…
Ach jo – už zase…
Ty posr.ný kruháče na Cesare Battisti, kde na tebe nikdo nekouká, mě odnaučily otáčet se v Mezzocoroně :-(
Ze by si k tomu dal link? Jak mam zjistovat o co tam jde, kdyz to je v nejakem hatlamatla jazyku. Džízs faking krajst…
Impara l'italiano, stupido aspirante anglofono!
Stačí si dát jméno do vyhledávače.
Neumíš italiano? :-D
Chlapi, dá se někde zjistit přesná trasa letošního Gira? Jde mi pouze o posledních 40 km 14.etapy s koncem v Nova Gorica. Projel sem google a kromě mapy na oficiálních stránkách,kde se to nechá trochu odhadnout, jsem nic nenašel.
Abys nedopadl jak my, zaparkovali jsme v Gorici v pivovaru a etapa nam nejak projela ;) dejte si Livek- Kambresko – San Floriano to
My tam budeme o týden dřív a pivovar, respektive oba pivovary, máme v plánu:-) ale právě že ten konec etapy bychom si rádi projeli
Ja myslel Reservoir Dogs. Ze tam je jeste jiny ani nvm.
Na italský straně je ještě tenhle poklad: Antica Contea Birrificio
Každopádně tuším, že odjet zpátky do Tolminu bude těžký:-)
Rouler zveřejnil rozhovor s Tomem z jejich akce. Je to z loňska, z doby kdy se teprve spekulovalo, jestli odejde z Inosu.Tom Pidcock on Olympic success and struggling at the Tour de France – Rouleur Live 2024.
Pro mě asi nejzajímavější část, kdy popisuje Olympijský závod XCO.
Sice profi dráha při tréninku na silnici.....Ale už je toho kujva nějak moc.
Na Mallorce je spíš s podivem, že je toho tak málo ;-)
TVL, skoro devadesátník? To bych se asi na řízení už z vysoka…pak to takto dopadá! :-(
Přesně tak, v tomhle věku nemá za volantem vůbec co dělat…
no obvykle tam napáchá méně škody než naspídovanej třicátník. Pokud projde lékařskou prohlídkou, proč by nemohl řídit?
Muj pradedecek ridil od 16let. Delal cely zivot profi ridice – vozil pohlavary uz pred druhou svetovou, pak i po ni, skolil policejni ridice atd. Celozivotni nadsenec do aut a rizeni. Dozil se 94 let ve velmi svezim stavu, pouzival mobil, pocitac. Nikdy nenosil bryle. Mel ridicak na uplne vsechno, od kombajnu po motorku. Jediny clovek co znam, co jsem ho fakt videl ridit v dirkovanych rukavicich. Naucil me toho o rizeni strasne moc, nikoho dalsiho s tolika zkusenostmi z praxe a schopnosti predvidani jsem nepotkal. Najeto musel mit miliony, nehody nemel.
A tenhle pan v 80 serval obvodaka, ze by mu prodlouzil ridicak a dobrovolne ho vratil. A proc? Protoze rikal – normalni provoz zvladam uplne v pohode. Ale az dojde na lamani chleba, krizovou situaci, uz budu pomaly. A to zadny obvodak lekarskou prohlidkou nepozna. Takze proto by nemel ridit i kdyby prosel. Kez bych to zvladnul jednou s gracii jako deda.
Sorry za dlouhou odpoved.
Tesat do kamene. Je to přesně jak říkáš. Prostě se prodlužuje reakční doba. A to může být právě ten průšvih.
Děda mojí sestřenky takovou soudnost neměl. V 85 také čipera a díky rodinnému lékaři ŘP prodloužený. Rodina to vyřešila tak, že se domluvili s místním policajtem a ten mu sebral techničák na starém Žigulíkovi :-)
Senioři 65+ páchají zhruba tolik dopravních nehod, jako řidiči kolem 24 let věku. https://www.auta.cz/…bezpecnejsi/?…
Každej pátej v 18ti zaviní nehodu. Zakážeme tedy řídit mladým?
Promin, ale vykladas nesmysly:
To neřeš. Maselnik je něco jak Rain man s tím, že nemá dobrou paměť..
Věnuj se drogám a neruš dospělé v debatě.
Řešíme tady jeden exces, kterej zavinit mladej, nikdo ho neřeší. Já říkám, že od toho je tady povinná lékařská prohlídka, která způsobilost řídit ověřuje. Jestliže funguje blbě, změňme její výkon, ale paušální zákaz řízení od nějakého věku je blbost.
Statisticky to není vůbec pravda. Když do toho započteš riziko smrtelný nehody, tak jsi na brutálně špatných číslech, u lidí nad 75 let.
Jsi vedle, lidi nad 75 jsou nejčastějšími oběťmi dopravních nehod, nikoli pachateli smrtelných… https://seniorbeznehod.cz/…ehodovnosti/#….
Ono to chce taky posuzovat z nadhledu. U motorek jsou taky motorkari mnohdy obeti, ale muzou si za to sami. U mladych je to nerozvaznost. U senioru reakcni doba, kdy se z nich muze diky tomu stat obet. Vidim to na moji mame. Ta ma ale krapet soudnosti a sama ria, ze od pristiho roku prestava ridit. Jeste ji neni ani sedmdesat.
Tak znova a pomalu jo? Nehody, které zaviní senioři pomalejší reakční dobou, jsou v naprosté většině ťukance v křižovatkách, kde dojde tak na plechy. Srovnávat to s motorkama je úplně mimo mísu.
No a samozřejmě není to jenom o pomalejší reakční době seniorů, ale taky o hysterii těch s lepší reakční dobou, kteří jedni nenávidí cyklisty, druzí senioři, třetí kamiony a někteří úplně každýho jinýho než sebe.
Normální člověk bere ohled i na starý. Tečka.
Teď jenom jestli starý berou ohled na mladší. Co je znám, tak rádi by, ale už jim to prostě nejde. Všechno za ně nevyřešíš. A když se potká střelec v autě se zpomaleným důchodcem za volantem, tak je neštěstí hotové. Jednou jsem byl svědkem jak tahali důchodce z auta na parkovišti u polikliniky poté co naboural tak pět aut, když se pokoušel vyjet z parkoviště. Nechtěl vylézt, že dostal injekci a není mu dobře a potřebuje dojet domů to že absolutně není schopný jet mu nějak nedocházelo.
Jako v čem? Že by jim uskakovali z cesty?
To je příklad z jedné strany spektra. Na opačné straně je „stařík“ Walter Röhrl. Život není černobílý.
Potkals někdy auto na dálnici v protisměru?
Ženská dělá v pojišťovně a když přijde 75+ řidič hlásit nehodu, už se ani neptá, jestli viník, nebo poškozený…
Ale pravdu máš v tom, že mladí střelci jsou asi obecně okolí víc nebezpeční, jenže tam to je jiná příčina – oni o tom, že porušují pravidla, vědí a jsou schopni jezdit bezpečně. Jenom nechtějí, protože adrenalin a mladická nesmrtelnost. Senior je jako dítě – prostě ztrácí „skills“, není už pak schopen auto bezpečně řídit.
A vrátil bych se k profi cyklistice…:-)
Skorodůchodci 60+, když začínali řídit, byl jiný provoz A teď když vyjede jednou týdně v bekovce nakoupit, je z provozu vystresovaný a dělá chyby. Důchodci, co auto využívají pravidelně, tak žádné velké chyby nedělají a jezdí ukázněněji, než drůbež.
Tak každý by si měl v prvé řadě přečíst pravidla aspoň po paragraf 4 ;-)
A měl by předvídat, že druhý může chybovat. Že udělají dva chybu současně, už je mnohem méně pravděpodobné, spíše nepravděpodobné, jak když hulvát nebere ohledy a požaduje je jen vůči sobě od druhých.
To je úplně debilní paušalizace, protože jsem si dost jistej tím, že spousta těch, jak říkáš skorodůchodců, řídí významně lépe a bezpečněji než Ty.
Nechceš se na už vys… Stejně to nemá cenu a jen tady děláte bordel.
Jsem 60+ a mám naježděno skoro 2mil km. Měl jsem jednu nehodu na motorce jako mlaďas, kdy jsem frajeřil.
Není mi jasné, jak jsi zjistil, spousta jich řídí významně lépe a bezpečněji.
Takže Ty jedinej jsi letadlo a ostatní prďolové v bekovkách, jasný.
Přesně tak.
Jenže ty si psal o třicátníkovi, ti už jsou ve statistice v pohodě. Nejhorší jsou oba konce spektra.
já jsem psal o následcích, nikoli o počtu nehod. To jsou dvě různý věci. Že nerozvážnej důchodce zaviní ťukanec v křižovatce je furt nehoda, ale následky nula nula nic.
A nebo sundá balík dráhových cyklistů a před roky to pošle přímo do balíku v protisměru. Ne všichni sedí na silnici schovaní v tuně plechu.
jasný, to se může stát. Já se bavím o statistice, ne o jednotlivých případech.
Tak příklad z Mallorky není zrovna optimální, protože podle článku nevíš nic ;-) Sundat partu cyklistů na Mallorce se ti může stát dřív než se naděješ a je jedno jestli je ti sedmdesát nebo třicet :-)
Tak to si vyber za co kopeš, protože následky jsou, že čím si starší, tím spíš při nehodě umřeš.
Prostě když se koukneš na čísla – víc mrtvých a víc způsobených nehod. Tyhle dvě čísla spolu nemusí přímo souviset, ale za mě, když si zpomalenej senilní dědek, ani by ti nikdo neměl řidičák brát, prostě bys měl sám přestat řídit.
Stejně jako bych zavedl při získávání řidičáku nějaké psychotesty, protože někteří magoři by neměli mít řidičák nikdy.
Prdlajs, Tvůj závěr je nesmysl.
Co to zase placas Maselniku? Zdrogovanej clovek nema za volantem co delat, tak co to pouzivas za argument? Argument s prohlidkou je taky tezce mimo. Obvodak casto zna ty svoje pacienty xx let. To by musel byt na smrtelne posteli, aby mu rizeni zakazal. Jo kdyby delal tu prohlidku nekdo jinej a poradne, ze bude testovat reakcni dobu a vsechno mozny tak ok, ale tak jak je to nastavene je to vysmech.
co mají drogy s tímhle společného? Běž se vážně léčit člověče.
Devadesátiletej sedlák jezdí se vším co má čtyři kola ;-) Když nejede auto, jede nakoupit s traktorem :-D
U doktora vždycky prošel bez problémů ;-)
Jestli to nebyl navic Brit, ti jsou nebezpecni.
Dovolit si to určitě může, ale stejně to zkazí náladu…no vlastně pokud to nebude platit Visma
Bych asi čekal, že toto jde za Vismou.
Wout van Aert přešel ze 172,5 mm na 165 mm dlouhá ramena klik. Tedy přesně jak loni Pogačar.
Zacala éra zkracování. Kdy to začnou hrnout výrobci kol?
Já bych klidně zkusil 165mm ale poznal bych v něčem změnu?
Já osobně bych to poznal určitě, byl sem nesvůj i ze 172,5mm, vozím na všech kolech 175mm, přesto nejede vlak, stejně jako nesnesu užší rodla než 440mm, ale já nejsem závoďák, už se jen kochám! ;-)
Co nám řekne internet. Kratší kliky usnadňují a podněcují k vysokofrekvenční kadenci šlapání, naopak dlouhé kliky znamenají lepší přenos síly. Mnohé studie potvrdily, že použití kratších klik klade nižší nároky na spotřebu energie metabolismu.
Jen by jsem k tomu dodal, že na vyšší kadenci je třeba trénovat. Bude to mít vliv na tepovou frekvenci. Pro nás to asi není úplně řešení. Profíci tím můžou optimalizovat výkon. Jiné požadavky bude mít sprinter, na časovku to bude asi také jiné. Tam se řeší převodníky, kazety podle profilu závodu.
No ale ze by mel mit 190cm Wout stejnou delku co Pogi? To je jako by si vzal stejny ram :-)
Neni to nejaky reseni po zraneni kolena? Ze treba nemuze propinat?
To jsou zas dohady, jak se budou dlouho hojit žebra… Třeba to zkusil a vyhovuje mu to. S velikostí rámu to má společné co? Koleno propínat na kole? To je nějaký vtip?
Velikost ramu byla primer. Asi se shodneme, ze 145cm holka by nemela mit jako ideal stejne dlouhy kliky co 2m borec, ze?
Propinanim myslim to, ze v dolni uvrati muze citit limitaci. To koleno vypadalo na fotkach dost zmrzaceny aby bylo 100% funkcni jako driv. Mi primominalo Pavla Nedveda nebo Lindsey Vonn. Ale jestli jsi s nim mlhvil a vylucujes to, tak se omlouvam.
A zebra v dobe, kdy jsme je debatovali, byly oficialne jen narazeny… Takze nase uvahy, ze to muze byt vselijak, nebyly lichy. Ze se zahojily, dobre srostly a neboli je klika.
Je to teď hype:-) Ale hodně to teď fyzio a fitteři, Phil Burt například, propagují, tak to nebude jen móda. Určitě to může pomoct lidem, co mají trable s kyčlemi, koleny a tak. Já si je teď kupoval, právě kvůli kyčlím, a je to nedostatkový zboží! Shimano 165 nestíhá vyrábět.
Právě o tom též uvažuji. Jelikož při delších jízdách se mi dostavuje bolest kolen. Ale sehnat 165mm SRAM kliky v karbonu je teď taky nemožný no.
Delší jízda je co?
Třeba ultra závody, nad 300km+
Kufry dozadu a správné nastavení posedu. Pokud to chceš probrat, ta napiš do SZ. Loni jsem si při 300+ nastavil špatně kufry. Super :D
Tak zkoušel jsem ladit posed, kufry apod.. Ale nejsem profík, takže se nechám klidně poradit.
Ale pořád bych si rád vyzkoušel ty kliky 165mm :D
Na kyčle a kolena nejsou řešením kliky. Je to o tom jak na tom kole budeš jezdit, sedět. Může to pomoct, ale musíš si upravit kadenci. Pokud jezdíš s nízkou kadencí silově. Většinou je chyba v nastavení posedu a kufrů.
Bud muzes byt dokonaly biomechanicky, nebo si pomuzes delkou klik a mas vetsi prostor pro chybu. Kliky jsou resenim. Naopak je nesmysl, ze na vetsine kol jsou prilis dlouhe kliky, ktere ani neodpovidaji populacnim prumerum (tj kolo male, kliky neumerne dlouhe) a to ani neresime specificke pozadavky lidi, co uz nejaky problem maji.
Kliky se daji kratsi poridit jednoduse u modularnich systemu jako ma treba Rotor. Mam 175, 165 i 155mm. Look ma svou matici, ktera je otocna a umoznuje drobnou zmenu delky kliky v ramci 5mm (tri pozice). V zahranici se daji sehnat testovaci kliky, aby si clovek vyzkousel optimalni delku – Appleman. Da se taky najit stranka (nechce se mi nyni hledat), kde clovek, ktery mel problemy s kyclema, sebral vsechny clanky k dopadu na vykon. Myslim, ze chatbot uz to taky bude umet :-) Vysledek je, ze v rozsahu 125–190 mm, pokud to danou osobu neomezovalo biomechanicky, nebyl v produkci vykonu rozdil.
Jak bylo poznamenano, kratsi kliky jsou mirne narocnejsi aerobne (vetsi spotreba kysliku, vyssi tepovka), naopak delsi kliky vedou k vetsimu silovemu namahani, tedy delsi pripadne regeneraci danych svalu. Na oboje se da celkem rychle dotrenovat.
A k anekdotam – mam 190 cm, resil jsem kliky kvuli posedu a specifickym problemum s kyclema. Na vykon to nema vliv. Samozrejme s poznamkou, ze je treba upravit prevody. To jsem ja neudelal, takze s kratsima klikama jsem omezenejsi pri prudkych sklonech.
Vlákno o délce klik je jinde :-D
Ano určitě se najdou lidi, kterým to pomůže vyřešit problém s kyčlí. Co jsem po okolí viděl, tak někdo neřeší vůbec nic, někdo má kufr otočený hodně dovnitř a koleno je úplně blbě. Sám mám trochu vadnou kyčel, na kole mám problém pouze v nástavcích pokud jsou moc dole. To mne následně omezuje ve vyšším výkonu. Tak jsem to vyřešil. Problém se se projevoval po 8–10h na kole, to nasere :D
Ten rozdíl ve výkonu bude záležet na potřebné době a na somatotypu. Sprinter má jiné potřeby než vrchař. A hobíky by jsem do toho vůbec netahal. Dotrénovat se dá ledacos pokud je to pro daného jedince vůbec vhodné.
Můžeme to přesunout sem https://bike-forum.cz/…ch-klik.html#…
Tom Pidcock vyhrál druhou etapu AlUla tour.
A na 3. místě jméno známé z XCO Alan Hatherly.
Ano… Skoda te pozice pod kopcem, jeste se musi ucit.
Tak Pidcock ve 4. etapě opět první. Hatherly tentokrát 2.
Tak snad mu to bude jezdit v celé sezoně.
Ja myslim, ze oni a Tudor honi nejakou divokou kartu, tak jsou ted v topu.
Ale i tak tam dnes byl Tom sam po 30 metrech kopce a musel jet, aby ho ostatni neatakovali. Nechci videt tu podporu ve vetsich zavodech…
No je fakt, že když koukám na soupisku, tak to v těch velkých závodech nebude mít lehké. Ale zase je podepsaný do 2027 tak se třeba počítá s tím, že tým po sezóně trochu posílí.
Tom by byl super na zavodech pred 20 lety, tehdy se jezdilo na etapacich hodne volne vetsinu etapy a nadoraz se jelo jen v rozhodujicich mistech, vetsinou v kopcich.
Soucasne pojeti, kdy ze jezdi rychle skoro porad, takove drobnejsi jezdce jako on casto znici driv nez se dojede pred posledni kopec.
Nechci ti do toho házet vidle, ale už vyhrál i nějaké klasiky.
Pidcock 1,70, Remco 1,71, Pogančar 1,76.
Čím vyšší je rychlost, tím větší vliv má aero a drobnější jezdec má obrovskou výhodu.
Nemyslim vysku, spis celkovou telesnou konstituci. Remco je pri stejne vysce o 5kg tezsi.
Pidcock ma brutalni zrychleni a super nizkou hmotnost, do kopce mu v podobnych koncovkach staci asi jen Pogacar. Ten ale spis udrzi naskok ve zvlnenem terenu dalsich 30km a taky dokaze jet dobre i v druhem a tretim tyzdnu GT.
