Přední nosič na pevnou vidlici

9 nepřečtených
  • EliSok

    Chtěla jsem vás poprosit o radu ohledně předního nosiče (na koloběžku Mibo Split, 26 palců kolo, neodpružená vidlice). Dočetla jsem se, že je pro těžší náklad vhodné pořídit „low rider“ nosiče, aby brašny netahaly za ruce. Dobře by měl sedět nosič Tubus Tara, ale ráda bych sehnala něco levnějšího.

    Potřebuju, aby na nosič seděly moje brašny Arsenal 312 a aby šlo dobře sundavat přední kolo, i když tam nosič bude.

    Na kole mám nosič od Arsenalu, je strašně těžký a přimontovaný je tam jakoby kolem vidlice takovými šrouby „U“ šrouby. Tomu bych se chtěla vyhnout (ani nevím, zda by na takto plochou vidlici mohlo něco takového sedět?). Chtěla jsem využít možnost připevnit nosič pomocí šroubu, na který má vidlice už otvory.

    Našla jsem například toto:

    https://www.kilometry.cz/…nou-vidlici/

    Jaký si myslíte, že v něm bude např. proti Tubus Tara rozdíl? Obě strany nosiče nejsou spojeny takovým tím můstkem, v čem by to mohlo vadit?

    Díky moc za jakékoliv rady i nápady na další nosiče!

    Eliška

    0 0
    • novas752  

      Jestli tam nevozíš nic extra těžkýho tak chybějící můstek ničemu vadit nebude. Divil bych se, kdyby Sport Arsenal nebo Topeak nebo SKS nedělaly něco podobnýho

      0 0
    • Rindi  

      Zdravím, tady je zajímavé video: https://youtu.be/N6CG4ulpIwA

      0 0
    • Jezevec70  

      vzhledem k tomu, že máš na vidlici návarky na v-brzdy, šel by namontovat i Zefal Raider.

      Dá se sehnat za 730,–, což je docela levné řešení.

      0 0
    • Jezevec70  

      Potřeboval bych přední nosič na gravela. Bohužel vidlice nemá návarky na patkách, ale až na nohou (viz foto) a taky má díru na šroub v korunce. Bohužel nemůžu najít nic, co by šlo přimo namontovat. Vidlice je karbon, takže nějaké objímky nepřipadají v úvahu.

      Ideálně něco už pro tohle vyrobené, bastlit se mi to nechce. I když mám strach, že nic jiného nezbude. Brašny na to půjdou přední Ortliebky. S předním nosičem už mám najeto pár set km, takže vím, co od toho chci. :-)

      Díky za nápady a doporučení.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.