• kankrlicek

    Část dovolené jsem strávil v Bartošovicích. První den jsem vyrazil na svůj oblíbený zahřívací okroužek. Na zpáteční cestě mimo značené cesty jsem nepozorností prorazil zadní duši. Ani jsem nenadával, šáhnu do batohu pro novou a pumpu… Pumpa tam nebyla, ani když jsem batoh obrátil vzhůru nohama.

    Zbývalo mi asi tak 5 km na značenou cestu, kde, jak jsem doufal, bych  nalezl někoho, kdo by pumpu půjčil. Začal jsem nejjednodušeji – šel jsem pěšky. Ale vzhledem ke svému postižení to vypadalo, že domů bych došel velmi brzo nad ránem.

    Zapojil jsem netušené softwarové rezervy – ověřil jsem, že tradované vycpání pneu trávou a jinými rostlinnými výtvory je funkční. Po chvíli jsem to zopakoval ještě jednou (tráva se slehne) a rychlostí normálního chodce jsem pokračoval k cíli a tušené záchraně.

    Záchrana přišla těsně pod Haničkou. :)

    Tímto děkuji ctěným záchrancům, třeba tu chodí. Zachránci nejsou moc ostří, už se mi trochu klepaly ruce :)

     
    0 0
    • kankrlicek  

      Další den lilo, využil jsem tohoto času k nákupu pumpičky a nové duše. Starou zelenou jsem se neodvážil použít jinak než na gumičky. Ráfek a pneu to zdá se přežili bez úhony.

      V neděli jsem vyrazil za dalším dobrodružstvím – jel jsem z Bartošovic do Polska. Po zelené až na přechod za Lichkovem. Značky jsou trošku jiné, nicméně tato svítila relativní novotou, tak jsem se těšil jak objevím blízké sousedství.

      Dokud je značka vedena po naprosto jasné cestě, jsou tyto velmi husté a zřetelné. Nicméně zvyklosti značkařů KČT se nedrží. Je-li na vrcholu táhlého holého stoupání osamělý strom – tam značku nehledejte. Zkuste se podívat na křoví 50 metrů od tohoto stromu :). Přijde-li jakékoli složitější rozcestí, značka bude na některé z cest až po 100–200 metrech.

      Jednou jsem se zeptal sedláka, dobře poradil. Uprostřed vesnice, kde by člověk v Čechách čekal zakopanou mrtvolu, asfaltka vypadá jak po vojenských manévrech – tak tady se vyloupne dům jak hrad, na zahradě s dokonalým anglickým trávníkem stojí 5–6 aut s cenou přes 1M, úžasná zahradní úprava, vodní kaskády, rybníček – prostě milionářská idyla.

      Přijel jsem do bažin, samo že značka nikde. Cítil jsem, že bych měl jít prostředkem bažin, ale i přes relativní sucho jsem se neodvážil, jsa sám. Kolo na rameni, šel jsem pěšky, uctivě se držíc co nejblíže stromů a připraven kolo použít pro záchranu holého života :)

      Na značku jsem se dostal až u tur. přechodu na Adamovi, tady už to bylo (jak jsem si já bloud myslel) orientačně nenáročné, ale zase mě vyškolili :). Bezcílně jsem chvíli bloudil v okolí trati, až jsem ji zase našel. Ještě chvíli ve vysoké trávě a už jsem přejížděl do Čech. V Lichkově jsem se nadlábl, těšil jsem se na pěknou cestičku do Mladkova. Ta vzala za své budované asi ,,cyklostezce". A pak už jen nádherný asfalt (tady musí silničáři zažívat extázi) jsem dorazil přes Zemskou bránu do Bartošek.

      Užil jsem si to, nádherné výhledy, krajina jak za mého dětství a rozhodně v těchto místech nepotkáte značku zákaz vjezdu cyklistů, jako to mají v Mladkově do kopce – a to hodně prudkého.

      Nemáte někdo turistické mapy polského pohraničí? Tedy, kde nejlíp koupit.

      0 0
    • mosquito  

      hej diky za tip s tim vycpanim :) je to sice nouzova pakarna ale me by to asi nenapadlo

      0 0
    • kámen úrazu1  

      :-) Stane se i v lepších rodinách. ;-) Hlavně, že si nemusel jít pěšky.

      0 0
      • kankrlicek  

        Vždyť jsem to psal jasně – :) kdybych šel pěšky, bídně bych zhynul. A nouze naučila Dalibora housti.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          6dyť píšu. Hlavně, že si nemusel jít pěšky… co bychom si bez Tebe počali, kdo by nás protahoval v létě maliním, v zimě potoky? :-)

          0 0
          • kankrlicek  

            Příští rok bychom mohli mít nějaký prodloužený víkend základnu u ségry :)

            0 0
    • Pavel  

      Pochopil jsem správně, že se má plášť namísto duše vycpat travou?

      0 0
      • kankrlicek  

        Jsem od přírody líný, duši jsem tam nechal.

        0 0
      • Howgh  

        lepší jsou prej borové šišky…

        0 0
        • kankrlicek  

          Možné to je, nezkoušel jsem, jen si myslím, že by to dost drncalo, nebo by nešel zacvaknout plášť. Muselo by se to zkusit.

          0 0
    • Vilém  

      Toho tveho zachrance mozna znam.

       
      0 0
      • kankrlicek  

        Tak mu prosím ještě jednou poděkuj.

        0 0
        • xaver  

          pěkná krajina, škoda, žes sebou neměl křečka, nebo králíky ;)

           

          nenapadlo by mě to. Včera jsem si dost natlouk a hoodně kulhám, přesto jsem nes kolo, nevejde se do výtahu, 8 pater po schodech, přitom stačilo vyndat přední kolo, jako jsem to udělal dopoledne, když jsem ho (kolo) vez autem ;))

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.