První část věty správně, druhá špatně, srovnej si to třeba se sjezdovým lyžováním, kde hraje aero daleko větší roli díky násobně větším rychlostem, aero odpor neroste úměrně s hmotností jezdce, to stejné třeba na dráze
Porovnávat cyklistiku a sjezdové lyžování je trochu mimo. Tím kde se to jezdí a jak dlouho výkon trvá.
Hlavne tam mas z vahy zase prinos-lip klouzes. A taky se lip zariznes do ledu. Proto maji sjezdari 2 metry a 100 kilo.
Tak hlavne je to o obrovske sile. Ti borci musi byt proste narachani jak spurteri na draze.
Je to pořád fyzika. Škrtni si tedy lyže a dosaď dráhová cyklistika
O dráhové cyklistice řeč doopravdy nebyla.
Cituji "Čím vyšší je rychlost, tím větší vliv má aero " a snadné stále řeč o cyklistice, podle tvé logiky by v těch nejrychlejších disciplínách měli vyhrávat muší váhy, což nevyhrávají
Byla řeč o etapových závodech.
v etapových závodech se obvykle rozhoduje v horách, kde je vliv aera nejmenší.
Je nejmenší, jedou tam rychle jak mi po rovině, nějak k tomu kopci musí dojet. A pak časovka, Loni jeli do kopce zalehnutí i v rychlosti nad 20km/h. Ti nejlepší.
Tak to dává smysl, když 2 etapa byla neutralizovaná a závodilo se jen posledních 5 km do kopce.
Poslední etapa taky pro Q36.5, tentokrát Moschetti. A Pidcock v dresu lídra pracující na špici se moc často nevidí.
Fotka vítězného Piditoma v beduínském je z Lucas' cycling blog (on to vyfotil asi z televize) https://www.facebook.com/photo/?… .
:)
Arabi Jayco nepochválí. Hodili GC přes palubu, nechali tam silný chlapy Dylanovi, a ten to nedá ani když nesprintuje Merlier…
Pěkně se Alan vyšvihnul na domácí tour jeho novýho týmu, za ním na 4. místě dojel týmovej kolega Ed Dunbar.
Je světový šampionát v Africe ohrožen? Rwanda je zapojena do konfliktu v Kongu a situace v regionu se zhoršuje.
https://www.roadcycling.cz/…-se-zhorsuje?…
Tak bude znovu Švýcarsko? Asi by to většině vůbec nevadilo.
UCI se změnou zatím nepočítá. Ve Rwandě je zatím klid.
Ono bude stačit až se ozvou jezdci, že se boji o svou bezpečnost a budou to bojkotovat. Pak se situace změní. No uvidíme, zatím je ještě čas.
Čas je relativní, přesunout to někam jinam není na lusknutí. Pokud by to chtěli řešit dva měsíce před, budou mít velký problém. I kdyby jim šli úřady naproti, tak musíš vyřídit uzavírky silnic. Sehnat lidi. A peníze jsou jen na prvním místě.
Nebylo by to špatný :)
Champex je super. Ze vsech kopcu Tour de Mont Blanc me bavil nejvic. Mestecko nahore je teda solidni resort lidi ve vate ;)
To je dobře, jelo se tam, tak to snáze zorganizují. Ale silnici neuzavřeš ze dne na den, tedy pokud se dodrží zákony a vyhlášky. U nás se například vybírají poplatky za zvláštní užívání. To musíš na daný termín vyřídit se všemi vlastníky a správci. Vyplnit stoh papíru a zaplatit poplatky. Vesnice,města SUS, ŘSD. Případné objížďky je nutné také projednat. Máš připravené řešení a někdo jiný ti tam zbourá most :)
Vzhledem k obtížnosti okruhu je to ve Rwande závod pro pár lidí. Mám obavu, že spousta elitaku nebude chtít riskovat zdravotní problémy. Nebo je tam jejich WT týmy ani nepustí. Takže jsem fakt zvedavej jak to nakonec vsechno bude. Já po x letech MS vynechám právě z tohohle důvodu, máme doma malý mimino a nehodlám se vrátit domů s nějakým virem, se kterým si tu nikdo neporadí.
Ona by stacila i “obycejna” malarie a mas na zbytek zivota vystarano a s kazdou teplotou bezis na vysetreni. S to ve Rwande chytnes raz dva. Alternativne papat antimalarika, to je taky dobrota velmi zdrava, plus hnus vedlejsi priznaky.
Takže jsi mě jenom ujistil. Ale příroda tam vypadá neuvěřitelně
Asi ani fanouškům
Slušný letecký den v závěru :-D
Karel Vacek ukončil kariéru. Potenciál a talent měl velký. Ten přechod z juniorů nezvládl. Škoda.
Skoda. :(
Tak ještě, že můžeme držet palce jeho bráchovi, který už ve středu startuje na Valencii. Snad dostane alespoň nějaký prostor a nebude muset pracovat na Milana. Z našich tam pojede ještě Otruba, Kmínek a Kopecký.
Koukal jsem na profil a ryze sprinterská etapa je pouze ta poslední, takže prostor by dostat mohl. Zároveň je to ale kopcovitý, takže si myslím, že na něj těžký, snad s výjimkou soboty…
Věří si, tak uvidíme :)
Dik za link, tohle taky dost zaujalo, to je panečku spotřeba matroše! ;-)
Tak sprinterská etapa je pouze poslední, ale dneska Milan překvapil a dojel druhý za Buirtagem. Na ryzího sprintera slušný výkon.
1
Budou chtit vyzvat UAE v te TTT asi, a cekam, ze doisou este nekoho na GC. A ano, sobota vypada dobre pro Vacka, akorat rychlym pohledem si myslim, ze to bude skupina, kde se bude taktizovat a rozhodnou cisla.
Jsem si ani nevšimnul, že je to týmová časovka. Jinak Ineos by taky mohl slušně zajet. Arensman, Foss, Casrtoviejo, Jungels je dobré kombo.
Lidl vyhrál teda rozdílem třídy. A to v dalších týmech nejedou žádný noname.
A Vacek v žlutém.
Paráda. Zítra uvidíme, jestli těch 50 sekund bude na vrchaře stačit.
Celkem škoda pro Trek, že tam nemají nějakého lepšího vrchaře. Na druhou stranu aspoň Vacek dostane prostor si to vyzkoušet.
Bohužel jsou ty kopce 2 za sebou. A přísný. Ale fajn aspoň za ten jeden den!
Krása! ;-)
Cyklistický svět truchlí: S lítostí oznamujeme odchod Brita, Aidana Worden, ve věku 18 let. Mladík narazil do auta při tréninku v Darwen.
:-(
Sorry. Tady nemůžu dát palec nahoru
Tak přidam něco veselšího
Mathias Vacek je lídrem 76. ročníku Volta a la Comunitat Valenciana. V úvodní týmové časovce dominovala sestava Lidl-Trek a vyhrála o 47 sekund před druhou stájí Jayco AlUla .
Ty no name diskajky jak od uraženejch puberťaček. :-D :-D :-D nemáte rádi M.Vacka? jestli nemáte rádi mě, tak to je mě úplně u ****** :-D tragédi
Stačí omývat studenou vodou a potom poposednout ;-)
Buka nejsi náhodou Agent. Toho jsem tu dlouho neviděl. A ty jsi dost podobný jak on :)
Nejsem Ájo
A jeho brácha? :D
Ne :-D
Pravděpodobně soudíš podle sebe. Jsem v pohodě nejsem zapšklej, když tu vidím novinku dám like ,uvědomuji si že jsem na sociální síti.
Ta novinka co jsi sem dal, již je o trochu výše. Prozradím ti jednu vychytávku, když chceš na nějaký příspěvek reagovat, tak je u něj reagovat :)
Dík, nevšimnul jsem se že už to tu je.To je teda vychytávka :-D nevím vůbec jestli jsem hoden toho prozrazení oné „vychytávky“ :-D
Hoden nejsi, ale rád dělám dobré skutky. Zkus používat tu vychytávku ;) Zatím ti to moc nejde.
tak za snahu někoho v tomhle ohledu poučovat na internetu dávám pět hvězd ,nechť to líce kémo :-D
Kéž by ses víc věnoval tématu a né své obhajobě, člověk sem jde kvůli informacím o cyklistice, vidí 15 nových příspěvků a polovina z nich je tvoje mimotémové plkání o sobě. Není to sociální síť, je to fórum. Konec OT.
Díky za vyjádření se k „tématu“ :-D,tu máš pět :-D nechť to líce:-D
Nezaložíme už vlákno jarní klasiky 2025? Na P-R se chystají dva nové úseky.
Šup sem s nim! ;-)
Příjdu
Na oficiální page není nic o nových usekách ,je tam tahle mapka která zobrazuje změnu v nájezdu do Arenbergu, museli to změnit to loňsky řešemí bylo závodníky hodně kritizováno.
Tak boj o první šikanu bude divoký. Ale uvidíme jak to bude vypadat pak v reálu.
Takže v článku někdo napsal pravotočivá místo pravoúhlá? :)) takhle už to dává i smysl..
Edit: mělo to být samozřejmě jako reakce na obrázek od bukaje o jedno výš, ale snad nevadí..
Pěkný zmatek v cíli Volta a la Comunitat Valenciana. Padla tam motorka, auta stojí pár metrů za cílem v koloně :(
M. Vacek vypadá, že žluťáka udržel asi o 25 vteřin, jestli jsem dobře počítal
Já bych si myslel o 5"
Bahrain včera ztratil 72 sekund, Vacek dneska 57 + 10 bonifikace, tedy 67,
Na výsledky se bude čekat do rána … měl ztrátu asi 59s. Ale nakonec to vyšlo, pokračuje ve žlutém.
Měl ztrátu 52, ale asi tam byla bonifikace v cíli. Proto mi ty počty vůbec nevychází :D
Ale na to, že tam byl sám a ostatní minimálně po třech, výborný výkon
2 vteřiny
Obrovský výkon od něj!
Tak dnes bohužel pád a naražený rameno, snad bude ok a zítra zkusí nějakej útok.
Jede pěkně i v Andalusii. Zítra asi zase zkusí pobrat něco na bonusech i v cíli a pak ta TT…jestli má formu, nemusel by v tom kopci dostat ranec.
Btw: Podle sázkovek je cca 4. favoritem Omloopu! Wout, Lie, Narvaez a pak už Vacek s Jorgenssonem a Pidcockem…
Na Étoile de Bessèges ve spurtu prasklý tubeless a asi na hookless… Prostě za to mohou ta „less“…
Co komentoval na Eurosportu Magnus Backstedt, tak podle nej to byl nasledek a ne pricina. Mas nejake lepsi indicie nez to video?
Jen spekulují nad spekulacemi na CN:-)
Podle videa mu jasně vyskočila patka pláště z ráfku. Jen mírně změnil směr, když se blížil jezdci před sebou. Do kontaktu s ním nepřišel.
Njn to jsou ty bezduse a hukles nesmysly..
Na Etoile de Bessèges – Tour du Gard(2.1) dneska snad půlka startovního pole DNF, vypadá to na parádní chaos.
‚Unacceptable‘ – Chaos and protest at Etoile de Bessèges as teams quit after cars get on the course
Masakr. Ale nedivím se jim, už včera kvůli incidentu s autem v cestě spadl Van Gils a musel do nemocnice..
Bittner dneska druhý na Tour of Oman. Ve sprintu ho porazil Olav Kooij.
Skoda https://www.youtube.com/watch?… Ale jde fakt videt, ze pro ty spurty ma talent..
Dneska teda hodne divoky zaver hehe https://www.youtube.com/watch?…
Egan Bernal po tom co se stal národním šampiónem v časovce se stal i mistrem na silnici. To vypadá docela slibně. Jsem zvědav jak se mu povede v závodech WT.
JJ! ;-)
Pogačar možná na Roubaix.
Jen provokuje. On by jistě chtěl jet, ale tým ho zatím nepustí.
On sám se kdysi s úsměvem vyjádřil k tomu tak že na P-R by potřeboval přibrat svalovou hmotu, pak s úsměvem řekl že by si přál P-R v budoucnu vyhrát, věřím že tým v tom co pojede nebude mít úplně poslední slovo.
Ty ale už by ses mohl naučit řadit příspěvky.
Plány MVDP, to jsem tedy zvědav, jak se popasuje s tím MTB, když skoro nic v terénu neobjede? ;-)
Má to v rukou a genech. Tomu stačí týden v lese. :-)
Ano. To ukazal v Glasgow…
Muze jet NMNM a pak 1 zavod ve Francii nebo Swiss cup a 1 Sp (LesGets). To je malo a z 5.rady na startu hodne tezka pozice na titul.
Prekvapilo me, ze nakonec Tour pojede. Po predchozich vyjadrenich jsem si myslel, ze s tymem to ma poresene a misto Tour se bude soustredit na biky. Takhle si myslim, ze tu cestu k duhovemu dresu z biku bude mit hodne trnitou.
Kolik zavodu na bikach asi pojede? A nebude pak na MS startovat ze zadnich rad kvuli nedostatku bodu?
Tak zase otázka jestli Tour plánuje objet celou. Jestli jen nezkusí nějakou tu etapu a občas rozjet spurt Philipsenovi.
on si asi uvědomuje že ziskem žlutého trikotu dosáhl na Tour svého maxima. když už tam jede, měl by dostat více prostoru, jako domestika je ho tedy škoda.
Tak UCI ho podle pravidel může postavit do páté řady, na to má MVDP dost UCI bodů. Už to dřív udělali pro Pidcocka, Sagana a MVDP.
Sagan startoval v Riu z poslední řady.
Jak píše rafi, podle aktuálních pravidel statrují závodníci kteří jsou v top 20 UCI rankingu s páté řady. MvdP je aktuálně v rankingu 5. V roce 2016 když se jelo xco v Riu to pravidlo neexistovalo.
No, vzhledem k tomu, ze je az 9.v CX, a mozna padne mimo T10, musi si tu T20 na silnici udrzet. Jinak posledni rada a to je uplne bez sance.
Pěknej první start v novým dresu… :-)
A Anna VDB taky pěkně po té pauze.
Letos to bude zajímavý ;-)
https://www.uci.org/…25/ROA/75566
V Uae pokračují na vítězné vlně z minulé sezony.
Kolo Mathiase Vacka
JJ, je to raketa, avšak mám jiné favority bez ďury! ;-)
Ýákolo s Aliexpresu to je správnej favorit bez ďůry :-D
krutý mít Mko na 1,88m výšky
To tam někde píšou?
No na fotkach Mko s dost kominem (na profika) a on ma 1,88.
ML 56 jako že mu půjčili jeho závodní kolo a Vacek tam má ten komín? Mám kolo vel 51 na 178, tak pohoda :)
Ale podle těch popisků je to MLko, které mu půjčili, není to přímo Vackovo kolo.
Jj, přesně tak, není to Vackovo kolo. Je to jen stejné kolo jako jezdí Vacek, tedy ne stejná velikost apod.
Vacek dnes třetí na klasice Figueira Champions Classic v Portugalsku.
Borec! Klepe na to! Jednou to musí cinknout! ;-)
Dobra demence dat cilovou rovinku nekam, kde je zpomalovaci prah.. https://www.youtube.com/watch?…
Kde tam vidíš jakej práh?
Prijde mi tam ten asfaltovej. 4:05 se koukni. Uz ho sjizdi dolu
Je tam no. Ono jde krásně vidět jak byl ve sprintu s těžištěm na předním kolem tak při sjetí z práhu se mu zadní kolo zvedlo a byl problém. V té rychlosti stačí málo a je problém.
Hmm…
ten prah je demence o tom žádná… ale ostatní to přejeli celkem normálně tak že by borec nenastudoval dojezd nebo to podcenil?
Zdar, hele trochu offtopic, ale už v tom potřebuji mít jasno. :-)
Často se slýchávám tenhle závod z kategorie conti, pro-conti atp…
Jak je to seřazené od nejvyšší po nejnižší, je to takto: ?
Takhle nebo ještě něco?
Dík.
Další ze starých pardálů ohlásil poslední sezonu.
Velká postava, sympaťák, ale myslel jsme že na dráze jezdil týmovou stihačku, ne sprint :)
Frajer, ale do tý čtyřicítky to mohl ještě dotáhnout! Takže další gravelista na obzoru? ;-)
Oznámil to už v lonskem roce a vůbec si to nechci připustit, bude chybět .Patřím mezi jeho fans od dob Sky, nikdy nezapomenu na jeho celkový vítězství na TdF 2018 nikdo to úplně nečekal ani on sám, G co nikdy moc neukazoval emoce se rozplakal štěstím. Mimo to že je skvělej cyklista je i skvělej člověk s osobitými smyslem pro humor a prostě big welshman. Věřím že rozlučka bude parádní :-D
Jo, hlavne jak si dali s Cavem do nosu :-D
Molanovi dnes z UAE explodovalo zadní kolo. To budou hookles ráfky.
Hm… jsem jen viděl na PCS v onlinu, jen že spadnul. Tohle ještě dopadlo dobře…
Tak Milan má pořádnej motor, na Tour bude ještě v těch sprintech zábava. Molano spadl, takže si Pogi zkusil zasprintovat, ale bylo jasný, že je to moc brzo, takže spíš leadout pro Milana. Jinak ten boční pohled je parádní…
Philipsen vše při starém, kousek před čárou se tam otáčí jak trubka a málem sejme Blacka, takže s druhýho místa odsunut na konec skupiny…
https://www.youtube.com/watch?…
A Bernal ve špitále… Sakra, kdy bude ten kluk mít klid?
Klicni kost. To je uz prokleti, no.
Tady je video z toho pádu. Tam stačí málo na té prašné cestě a si hned na zemi.
Kdo byl ten pred nim z UAE, McNulty? ;-)
Tvl ve sjezdu taková šikana po prašné cestě. To nechceš..
Uz tam predtim ale jednou jeli. Nebylo to prekvapeni. Bernal asi prilis prudce reagoval na ten pad pred nim.
Jenže první spadl Bernal. Před ním Del Toro z UAE to projel.
Mas pravdu, jel preci v narodnim dresu, ktery je bily.
Řekl bych, že to byl Del Toro.
Mozna proto se do toho mohl del Toro tak oprit v nasledujicim kopci. Mel za sebou automaticky diru.
Hodnej dlouhej spurt wow… a typek z UAE se tam dobre vysekal.. https://www.youtube.com/watch?…
A Pepa Černý na prezentaci! Kdyby Tadej orval i ty nabušený hochy sprintery, to už by bylo fakt abnormální! ;-)
Jinak mě fascinuje ta kvalita asfaltu v těchto krajinách, u nás bývá v létě mnohem mnohem chladněji a kolikrát ten asfalt teče pod kolama! :-(
https://www.sport.cz/…usek-5082509#…
RIP. Ty časovky se tehdy jezdili na 100 km. Byli to borci.
