• wroum

    http://www.novinky.cz/…-zemrel.html

    Anketa: mela by byt po podobnych nelegalnich jezdcich vymahana soudne nahrada za pripadny zasah?

    26x
    52%
    11x
    22%
    0x
    0%
    1x
    2%
    12x
    24%
    0 0
    • Martin  

      záleží na konkrétní situaci, ale asi jo… motorka do lesa nepatří

      samozřejmě že už čuchám, jak se ozvou lidi, že bajkři by taky měli platit případné zásahy na záchranu :-)

      0 0
    • Vilém  

      Nezlob se na me,ale tva skodolibost se mi vubec nelibi. O pripadu se z odkazu nedovis vubec nic a hned jim to budes prat? Pral bys to treba nejakem freeriderum, kteri by se nekde zramovali, ac tam nemeli co delat? Proste pristup hnus.

      0 0
      • wroum  

        pokud bude zakazano jezdit na kole po lesnich cestach a nekdo to porusi a zrakvi se, tak at si to zaplati, do doby kdy bude rozdil v legalnosti obou konicku, tak nema tahle otazka smysl.

        pristup hnus je podle me to ze nekdo nelegalne jezdi po lese na motorce (rozumej porusuje zakon) a jeste se spoleha na to ze ho v pripade nouze nekdo vytahne z pruseru.

        0 0
        • Vilém  

          Ty urcite nikdy nic neporusujes:) Jinak urcite vsechny lavky a podobne vytvory jsou zcela legalni a se stejnou silou budes kricet, az se ti na nich zrakvi nejakej kamos.

          0 0
        • RomanH  

          A vsechny lavky jsou v lese postaveny s povolenim ? Zit a nechat zit… Prostoru je malo, konicku hodne, meli bychom se k sobe chovat slusne a byt tolerantni.

          0 0
          • wroum  

            nemam problem tolerovat kohokoliv ohleduplneho, ale to motorkar v lese proste neni a nikdy nebude. a prave proto ze prostoru je malo a konicku hodne nema motorkar co hlomozit v lese, je tam spousty lidi ktery to rusi – lidi co tam chodej za cerstvym vzduchem a klidem.

            a ani ty lavky svou prostou existenci nikoho nerusej, ale taky s lavkama az tak nesouhlasim.

            0 0
          • Krys  

            To je bežná kauzálna chyba: Existuje minimálne jedna lávka postavená v ľubovoľnom lese ⇒ Môžem v ľubovoľnom lese jazdiť na motorke

            0 0
            • RomanH  

              Ne, to je jen otazka pristupu. Obecne mi proste vadi jakekoliv zakazy. Netvrd mi, ze jednas jen podle toho, co je dovoleno ci zakazano. S cistym svedomim pojedu na kole tam, kde je to zakazano, kdyz se nebude jednat o obdobi, kdy jsou v dane oblasti lidi, bude tam pesina, pevnej teren a nebudou tam treba mladata. Podobne jako na motorce klidne pojedu po kamanitych cestach, kde jezdi lidis traktorem a pokud uvidim pesaky, projedu kolem nich opatrne.

              0 0
              • mastihuba  

                no, ale sám víš že takhle to prostě nefunguje :)

                0 0
                • RomanH  

                  Prave ze vidim, ze to tak zacina fungovat. Treba u nas ted zacina po lese jezdit cim dal vice kluku na kroskach, ale vzdy se snazi objet Te co nejvetsim obloukem. A rozhodne nemuzu rici, ze by nicili les vice nez lidi s traktorem, kteri si tam kradou drevo (teda abych jim nekrivdil, hodne z nich ma domluvene taly, ktere mohou vykacet). Hluk ani nestoji za rec, byl bych prvni, komu by to vadilo pri prochazce s kocarkem. Zrovna tak se treba ja snazim v lete vyhybat o vikendu Prigl trailu (i kdyz neni zakazany), protoze je to tam samej pesak. Jen pouzivat hlavu.

                  Jasne, nejaky normy byt musi, ale trestat az v oduvodnenych pripadech a netrvat na striktnim dodrzovani.

                  0 0
                  • Lenka.05  

                    Že hluk nestojí za řeč? Mno to nevím. Třeba teď o víkendu jsem potkala několik skupinek na motorkách, byli slyšet min. 3 km daleko. Lítají všude, přes pole, les, cesta necesta…mně to přijde dost síla. Na polích už je tu vyježděno spousta cest.

                    A od té doby, co do mně v lese úmyslně najel maník na čtyřkolce pro tyhle blbečky fakt pochopení nemám.

                    0 0
                  • chodec  

                    Sorry, ale co píšeš je blbost. Pokud nějaká norma je, tak se MUSÍ trvat na jejím dodržování. Alternativou je jen zrušit tu normu. Jinak to nefunguje. Ono to totiž funguje i jako svého druhu samoregulační mechanismus. Dostatečně hovadská norma (je-li vymáhaná) se poměrně rychle (v historicky dohledné době) vyautuje sama (rozuměj přiměje někoho k akci a její opravě či zrušení). Když tohle nebude fungovat, budou vznikat a v právním řádu léta vyhnívat další a další paskvily, u kterých nebude tlak na jejich přizplůsobení realitě a které pak budou různé orgány využívat nebo nevyužívat dle potřeby a nepředvídatelného uvážení. Představa, že budou na jedné straně všichni lidé a všechny úřady všechny normy vykládat a uplatňovat tak nějak „rozumě“ už není snad ani z říše pohádek…

                    A pokud jde o vnímání efektů konkrétně motorkářů v lese, tak tam můžeme mít asi různě nastavenou citlivost, ale mě osobně štvou enormě. Ať už na kole, nebo na procházce s kočárem – dílem fakticky (proč mám poslouchat hluk, kterej by tam bejt nemusel a neměl a druhak z principu).

                    0 0
                  • ZuzicK  

                    já ti nevim, potkávám bikery, jsou v drtivé většině slušní, zatímco motorkáře jsem tu slušnýho nepotkala snad nikdy, pokaždý musíme uskakovat do lesa bo většinou jezdí jak hovada, už dvakrát se nám stalo, že to před námi postavil na zadní.. no a o tom jak to tu kolem Bělé ničí raděj ani nebudu rozepisovat..

                    0 0
                    • honza.biker  

                      Njn problem je ze kdyz se nekdo v lese na motorce snazi byt slusny k ostatnim tak se mu to moc nevyplat – parkrat se mi stalo ze kdyz jsem zpomalil pri projizdeni okolo chodcu tak na me treba pustili psa nebo se mi snazili schodit z motorky takze pokud se ostatni nebudou chovat slusne k tem co jezdi na motorce tak to nebude ani naopak…

                      0 0
                      • kovar  

                        snazi byt slusny k ostatnim na motorce v lese – to je ale slovní konstrukce, to je jako třeba slušný divák v divadle, který si při představení pustí naplno rádio a začne svačit tvarůžky.

                        0 0
                        • honza.biker  

                          motorka v lese nema se slusnost nic spolecnyho… Me treba v lese vadi kone od kterych sou taky zniceny cesty jako od motorky a jeste navis vsude plno hoven

                          0 0
                          • Lenka.05  

                            Vadí ti trus zvířat v přírodě? No tos mně teda pobavil.

                            0 0
                            • cabbage  

                              Myslíš odpad biologického zemědělského stroje(lidově koně) na cestách? mně ano..

                              0 0
                              • Lenka.05  

                                Ehm :-)))) Tak koně matka příroda vlastně zkonstruovala jako zemědělský stroj…tak to pak jo:-)

                                Srnky, zajíci, ptáci a jiné biologické stroje trousící své odpady ti vadí taky? :-) Nebo že bysme navrhli nějaké Toi Toi pro zvěř? Aby se ti nějakej bobek náhodou nenalepil do vzorku;-)

                                Jinak co se týče cestiček v lese a koní – jo, občas si zanadávám, protože dokážou udělat dobrou paseku. Ale fakt mi vadí koně v přírodě o 100% míň než řvoucí motorky a čtyřkolky.

                                0 0
                                • cabbage  

                                  v českém lese to bude opravdu původní druh:-D

                                  možná kdyby to proštěli vedle cesty jako ostatní živý inventář lesa, tak bych nenamítal, ale takhle..

                                  k pasece: lesáci.......­...ofrouti...­...motorky a 4kolky …koně........­.............­.....a dááááálekovzdau cyklisti a pěšáci..

                                  0 0
                                  • vitan  

                                    lesáci v lese pracujou, většina českých lesů teďka končí svojí životnost a musí se vytěžit, proto je skoro všude takový binec, ale jak mají pracovat, když ti vadí pomalu i ten kůň??

                                    0 0
                                • xetron  

                                  ale tak zviřata z volne přirody za sebou nenechavaji stopu jako kůň na cestě(většinou)…Toi Toi být nemusí ale majitelé můžou vozit sáčky jako je nosi majitele psů ne? :))) Ne ja proti tomu nic nemam ale prostě jenom je rozdil že jine zviřata nenechavaji stopu takovych rozměru ještě na cestě

                                  0 0
                                • RomanH  

                                  Nemuzu si pomoci, ale prijde mi, ze zijes nekde, kde maji vsichni okolo MX motorku a zadne kone. Trus samozrejme nevadi, ale kdyz jsem jeste bydlel v Brne, rozrostly se vsude po okoli konske farmy a konaci postupne rozdupali vsechny pesinky v okoli vcetne turistickych znacek. Pred dvema lety jsem se prestehoval cca 35 km za Brno, kone se zde prakticky nevyskytuji, ale cca 10 lidi z okoli jezdi na kroskach. Tim, ze se ale vsichni zname, se k sobe chovame slusne. Rozhodne tam nikdo z nich nejezdi okruh na malem miste, takze ty motorky slysis tak 2 minuty. Skody na terenu prakticky zadne.

                                  0 0
                                • kámen úrazu1  

                                  Musím přiznat, že i jako bývalé dlouholeté koňačce (a v srdci koňačce pořád, v budoucnu snad zase i fyzicky) se mně koňmi rozbité cesty nelíbily a nelíbí.

                                  Dlohodoběji jsem jezdila jen ve dvou jízdárnách – v první možnost jezdit v lese nebyla, rozorané polní cesty nevadily, protože se nejednalo o turistickou oblast (kvůli nepřítomnosti lesů). Po deštích jsme jezdíváli jen ve velkých výbězích nebo na blízké louce. Samozřejmě, protože blízká louka, pole a polní cesty patřily právě majiteli jízdárny a přirozeně si je nechtěl poničit. V druhé jízdárně jsme ježdění v lesích, ale i po běžně užívaných polňačkách, řešili jízdou jen na jedné polovině cesty, jedno, kterým směrem jsme zrovna jeli. Druhá půlka byla vyhrazena pro pěšáky a kolaře dojížděče (oblast opět nebyla lákavá pro turisty). Takhle by to mělo vypadat všude. Občas se stalo, že se kůň něčeho lekl a skočil do druhé půlky, ale ty čtyři vytisklé stopy za pár dnů zmizely. Nějakou dobu jsem jezdívala i v jiných stájích, či u rodiny, která měla jen jednoho koně. S ním jsem si pak dovolila jezdit i po pěšinách. Stopy po jednom koni na udusané hlíně nezůstávají. A víc koní, kteří by chodili ven, v okolí nebylo.

