• Luk029

    Ahoj. Dneska jsem montoval na rám merida 300D 07 SLX přesmyk a zjistil jsem že i když mám spodní doraz uplně povolený tak je přesmyk stále moc vysunutý a když chci řadit na největší kolečko tak se mi už vnitřní část přesmyku opře o velkou placku. dokonce jsem přidal druhou podložku pod ložisko hellowtechu na straně trojtalíře a stále je to málo.víc už tam dat nemůžu ,protože bych rozhodil řetězovou linku. Tak jsem tam zkusil dát alivkový a ten se dostane blíže k rámu a je v pohodě. Přitom oba jsou down swing.jak je to možné.:-) bude přesmyk SLX top swing lepší nebo jsou tímto nastavením totožné. díky moc za rady.

    0 0
    • Luk029  

      jo a kliky na tom ramu jsou Shimano Deore FC-M590 model 2010

      0 0
    • mr.antik  

      asi uplně nechápu jestli mluvíš o spodním dorazu nebo o horním, ale na dolním dorazu by měl jít přemyk až k rámu, opřít se o rám.

      0 0
      • Luk029  

        právě že nejde až k rámu. tan alivkový je u rámu.

        0 0
    • jURis_1  

      Řekl bych, že chyba bude v rukách. Top swing a down swing se liší jestli má objímku nad (down swing) a nebo pod (top swing) smykem. Oboje verze mají dual pull vedení lanka takže horní i dolní tah. Ohledně dorazů by neměl být problém, já to mám na rámu průměr 34,9 a SLX klikách TH2 (šíře domečku 68mm tudíž 2 podložky vpravo) a není problém, seřízeno jsem to měl za 5 minut. Pokud se nedostane přesmyk blíže k rámu, podívej se jestli opravdu povoluješ šroub spodního dorazu L.

      0 0
      • Luk029  

        povolil jsem oba ,zajímavé je že ten alivio jsem seřídil během pěti minut. a jde právě seřídit tak že jde blíže k rámu. No nic smyk jsem dal do bazaru a koupim top swing ten jsem tam měl předtím než jsem kolo dal tatkovi.

        0 0
        • jURis_1  

          Co jsem slyšel, tak topswing je náchylnější na zanášení bahnem atd.(více se zanáší), že se hůře čistí.

          0 0
          • Luk029  

            no je to škoda. Nevím co jsem dělal blbě. To se mi ještě nestalo. Otec určitě v bahně moc lítat nebude :-)

            0 0
      • jURis_1  
        • ještě, já jsem dostal přesmykač a ten měl takový zelený kolík díkykterému přesmyk byl napnutý v poloze na velký převodník. Pomocí toho aukazatele vůči zubům velkého převodníku jak vysoko přesmykač nastavit.Tak jestli ti ten kousek nezůstal uvnitř přesmyku.
        0 0
    • tomsoyer  

      Mám ten samý problém. Přesmykač downswing SLX na rámu Giant XTC 2011 naštěstí s úplně povoleným spodním dorazem má nastavený správný rozsah, ale pokud vyšteluji lanko tak, aby správně fungoval, tak pokud je přesmykač v dolní poloze na nejmenším tácu tak je lanko, tak povolené, že je prověšené cca 0,5 cm. Pak řazení funguje správně, ale je to takové divné, když se to lanko takto povolí pokud ho trochu přitáhnu tak je to moc a na prostřední a velkou pilu už přesmykač nesedí a je přetažený přes.

      Vychází vám to také někomu tak blbě?

      0 0
    • morlo  

      S tím mám taky problém, mám stejnej smyk a od začátku to špatně shazuje řetěz na nejmenší, spodní doraz je povolenej, lanko volný, kolo je osazený z výroby, TREK FUEL EX8 2010, musel jsem to vyřešit tak, že jsem smyk natočil řetězovou linkou mimoparalelně od převodníku, dlouhým ramínkem dovnitř, pak to chodí obstojně. Přijde mi to od Shimana jako zmetek, nikdy v minulosti jsem u žádnýho kola neměl se seřízením smyku problém…

      0 0
    • Treeper  

      zdravim mel bych jednu technickou, mam TS SLX presmyk a kdyz shazuju na nizsi prevod , shodi mi to ze 3 rovnou na 1 , nevite cim by to mohlo byt???

      0 0
    • jirkas  

      malá technická: slx přesmyk má shimano stránkách použití na 42–32–24. Ale měl by jít bez problémů i na 44–32–24, ne?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.