Dneska hezká časovka v Emirátech. Jošua nandal pogastrongovi 18 sekund,na 12 kilometrech. A Pepek dneska krásné 50. místo. Klobouk dolů. Včera Polák taky hezký. Vždycky potěší, když ten zparchantělý arabský tým nevyhraje.
Jsem tě dlouho neviděl Agente, si měl zimní přestávku? Koukám, že si zpět ve formě.
vylejzá jen když Tadj prohraje a to neni moc často :-)
Asi se protáhlo léčení.
Šetřil sílu na zítřejší horskou etapu v který ovládne GC.
No dobře, ale aby nový Merckx a cyklistický Bůh dostal 18 sekund na krátké časovce od 20ti letého kloučka…? A ještě ke všemu v Arábii, na domácí půdě?
Uvidíme jak mu Joshua dnes ukáže záda ve stoupání, už se těším. Nebo ne?
Asi kvalitnější medikamenty. Víc bych za tím nehledal.
Na hnojaku v prdeli v unoru, kdyz ma priority uplne jinde, ho to trapi urcite zle ;)
No když už jsme u toho porovnávání pindíků, tak v první etapě porazil Pogačar Tarlinga o 32 míst, v časovce to bylo obráceně jen o 2.
Navíc Pogačar není časovkář narozdíl od Tarlinga.
Ale tak Tobě to udělalo radost, a to je hlavní.
Hlavně může být Pogačar ve výsledku rád, že se mu nepodařilo vyhrát první etapu. Jediný Milan jako leader GC si nemohl vybrat startovní slot do TT a musel jet poslední, a všichni co startovali cca po Vineovi dostali „automaticky“ kolem minuty navíc jen v první půlce kvůli tomu protivětru (viz třeba Bjerg).. Ano, Milan by případně to GC udržel velmi velmi pravděpodobně maximálně do dnešní etapy, ale stejně to není moc fér..
Tohle je zajimavy rozbor. Jestli uz to nezenou moc do krajnosti a neni to ve finale kontraprodo.
No a dneska mu Pogi nandal skoro 8 minut na 8 kilometrech. A zprachatělý tým zase vyhrál :-D
18 sekund je mazec náklad :-D
Co to byl za finiš na Volta Algarve :DDD to jsem ještě neviděl :) Ganna easy win :D
Pořadatelé to trochu podcenili :-D
Borci sprintovali úplně jinde :D to jsem zvědav jak to vyřeší :)
Taky me to pobavilo. :D
ty meli stesti ze jim tam nekdo nevletel pod kola, dalsi fail poradatelu…
Ale většina závodníků si ani nevšimla, že jedou špatně. Tam seriózně sprintovali :D
A kdo vyhrál? :-D
Na levé straně z Meeus a na právo Ganna. Prý Ganna odmítl jít na pódium pro vítězství :D
No nemohl. Nevyhlasili vysledek nakonec.
Za me spatny. Ganna si nastudoval trasu, zaslouzil by si to.
Koukám, že dnešní etapu zrušili. Není to šťastný řešení moc.
Takže Gannu obrali o regulérní vítězství
Komentátoři z galerie :-P
Tak to je dobrej trapas. Ja myslel, ze to jeli okruhy a ti vedle ze je grupeto. :))))) ALe tak i spatna reklama je reklama. Sponzory u toho finishe uvidi ted mnohem vic lidi.. :)
Já tak první dvě vteřiny myslel, že je to jen nějaký odraz od budovy v oknech :D
TVL, to je tedy megaúlet?! ;-)
Stane se. Hlavně, že se nikomu nic nestalo. Stačil jeden divák co by vlezl do cesty a byl by megaprůser.
Ty diváci z toho taky museli být na větvi, najednou ti valíš balík za zadkem? :-)
Já tam včera byl. Tohle pořadatelé těžce pos*ali :-/ Ale jinak v cíli mega zážitek :-) Dokonce se mi od Jonase podařilo získat bidon :-)
Já bych chtěl bidon od Wouta, ale ten chlemtá raději nějakej třešňovej džus! :-)
:))
O tom někde mluvil Honza Hirt, že to do nich po dojetí cpou, že to je dobrý na regeneraci :-)
JJ, taky sem viděl ten rozhovor s Hirťákem! Třešňák teď frčí! ;-)
Čučo? :-D
Maxim Van Gils včera vyučil borce z UAE na Andalusii
https://youtu.be/v1WaB48U0w0?…
Když jsem to viděl, tak jsem si vybavil jak na Omloopu Ian Stannard ze Sky vyučil trojku z Quickstepu :D
A to je jeste musel sjizdet, kdyz ve sjezdu nezvladl vracecku.
JJ, moc pěkné i s tou cyklokrosovou vložkou! ;-)
Jezdil jsem to v protismeru a byl problem to vubec vyjet. Cekal jsem, jestli tam nekdo nebude mit problemy. Ale zvladl to prijatelne a UAE mu nezvladli odjet.
Hlavně bylo hustý, jak ho zkoušeli roznastupovat přes ty kruháky a on to s přehledem pokrýval, ten závěrečný spurt už byl hodně na morál! ;-)
On nastupoval jen Wellens, Sivakov byl prosity. Ale to nesnizuje jeho vysledek. Akorat jeste nejsem presvedceny, ze mu fandim po tom prestupu.
JJ, byl to souboj Belgánů! ;-)
Confirmed.
tak to je jasné, bude dost rozbitý z kostek… :)
Kdybych měl koukat na ty sprintérské dojezdy na velké obrazovce, tak si budu připadat jako na tenise. Vlny zprava do leva, zleva do prava. :D
Dneska zase. Dojezd na dálnici a v posledních 3 kilometrech se válí snad víc jak půlka balíku. Asi za ty pády dostávají extra peníze :D
Mazec :-0 proti větru
Nechutný čísla :-D
Ještě pro porovnání, Merlier mu sprintoval z háku
Pidckock včera etapa na Ruta Del Sol. Letos se mu zatím daří, jsem zvědav jak se mu povede na těch velkých závodech.
Jojo – jde mu to zatím skoro až neuvěřitelně – za 7 závodních dní skoro stejně vítězství jako za předchozí 4 sezóny v Ineosu…:-)
Nojo, ale je rozdíl vyhrát Amstel, Strade Bianche a etapu na Tour, nebo etapy na bezvýznamných céčkových hnojácích bez silnější konkurence
Hlavně vypadá víc uvolněnější a vpohodě. A hned to jde znát na výkonech. V Ineosu ta atmosféra byla špatná.
Ajaj, ty komentáře k „bezvýznamným“ hnojákům nám tu fakt chyběli! :-)
Vy dva jste hnojáci a k tomu papoušci :-D přečteš si výraz co tu napsal Blacky ,a opakuješ.
Chtěl bych tebe a a agenta na Uae tour vidět šulíni.Navíc třeba koment že bys chtěl bidon od Wouta je teda vážně vyznamnej :-D
Já bych chtěl bidon od Pogiho třeba.
Na to už si moc starej :-D on obdaruje vetšinou děti, on ví že tim může dát těm špuntům obrovskou motivaci.
Od Pogiho nee, jedině, že by začal jezdit za Jumbo?! :-)
Pogi dnes v rovinaté etapě na UAE Tour v úniku. Asi potřebuje potrénovat intenzitu :D
Spíš už ho ani neuvidí :-)
Mají teď náskok 2:30min a 105km do konce takže sprinterské týmy si to kontrolují. Moc nedávám šanci na úspěch úniku.
Si chce taky trosku slapnout do pedalu v ramci treninku :-D
Má dnes asi naplánován těžší vytrvalostní trénink a v pelotonu by se jen vezl :)
takže Z3 a trénink na P-R do tahu?:)
:-D :-D :-D
Kristoff vítězí ve třetí etapě na Ruta del Sol – ten chlap je snad nesmrtelnej. V sedmatřiceti letech mu chybí tři výhry do stovky profivítězství. Loni vyhrál osmkrát, tak snad to dá… :-)
Musí, též můj oblíbenec, od toho bych chtěl taky bidón! ;-)
Já kolo :)
Ja jeho nohy :-)
Ja jeho plat :-))
Jasný Jájínkové :-D
Oni teď už jezdí na Ridley, což? Já sem jezdíval s touto helmou! :-)
Já já jenom já :-D :-D :-D
Na rozdil od Sagana neukoncil karieru, ale dokazal se docela slusne vratit.
Počkej až to tu přečte nějakej čobol ,ten ti dá :-D je to jejich bóh a najvetší majster světa v historii cyklistiky :-D
:-D :-D
Dneska sprintoval trochu svemu tymu navzdory. Ale dal to i tak :-)
Turner ho protáhl. Ale Ineosu to prostě nelepí. V UAE se poskládali vč lídra, Bernal zraněný, a když už Ganna vyhraje, tak to anulují. Aspoň ta TT jako náplast.
Kdy předvedou Ewana? Na MSR, kde odpadne na Ciprese?
Haha tohle byla fakt sranda. Jak ten nastup a unik Pogyho. Za to ho musi mit proste kazdej rad. Kterej jinej GC rider tohle udela, nastoupit v placate etape just for fun.. :D A ten Pepa jak se tam rozciluje, kdyz potka v protismeru unik, kterej tahne auto. To fakt nema chybu. :))) https://www.youtube.com/watch?…
No, kazdej… Maly tymy asi uplne ne-TV time, money a body za premie :-)
Ale je to zavod a loni ho Eetveld vyhral prave diky kulisarne s bonus sprintama. Takze cajk.
A asi i treninkove mu to da vic nez jet 4 dny 5h 100W zasitej v baliku, to je spis ztrata casu, ne?
Ja myslel jako fanousci ze ho musi mit radi uz jen pro ten jeho styl zavodeni. Ze je na co se koukat.
To mě naopak moc nebaví nadvláda jednoho nadčlověka, ať je to v cyklokrosu a nebo na silnici, takže budu fandit vždycky ostatním, kteří na sobě neméně dřou, ale holt to nemaj od boha. Takže doufám, že bude mít letos Jonas na Tour poladěno ideálně! ;-)
Cyklokros a XC MTB je neco jineho. Tam je to kratky zavod, kde proste ten nejlepsi ujede a je po zavodu, ale na te silnici tam prece jenom i ti nejlepsi musi trochu premyslet a nemuzou jet celej zavod solo az do cile. Teda ve vetsine pripadu. :))) Jestli by te bavila cyklistika vic bez Pogacara, tak jsi divnej sorry. :) Ta jeho bezstarostnost. To jak si to zavodeni fakt uziva jako kdyby to byl nejaky kadet co dostal svoje prvni karbonove top kolo a k tomu ta neskutecna vykonnost, ovladani toho kola a to jak na tom kole vypada dobre/pohodlne. Proste na to je fakt radost se divat. Vetsina ostatnich zavodaku nemaji moc osobnost a jsou takove sede mysky. Ti ty zavody zajimave fakt neudelaji. Diky bohu za Sagany, Pogacary, van der Poely a pod..
Když je někdo výkonnostně odskočený od ostatních, tak si může závod užívat a dělat si tam, co chce. To platí pro každý sport a na všech úrovních. Jakmile budeš mít výkonnostně rovnocené či lepší soupeře, rychle začneš šetřit každé šlápnutí, protože fyziku žádné chrabré kousky neošálí.
Přesně tak, navíc ujede na 70km a je po závodě, to mě moc nebaví, já raději zápletku a rozuzlení až do konce! ;-)
Máš se kochat pohledem, který se třeba zas dlouho nenaskytne. Zápletku a rozuzlení si užij na jiných závodech, ale dokonalý atlet vždy stojí za shlédnutí. To mi přijde, jak svého času říkat, že s Orphe to nebylo zajímavé, protože pardubická, kterou vyhraje stylem start cíl, nemá zápletku a rozuzlení. ;-)
Dokonalý atlet Ivan Drago? :-)
Pogacar už je a bude legenda.Ty si s tim svým ksichtem pod každým příspěvkem na B-f to je nuda.
Běž s těma hovnama co z tebe padají do ******..absolutně mě nebaví sledovat,jak musíš pořád psát ty svoje sračky na každý příspěvek určitých uživatelů jak totální ocas.
:-D
Ty máš fakt dost. Si zkus hodinovej cyklokros nebo dvě hoďky na biku zazávodit. Že o osobnostech závodníků nevíš nic, nechám raději být.
Mistře vysírači, všiml sis vůbec na koho jmaselnik reaguje? Když už chceš hejtit, tak ze sebe nedělej většího blbce než seš! :-D
Kdyby na něj nikdo nereagoval, protože to stejně nemá smysl, tak se přesune na jiné fórum.
Bohužel stále mu tady někdo naskakuje a on u toho onanuje.
Většího blbce než si ty? To nejde :-D Parazite :-D
Však jim na těch prémiích nic nesebral, akorát to trochu rozproudil, ale body a vteřiny jim nechal.
Přesněji řečeno – vyhrál jen jednu ze dvou prémií, z té druhé neměl nic…:-)
No. Jsou tam za to nejaky penize. A vlastne kvuli nemu to vybraly tezky vahy.
A hlavne ten pocit, kdyz tvuj hlavni ukol v zavode je celej den ukazovat loga sponzoru v TV a pak vsechny kamery miri na Pogacara :-)
Tu jednu prémii měl za odměnu, pro ty z nižších týmů, to musel být zážitek třeba na celej život. Ty to určitě nemrzelo.
Uf tak ten je solidne deklasoval. :D https://www.youtube.com/watch?…
Ten Philipsen tam chrněl, ne? ;-)
490 watů pět a půl minuty :-O
Froome asi definitivní konec kariéry.
Jako závodník to byl skělý, ale asi nemá žádnou sebereflexi. Chtěl by jet ještě nějakou Tour, ale i na „hnojácích“ dojíždí kolem 90. místa.
to odcházení mu moc nejde už moc dlouho.
Tak když dostává takovou pěknou výplatu na účet, nedivím se mu :D
Zajímavá situace na závodě okolo Rwandy vítězem byl vyhlášen Henok Mulubrhan (Astana) druhý byl Rotem Tene (IPT)
Zajímavá novinka týkající se tedy MS v gravelu, ale související s nedávným chaosem na francouzských závodech.
Ale MS v Rwande je pro UCI porad ok :-).
Že v UCI jsou šašci není novinka. To už prokázali několikrát.
Ono ve Rwande neco delat bude dost snazsi nez v preregulovane Francii. Oblast kolem Nice je velmi urbanizovana, pozemky za nesmysl, moc vhodnych gravel cest tam nebude.
ale ve Rwandě bude MS na silnici, ne?
podle fotek z reportů by tyto dva závody mohli možná i spojit…:)
:-))
Tak cesty snad meli kdyz se o to uchazeli. Ale ty duvody muzou byt fakt ve vselijaky byrokracii. V Holandaku letos kvuli par dnum summitu zrusili mraky zavodu, jiny se zkracuji, hrozilo to i tem velkym-neni policie…
Sem jedinej kdo by chtel videt MS v gravelu v USA na nejake te dlouhe trase tak jak to tam jezdi? Aby se porovnali top world tour zavodaci s tema misnima US gravel profikama.. Chtel bych videl MVDP a ostatni jestli se dokazou kousnout na tak dlouhej zavod..
S tím souhlasím bylo by to tak jak má gravel race vypadat, měl by šanci vyhrát nějakej specialista na tu disciplínu např. Keegan Swenson
Loni to byl pěkný paskvil ten závod Belgii. To byla podstatě jarní klasika s pár gravel úseky.
Mě překvapuje, že v kolébce Gravelu se v nejbližší době žádný šampionát nepojede. Zatím to je Francie, Austrálie, Francie, Saudská Arábie, Švýcarsko.
Tour de France v roce 2026 odstartuje v Barceloně týmovou časovkou (poprvé v historií) na 19,7km.
V 7:30 rano doufam… Jistota je jistota :-)
:D Remco jak viděl týmová časovka a Barcelona tak si rychle odškrtl plán jet Tour :)
Na nějakým webu si s toho dělali legraci aby si pro jistotu vzali světla :-D aby tam zase Remco nemusel mávat rukama:-D
Takže je jasné, že v roce 2026 se v Praze startovat nebude. Jsem zvědavý jestli to někdy klapne.
A ono se mělo startovat v roce 2026? To jsem nikde teda nečetl. Nebyl náhodou nejdřívější možný termín až 2028–2029?
JJ, Matěj je sympaťák! ;-)
RABOBANK is BACK !
It's official.. Rabobank becomes one of the major sponsors of Team Visma | Lease a Bike beginning 1st of July this year
Visma-Lease a Bike has formalized its partnership with Rabobank, starting July 1st and lasting until 2028. The Dutch bank will be the „jersey sponsor“ of the entire structure. It will also support a program that introduces young people to cycling.
Rabobank will return to cycling and will be co-sponsor of Visma-Lease a Bike from July 1st according to several media outlets! The Dutch bank will thus return to a structure of which it was title sponsor in the past, between 1996 and 2012 for the men's team.
… a kruh se uzavírá…:-)
Potřebujou vyprat nějaký prachy kluci ušatí :-)
Hodně se teď na webech o cyklistice řeší Vingegardovo dětský kliky a sedlo na TT speciálu
tak ISM sedla u triatlonistu jsou zcela bezna.
Je spíše zajímavý, že ho má tak vzadu posunuté.
Ma ten „ocasek“ nejaky aero prinos, kdyz je stejne uplne schovanej za zadkem a stehnama??
No sedet bych na tom jako ryzi heterosexual nechtel, a delka tech klik… To si rad prectu co vy tady na to rikate.
No loni jezdil 172,5 a letos už 150mm to je markantní rozdíl. Ale předpokládám, že testoval různý délky. Jinak Sram ani nemá v nabídce 150mm takže mu to udělali spěšl a ještě z modelu Rival. Jsem zvědav jestli to bude poslední řešení.
Dobře ale přínos vs negativa?
Zcela laický pohled. Kratší kliky „nutí“ šlapat víc frekvenčně. Delší spíš silově. Tyhle dětský kliky jsou teda dost extrém. Pogy měl myslím 160. Ale asi jen oni vědí jak velký to má a nebo nemá přínos. Obyčejnému smrtelníkovi se to bude zdát nepohodlný a blbě se mu pojede. Oni jsou schopni pro každý watt vydržet i určitou dávku nepohodlí.
Tak, tak, oni už jen srovnat se na tu kozu a pár vteřin v té pozici vydržet by bylo pro hobíka peklo, natož se nějak na ty koze rozjet a udržet smér! :-)
To se dá natrénovat, horší by byli ty jejich převody. To by jsem hned za rampou zastavil :D
No právě. Vinge jezdí proti Pogimu míň frekvenčně, tohle pro něj bude mega změna. Menší čas na regeneraci těch svalů, co zrovna mají volno…
Oni se hlavně snaží je dostat díky kratším klikám co nejníž v sedle, ne? A zároveň/nebo omezit ohyb v kyčli v horní a napnutí v koleni v dolní úvrati – kdy nevyvineš takovou sílu. Ale jestli to je fakt taková bomba tuning…
Kratsi kliky te nedostanou dolu ne? Naopak musis sedet vis na stejne uhly.
