• Fox1k

    Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o radu. Kúpil som si nový bajk (RADON ZR Team 26), sú tam plášte Schwalbe Smart Sam 26×2.25, drôt. Mám problém s predným plášťom. Keď som koleso nahodil na bajk, robilo akoby takú osmičku, myslel som najskôr, že to je ráfikom a že bude stačiť vycentrovať. Potom som si všimol, že ráfik je vpohode, takisto plášť je nahodený na ráfiku vpohode, ale v jednej časti plášť proste vybočuje. Tu je video http://www.youtube.com/watch… Neviete poradiť, čo s tým? (Nie som bajker, nemám skúsenosti a nevyznám sa, tak buďte prosím zhovievaví ;-))

    Ďakujem

    0 0
    • Rychlej turista  

      Namydlit a pořádně nafouknout, aby patky mohly zapadnout.

      0 0
    • Breakpain  

      jezdit(dej ho na zadek) anebo reklamovat ;) …

      Pár Schwalbe už jsem prohnal reklamací, zatím nebyl problém … vždy vyměněno obratem ;). Od té doby už Schwalbe nemusím … nicméně, když si nalejeme čistého vína – hází prostě všechny, jen některé více/méně …

      Teď mám Maxxis a vypadá to lépe, ale ještě mi neprošlo rukama tolik plášťů, abych si mohl udělat obrázek.

      0 0
    • Tomáš  

      Buď je to 1) jak píše Rychlej turista, že není plášť dobře zaskočený v ráfku, nebo 2) jak píše Breakpain je plášť na reklamaci. Já si myslím, že to bude první možnost. Vyfoukni kolo, patky pláště navlhči houbičkou nasáklou třeba vodou s jarem, nebo mýdlem a podívej se jaký maximální tlak máš na ráfku a plášti a ten nižší z těchto dvou tam nafoukni. Tetě na DT Swiss FR 20 kolech naskakuje plášť do patky při tlaku nad 3,5 Baru když je navlhčená patka, bez navlhčení by tam nezaskočil vůbec ( Schwalbe Fat Albert 2,4 ) když dodržím max tlaky co snese bezpečně ráfek a plášť.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.