poradte prosim - hlavove slozeni

22 nepřečtených
  • brezovskymartin

    Zdravim vsechny, mam ram s vidlici o prumeru 1 1/8" bez zavitu (ahead?). Valelo se mi to par let ve sklepe a ztratil jsem dil hlavoveho slozeni, ktery patri mezi horni misku a predstavec. Chci se zeptat, jestli jsou hlavove slozeni kompatabilni nebo musim vymenit komplet i s miskami. Zda se mi ze tam jsou nalisovane, tak nevim, zda to je vubec mozne.Na spodnim dilu, ktery je na vidlici je uvedena znacka „Acor“ a nenasel jsem kulickova loziska, pouze v miskach jsou asi „kluzna loziska“.

    Diky za informace, jsem laik.

    Martin

    0 0
    • Tomin  

      Já bych řekl že kup raději celé složení,čert ví jak po těch letech vypadají ložiska.....

      0 0
    • Lister  

      Mám dotaz – existuje nějaký jiný způsob jak dostat spodní misky hlavového složení z krku vidlice než to vyklepat pomocí šroubováku. Nikdy jsem s tím neměl problém, ale dneska to ani za boha nemůžu dostat dolů – mlátím do toho fest a nic. (před demontáží jsem to samozřejmě prostříkl olejem a nechal provzlínat, ale ani to nepomohlo).

      Ta spodní miska je poměrně hodně velká (velký průměr), takže by se teoreticky dala za okraj upnout do svěráku a pak zkusit mlátit do krku vidlice jestli to povolí, ale nevím jestli to přežije.

      Existuje na to nějaké udělátko – ptám se hlavně proto, že už jsem uvažoval i o servisu (fakt potupa :-) ) ale pokud s tím budou provádět to samé co já, tak to nebude mít cenu.

      0 0
      • Lister  

        …fakt nikdo nic???

        Bych to tak nehonil, ale dneska to potřeboji vyřešit – asi to dopadne ještě větším mlácením než včera :-(

        0 0
        • baboon  

          Hele většinou to chce spíš vytrvalost…Ono se to časem hne…Nejdřív to chce dostat mezi misku a krk něco menšího a pak už to jde..Nedávno jsem sundaval misku z krku u motorky a už jsem si myslel,že je to tam napevno…Ale vytrval jsem a je to dole..:) Nejdřív jsem tam prostě nabouchal starej nůž ostrím mezi krk a misku,tim se to hnulo a pak to už šlo…

          0 0
      • MlokCZ  

        Mě nedávno spodní miska vyklepat doma z vidlice nešla, v servise hned hotové a to tak, že šla bez problémů překlepat na druhou vidlici a znovu použít. Určitě je přípravek na naklepání, ale jestli je i na vyklepání ven, to netuším. Bylo to na počkání a rány jsem slyšel pořádné, takže sem se doma možná jen bál použít dost velký kladivo :-)

        0 0
      • jecnak  

        Existuje stahovak. Jelikoz to ale neni nic levneho, tak i v servisech to vyklepavaji. V Praze vim treba o Bikestore.

        0 0
      • Lister  

        tak jen taková poznámka a podle toho poznáte jak to všechno dopadlo:

        nikdy, ale opravdu nikdy nevyklepávejte ten spodní konus pomocí gumové palice, ale vemte si raději opravdové kladivo :-D

        0 0
        • Krys  

          Pôvodne som ti aj chcel poradiť: „Použi väčšie kladivo“, ale mohlo to vyznieť ako výsmech. ;)

          0 0
          • Lister  

            no ono to kladivo jako takové bylo celkem malé, ale i to stačilo. Ta gumovka fakt nebyl dobrý nápad :-)

            0 0
    • gazman  

      Když si koupíš hodně dobrý pilový plátek (od 200 Kč nahoru) tak to rozřežeš.Šlo by to i ******** autogenem,ale radši bych to vyklepnul.Obi­vane,sílu velkou použíj hmm.

      0 0
      • kolda  

        toz nevim,kolem krku vidlice bych se s autogenem pohyboval opatrne.

        ale vzdy mi to nakonec slo vyj.bat kladivem.  

        0 0
    • Tygr  

      ja f servisu používám malý plochý dláto a klasiky to nasadím a pobouchám ze dvou stran a de to dolů samo. je potřeba se toho nebát…

      0 0
    • destr  

      Tak to já vemu nějakej starej tupej nůž a zespodu to postupně kolem dokola posunuju nahoru…dělal sem to tak 3× bo co a otázka 2 minut maximálně.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.