• John Tequila Lemon

    Nemáte někdo zájem vyrazit v neděli 15.11. na singl „Pod Smrkem“?

    http://www.cemba.cz/SpS/

    http://www.youtube.com/watch…

    … kontakty na mě třeba tady v bike-foru v mým profilu

    J.T.L.

    0 0
    • kolombo  

      Odkud a jak ??

      Ale podle profilu koukám, že budeš dost rychlej :-)

      0 0
    • Twisp  

      my se tam objevíme v sobotu

      0 0
    • BigKarel2  

      No já se tam chtěl někdy o víkendu ukázat…

      0 0
    • mr.antik  

      Dneska to snad taky projedem (ale z Bedřichova). Hledám nějakou rozumnou mapu…

      0 0
    • speedy gonzales  

      jen bych rad upozornil vsechny nedockavce, kteri se chystaji na projeti singltreku, ze okruh neni zcela dokoncen, nekde se jeste pracuje, nekde chybi znaceni (okruh je provizorne oznacen sprejem).

      velka otviracka pro verejnost bude na jaro a k te se vaze take finalizace a doladeni vsech souvisejich veci. pokud nemuzete vydrzet, urcite pomuze letacek s mapkou, ktery dostanete v mestskych informacich (napr. v libverde).

      vyvoj, dulezite informace a novinky muzete sledovat na webu projektu: http://www.singltrekpodsmrkem.cz/

      diky

      0 0
    • John Tequila Lemon  

      Tak „start“ je dohodnut ve 12 hod od Obřího Sudu, kdo neví kde to je, tak strana 11 z dokumentu na této stránce http://www.cemba.cz/SpS/

      J.T.L.

      0 0
    • Twisp  

      tak sme si to dneska objeli a moc sme si to uzili. Zacinali jsme u spalene hospody. Lepsi je asi nastoupit od sudu. Na zacatku jsme trochu zakufrovali, ale pak nam jeden hodnej pan poradil, kde presne zacit. Takze pro ty co zacnou prave tady, je spravnej smer nahoru podel lesa. Asi po 150m zacne singl. Urcite nejezdete pres piskovej nasep do kopce, kterej je napravo od vraciciho se singlu.

      Rad bych poprosil skupinku dvou bajkeru, bajkerky a peknyho vlcaka, jestli by neposlali fota, ktery nam na singlu udelali.

      Uz se tesim na dokonceni a novy useky. :)

      0 0
    • mr.antik  

      Tak jo, v sobotu jsme to dali, sice trošku narychlo abychom to do setmění stihli. Musím říct, že mě to vcelku příjemě překvapilo, čekal jsem něco pro malý děti, ale párkrát mě to celkem dost vykoplo mimo trať, občas se musí smykovat, na pár místech se dá slušně lítat (jen nějakou hranku na odraz pro skokuchtivé bych dodělal :-). Šlapat se musí ve sjezdech i výjezdech, takže často jsem nestíhal dejchat.

      Abych nebyl jen pozitivní, tak musim říct, že „sjezd“ z Hubertky na Obří sud byl (až na poslední pár set metrů) naprosto o ničem – normální rovná hladká lesní dálnice, jen asfalt chybí.

      0 0
      • speedy gonzales  

        na trailu se nesmykuje. nesmis se tolik divat na emericke videa;-)

        0 0
        • mr.antik  

          Já vim, že by se to nemělo, ale lepší zasmykovat než skončit v pařezu. Ale takový místo mě tam překvapilo asi jen 3 – 5 krát, příště dám sedlo níž…

          0 0
        • Radek Broz  

          Ale smykuje, pokud je to výhodnější;)

          0 0
          • mr.antik  

            no my se k tomu snažíme chovat jak v bavlnce a pak ta proběhne pár koňařů je to… Ale žula snese hodně.

            0 0
        • fousek  

          No vidis to my u nas v Brdech smykovat muzem hec:-)

          0 0
      • kolombo  

        Já tam byl dnes, dal jsem 1,5 kolečka.

        Pro mne je to tak akorát i pod tou Hubertkou, i když je to tam opravdu malinko méně náročné, ale zase jsem mohl jet rychleji.

        Horší bylo, že závěr singlu v délce cca 5 km si odpoledne dal nějaký pablb na koni. Pokud tam bude jezdit pravidelně, tak to tam dost zničí, některé ťápoty měly k 10ti cm hloubky :-(

        Vzhledem k tomu, že to tam právě řádil i TK, tak to viděl taky a snad se to bude řešit se starostou Nového Města.