                                  Ale co jsem mohla poznat v Železných horách, v okolí Slatiňan, to mě štve. Rozorané louky, široké cesty, i pěšinky. Koně tu asi chodí roztahaní po celé šířce cesty. Možná si to jen jezdci neuvědomují, měla by se u nich taky provádět osvěta, něco na způsobu naší Čemby a kodexu ježdění. V každé skupině jsou ignoranti, ale věřím, že většina koňáků by pochopila, že některé cesty po nich jsou neschůdné i pro pěšáky. Z výšky koně se to nezdá. Věřím, že časem i u nás dojde k tomu, že se jednotlivé skupny rekreantů budou k sobě chovat převážně nejen slušně a ohleduplně, ale i s porozuměním pro zájmy druhých.

                                  A ad motorkáři v lese – vadí mně víc než koně. Cestu dokážou rozorat taky, viděla jsem po nich i hluboké koleje, které se sice dají na rozdíl od stop koní objet, ale cestu pozmění na mnohem delší dobu než ty koňský stopy. A strašně mně vadí jejich hluk. Stejně tak mně ale vadí rozcapané hlučné skupiny rádoby turistů. Jak píšu, ignoranti se najdou v kžadé skupině. Jsem pro, aby se v některých lesích oficiálně otevřely cesty právě i pro motorkáře. Cesty blízko silnic, aby hluk motorek tolik nerušil. A samozřejmě určité technické úrovně, aby nedocházelo k jejich ničení.

                                  Předpokládá to ale vzájemnou toleranci a respekt všech uživatelů cest, ohleduplné chování jak silnějších vůči slabším (motorka – kůň, kůň – cyklista, cyklista – chodec) tak i opačně. Důležité by bylo i používat rozum – nejezdit s koněm a motorkou do lesa po dešti, na pěšinách, nesnažit se na motorce vyjet so nejstrmější úsek a jezdit řekou. Nejezdit na kole mimo cesty a na sdílených cestách volit rychlost, kterou vnímají jako bezpečnou ti slabší (chodci, z jistýho pohledu i koně), ne tu, která připadá bezpečná cyklistovi (v"vo co jim jde, jsem nejel zas tak rychle, ždyť' bych dokázal zastavit na fleku"), nesmykovat schválně. A jak se zdá, naše společnost do takového stádia zatím nedospěla – ani my, cyklisti. Stačí si jen pročíst pár vláken, podívat se na něketé fotky – jízda mimo cesty, nadávání na pěšáky,…, jistě, jedná se o menšinu, ale i tak. Takže za sebe říkám: do lesa pěšáky, cyklisty, omezeně koňaře (se zákazem jízdy za deště, řekněme tři dny po dešti a po pšinách). Ale motorky ZATÍM ne – ta část netolerantních motorkářů dokáže napáchat velké škody nejen na cestách, ale i na zdraví ostaních – srážka s motorku je pravděpodoběnšjí než s chodcem, druhým cyklistou, splašeným koněm (ten by utíkal pryč, uskočil do lesa, zdrhal). Snad za pár let – chování nás, cyklistů, i pěšáků a koňáků vůči ostatním je rok od roku lepší. Možná už během pár let uzraje v ČR jak myšlenka, že racionální používání některých cest (dle typu přibližovadla) je možné pro různé skupiny, stejně tak uzraje zodpovědnost pěšáků, cyklistů, koňáků i motorkářů vůči ostatním i přírodě.

                                  0 0
                            • honza.biker  

                              Nvm jak tobe ale me teda konsky koblihy na biku nebo na obleceni docela vadi…

                              0 0
                              • Lenka.05  

                                Nezlob se honzo, ale já tady jezdím po cestách kde jezdí koně skoro pořád, protože pět km odtud půjčujou koně na vyjížďky. Potkávám je prakticky při každý vyjížďce. A s koblihama na biku ani na oblečení jsem skutečně nikdy neměla problém. Nevím jak to dělám, ale žádný koblihy ani jiný podobný věci si nevozím ani na kole ani na oblečení :-)

                                A kromě toho je koňský trus supr hnojivo, příroda může jen zajásat :) Je to asi debata na houby, ale fakt mi nejde do hlavy, že někomu může v přírodě vadit něco přírodního. Proč tam teda někteří jezdí? Když je to v přírodě tak strašný – exkrementy, hmyz, zvířata, rostliny…fuj :-)))

                                0 0
                                • honza.biker  

                                  Treba na singlu, kde se neni kam vyhnout jeste nejlip v blate, nebo louzi ty exkrementy fakt prijemny nejsou…

                                  0 0
                            • madcat  

                              Lesní zvířata a ptáci serou všude rovnoměrně, ti koně jenom na cestách, protože majitelé jsou líní je jít ****** někam trochu bokem do lesa, nebo o tom rovnou ani neví, že jejich miláček zrovna sere megakoblihu rovnou doprostřed cesty.

                              0 0
                              • Vilém  

                                No jasne, von ten kun dopredu rekne, kde se mu chce srat:)

                                0 0
                                • JSt  

                                  pry to jezdec pozna, kdy bude kun zvedat ocas…

                                  0 0
                                  • Vilém  

                                    To zcela urcite, ale kone jsou vcelku palicaty zvirata a rek bych, ze kdyz zvedne ocas, tak uz s nim tezko neco udelas.

                                    0 0
                            • wert_1  

                              No nechci navozovat nějaký emoce, ale spíš než trus mi vadí, že jediná pěšina která je schůdná a sjízdná například u horse academy u nás je zničená koňma s bezohlednejma jezdcema :-( vždyť tomu jezdci na koni a koni samotnému je přecík jedno, jestli jde, či běží mimo ouzkou cestičku pro bikery, nebo někde po kraji pole :-( po úzký cestě projede za mokra třeba 100 bikerů a vše v pohodě, ale projede tam několik koníčků, či jeden a ten samej několikrát a cestička prostě zmizí .-((( pak to uschne a je to téměř nesjízdné (( nejhorší na tom je, že ta cesta nepatří ani bikerům, ani těm na koních :-( a bikeři ji neničí, ale ti na koních za nepříznivého počasí prostě ano :-( a včil mudruj

                              0 0
                              • fousek  

                                Za mokra 100 bajkeru na uzky cesticce a v pohode? Myslim ze kdybych to projel na motorce a celou dobu bych jel ve smyku tak to nevyjedu tolik co 100 bajkeru a to motorka je preci pro les zkaza nejvetsi

                                0 0
                              • kámen úrazu1  

                                Jedno to není. Je to stejný jako u bikerů – i jezdec preferuje užší cestu, protože přináší hezčí pocit. Ale bohužel v ČR nefunguje tolerance vůči druhým – mnhody si jezdci jdou cestičkou, i když tři dny pršelo, a nekoukají na to, že ji ničí. Nebo si to ani neuvědomují používají jen omezený pohled v rámci svýho zájmu. Stejně jako Ty – „vždyť tomu jezdci na koni a oni samotnému je jedno…“.

                                A zase se nabízí přirovnání k bikerům – vidět jsou totiž jen ti neposlušní, spousta koňáků si je vědoma ničení promočených cest a tak se jim po dešti vyhýbá. Za sucha, na pevné hliněné cestě, nespáchají koně velkou škodu, ani když cestu používají denně. Cesta zůstává přístupná všem ostatním, i když vizuálně je používání koňmi znát (obtisklé stopy na kole přejetelné bez kodrcnutí).

                                A ještě k Tebou „nabízenýmu“ kraji pole – to je jedna z nejhorších možností, pro koně ještě horší než asfalt. Oboje ničí klouby a vazy.

                                0 0
                      • wroum  

                        poloz si otazku proc k tobe nejsou slusni.

                        mala napoveda: protoze tam nemas co delat a porusujes zakon, kterej vetsina slusnejch lidi nema problem dodrzovat, ale vzdycky se najde nejakej trotl, co musi mit neco extra.

                        0 0
                        • honza.biker  

                          A kvuli tomu ze je neco zakon to musi byt spravny?? Napriklad kdyz si sam nekde na silnici na kole rozbijes hubu a jeste budes muset platit 50k pokutu tak se ti to taky bude zdat spravny?

                          0 0
                          • marapara  

                            Opět zcestná agrumentace.

                            Tohle už 3/4 roku neplatí, pročti si silniční zákon, než něco začneš psát. Tuhle absurdní pasáž odstranili loni v červenci, stejně tak odstranili teďkom pasáž o osobě blízké.

                            Neříkám, že všechny zákony jsou úplně správné, hodně je jich dost zavádějících a nedomyšlených, ale to, že motorky a čtyřkolky vyjma pracovního užití nemají v lese co dělat, je podle zdravého rozumu, naprosto v pořádku.

                            0 0
                            • honza.biker  

                              To s tou pokutou byl jenom priklad, vim ze uz to zrusili. A to ze motorky do lesa nepatri je tvuj nazor(a bohuzel i nazor lidi kteri to dokazali prosadit jako zakon), stejne tak je plno lidi kterym vadi v lese biky a nejradsi by je zakazali ale ja kvuli tomu fakt jezdit neprestanu… ani na biku ani na motorce

                              0 0
                      • marapara  

                        Ty vole, to je jako kdyby ses divil tomu, že když budeš zloděj a půjdeš sousedovi ukrást kolo, které má v garáži, on tě chytí a pustí na tebe psa nebo veme hůl a ty se tomu ještě budeš divit?

                        Ty jsi fakt idiot :D

                        0 0
                        • honza.biker  

                          Reagoval sem na to, ze ty co jedou na motorce nezpomali kdyz potkaji nekoho na biku, nebo chodce…

                          0 0
                          • marapara  

                            Ale to je naprosto absurdní a zcestná reakce.

                            0 0
                            • honza.biker  

                              Neco si na tom nepochopil nebo ti dosly tvoje scestny argumenty??

                              0 0
                              • marapara  

                                Slušnost na motorce v lese neexistuje. Už sama podstata toho, že tam někdo nelegálně jezdí je velmi neslušná a nemorální. To je jako kdybys na pohřbu vyzval vdovu k tanci, když začnou hrát a spouštět mrtvého do hrobu.

