• Smazaný účet

    Ahoj, chci provést změnu z 2×9 na 1×11 a stávající zadní náboj je Formula DC2241, slitina, 6 šroubů, ořech Shimano 8/9/10 Freehub, Boost141, rychloupínák 5 mm. Prosím o radu čim nahradit pro osazeni 11s kazety Shimano SLX CS-M7000 11–42. Děkuji za jakékoli příspěvky

    0 0
    • Kouba_2005  

      Na ten orech das i 11s kazetu a dokonce nektere 12s kazety. Nic menit nemusis, sundas starou, nasadis novou, vymenis prehazku, razeni, retez, prevodnik nebo pripadne cely kliky a svistis.

      0 0
    • iggi  

      Tak tak. Dokonca aj Sram nx 1×12 by tam sla. 11–50. Ale chod do deorecka 11speed, kazetu daj force.

      0 0
    • Jeka  

      Ahojte,

      našel jsem toto téma, tak zkusím pokračovat. Rok se z rokem sešel a při nedávné vyjížďce mi praskla magnesiová pružina v SRAM X.0 9S ve variantě karbonové ramínko.. Hledal jsem novou a nová se už logicky nedá koupit. Na bazarech už taky nic moc není..

      Nová se dá koupit pouze 9s SRAM X5 1:1 řazení.

      A moje otázka zní. Má smysl předělávat komplet řazení na staré full karbon kolo s 26" a nebo mám dojezdit novou hazku X5 ( fungovat to funguje, ale ta razantnost jako u X0 tam prostě chybí) a pak už vyměnit celého bajka?

      Kamarád vím že mi kdysi říkal, že předělával staré SLX na 1×11 od Sramu a že kazeta pasuje na standardní Shimano ořech.

      Tak uvažuju co s tím. Jezdím trasy 50–120km ( šotoliny a i hodně po Beskydech), a když jsem v prvopočátcích zkoušel 1×11 nebo 1×12 nevím co to bylo, tak mi to přišlo hodně dělané do pomala, takže ideální někde na výjezdy do kopců a tak..

      Na systému 3×9 jezdím převážně největší placka vepředu a 3–5–6 nejmenší od spodu vzadu při jízdě na rovině. Jak kdy..

      Díky za poznatky

      0 0
      • sorak  

        Do brezna jsem taky jezdil jeste 3×9, byt 29kola. Ted jsem na 1×12 od Sramu v kombinaci 34oval prevodnik a 10–52z, zvazuju ze dalsi kazetu dam 10–50 bo me tak superlehky prevod nevyhovuje, prijde mi, ze uz nezabiram, osobne bych na 2×neco nebo 3×neco zpet nesel. Presmyk je prezitek a troublemaker (loni 3× problem na zavodech).

        Prevody ti podle me chybet nebudou, IMHO spousta spekulantu co tu rozumuje o spatnem odstupnovani, to resi z pohledu cisel na papiru a ne realneho jezdeni, po prechodu na 1×12 (cenove lepsi je Shimano, dily jsou levnejsi a asi i dostupnejsi) budes resit akorat jestli dopredu 32 nebo 34. (s tim co zminujes ze jezdis, tak babskou 30tku nepotrebujes a kdybys mel nohy na 36tku, tak uz mas asi davno novy bajk :D)

        Kazdopadne pokud je to v nejakem kratkodobem horizontu realne, doporucuju vymenu bajku, obcas ted presednu na stareho bajka kvuli tahani dcerky na tycce a je to obrovsky rozdil.. nechapu jak jsem na tom mohl tak dlouho spokojene jezdit :D

        Rozdily u novejsich kol nekdy nejsou na prvni pohled tolik videt – geometrie, polozeni vidle, sirka riditek, novejsi vidle/tlumic, diky absenci presmyku volna leva ruka na praci se zamykanim pruzeni/ovladani teleskopky – ale v sume davaji lepsi jistotu na kole, vetsi zazitek a mensi unavu.

        0 2
      • oddie  

        K 9s Sramu můžeš dát 10s Shimano hazku, Shadow s brzdou by měla fungovat dobře.

        Nebo jestli je ta pružina shodná s X9, mám tu nějaké staré na díly.

        0 0
      • Georrge  

        Devítková X0 je tak krásná záležitost, že by byla škoda nahradit ji něčím jiným. Skoro bych zkusil sehnat nějakou standard pružinu s podobnou tuhostí, která by tam šla použít. Jo a praskla ti pružina v paralelogramu, nebo ve vodítku?

        Jinak na 26" bohužel 1× pohony moc nesedí…

        0 0
        • Jeka  

          Byla to X.0 BlackBox a praskla pružina v tom CNC paleogramu. Teď tam je obyč hazka X5. Jedu kolem 100km tak uvidím, ale prvních asi 2km když jsem to tady zkoušel, tak jako jo funguje to :-D

          Spíše jsem teď zjistil že stará hazka byla asi nějak vykřivená po třeba 8 let staré menší kolizi.. a když teď s kolem couvám tam nemá hazka pocit že chce přehazovat při couvání bajku. Nevím proč to dělalo, ale asi to je tím vyosením po menší kolizi.

          0 0
          • Georrge  

            Chtěl jsem napsat, že by stálo za hřích přeoperovat tu pružinu z X5 do X0, ale jestli už si ta X0 zažila svoje a je křivá, tak možná už nadešel její čas :)

            Jinak u všech přehazovaček doporučuju skladovat kolo se zařazeným těžkým převodem, pružina pak vydrží déle. Člověk většinou přijíždí s lehčím převodem, nebo má tendenci si tam nacvakat lehký převod pro případ až zase pojede pryč, ale pro pružinu to není dobré.

            0 0
    • šlapatko  

      Namontuj tam desítkovou přehazku shimano. Tah je stejný a funguje to. Někdo dává i podložku pod šroub, ale já to nikdy nepotřeboval.

      0 0
    • Jeka  

      Jo a mimochodem mám ještě kliky Shimano XTR M970 = 44/32/22 a jak jsem psal, tak jeztím pokud to jde, tak na 44 a křížím hezky dozadu na 3–5–6–7 nejmenší od spodu. Jak kdy. Nechce se mi nějak používat přesmyk :-D.

      Kolo bych asi časem vyměnil, ale hrozím se velikosti 29" kol mám pouze 173cm.. a když jsem to kdysi zkoušel tak v terénu to teda není moc hravé :-( ale asi dobu nezastavíš :-(

      0 0
      • Georrge  

        Pro 173cm se 29" už dá, ale hravé jako 26" to není, to je fakt. Já mít takovou výšku, tak jdu do 27,5" s jednoplackou, pokud se něco takového ještě dělá :D

        0 0
      • Pán z Dubu  

        Vybírej rámy s krátkou Chain stay na úrovni 26eru. Boost jednoplacka to umožňuje. Dělá je např.: Norco a BH.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.