• dessloch

    Hi all,

    chcel by som polepsit radenie na presmykaci. Mam momentalne dualy aj presmyk XTR down swing a XTR kabelaz co davaju standardne k dualom. Zda sa mi ze uz neradi tak dobre ako na zaciatku, premazal som a vycistil ale nepomohlo. Zistil som ze aj presmyk ma uz vakel. A cital som ze topswing presmyky chodia lahsie ako downswing. Co by ste odporucali, novy presmyk topswing alebo lepsie bowdeni ako nokon? Diky

    0 0
    • Bajker16  

      Zkus dát novej bowden a lanko, třeba to pomůže a ušetříš pár tisíc.

      0 0
      • dessloch  

        mam doma jagwire co som skusal tak tiez nepomohlo. inak s tou cenou, z nemecka to vychadza dost lacno.

        0 0
        • kubad  

          No cena za řadící set těsně pod 50 Eur. není zrovna „dost lacno“

          Nokony ti trochu pomůžou, ale žádný zázrak od toho nečekej. Mám dvě kola na obou smyky XTR 1× Top 1× Down oba s Nokonama nějaký zásadnější rozdíl nevidím Naopak mnohem víc udělá kvalitní talíř s dobrýma náběhama.

          0 0
          • maxtor  

            Mám naprosto vidlácký dotaz: Je přesmyk down swing uzpůsobený na horní vedení lanek nebo jen na spodní??

            0 0
            • Daf  

              Je to univerzal aspon v dnesni dobe se dela jen jeden pro oba tahy. Driv byvaly dva typy jeden pro horni a druhy dolni tah.

              0 0
            • vlk  

              Jak který model a ročník.

              0 0
              • maxtor  

                Myslel jsem 2003 (předposlední model). Myslel jsem si ale to, co napsal výše Daf. Jen jsem chtěl mít jistotu. Nějak mi totiž uniká funkční rozdíl mezi top swingem a down swingem.

                0 0
                • vlk  

                  Jo je to jak píše Daf.Ještě bych jen doplnil, že ty nové topswingy už mají dlouhé čepy a jinak řešenou přítlačnou pružinku, takže už nerachtají a nejsou tak náchylné na vyglajdání jako předchozí generace.Já jsem vozil xt downswing(ztěžka řadil), lx 2003 topswing(ten byl nejhorší-rychle vakl), sram x.gen(velmi kvalitní smyk,robusní, téměř nezničitelný,ale na fulla mi nepásnul),lx topswing 2005(řadí o něco lehčeji než x-gen(řadí skvěle, ), je stejně přesný, zatím ho mám rok a s výdržností jsem spokojen).A docela zajímavý jsou ty nový sram smyky-ještě jsem nezkoušel.

                  0 0
                  • maxtor  

                    Díky za info. Já jsem koupil z Německa celou sadu XTR a neměl jsem u přesmyku možnost volby. Ještě mi to nepřišlo a tak jsem začal pochybovat, jestli mi to bude chdit s lankem vedeným po horní rámovce. Tak budu používat tento a uvidí se. Jinak už vozím 6 000 Km down s. Deore 2000 a o když má vakl, tak nedělá rámus a řadí spolehlivě. Za ty prachy drží hodně.

                    Párkrát se tu psalo i o smyku s montáží na středovou osu. Já jsem to snad v reálu ještě ani neviděl. Někdo tady psal, že ten carbonový úchyt pruží a díky tomu tento smyk nechodí zrovna nejpřesněji. Jaký to má vlasně účel??

                    0 0
                    • BB  

                      účel to má ten, že spousta fullů nemá klasickou sedlovou trubku a tak není normální přesmyk za co chytit. Co jsem měl XTR E type, tak ta kulisa karbonová nebyla a nebyl s tím sebemenší problém.

                      0 0
                    • grafik  

                      muzes dat odkaz na nemecky shop?