                                Spíš tobě, tvoje argumenty jsou úplně mimo. Argumentuješ něčím, co není pravda nebo co je zakázané? Tak kdo je tady ten blb? Přemýšlej …

                                0 0
                                • Vilém  

                                  Jak to teda je treba s lesnima delnikama, kteri take casto jezdi do lesa na kroskach nebo endurech? Maji chodit pesky? myslim, ze se tu zbytecne rozcilujete. Kolik z vas ohrozuje nejaka kroska v lese? Osobne jsem potkal jednou asi 6 borcu na endurech, a kdyz me uvideli, tak pribrzdili, objeli me a byl klid. Taky jsem driv, za casu kdy jsem na krosce jezdil, semtam lesem jel na trat, jel jsem ohleduplne, pomalu, abych nedelal velky hluk a nijak se za to nestydim. Ted uz nejezdim, motorky jsem zabalil, ale i tak mam pro ty borce pochopeni a pokud jsou ohleduplni, tak mi v lese nevadi. A vase vykriky zde mi prijdou stejne usmevne jako lamentovani pesich turistu na bikery.

                                  0 0
                                  • marapara  

                                    Kdyby sis četl mou reakci o pár řádků nahořu, tak jsem tam jasně napsal, že krom pracovních účelů nemá motorka v lese co dělat. To jsem myslel právě ty lesáky … I když ti tak často na motorce po lese nejezdí, spíš jeepem.

                                    Tady nejde jen o ohrožování, ale řev, smrad a spoustu dalších negativních vlastností motorky. Nehledě na to, že většina jezdců se tam jezdí vyřádit.

                                    Moje osobní zkušenost je dosti negativní. Několik let zpět mi jeden debil projel 10 cm od řídítek asi tak sedmdesátkou, když jsem jel po louce z kopce. Málem mě sejmul. Pro tohle prostě pochopení nemám a mít nikdy nebudu.

                                    Navíc se jedu do lesa odreagovat a užít si přírody a klidu a ne poslouchat řev a čichat smrad motorky někoho, kdo tam nemá co dělat.

                                    0 0
                                    • honza.biker  

                                      Tim debilem ktery okolo tebe prolitl v 70 se dostavas z5 k tomu na co sem reagoval – kdyby zpomalil treba na 20 a objel te obloukem tak by ses predpokladam snazil ho zastavit, nebo shodit z motorky jako nekteri dalsi idioti delaji…

                                      0 0
                                      • marapara  

                                        Jasně, umlátil bych ho pumpičkou a narval mu flašku do ****** :)))

                                        No a pak se nediv, že jsou lidi takový jako jsou – natahují mezi stromy dráty, hází a tlučou do kořenů hřebíky … kladou pasti na motorkáře. Proč asi? Protože jezdí jako prasata a ohrožují ostatní, nemají tam prostě co dělat a někdo prostě občas veme zákon do vlatních rukou, i když to není správné. To neznamená, že tohle jednání schvaluji.

                                        Ještě jednou napíšu to co kovar o tvé argumentaci, že motorkáři jezdí po lese rychle, protože lidi na ně mají tendenci útočit … „byt slusny k ostatnim na motorce v lese – to je ale slovní konstrukce, to je jako třeba slušný divák v divadle, který si při představení pustí naplno rádio a začne svačit tvarůžky“. Nebo jako kdyby se zloděj divil, že když ho při krádeži chytí majitel, tak na něj vytáhne palici nebo pustí psa.

                                        Kdo chce pochopit pochopí, kde nechce nepochopí. Tímhle končím tuhle debatu s tebou, pač to nemá smysl.

                                        HOWGH

                                        0 0
                                        • cabbage  

                                          No a pak se nediv, že jsou lidi takový jako jsou – natahují mezi stromy dráty, hází a tlučou do kořenů hřebíky … kladou pasti na motorkáře. Proč asi? Protože jezdí jako prasata a ohrožují ostatní, nemají tam prostě co dělat a někdo prostě občas veme zákon do vlatních rukou, i když to není správné. To neznamená, že tohle jednání schvaluji.

                                          Jestli se dobře pamatuji tak to byly pasti na bikery;-)

                                          0 0
                                          • marapara  

                                            To bylo tuším na jezdce na motorkách, ale bohužel se chytli právě bikeři :)

                                            0 0
                                • honza.biker  

                                  Znova opakuju ze je jen tvuj to tvuj nazor. Nekde jinde se na motorce v lese jezdit smi, nekde se nesmi jezdit v lese ani na kole – to nema se slusnosti vubec nic spolecnyho… Ze si blb jsem nerikal ale je fakt ze si to myslim… Ve svych prispevcis jsem si nevsimnul zadneho nepravdiveho argumentu, zato v tvych se ponekolikate opakuje nesmyslna fraze „slusnost na motorce neexistuje“ a k tomu nejake prirovnani, ktere absolutne vubec nesouvisi s tim o cem mluvim…

                                  0 0
                                  • marapara  

                                    Předpokládám, že to bude i názor většiny lidí. Kdyby nebyl, proč by to asi bylo nelegální? Jen proto, že si to někdo vymyslel, že totak má být?

                                    0 0
                                    • hribik A1  

                                      to zrovna neni nutna podmienka nelegalnosti niecoho. je nazor vacsiny slovakov, ze ma byt nelegalne jazdit na biku v lese (podla ktorehosi prieskumu to bolo tusim okolo 20%)?

                                      0 0
                                    • honza.biker  

                                      Myslim ze zrovna tenhle zakon prosadili spis myslivci a lesaci nez lidi kterym se to nelibi… Pritom lesaci nici cesty mnohem vic nez jakakoliv motorka…

                                      0 0
                  • mastihuba  

                    právě s tím hlukem mne motorkáři serou nejvíc. Je fakt že skoro stejně jako soused kterej se v neděli odpoledne rozhodne řezat dříví na cirkulárce, posekat zahradu motorovou kosou případně ještě zapálí hromadu mokré trávy. Je to o pravidlech, který by se měly striktně dodržovat.

                    0 0
                    • pepek  

                      Kua a gde ? Jaký hluk? Jezdíme skoro ve stejným lese – a já jsem za těch 15 let, co jezdím, motorku skoro ani neviděl, natožpak aby mně ohrozila. Zase to tak nenafukujte. To pěšáci určitě mají důvod spíš nadávat na bikery, protože těch je fšude jak much.

                      P.S. : motorka – to není hluk, to je lahodný zvuk.

                      0 0
                      • hribik A1  

                        ja som zase za svojich cca 15 km v lese za posledne 3 dni videl 3 stvorkolky a 4 motorky, a celkove ich tiez vidavam po lesoch dost, ale na druhej strane, nie oni boli ti, kvoli ktorym su lesne komunikacie v prisernom stave (to su hlavne od traktorov) a, neviem ci nahodou, ale ani jeden z tychto nepresiel okolo mna ako prasa

                        0 0
                      • DragON  

                        Tak tohle je snad první rozumný příspěvek v této diskuzi, taky nechápu kde všichni berou po lesích ty mraky motorkářů a čtyřkolek, chodím po lesích se psem, jezdím (i když poslední dobou minimálně:-( ) tam na kole a jediný motorky, krerý potkávám jsou na silnici a nebo jsou to mlaďoši na fechtlu jezdící po polňačce za nějakou dědinou. Zato cyklistů po chodnících – kde taky nemají co dělat a ohrožují chodce – je jak sra***;-)

                        0 0
                      • mastihuba  

                        Pořádně si přečti co sem napsal. Dyť já jen napsal že mne sere na motorkách/sekač­kách/… hluk. Ať už je to patnáctiletej fracek, kterej se tam a zpět prohání na fechtlovi po ulici nebo odresovanej MX jezdec. Dycky tam de namontovat tlumič aby to tak neřvalo. V tom že se tady zbytečně nafukuje ježdění motorek po lese s tebou naprosto souhlasím. Znám jen od nás z dědiny asi 10 lidí co do lesa na motorkách jezdí a ještě sem je nikdy nepotkal. Akorát si v hospodě pokecáme kde kdo byl.

                        0 0
                  • v POHODÌ klokan  

                    Ta poslední věta, cos napsal je fakt největší pakárna. Zákony jsou od toho, aby se dodržovaly. Baz vyjímek. Jen tak se lidi naučej dodržovat pravidla. To je stejný jako u dopravních předpisů. Proč jsou u nás nejhorší řidiči v Evropě? Protože jsou policajti i zákony moc mírný. Důslednost je prostě nejdůležitější věcí jak ve výchově dětí, tak obecně občanů.

                    0 0
                    • cabbage  

                      Zákony a pravidla by měly především být takové, aby se daly bez obtíží dodržovat.(ideální bylo, kdyby právní zákony byly jako zákony fyzikální) + např. dokazovat proč ten který čin je špatný a ne, že je proti jakémusi paragrafu..

                      Nejhorší řidiči jsou u nás proto, že policie pouze buzeruje tam, kde by nemusela a tam, kde by měla, se jí to nevyplatí.

                      další důvod je, že řidiči jsou učeni koukat po značkách omezeních a radarech, ne po autech, cyklestech a chodcích.. naprosté zrušení dopravních předpisů by mohlo jen pomoct(resp. považovat předpisy proze za doporučené a určovat podle nich vyníka nehody).

                      p.s. hovad na našich silnicích neni zase tolik(alespoň v Praze), jezdil někdy v Itálii?

                      0 0
                      • Lišák  

                        považovat předpisy proze za doporučené a určovat podle nich vyníka nehody

                        "To, že jsem toho trabantistu naboural

                        0 0
                        • cabbage  

                          co?

                          0 0
                        • Lišák  

                          Tak znovu:

                          považovat předpisy proze za doporučené a určovat podle nich vyníka nehody

                          „To, že jsem toho trabantistu naboural v mém offroadu není moje vina! Přednost zprava je jen doporučená a mně se nzrovna nezdálo, že bych se tím měl v tu chvíli řídit“

                          Asi takhle by to mělo být?

                          0 0
                          • cabbage  

                            Zjevně tvojí schopnost chápat psaný text omezilo moje hmomadění překlepů, proto přepíšu onu větu ještě jednou(doufejme bez překlepů):

                            Považovat předpisy za doporučené a pouze podle nich určovat viníka nehody.

                            tedy:

                            policie nemůže trestat překročení rychlosti, přejetí čáry, atd.. ovšem v případě nehody podle předpisů určujě viníka – tedy toho, kdo ponese za následky nehody odpovědnost.

                            V praxi by to znamenalo, že si můžeš jezdit jak chceš, ale nesmíš bourat. resp. můžeš bourat, ale nesmíš u toho porušit dopravní předpisy(tedy stát se viníkem).