        0 0
        • kryspin  

          v nedeli jsme potkali taky dva lidi na konich, navic v protismeru… skoda, kone nevydrzi zadna stezka.

          0 0
          • Black knives  

            Koně, to je pro singltrek pohroma. TK trefí mrtvice. Mám s tím problémy i u nás.

            0 0
          • Jenda  

            dam to pod tebe – az je tam nekdo potkate – udelejte ze sebe nadseny blbecky co maj radi konicky a zacnete se fotit, klidne i mobilem tak abyste zachytili jezdce – myslim ze starostove mistnich obci budou za podobny fotky jen radi

            Nevidim totiz jiny reseni jak ty konsky hlavy z toho singlu dostat nez mit aspon nejaky dukazy a prudit je a prudit a prudit.

            Kdyz to nepomuze tak projet kolem nich tak bezohledne ze si priste vylet po singlu rozmysli :-(

            0 0
            • mr.antik  

              Já jsem si toho v rychlosti nějak nevšimnul, ale myslim že tam nebyla žádná značka zakazující vjezd koní. Vzhledem k frekventovanosti by to možná pro začátek stačilo.

              0 0
              • Black knives  

                Taky už jsem uvažoval nad vytvořením nějaké takové značky. Myslím, že tam chybí. Lidi neví, co je to ten singltrek okruh. Nikdy tu nebyly stezky jen pro někoho, a najednou takové novoty. Hodně lidem se to i nebude líbit,že je tu něco jen pro cyklisty, a budou dělat naschvály. Ale ta značka pro začátek je asi nutnost.

                0 0
                • mastihuba  

                  Todle by mne docela zajímalo. Má ten singl status cesty, nebo je to stejný jako kdyby ten koňák vjel fotbalistům na trávník. Pokud by to mělo status cesty, tak mi přijde umístění takové značky stejně blbý jako když někfo umístí zákaz vězdu cyklistům.

                  0 0
              • Jenda  

                jo to jsem si myslel – myslim ze ty by to tam chtelo dat ty znacky jeste nez se to dokonci nebo se stane ze se to nedokonci nikdy protoze to konaci stihnout hned rozjebat :-(

                Myslim ze asi tezko by se obhajoval zakaz na nekterych cestach ktere tam uz byli ale ze nemaj jezdit na nove vybudovanou stezku specialne pro kola pochopili i nakonec konaci na Kladne:-)

                0 0
    • John Tequila Lemon  

      Tak sem to projel … dobrý, výborný. Doufám že se bude budovat více a někde i „tvrději“. Moc mě to ježdění bavilo. Více u mě na webu http://www.johntequilalemon.blogspot.com/

      0 0
      • zdenek  

        Měl bys GPS záznam?

        0 0
      • Axisak  

        Pro ty co nečtou 720cítku, tu jsou moje dojmy pojmy ze Smrku.

        http://duchnablog.blogspot.com/…-smrkem.html

        Skorem pod tím je i reportík z Rychlebek tak můžete srovnat.

        Jinak oboje má něco do sebe, pro Smrk hovoří dojezdová vzdálenost a pohodovost částí lajny. Pro Rychlebky neopakovatelnost a malebnost či opuštěnost kraje vůkol.

        Zatím není ani jedna lajna v 100%tním stavu. Uvidíme kam se stavitelé vydají.

        0 0
    • dziundol  

      taký to konečně zkusim asi ve středu

      0 0
    • zdenek  

      Má někdo vyzkoušené ubytování v okolí? (hotel, penzion, hor. chata)

      0 0
    • piskot  

      V sobotu jsme si byli zajezdit a musím říct, že jsem nečekal, že to bude tak dobrý. Značení celkem bez problémů, stačí si na přejezdech hlídat modrý šipky sprejem na zemi. Snad jen U Červenýho buku jsme nevydrželi a hledali to o kousek dřív. Na Cykloserveru už to někdo nahrubo zakreslil, dá se podle toho v pohodě jet, GPS jsem nakonec ani nezapínal. Nejvíc se nám samozřejmě líbil sjezd z Hubertky k Sudu, neboť je to celý z kopce. Potkali jsme i nějakou rodinku s děckama, který taky vypadaly nadšeně. Na to, že to ještě oficiálně otevřený tam bylo celkem dost lidí, ale přímo na singlu jsme nikoho nepotkali.