Kratsi klika Ti umozni jit vys, protoze je v dolni uvrati je pedal vys. Ale taky Ti umozni jit se sedlem niz, protoze v horni uvrati je pedal niz. Takze si muzes vybrat.
Ja myslel ze cilem je zmensit uhly (kycle, koleno) kolem horni uvrate, kdy mas nejmensi efektivitu.
Ano, vetsinou se to delalo ze zdravotnich duvodu. Ale neni to jediny mozny duvod.
No asi jo. Ale v dolni mas taky uz mensi silu, ne? Takze sednou niz, vyresi kycel, jsou aero.
Něco málo je k tomu tady
Píše se se o tom že je to jeho nová zbraň do souboje proti Pogačarovy:-D Uvidíme až souboj proběhne
Loni to byla zbraň Pogačara :D to bude muset Pogi jít tak na 130mm :D
Osobně ten trend zkracování moc nechápu, ale v Postřižinách to bylo taky IN! ;-)
:-)
Překříží řetěz a bude šlapat dozadu, to bude mít určitě větší efektivnost ;-)
Okolo sedlovky pořád bude protékat vzduch. Může to pomoci s odtržením vzduchu. Vypadá to skoro jako difuzor.
Jestli to nebude tím, že je posunutá sedlová trubka více dopředu.
Určitě v tom byla inspirace ale úplně běžný triatlonové ISM sedlo to není.
Dobrej kýbl :D
Jen jí foukly do týmových barev :-)
Skoda Vacka dnes. Na Muuru byl nejsilnejsi, vypadal, ze ma rezervy. Jestli jo, tak skoda, ze to nezkusil.
Ten protivítr tomu moc dneska nenahrával. To by museli odjet alespoň ve dvou.
https://www.matchwornshirt.com/…lease-a-bike?…
Dražba podepsaných, nošených dresů Wouta a Mattea
Ty dějiny prodaných věcí – to jsou rance.
Neni to silnice, ale vlakno o profi gravelech tu neni vlakno tak to dam sem. Dobra raketa. Si nedovedu predstavit ridit silnicku s tak dlouhzm predstavcem a 30cm sirokym uchopem po silnici natoz v terenu. :D https://www.youtube.com/watch?…
Aha to me uniklo.
Zajímá zpráva o jednání sponzora Total Energies s týmem Ineos, ve světě se mluví o možném zániku francouzské týmu Total Energies pokud neseženou silného sponzora.
Jede se Paris-Nice a Tirreno-Adriatico a Rogla nikde. Jaký má program? Není o něm slyšet?
je na Tenerife.
To je lepsi program. Na P-N se vetsinou vysekal. Nekolikrat :-)
To aby na Tenerife teda zustal az do Vanoc ;)
Mno předevčírem se to tam válelo několikrát… peloton byl nějakej nervés :-)
Za necelé dva týdny jede Katalánsko a pak Giro.
Další z RedBull po kterém se slehla země je Martinez. Poslední start loni v říjnu Lombardie
Je to překvapivé, málokdo by to čekal, ale na procyclingstats.com je vidět program, jaké závody jezdci mají.
Podruhý, co ho tady předjel někdo z UAE. Předtím to byl Tadej :-)
Tady jich bylo víc.
A dneska mu to asi taky moc nechutnalo. Zato mladej Lenny Martinez moc pěkně.
Měl pád někde kolem stého kiláku.
Podezření na zlomenou ruku
Uz jsem si rikal, ze jsou zpatky-Kooij etapa, s prehledem gc ve Francii…a zase se neco podela.
Jinak pekne zavodeni v hnusnym pocasi. Ineos meli na Tirrenu dnes jaky presne cil??
Udržet Gannu co nejdýl, když už jim ty týmy utekly.
Jim nekdo utekl? Ja videl, jak rozbili balik, desitky km jeli a kdyz byli uniku za zadkem a UAE bylo ochotny pomoct, tak to zabalili.
Ale asi dostali echo, ze vzadu zacina tahat Pepa a pochopili, ze je to marny :-)
hm, soutěž týmů už asi nevyhrají, ale měli dobře našlápnuto :-D
Noo, ten mančaft začíná být prokletý. :(
„V polovině etapy se to v pelotonu ucpalo a Jonas spadl na obličej. Hodně si poranil ruku a nemohl už používat levou brzdu,“ vysvětluje Campenaerts. „Rozhodli jsme se tedy zůstat mimo stres a pohybovat se vzadu. To samozřejmě není ideální, protože tím ztrácíte hodně sil.“ „Jonas mluvil o závratích. Musel neuvěřitelně trpět. Teď musí navštívit lékaře a doufejme, že verdikt nebude příliš špatný.“
Jsem si říkal, že mu něco musí být, že je tak vzadu. Když mu pak pomáhali stahovat rukavici, vůbec to nevypadalo hezky…
Dnes nenastoupí na start
ale prý to není zlomený, tak snad jenom nechtějí riskovat.
Potvrzeno https://www.sport.cz/…nice-5199964#…
Začíná mít stejnou smůlu jako Wout.
Jaký by měli mít cíl, když mají lídra závodu? Hlídali si čelo pelotonu, stíhali únik, a když občas fouknul vítr, tak to tam hezky potrhali. Žádný nudný vláček jako uae nebo visma
Navysit naskok na hodne dalsich gc lidi?
To nebylo ze to obcas potrhali. Jeli 60km full gas v prvni grupe. A pak to zabalili.
Co se to na P-N dělo dneska? To se roztrhalo hned někde na začátku v terezínech? Měla to být sprinterská etapa, ale celý Bahrain + 9 minut a řada ostatních na tom není o moc líp. Ineos podle výsledků moc pěkně, skoro, akorát nikdo z nich nevyhrál etapu a ani v GC si moc nepomohli.
Ano. Myslím, že Visma a Ineos to rozbili. Obrovská ostuda UAE, ale hlavně QS. Ovšem ještě že tak, ten dojezd byl pro sprint šílený, jeden pruh, to by byl masakr i na suchu přijet tam 150 lidí (a posunutí ochranné zóny na 5km fakt nebylo řešení).
UAE to dneska totálně prokaučovali. Ještě hůř dopadli Bahrajn. To si Kreuziger, který jim tam velí,za rámeček nedá…:-) Ineos a Visma vzorná spolupráce. Tak se musí na Arabáče. Že by se rýsovala koalice na Tour proti pogastrongovi?
A on bude mit Ineos na Tour nejakeho kandidata na celkove poradi? Myslel jsem, ze pojedou s Calebem na etapy.
Kde ten borec je??? Se chysta na MSR? :-)
Na PCS je to s ním nějaké divné. Sice je soupisce INEOSu, ale jeho letošní vítězství tam nejsou zapsaná. Kdoví, jak to s ním je.
PS: Aha, on vlastně ještě nestartoval, to je loňskej rok :-)
On letos něco vyhrál? Já tam vidím Ineos od 23.1., ale žádné absolvované závody a v Upcoming participations jenom Settimana Internazionale Coppi e Bartali a Tour de Romandie. Tak asi bez MSR
Však píšu, že to bylo loni :-) Strašně rychle to letí.
Ale když jsem odpovídal, tak to tam nebylo ;-)
Však mi to došlo až pak ;-) Letos jsem ty úplně první etapáky zcela zasklila a měla jsem pocit, že přece Caleb něco na začátku roku vyhrál a ve vítězstvích u Ineosu to nemají…
Sice tam žádná sprinterská konkurence není, takže ta výhra byla povinnost. Ale vyhrál o parník
Jako ty 2 jména za ním jsem slyšel poprvé v životě.
Tak druhej Kogut je aktuální izraelskej mistr, ale je fakt, že takovýho Přidala nebo Zahálku taky moc lidí za našima hranicema asi nezná…
O tom už jsem dlouho neslyšel! ;-)
Koalice nikdy nefungujou.
UAE totalni provar. U Bahrainu myslim, ze Martinez zmrznul-uz v minulosti s tim mel problemy, on vazi snad 50kg, tohle nejsou jeho podminky.
Ale nejvic to asi podelal QS. Takova sestava a nechat se ocurat na vetru…
Nicmene Ineos tu etapu mel vyhrat. 2+3 je celkem na nic. Meli prevahu, 2 nastupy by to vyresily.
Koalice na tour :- D dobrej fór :-D Ineos nepojede na toho dánskýho sledě
Uae má letos už o 10 wins víc než Visma
Jorgensona je tam škoda už minulou sezonu byl lepší než Vingr a na tour bude muset pro něj pracovat
levá – statistiky Uae
pravá – statistky Visma
Jorgenson nemá šanci konkurovat Pogačarovi na Grand Tour oproti Vingegaardovi.
Je fakt, že je mu skoro 26, a nejlepší výsledek z GT má 8.místo z loňské Tour. Navíc má slabší časovku. Ale může se stát, že náhodně někdy nějakou GT vyhraje. Jako třebas jeho krajani Horner nebo Kuss
V součastnosti nemůže nikdo nějak zásadně Pogačarovy konkurovat.Jorgenson je mladej a mohl by se v jiném týmu posouvat a závodit jako leader na týdenních závodech na gt i na jednorázovkách.Co teď zase předvedl Vingr na Paris Nice, spadl měl bolesti, klepal se ,slzy v očich a když se zjistí že má jen pohmožděnou ruku, odstoupí, čímž oslabil svůj tým.Na P-N vede Jorgenson gc mohl by být leader týmu od začátku kdyby nemusel pracovat pro dánskýho sledě kterej furt někde brečí.Pogačar spadl na SB, dobitej vyhrál, slavil, na pódiu se snažil nedat bolest na jevo i když musel mít pohmoždený celý tělo ,včera postnul fb story jak je na vyjiždce s Urškou, vysmátej.Tam je prostě strasnej rozdíl v charakteru těch dvou.
Těžko můžeš vědět kdo měl jaký bolesti. Pogi kdyby neměl takové nohy a nevyhrál by co ho napadne tak by se choval taky jinak. Třeba když pokazil dojezd na flandrech s mvdp a pak se tam vztekal jak malý dítě. Vindegard určitě letos neřekl poslední slovo a na tour snad pogimu zatopí ať to neni nuda.
Bud spadnes dobre nebo blbe a od toho se to odviji, to co pises je dost mimo.
Přesně tak. Zmrzlej na kost, ruka nepoužitelná, jet dál v tomhle počasí když nemůžeš pořádně řídit a brzdit?
Připomínám, že Pogačar kvůli „blbé“ ruce přišel o klíčovou část přípravy na Tour 2023.
Na gt býva docela běžný že závodi jezdec se zraněním,virozou… a neodstupuje pokud to není tak omezující že by oslabil svůj tým ,takových s pohmožděnou rukou co dokázali pracovat pro svůj tým už bylo a bude, Vingr hodně nerad pracuje pro někoho narozdíl od Pogačara který je schopný rozjet sprint pro kolegu, Majku nechat vyhrát etapu…
A na Flandrách se nerozčiloval kvůli tomu že pokazil dojezd ale pro to že mu van Baarle vjel do dráhy což dost často řeší rozhodčí jako věc proti pravidlům.
No skončit čtvrtej v dvoumužným sprintu je pokažený dojezd, konec debaty :-)
Já mám vsazený na Jorgenssona na celkový před 1.etapou, protože to bylo i týmem naznačeno: Jorge na ten závod cílí, chce obhájit, Vinge to má jako přípravu, jede šablonu 2023, kdy v téhle fázi taky nebyl v topu (tuším 4. na Tirrenu?) a pak na Tour lítal. Ale že ho nemá smysl nechat jet dál zraněnýho v tomhle počasí, i kdyby je to mělo stát tenhle pro ně vedlejší závod, snad není těžký pochopit.
Psal jsem původně o Jorgensonovi ,někdo tu do toho začne motat Pogačara s Vingrem a když napíšu co jsem viděl, co se stalo ,tak se tu šermuje doměnkama,tady se moc nesmí psát pravda to už vím dlouho :-D
Jo :-D
Nechal bych ho opět vyhnít, reinkarnovaný vys*rač bude stále stejný vys*rač! ;-)
Ale, dánský sleď, to je hezká přezdívka pro Vingestronga :-)))
Lepší než jiná, co jsem někde četl, krysík
Se smir s tim, ze nemas casto pravdu a ostatni ti to daj sezrat.
Umím uznat jiný predložený fakta,s tvými domněnkami jsem smířenej, takže je to úplně v pohodě
Parádně na P-N Storer vyhrál etapu, skvělá práce Alaphilipa. Jorgenson drží vedení v gc a pokud se nic nestane tak zítra P-N vyhraje.
Dnes byla etapa zkrácená a vynechané nejvyšší stoupání. Nic v celkovém se nedělo. Zítra bude královská. Ale jorgensen tam dnes ke konci nikoho neměl k ruce, když se na něho ten sleď vyprdl a vzdal..:-) byl tam sám jak kůl v plotě.
ruku si muzes narazit tak, ze si neutres prdel ;) natoz drzet riditka. Jonas ho bude v sezone potrebovat, takze by na nej klidne den/dva ted jel, kdyby to slo.
Nebo by jel proti němu, jako v roce 2023 jel proti Kussovi na Vueltě
No vidíš. A stejně jsou všichni tak zmrzlí, že ani nejsou schopni nic zkusit. A Pedersen, kterýmu je počasí asi úplně jedno, dojede s nima. Škoda, že zítra už bude sluníčko, jinak bych na něj snad vsadil :-)
Ja to vubec nechapu. Sam bych jel (i zavod) nabalenej o dve vrstvy vic a shakedry navrch a stejne bych klepal kurevskou kosu (vyzkouseno vicekrat nez bych chtel).
Presne tohle mi taky unika. A jeste nekteri bez rukavic a cepic. Mne by upadly usi po pul hodine, o prstech nemluve.
Jedno mu neni. Predevcirem skoro nedal rozhovor, jak se klepal. Ale dari se mu v tom pocasi.
.
Cisla paradni. Tech 20 minut co tam maji, to si jeste dokazu predstavit. Ale tech jejich 5 minut, to je neskutecne. Jak rikal trener Alpecinu, ty kratke casy se natrenuji hur nez delsi..
„Letecký den“ na Tirrenu :-(
Ganna dnes na Tirrenu mazácky vyhrál prémii a posunul se na celkové druhé místo. Bylo vidět, že mu to Milan rozjel a pak ho pustil před sebe. Výpomoc kolegů z olympijské stíhačky
I tady jsme byli spravne ze unik skonci brzo…
A Ganna mu pak tu etapu vyhral-vlacek se Treku rozsypal, Milan by to mel sakra tezky.
A na P-N dneska taky moc krásné závodění. Kluci Ineos to roztrhali, Magnus má etapu, a o dvě místa posun v celkovém. I před „hvězdného“ araba Almeidu.
Jojo… Sheffield a Jorgenson mistni, oba se hezky ukazali.
UAE sice nemocni, ale to je soucast hry, no.
Sestava Uea na Primaveru
Tadej Pogačar
Isaac Del Toro
Vegard Stake Laengen
Jhonatan Narvaez
Domen Novak
Nils Politt
Tim Wellens
Laengen musí pracovat na sjíždění, Politt určitě ano kvůli poziční bitvě. Toro se naopak někde ztratí, toho bych vyměnil za lepšího boxera. Vermeersch jel na Strade parádně. Wellens je ok, Narvaez zajímavá karta – skoro to svádí k myšlence, že by mohl zaútočit a nechat soupeře si ho dojíždět za svý. A kdo to na sebe vezme z lídrů s ostatníma (vč. Pogačara) na zadním kole s vědomím, co přijde až ho dojedou?
Friendly :-)
Že by se opakoval předloňský scénář v obráceném gardu? Byla by to škoda.
Snad se dá Vinge brzy dohromady a na Tour bude dostatečně a konkurenceschopně připraven! ;-)
Nezbývá než fandit Primožovi!
Já ti nevím. Připadá mi, že ani před tím pádem nebyla Vingeho výkonnost taková, jak tým i on sám čekali. Úraz mu nepřidá a na Tour nebude Tadejovi rovnoceným soupeřem. Rád bych se mýlil, ať je to zajímavější, ale nevsadil bych na něj.
Pogačar ještě pojezdí nejaky ty klasiky a dánskej sleď se kvůli naražený ruce vyhne půlce sezony :-D
Pořád se vezou na vítězné vlně
Unfortunate news at #NokereKoerse with a CRASH by Jasper Philipsen in the final sprint. Wishing fast & swift recovery, Jasper
„Multiple abrasions and required stitches on his right hand“ for Jasper Philipsen, they will decide tomorrow if he can start Sanremo. By the way, this can affect BIG TIME the tactics of the whole race, with a big advantage for Pogacar. But let's hope for good news tomorrow.
Jak vidíte zítřejší první monument Milano – San Remo? Dočká se konečně Pogačar. Já bych to přál nejvíc Matthewsovi.
Nakonec to vypadá bez deště, 14 stupňů, na konci vítr cca 20 km/h do zad. Přeju Pogimu, pak Matthewsovi, silnej vypadá Pedersen.
Teoreticky by to mohl Pogi zkusit už na Cipresse. Ale potřeboval by někoho sebou.
Pedersen to odvlaje s Pogim a ve sprintu ho pojede.
Taky myslím, že UAE to zkusí a pojede bomby od Cipressy. Vítr do zad je dobrá zpráva a dává šanci aktivním vlčákům
Loni to nezvládli tam to hodně projeli.
Tak Gannu na Poggiu by mohl ještě očesat Pogačar ale MVDP to bude těžší.
Tím že MVDP a Ganna spolupracují si pojistili bednu ale dali Pogimu šanci si orazit a odpárat je…uvidíme:)
Mám vsazeno na Gannu
Též přeji Matthewsovi! ;-)
Pral bych to Gannovi, ale tech vlcaku je tam na tenhle zavod spousta :-)
Ten slavný Luigi Ganna, který vyhrál první ročník Gira a Sanremo 1909, je jeho příbuzný ?
Škoda, zase to vyžral jeden z mimozemšťanů! ;-)
Silvan Dillier 180 km na špici.
MvdP pokryl 5 útoku Pogačara.
Po třetí za sebou Primaveru vyhrál Alpecin.
Fenomenalní závodění jsme včera viděli
Nádherný dojezd na Volta a Catalunya, Brennan teda klobouk dolů.
