Jaká je situace na Česko-Slov. hranicích v období koronaviru?

19 nepřečtených
  • doktor z hor

    Ahoj bikeři, víte někdo, jaká je situace na Česko-Slovovenských hranicích teď v období koronaviru? (Zejména v Beskydech a Javornících)

    zvažuji tento prodloužený víkend přejezd po červené turistické značce od Jablunkova po hraniční čáře až po kopec Makyta, severně od Valašských Klobouků. Máte někdo aktuální zkušenost jak slovenská policie hlídá své hranice v oblasti kolem Javorníků?

    Nemám zájem jakkoliv provokovat, ale asi cca 10km vede čistě po slovenské straně (viz obrázek). Silničním hraničním přechodům se dá vyhnout drobnou „diverzantskou“ akcí v podobě uhnutí z hraniční čáry do slovenského státu a hraniční přechod tak objet (na obrázku, zelená čára).

    0 0
    • Smazaný účet  

      Oficialni politika pravi, ze kdyz se dostanes na slovensko, ceka te dvoutydenni pobyt ve statem urcenem zarizeni…a jeste si to zaplatis…

      Hranice se da prekrocit, ale je platne, ze je to oficialne dovolene jenom na hranicnich prechodech…asi by se nic nestalo, kdyby ses prohnal po horach, ale odicialni stanoviako je danne ..

      0 0
    • milan.v  

      Dobrá?!?

      0 0
    • jIrI___  

      Přidám jen perličku z česko-polských hranic. Šel jsem k soutoku Odry a Olše, všude na menších i větších cestičkách do Polska stála PČR nebo vojáci. Když jsem chvilku uprostřed ničeho seděl u té Olše, tak jsem si říkal, že by ji v podstatě uprostřed toho pole stačilo přebrodit a jsi v Polsku a nikdo o tom neví, protože řekou prochází hranice. No a jak jsem tak čuměl do blba, tak v dálce přišli ke křoví dva vojáci a kus křoví se zvedlo. Čumím na to, co to jako je a to křoví byli další dva vojáci v podobném oblečku, asi střídání směn :D

      0 0
      • brtníček  

        Tomu oblečku se říká hejkal. Co se týká Javorníků tak se tam na hranicích slovenští policisté občas pohybují. A pokud bys narazil na blba může být *******. Asi bych to neriskoval.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Plakáč máš bejt doma ! Co máš co trajdat někde v přírodě ? Nesmíš šířit infekční nemoc ! Je vyjímečnej stav !

        0 0
      • doktor z hor  

        V Beskydech, jsem ted kecal s nejakymi turisty co byli minuly tyden v Rychlebkach a narazili tam v lese na polske vojaky. Takze Polaci to evidentne resi vic vzhledem jejich militaristickym sklonum to berou asi jako zajimava prilezitost ke cviceni.

        0 0
    • ratel  

      Na Bílém Krizi a pod nim jsou na cestách směr SK betonové zátarasy. Dobrodruzstvi mam rad ale nechat se zavřít do slovenské karantény někde u maďarských hranic to fakt nemusím.

      0 0
    • dada  

      to je ale tak strašná ********** že se mi chce blejt …a plakat

      jak se v tom ty gumy vyžívaj…

      0 0
    • kam  

      vypnout mobil,jinak 10 tisíc pokuta

      0 0
      • Chiron  

        Těch pár metrů za čárou podle BTS určí těžko, zvlášť v tomhle terénu, kde je signál mizerný. A to že je člověk přihlášený do slovenské sítě taky nic neznamená. Nedávno jsem byl na Soláni a chytl se na slovenského operátora, přitom na hranice je to ještě hezkých pár kilometrů.

        0 0
      • brtníček  

        Když ti od operátora přijde upozornení, žes překročil hranice a máš jít do karantény je průšvih? Slovenský signál chytám i poblíž Vsetínských trailů.

        0 0
      • Smazaný účet  

        Blbost…

        0 0
      • doktor z hor  

        Projel jsem po hranicich i za hranicemi tento vikend pre 100km, turistu a cyklistou houfy, kontroly zadne, dokonce i nektere silnicni hranicni prechody byly opustene. Kontroly aut spis ceskymi policisty (kontrola aut travala vetsinou do minuty), slovenske jsem videl jen na prechodu Bila-Klokocov a to jen prazne auto, policisti nikde. Vice v mem prispevku.

        0 0
    • Chiron  

      Znám pár lidí, co po téhle trase v nedávné době šlo nebo jelo na kole a nikod žádný problém ani kontrola. Ale to neznamená, že tam člověk na nějaké policajty nemůže narazit. Ale předpokládám, že pokud člověk nenarazí na blbá, tak mu maximálně dají napomenutí.

      0 0
    • doktor z hor  

      REPORT Z VIKENDU: Tak jsem projel pres vikend celou hrebenovku Moravskoslezskych Beskyd a Javorniku, tj. od Mostu u Jablunkova az po kopec Makyta u Valaskych Klobouku. Kontroly na zelene hranici jsem nezaznamenal vubec zadne, dokonce i nektere silnicni hranicni prechody byly bez kontrol, respektive tam byly jen zatarasy, nebo prazdne policejni auto. Kontrol jsem videl vic ceskych nez slovenskych, ty ale resi jen pohyb aut po silnici (auto se vetsinou na takove kontrole zdrzelo tak do jednotek minut), pohyb turistu po stezkach krizujicich hranici v meiste hranicnich prechodu, hlidky uplne ignorovaly. Jinak slovenke turisty jsem uplne bezne videl u ceskych hostpod platit eury, stejne tak ceske turisty na slovenske strane platit korunami. Rousky se nosi jen u u hospod ve fronte na pivo ci jidlo. Paradoxne byly otevrene mensi hospody nez ty vetsi. Turistu a trampu po kopcich bylo pozehnane a spalo se vsude mozne :)

      0 0
      • RomanH  

        On by mozna nastal mensi problem az v pripade nejakeho zraneni (treba pojistovny a tak)

        0 0
    • doktor z hor  

      Jinak v Beskydech, jsem ted kecal s nejakymi turisty co byli minuly tyden v Rychlebkach a narazili tam v lese na polske vojaky. Takze Polaci to evidentne resi vic vzhledem jejich militaristickym sklonum to berou asi jako zajimava prilezitost ke cviceni.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.