                      0 0
                      • kubad  

                        na 99,99% to je e-bay :-( Maxtor už o tom psal jinde

                        0 0
                        • maxtor  

                          Tak tak, Ebay. I s poštovným 550 EUR. Borec těch sad prodával víc najednou a nebyl výběr v komponentech. Všechno mi sedí. Měl jsem jen strach s tím přesmykem a problém bude asi v přední brzdě – mám totiž PM a pokud se nepletu, tak Shimano spíš dodává IS a PM jen na přání, tak budu mít asi na prodej třmen XTR 2003 na IS, ale třeba mě mile překvapí:-))

                          0 0
                          • kubad  

                            S tou přední brzdou uvidíš. Třeba to bude překvapení.

                            0 0
                            • maxtor  

                              Jen jsem si vzpoměl na ty nervy, když jsem před časem ze stejného důvodu měnil v obchodě kotoučovku Deore IS za PM a čekal jsem skoro 2 měsíce. Prý se ale časy změnily a už i Shimano pochopilo, že na úkor IS se stále více prosazuje PM. Když jsem ale procházel eshopy, tak nabízejí samostatně jen IS… No zatím to nechávám tak. Třeba mi skutečně nakonec dojde PM. Adaptér na kotouč 170 mm a kotouč XTR 170 mm by mě asi vyšel dráž než nový třmen…

                              0 0
                              • kubad  

                                Adapter na 160mm by se dal udělat. Kdy ti to přijde?

                                0 0
                                • maxtor  

                                  Bohužel na 160 to prostě z IS na PM nejde, takže tuhle možnost zavrhuji. Raději koupím za 2 000 nový třmen a IS třeba za litr střelím – pořád to vyjde levněji než adaptérovat na 170 mm (tato možnost u Shimana je). Včera konečně proběhla platba, tak doufám, že buďto v pátek nebo příští týden to mám doma. Stejně to budu montovat až bůhví kdy, tak to nějak neřeším. Třeba mi fakt nakonec přijde PM a bude po problému. Do nové sezóny bych ještě chtěl nový rám a zbytek budu řešit podle financí.

                                  0 0
                          • kubad  

                            Ten smyk je opravdu na oba tahy, můžeš být v klidu.

                            0 0
    • lith  

      mazání=zásadní chyba

      mám teflonový Jagwire a rok a půl jsem na to nešáhl. Jen když dám novej řetěz, tak jen došteluju kolečkem na řazení chod a jinak ok.....

      Ale až mě potká výměna, tak uvažuju nad Nokonama…cena vysoká,ale očekávání nad kvalitou také

      0 0
    • Daf  

      Podle me vymema bowdenu vubec nic nevyresi. Presmyk ma hodne silnou pruzinu a chodi po dlouhych drahach, takze spatny bowdem ovlivni akorat tak lehkost razeni. Hledal bych chybu v serizeni, nebo v samotnem smyku.

      0 0
      • dessloch  

        prave preto rozmyslam v tej verzii topswing.

        0 0
        • Daf  

          Topswing opravdu radi lehceji, ale taky se podstatne drive rozrachta a v extremnejsim pripade se dokaze ucpat bahnem tak, ze neshazuje na mensi pily. Nicmene ja vozim vyhradne prave topswingy protoze to neni zas tak hrozne ;)

          0 0
          • miki  

            Tak já měl top swing XTR a ted mám down s nokony a dualy a je to nádhera a ž na to že nokony vržou.

            0 0
    • vlk  

      Chyba je to mazání.Tím se vždy přesmyk nebo přehazka zničí.Já to nemažu.Chodí to líp, déle to vydrží a časem to netuhne jako když je to namazaný.

      0 0
      • Daf  

        S prehazkou souhlasim. Hlavni cepy jsou totiz mazane vazelinou a tem jakekoliv domazani nejakym sprejem nedela dobre. U smyku si myslim ze cas od casu namazat ten hlavni cep neni na skodu. Obcas totiz vrze ;)

        0 0
        • BB  

          já to mažu vodou z hadice při mytí a přesmyku to jenom prospívá. Ale asi to bude tím, že u mě kolo nikdy nezahálí, takže to nemá čas zareznout.

          0 0
    • Baracuda  

      I-link od Alligatora + novy smyk – vyjde te to stejne jako samostatny nokon :-)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.