No pěkný, ale toho borca co to o ten kousek nedal mi je tedy celkem líto, to nas… :-)
Tibor Del Grosso – tomu jsem to hodně přál, aby to dotáhnul do konce. Bohužel, možná kdyby tem dojezd byl v terénu, tak to dal :D
V tom sjezdu jim to pěkně nandal. Bylo to o dvě, tři šlápnutí, ale vypadal, že je úplně prázdnej… bojoval statečně :-)
Stacilo kdyby nemusel pod sjezdem brzdit kvuli motorce…
Ale Groves si tohle za ramecek neda. Velkej provar.
Ohlizel se z toho kopce nekolik minut. Meli ho poslat driv. Nechapal jsem, jaky byl rozdil mezi nim a ostatnima.
Mel jsem ten scenar v hlave-mokro, technicky sjezd, Grosso famozni technik. Nevsadil jsem ho, kdyby vyhral, tak me jeblo :-)
Musela to být divočina, Kuss a Thomas ztratili 2 a půl minuty. V noci si pustím záznam
Pršelo tak nepotřebovali riskovat bych řekl.
Thomas mel myslim defekt a uz si to nedojel, jestli se teda nepletu..
Takže nejen ruka, ale i otřes mozku. A příští závod až v červnu.
Tak snad bude brzy cajk! ;-)
https://www.sport.cz/…taji-5206489#…
Od letošního roku na GT 23 týmů.
Kluci už pilují
Dneska na Settimana 20 lidí dojelo po časovém limitu a končí. Italský tým Vitalcare dál pokračuje ve dvou…Caleb to kupodivu zvládl…;-)
Bittnerovi to dnes zase o kousek nevyšlo. Ale už to musí přijít.
Letěl tam neskutečně. Kousek chyběl. Ale Simmonsovi to taky přejí.
Dneska teda Rogla ukázal, že je pořád skvělej, fantastická etapa!
Ayuso dnes trochu vytuhl. Na Giru to snad bude pěkný souboj.
Rogla mi přijde jako Djokovic. Zabere až když je to fakt potřeba, jinak v klidu šetří co se dá a pak hrábne…
Pořád je to favorit pro Giro.
Já myslel, že přestoupil do RedBull, protože chce vyhrát Tour, což mu minulý tým neumožnil
Jak to jde v Ineosu?
Vyhrát Tour mu minulý tým pořád neumožní :-) Teda kdyby náhodou Tadej nejel
Tak zrovna letos se otevřely dveře ze strany Vismy. Jen ten Pogačar je problém
Asi nechce jet na Tour a čekat, jestli Pogačar spadne. Roglič má smůlu na generaci, protože sorry, ale Pogačar je úplně jinde než kdy kdo byl od dob Eddyho.
reálně mu mohl konkurovat Vinge, ale je otázkou, jestli to ještě platí, protože Pogačar se zlepšil prakticky ve všech ohledech v posledních dvou letech zásadně, zatímco Vinge i kvůli zraněním spíš stagnuje.
Konkurovat mu může tak na etapácích a to ještě za dobrý konstalace. Jenže Pogačar může i vyhrát téměř jakoukoliv jednorázovku, o tom si může Vinge nechat zdát. V tomhle mi přijde zajímavější i ten Roglič bez Tour, škoda, že dělá tolik chyb.
Jinak ty bebíčka Vingeho jsou pěkně podezřelý. Uvidíte, že pokud se nevyselá znova, bude lítat na Tour ja hovado.
Fabio Jacobsen pod kudlu. Zúžení tepen. Ten kluk je víc ve špitále než na kole
Neměl stejný/podobný problém Štyby?
Nejen on, bylo jich víc. Každý na to reaguje jinak, ale je to na půl roku minimálně, spíš déle…
Fabio Aru, tomu operace ale moc nepomohla.
Nebo Peter Velits. Tomu už se ale výkonnost taky nevrátila. Jestli si to dobře pamatuji, tak obecně se udává úspěšnost okolo 50%.
tady je nějaký článek, i Tereza Huříková
Powless slusne vy…al s trojkou z Visma vcetne Wouta na Flandrech o)…to jsem dlouho nevidel.
Třeba jim to pomůže na Flanders…z chyb se člověk učí.
:-)))) Jo, určitě i Niermann bude mít pochopení…
Akorat, ze kdyz nemas nikoho kdo ma nohy, je to uceni dost k nicemu. Jejich jedina sance je, ze tohle byl blaf roku a diky tomu nechaj nekoho z Vismy odjet a pak prekvapi. Vzor RK a Amstel.
A kde mají toho Laporte? Baarle? Oni už nejezdí? Baarle v ineosu řádil, teď je neviditelný
Baarle jel včera velice dobře, přesně to, co měl. Musíš se na ty závody občas podívat :).
V ineosu vyhrál roubaix, ten včerejší závod, a byl druhý na flandrech. Teď už je jen domestik
Ve Vismě vyhrál Omloop… To, že je teď domestik, nepopírám. Otázka, s čím a za kolik do Vismy šel. Vzhledem k tomu, že mají/měli na největší klasiky jako jedničku Van Aerta, tak tam Baarle asi nešel s ambicema lídra. Pokud má to domestikování dobře zaplacený, tak je asi ok, i vzhledem k tomu, že to Roubaix je v rámci jeho palmares dost ojedinělé, má celkem asi „jen“ 8 pro vítězství…
Laporta na Flandry nevidim. Neni dost explozivni, aby ujel solo na kombu final kopců a na spurt by se mu to muselo sejit neskutecne i kdyby tam nemel Mvdp nebo Pogiho
Jo a Laporte má od ledna cytomegalovirus, takže nejezdí. Chápu, že sleduješ pouze Ineos, ale Laportovy zdravotní problémy jsou celkem známá věc.
Tak i Vuelta už rozdala divoké karty. Překvapilo mě tam Q36.5. Tak to Pidcock se může objevit na Giru tak i Vueltě.
Tak na Tour už má vyhranou etapu, takže vlastně cajk, odchod z Ineos se vyplatil! ;-)
Pidcock má na PCS v programu jak Giro, tak Vueltu :). Mohl by ve Španělsku jet teoreticky i náš Otruba.
Pidcock může vyhrát etapu, ale aby uspěl na celkové pořadí nemá dobrou časovku a mentální nastavení lídra.
Lepší vyhrát etapu než byt v pořadí 5–8 místě a i pro tým bych řekl.
To mohl zůstat rovnou v ineosu,tam taky vyhrával etapy, a v celkovém byl kolem10.-15. Rozdíl je v tom, že se momentálně už asi nepodívá na Tour
V Ineosu ho tlacili do pozice GC jezdce, coz nechtel. V Q365 ma klidek na etapy a jednorazovky. Zatim mu odchod evidentne prospel.
Takže určitě nepojede MS MTB? To by MVDP měl hodně zbystřit…
Mozna kdyby MVDP po atb nezavodil jako blazen a nechal vsechnu praci na Pogacarovi…tak mohl byt Wout ve sprintu klasicky druhej :-)
Hodne jsem mu fandil, ale nejel to idealne. Doufal jsem, ze je v hodne dobre forme a ze si tak veri. Ale on jede stejne, i kdyz je na tom blbe. Ten druhy Kwaremont si zavaril monstrozne, toho stalo dost. Ale i par dalsich dojizdeni.
Na druhou stranu, jestli od zacatku vedel, ze je na hrane, tak to nechapu jeste vic. Bud chtel byt druhy za Pogim, anebo nevim. Mohl vic vyuzivat ostatni a ani nestridat Pogimu. Hur by neskoncil. Myslim, ze to proziva mene nez ja. Proste to zkusil, nevyslo, pristi vikend dalsi monument :D
A proto mám rád tuhle generaci borců, co se nebojí jet a jen neochcává ostatni. Tadej, Matěj, Mads…neměnit!
No ja myslim, ze Pogi to vyhral prave hlavou. Hral, ze ma dost, a Poela teda vlastne ochcal :-) a dokonce i komentatory, taky furt opakovali, jak vypada mrtvej.
Jsem rad za chytry jezdce. Nemenit.
Nemyslím si, že by chtěl někoho ochcávat. Třeba si jen myslel, že si ty nástupy mohli ušetřit, protože věděl, kdy chce odjet.
Díval jsem se na to v neděli večer ještě ze záznamu. A Pogi mi připadal úplně v pohodě. Připadal mi žiivej až moc. Po prvním nástupu za ním Mates jel a něco mu říkal. Od té doby se točili na špici, nastupovali. Tím dostávali ostatní pod tlak. A lepší vyhrál.
Jestli myslíme stejný okamžik, tak to bylo zrovna když si vezli za sebou 3 z Jumba. Takže se asi domlouvali na spolupráci proti nim, protože jim nechtěli střídat.
Že by byli Jumbíci tak nesportovní?!? ;-) Když jsem jel na Madonu, tak v půlce mě jeden Jumbík vystřídal úplně bez problémů ;-) Jen mi už nedal šanci mu to oplatit :-D
Je tam 53 do cíle. Dva Visma, jeden Lidl, oba týmy měli ještě dalšího jezdce vepředu. Tak to potřebovali vyřešit… To že to v přenosu stříhli nechápu.
Tak jsme s Tomem a komentátory Eurosportu sledovali asi jiný závod. Na kterých kopcích nastupoval VDP?
Přenosy jsou dlouhé a řeší se tam lecos. Komentář jsem neposlouchal. Občas se hledá senzace,kde není. Nevím co to bylo za kopec. Chovali se jak týmový kolegové. Všiml si někdo v přenosu, že se ty dva baví?
Pust si Strade a pak etapy na Tour kde bouchnul. A pak mi rekni, cemu vypadal v nedeli bliz.
Ano, ze se bavi jsem videl. Stejne jako to, ze hucel na Pedersena aby jel delsi spice. Dalsi vec co bys od chlapa v uplne pohode necekal-jako ze hodne naivni az zoufaly pozadavek.
Viděl jsem Strade i dost z Tour, spíš ze záznamů. Radši na tom kole jezdím. Každý den je trochu jiný, a tu Tour sem nemá smysl tahat. Tam to bylo o spoustě věcí. Z toho co jsem viděl, nástup, nástup, nástup, tak vypadal úplně normálně. Jsem se ptal, zda to nějak řešili v přenosu. To že hučel do Pedersena jsem neviděl, trochu jsem záznam urychloval. Nepřipadlo mi, že by od něj očekávali, že bude tahat. Většinou se tam střídali ve dvou a na špic ho ani moc nepouštěli.
Si pusť 51km do cíle. Tam na Paterbergu útočí MVDP.
Když už jste vlákno „Jarní klasiky 2025“ rozšířili i sem, tak já to zase s dovolením neomaleně vrátím k těm ne-klasikám :-)
Caleb Ewan si dnes vyjel druhé vítězství v nových barvách… https://www.procyclingstats.com/…2025/stage-2
Jako výhra, ale zase když se podívám na lidi co dojeli za ním, tak to jsou lidi okolo 300. místa rankingu. Si počkám, až pojede někde, kde pojedou top sprinteři.
Souhlas, ale tohle je když nic jinýho alespoň WT závod, ne jak ten „hnoják“ minule :).
Zitra zacina Tibo show (Indurain byla predehra), ktera bude korunovana porazkou Pogacara na Valonskym sipu :-)
No, tak jeste potreba doladit formu :-)
Ale komedie s Aranburem dobra.
No nejel po trati.
Jel podle roadbooku. Je mistni, urcite si ten konec naplanoval. Ano, roadbook neni Bible a trat se muze zmenit. Ale asi jim to nerekli pred etapou a muzou byt radi, ze to neskoncilo prusvihem-jel dost rychle, mohl nekoho trefit…
Hlavni vec je ale ta, ze za zkraceni trate s vyhodou neni relegace, ale dsq. Pravidla. A on je na 10.miste… Po vcerejsi neutralizaci casu jezdcu, co spadli pred 3km zonou, dalsi exces :-(
:-))) Tak to je fakt sranda. Hned v přenosu jsem si všimla, že jel přes ty regulovčíky jako jedinej, jasně ukazovali, že má jet doleva.
Ja mu to preju, ale kdyz nekomu reknes, ze sledujes sport, kde borec, co jede spravne, vyhru nema (Ganna) a Aranburu, jedouci blbe, ano…
Ve vyjadreni jeste argumentuji jak sloni v porcelanu-gap rostl i po kruhaci…uff,a co kdyz vedeli, ze jel blbe a uz na nej kaslali??
Meli tu etapu dat obema, vetsi saskec by to nebyl.
Vlakno Klasiky jsem uplne prehlidl. Bylo mi divny, ze se tu o Monumentech nejak nemluvi, no :-)
Caleb dobry. Win je win. A Ineos snad pochopi, ze sprinter neni zbytecnost. Ale jak receno: pole slaby a mel i kliku ze ostatni zpomalily pady. Bude zalezet i na tom, jaky mu Ineos kam da vlak. Jako ze Ganna, Tarling…to pak muzes zacinat sprint 50m pred paskou 20m pred zbytkem :-)
Jenže otázka na který větští závod ho dají. A jestli to vůbec plánují. Zatím má na programu Romandii a pak nic.
DNS dnes. Asi uplne v topu jeste nebude…
etapu vyhrál, svůj úkol splnil. v dalších už šanci spíš nemá, tak nemá cenu to zbytečně hrotit,
Nema zadnou zavodni zatez. Normalne by si prave zbytek objel jako trenink.
Dik, už jsem si myslel, že jsem se koukal na jiný závod :D
tady se se mnou kluci z Radiožurnal Sport shodli:-)
https://www.instagram.com/…DH_RQB6IJ4U/?…
Když v rámci přípravy spojíš příjemné s užitečným :-)
To znají všichni tatínci, ne? :-)
Za mě ještě vozíky nebyly ,já děti odvozil na sedačkách ,vetšinou před sebou , někdy ale obě dvě – vzadu i vpředu :)
Ale jen někteří tatínci děti potáhnou na 58×11!:-)
Já vozil v sedačce za sebou. A tahle radostně jsem u toho teda nevypadal. Většinou si kolemjdoucí mysleli, že jsem v posledním stádiu před smrtí.
No pro me to byla hodne win-win situace. Jezdim, hlidam, trenuju. Decko dve hodky spalo. Kdyz bylo o trochu vetsi, tak uz to byla prvotni hodinka na zviratka a pivko, pak spani 2 hodky, hernicka a druhe pivko a pak hodinka dojezd domu. Dite spoko, ja spoko, manzelka spoko. :-)
Já v té době skoro nejezdil a vážil jsem o 30kg víc než teď. Takže to bylo utrpení, ale malýmu se to líbilo a tak jsem trpěl a modlil se aby už začal jezdit sám :-)
Teď jsem si všiml, že jsme v Profi silnice, takže svůj příspěvek o dětské sedačce mažu a prosím ostatní „vozky“ aby to tady už přestali plevelit.
Dnes v Baskicku pěkně Almeida únik na posledním kopci před cílem. Sjezd dolů byla palba, zaslouženě udržel náskok a pojede ve žlutém.
A to tam ještě potkal předjezdce :)
Tam už je to ruznýma chybama pořadatelů tak známý že se ničemu nedivím ,včera jak přišel Aranburu o vítězství taky nebylo úplně jenom jeho vinou
Naštěstí uznali svoji chybu a připsali mu ho zpět.
Basque Tour: dnes Ben Healy 55km v úniku a nikdo neměli šanci, jel jak motorová myš.
Jeden z mých nejoblíbenějších závodníků. Není mezi úplně top jezdci, ale pořád aktivní, tahá, tvoří závody a je ho vidět. Obrovskej borec a srdcař.
To je kruty, takovy solo na papiraka co neni extra tempar
Novinka od Colnaga
Kromě ramene se asi taky mockrát pěkně praštil do hlavy :-D
Talent má, ale narozdíl od Poela a Pogačara mu chybí pokora a především zkušenosti, ty léta co ti dva závodily na kole se on mlátil míčem do hlavy a následky to evidentně zanechalo :-D
Naopak. On je genius, to Ty jsi to nepochopil: Teď ho koupí UAE a Pogačar mu bude muset dělat domestika. Problém vyřešen :-))
Kristova noho!
Spíš Aláhovo ne? :-)
Chvíli jsem myslel, že je 1.duben
„www.nastartu“ mi přijde jako takovej celoroční 1. duben…
Titulek je to samozřejmě zajímavej, ale realita bude taková, že si se ženou občas přeřikají nějakou motlitbu. Korán neviděl ani z letadla.
Remco v nejakem rozhovoru po zavode zminoval, ze je ted vybusnejsi ????
Ano, jak muslim by teď mohl byt výbušnější :-))
Super reakce
Sir v Praze! :-)
Dneska parádní etapa na jednom z nejvýznačnějších etapáků roku. Arensman všechny rozvěsil na kopcích a nikomu nedal šanci. ;-DDD
Zkusil jsem Derek GC. Neveril jsem, ze i pri takto slabym tymu ten zavod ke konci vyhodi do vzduchu Ineos (jako loni Katalansko, Romandii, Dauphine, letos Nice…). Chyba, Arensmann se poprve objevil prave tady kdyz to 22 pomohl vyhrat Bardetovi…
Jeste sance zitra, pocasi vypada opet nadejne a jak tam nejsou UAE, nema nikdo silu cokoliv kontrolovat. K tomu italska kvalita prenosu a casomira a je to ryzi punk :-))
Btw davaji nekde Asturii? Tiz by mohl…
Poslední etapa Gira bude startovat ve Vatikánu.
Díky za malé připomenutí blížícího se startu Gira :)
Klasicky jsem založil samostatné vlákno – Profi silnice – Giro d'Italia 2025
Jen takové perličky. Ztracený cyklista a Křižák se Štybym doplňující bílkoviny po společné projížďce:-)
Ten Křížák se Štybym nemají chybu! ;-)
Kreuziger dnes 39 let.
Vypadá, že by ještě v balíku nějakou tu GT odjel :-)
JJ, stále mladej kus! ;-)
Taky dobrá sestava na švih
https://www.ineosgrenadiers.com/…-retirement/#….
Caleb Ewan ukončuje kariéru.
Za mě celkem překvapivé, v tom Ineosu tedy příliš nepobyl…
Pro mě bylo spíš překvapivé to angažmá v Ineosu.
Ineos se podle mne v posledních letech specializuje místo výsledků právě na překvapivé příchody a odchody…
Leo, škoda ho kluka, ale vše špatné je pro něco dobré, alespoň zvedl prestiž Czech Tour, palec hore! ;-)
Superman distanc potvrzen https://www.sport.cz/…2027-5225047#…
Svět je zase v pořádku ;-)
Říkali dnes na Eurosportu, že do Ineos vstoupí další velký sponzor, Total Energies, tím dojde k navýšení rozpočtu a ke koupi Evenepoela. Údajně je to hotová věc. Tož uvidíme
Už teď mají 2× takovej rozpočet, než má třeba Alpecin a srovnatelný s UAE, další prachy něco vyřeší?