      0 0
      • marios  

        Je to fakt fajnový. Minulej tejden jsem dal některý pasáže až 6×. Mi se nejvíce zamlouvá sjezd ke spálený hospodě nad N. Městem, tam se to nechá pálit. Náročnost tratě si volí jezdec sám svoji rychlostí. JInak okruh je i vynikající na tréning- postřeh , technika zatáčení, ve střední části je člověk pořád v tahu, výjezd k obrázku pro vrchaře. Převýšení okruhu je 350m, délka necelých 20km. Zatím jem to dal svižnou (ale ne doryz) jízdou za 59:30, jsem zvědav, kde je bude můj limit, půjdu to zkusit, až bude opravdu forma. Pro špičkový XC jezdce by neměl být problém přiblížit se ke 45 min.

        0 0
        • misak.kadlec  

          Byly jsme to tam v sobotu testnout a je to opravdu epesní záležitost. Každý si tam v pohodě najde to svoje. Za sebe můžu říct že se mi to líbilo víc než rychlebky, protože tohle je takové plynulejší, ani laik se nikde nezasekává a přesto si myslím že i někdo se špičkovou technikou jízdy se tam nudit nebude. Ale nadruhou stranu od doby otevření rychlebek se tam už jistě také mnoho změnilio a aktuální informace nemám. Osobně se mi nejvíc líbil sjezd od obrázku k sudu a nejmíň ten strašnej asfaltovej krpál k obrázku. Jinak je to fakt nádhera. Doporučuju. Rozhodně je lepší začínat u sudu a ke konci si pěkně užít ten dlouhý sjezdík, když proti vám zapadá slunce za hřeben jizerek, prostě nádhera. Prostě parád. Pokud vydrží počasí, chystáme se tam za týden znova.

          0 0
          • mr.antik  

            Mě nejvíc štve ta poloha, z Jablonce musím autem objíždět celý jizerky…

            0 0
            • MlokCZ  

              Nebuď tak línej, máš to poměrně blízko, tak jaképak auto :-)

              0 0
              • kolombo  

                Problém je v tom, že když je po čtvrté hodině tma, tak Ti ta cesta na kole tam a zpátky sežere většinu dne :-(

                0 0
                • MlokCZ  

                  Tak to je jasné, že na kratší vyjížďku už to není. O víkendu na celý den ale výborné, když po cestě tam i zpět může být zajímavá trasa třeba modrá od Bedřichovské přehrady na Ferdinandov.

                  0 0
                  • mr.antik  

                    Ano, tam po modré – nejhezčí sjezd v Jizerkách. Zhruba 20 minut celkem technického sjezdu podle vodopádu. Teď je tam dost vody a listí. Nahoru se to ale nedá, to musí na Hřebínek.

                    My nechávali auto na Nové Louce, ale únava byla značná :-)

                    0 0
                    • kolombo  

                      Myslím, že zrovna tohle je jedna z mála cest, kterou Správa CHKO JH vede jako nepovolenou pro cyklisty.

                      Dalo by se to asi dohledat na Hory-Doly, kde si to tam Turek vyříkával s panem Huškem ze správy

                      0 0
                      • MlokCZ  

                        To je klidně možné, ale když tam není přímo zákaz, tak to jak to má cyklista vědět. Jen dle mapy je to problematické a asi ne každý hned bude přesně studovat, jestli náhodou malý kus cesty neprochází NPR.

                        Tady konkrétně začátek toho problematického úseku na Bílé Kuchyni a konec na rozcestí před Ferdinandovem, tak oboje je mimo NPR (ten konec u Ferdinandova je těsně u hranice, takže tam to ani jasné není). Cedule se zákazem tam také žádná není (minimálně určitě ne z Bílé Kuchyně).

                        Prostřední část úseku vede kousek přes NPR, ale to přeci těžko můžu vědět, když tam třeba poprvé přijedu na ten začátek u Bílé Kuchyně.

                        Tohle je přesně typ trasy, který pokud má být zakázaný, tak by měl být označen u Bílé Kuchyně zákazem.

                        Ono to tam ale s cyklisty asi nebude moc žhavé, přeci jen to už není žádný lehký úsek, aby tam byl nějaký větší provoz cyklistů.

                        Třeba na mě je ten začátek (cca první třetina) už skoro moc těžký.

                        0 0
                      • mr.antik  

                        No doufám že není, cedule nikde není a hlavně tam kolo nemá co ničit, všechno je pevná žula…

                        0 0
                    • MlokCZ  

                      Mně se jiné úseky líbí v Jizerkách více, možná proto, že tenhle je na mě v té první třetině z Bílé Kuchyně už moc těžký.

