Polnacky a singly v okolí uhříněvse

19 nepřečtených
  • weekend warrior

    vzhledem, ktomu, že se mi doma vytvořil jakýsik pracovní kout, není nutné abych denně dojížděl do kanclu. S tím však pro mě vyvstává otázka, kam v okolí bydliště(uhří­něves)na hodinku dvě až tři vyrazit. Nesnáším asfalt, polnacka a další hrubší odrůdy cest jsou vítány, i kdyby si měl člověk nějak zajíždět. Mě to v tomto případě vážně nevadí, jde jen o to vyjet a nejet po asfaltu, nepotzřebuji se dostat od někud někam, jen pospojovat varianty.

    Máte někdo nějaké místní špeky? pitkovicky a botič potok znám, dále znám i potok u Zlaté(taková ta kořenovka kolem potoka) ale jinak nic moc. Respektive si asi nějak neumím dát do celků no… Máte někdo nějaké gps naměřené trasy v tomto místě? Nebo je to tu víceméně na hovno, a je lépe vyjet vlakem(2 minuty od baráku) někam dál?

    Vážně díky moc za rady. Díííík.

    0 0
    • jecnak  

      Primo kolem toho moc na MTB neni, ale proc nepopojet do Voderadskych Bucin k Jevanum.

      0 0
    • black.horse  

      Tak když to kolem Pitkovic a Hostíku znáš, co jet na lesy kolem Říčan, Jevan a Voděradské bučiny?:-) imho nic extrémního, ale rozhodně se tam dá pěkně projet.

      0 0
      • weekend warrior  

        jj, taky si tak nějak myslím, že za říčanama je kde jezdit, sice asi žádná točná(původem jsem z písnice), ale aspoň je to v lese. je lepší přejet přes kolovraty atd… po silnici, nebo se to dá rozumně motat po nějakejch cestách(křenice kolem rokytky atd…)? Podle mapy mi to přijde docela reálné, ale zas na druhou stranu mám z těch několika málo vyjížděk do zdejšího okolí pocit, že je tu všechno rozježděno od koní, což je…

        0 0
        • jecnak  

          Bohuzel cestu z Uhrinevsi do Rican neznam jinak nez na silnici, protoze se kolem Uhrinevsi jinak ani nevyskytuju. Ale Voderadsky buciny jsou krasny, jak siroky sotoliny, tak i singly tam najdes a hlavne krasny bukovy lesy s zulovym kamenim. Muzes pak dal pokracovat az nekam k Sazave, porad lesy. Par km od Prahy a clovek si pripada jak na Vysocine.

          Thidney se mozna pochlapi a usporada zas nejakou bikovou vyjizdku do Bucin z Rican.

          V zime se tam pak da slusne bezkovat, kdyz je snih.

          0 0
          • weekend warrior  

            aha, zvánovický potok, tam jsem byl, vazne pekny, velké kameny zarostle mechem, smíšený nebo víc listnatý les, 2–3 pěkné brody + jeden velice technický brod(skok přes zadní do potoka, schod hore = nedal jsem:). Fakt pěkné. Ale tam uz je to tak na otoceni, na ty tri hodky, alespon pro me. Jednou jsem přes tyhle končiny dojel až do stříbrné skalice a pak jel kolem sázavy do čerčan a pak přes pyšely, popovice, průhonice do uhři.. ale to už bylo za hranicí mých sil.

            mě šlo spíš o to, jestli se to nedá nějak točit kolem baráku, kolem dokola, ale asi ne. Nebo ne tak, jak by se mi to líbilo:) Njn, nenaděláš nic…

            0 0
          • Thidney  

            jsem nasel par mist, ted resim jejich propojeni. Pokud to zitra doladim, tak bychom mohli neco spachat :)

            buciny jsou placka

            0 0
          • patman  

            V podstate jedina moznost s minimem asfaltu je od rybnika Vodice podel Ricanskeho potoka pres Kolovraty az k k mistu, kde se da podjet trat (pesi sotolinova cesta) a vyjet na pole mezi trati a hlavni cestou pak podel prumyslove zony nejkratsi cestou k Jurecku, dale po zelene pripadne potom cervene, modre dal viz prilozena „mapa“, cesta je naznacena ruzovym kostickovanim

            0 0
            • hawrda  

              Na Říčany může jet podél potoka přes Kolovraty kolem toho koupaliště až k silnici.Tu rovně přejede a pokračuje dál podél potůčku až na rozcestí(je to taková nová alej),tam doprava k lesu a do prudkého kopce(trať stále po levé ruce),kousek po rovině a zase dolu podel dřevěných schodů a po lávce v délce asi 30m(připomíná dřevěné chodníky na Šumavě)zpátky k potoku a podél něj kousek až se vyjede mezi novými domy.Mezi nima nahoru na asfaltičku,doprava a rovně až na můstek přez hl. silnici a vyjede se u nádraží v říčanech.Dále již po značených trasách do lesů.Celou dobu je trať nalevo.