                            p.s. přednost z prava v zemích, kde si řídí v pravo, musel vymyslet idiot bez znalostí základní geometrie …

                            0 0
                            • Lišák  

                              Jakousi logiku to sice má, ale nahrává to debilům, co na všechno dlabou a doufají, že to nějak dopadne :-/

                              Jak je to s předností v Británii?

                              0 0
                              • cabbage  

                                Ale zase to nutí lidi přemýšlet o tom, jak kde jezdí, což je imho podstatnější, než striktně dodržovat 30/50/90/130…

                                Maj jí taky z prava, jako u nás před nástupem nacistů a dává to smysl – dáváš přednost vozidlu, které je od tebe v křížovatce dál, přijíždí ze strany, na které sedí řidič a tedy máš víc času na jeho spozorování(a tedy i zastavení)- schválně si to nakresli;-)

                                0 0
                                • Lišák  

                                  To je jasný. Jen jsem myslel, že v Británii je přednost zleva.

                                  0 0
              • wroum  

                jenze dokud existujou jedinci neschopni vyhodnotit co je jeste unosne a co uz unosne neni, tak zakazy musi byt. musi byt dana jasna hranice do ktere je to OK a nad kterou uz ne. nebudu resit jestli jsou ty hranice nastaveny spravne nebo ne, ale proste jsou a mely by se respektovat. az se jednou mozna tahle spolecnost posune kupredu a kazdej bude jednat odpovedne a ohleduplne jen proto, protoze mu to tak prijde normalni a prirozeny a nejen kuli zakazum, tak muze dojit k nejakymu uvolneni hranic. Dokud jsme narod zlodeju, lharu, tunelaru, agresoru… tak je dobre, ze ty zakazy jsou, i kdyz s tema nejotrlejsima to treba ani nehne.

                0 0
                • pepek  

                  Tvoje nesmyslná nenávist k motorkám je tu dostatečně známá, takže těžko můžeš sestavovat objektivní anketu. Možná by neškodilo starat se o sebe a ne o jiné, které navíc vůbec neznáš.

                  0 0
                  • wroum  

                    ta anketa je naprosto objektivni, spektrum odpovedi je dostatecne pestre a moznost odpovedet tak maji naprosto vsichni. jestli je tady neco nesmyslny, tak ten zvast na kterej prave odpovidam.

                    0 0
                    • pepek  

                      A proč to tedy zakládáš? Abys nám po dvacáté sdělil, že nemáš rád motorky? To už přeci všichni víme, že Wroum nemá rád motorky. Vždycky sem se divil, že blbí fotbalisti jsou ochotní si rozbít huby, protože ten druhý má jiný dres. Teď vidím, že takoví....... jsou i mezi bikerama.

                      0 0
                      • wroum  

                        asi se budu muset snazit vic, protoze evidentne nechapes o co mi jde. nikde sem nepsal ze nemam rad motorky, naopak me se motorky libej, jako stroj to je nadhera a prknou motorku dovedu ocenit, ale nikoliv v lese.

                        a to s tema cutalistama je zase uplne mimo :-/

                        0 0
                  • yetti  

                    Sam jsem motorkar a presto si myslim, ze motorky na sjezdovku nepatri. To, ze to motorkar neprezil je sice smutny, ale kazdej motorkar si musi byt nebezpeci sveho pocinani vedom. A na tom, ze nekdo zalozil tenhle thread nevidim nic spatneho, pac jsou tu temata mnohem horsi a nesmyslnejsi.

                    0 0
                    • assassin  

                      cetl si to? ta sjezdovka je dost mozna legalni motokrosova a ctyrkolkova trat.....

                      0 0
                      • yetti  

                        Cetl jsem to a ja osobne zadnou sjezdovku, na ktere by smely jezdit masiny neznam. Ja si pod pojmem sjezdovka vybavim lyzarskou sjezdovku a tam motorkari nepatri. Nic vic jsem nenapsal a ani nikomu nic spatnyho nepreju. Sam kdyz sedam na motorku tak si uvedomuju, ze se muzu zrakvit. Masina a zvlaste kroska je o adrenalinu a v podstate vse co je o adrenalinu je nebezpecne a obcas to bohuzel nekdo odskace a mne na tom neprijde nic divnyho.

                        0 0
                        • assassin  

                          to ze takovou sjezdovku neznas neznamena ze neexistuje… je to bejvala sjezdovka, ale ted kdyz neni snih tak v obdobi kdy neni snih tak je tam trat pro moto… o tom to bylo ne? aby motorky jezdili na miste k tomu urcenym… a to se tady deje a protoze bulvarni platek napise „na sjezdovce“ hned si vsichni predstavujou jak motorkari prasej mezi detma na lyzich…

                          jasne ze je mozny ze na motorce si neco udelas… o to tady nejde… jde o to jak to vsichni hodnoti… ale evidentne nikdo nechape co myslim, takze na to prdim…

                          0 0
              • Krys  

                Ak aj občas poruším nejaký zákaz, nikdy som neznížim k tomu, aby som ospravedlňoval svoje konanie poukazovaním na porušovanie zákazov inými.

                0 0
        • assassin  

          bracha ted o vikendu dostal na krkavci mastnou pokutu, a vyhrozovali (lesaci a privolana policie) jeste vetsi, odtazeneim auta, zavrenim na sluzebnu, ze jezdili v lese, ze muzou za ty stavby(lavky skoky v lese) pritom bracha to ma do Plzne 100km… a byl tam asi podruhe v zivote… ze lzou, mareni vykonu atd … ze jezdili v lese… to ze tam je stezka a tudiz tam na kole muzou ignorovali… fotili xichty, kola a prej to budou konfrontovat se svedky… a bla bla bla… takze evidetne ten FReeride asi nebude tak legalni a kolo asi nepatri tolik do lesa kdyz predstavitele co maji platnost zakonu vymahat tvrdi tohle a pokutuji za to cyklisty, co myslis????

          0 0
          • Radek Broz  

            To je síla!

            0 0
            • assassin  

              jj samozrejme ze mistni, kteri mozna maji ve vystavbe prekazek prsty, se pri tom jak „drtili“ brachu a kamose vyparili… no nevim, asi to s tim utekem od silnicnich motorek k freeride kolum prehodnotim… za abrakem mame fajn bar… a odpoledne davaj v televizi krasny serialy…

              0 0
            • assassin  

              jinak dneska jsem cetl na DK (takze zerucene pravdive info) ze tam prekazky jsou rozrezane motorovkou a trat zavezena kamenim… bracha taky rikal ze je to tam zniceny…

              ale je mi jasny ze ostatnim lidem se ty prekazky a FR jezdci v lese libi asi jako motorkari…

              0 0
              • Radek Broz  

                Zničený už je to dlouho, to vim.

                Ale takovejhle postup? Kolik a za co konkrétně dostal tu pokutu? Jak to konkrétně probíhalo? Zajímá mě to…

                Jinak pokud tě nechytnou s motorovkou v ruce, tak ti imho nemůžou přišít, že za t můžeš.

                0 0
    • Jenda  

      vzhledem k vyslednymu skore 1:0 pro nas bych se na zpoplatneni zasahu vykaslal:-)

      0 0
    • KRAJIC  

      Pokud sis nevšiml tak se tvůj příspěvek týká události, kdy zemřel člověk! Nejsi tak trochu vymaštěná *****?!

      0 0
      • wroum  

        A?

        moh si za to sam svou vlastni hlouposti. lito mi ho neni.

        0 0
        • makak  

          aha, takže až mi na Točný urazí hlavu borec s integrálkou, bavlněnou mikinou a džínách na kole co vypadá jako dětský, poté co nevzládl fáákt hustej polet tak mě jako biker bikera obrečíš ??

          0 0
          • wroum  

            na tocny neni ani jeden faaaakt hustej polet :-)

            jinak to bude problem tvuj a toho frajera. oba tam budete legalne, nemam problem. ale brecet fakt nebudu.

            0 0
            • Tomcat  

              Ten nejdelší, hustejší, vostřejší dirtoviště v ČR není

              0 0
        • assassin  

          wroume tohle si trosku prestrelil..... hazis spinu na nekoho o kom nic nevis a o pripadu vis stejny kulovy jako novinary co placnou blabol na novinky.cz …

          jestli sis nevsiml tak zmineni motorkari nejezdili v lese… byla to sjezdovka… TZN uz clovekem les davno znicenej za ucelem provozovani vice tolerovaneho sportu nez je ednuro nebo MX…

          a za druhe …tim si teda nejsem jistej, ale na ty bejvaly sjezdovce je udajne vybudovana legalni motokrosova trat, takze dotycni jezdili na miste, ktere ste jim v predchozim dlouhem threadu na tema ctyrkolky vs les urcili… tzn uzavrene MX draze…

          hlavne hned nezapomente vsichni co vite o co go napsat ze sou to curaci co nicili les a ze je dobre ze chcipli…

          FUCK OFF B-F

          0 0
          • chodec  

            se nepo…

            k daném případu jsem se nevyjadřoval, ale si vždycky dost předrážděnej pokud jde o alergii druhých na motorkáře. Jednak je tohle cyklistické fórum, takže pokud bys uvažoval hlavou, dojde ti už jednou, že tady pro jiné druhy adrenalinu budeš hledat obhájce ztuha (je to asi stějně inteligentní, jako jít Sparťanům vysvětlovat kvality Slávie) a druhak by si jednou mohl pro změnu uznat, že bez ohledu na tenhle konkrétní případ si borci na motorkách bohužel imidž osiny v zadku vytvářejí z velké části sami a předrážděnosti ostaních se tak nejde moc divit.

            0 0
            • assassin  

              no ja sem doufam reagoval na wrouma… neni to tak uplne prehledne… a zminil sem ostatni s nazorem „dobre mu tak“ … pocitas se mezi ne?

              veci kolem motorek me dost casto zvednou tep, protoze se kolem motorek motam dlouho a mam okolo nich hodne kamosu… ale upozornuju ze nejezdim MX ani enduro, mam silnicni motorku a tudiz mi naky motokrosari muzou byt nekde…

              jde o princip… dost casto totiz motorkar vadi ostatnim uz jen proto ze motorku ma… motorka je ve sve podstate „draha hracka“ jistej typ luxusniho zbozi.. a lidi co ji tem uspesnejsim (neni to nutne tak, treba ja sem na ni makal X prazdnin, kazdej den kdyz byli jini na koupaku, v hospode, prazdninach a nekoupil sem si nic jineho a setril)

              zavidi tak se chovaj jako idioti… nektere reakce zde, ale hlavne treba diskuze na novinkach…

              nikdo o tom pripadu nic nevi, ale okamzite to byl debil, je to na sjezdovce.. tak hned vsichni zacnou vykladat ze priste to bude na detskem hristi…

              ja nejsem zastancem porusovani zakonu, ale nesnasim tyhle rychly soudy, kvuli kterejm by za jinyho rezimu a treba naky roky z5 dotycni treba mohli viset na strome… to ze tam byli legalne a treba i na scem pozemku by se zjistilo nasledne… ale uz dost pozde.....

              myslim ze sem podrazdenej opravnene (ikdyz tak jen pisu, sem za ty roky celkem zvyklej)

              protoze me lidi hned berou jako hajzla co je vsechny ohrozuje, kasle na zakony, jen se dozvi ze mam motorku… a neni to chyba tech motorkaru co se tak chovaj… ale tech lidi co me automaticky hodej k nim do pytle…

              0 0
              • wroum  

                myslim si ze ten kec o zavisti je fakt hovadina. muzes mit doma 5ti tunovyho zlatyho slona a je mi to fuk, muzes mit doma treba 150 motorek a nereknu ani B, ale jak te na jedny jediny z nich uvidim v lese, tak ses pro me sobec (velmi slusne receno) co se bavi na ukor ostatnich.

