Pozor na krádeže z aut v Italských Dolomitech

2 nepřečtené
  • ropman

    ahoj,

    krátce se podělím o nepříjemnou zkušenost z italských Dolomit, kdo zná tak oblast hned kousek za A/I hranicemi, z Toblachu směr Cortina nebo Misurina.

    Potkali jsme se se známými poblíž Drei Zinnen Blick na malém parkovišti u starého lazaretu. Pršelo, stáli jsme 3 auta těsně vedle sebe. Já seděl ve vedlejším autě uvnitř (zamlžená okna, zády k našemu autu vedle) a přítelkyně si povídala venku s kamarádem.

    Najednou přijel Mercedes, já ho jen mimochodem zaregistroval a po chviličce zase hodně rychle odjel, bylo jen slyšet prásknutí dveří, rychle projeli nějakým výmolem a vyrazili směr Cortina. Uvnitř byli cikáni, řídila ženská v bílých šatech.

    V zápětí jsme zjistili že z auta zmizely 2 batůžky a ledvinka, ve kterých byly všechny peníze, kreditky, doklady, foťák, telefony, …

    Následoval telefonát na policii, blokování platebních karet, SIMek…

    Díky genialitě a snad zločineckému myšlení jednoho z kamarádů (litrová láhev Tulamorky už je v jeho rukou) se našly některé naše věci včetně dokladů u silnice na Misurinu v příkopě, kde je odhodili, samozřejmě bez dalších cenností, peněz, mých kreditek, přítelkyni vč. CZK hotovosti zůstaly, …)

    Nejdřív jsme chtěli po návštěvě policejní stanice ihned odjet domů, ale nakonec jsme ještě zůstali a trochu to rozbajkovali.

    Druhý den na nedalekém parkovišti bylo auto s rozbitým okénkem prý ze stejného dne.

    Nikdy mě nenapadlo, že mi někdo vybere auto, když u něj stojím, ale od teď pokud ještě do těchto míst pojedu (a jezdíme tam skoro každý rok) se už nebudu cítit dobře, když půjdem nebo pojedem na výlet od auta a to nebude u něčího domku na soukromém pozemku nebo na hlídaném místě.

    Tolik jen, abyste třeba nedopadli podobně, dokáže to docela pokazit závěr dovolené.

    0 0
    • bikerp1  

      Zásada č.1 cennosti, doklady atd. vždy nosím s sebou, když opouštím auto.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.