• Vector95

    Bikeři z Prahy a okolí Pozor!! Dnes jsem se byl s partou projet na lávkách táhnoucích se od letiště Točná směrem dolu do Modřan. Jezdím tudy poslední dobou celkem často. Dnes jedu a vidím, že tam nějaký bezpohlavní jednobuněčný organismus rozzeřal většinu lávek a aby toho nebylo málo tak ještě posypal cestu hřebíky. Kamarád se málem přizabil. Museli to udělat v noci na dnešek, včera ještě byly lávky OK. Vím, že tu bylo několik Diskuzí na toto téma ale tak mě to dožralo, že jsem musel založit novou.

    0 0
    • gaston  

      jaké lavky jsou rozrezane? vsechny „nove“?

      0 0
    • Pedro404  

      Kurvy sou to, byl sem si dneska na Točný zaskákat v takovym korytě se skokama a tam zase byly do cesty naházený klády. Poměrně blízko za dopadem jednoho skoku, kde by člověk normálně jel dost rychle, byla jedna šprajcnutá o stěny koryta tak, že sjezd křižovala ve výši hlavy. To je fakt na zmrzačení, měl by ty hovada někdo načapat při činu a ty klády jim nacpat do ******.

      0 0
      • Mr.Duck  

        Jo, ta kláda mě zaskočila nemile.

        Co řikali kluci, tak prej všechny lávky rozřezaný motokrosovou pilou, to je neskutečný, jak někdo může bejt takovej ****. Holt žijem v čůrákově, potkat toho ****** s impotentnim mozkem, tak asi lepší se na nic neptat a vzít ho ňákou tou lávkou po držce, špínu.

        0 0
    • Richi  

      Nahlásit na policii. Možná, že to bude i obecné ohrožení.

      0 0
      • Mr.Duck  

        To sem zvažoval už jednou, když někdo natahal klády do nepřehlednejch míst cesty (to se mimochodem koná na lávkách teď taky), ale nikam to nepovede, policajt se může ****** na to jít někam do lesa, kde zjistí kulový, a sedět tam a číhat? To si rači posedí v oktávce na kraji lesa a přečte noviny, sní párek a bude mít klid…

        0 0
    • -b-n-x-  

      To by mě zajímalo co tihle „lidi“ mají v hlavě. Mluvil jste už někdy někdo s někým takovým? By mě zajímaly jejich názory. Ovšem nejlepší diskuze by asi byla kdyby si s jejich hlavou povídala ocelová trubka.

      0 0
      • PjSky  

        bohuzel. mit neco proti cyklistum je lidsky pravo, ale skodit.. pockat. jelikoz to asi sotva neudelal neumyslne, pak je to umysl. kdo tak ucinil dopustil se trestneho cinu – napr. obecne ohrozeni.

        A timpadem at se policajtovi chce ci ne, do lesa bude muset. Staci to nahlasit.

        R.

        0 0
        • rabeck  

          obecné ohrožení se na tohle asi vztahovat nebude ale poškozování cizí věci jo když se prokáže že to někomu patří a že do toho vložil nějakou investici ale zdejší policajti se na to vyserou tak nebo tak raději si dřepnou na Soukalce do křesla a budou žrát koblihy než aby se namáhali vlízt do lesa

          0 0
    • heretik  

      Zajímavý, my tam jeli včera taky, směrem nahoru, kolem šestý odpo. Jedna z těch nových proutěných lávek byla propadlá, jestli to bylo uřezaný nevím, jinak původní lávky pořád stojí. A hřebíků jsme si taky nevšimli…

      0 0
      • heretik  

        Jo, vlastně ještě v jednom meandru, jak se to dá jet po dost šikmým vnějším okraji, ale nový lávky byly i napříč a ve vnitřním oblouku, bylo něco zle sklizenýho, co vypadalo, že nespadlo samo…

        0 0
        • snowfil  

          Tak to jsme vás možná potkali, my jsme jeli dolů kolem 8 a teda můžu říct, že jsem byl pěkně ********. Přišlo mi, že jsou zničené všechny lávky kromě těch, které jsou „nutné“ pro pěšáky, navíc v tom meandru nahoře jsou přes chodník pokácené 2 stromy, ale vypadalo to, že už se tam vyjíždí stezka okolo nich. Hřebíky jsem nezaznamenal. Ale hlavně když to už někdo rozřezal, tak to mohl taky uklidit a ne nechat viset zbytky lávek v potoce. Takto je to podle mě nejen debil, ale rovnou psychopat.

          0 0
          • karliner  

            Hřebíky zřejmě sesbíral Vector95, nedovedu si představit, že by je jen objel a nechal je tam ležet.

