Přestavba krosového kola na silniční

13 nepřečtených
  • smažin

    Skoro 2 roky vozím odpruženou vidilici a už mě to nebaví,terén sem vynechal úplně tak nevidím důvod ji tam mít, zadní ráfek zachvíli odejde tak sem se rozhodl to předělat na silnici, nějaké rady co za vidlici a kola vzít? Zatím sem našel jen karbonovou od force (cyklokrosová je kratší a nevím co to udělá s geometrií), dále asi aksia nebo fulcrumy 7. Díky za názory.

    Kolo: http://www.superiorbikes.eu/…eedster.html

    0 0
    • Smazaný účet  

      Z SUV nikdy silničního závoďáka neuděláš, imho vyhozený prachy…

      0 0
    • nooski  

      Silničku z toho neuděláš. Udělej to, co radí Lister. Vidli máš třeba tady http://www.kupkolo.cz/…e-al_z94643/

      0 0
    • bochov  

      Ja bych to nedělal radějí byt tebou bych horaka zakonzervoval a koupil si silničku ja po koupí silnice jsem to udělal,ale občas na něm jezdím MTB ma sve kouzlo stejně jako silnice.To co děláš není ani ryba ani rak.

      0 0
      • winter78  

        Všetko je to o prioritách konkrétneho človeka. Ja mám 5 bicyklov, medzi nimi aj čistokrvný cesťák a čistokrvný MTB, ale najviac km nabehám aj tak na crosse (resp. fitness biku) s pevnou vidlicou. Je to neporovnatelne pohodlnejšie než kostitras cesťák (obuté 32 alebo 35 mm plášte) a po asfalte je to svižnejšie než MTB na odpruženej vidlici.

        0 0
    • Singlespeed  

      I když mám běžné silniční kolo, nejvíce najezdím na krosu Maxbike předělaném na silniční kolo s berany a posedem poladěným přesně podle standardní silničky. Jak píšou kolegové, silniční výplety dáš do krosového rámu bez problémů, přední pasuje přesně, zadní o 5 mm užší jsem několik let jen stahoval upínákem, dnes už dávám na každou stranu podložku. Vidlic jsem vystřídal už několik, nejkratší měla 39 cm (osa-spodní miska), to už bylo málo, ale dalo se, 42 cm už je naprosto v pohodě.

      0 0
      • smažin  

        Vzhledem k financím je tohle nejlepší cesta,nějakou silničku za 12 tisíc bych rozhodně nekoupil a toto vyjde kolem o dost levněji, pokud to s tou podložkou funguje tak nevidím problém teda no.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.