                0 0
                • assassin  

                  hele to chapu, proti tomuhle nic nemam, ale tady existuje moznost ze tam byli legalne a presto jsou pred celmy narodem za „curaky“

                  proc lidi znamejm pred barakem nicej motorky, prestoze nedelali v miste sveho bydliste blbosti a v noci ji chcipnou o kus dal a dotlacej?

                  ja jasne nemuzu vedet jestli je to zavist, ale proc teda? proc se drahy auta objizdej korunou? atd…

                  0 0
                  • Lišák  

                    Drahý auta objíždějí korunou magoři. Jak je to s inteligencí motorkářů v lese netuším. A neber to jako rýpání.

                    0 0
                  • wroum  

                    auta korunou objizdej zakomplexovany curaci, pripadne treba sousedi jako „reseni“ sousedskejch vztahu. A s tema motorkama netusim proc, ale mozna proste motorkari nejsou v oblibe a kdyz jeden jezdi jako curak, tak to odnesou i jini. kolektivni vina se tomu rika.

                    0 0
                    • assassin  

                      jj a prave kvuli „kolektivni vine“ pisu to co pisu… protoze vsichni co tu pisou o tehle udalosti jako je to 1:0 pro nas atd se toho zucastnili, tihle motorkari jezdili na pro ne vyhrazene trati, tam kam ste rekli ze by offroad motorky meli patrit …

                      takze tahle udalost byla nestestim, dokonce bych rekl ze by se mela i podle tve definice vymykat tomu „zpoplatneni zachrane akce“ kvuli tomu ze neco delali schvalne ilegalne…

                      tady ste se vuci tomuhle pripadu (nerikam vuci jinejm, pokud by jezdili kde nemeli je to neco jineho) zachovali jako „zakomplexovani curaci“ ve vetsim poctu.....

                      0 0
                      • wroum  

                        znovu a naposledy:

                        pokud je to MX trat, tak s tebou souhlas, pokud ne, tak si stojim za tim co sem napsal, respektive ja si zatim stojim tak jako tak, jen se to holt nebude vztahovat na tenhle jeden konkretni priklad. O tom ze to je ofiko MX trat sem ale nikde neslysel ani necet.

                        0 0
                    • hribik A1  

                      dost znacnu kolektivnu vinu maju aj cyklisti a bikeri, preto by som ju neobhajoval (netvrdim ze ju obhajujes)

                      0 0
          • wroum  

            tak pokud tam je MX trat, tak beru z5 a je to OK. Pokud tam je sjezdovka, kde neni povolen vjezd motorkam, tak mi je uplne jedno ze to misto se pravidelne nici lyzovanim (na snehu), proste tam motorka opet nema co delat a za tim co sem napsal si stojim.

            0 0
            • hribik A1  

              mal by som taku jednu doplnujucu otazku: ked jazdis autom, drzis sa striktne a za kazdych okolnosti 50/90/130? to len na overenie tvojej zasadovosti

              0 0
              • wroum  

                ne, ale pokud ti jde o analogii tohodle pripadu, tak zakazy vjezdu dodrzuju naprosto striktne.

                0 0
                • hribik A1  

                  myslel som to k myslienke dodrzovania uplne vsetkych zakonov za kazdych podmienok, teda nielen zakazu vjazdu. rychlost je tiez zakon a musi sa dodrzovat, teda tvojimi slovami, jeho porusenie sa neda tolerovat za nijakych okolnosti

                  0 0
          • JIRA  

            Až se nějaký majitel lesa zamyslí jako třeba http://www.hit-the-dirt.co.uk tak bude všem líp. :) Podle mne lepší způsob zisku je udělat enduro trať, než jít v noci napilovat vlastní stromy a pak po zásahu „neznámého pachatele“ prodat dřevo do Rakouska na topení.

            0 0
    • fousek  

      No takze automaticky vinici nehod si budou calovat osetreni? Ty kdyz se vyrakvis na kole budes si to taky platit? Kdyz nekdo zabloudi v horach a leti ho hledat vrtulnik tak si ho taky zaplati?

      Ve vetsine tehle pripadu je prekracovan zakon nebo je kaslano na nejake upozorneni, takze zbytecne mrhani penez ze zdravotniho pojisteni, ja fakt nejsem socialne citici clovek, ale tohle je fakt sila cos napsal.

      Mimo to srazili se na sjezdovce, kde evidentne nejeli v lese takze je dost mozny ze pri tom zadnej zakon neporusovali, asi neco jako kdyz se srazis na lesni ceste s 2. cyklistou.

      0 0
      • la-da  

        No v diskusi pod tim dost lidí píše, že je to oficiální trať pro krosky a buginy ( v létě, v zimě je to ta sjezdovka ), mohla by to bejt i pravda.

        0 0
      • wroum  

        jak uz sem psal vrahovi o kus vys, pokud jde o misto urceny k provozu MX, tak beru z5, pokud to je jen sjezdovka, tak tam stejne motorka nema co delat. A kdyz se dva cyklisti srazej na lesni ceste, tak je to ok, jim tam totiz nikdo nezakazuje jezdit, narozdil od moto.

        0 0
        • assassin  

          BTW, znas nakej zakon kterej zakazuje jizdu motorce po sjezdovce? myslim ze v zakone nic takoveho jako „sjezdovka“ neni definovaneho, stejne tak tam asi nebude automaticky platit lesni zakon a zakaz vjezdu motorovych vozidel… pak by tam totiz nemela co delat rolba a snezne skutry… a taktez nevim o tom ze by (v pripade existence toho zakazu o kterem nevim) existovala vyjimka pro rolby…

          znam sjezdovku v soukromem vlastnictvi a tam se proste kdyz je snih jezdi na lyzich, kdyz neni tak na kole… vzhledem k tomu ze to neni les, tak pokud tam majitel dovoli jezdit na moto tak muze bejt vsem tak akorat jedno jestli to je sjezdovka nebo plaveckej bazen.....

          v clanku ze ktereho zde cerpaji info ze motorkari prasili na „sjezdovce“ neni nic o tom jestli se to pouziva jako sjezdovka, jestli je soukroma a jestli jim nahodou majitel nedovolil tam jezdit… ale vsichni uz vesele soudi, podle sveho chytreho uvazeni…

          0 0
      • wroum  

        pokud se vyrakvim na kole v miste kde nemam co delat, tak sem pro placeni. a netvrd mi ze motorkari bloudej po lesich a hledaj cestu…

        0 0
        • JIRA  

          Teď je „in“ říkat, že hledáš psa.

          Zatím jsem potkal tak 500 lidí a jen jednou nadávky a 2× nenávistný pohledy.

          Už mockrát jsem tady psal pravidla, díky kterým to takhle může fungovat. I třeba zdravení cyklistů tam patří – prostě jsem na to zvyklej'. Nelegálnost to samozřejmě nijak nesnižuje. Byl jsem se ale podívat na závodech v Bílině (http://www.enduroclub.cz/view.php?…) a na to fakt nemám. Přitom startovný je levnější než na J50.

          0 0
    • hribik A1  

      spoplatnenie zasahu pri zachrane niekoho kto sa do problemov dostal vykonavanim nelegalnej cinnosti ano, ale nech to plati pre akukolvek nelegalnu cinnost. preventivne pokutovanie v pripade ze touto cinnostou nebola sposobena ziadna skoda (napr. bikovanie v lese na SK) nie

      0 0
    • Dijck  

      Skor ma desi, ze toto sa moze stat komukolvek z nas. Viem si predstavit ako by sa skoncil stret bikera v zjazde s motorkarom ktory si to pecie 60 horekopcom :/

      0 0
      • fousek  

        Je to takova pravdepodobnost ze se sestreli 2 letadla a je tu dalsi argument pro ladaky , kdyz uslysis ladak na 5 km a ten zvuk se priblizuje tak zacnes neco tusit ne?

        0 0
        • wroum  

          jo, zacnu tusit curaka na motorce :-/

          0 0
        • Dijck  

          Tak neviem, u nas je ta pravdepodobnost celkom velka. Jo, motorkarov pocut daleko, ale ked ides ty 50–60 dole a on 60 hore po singletracku tak ver tomu, ze toho vela pocut nebudes. Zvlast v integrale a pod.

          0 0
          • honza.biker  

            Kdyz jedes 60 po singlu a nevidis pred sebe aby ses moh tomu motorkari vyhnout tak se muzes uplne stejne srazit s chodcem nebo nekym jinym na biku.,..

            0 0
          • hribik A1  

            ked ides tych 60 po singli, v com si vlastne iny nez ten motorkar? pre chodca skor nebezpecnejsi, pretoze ho nevaruje z dostatocnej dialky zvuk motora…jedine mozno v nizsom opotrebeni toho singla, ale v nicom inom

            0 0
            • Dijck  

              Ok, vymen slovo single za lesnu cestu:) Inak, mne je jasne ze na singli moze byt biker, konak, chodec nebezpecny chodcovi. Ale tu riesime vec motorkari vs cyklisti.

              0 0
              • hribik A1  

                myslel som to tak ze nebezpecenstvo vyplyva skor zo stylu jazdy nez z pouzivaneho prostriedku, pretoze ist 60 na biku a 60 na motorke vyjde z pohladu tretej strany nastejno. nejsom z tych co sa ohanaju tym zakonom, az si myslel to, pretoze s nim nesuhlasim, zameriavam sa na prakticku stranku veci

                0 0
        • JIRA  

          Mne laďáky štvou. Pár koní oželím a Db Killer by měl mít každý „polní“ jezdec.

          0 0
      • assassin  

        jestli to byla MX trat jako ze nejspis jo… tak tu bude mit par lidi maslo na hlave s tim jaky jsou motorkari hovad ze ti klidne muze kdekoliv skocit na hlavu atd.....

