• Dzany

    Prosim poradte.

    Rozhodl jsem se pro vymenu lanek a bovdenu kvuli zlepseni. Koupil jsem bovdeny, nova lanka, nove koncovky atd. Zapocal jsem u presmyku, povolil lanko, vytahl, vyjmul stare bovdeny, dle starcyh bovdenu jsem nastrihal nove, nasadil zpet do ok v ramu. Natahl jsem nove lanko a ted nastal zasadni problem. Nejsem schopen posunout i rucne voditko na nejvetsi prevodnik, zasekne se to nekde na pulce mezi prostrednim a velkym prevodnikem. Nema na to vlit ani horni doraz, ktery mam dostatecne povoleny, i spodni. Jsem docela z toho zoufalej, uz nevim, co s tim udelat. DOkud tam bylo stare lanko, tak to dobre chodilo i na nejvetsi prevodnik. Tak mi poradte, kde je zakopany pes. :(

    0 0
    • pustipav  

      Je to zaklety:)

      Me se jednou takhle pri jozde zasekl na malym. Doted netusim, cim to bylo. Byl zasklenuty mechanicky ale ten presmyk (taky xt, topswing), uz jsem to balil domu, dal jsem jedny schody a ejhle. Od te doby nic. Nebylo tam nic namotanyho, cisty a stejne… zkus s tim normalne tedy zatrast, poklepat, treba tam je neco, co by tam chybelo, kdyby to tam nedali :)

      0 0
    • JakeF  

      Nezasekává ti to ta krytka, co je pod šroubem uchycení lanka o objímku? Mně to přesně dělalo, když jsem to tam našrouboval obráceně.

      0 0
      • Dzany  

        Jakou krytku myslis? :) Ukaz :)

        0 0
        • JakeF  

          Máš štěstí, že mám kolo v obýváku. Jak je tam šipka, tak pokud to otočíš o 90° doleva, tak se to právě bude zasekávat o objímku a nepustí to nahoru.

          0 0
          • Dzany  

            Ty woe, tys me asi hodne napovedel, no to me po*er. Ja mam prave ten bazmek o 90° stupnu doleva, smerem k sedlove trubce. Tak jak to vidis na obrazku, tak to nemam, ja to mam prave o 90° vlevo. To ma na tohhle vliv? No hned to vyzkousim, jak prijdu domu. Napisu pak, jak jsem dopadl.

            0 0
    • xshreck  

      mě se sekl párkrát XT smyk s horní objímkou, nechtěl ani nahoru, ani dolů … pak jsem do toho nějak praštil, ono se to rozjelo a jezdí… jezdí a jezdí :D

      0 0
      • Dzany  

        No to je prave to, ze ten presmyk je tam uz dlouho, neni novej. Takze s tim jsem nehybal.

        Co ja vim, uz bych aji veril, ze s tim nejak budu muset zasterchat a poklepat :) Mam horni objimku.

        0 0
        • xshreck  

          jsem ho snad chytl, zaviklal s ním … a pak mi skoro přerazil prsty :D taky jsem dával nové lanka zrovna :) asi se vzteká! tam se nemá co ******, zkus to i trošku násilím (ale ne moc :D ) třeba se lekne a zaskočí … hlavně tam nestrkej někam prsty, ať tu není fotka v úrazech :D

          0 0
    • pustipav  

      Koukam, ze je nas tu vic…

      nejvic bych se priklanel k nejakemu bordylku – bylo to na sterkove ceste, je dost mozne, ze od zadniho kola vletelo neco nekam spatne, a pak se to kousne. Jak pise Jakef s tim lankem, to u me nebylo, nebot jsem do toho nestoural, zacalo a prestalo to samo z niceho nic :)

      0 0
    • Dzany  

      Mozna odpoved viz prilozena fotka od uzivatele Jake F. :)

      0 0
    • Dzany  

      Takze spraveno. Jak bylo psano,mel jsem o 90st. pootocenou krytku od sroubu, ktery pridrzuje lanko. Ta krytka se zarazela o objimku a proto neslo dal. DIKY moc za postreh. Pomohlo mi to.

      0 0
Téma bylo zamknuto, nelze přidávat další reakce