              0 0
          • capo  

            Jak již píšou ti nademnou, nejlepší je projet skrze Říčany k tamním lesům. Nejlepší možnost, jak se dostat z Uhříněvsi až za Říčany v rámci možností mimo silnice, je vidět tady: http://www.ulozto.cz/…hrineves.gpx. Jsem taky z Uhříněvsi…

            0 0
    • standa.nera  

      Po zelený do Petrovic a pak můžeš zkusit tohle dá se libovolně zkracovat a prodlužovat.

      0 0
    • krokus  

      Z Benic skoro až do Říčan se dá jet po takových polňačkách obrostlých stromama. Les to není, ale pokud se chceš vyhnout asfaltu… No a z Říčan je to pak jasné.

      0 0
    • Debustrol  

      Jsem z jižáku a tenhle směr jsem svýho času jezdil dost často.

      Ale asi jen potvrdim co už ti tu psaly : za Říčanama jsou pětný lesy, okolo vyžlovky až na Jevany či Kostelec, Jílové taky neni k zahození.

      0 0
    • weekend warrior  

      díky všem za tipy a rady, jak jsem to tu tak včera zmatěně projížděl(podlesák, běchovice, nějakej rybník, koloděje, markéta, křenice, zmateně na benice, kolem potoka do dolíku pod rychetama), opravdu žádná sláva, ale asi něco na vyjetí dohromady dát půjde, chce to jen odladit, dám vědět.

      horší to ale asi bude, až bude mokro a vyjedou koně co? těch je tu na pěknou řádku sálámů.

      co takovéto území nikoho, mezi měcholupama a běchovicema? tam je nějaká ta čistička či co, u té jsem se v srpnu brodil po té betonové cestě, ale jinak nevím co tam je či není. očekávám nějaký slum nebo tak něco. Ten mě zaskočil mezui petrovicema a horníma měcholupama, drsný(rozpadlá bouda, rozpadlé ale asi pojízdné auto, u toho se holil nějaký pán)

      0 0
      • d69  

        Pokuď se ten pán holil břitvou,už tamtudy nejezdi :)

        Mezi běchovicema a měcholupama nic moc,průmyslová zóna,spíš pole.

        Já osobně preferuju okolí host.přehrady,např červenou do Průhonic, Milíčovský les, podjezd pod dálnicí na Újezd,ev.až na Kunratice.

        Tím směrem co jsi psal se dá trochu jezdit v Klánovickém lese – ale je to placka,jinak souhlasím s okolím Říčan- voděradské bučiny,dobré mtb ježdění je i např červená v babickém lese (Třebohostice-Babice),hezké je to i v lesích u Okrouhlíku (okolí žluté z Čenětic na Popovice)-akorát teď pár z cest v téhle oblasti jižně od Phy je neprůjezdných kvůli novému okruhu.

        0 0
        • weekend warrior  

          jasný, já po zelený z uhři a pak po červený do újezda a dál na rozkoš, šeberov, krčák,(někdy přes libuš a lhotku) novodvorskou jezdím do práce.

          Proto jsem se ptal tady na ty končiny, protože jsem tam jel jenom jednou a to tak před rokem, přijde mi to tam takové podivné, postapokalyptické:)

          0 0
    • Slow♀  

      Píšu první příspěvek na bike fóru, takže netuším, jestli má smysl navazovat na 5 let staré vlákno… každopádně díky za tipy, mám stejné požadavky jako weekend warrior, jen tedy s evidentním rozdílem výkonosti :)

      Jela jsem okruh naučné stezky jižně od Nedvězí protažený k přehradě a bylo to fajn. Napadá mě zkusit jet podél Rokytky trasu Nedvězí – Královice – Hájek. Netušíte, jestli to jde?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.