        0 0
    • 1349  

      Pokud si přečteš i nějaký komenty, tak zjistíš, že to není sjezdovka, ale místo, kde se v létě jezdí závody bugin a krosek. Takže pokud je to tak, tak tam byli zcela legálně.

      0 0
    • assassin  

      Jo a k tematu… v podstate je reseni udelat peci placenou… nemusi se resit kdo ma chripku kvuli tomu ze ji chytil v tramavaji nebo kvuli tomu ze se malo oblekl a nachladl – takze jeho vina a leceni si plati sam…

      to same jakekoliv urazy… za zlomeny nohy ruce, ruzny siti atd si dost casto muzou vsichni sami… proc by se to melo platit z mejch dani…

      a sme u USA systemu s veskerejma jeho nevyhodama… kdo chce kam…

      uplne vidim , kdyz pujde o motorkare a jinyho spolecenskyho „vyvrhela“ tak se mu to necha zalepit, ale az na zahrade spadnu z jablone, nebo si uriznu prstiky na cirkuli, uz budu brecet kde mam na toho doktora brat...... malej ceskej clovek nezklame…

      0 0
      • wroum  

        mas recht, nezklamals :-)

        0 0
        • Radek Broz  

          Možná kdybys neviděl rudě, protože jde zrovna o motorkáře, tak bys viděl, že má pravdu.

          0 0
          • wroum  

            mozna kdyby sis precet co sem psal…

            nevidim spojitost mezi provozovanim nelegalni cinnosti a plne hrazenou zdravotnickou peci. kdo si ublizi pri nelegalni cinnosti at si to zaplati, nic vic a uz vubec ne to, at si platej vsichni vsechno. a je mi fuk jeestli jde o motorkare co precenil svoje schopnosti nebo pytlaka co se postrelil nebo zlodeje co si uriz ruku kdyz krad drevo nebo blba co si roztrh zada pri prelejzani plotu kdyz chtel ukrast sve mile kytku z vedlejsi zahrady…

            0 0
            • assassin  

              no jo ale motorkar co precenil sve sily delal neco ilegalniho?

              ted zase ty prirovnavas poruseni rychlosti (treba) se zlodejem… treba nehoda aut je vzdy zpusobena neci chybou – nejakym porusenim zakona… takze treba u automobilovych nehod by si vzdy alespon jeden (vinik) leceni zaplatil sam? … ale tim se jaksi vytraci ta podstata systemu na jakem nase zdravotnictvi a pojistovnictvi funguje ne?

              0 0
              • wroum  

                …myslel sem pokud preceni svoje sily treba v tom lese. nemyslel sem na silnici.

                0 0
        • assassin  

          no dobre prehanim, srovnavat chripku a zachranovani vrtulnikem …

          ale v principu vedle nejsem ne? kdo bude posuzovat jestli to bylo zachranovani cloceka kterej si za uraz mohl sam nebo ne? a podle jakejch pravidel? budou na to dalsi urednici?

          beru ze schvalne prehanim v prirovnanich a treba to nekomu pripada komicky… ale proste v tomhle pripade je to myslim realny…

          0 0
      • chodec  

        Placenej systém je možná řešení, ale ne pro tuhle zemi. Jednou tu máme víceméně solidární systém, kde se všichni skládáme na to, až se někomu druhému něco stane. Říká se tomu solidarita zdravých s nemocnými. A pokud má bý společnost s jedincem solidární, tak myslím, že má právo očekávat, že se ten jedinec bude (a) chovat dle pavidel společnosti a (b) že nebude pokud možno tyhle vymožněnosti zneužívat. Pokud někdo způsobí škodu v důsledku toho, že dělal něco co neměl, nevidím nejmenší důvod proč s ním být solidární. Je mi přitom jedno, zda je to motorkář v lese nebo třeba FR jezdec někde, kde nemá co pohledávat či lyžař zasypanej pod lavinou v místě, kam neměl co lézt.

        0 0
        • wroum  

          presne tak to myslim.

          0 0
        • marapara  

          jj, tak nějak bych to viděl také.

          0 0
        • cabbage  

          Dost těžko když jedinci nedáš možnost se ze systému „vykoupit“, jinak jde o totalitu podobnou té co mají v kldr..

          0 0
          • chodec  

            Nevím přesně jak to myslíš a jak se chceš vykupovat z něčeho, co tě zas tak moc nestojí (tedy ano, nějaké pojištění, ale to stejně nikdo nebere jako platbu na zdravko, ale jen jako „nějakou daň“). Pokud chceš něco navíc, je tu (nebo snad bude) možnost si to připlatit a pokud jde o nesolidárnost popsanou výše, tak to není nic jiného, než případ náhrady nějak blíže vymezené škody.

            A pokud jde o případné vykoupení ve smyslu tendence se na solidaritě neúčastnit, tak snad i militantní liberál jako ty vidí rozdíl mezi KLDR a jakš takš fungující demokracií, která si nějak nastavila svá pravidla. Nebo máš pocit, že 90% zemí EU je totalitních a ten zbytek skorototalitní jen proto, že mají nějak víc či míň povinně solidární zdravotní systémy? Jestli jo, tak tady musíš asi opravdu trpět a pochopím až se odstěhuješ do USA, kde tě nebudou omezovat pokud jde o zdrávko skoro vůbec, jen ti nedovolej chodit s lahví po ulici, koupat se bez plavek a kde na tebe kdejakej policat bude mířit pistolí už preventivně při obyčejné silniční kontrole ;-)

            0 0
            • cabbage  

              Současný systém neni solidární – solidární by byl dobrovolný, zkus neplatit zdravotní a uvidíš;)

              Měl sem na mysli možnot občana neplatit daně a naopak nic od státu nedostávat pokuď by si to občan zvolil..

              " nesolidárnost popsanou výše, tak to není nic jiného, než případ náhrady nějak blíže vymezené škody." – tohle bych potřeboval přeložit a vysvětlit.;)

              100% zemí je totalitních, liší se jen stupeň a taky další směřování(zvět­šování/omezová­ní svobody) – jde jen o počet činů za které můžeš být potrestám aniž by jsi tím činem někoho hmotně poškodil.

              p.s. Admine, proč se nevejde celý příspěvek, na který odpovídám, do okna odpovědi?

              0 0
              • wroum  

                Měl sem na mysli možnot občana neplatit daně a naopak nic od státu nedostávat pokuď by si to občan zvolil.. 

                no to je uplne totalni blbost. ledaze by se ten clovek vznasel v prostoru, nevyuzival chodniky, silnice, soudy. a jiny urady… tedy vubec nic z toho co je placeno ze statni kasy do ktere neprispiva.

                0 0
                • cabbage  

                  příště si dám pozor a napíšu „přímé daně“..

                  úřady;) – máš snad pocit, že tohle je služba?:-D ani jedna věc, kterou sem kdy s úřady řešil, nebyla službou pro mě ale pro ně.:-/

                  soudy – nemam zkušenosti, ale podle zkušeností známých to taky neni příliš pružná a rychlá služba.

                  chodníky a silnice nemusí být nutně státní, nebo si snad nikdy nejel po soukromé silnici/nešel po soukromém chodníku? v čem je ten „solidární“ státní lepší? nemluvě o tom, že státní silnice jsou bezkonkurenčně nejdražší ;) a především, za silnice platíš mýtné a daň za benzín, tudíž právo na existenci bys měl i bez palcení daně z příjmu a obě sociální a zdravotní daně..

                  0 0
                  • wroum  

                    urady – asi to s uradama neumis, ja nemivam problem a co potrebuju, to vyresim a bez vetsich komplikaci.

                    soudy – ale porad to sluzba je.

                    ostatni – jasne nemusi byt statni, ale tech je vetsina a jejich uziti se nevyhnes, ledaze bys mezi tema soukromejma prelitaval… nebo byl zavrenej ve cvokhausu bez vychazek (obcas mam dojem z tvejch odpovedi ze zijes v jiny „ralite“ a tudiz mi tahle varianta prijde celkem realna – v tvym pripade)

                    0 0
                    • cabbage  

                      nj, ale já od nich nic nepotřebuju, resp. to co potřebuju by bez úřadu neexistovalo a já bych to nepotřeboval(např řidičák, občanka, různá povolení na ledaco a pod.) – tedy musim aspoň na ten úřad zajít a něco vyřídit.

                      ano, ale často jak komu..

                      Proč přelítával? státní silnice přeci s placením daně s příjmu nesouvisí? žiju ve stejnym světě , jen se tolik neraduji z každé nové úřední pravomoci jako ty, naopak si přeju, aby byly alespoň o něco menší…

                      0 0
              • chodec  

                … 100% zemí je totalitních, liší se jen stupeň a taky další směřování …

                Hele v tvým věku je takhle pesimistickej názor dost rizikovej faktor. Měl by si stím něco dělat.

                BTW, jak píše Wroum, nic neplatit a nic nechtít by znamenalo nežít vůbec v civilizaci nebo její blízkosti. Jinak bys splňoval definici parazita, a to přece nechceš. Už jenom představa bych byl doktor a narazil na zrakveného Cabbage a musel napřed zkoumat, zda je pojištěnej nebo ne a zda ho tedy mám začít resuscitovat nebo ho jen odstrčit ze stezky – asi by mě takové dilema uvádělo do rozpaků :-)

                0 0
                • cabbage  

                  Pesimistickej? přečti si thread o číně(bez tibetu) – tam pozitivní, ale pomalý posun od feudalismu přes komunismus k demokracii stresuje lidi evidentně víc ;) a totalitu nevidim jako něco nutně negativního je to prostě nutná podmínka civilizace, jen záleží na jejím stupni a verzi.

                  znovu: měl sem napsat „přímé daně“ tedy daň z příjmu, + soc. a zdravotní. parazita? imho člověk platící si jen za služby, které jsou mu poskytovány není parazit, ostatně tech nepřímých daní by platil taky dost…

                  k případu zrakvený cabbage: to záleží na solidaritě, i dnes kdy je poskytnutí pomoci uzákoněno na to někteří jedinci kašlou. záleží jestli pomáháš protože chceš, nebo protože ti hrozí trest. ad pojištění: tobě někdy někdo za první pomoc platil z pojištění? :-D a sanitka nemusí být nutně placená z veřejného zdrav. pojištění…

                  0 0
    • Radek Broz  

      Nechci řešit tvuj názor, že za jízdu na motorce v lese je trest smrti v podstatě adekvátní, u tebe to nemá smysl, ale spíš k tomu zaplaxcení tý péče:

      Kam bys až chtěl zajít? Každá dopravní nehoda má vyníka, kterej porušil předpis – dáme mu to zaplatit. Můžeme jít ještě dál. Zlomíš si něco na kole? Nebo při neopatrnosti na chodníku? Přestože jsi nic neporušil, je to tvoje vina, zaplať si to. Dostals infarkt? Neměls žrát bůček…

      0 0
      • wroum  

        …tak trest smrti neee, proti tomu jsem ze zasady, ale nejaka pekna pokutka a par set hodin verejne prospesnejch praci – treba cisteni lesu – by bylo moc pekny…aaaaach :-)

        kam bych chtel zajit?

        chtel bych, aby pokud nekdo neco dela umyslne nelegalne, aby si vsechny dusledky svojhi cinnosto odsral sam. Treba az mi bude nekdo vykradat byt a zlomi si pri tom nohu, at si leceni zaplati sam. Pokud si nekdo v lese rozbije hubu na motorce, at si to zaplati – vedel do ceho jde. Pokud nekdo ridi nalitej nebo bez ridicaku (jako ze ho nema a ne ze ho zapomnel), tak at si pripadnej pruser zaplati… nejde o jednorazovy poruseni predpisu (nedani prednosti treba), to se proste stat muze, ale o UMYSLNY provozovani nelegalni cinnosti. kapisto?

