Sezóna ještě zdaleka neskončila a původní topic už nabobtnal, tak tady je druhá část. Čeká nás Okolo Polska, Czech Tour, na plzeňsku West Bohemia Tour :-), Vuelta, klasiky v Kanadě, mistrovství světa, atd.
Kalendář:
Sezóna ještě zdaleka neskončila a původní topic už nabobtnal, tak tady je druhá část. Čeká nás Okolo Polska, Czech Tour, na plzeňsku West Bohemia Tour :-), Vuelta, klasiky v Kanadě, mistrovství světa, atd.
Kalendář:
Zítra začíná Okolo Polska:
Že jim to není blbý
Fakt úlet, takhle se ztrapnit na „hnojáku“! :-(
Dneska Vacek? Loni pekna vsehochut na stejnym dojezdu.
skoro :)
Škoda. Ale pro GC fajn.
Dneska klasicky scenar kdyz ma kontrolovat slabsi tym-ujeta vetsi a ne uplne slaba grupa, cely ted o tom, jestli nekdo ag2r pomuze.
Tak uae uz jedou. Doufam, ze Vacek dnes bude zase ve hre, ta etapa na Valonsku byla podobny „maly Ardeny“,dnes teda vyzivnejsi kopce, uvidime.
Tietema Rockets to začínají rozjíždět.
Tady i s rekapitulací o jaký tým vlastně jde
Nebyl už v historii unibet sponzorem nějakého teamu, ale kvůli tomu, že neměl právo provozovat hazart ve Francii nebo Beneluxu, tak je nikde nenechali jezdit?
V Belgii od 1.1. platí, že kasina, sázkovky a loterie nesmí sponzorovat sport (což je stejná cesta do kopru jako zákaz cigaret ve formuli-jiný byznys takový prachy nemá, sport je čím dá dražší=přibude týmů jako UAE, Bahrain, Astana…pokud je to lepší, ok). Jediný logický argument by byl zákaz sázkovek z důvodu že ten sport vypisují a mohlo by to nějak vést k hypotetické snaze něco ovlivňovat skrz známosti a vliv.
Ve Francii sponzora z hazardu mít můžeš, ale nesmíš ho ukazovat (proto Visma neměla Betcity na dresech na Tour – stejná kravina).
Výjimku má v Belgii Lotto jako státní loterie (třešnička na pokryteckým dortu).
Burgos. Taky bude sranda.
Del Toro asi začne nosit od dneška rukavice :)
Hodně hranatý nájezd do zatáčky a výsledek se zákonitě dostavil.
Remco do Bory :)
Je tak
Pro QS asi ok. Kořeny mají jiný. Za ty love přidat ke Stuyvenovi pár dalších bouráků a zase můžou být top klasikářským týmem se supersprinterem na Tour, jako dřív.
Má přijít ještě Van Baarle a Dainese.
Jo, Baarle, správně. Dainese? Zajímavé.
Nevím nevím, jestli udělal redbull dobře, aby jim kvůli tomu nepláchl Lipowitz
A to tam je ještě Primož. Ikdyž ten už pomalé dojíždí kariéru. Nevím do kdy má Lipowitz smlouvu ale měli by mu hned nabídnout prodloužení. Nechat si ho utéct by byla velká chyba. A kór když je to Němec.
Proč by odcházel, když mu koupili takovýho luxusního domestika a lektora na TT???
:-)
Btw: zdá se, že Roglič se chce zaměřit na TT ve Rwandě. Výborný tah a vůbec bych ho nepodceňoval!
A Remco bude nasrány, že nějaký Němec je lepší než on :D
Bych z Lipowitze zatím nedělal takovou senzaci. Má dva vyhraný závody, Czech tour a Sibiu tour. A v historii bylo hodně lidí, co v mladém věku zajeli bednu na grand tour, ale nakonec to bylo jejich maximum.
Si to rozdělí, Remco Giro, Lipo Tour, Rogla Vueltu (prodloužil údajně o rok).
To by mi davalo smysl. :) Ovsem pristi rok ocekavam na Vuelte Pogiho a tim padem vyrazne mensi sance pro Roglice. Coz je skoda, protoze bych mu jeste ten jeden zarez na Vuelte moc pral. Samozrejme ta Vuelta s Pogim jista neni, obzvlast jestli se bude zas tak hodne chtit zdimat v zacatku sezony na klasikach..
U Pogiho do Vuelty můžou vstoupit i další faktory – dokážu si představit, že, pokud vyhraje letos ve Rwandě duhu, bude chtít příští rok v oblíbeném Montrealu vyrovnat Sagana a dá si v srpnu klídek :).
Souhlas, i to se muze stat. :) Tech promnenych je v cyklistice strasne moc.. Kazdopadne Vueltu vidim u Pogiho jako logicky krok. V idealni pripade, ze by se na jare soustredil na mene jednorazovek, ktere jeste nevyhral.. tedy Milano San Remo, P-R. Pak by kombo Tour-Vuelta mohlo byt. To by byla idealni konstelace. Netvorit kazdy zavod, ktery jede, objet jich mene a nevezt zlutaka na Tour tolik dnu.
No nechme se prekvapit. :)
Tak tak, odevzdat žluťáka nejlíp hned Jonasovi! :-D
Oni tam mají ještě toho Hindley, ne? Evenepoel, Roglič, Lipowitz, Hindley, Martinez, Pellizari…trochu moc kohoutů na jednom smetišti
A lipovicovi letos končí smlouva…a někteří už ho vidí na příští Tour jako lídra RedBullu :-)) možná proto jel jak o život, aby si ho všimli agenti ostatních týmů…?