Doufám, že Remco je jen rumor, protože ineos je zabíječ talentů.
Jo, froome, thomas, bernal, ganna, tarling… samý zabitý talent. Z Harta udělali vítěze Gira. Co odešel, je neviditelný.
Po odchodu dědka do důchodu ten soudal půjde do kytek. Remca tam už nic nedrží
Z Harta udělaly vítězem Gira okolnosti, za kterých se jelo, což koneckonců potvrzují následující 3 roky v Ineosu (hlavně teda 2021, 22), kdy jezdil úplný kulový, viz třeba Tour 21 a v GC krásné 60. místo.
Občas se to stane že někdo vyhraje díky okolnostem, náhodě a omylem, jako třeba Kuss předloni na Vuelte, ale co odešel Hart z ineosu, nic nevyhrál, dokonce nebyl nikdy ani v první trojce v žádném závodě. Těch 9 vítězství má z éry v britském týmu. V Lidlu ten jeho talent totálně zabili
Byl tezce zraneny.
Okolnosti nikdy nikomu nic nevyhraly.
Hart vyhral, protoze ujel trat Gira nejrychleji. Musel si to vyjet. Okolnosti spis hraly proti nemu-na gc zacal jet az po dnf lidra a ve chvili, kdy mel 4min zasek.
Jasný, já to napsal nadsazeně jako reakci na Agentův příspěvek, jak z něj vítěze udělal Ineos, a že po odchodu je neviditelný. Před ani po z různých důvodů na Grand Tours nic významnýho nezajel,takže se těžko dá mluvit o nějakém posunu díky Ineos, narozdíl od ostatních jím výše zmíněných.
okolnosti hrály pro něj. Bylo to historicky nejhůře obsazené Giro závodníků druhého sledu. Podobnému výsledku se už nikdy nepřiblížil.
Když se vrátil s velkou slávou s Thomasem, rozštípal hodně škaredě a od té doby je v problémech. Kdybych chtěl generalizovat, řeknu, že těch závodníků, co měli v Ineosu ještě celou nebo kus budoucnosti před sebou a popadali, aby se už v plné formě nevrátili, nebo vyhořeli, je nějak hodně: Froome, Konig, Bernal, Hart…
Bernal se rozsekal, zase buďme fér, ten by asi něco ukázal.
Ale takovy ganna mi přijde krutě nevyužitý a že si toho všimli až poslední dva roky. Před tím mu milostivě dovolili časovku, jinak to byl tahač vlaku na Tour.
Froome byl produkt Sky, takový Jonas své doby.
Tarling má k využitému talentu ještě hodně daleko, je mladý, tak nevím proč ho Agent zmiňuje, zatím je to pro mě Ganna 2.0
Thomas vlastně tu tour vyhrát tenkrát ani neměl a vyhrál, protože byl dobrej, Sky mu to ale úplně na podnose nedalo.
Ale třeba mě někdo z pamětníků opraví, ony jsou ty výsledky Ineosu/sky pěkně vousatý.
no to je to, co říkám, že závodníků, kteří měli celou nebo část budoucnosti před sebou a kvůli pádům šli do kopru, bylo v Ineosu v krátkém období hodně.
Froome je dobry vtip, Bernal ma na pazbe G+T, coz nema 99% lidi. Ganna nebo Pidcock toho vyhrali taky dost, i kdyz ne tolik na silnici. Monumenty posbirali Kwiat, Poels, Baarle. Posledni roky je prevalcovalo Jumbo a ted UAE a ano, casto je kritizuju za taktiku,pripada mi, ze vari z vody. Mozna zaspali, mozna jim chybi rozdilovy jezdec-ty Pogacary, Poely, Remca…neporazis s prumernym jezdcem ani nejlepsi taktikou. Ale libi se mi Rodriguez (zranenej) nebo Sheffield. Ganna s fokusem na silnici vypada zase nabitej, Tarling je tt budoucnost.
Bernal má letos solidní formu. Jsem na něho zvědavý teď na Giru. Pódium GC by byl pro něho sen. Nebo, pokud ztratí v celkovém, tak vyhraná etapa. Potřebuje velký výsledek, aby ho to znovu nakoplo. Už dva roky trénuje po zranění jako kůň, a zatím prd platný
U Bernala je otázka, jestli je to jen problém toho zranění nebo na něj taky nedopadl osud většiny kolumbijských jezdců – vynikající už v nízkém věku, ale pak v lepším případě stagnace, v horším pokles.
Remca bych taky raději viděl třeba v Boře.
https://www.instagram.com/…DJefmIhs_UG/?…
Sobotní dojezd Liège-Bastogne-Liège MJ..
Motorkář rozhodl o vítězství? Minimálně znemožnil De Gendtovi dojezd naplno..
To jako naštve…
Ajaj, motorky k tomu prostě patří, ale tohle dost podělal borec! :-(
Blíží se volby, tak slibem neurazíš. I když se to neuskuteční, tak si aspoň pár jedinců šikovně hrábne v přípravných výborech. Jako před lety, když se v Česku chystala olympiáda.
Andrejko to smete ze stolu! :-(
Wiggins přiznal dlouhou závislost na kokainu. Řadu let jsem byl sjetý.
Nejdriv chlast, ted kokes, mezitim osobni bankrot. Nepreju mu nic zleho, ale uz toho fnukani bylo dost. Jako zavodak byl zabavny jen v rozhovorech ;)
Nesouhlasím, já jeho knížku přelouskal za dva dny! ;-)
kterou? Já četl jenom my time a to mi přišlo jako slohovka 13 letého žáka na téma dopink je zlý, nikdy jsem nedostal žádnou injekci.
Rzhovor s Wiggem a Štybym…YT
Rozhovor moc příjemný, Wiggo má fakt přehled, chlast ani kokain na tom nic nezměnil! ;-)
Cumel jsem jak si pamatuje vysledky z mladi. Neudrzim ani lonskou tour :-D
Tak on je chodící encyklopedie, co se závodů týká.
Dennis 2 roky podmíněně. https://www.sport.cz/…inku-5230068#…
Hnus
Celou tu dobu tvrdil, že naštvaně odjížděl a manželka mu vběhla před auto, aby zastavil, ale on si ji nevšiml, protože zrovna nadával a koukal jinam.
Svědci a policie potvrdila verzi, že manželka vběhla před odjíždějící auto s úmyslem, aby zastavil a celé to bylo jen o tom, jestli ji přejel úmyslně nebo si nevšiml, že mu tam vběhla.
I tak bych to jen na podmínku neviděl.
U nás je to naprosto standartní trest, pokud se neprokáže úmysl.
U nás je standard dávat za znásilnění dítěte podmínku :)
REMCO EVENEPOEL BUDE PŘÍŠTÍ ROK JEZDIT PRO INEOS-TOTALENERGIE
Zatím pořád jen spekulace. Nebo má nějaký zdroj, kde je to 100% potvrzeno?
Tučnou červenou tam nemáš? :-D
Ale, o tom se tu už nejmíň měsíc bavíme, Mlho…
Škoda slibně rozjeté kariéry.
:-)
https://www.instagram.com/…DJv43msMbkD/?…
Když zastavíš mechanikovi moc blízko u krajnice :-)
Ještěže mu spadlo to kolo na tu správnou stranu a neohnul ještě patku! ;-)
Chris Froome 40 dneska.
Mladý kluk ještě.
MVdP zpět na kole.
Na siditku :-) ven bude muset jeste chvili pockat…
TVL, dlaha s Boa kolečkem? ;-)
Už je to v cyklokrosovém, MTB kategorií :)
Sorry. Tam nechodím
Opakování je matka moudrosti, alespoň to má v BF komunitě Emil spočítaný! :-)
Dave Brailsford se chystá zpět vrátit do Ineosu jako sportovní ředitel.
No bude to mít těžký vrátit Ineos zase do předních příček.
Brailsford má aspoň autoritu Remco bude potřebovat pevnou ruku a vedení. Je to samorost
Není to úplně nejvíc profi, ale ten Svoboďák prostě nemá chybu, opět pobavil! ;-)
Takže Mates nakonec Dauphiné jede
Chybí jim.na foce dlaha
Zajimave. Nemel nahodou zlomenou stejnou kost co Pogacar 2023? Asi v praxi ten rozdil, ze ani stejne zraneni neni vzdy totez.
Nekde jsem slysel, ze ji ma nastipnutou. Tam by se to mohlo hojit rychleji…
Už trénuje venku a bez dlahy, takže to evidentně muselo být lehčí zranění.
Mathias byl včera v Kilometrech Jiřího Ježka. Ještě jsem to neposlouchal.
2025 Critérium du Dauphiné
Moc pěkně obsazený závod. Je na co se těšit.
.
Doufam ze to bude pekna rezba :-)
Hmm, koukám, většina týmů sem nasazuje sestavy v plné palbě!
Jsem zvědavý, jak to pojmou, jestli pojedou naplno, nebo budou schovávat karty před Tour.
Každopádně Švýcarsko proti tomuhle bude druhotřídní závod.
Tak první etapa, sprinterská, a vyhrál ji pogastrong. Takže, o nějaké zajímavosti se asi nedá mluvit…
A viděl jsi vůbec jak jeli, nebo jen zase plácáš ty svoje obvyklé sračky?
B je správně? (to je pouze řecnická otázka).
Přijde ti takovej blábol fakt vtipnej? Nebo jsi fakt úplně blbej??
Ano, Ano
Nicolas Vinokurov je syn?
Né, dcera…:-)))
Nediv se, když tu jsou tahle vlákna https://www.bike-forum.cz/…sgenger-zena#… :-)))))
V UAE údajně Pogačar a jeho skupina kumpánů šikanují Ayusa. Jeho odchod z týmu příští rok je asi hotová věc…
Jo, už jsem to na to zoufalým webu četl, strašnej bulvár. Pogi si určuje, s kým bude na kempu. Vole, překvapivě chce trénovat s lidma, se kterýma má dobrý vztah a zároveň jezdí závody.
Vidím „nastartu“ a vím, že na to nemá cenu klikat. Rádobysportovní velebulvár…
Oni ale jen cituji nizozemské weby,které o tom píšou. A to že ayuso kvůli pogačarovi nepojede vueltu, kterou by rád jel,to je taky výmysl?
A co by tam dělal? Zatím moc neukázal, že je týmovým hráčem. Vůbec se Pogačarovi nedivím, že ho tam nechce.
Pogačar jede Vueltu? A Roglič nebude mít co žrát :(
Každý někoho cituje. Novinařina je ko. Jen bulvární a hloupé nadpisy umí extrapolovat.
Pogi je hlavní hvězda, vybírá si tým lidí. Někteří lidé si sednou lépe, jiní méně. Ayuso má prostě smůlu. Je logické, že by měl přestoupit nebo začít sekat dobrotu. Lepší pes mrdá, zákon přírody.
Je to přirozený chod tým.
Šikanu a hlouposti za tím vidí rádoby pisálkové.
Nema smulu. Je to vul. Kdyz na tymovych poradach sjizdi tik tok a misto tahani tempa se schovava aby nemusel pracovat na lidra, nemuze se divit.
a
Tak jsem si říkal, nebudu zaujatý, tak si to od pana Záruby přečtu… Když už opisuje něco zahraničního, tak proč takovýhle nepodložený bulvární plky.
Já mám pocit, že Ayuso bude trochu vocas, ale článek bych o tom fakt nenapsal, protože ho neznám a je to jen můj pocit, stejná dojmologie, jako běžně plodí Záruba.
On si to nemyslí jen Záruba. Píše o tom i Thomas Dekker, bývalý profík…pokud tedy umíš holandsky nebo máš překladač. Ideální pro Ayusa by prý asi byl přestup do movistar
Jojo. Ten Belgican s prisernym jmenem taky v Bora nevyhraval jesnu GT za druhou proto, ze ho Vlasov sikanoval, rikali…
Jonas dnes vypadal výborně, doufám že všichni mimozemšťané zůstanou do Tour zdraví a my budeme sledovat to nejlepší, co může silniční cyklistika nabídnout. Tohle je výkony i pojetím zlatá éra klasik i GT, užívejme si to.
Za Armstronga, Ullricha, Pantaniho a spol se taky mluvilo o zlaté éře cyklistiky, s taky jsme si to užívali…
Agente nebuď pesimista :-D
Nejsem pesimista, ale realista
Kdo o ní mluvil? Každej soudnej fanoušek věděl, že Armstrong je jasnej a aférou Festiny začal naopak úpadek toho sportu.
O zlaté éře se mluvilo, ale o zlaté éře dopingu. Testy na EPO se teprve vyvíjely, takže se to nedalo kontrolovat.
Il Pirato byl super. Ať už to bylo, jak bylo.
Rozdíl je ten, že dnes velké zvězdy jezdí i klasiky a další závody (krom Jonase). Armstronga jsi jinde než na Tour neviděl, krom comebacku na Giro. Pistolero si teď úplně nepamatuju, ale podle mě taky nikde jinde moc vidět nebyl, Froome to samé a to byla navíc dost nuda jeho styl jízdy.
Jen k tomu Armstrongovi – 19 monumentů je ti málo? Sice žádný nevyhrál, ale že by je vůbec nejezdil bych úplně netvrdil…:-)
tréninkově jezdil, ale podle výsledků vidět moc nebyl :-)
jasně, jezdil, ale nebyl vidět :-)
Tak aniž bych mu chtěl dělat advokáta, dvě bedny na Lutychu taky nejsou úplná tužka, a když k tomu přihodím i menší klasiky, tak třeba San Sebastian či Valonský šíp vyhrál. Jasně, byl soustředěnej hlavně na TdF, ale že by se nikde jinde neukázal taky není úplně pravda. Koneckonců sám jsi mimo Tour zmínil jeho jeden start na Giru a ani tam úplně díru do světa neudělal…:-)
No je to dávno, ale pokud si pamatuju, tak on byl před nemocí právě slušný klasikář a i mistr světa. Až po comebacku se upnul výhradně na žluťáka. A mám dojem, že hlavní důvod byl právě možnost se v klidu připravit po svým, ne? Tenkrát myslím ještě nebyly tak intenzivní kontroly – mimo závody, kdykoliv…Ale EPO už bylo zakázaný a tak nějak ho najít uměli. Navíc on bral i kortikoidy, jenže to zdůvodňoval právě léčbou a na ty měl vždy jen nějak časově omezenou výjimku-samozřejmě ji „potřeboval“ ve správný čas.
Když se podíváš na pcs, zjistíš, že on měl obvykle před Tour víc závodních dní, než má dnes Pogi a spol. Jen bylo běžnou praxí brát tyhle závody jen jako trenink. Z klasik bral vážně Amstel a Lutych a zajížděl tam dobrý výsledky.
myslíš, že ty 3 Vuelty a 3 Gira vedle x menších etapáků nebyly moc vidět? Já Ti nevím :-D
Ale dost elegantní provedení, za to palec hore! ;-)
V časovce na Dauphine nadělil Vinge Pogičovi půl minuty. A to celé jaro nejezdil anebo právě proto. Remco vyhrál s přehledem a jede od zítra ve žlutém. Zajímavý bude víkend v Alpách.
Uvidíme jaký budou mít rozdíly v kopcích mezi sebou. Ale teď to ještě není úplně vypovídající. Pogačar myslím, říkal že je trochu pozadu než by chtěl být v tento moment.
Pogačar mlží
On nikdy nemlží :D
Pogi nepřepnul ze svojí Z2 :). Jinak mi teda přijde v TT pozici z nich tří nejvíc v diskomfortu. Remco je jasnej, to je střela, ale Vinge není o moc pozadu, navíc je vidět, že fakt makali na nabraní svalový hmoty, ruce má vysekanejší než Pogi, kterej na tý koze oproti nim dvěma vypadal znatelně hůř. Přitom v rozhovoru nekdy včera předevčírem dával časovce celkem důležitost, že by blafoval? Nevím, ani rozhovor snad nedal, divný.
I Remco vypadá dobře. Prý zhubl 1,5kg oproti loňsku. No bude to mít Pogi letos těžší to vypadá.
A to je jenom dobře :-)
I když by se Remco dostal v kopcích na úroveň těch dvou, což je dost nelehký úkol, tak má dost zásadní problém. A to je tým. Bez Landy budou v horách slabí. Ale Jonasovi zas začínám hodně věřit. Visma vypadá dobře a Jonas v top formě dokáže Pogiho deptat tak, že zas začne dělat hlouposti a někde rupne.
Hlavně, ať zdravíčko vydrží oběma respektive všem třem! Jonas go, go! ;-)
A propo, proč vezl Jonas tu helmu v Dánských barvách? Remco zlatou samozřejmě jako odkaz na olympiádu ;-)
Sponzor, podobně jako má Wout Redbull.
Aha, děkuji za osvětu! :-)
.
To je jednorázový krátkodobý výkon. Ne X hodin v kopcích několik dní po sobě. Tím netvrdím, že ho nemůže na TDF porazit – jen to, že tohle není měřítko.
Prosím, dá se to někde sledovat ? Tiz cycling je momentálně tragedie. Prostě mi nejde. Diky.
https://cycling.today/ Je podobné jak tiz cycling tam mi to fungovalo. To tiz cycling fakt poslední dobou je nic moc.
eurosport
První tezsi kopec a Pogačar už zase všem frnknul…
Legrační, že to ještě někoho vůbec překvapuje…:-)))
A koho to překvapuje? Jsem pouze konstatoval. ;-)
Tak to můžeš psát, že Země se točí a že ráno vyjde slunce. Samozřejmé věci se nemusí komentovat.
Ano, nemusíš to komentovat. Tvé reakce jsou předem známé, :-).
Úplně jsem nečekal, že Vingegaard dostane minutu a Evenepoel skoro dvě minuty. Pěknou dardu jim dál.
A to vse bez jedineho zvednuti ze sedla
A Vingegaard musel sprintovat aby se ho udržel :) ale jak si sedl tak odpadl.
Pogi je o 100w pořád dál, ale do Tour má Vinge ještě měsíc tu závodní pauzu doladit..
Samozřejmě to není ještě hrůza teď. Ale i tak ten rozdíl je moc velký se mi zdá v tuto dobu. Ale mají po vysokohorských soustředěních a na každého to funguje jinak no. Za ten měsíc ten rozdíl už nemusí být tak drastický jak dnes.
Jestli říkal Pogi, že je pozadu v tréninku než by chtěl být tak nevím jak by mohl jet ještě lépe.
Jestli to Pogi řekl, tak by zase mohl být ted odpočatější a manko v tréninku by se mohlo projevit právě za měsíc. Tak aspon to bude zajímavý :)
100w rozdil nedozene v profi pelotonu nikdo.