        0 0
        • pepek  

          Ty seš TAK spravedlivej, skoro jak Usáma.

          0 0
          • wroum  

            a ty ses bud uplne hloupej, nebo jen netusis co pises.

            0 0
        • assassin  

          hele mozna me zase narknes ze to prekrucuju… ale nebylo to tu uz jednou? cyklista co si nabil vlastni vinou drzku mel platit pokutu… a bylo kvuli tomu zle? jasne je tam rozdil ze je to postih za nehodu a leceni mel stejne zadara… ale ve finale je to prijem do statni pokladny… takze jakoby si to „zaplatil“ .....

          0 0
          • Michal.J  

            No já tam vidím rozdíl. Ten cyklista si nabil když nedělal nic zakázanýho, kdyby si nabil a lej třeba v NP v lese tak to je přece rozdíl ne?

            0 0
            • hribik A1  

              tak on ten zakon v podstate bol vtedy postaveny tak, ze prakticky zakazoval rozbit si aj vlastnu drzku. cize kym sa viezol, nerobil nic nelegalneho, ale ked padol…vtedy uz asi hej

              0 0
              • assassin  

                tak ono pro auta to plati i ted… kdyz vyjedu z cesty a nabouram treba dos tromu na krajnici tak taky dostanu pokutu ze sem nakej zakon porusil… pritom sem ublizil jen sam sobe… proto v tom puvodnim zakone zas takovej renonc nevidim… ted to treba pro motorkare a auta plati – z kdyz ublizi sobe tak bude postih… a pro cyklisty ne.....

                0 0
                • pos3k  

                  On bude rozdil i kde si clovek natluce papulu, jestli na silnici nebo pesine v lese. Na „silnicich plati“ zakon o pozemnich komunikacich, tj, vcetne tech „pokut“.
                  Vyse popsana udalost s velkou pravdepodobnosti nespada do ranku nehoda=platim pokutu. Otazkou mozna je, ze kdyz si tam nekde na pesine nabije cyklista nebo motocyklista, nic se nemeni. Mimo situace, kdy by nebyla povolena (byla zakazana) jizda na necem (pokuta z jineho soudku).

                  0 0
                  • assassin  

                    jasny, ale tak ten zakon co ho predelali se tykal prave toho ze si nabili cyklisti na silnici… a za to dostali pokutu… za to ze si nabijou na poli pokutu dostat nemuzou… aspon ne v ramci silnicniho zakona… tzn dostali pokutu za to za co ji dostanou i ostatni ocustnici silnicniho provozu… ale ted uz ne … takze jsou jakoby urcitou vyjimkou v tom pravidle…

                    samo tohle uz nema nic spolecneho z uvodni nehodou o ktere je tenhle thread

                    0 0
                    • pos3k  

                      myslis ze za cyklisty nekdo loboval nebo zvitezil zdravy rozum? :D

                      0 0
          • wroum  

            ve finale to bylo uznano za absurditu a nic neplatil.

            ale jde o jinej pripad – neda se rict ze by si ublizil pri umyslnym provozovani nelegalni cinnosti…

            0 0
        • honza.biker  

          Nepride ti to trochu debilni odsuzovat motorky v lese jenom kvuli tomu ze je to zakazany?? Kdyz nekdo prosadi zakon ktery zakaze jezdit v lese na biku tak to budes dodrzovat???

          0 0
          • wroum  

            a neprijde ti debilni odsuzovat treba zlodeje jenom kuli tomu ze krast je zakazany? nebo treba uredniky co berou uplatky? nebo treba pytlaky? vrahy? …

            uz dneska jsou mista kde se jezdit na kole nesmi…a ja tam nejezdim.

            0 0
            • hribik A1  

              v zasade ide vzdy o to, zvazit, ci bola porusenim zakona sposobena skoda alebo nie. to napriklad odlisuje porusenie zakona v oblasti jazdenia na slapohybnom dvojkolaku po slovenskych lesoch po komunikacii sirokej 1,8 metra, a porusenie zakona v oblasti zlodejiny

              0 0
            • honza.biker  

              Asi mas naky jiny meritka, ale ja vidim docela velky rozdil mezi kradenim/vraz­denim/uplaceni a jezdenim na motorce…

              0 0
              • wroum  

                on v tom samozrejme rozdil je, ale taky to ma leccos spolecnyho.

                0 0
      • Rolei  

        Ale takhle to v principu už funguje, jen jsme ze zákona všichni pojištění (a kdybychom nebyli tak je půlka národa v base za nesplácení způsobené vinny etc.) a pojišťovna (například při té bouračce) se samozřejmě snaží zjistí jestli si dělal něco špatně nebo ne a když jo tak platíš. A já osobně jsem třeba pro to aby kuřáci platili vyšší zdravotní pojistku nebo byli nuceni k připojištění se, proč bych měl sponzorovat jejich léčbu když mě svojí činností (kouřením) otravují život? Jinak tohle není myšleno jako obhajoba wrouma, jeho jistota s jakou se usmívá nad cizí smrtí (ikdyž ten kluk byl možná blb a možná tam neměl co dělat a nebo taky tam mohl být…to je fuk) mě tak trochu děsí. Porušení zákona prostě není automaticky špatné.

        0 0
        • Krys  

          Nemaj strach, nikomu nesponzoruješ liečbu. Výška tvojho poistného je daná zákonom a nie je ovplyvnená skutočnými nákladmi na liečbu ostatných ľudí.

          Je to stále dokola o tom istom. Zvýšiť postné niekomu, kto fajčí je mierne diskriminujúce. Okrem toho je byrokratická stránka veci dosť komplikovaná. Vezmi si napríklad, že prestanem fajčiť a teda mám nárok na nižšie poistné. Ako dokážem, že nefajčím? Čestným prehlásením? Vidím to ako komplikovaný proces, ktorý je pre fajčiara demotivujúci.

          A keď už, mali platiť viac aj tí čo konzumujú alkohol, tí čo nechodia spať pred polnocou, tí čo sa prejedajú mastnými jedlami, tí čo nosia nesprávnu obuv … A nechci aby to došlo až tak ďaleko, že niekde napr. na ministerstve si vymyslia, že napr. biela ryža je nezdravá (akože aj je) a keď ju budeš jesť zvýšia ti poistné. Je to trochu za vlasy protiahnutá predstava, ale to s tým zvýšeným poistným pre fajčiarov tiež. Bohužial sa raz za čas objaví v zákonodarných inštitúciách niekto, kto chce spasiť svet zbrklým nápadom a vymyslí podobnú hovadinu.

          0 0
          • Rolei  

            Jasně, možná je účinější dát víc peněz na osvětu než trestat hloupé, líné…

            Jinak nejsem zákonodárce a nemám to promyšlené do detailů takže s tou vyšší pojistkou to bylo jen takové plácnutí, ale jistě by něco vymyslet šlo…

            I když mám výšku pojištění dannou ze zákona tak někdo kvůli své lenosti etc. odebírá víc takže ty peníze pak někdy chybí, nebo ne? Pojištění ve zdravotnictví je založeno na solidaritě a já tedy nevidím důvod proč tu solidaritu někde nezmenšit.

            Jinak k tomu rozlišení…nejde o to co jí, ale že je obézní (rozuměj není li to nemoc tak vlastní leností…) a chceš mi snad říct že tvůj obvoďák neví jestli kouříš nebo ne i bez tvého čestného prohlášení?

            0 0
            • Krys  

              Odporúčam preštudovať základné princípy poistenia v nejakej základnej ekonomickej učebnici.

              To že niekto čerpá viac niekto menej ťa nemusí trápiť. To je záležitosť poisťovne ako si to zariadi. Poisťovňa má záujem byť v pluse, a keď funguje správne, tak peniaze nikde nechýbajú. Zdravotné poistenie nemá nič spoločné so solidaritou. Je to celkom dobre vymyslený systém, ako zabezpečiť financie na zdravotnú starostlivosť, na ktorú má síce každý nárok, ale zadarmo ani kura nehrabe.

              Podľa mňa by oveľa efektívnejšie fungoval dobre vypracovaný systém bonusov. Nebol si už rok u lekára? Fajn, znížime ti poistné. Prachy sú oveľa silnejšia motivácia ako zdravý rozum. :)

              0 0
        • wroum  

          ja se neusmivam nad cizi smrti a ani mu to nijak nepreju, jen mi to je proste jedno.

          ad kuraci: nebyl bych proti, ale uz takhle kuraci zaplati strasny kvantum penez ze spotrebni dane do statni kasy a navic umiraj predcasne tudiz po produktivnim veku vycerpaj z kasy mene penez nez nekuraci kteri zijou dele a dele pobiraj duchod a vyuzivaj zdravotnictvi.

          0 0
          • Rolei  

            No jedno ti to asi není když jsi to tu nadepsa: pomalu, ale melou… to nezní jako vyjádření lhostejnosti. :-)

            0 0
            • wroum  

              je mi jedno jak dopadnul a neni mi jedno ze jezdej po lesich.

              0 0
        • hribik A1  

          ako niekomu dokazes, ze fajci? ono tie naklady s fajcenim sa v sucasnej dobe riesia hrubou spotrebnou danou na cigaretach

          0 0
    • pos3k  

      diskuse presunuta na b-f :)

      0 0
    • Krys  

      Poistenie je ekonomická operácia, pri ktorej strana A platí strane B za to, že v prípade vopred dohodnutej udalosti (poistná udalosť) strana B vyplatí strane A vopred dohodnutú sumu. Zdravotné poistenie napriek istým špecifikám funguje rovnako.

