• grizzlik

    Mam 145 Nixona a vzhledem k tomu ze v plny polni vazim pres 90 tak mi pride ze se celkem hoch krouti pri brzdeni nebo v zatackach. Resim esli se vyplati setrit a zrat chleba a koupit Pika s 20mm pevnou coz by ale znamenalo nejmin 8litru (pokud Nixona tak za 6 prodam). Na druhe strane tu je tahle polo-pevna osa > shop.dolekop.com/in­dex.php?sessi­on=9V90ITG8QZ7Vav&od­deleni=detail&sek­ce=27&id=174 se kterou by me to vyslo tak na 2k zhruba.

    Zajima me esli nekdo ma prime zkusenosti nebo co si myslite o vhodnosti tech dvou variant.

    0 0
    • palkac  

      někde tu psal milan1, že se epicon s pevnou osou na matky velmi velmi zpevní, prý až na úroveň pika.. já bych mu věřil.. takže bych tam koupil náboj na pevnou osu s matkama a do batohu klíč..

      0 0
    • Bobesss  

      Chleba nežer, radši zkus to levnější řešení

      0 0
    • BB  

      co RWS system od DT Swiss. Proti Novatecu má výhodu v tom, že to není klasický rychloupínák, ale dotahuje se to závitem, ale nemusíš s sebou tahat klíč. Dal jsem RWS do předu s 9 mm osou i dozadu s klasickou tenkou osou. A kupodivu velký přínos v tuhosti uchycení jsem zjistil na zadním kole, kde je ta klasická tenká osa. Vyvozuji z toho, že větším přínosem než tloušťka osy je změna systému dotažení z excentru na závit. Takže bych ti doporučil vyzkoušet RWS s klasickou tenkou osou, mohlo by to pomoc a asi by to bylo nejlevnější řešení. www.mountainbike-magazin.de/…l.125965.htm

      0 0
    • Vilém  

      20mm by byla nejlepsi.Ale nez toho novateca,tak radsi klasickou osu na matky.

      0 0
      • grizzlik  

        a tu sezenu kde prosim ?

        jinak ten system od DT swiss je asi za 3k coz mi pride fakt hodne :( este zkusim napsat milanovi ohledne toho epicona ale diky vsem za dosavadni rady

        0 0
        • Vilém  

          Traba muzes pouzit nejakou Shimano nabu a vymenit osu.Nebo se semtam objevi v bazaru naba Specialized na matky,kterou davaji na nektere modely.

          0 0
    • eXcream  

      tak priznam se ze o tehle moznosti slysim poprve a dost me to zaujalo … „nez toho novateca,tak radsi klasickou osu na matky“ … tzn ze system novatec je spatny nebo „klasicka osa na matky“ je proste bomba … ??? klasicka osa znamena 20mm osa prichycena do „standartnich“ patek a pouzity 20mm naboj ? predpokladam ze novatec neni jediny kdo to dela? nejake tipy?

      jo a taky by me zajimalo zda je nejaky realny rozdil mezi 32 a 36 drátovým výpletem …

      0 0
    • Smazaný účet  

      tudle nabu mam asi rok, tak.. nevim presne, proti klasickymu uchyceni se to zlepsi ale zazraky necekej…

      0 0
    • Žigo  

      9mm osu mam na prednom ritchey kolese a rozdiel tam kapku citim ale zas nevozim kotuc. Rovnaky system mam aj na druhom bajku na zadnom kolese a zatial bez problemu aj s kotucom.

      0 0
    • Jakobo  

      Zdar. Nevite prosim nekdo, kde koupit normal pevnou sroubovaci osu 9 × 1 mm do predni naby, 140 mm dlouhou, misto dute (pro RU)? V obchodech dnes uz k nesehnani, nebo prodavane 9.5 mm (3/8") jako 9 mm, to se stalo uz 2× ve 2 ruznych obchodech. Ty 9.5 mm byvaji u levnych noname MTB nab z Taiwanu.

      Jedine na ebay nejake no name, i s postovnym docela drahe

      Obcas potrebuji na ruzne plecky pri prestavbach, kdy RU neni uplne idealni a ani bezpecny. Nejlip origo Shimano. Na ebay jsou i CrMo, ale to uz je palka. Zrovna ted treba na jedno kolo. Kdyby mel nekdo doma zasoby rad koupim, ale spis nove, pouzite byvaji velice casto ohle.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.