Pokud se nekomu podari zvysit FTP o 10% vyladenim na konkretni zavod je to uspech a to se tedy bavime o mene nez 40w. U VOMax rekneme o 50–60w.
To teda. Zpětně k časovce to vypadá, že spíš bojoval s posedem, resp. schopností podat odpovídající výkon v aero pozici. Zároveň se potvrzuje, že je rozdíl podat nějaký řekneme 20 min výkon za čerstva po sundání chladicí vesty, nebo po několika hodinách, energetickém vydeji a v teple
Bavily mě ty spekulace po časovce. Přijede celkově 4., 50s na mistra světa, 25 na Jonase, což je na časovce v klidu výsledek, žádný drama, a všichni oči na vrch hlavy, co se děje.
Mě tak nějak přišlo, že tu časovku jel vlažně, ani se nesnažil o dokonalou aero pozici a možná se na ní ani moc nepřipravoval, tak to třeba ani nechtěl hrotit :)
Možná si ráno před časovkou zapomněl zobnout. To se stává…
Aby byl o 50wattů lepší, když je o 100wattů dlouhodobě dál než ostatní?
Spíš to nemá zapotřebí a ty jsi drzej a ubohej zobák…
Spíš to vypadá, že sis zapomněl zobnout ty.
Byla to nezvyklá situace, proto se o tom psalo. Ale jak je vidět, vše je při starém. Vinge bude na Tour bojovat, byť asi marně, ale Remco je pořád mimo hru o vítězství. Pokud se ti dva nezraní nebo neomarodí.
Správný krok, palec!
Nechápu proč se to nevozí na všech profesionálních závodech v této době. Kór po tom co se stalo loni na MS. UCI jenom zakazuje všemožný blbosti ale místo toho aby se věnovala vice bezpečnosti a přinesla nové opatření.
Presne. Nechapu, ze to uz davno nemaji. V tech rychlostech, co jezdi muze byt nebezpecny jakykoliv pad. Takhle by o nem vedeli temer okamzite. A vazit to asi uplne moc taky nebude…
Vaha par set gramu je jedno, kdyz je to pro vsechny stejne… Uz ted maji povinne vybrani zavodnici ty male kamery.
Tak co dnešní etapa? Vyhraje Pogi, nebo Strong, nebo Tadej, nebo ten Slovinec? Bude to každopádně napínavé…
Kdo vyhraje dneska, vyhraje i 19. etapu na TDF
Takže kdo? Pogi, pogič, Tadej, Slovinec, mimozemšťan,nebo milenec Uršky? Bude to drama až do konce… já tipuju toho sympaťáka Tádu…
No podle těch záporných reakcí, tady Táďa asi moc příznivců nemá…škoda…i když, ani se nedivím… já mu to vítězství přeju. Už si zaslouží konečně vyhrát
Za ineos tam nekdo jede? Nebo i tour vzdali?
Pravidla k hovnu, 40 rodla jsou běžný minimum a větší ráfky se skoro nevozí, krom disku na časovku. Zajímala by mě ta „bezpečnost“, užší rodla se krom aero vozí kvůli lepšímu pobybu v balíku.
Resi nesmysly. Ja teda vozim riditka 38 dele, nez to zaclo byt popularni kvuli aero. To je jako by predepisovali, jak ma kdo mit dlouhe kosti :D
Já vozím 38 zhruba 12 let.
Resi spoustu technickych veci ohledne kola a tohle je jen dalsi z nich. Pro vsechny je to stejne. Pro lidi mimo UCI jim pravidla UCI mohou byt ukradena a mohou si jezdit na cem chtej.
A co ženské? Ty většinou nemají ramena jak chlapi?
Pro ne je to take pro vsechny stejne, ne? Mohl bys argumentovat tim, ze proc musi zeny dodrzovat stejny limit na hmotnost kola, kdyz jsou vetsinou mnohem lehci nez muzi. Proste tak tak to je.
Akorat hmotnost kola nema potencialne negativni efekt na jejich zdravi. Stejne jako u mladeze. Maji proste uzsi ramena a siroka riditka pro ne nejsou dobra i ze zdravotniho hlediska.
Jako ze 2 3cm jsou rozdil? Kolik vozej zeny riditka na mtb?
Mtb riditka sem vubec netahej. Ty se drzi s uplne jinym postavenim ramen, kdy vetsi sirka nijak nevadi.
Jinak si zkus dat ruce pred sebe, jak bys drzel volant v pozici 9 a 3 hodin, jaky poznas rozdil, kdyz das ruce bliz a dal od sebe.
Taky se muzes jit zeptat bike fittera, jaky rozdil muze udelat par cm. Nebo zenske. ;)
Jak pises, neni problem v siri riditek, ale grometrii kola. Tak se geo zenskych kol prizpusobi zenam, aby jim sirsi riditka nevadila nebo naopak, budou jezdit jen vetsi zeny. Ps: jeste jedavno se u zen i muzu vozila bezne sirsi riditka.
To pravidlo je, že šířka v nejširší části ( spodky oblouků ) musí být širší než 400 mm měřeno z vnějšku – což je reálně 38 mm. Soudím, že toto pravidlo chce eliminovat úlety typu 28 mm široká řídítka…
Jeste dulezitejsi je druha cast pravidla, ktera rika, ze nejmensi vzdalenost mezi pakami musi byt alespon 320 mm. Kdyz das paky uplne rovne na 380 mm riditka (c-c), budes tesne pod limitem.
Nechápu, jak se někdo může poskládat na 38, já měl 2× chvilku 42 a i to bylo pro mě nekomfortní, beru jedině 44, ale já su prostě stará škola, mně už nikdo novým kouskům nenaučí! :-D
Já jsem rád, že se nebudou vozit ty časovkářské helmy v hromadném závodě. Na to se nedalo koukat.
Tak dnes obrovské překvapení. Toho vítěze etapy na Dauphine sem fakt nečekal. V suchém tričku, v sedě, s prstem v nose, a plný chemie. Tadeáš
Ještě že se toho nedožil Cioran.
Ten byl vždycky velkým kritikem těch,cituji: bohatých zparchantělých týmů, které vyhrávaly Tour jak na běžícím pásu.
Na to, že je krysík v nejlepší formě za poslední roky, a pogastrong naopak ještě stále není vyladěný, jak sami prohlašují, tak to na Tour bude fraška, vraždění neviňátek. Bude to zajímavý souboj o druhé místo na pódiu v Paris.
Pláčeš moc pěkně, ale na špatném místě. Musíš si jít stěžovat do kostela, mešity, synagogy, případně na nějaké pohanské obětiště. Pogačar totiž není běžný člověk a zavodník. Je to dárek od Vesmíru panu Ernestu Colnagovi za poctivou celoživotní práci.
Myslíš, že Lance Armstrong byl taky dárek Vesmíru Dicku Burkemu, za to že vybudoval firmu Trek ze stodoly ve Wisconsinu až mezi top značky? je to možné
Mě to vždycky připomene ten s seriál křeček v noční košili. Jak si tam Nárožný čichnul ke kouzelné kytce z vesmíru, a vyhrál Wimbledon. Řekl bych že pogastrong má taky doma takovou nějakou kytku
Každej člověk je jinej. Podívej na Afričany jak běhají 20km, maratóny…taky se obávám dne kdy nekdo přiveze do Etiopie kolo :D to bude po tadejovi
Než se na tom kole v Etiopii naučí někdo obstojně jezdit, bude Pogačar dávno na penzi.
To je mylná představa. To je úplně jiný sport, úplně jiné fyzické předpoklady. Proto se Afričani v cyklistice neprosadili.
No, Afričani neprosadili, froome, girmay, impey, meintjes, už něco v profi pelotonu dokázali. Asi víc než třeba Asiati
Jo zrovna Froome je typický černoch. I když o běh se pokoušel :-) Jinak jestli ti nedošlo, kolega myslel země, které jsou známe jako líheň běžců.
Bylo psáno Afričané. Né líheň běžců. To už je subjektivní a nejasný ukazatel. A froome se narodil a vyrůstal v Keni. Takže je to Afričan. A dokonce z líhně běžců
Nebyl spíš z Antil? :-)
Kdybys přečetl ten komentář až dokonce a neskončil Afrikou:
„…taky se obávám dne kdy nekdo přiveze do Etiopie kolo“
Oni ty kola tam jsou. Sice žádný velký rakety ale něco tam mají. Spíš by bylo potřeba pro ně aby tam někdo přijel a věnoval jsem jim tam s tréninkem apod.. A ty nejlepší by dostali šanci v Evropě. Což nějakým způsobem fungovalo v centrále UCI v Aigle ale jak dobře to pokračuje momentálně nevím no.
Asi tam kolo znají, ale mají k němu trochu jiný vztah
To šlapání na boso a koza v košíku jsou nejvíc! :-)
Škoda, že ty nemáš doma kytku, která by ti zvedla IQ alespoň na 85.
Trek je proti Colnagu jen obyčejná tuctová americká masovka. Stejne jako KIA nebo Dacia klidně mohou vyrobit špičkový sportovní vůz, ale nikdy to nebude Ferrari…
Ani IQ nad 85 u něj nepomůže… U něj je to povahou.
Píšu úplně stejně jako před lety se tady psalo o froomovi a sky. Podle tebe tedy 95% místních pisálků má IQ pod 85 a špatnou povahu
Nevím co tady kdo psal a je mi to úplně jedno. Každopádně nález měl, astma mám i já. Asi by jsem měl užívat salbutamol. Dopadlo to jak to dopadlo. Jako v tenise… Pokud se dobře pamatuji, tak ho nechtěli nechat jet ani Tour a dost cyklistů jeho nepotrestání kritizovalo.
Co tam máš dál ?
Teda takovýhle mezery ve všeobecných znalostech? Kytky byly v Létajícím Čestmírovi. V křečkovi vlezl zmenšenej Sloup do hlavy Satinskýmu.
Cio opustil tento svět? Doufám, že jen B-F.
Zítra jede Bardet poslední den své kariéry. Nechá mu pogastrong tu etapu, jako pán psovi ohlodanou kost? Takový malý dáreček…? Ale asi né, profíci a kanibalové dárky nedávají
tvl dej si nějaký studený obklad na hlavu, to horko ti nedělá dobře.
Slo by nejak vypnout to zobrazovani komentaru od toho idiota? Nebo to jeste na BF nenaimplementovali?
To už jsem chtěl rok zpátky. Ty jeho výblitky to je fakt něco. Ten člověk je těžce zakomlpexovaný.
Tak blokování, cenzůrka se ti zachtěla? A co píšu špatného? Od včerejška píšu, že dnes pogastrong vyhraje. A vyhrál. Držím se tématu vlákna, jako spousta ostatních kteří třeba ve vlákně o Giru řeší úplné sracky mimo téma. Je fakt že dnes se trochu nudím, tož si tu píšu. Nikdo tě nenutí reagovat. Třebas celou zimu jsem na BF nenapsal ani slovo.
A, pokud se ti chce, můžeš mě nabonzovat správci. Ovšem, nejsem vulgární ani sprostý, tak nevím za co by mi smazal koment…? :-)))
Ja te nechci mazat. Ja te jen nechci videt. Bez si psat do nejakyho jinyho tematu, kde se tvy komemtare mekoho zajimaj.
Dopouštíš se trestného činu pomluvy. Nebo máš nějaké důkazy, že používá nedovolené prostředky?
Kdo si myslí, že se nic nesype, je fakt naivní, ale samozřejmě to nemusí být (teď) zakázané. Ale nejvíc mě baví spekulace o Pogačarovi, který celý jaro drtí klasiky pod drobnohledem, ale Jonas už druhý rok za sebou někde uklizený bez závodů „se zraněním“. Ten Visma scénář s Jonasem, mi přijde už fakt divnej. A to jsem spíš fandil dřív Dánovi.
Jako to, že se Jonas loni málem zabil na Baskicku, není dostatečnej důvod proto jet míň závodů? A že se spekuluje hlavně o Pogačarovi je tak nějak logický. V posledních dvou letech je v úplně jiným vesmíru než zbytek peletonu a jezdí w/kg jako Lance (ne-li víc).
A letos ručička viď.
Se málem zabil na baskicku a pak byl na kousek druhej na Tour za Pogačaram. Jako rozsekal se, to jo, ale furt podezřívám Vismu, že to patřičně nafoukli a dostal náležitou péči s medikací. Se zeptej Beranala, jaký to je se málem zabít a jak rychle se po tom vyhrává Tour. Chápu, že dostanou úplně jinou péči než já, když se připlazím na ambulanci, ale ve světě kde rozhodují detaily najednou nevadí mít obrovský tréninkový i zdravotní manko.
Ne, letos měl i otřes mozku. A kdyby jel Katalánsko, jak měl původně v plánu, tak měl mimochodem před Tour víc závodních dní než Pogi. A letos chce jet Tour i Vueltu. Co se týká loňska, tak tréninkový manko se evidentně projevilo, ve třetím týdnu rupnul. A vůbec, mělo by být jedno jak často závodí, WADA je snad testuje dostatečně i mimo závody. Ostatně to, že Lance a spol. málo zavodili je mýtus, objel za rok víc závodu než Pog, jen bral většinu jak trénink.
Stalo se to na záčatku dubna, byl mimo asi tři týdny, pořád měl dva měsíce na přípravu. Pogi mezi tím lítal po Itálii, což bylo do tý doby považovaný za neslučitelný s tím, aby jel pak na Tour na GC… Ale prostě mi přijde zbytečný kritizovat Jonase, že závodí míň. Klasikář z něj nebude nikdy, a jestli jede dva přípravný etapáky, nebo čtyři, je tak nějak jedno… A v komentáři výš naznačuješ, že se dopuje, ale není to zjistilený a nebo ani zakázaný. Tak v tom případě je pak úplně jedno jestli závodíš, nebo jseš někde uklizenej.
Mit vyjimky, byl by toho dnes plny internet.
Jediny co neplati je moznost uziti jehel pri lecbe-tezko te treba budou pred operaci uspavat kladivem…
jaký výjimky, můžeš být konkrétní? A co se uklizení nějak týče, jsi úplně vedle. Na lidi, jako je Jonas, se prostě kontrola posílá pořád.
Co se Remca týče, nástupy nedává ani v nejlepší formě, na to prostě není ani typ, ani na to, podle mne, zase až tak netrénuje. Závodí prostě jinak.
Uklizení je taková dětská představa ;-) Zažil jsem antidopinkovou kontrolu německý lyžařky, v místě kam ani autem nedojedeš :-) Naopak mi přijde, že čím větší prd.l nahlásí, tím je to pro ně lákavější :-D
vidím to dost podobně, ale chytám mínusy :-)
Hodně zašítá místa, typicky někde daleko v horách v Jižní Americe nebo v Africe fungují. Když tam dopingový komisař docestuje, ví se o tom minimálně den nebo dva předem. Pro microdosing dostatečně bezpečné.
Takže jezdec s celým týmem ztratí 3 dny na cestě někam do řiti, aklimatizace, nedostupnost čehokoliv kvalitním jídlem a postelí počínaje, bude tam trénovat na polňačkách, kde neví, jestli ho někdo normálně nezabije aby mu sebral kolo nebo jen tak pro zábavu, pak 3 dny zpátky, aklimatizace a 3 týdny léčby nějaké exotické choroby.
Krom toho i v úplný pr… se vždycky už najde někdo, kdo má mobily a internety a někde tě cvakne, protože sice neví, kdo seš, ale vypadáš jako exot. A celej svět se stejně bude ptát, co a proč ta Visma v takový díře dělá…
Ne, je to přesně naopak: Net je denně plněj fotek nebo údajů z aplikací závodníků, takže kdybys chtěl, dokážeš je vystopovat 365 dnů v roce. Buď závodí, nebo jsou na tradičních kempových místech nebo jezdí kolem baráku.
I kdyby jeli někam do exotiky, musí to předem nahlásit, kde a kdy se budou nacházet. Takže se neschovají.
Kamaradovi prisla dopingovka, kdyz se zrovna lecil z tezkeho urazu.. myslim si, ze oni fakt nereseji v jakem stavu clovek zrovna je nebo kde se nachazi.
V jakým jsi stavu asi neřeší, ale místa pobytu hlásit musíš ;-) Nevím jak moc se to změnilo, ale cca před deseti lety byl v Německu sytém, kde jsi měl uvedený stálý adresy: trvalý bydliště, školu nebo zaměstnání a obvyklé místo tréninku. Pokud jsi někam odjížděl musel jsi to zapsat do přechodných adres včetně doby pobytu.
Jasne, mista hlasit musi. Kazdopadne me to prijde jako mega hnus, kdyz clovek lezi nekolik tydnu v nemocnici a hned co se dostane domu, tak mu prijde kontrola.
Verim tomu, ze za sportovcem dopingovka prijede kamkoliv.
Tak znova, už sem to psal, chápu, že to berete doslova, ale myslel jsem to nadneseně, prostě Jonas nikde, pak přijde a jezdí druhej. V tý konkurenci je to prostě zvláštní. Jasně, že musejí hlásit místa, Evropskej cyklista se moc neuklidí, ale představa, že se tohle ve sportu neděje je celkem mimo. Ruský atleti tohle dělali furt. Číňana někde v sudu s rejží asi taky úplně nezkontrolují.
Ze nejezdi zavodi a pak zaleti, na tom bych nevidel nic zvlastniho. V dnesni dobe, kdy je trenink maximalne meritelny muzou zavodaci startovat i bez zavodnich kilometru a zajet skvely vysledky. V tomhle se doba hodne zmenila.
Kazdopadne u Vismy se mi v lonske sezone nelibily ty kecy okolo Jonasovo stavu, ze ma treninkovy vypadek kvuli zraneni a bla bla bla… Snad vetsine bylo jasne, ze kdyz na Tour startuje, tak bude pripraven. Bylo to za me ubohe blafovani.
Ale on objektivně obrovský tréninkový manko měl a nebýt toho, že je už v základu fakt úplně jinde než zbytek světa kromě Pogiho, tak se plácal někde s Bernalem.
Ale míra zranění Bernala a Vingeho byla zřejmě nesrovnatelná. Už podle doby, kdy se jeden a druhý vúbec vrátili na kolo.
Nepopiram, ze nemel treninkovy vypadek, rozhodne mel. Ale je to zavodnik, ktery je lidrem v obrovskem tymu a cekaji se od nej velke vysledky. Neni tam od toho, aby jel Tour jen ,,zkusit”. Tyhle kluci jezdi zavody primarne vyhravat. Kdyz ho tym na start postavil, tak vedel, ze je schopny podat velke vykony a zabojovat o velmi dobry vysledek.
Tým ho tam postavil, protože za něj nemá plán B. Hele tady se můžeme dohadovat do nekonečna, jestli to bylo od Vismy košer nebo trochu dramatizovali (to dost možná kvůli sponzorům ano), nicméně Jonasovo vážné zranění a z toho plynoucí tréninkový výpadek tam byly zcela prokazatelně.