            0 0
            • Vector95  

              Hřebíky jsem vyházel z cesty a jeden přejezd jsme dali pryč kompletně. Tam jak je ten skok přes potok protože byl tak blbě rozřízlej že by to asi dopadlo špatně kdyby tam někdo najel :-/

              0 0
          • Vector95  

            Máš recht, protože všechny takové nepotřebné lávky jen pro kola byly rozbité, a ty co byli potřeba pro pěší byli ok. Rozbořili ty dostavěné :-/

            0 0
    • GangBajk  

      Doporučuju nafotit, nafilmovat a vše nahlásit na policii. Bezesporu se jedná o TČ , § 179 Obecné ohrožení

      (1) Kdo úmyslně vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví…

      Jediným problémem by pak byla specifikace slova „obecné“ neb tady by se to vztahovalo „pouze“ na zájmovou skupinu bajkerů. Ale stálo by to za to. A pokud by se podařilo chytit je při činu, krátký proces s nimi.

      0 0
      • Richi  

        Nahlášení jako takové samozřejmě nic neřeší, Policie nebude řešit co se ji netýká.

        Stačí podat trestní oznámení na neznámého pachatele a už se starat budou.

        0 0
    • Pedro404  

      Sem se tam byl dneska mrknout- z bajkovejch lávek zůstala, jestli sem správně počítal, jedna. Všechny ostatní rozřezaný. A přes cestu sou asi v první třetině pokácený stromy. Nepředpokládám že by tam byly na dřevo na opravu.

      0 0
      • vojtechposmourny  

        Tak tak, můžu potvrdit, lávky jsou vesměs komplet v prdeli. Jinak myslím, že jsem Tě tam viděl.

        0 0
        • Pedro404  

          Měl sem chrániče a jel sem jak kdybych na kole v životě neseděl, to bys nepřehlíd. Dokonce se mi poprvý povedlo sklouznout přednim kolem z tý klopenky v meandru, sem se svižně vrhnul doleva na břicho abych nespad ten metr dolu do potoka a kolo se díky bohu chytilo o vyčnívající kořen, tak sem ho nemusel lovit. Každopádně sem byl rád že to nikdo neviděl.

          0 0
      • mrozu  

        A to je městskej park nebo co je to za les? Uz jenom to pokaceni stromu je minimalne prestupek, takze by to policajti meli resit… co si zjistit majitele nebo spravce a zavolat mu, ze ma v lese pres cestu pokaceny stromy a ze tam vadi bajkerum, jestli by si je nemoh odtahat. Z odpovedi pujde tutove poznat, jestli v tom ma prsty primo on nebo o tom alespon vedel.

        Takovihle zmetci nemaj pravo na zivot. A posledni dobou se mi zda, ze jich rychle pribejva.

        0 0
      • Mr.Duck  

        Tak mě napadlo, jestli tam chodí banda kácet za ňákym účelem, čili legálně, tak by se dalo dohledat kdo to je, jelikož by se dal dost dobře považovat za podezřelýho. S tim by se pak možná dalo pracovat dál.

        0 0
        • Pijer  

          Pochybuju, že jestli tam někdo jenom kácí stromy a nebydlí tam, tak že by měl za celý den málo řezání a z rozvernosti si ještě po šichtě rozřezal pár lávek.

          0 0
          • Mr.Duck  

            No já slyšel něco o partě přistěhovalců, co tam vykácela mýtinku a pak se podezřele poflakovali kolem, právě v době kdy lávky padly :( Těžko říct, jak se věci maj, ale bylo by dobrý dát někomu na prdel :)

            0 0
      • fousek  

        Chtelo by se to nenapadne zeptat lesaku jestli o tom vedej. Pokud o tom nic nevedej tak napraskat zlodeje dreva

        0 0
    • ferda  

      hrebiky tam uspesne plastema sbiram uz asi mesic … chapu, ze se tam nekomu nelibi silenci na kole, ale asi by to chtelo resit dustojneji

      0 0
    • ravag3r  

      Chjo, sem se tam chtěl jet v pátek projet a zase tohle:( Ty lidi sou fakt moc. Ale plyne z toho jedno ponaučení, nestavte lávky ani skoky ani nic ze dřeva, ale jedině z hlíny a dobře kladenýho kamení. To si pak každej rozmyslí, jestli bude krumpáčem rozbíjet ztvrdlou hlínu a nebo se na to vykašle (a jenom tam nahází hřebíky:(().

      0 0
      • Pedro404  

        Je fakt že skočky přes potok zůstaly, ale kdo k nim má to kolo nosit přes pokácený klády.

        0 0
        • ravag3r  

          Víš, z celýho srdce si přeju, abych tam někdy někoho, kdo tohle dělá, potkal. Nenápadně ho sledoval až domů. A pak na něj zavolal policajty. A pak dal jeho adresu na bike-forum:))

          0 0
          • Pedro404  

            Taky si řikam, že dát jeho adresu sem, tak by skončil tisíckrát hůř než kdybych ho nahlásil poldům.