      Žiadna poisťovňa nepoistí dom proti úmyselnému zapáleniu majiteľom domu. Poistí ale dom proti požiaru, pričom si dá záležať, aby termín požiar bol presne v zmluve vymedzený.

      Najväčším rozdielom zdravotného poistenia oproti ostatným, je to, že de facto žiadna zmluva neexistuje a podmienky určuje štát. Teda ak štát nerozlišuje medzi poškodením zdravia spôsobeným „vlastníkom“ zdravia a poškodením spôsobeným treťou stranou, je poisťovňa povinná uhradiť všetky náklady spojené so zapezpečením zdravia a života poistenenej ososby.

      0 0
      • hribik A1  

        ano, toto je realny stav. naproti tomu tento thread je akademicka debata, komu by sa pacil aky system, alebo aka zmena systemu financovania zdravotnej starostlivosti, ktora neriesi aktualnu realitu

        0 0
        • Krys  

          Zatiaľ som tu nevidel, žiaden konštruktívny návrh. Stále je to v rovine, ako zvykneš písať, mlátenia krígľom piva o stôl.

          0 0
          • hribik A1  

            ano, je to svojim sposobom mlatenie prazdnej slamy, alias krigla piva do stola, presne ako vacsina tunajsich debat. dost pochybujem ze wroum sa bude osobne angazovat za zmenu tohto zakona/systemu, lobovat u poslancov a pod.

            0 0
    • RacerX  

      Motorky patří na silnici.

      http://www.youtube.com/watch?…

      0 0
      • DragON  

        Šťoucháš tady bosou nohou do vosího hnízda. I když jezdí po silnici a ne v lese:-).

        0 0
      • Rolei  

        autor videa: Chlapi, diky vsem, neni nad to, kdyz neci praci nekdo oceni, je pak motivace na dalsi…;-)

        a jak by asi napsal wroum v analogii k zde probíranému: rychlost sice občas překročí, ale hlavně že nejeli do zákazu vjezdu :-)))

        0 0
      • assassin  

        to sem zvedavej kdy se tu ukaze nekdo kdo te bude chtit udat na policii…

        ja sem dal odkaz na podobne video a napsal jsem ze dotycneho co tam jel na moto znam a uz tu byli prispevky ze mam v profilu jmeno, ze sem napsal ze ho znam a ze na me poslou policajty:)

        0 0
        • pos3k  

          ze se ti zase nechce k soudu :-D

          ps: OT ja vim :)

          0 0
        • Rolei  

          Popravdě nevím jestli to myslíš jako obhajobu borců z toho videa, ale mě moc prima mepřišli…vlas­tně…něco takového bych uváděl jako příklad blbců co by neměli mít k podobným věcem přístup…

          0 0
          • assassin  

            hele ja ti to neberu, ale tak to proste je, kvuli tomuhle se na rychlejch motorkach jezdi, je to podobny jako kdybys zakazoval skakani a jiny blbosti na kole, kdyz se na nem prece muze jezdit „normalne“ ..... atd. je fakt ze ze u te motorky je to hosri, ze muze ohrozit ostatni, ale statisticky se to stava zridka, prevazne je pri nejake nehode zranenej/mrtvej jen motorkar…

            v podstate bys musel zakazat kazdej adrenalinovej sport…

            0 0
            • jirkacv  

              … kterej nejak ohrozuje nahodne nazaintersovane kolemj(e)douci

              0 0
              • assassin  

                coz muzou bejt temer vsechny… bude se to jen lisit pravdepodobnosti ze u toho zarve nekdo nezainteresovanej…

                0 0
              • assassin  

                jako samo se s tebou nehodlam o tomhle hadat, tady nemuzu nicim argumentovat proti tobe… ale motorka uz z podstaty je nebezpecna a jezdi se na tom pro zabavu – tzn neni to nutne… takze v ramci snizeni rizika by se mohli zakazat vsechny, nebezpecna je i v rukou zkuseneho ridice a jedouciho v klidu… ne jako ti na videu … ale ja proste bych se te zabavy nechtel vzdat, ikdyz vim ze je riskantni.....

                spousta motorkaru ma ale k te technice a k jezdeni vztah, kdyz se jedou projet, je to jejich zabava, koncetruji se na jizdu… amuzou bejt mene nebezpecny nez clovek v aute kterej jede nekam pracovne, protoze „musi“ nema ka autu, k rizeni zadnej vztah, nedokaze se na jizdu soustredit, tim ze ho to stve ridi mizerne a ohrozuje vsechny kolem sebe mozna vic nez rychle jedouci ale koncetrovanej motorkar..... aspon me to tak z toho jak to na silnicich vypada prijde......

                0 0
    • Venda  

      Pravidelně dojíždím k domu po chodníku, prostě se mi těch dvěstě metrů nechce kolo tlačit. chodník je sice širokej minimálně pro auto, ale když mě tak někdo srazí a utluče holí, tak dobře mi tak! No a co že jsem jel pomalu, mneměl jsem tam co dělat. A když přežiju, tak si výlohy zaplatím sám, přece jsem tam neměl co dělat! Úvahy že je supr že umřel jsou naprosto nechutný a je mi z vás na bl… a k to zdravotnictví je z ústavy zadarmo a to znamená zadarmo pro všechny!! Pro motorkáře, který jezdej, kde nemaj, cyklisty na chodníku, automobilový šílence, kuřáky, obezní…

      0 0
      • assassin  

        hele dalsi svetla vyjimka ktera nema rudo pred ocima:)

        0 0
      • hribik A1  

        jazdou na chodniku, ak si nesiel ako prasa, si predtym nikomu nesposoboval skodu, takze ked ta zmlati, bude to utok jeho na teba. ak sa tam vyrakvis vlastnou vinou, plat. stejne tak vtedy, ked tam niekomu skodu sposobis. stale mi to pride pri zakonoch podobneho druhu ako ovela lepsi napad nez keby v polke prazdneho chodnika stavali policajti s blockami a pokutovali aj vtedy ked na obzore neni jediny chodec a ides 15

        0 0
        • pos3k  

          v polke prazdneho chodnika stavali policajti s blockami a pokutovali aj vtedy ked na obzore neni jediny chodec a ides 15

          to je jaksi v rozporu logiky :) i kdyz mozna v duchu… Baví se dva mladíci: „A víš jaký je rozdíl mezi policajtem a debilem?“
          Najednou se spoza rohu vynoří policajt: „No, jaký, jaký!!!!?“
          „Žádný.“
          „No proto!“

          0 0
          • hribik A1  

            nech tie pokuty davaju tam, kde je chodnik preplneny a cyklisti si to pomedzi chodcov bezne mastia 30, ale tam ich nevidis jak je rok dlhy…ale nie na tych prazdnych, tam by som viac uvital vyssie spomenuty system – mierne porusenie tolerovat a prisne trestat, ak niekto sposobi skodu

            0 0
            • pos3k  

              aha no…

              ja si neumim predstavit, ze v pulce „prazdnehoho“ chodniku stoji organ ;) Vetsinou si cloveka (napr. organa) v pulce chodniku vsimnu :) ps: organ-chodec (pokud se nejdena o motohlidku ci konohlidku :)

              0 0
        • cabbage  

          njn, to už je tak, když se posuzuje jestli je jednání proti zákonu, místo aby se posuzoval dopad na poškozené;)

          p.s. tohle je důkaz, že žijem v totalitě(mnohem mírnější než v kldr, ale rozhodně ne ve svobodě)

          0 0
    • RacerX  

      Nechápu, že zde někdo řeší, jestli pomoct nebo nepomoct a to že se to stalo na motorce nebo ne, je přeci úplně jedno. Kolik lidí umře na motorce a kolik jak již bylo zmíněno na infarkt (myslím ten typ lidí co je podobný vetšinové americké populaci), taky si za to můžou, ale to nikdo neřeší a srovnání nákladů na léčbu, to snad není třeba ani vytahovat. Co když se někde zraní děti, např. na nějaké stavbě, neměli tam co dělat, tak ať si rodiče zaplatí výjezd a léčbu....... takových to případů může být milión. Jestli někdo přemýšlí o tom, že by se takovýto druh pomoci měl platit, tak je to buď zaměstanec pojišťovny – :o) a nebo fakt někdo kdo v té hlavě nic nemá.......

      0 0
      • wroum  

        nevim o tom, ze by byl pohyb deti na stavbe zakonem zakazan. ale je fakt ze takovejch prikladu najdes milion… jen jsou jaksi k…

        0 0
    • Pavlos  

      jeee to se stalo u nas:)

      a ja se to dozvim takhle:)

      0 0
    • wartburg  

      Ani se mi nechce verit, ze tohle tema zalozil takovejhle blbecek. Pokud tvoje stupidita nekoho pravem rozladila, tak pro nej jiste nebude problem si te najit.

      0 0
      • kovar  

        ubožáku

        0 0
      • hribik A1  

        vrchol ubohosti si tu prave predviedol ty

        0 0
      • pos3k  

        tady je nekdo liny cist… ;)

        0 0
      • RomanH  

        Sice s Wroumem v tomto thredu nesouhlasim, ale to, co jsi predvedl, je ubohe.

        0 0
      • assassin  

        tak ja s nekterymi wroumovo nazory nesouhlasim… ale nemam duvod ho snad kvuli tomu hledat… jako ze bych za nim zajel a rekl „hele wroume, ja s tebou nesouhlasim?“

        nebo jako ze by mu mel nekdo neco udelat/poskodit ho? to by pak dotycnej dost klesnul pod uroven tech co maj radost z toho ze umrel motorkar ......

        BTW wroume, ty ridis „vyvracenejma“ palcema? to pak neni v pakach zadnej cit ne? normalne pultik,dlouhy paky a knipl drzis palcem a ukazovek prece:) ne delam si legraci,at si kazdej ridi jak chce…

        0 0
        • wroum  

          nooo me pult prijde divnej, odjakziva ridim palcema a nemam s tim problem. prijde mi to prirozenejsi. ero uridim i v pultu ale neni to ono – i blby viseni mi dela problemy, nemam proste tu jistotu.

          PS: kdybys fakt mel potrebu mi rict ze se mnou nesouhlasis, tak klidne prijed, pokecame :-D

          0 0
      • marapara  

        Už dlouho nabývám dojmu o defektu dvoutaktů … tohle mě v tom jen utvrzuje.

        0 0
      • wroum  

        ses fakt dobrej :-D aj google ovladas :-)

        0 0
    • die.catana  

      Mě třeba motorkáři nevadí. Ale vadími takoví ti vesničtí křupani. Co vytáhnou 20let starou krosku nalejou do toho benál 30let starej po dědovi. A začnou stim lítat po lese. To je prostě jako tankové cvičení. Nic není vidět, nedá se dýchat prostě hrůza.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.