Trasa v okolí Ústí nad Orlicí - jaký je názor místních znalců

8 nepřečtených
  • jaradal

    Ahoj,

    chystám pro kamarády víkendovou vyjížďku do okolí Ústí nad Orlicí. Ten region se mi hrozně líbí, ale na biku jsem tam ještě nikdy nebyl. Proto jsem chtěl poprosit ty z vás, kteří jste místní, abyste můj návrh trasy posoudili, případně doporučili nějaké úpravy a vylepšení.

    Představa je tato:

    Z Brandýsa nad Orlicí modrá TZ do Perné a dále do Ústí n. Orlicí, pak zelená z Andrlova chlumu do „Pod Kozlovcem“ a dál Č.Třebová; žlutá TZ – Palice, Skuhrov; modrá TZ na Lanšperk; nebo z Palice červená TZ hřebenovka na „Nad Damníkovskou hájovnou“. Obecně ty hřebeny kolem Ústí n.O. mě velmi lákají a doufám, že se tam najdou pěkné pěšiny.

    Ideálně bych to dád natáhnul po červené hřebenovce přes Strážný vrch a Řebeč až do Moravské Třebové.

    Samozřejmě rád uvítám případné tipy na hospody nebo ubytování po trase.

    Díky za pomoc.

    J.

    0 0
    • borda  

      Cau,

      Tu modrou z brandejsa si ted uplne nevybavuju, ale skoro se mi zda lepsi jet po te modre na druhou stranu (hradek), protoze vyjedete primo na andrluv Chlum a zcela se vyhnete Usti.

      Zelena z andrlaku OK, fajn svezeni. Jen nevim jak to tam ted vypada, tak mesic jsem tam nebyl.

      Zluta TZ ze Trebivy smer trebovske steny a po nich je vice mene, asfaltka.

      Modra TZ z Trebovskych sten smer Usti nad Orlici je tedka dost nasrac, radili tam lesaci + ty deste do toho, zalezi, jak jste vostry :-).

      Cervena hrebenovka je naprosto super svezeni, velice na pohodu lesem, necekej ale tezkej teren. Da se dojet az do Brezovy nad Svitavou…

      0 0
      • jaradal  

        Díky za info!

        Mě láká ta modrá z Brandýsa hlavně proto, že kdykoli tam jedu vlakem, tak slintám nad tím, jaký tam musí být výhled do údolí. A když jsem na té hraně našel TZ, tak to tam posílám…

        Vostrý jsme podle situace. Loni jsme taky jeli půl dne v dešti. Takže bude-li bahno, tak holt bude. Inu, trasa je trasa :-)

        J.

        0 0
        • RomanH  

          Ta cervena smerem na Moravskou Trebovou je pekna az od Helvikova (i tak je tam ale dost asfaltovych useku, pokud z ni nesjedes), jinak je to opravdu jen asfaltka v lese. Jak pise Borda, je pohodova, jedes po hrebeni, ale diky stromum tam stejne nemas zadny vyhled.

          0 0
          • Ludweek  

            Já jsem MT rodák, takže na Hřebči jsem jako doma. Je pravda, že cesta vede po zalesněném hřebeni, ale už na mladějovském vrchu je taková bouda, odkud jsou nějaké výhledy a pak samozřejmě rozhledna na strážném vrchu, na tu je ale třeba z červené sjet. Pak je na červené ještě vyhlídka nad doly:

            http://foto.mapy.cz/…dnu-Nad-doly

            Velká škoda je, že před pár lety někdo pokácel posed na mladějovském hradisku, to byl opravdu super výhled.

            Kdo ví, třeba se tam někde o víkendu potkáme…

            0 0
            • RomanH  

              jj. Deda bydlel u Letovic. Drive (pred cca 10ti lety) jsem tam jezdil docela casto – pres Brezovou a Hrebec k Detrichovske hajence, zpet pak pres Moravskou Trebovou, Slidovy vrch, Husak a Jevicko. Letos jsem tudy jel nekdy o prazdninach a prislo mi, ze tam natahali nejak vice asfaltu (ci to misty preznacili).

              0 0
        • borda  

          Clovece, vyhledy jsou spis prave z te druhe strany… Opravdu si ale prvni cast te modre nevybavuju.

          Jinak teda, pokud chcete takovou pohodovejsi vyletni variantu, tak z trebovskych sten varianta cervena hrebenovka, pokud teda tu vostrejsi :-) –

          Tak z trebovskych sten na druhou stranu po te modre, k horakove kapli, pak po cervene do letohradu (taky pripada v uvahu kombinace modra, zelena a znacena cyklotrasa polem a lesem, ta se ale pak stejne napoji na tu cervenou).

          Z letohradu pak dale po cervene na zampach (zampach -hlavna je lepsi dat normalne po silnici, po TZ je to zbytecny trapeni), odbocit na zlutou do hlavne a po zlute pres udoli sejfu zpet do usti. To je moc hezka trasa a i celkem tereni mistama :-)

          Jestli chces, tak ti poslu nejaky .GPX

          0 0
    • Růža17  

      Ahoj, ja jsem přímo z Bran takže přímo z bran po modré nejezdi myslím že to ani nejde sjet dolů do perné protože to bude dost zarostlý, skoro nikdo tam nechodí. Na modrou se napojte právě až v Perné je to z bran asi 1,5 km pěšky. Pak po modré až do ústí je to pěkný. Cestu mezi andrlákem a kozlovem můžu taky doporučit. Jak někdo radí obráceně modrou na andrlák tak to nejde vyjet a musí se kousek tlačit, méně otrlejm dělá problém ten kopec i dolů :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.