            0 0
      • Peslezedirou  

        Když tam byly pouze lávky tak se nic nedělo (sabotáže a destrukce). On je možná problém, že si z toho někdo chce dělat Hejníkarnu II a někomu dalšímu to očividně vadí.

        0 0
        • Manas  

          To vcera rikal i Pevnak, ze ty samotny lavky pres potoky sou cajk, ty nikdo nicit nebude, ale ze jakmile se tam objevi skoky tak se to vsechno sveze jednim vrzem. Bohuzel.

          0 0
          • Martinson  

            Souhlasím, mám taky takový pocit. Tohle je strašně frekventovaná cesta a jsme tam trpěný. Myslím že rozumný cíl je uchovat průjezdnost.

            0 0
      • novas752  

        lavku z hliny ale moc nepostavis… to by byla prehrada… :)

        0 0
    • M_ishak  

      Svět se v prdel obrací. Po silnici se nedá, po lese se nedá, po cyklostezce už vůbec ne… asi se budu muset naučit chlastat a trávit odpoledne ceckající pivo v hospodě.

      Dnes jsem si projel část (někdejší) trasy otrokovické padesátky a přesnější by bylo prošel, protože všude přes cesty pokácené stromy, naházené větve, v jednom místě pod sjezdem hodně nebezpečně natahaný větve přes cestu, zkrátka jsou to hovada. Takhle kdyby jim někdo likvidoval posedy, to by čuměli jak sovy a měli plnou hubu mouder, už je slyším.

      0 0
    • rud1k  

      Tak me napada, kdyz by se ty lavky opravovaly (a byla by skoda kdyby ne, protoze ta cesta tam je docela stara a znama) tak natlouct to nich nejak hrebiky nebo neco oceloveho… aby si zkurvil pilu, az to bude priste rezat…a nebo ho nejak vycihat – podle me to bude delat jen jeden idiot.. pak by skutecne stacilo dat sem jeho adresu, nebo ho „napomenout“ na miste…

      0 0
      • roud  

        Tohle by mohlo skončit taky vážnym úrazem když pila narazí na železo klidně se může stát že kus železa odstřelí nebo že praskne řetěz a mohlo by dojít k ohrožení toho člověka co řeže (tím se ho nechci zastávat jen že by se to mohlo zvrhnout v něco co by tu asi nikdo nechtěl)

        0 0
        • PjSky  

          kdepak. zpevnit ty mostky zelezem je v poradku, a kdyz neco reze, tak reze co ma rezat, a pak vi / si to prohledne a vytaha klestema co je treba problem. Takze tak. Pokud si zk…i pilu a ublizi si, je to jeho problem. Ma mit na pilu papir, pak by vedel co se ma, muze a nema :)

          Howg.

          Ona je celkem otazka, jestli si tam muzete budovat bike park lidi. Zajdete na obec/majitele a proverte si to. Mohla to totiz zaridit i obec usty/rukama nejakeho, zjevne lehce labilniho, zrizence.

          Trosku premejslejte oboustrane. Ja bych ve svym lese nechtel zadny bikery, to sorry. Les je les. Mozna bych jim dopral singletrack skrz ale presne vyhraniceny bez moznosti dalsi stavby.

          0 0
          • jonti  

            Co vim, tak prave tam byla vetsina toho povolena.

            0 0
          • Smazaný účet  

            100% souhlas. Kdyz vidim „takystavitele“ kteri perou hrebiky do stromu, zpraskal bych je retezem. Uz pro problemy ktere hrebiky delaji pri rezani. Mimochodem kdyz vas svihne retez z pily pres nohu, neni to zadna slast-nastesti bylo chladno a tak jsem mel hrube gate.

            0 0
          • novas752  

            zelezem vyztuzeny lavky by tam moc dlouho nevydrzeli ;)

            0 0
      • ravag3r  

        Napomenout magora s motorovou pilou na místě je fakt dobrej nápad:D

        0 0
    • Vector95  

      Fakt člověk už se tam bojí jezdit, podle mě je jen otázka času kdy bude přes cestu struna či něco podobného.

      0 0
      • Mr.Duck  

        To už taky bylo, ne přímo na točný ale na druhou stranu od letiště

        0 0
        • Pedro404  

          Fakt? To je neskutečný. V jaký vejšce to bylo? Se teď budu bát že mi ve sjezdu něco uřízne hlavu.

          0 0
          • Pijer  

            Bylo to nahoře na kopci u tý bývalý rakeťácký základny při výjezdu z lesa po cestičce od bývalých kasáren. Odhadem metr nad zemí?