Ano. Rusove. V dobe, kdy se do Ruska nemohl komisar nepozorovane dostat. Protoze to kryl stat.
V sudu s rejzi asi muzes sypat, ale ten cyklista musi hlavne jezdit. A Vingegaard kdyz je denne 5h na verejnych silnicich, tak proste neni zasitej. Nikde.
To, co popisujes, je diky jeho obrovske zakladni vykonnosti a tomu, ze uz se dnes dokazou pripravit i bez zavodu.
Ja myslim, ze je Lance bral treninkove i co se tyka zobani… Proste byl cistej (aspon v kontextu doby) a „peakoval“ jen na Tour.
Jenže Pogačar, narozdíl od Lanců, Froomů a Vingegadů, jezdí závody a jezdí jich hodně.
Rozdíl není ani v tom množství závodních dní, ale že Pogič jede všechno na výhru.
A to je přece sympatický. Já to ježdění závodů za účelem tréninku moc rád nemám.
On tam jede potrénovat, akorát mu nikdo neuvisí a vyhraje, ostatní moc nedávají jeho tréninkové tempo, :-D.
Opět nechápeš obsah toho co jsem psal. Já jen chtěl možnost, že by se mi nezobrazovaly tvé příspěvky. O mazání jsem nic nepsal. Jestli se nepletu, tato možnost tady kdysi byla.
Ocenili by to i jiní
Řekl bych že naprostá většina.
Nechceš se smazat?
Dneska by mu ji možná i nechal. Ale smázl ho tým, ve kterým strávil 10 let a vyjel jim nejvíc úspěchů.
Ale chápu, že P11 v etapě je asi pádnej důvod…
Lídr Decathlonu se posunul z 8. na 6. místo celkově.To byl ten hlavní důvod. Pro ně jsou ty body za umístění důležité. A pro 18 letého kluka být šestý na Dauphine je splněný sen. Třebas Pogačar v 18 jezdil třetí ligu na slovinských etapácích
Ten Seixas bude za dva roky, až mu skončí smlouva, hodně žhavé zboží. Snad ho nezlákají petrodolary arabáčů, a nedopadne jak Ayuso a spol
Slo jen o Jorgensona. Dunbar uz byl daaavno hodiny pozadu. Navic do cile dalka jako prase a Armirai polomrtvej.
Kdyby se schoval, mohly nastat 2 veci: jelo by UAE nebo Visma a stahli Bardeta stejne. Nebo by se zastavili, Armirai by udrzel kontakt a tahat mohl pozdeji, kdyz uz by byl Bardet daleko.
Navic Decathlon je v klidnym stredu tabulky. Kolik bodu by jim prineslo 6. vs 7.flek?
Vuci ikone tymu to bylo proste blby, a karma jim to dneska vratila.
Ale kluci z ineosu zase moc hezký. Rozvěsili to jak prádlo na šňůru, akorát holt byli víc vzadu…
Dneska před poslední etapou kariéry udělal celý peloton Bardetovi slavnostní špalír.Byl z toho dost na měkko
Jo, jo, pěkný.
Úžasný, Romain bude chybět
Jsem čekal radostné oslavy, nebo alespoň slova uznání, že to Pogačar nechal Vinegaardovi. :-)
Pogacar tusim ani hlavu neotocil, len si kludne slapal ako na vylete. A Vingegaardovi trvalo 3–4 sliapnutia kym pochopil, ze tym nastupom sa no.. trochu strapnuje.
Mně skoro připadalo, že se Tadej s Jonasem domluvili. Ať si Jonas jede svoje tempo na co má a Tadej mu bude střídat.
Hlavne to nechal Martinezovi.
A ten to s pomoci motorek dotahl :-)
Jj, dneska nechtěl bejt za kanibala a jen si v závěru vytočil nohy, nejspíš ani nemusel na válce :)
Na válce fakt nemusel, když není zítra etapa… :-)
Jo, kámo, úplně s tebou souhlasím – Pogi fakt nepřepnul a bylo to znát. Na té koze působil trochu ztuhle, jako by tam ani nechtěl bejt. Vinge mě dost překvapil, ruce jak z granitu, fakt je vidět, že přes zimu nelelkoval. A Remco? No klasika, střela jak sviň. Ale hele, možná Pogi fakt jen blafoval, nebo se mu něco nezdálo – že ani nedal rozhovor, to je dost netypický. Každopádně – někdy prostě poznáš, kdo jede srdcem a kdo jen plní plán.
Merci, další bourák končí! :-(
Merckx 80.
Simmons dnes emotivni vyhra. On byl za Ginem kdyz se rozbil (vcera 2 roky co umrel), videl to, pomahal a pak malem skoncil s cyklistikou za to psychicky nedaval.
Ginova mama pry byla na startu-ted se jezdi pobliz jeho domova…
Vostrej týpek! :-)
Ten Dan je opravdu UltraPako ;-)
Není to síce profi ale je to po trase TdF…
6k km+ a 50k+up za 23 dní? Držím palce!
Aha, já sem nedal ten link :-)
Danda je hustej týpek :-) Ale mimo to i velký a skromný člověk. Bude muset dát okolo 300 každej den, aby tam byl dřív.. Fandím
A co by pak byl Tadej ?
tak to snad porovnáváš neporovnatelný ne?
Tak, tak, myslím, že Dan je větší „pako“! :-D
jen jestli zde nedošlo k záměně – Čech Dan x Dán Jonas :-)
Možné to je :-D
vidíš, to mě nepadlo, mám za to, že UltraPako je jenom jeden, ale dává to smysl i jak píšeš.
Opravdu řeši chujoviny! ;-)
Nasadí krytku na 10z pastorek a „vyřešeno“ :D
Z dnešního úniku na TdS
Pavel Novák dnes vyhrál etapu na Giro d'Italia Next Gen. Což je jeden z největších závodů do U23 a celkově je třetí.
Že by se nám tu rodil nový jezdec na celkový pořadí v etapových závodech. Doufejme, že se mu pak podaří dobře přerod do mužské kategorie.
Velka parada! :)
Almeida si v posledních 3 etapách pěkně dojel pro vítězství ve Švýcarsku. Možná být lídrem na Giru namísto nemastných neslaných Ayusa a Tora, tak nemuseli Arabové tak neslavně prohrát.
letos byla TdS tratí i obsazením slabota
Obsazení snad, tím, že se hlavní favorité potkali na Dauphiné, ale proč tratí? Byl to hezkej a těžkej závod.
Nemám porovnání bo jsem to sledoval poprvé, ale byl jsem příjemně překvapen, přenosem, tratí i vývojem závodu. 2× betonový výjezd na Santa Mariu byl super.
Almeida neumí třítýdenní etapáky. Ve 27 nevyhrál ani jeden, jednou pódium za třetí místo.
Ayuso a Toro je umí? Kolik jich vyhráli?
Torovi je 21…
jedeš v dobrým matroši teda. Ayuso zatím dokončil jenom 2× Vueltu, sice 3. a 4., ale jinak nic. Almeida proti tomu všechny GT objel, dokončil a na každé má výsledek v TOP5, z Vuelty bednu.
Vůbec neřeším, že je to daleko loajálnější a spolehlivější závodník než Ayuso.
Almeidu nemuzes poslat nekam, kde je obcas pod +20 a nedej boze prsi. O tom, ze by na sektor najizdel ze 134.figury a rozsekal se po 20 metrech, nemluvim vubec.
Ale prave kvuli jeho loajalite ho potrebujou v plne sile na Tour.
3× co dokončil Giro a to nejhůře šestej. Odkud bereš tu svoji teorii, když už celkem jasně prokázal, že GT na bednu je schopnej jet a to i zrovna na na počasí nejdivočejším Giru? Nemluvě o tom, že ty první výsledky za QS tam vždycky zajel prakticky bez podpory.
Navíc jedno Giro musel na štěrku čekat na pana fotbalistu( takže na sektorech nebyl marnej) , kdyby jel na sebe, možná by to bylo i na2 flek.
Ktery Giro bylo to nejdivocejsi na pocasi?
Např 2023. Almeida 3. Pršelo tak minimálně polovinu dní (a jakože celý dny). Museli někde měnit i trasu kvůli sesuvům půdy.
Ok. Tady jsou vysledky. Muzes mi rict, s kym krome Roglice (rozmlacenyho, na hranici dnf) a veterana Thomase (po Tour 18 kazdou zimu s hrubou nadvahou, zadny relevantni vysledek) by jeste mohl prohrat??
No to ti psát nebudu. Tvůj post nesl jiný sdělení – ALmeida nezajede nic, když není 20+ a nedej bože prší… Takže tady máš příklad, že tvůj post byl úlet. Almeida rozhodně nemůže za to, že ten rok odpadlo spoustu lidí na Covid. Prostě chcalo, byla zima jak kráva, neonemocněl, nerozsekal se, a dojel 3. na Giru. Takže tak.
No pro mě to je na lídra UAE nic. Porazit Pinota s Dunbarem…jako nemyslím, že tam jeli s tím cílem a i sázkové kurzy říkaly, že si to má rozdat s Rogličem s ostaníma na komparzu. Tak máme jen jiný pohled na věc, no :-)
kdyz top10 da Kamna s odstupem pod 8 minut, kteryho pousteli do uniku, pac je nulova hrozba na GC. To dost ukazuje
No, musím uznat fail, spletl jsem si ho tady s Remcem :-))
Fér říct, že byl teda kurzově až za Remcem a Roglou, zhruba na úrovni Thomase a Tao. Remco i Tao odstoupili když byli v GC před ním (ano, na to se nehraje), ale jak říkáš: vzhledem k okolnostem bylo 3. místo prostě už povinnost, skončit v tím, co zbylo, níž, by byla regulérní ostuda.
Torovo umístění naopak hodnotím vzhledem k okolnostem a jeho věku jako zajímavější, i když i on je poziční tragéd. Ale skills má ohromný, výbušnost neskutečnou a v TT se dá zlepšovat.
Tak nevím, když napíšu, že Geoghegan Hart sice vyhrál Giro, ale totálně „zoufale“ obsazený v Covidovym roce, tak jeho výsledek obhajuješ, tady Almeidův výsledek v silnější konkurenci shazuješ i přes to, že ti MichalOld vyvrátil i tvůj argument o vlivu počasí na něj. :))
Hart sel do zavodu s kurzem @250.
Almeida @12. Na T3 mel @2.5.
Chapes ten rozdil?
A chapes, ze to, kdyz o nekom napisu, ze je v desti marnej, tak to neznamena, ze prohraje i s moji tetou??
Letos v zime jako top top favorit projel Nice na cele care.
Sázky jdou mimo mě.
Řeším to, že Hartovu výhru na Giru jsi komentoval tak, že prostě byl v závodě nejrychlejší, takže zasloužená výhra (což nepopírám), bez ohledu na slabou konkurenci.
U Almeidy ale na naopak silnější konkurenci ohled bereš a shazuješ ji – co má společnýho Thomasova údajná zimní nadváha se závodem končícím 28.5., netuším. Nevím, jak by si vedl s tvojí tetou, ale na Giru 2023 prohrál pouze s vítězi (vícenásobnými) GT.
Sazky=pravdepodobnost.
Kdyz vyhraje MS v krosu Boros, bude to brutalni nadstandard a asi nereknes, ze MVDP nejel a Wout mel defekt, takze vlastne vyhral diky slabe konkurenci.
Naopak pokud MVDP skonci treti, tezko budes rikat, ze prohral jen s Nysem a Woutem, ale prece porazil Sweecka nebo Eliho, takze dobrej vysledek, ze?
To je cely. Almeida zajel, co musel (vzhledem k tomu, jaky mel tym atd)
Almeida je fajn borec, ma vysokou vykonnost ale ja hodnotim jeho vitezny potencial a tam poukazuju na jeho slabiny kvuli kterym nema takovy vitezny potencial gt-opet v kontextu ambici nejlepiho tymu sveta.
Pokud MVDP skončí třetí, tak je to zklamání a špatnej výsledek, pokud dojede Almeida třetí na GT, tak je to dobrej výsledek a zároveň patrně maximum, na co má, takže tady se shodneme, viz tvůj poslední odstavec. Uvidíme, třeba Pogi Vueltu nepojede a pojedou na Almeidu :).
No Pogi Vueltu nepojede, ne? S Rwandou se to moc kombinovat neda.
Moc jsem to nesledoval, ale Rwanda se nezrusila? Je prava, ze v mainstream zpravach zadne info o valce v Rwande neni.
No v oficiálním programu ji nemá (to neměl do poslední chvíle ani Roubaix), ale visí různě články, že by ji jet měl (byť celkem starý – únor, březen), zároveň ale, že chce obhájit duhu, což opravdu dohromady moc nejde, tak nevím…
Zase plácáš neověřené nesmysly vycucané z prstu. Almeida jel 8× GT. Z toho 2× nedoncil, jednou devátý, jednou šestý, 3× čtvrtý, a jednou, jak píšu, byl na bedně, třetí. A ta bedna nebyla na Vueltě,jak tady lžeš, sle bylo to giro 2023
jo, uklep jsem se s Girem, což ovšem nic nemění na tom, že má zajetý slušný výsledky, který dost jasně ukazují jeho růst a spolehlivost.
Proti tomu del Tor s jednou Vueltou loni (36.) a úplně nespolehlivej Ayuso sice třetí a čtvrtej na Vueltě před 3 a 4 lety, aby následně nedokončil Tour a letos Giro.
Almeida z těchto tří jedinej dosahuje konzistentně dobrých a zlepšujících se výsledků. Tečka. Jedinej důvod, proč nejel Giro je to, že ho potřebují ve špičkové formě na Tour. Rozhodně ne to, že by na to neměl.
Torovi je 21 let. Nikdy nejel gt jako lidr. Letos by mel sanci kdyby uae nebyli koko a nedelali takticky krpy jako ze poustel Ayusovi bonusovy sprinty nebo ze ho sjizdeli na gravelu.
Tady moje basnicka k Giru, kdyz uz se k tomu vracime:
https://www.tipsport.cz/…olati/113668
Ja nezpochybnuju, ze Almeida je dobry jezdec. Ale bavime se o tom, ze uae musi jet gt na vyhru. Ze je nekdo stabilni T5 bourak je hit pro Astanu, ale ne neco, z ceho by meli bouchat sampus v uae.
Je mizerny pozicne, technicky a labilni v zime. Famozni domestik, tempar, to 100%. Ritchie Porte 2.0.
Ayuso ma vetsi vitezny potencial, jel mladsi. bohuzel je dement pro kteryho nebudou jini chtit pracovat, a psychicky labil.
K vaší diskuzi se nepřidám, ale ten blog na tipsportu jsem přečetl jedním dechem, moc hezky napsaný.
Chválím, pěkně napsaný příspěvek na Tipáču! ;-)
Hele debata byla o tom, koho tam měli poslat jako lídra a kdo má lepší předpoklady podle výsledků. Že zazáří Toro takovým způsobem, nečekal, myslím, skoro nikdo. Že dost pravděpodobně vybouchne Ayuso, zase celkem určitě mnozí.
Určitě se shodneme na tom, že Almeida není leader první volby, ale jsem si dost jistej, že letos na Giru by Yatese ujet nenechal :-)
Ok, dám na tebe, a v tipovačce na Tour natipuju Almeidu do pátého místa celkově. Když to je jeho standart na GT, a vždycky dojede do pátého, jak tvrdíš,jeví se mi to jako tutovka. Předpokládám, že i ty se budeš držet svých znalostí, a dáš ho tam…?
Agente než to podáš, přečti si ještě jednou a pomalu to co napsal ;-)
Souhlasím. Ayuso byl lídr první volby s ohledem na potenciál. UAE tam jelo ten závod vyhrát, nemůžou mít jinou ambici, to je jasný. A ano, já ho do tipa na GC nedal, protože jsem viděl moc velkou šanci, že to dopadne jak to dopadlo. Almeidu bych asi do T5 dával. Oni by potřebovali naklonovat ty 2 dokupy, pak by měli něco, co by se vzdáleně mohlo blížit Pogačarovi.
A ano, Toro to nezvládl takticky…jenže u takhle mladýho kluka to jde za týmem – zkušenej mazák by nepotřeboval radu do ucha, zajíc prostě neumí vyhodnotit situaci sám (resp taky si to netroufne vzít na sebe) a poslechl blbý noty, DS měli panickou hrůzu, že když pojede za Simonem, tak ho pak Carapaz zválcuje.
Ayuso myslím odejde. Už loni mu dali kouř za tu Tour, letos má zbytek roku program úplně mimo jeho ambice, v Movistaru mu bude dobře…:-)
O víkendu je mistrák, tak kdo to letos urve? Bude to Mates? Bude dres zase k vidění ve world tour? A nebo bude někdo těžit z převahy svého teamu?
Bojím se, že to zase urve někdo z Elkova nebo ATT, přece jenom ta týmová přesila je obrovská, přál bych to však Matesovi, ten nejkrásnější dres na světě by měl být za mě vidět na top podnicích! ;-)
Nebo Pavel Bittner ten by ho hned mohl vyvézt na Tour.
Bitner jede Tour?
S velkou pravděpodobností by měl jet
Tak časovka je asi jasná a hromadný závod bude loterie. To převýšení není zas tak moc.
Tady https://majstrakcc2025.sk/ jsou startovky, ale výsledky časovky tam na rozdil od https://www.procyclingstats.com/…/2025/result a https://www.procyclingstats.com/…/2025/result ještě nejsou…
Další info je i na https://www.facebook.com/…vacyklistika .
Nejrychleji jsou výsledky tady https://www.cyklistikaszc.sk/…ika/kalendar jen je potřeba obnovit celou stránku než si člověk stáhne aktuální verzi výsledků. Pořád se přidávají další kategorie. V juniorech to RKCA pěkně pobrali.
Hih, Future Racing! :-)
Tak ale úplný ořezávátko jistě nebude, když se kvalifikoval na MS v gravelu a tam už je teď taky velice slušná konkurence!
ve 35 to chce odvahu vlézt do profi pelotonu, ale beru to spíš jako promo týmu a propojení 2 (na první pohled) neslučitelných světů. bude zajímavé sledovat jeho výkonnost.
Za mě bych radši vlezl do profi pelotonu než na tu nadupanou mašinu na okruhu?! :-)
Jj. Ta by ti vytrhla ruce z kloubu :-D
To já taky, navíc bych z nějakého ohrožení svého zdraví nebo těch ostatních vypadl pár km po ostrém startu. Na moto okruhu bych se zeptat se motal mnohem déle.
Myslím, že není ani první.
Start letošní, 112. Tour de France se blíží, je na čase spustit samostatné vlákno. Všichni fanoušci srdečně zváni :)