Protože kdyby měl jasný místo v redbullu, tak by se vyhrát bílej nesnažil :)
Nedá mi to nezeptat se, ale co ten Remco, že si rozmyslel ten Ineos? Vždyť to byla hotová věc. :-)
No tak se ho zeptej, ne? :-))
Mě by třeba zajímalo, proč ten Remko mění názory jako na korouhvičce? Prostě uplakánek a kecal…:)
https://www.sport.cz/…poel-5002647
Cituji:
Mám smlouvu do konce roku 2026 a hodlám ji dodržet. Smlouva je smlouva. Nemůžete jen tak odejít a říct ‚všechno nejlepší a čau‘. To se nedělá. Cyklistika není fotbal, kde dáte 200 milionů a můžete získat hráče," řekl Evenepoel
Uvidíme, ale podle mě to nebude pro RedBull zase až taková výhra.
ale když mě jít do ineosu, tak jsi tady jásal. Zatím to ovšem vypadá, že Ineos zase až tak moc netáhne :-D
Kdyby ho Ineos moc chtěli, tak ho zaplatí, peněz mají dost. Asi vyhodnotili, že na GT to není typ závodníka, a časovkářů mají na rozdávání. Ve 26 letech z velkých závodů vyhrál jen Vueltu… navíc problémový, ubrblaný
Takže za ty šílené peníze se rozhodli, že ne e…
Podle me do toho mluvil dost i Spesl a mozna prihodil i nejakou tu kacku.
no já spíš myslím, že ani za ty prachy se aktuálně do Ineosu nikdo moc nehrne, což je teda jejich dost velkej problém. Na to, kolik mají peněz, jezdí úplnou tužku.
Byl by to super tým pro astmatiky, jejich terapeutické zázemí je zkušené a má tradici. Vlastní pacienti jsou už zdraví, tak se nemají komu věnovat.
Šikovný kluci .....
Aneb jak se zbavit konkurence! :-(
Co to je teď za akci v Polsku? To tam byl velký pád? Zastavení závodníků…
Někdo z Bahrainu (Tiberi?) tam vypadal, že šel hlavou přímo do stromu…
Tak Tiberi ne, ale spadl i žluťák Lapeira a Vacek tam byl taky.
Snad to nebude nic vážného.
Vacek DNF :-((
Zřejmě slabý otřes mozku.
Ou nou :-(
Dneska moc pěkná etapa v tom Polsku.
Ano, jsi dement
Ano , je
Co je na tomhle pěknýho?
Snad bude v pohodě. Sezóna ještě neskončila. Turner na konci nedal nikomu šanci.
Turner pěkně, pořadatelé provar. Málo sanitek a když chci neutralizovat, tak nemůžu nechat dojet skupinu zezadu, ta měla obrovskou výhodu, myslím, že i Turner tam byl. Naopak to pohřbilo ty vepředu.
Zdá se mi to, nebo je v Polsku každoročně nějaký větší *******?
Nezdá. Taky jsem si to včera vybavil.
Tam mi to vůbec přijde kaskadéřina. Dost dojezdů mi přijde že jsou i do klesání a o to větší je pak ta rychlost.
Včera ve Walbrzychu dojezd mezi plastovejma šikmejma zábranama, z kterejch nic nečouhalo a jelo se cca 800?m do ho stoupání.
https://x.com/…894685589759?s=19
Dobra komedie.
Zoufalci z týmu Bahrajn, zatím mají letos jen 6 vítězství, tak to zkouší jak můžou, aby přidali další …:-)
Jsou ohledně toho nějaké konkrétní pravidla nebo jen doporučení? Mám pocit, že to tak bývá často, když se neutralizuje, že se to sjede. I když je to nefér.
Ano. I kdyz UCI si s vlastnima pravidlama moc hlavu casto nelame, ze.
Proč myslíš, že nelámou? Není tady spíš ten případ b, že neměli v té chvíli přesná data a proto se pokračovalo dál jako jedna skupina?
Když neměli data, tak jak měli vědět, jaký gap nechají čelu?
Jak to myslím? No z praxe. Který pravidlo říká, že se může přidělit jezdci čas jinýho pokud spadne mimo nějakou zónu – Froome, Porte, Mollema, Ventoux 2016. Kde je řešeno, že když půl balíku zabloudí, Gannovi seberou etapu protože jel dobře? Naopak Gregoiremu ji nechají když jiní zabloudí…Našlo by se toho víc.
O žlutých kartách ani mluvit nebudu.
Ty 3 před karambolem ujetý pustili o ten jejich rozestup dřív. Bohužel už nikdo nehlídal, jak se do čelnho balíku vraceli opozdilci a balík pak pustili se 40" ztrátou najednou.
Díky tomu a taky odpočinku, než se to rozjelo, vyhrál člověk, kterej už z toho balíků před tím karambolem odpadnul a pravděpodobně by se tam už nedokázal vrátit.
A vlastně nejlepší je to pravidlo že nesmí být zatáčka 250 to go ve sprintech…to skoro vypadá, že se pořadatelé předhání, kdo ji dá blíž a ostřejší
:-))
Přesně tak! Velmi náročnej profil, krásný silničky, pěkná atmosféra okolo.
Stihnul jsem depo, představování týmů i čtyři průjezdy, každej na jiným místě.
Ano, jak píšu, krásná etapa. Ovšem, některým místním dementům se asi moc nelíbila…
To není možný, že se ti ta etapa nelíbila
Škoda ale když sem viděl po jak úzkých silničkách tam jedou sem nějaký průs.. čekal :(
Velká škoda, měl zde zaděláno na super výsledek. Ale hlavně, že se mu nestalo nic vážného, za 14 dnů bude mít v Belgii další šanci.
PS – All: Ano, je to dement a ubožák, ale to už víme dlouho…
To je voda na Agentův mlýn – Strong řádí… :-))