• p.d.o

    Zdravím, chci se zeptat, co byste doporučili za přilbu tak do 2,5 K, mám crossové kolo tak si nejsem jistý výběrem. Všude buď MTB nebo silnička. Díky za rady!

    0 0
    • marco  

      Hlavní je si tu přilbu vyzkoušet po obchodech. Mám Spešl Propero II která má za tu cenu perfektní váhu a funkci odvětrání má dobře vyřešenou. No nemá pro někoho potřebnou síťku proti hmyzu. Původně jsem myslel, že bez clony se na MTB/Cross nedá jezdit a nakonec mi to ani nepřišlo.

      0 0
    • Janes  

      Myslím, že hlavně záleží na posedu, pokud na kole sedíš jako paní radová, bude se Ti štítek hodit, pokud se blížíš silničářskému posedu, bude Ti spíš překážet a dáš ho pryč.

      0 0
    • p.d.o  

      a nějaké konkrétní tipy?

      0 0
      • Azmir  

        Obejdi obchody a zkus co ti sedí snad ne? Přece nebudeš vybírat helmu, podle toho kterou kdo vozí, obejdi krámky, vyzkoušej různé značky a ceny a pak sem hod třeba pár kandidátů, kteří ti sedí.

        0 0
      • Symetric  

        Problém je v tom že každá značka a model přilby má trochu jiný tvar, takže nejdůležitější je vybrat hlavně něco co tvarově sedne a drží na hlavě a pak volit podle dalších věcí – jak je udělanej systém upínání, design, barva.

        Je třeba si uvědomit kolik hodin jí budeš mít na hlavě, takže by měla být lehká, pohodlná, dobře odvětraná, obsluhovatelná jednou rukou…

        Štítek z MTB helmy jde zpravidla snadno sundat, takže pak máš vlastně k dispozici obě verze. Já ho vozím pořád. Jednak je užitečnej při jízdě třeba v podvečer, když je slunce nízko nad horizontem a pak taky trochu chrání při dešti a při průjezdu kolem křoví – kdy může nějaké do cesty čnějící šlahouny šikovně odrazit.

        Za sebe doporučuju nevynechat při hledání značku UVEX. Pro mě má jedinečnej poměr cena/kvalita.

        0 0
        • Azmir  

          Nejlepší poměr cena/kvalita, mají podle mě helmy z lidlu :o))) a ted mě ukamenujte :)

          0 0
          • Symetric  

            Je fakt že poslední dobou jsou i ty levnější helmy docela slušně udělané. Na tu v Lidlu jsem ze zvědavosti koukal a nevypadala vůbec špatně.

            Otázka ovšem je, jak se pak ta helma chová při nárazu – což je taky podstatná vlastnost a tu pohledem nezjistíš.

            Tady bych zatím věřil systému testování prověřených značek víc, než nějakému čínskému lowendu.

            Každopádně je lepší alespoň nějaká helma, než žádná.

            0 0
            • Azmir  

              Pokud se daná helma prodává v ČR, to znamená že musí mít atestaci, a ty atestace jsou pro všechny helmy stejné, to znamená, že helma za 3 kila ti život zachrání stejně jako ta za 4tis.

              0 0
              • hctr  

                Atest je 1 vec, ale jsou i ruzne testy, kde ty helmy jsou treba v zatezi pri padu apod. a tam vetsinou lepe vychazeji prave ty drazsi prilby, neni to pravidlo, ale malokdy se stane, ze v takovem testu zvitezi helma za par kacek.

                Kazdopadne i helma za 300,– muze zachranit zivot stejne, jen jsou vetsinou hur odvetrane a jsou tezsi.

                0 0
        • dasty  

          Já mám UVEX SUPERSONIC RS a max. spokojenost, můžu sehnat ještě za 1400Kč se zárukou, normal stojí od 1800Kč:

          http://www.cyklobazar.cz/inzerat/222347/

          0 0
    • M@C  

      v dTestu 5/2012 je test cykloprileb, docela zajimave vysledky, dobre dopadly levne prilby, 1. se umistila Casco Activ-TC za litr, druha Specialized Align za 900 Kc, pokud chces drazsi tak 3. byla Specialized Echelon za 1.500 Kc a 4. Giro Savant za necele 2 litry.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.