            0 0
    • rud1k  

      Bydlí nějaký bajker poblíž a byl by ochotný přijet tam s rámovou pilou? Zorganizoval bych nějaký sraz dobrovolníků a přeřezali bychom aspon ty 3 stromy, co tam leží přes cestu… Kdysi sem tam jezdili s kámošem takové věci dělat, ale už sem tam tak 5let nebyl a poslední projížďka mě donutila si pořádně zanadávat… Pravda že průměr kmene je fakt obrovskej, ale s nějakou větší a lepší rámovkou pro dva by to snad šlo… když nas bude víc, budem se moct aspoň prostřídat

      0 0
    • iq510  

      cau bikeri musim vam oznamit ze autorem pirat(jak mi kamosi rikaj,par mi jich i pomahalo) trailu jsem ja. zacal jsem pred 2 rokama. jsem si koupil kolo ale muj malej level me donutil si postavit neco co by mohl dat kazdej a pritom nejakej ten level vyrust.me kluci tahali na hejnikarnu, ktera je na me moc ostra. samo ze me sere ze to nekdo bori, ale musim vam oznamit ze je to CHKO (nevim jakeho stupne)coz jsem netusil kdyz jsem zacinal ze neco takoviho v praze muze byt. Ja se to pokusim na podzim (zari,rijen) opravit.ted mam rozbity koleno tak jsem nemohouci vozickar.v planu mam lavky obnovit nebo predelat na skoky, ktery nejde tak borit. par lidi k ruce by se hodilo, prace pak ubehne lip.

      0 0
    • weekend warrior  

      Točnou jsem už párkrát zajel:). Znalci, řekněte kolik je v ČR dalších takhle specificky technickejch, ale jetelnejch trailů, „uprostřed města“? Doufám, že vás pán s pilou neodradí. Nechcete třeba založit občanské sdružení cholupické lávky, či lávky pod točnou? Že by jste tomu dali nějaký řád? … Já totiž i chápu toho člověka s rodinkou, kterému se nelíbí, že se proti němu řítí man na kole ve fr pojetí, kdy jediné co ho zajímá je to zda to dá s čistou nohou či ne…

      0 0
      • PjSky  

        pan ma pravdu. tohle je cesta. co Cemba? vzdyt tu musi byt kopa lidi z Cemby..

        0 0
        • Luka  

          na zacatku cervna se konala brigada na opravu lavek cholupickeho potoka, byla to akce nekoho tady na foru. Vybehal si povolenky, sehnal matros, obecne rozhlasil. A prisli mu pry 3 lidi pomoct… celkem smutne.

          0 0
          • rud1k  

            To tak bejva… :( Ja tam kdysi davno jezdil servisovat, ale co sem se prestehvoval tak je to pro me trochu zruky jet tam s ramovkou pres rameno a se sekerkama v batohu :) Kazdopadne ten blbec stejne niceho nedocilil, protoze cela ta trasa sjizdna je (az na ty porazeny stromy)

            0 0
          • Medunka  

            k tomu lze říci to, že to byla oficiální akce Čemby. Vím o spoustě neoficiálních dobrovolnických prací na Točné o kterých se nemluví a to není vůbec smutné.

            Smutné je pojetí

            0 0
    • Dubys  

      Sory zaodbočku, ale zkoušim najít v historii takovou tu kreslenou mapu Točný a okolí s popisem místních názvů (Maturita, Štěkací pes, Hočimin, apod.). Nemáte někdo typ?

      0 0
    • rud1k  

      CEMBA akce pro dobrou vec :)

      Pojďte s námi pomoct vašemu bajkovému rajónu. V sobotu 25.9. vyrážíme dokončit první etapu oprav na Točné v Praze. Je potřeba udělat mostovku na připravené lávce. K tomu by se měly pořezat a odstranit dva pokácené kmeny přes stezku v horní části a upravit rozvrácenou původně skokanskou lávku tamtéž. Sraz bude v 10h na konečné autobusu Na Beránku.

      vice na CEMBA STRANCE AKCE

      0 0
      • rud1k  

        Jen abych predesel dohadum – nejsem cemboun a neorganizuju to ja – ale Jirka Bartoň… v odkazu je na nej kontakt, ten jsem sem nechtel davat, aby nenadaval :)

        0 0
    • jenicek  

      poho! back to the roots…

      0 0
    • Elwing  

      Dneska jsme se byli projet v okolí Točné. Na zelené na Vykopávky Martin vyjel připínáček (díky za bezdušáky). A na sjezdu z Vykopávek (takový trail do Károvského údoli) byly naházené větve asi každých 10 metrů a našla jsem tam i hřebíky zatlučené v kořenu. Potkat toho chudáka co to dělá, tak se asi neudržím a omlátím mu ty větve s hřebíkama o hlavu.

      0 0
    • MichaelSimek  

      skoro lepsi hrebik nez tohle :) http://www.youtube.com/watch…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.