                      Třeba modrá z Jizerky na Souš a navazující červená do Desné nebo hřeben červené z Černé studnice do Tanvaldu se mi líbí více.

                      0 0
      • mr.antik  

        Tak zrovna z Hubertky k Sudu je to naprosto o ničem. Podle ohlasu jsem se na tento „sjezd“ maximálně těšil, ale tohle byl ten nejslabší úsek.

        0 0
        • kolombo  

          Nebude to tím, že máš lepší techniku a tak se na tom lehčím úseku trochu nudíš ??

          Asi se budeš muset přestěhovat do Rychleb, tam je to těžší :-)

          0 0
          • mr.antik  

            Dyť je to uplně rovný, široký, sice je to sjezd, ale musí se dost šlapat. A v vůbec se tam nezatáčí. Škoda že jsem to nevyfotil. Až pak dole to je zas dobrý.

            0 0
            • kolombo  

              Všimni si, že je tu několik reakcí, které právě tenhle kus chválí. Asi si tam každý musíte najít kousek, který bude prima právě pro Vás konkrétně.

              Až se postaví druhá etapa, tak to teprve bude paráda :-)

              0 0
              • mr.antik  

                No právě ty reakce nechápu. Nejvíc singtrekový je podle mě ten úsek (bohužel nedokážu pojmenovat místopisněě), co je vlastně od sudu první delší sjezd. Zatačí se tam ostře vlevo z takové široké lesní cesty, končí se na asfaltce. Je to samej houpanec a zatáčky.

                0 0
    • Janouch  

      urcite obrovskej kus prace ale v porovnani s Rychlebama je to dalnice… rychleby dobre vyfiltrujou netechnicke jezdce :)

      0 0
      • gazman  

        Je spousta tratí,které by z těch Rychlebským filtrem projduvších „techniků“ pustily dál mizivé procento jezdců a tak jde jít dál a dál až k špičkám ze světového poháru v DH.Kdo je technik a kdo ne je fest relativní.

        0 0
        • Jenda  

          hlavne jestli jsem to pochopil dobre tak rychleby jsou supr ale uz clovek musi na kole neco umet aby si to uzil. Smrk projede i baba na skladacce ale i zkusenej biker se nebude vylozene nudit. To je treba typ trate ktery jsem vylozene postradal v dobach kdy jsem se snazil z manzelky udelat bikerku. Pokud budou pod Smrkem dodelany ruzny varinaty i technictejsi – treba ten vzpominany sjezd pokud pribude i technicky narocna varianta tak to do budoucna ma super potencial pro dovoleny s partnerkama kdy ona jezdi rada ale zadny divociny a on si rad strihne i neco drsnejsiho a pritom budou moc jet vetsinu cesty spolu.

          0 0
          • Janouch  

            vo to prave jde je jasny ze nikdo ucenej z nebe nespad a je dulezity aby si v dany lokalite kazdej nasel to svoje proto jsem klukum z rychleb rikal aby casem udeali i nejakej vokruh pro mene zdatny ale je zase fakt ze se tam ti lidi potom nevejdou :)

            0 0
          • mr.antik  

            Jezdili tam lidi na trekingách s brašnama, no ale poskakovali na tom pěkně. Ale aspoň jim nehrozí kořeny a šutry…

            0 0
          • blackwater  

            V Rychlebkách nebyl záměr dělat těžké tratě, ale ten terén je natolik obtížný, že to tak prostě je. Pod Smrkem to bude úspěšné (sám jsem TK při návštěvě říkal ať se připraví na návaly), protože je to pro úplné začátečníky, kteří tak získají pocit z bikování. U nás jsme chtěli, aby k nám jezdili kamarádi bikeři. Na jaro budeme dělat i lehkou trasu, aby si i naše děti a ženy mohli zajezdit. Každý bude moct se posouvat v technice dál, tím že bude zkoušet i ty těžší trasy.

            Singl pod Smrkem je klasické dílo Daffyda a proto u nás bude fungovat. Vůbec nejde o to hádat se, že ta nebo ta lokalita je lepší. Vždyť máme jenom dvě:-). Spíš jich do budoucna potřebujem víc. Ať nemusíme do Alp.

            0 0
            • Jenda  

              to je presne ono – ty jsi zacal budovat neco hlavne pro sebe, a lehci varianty casem pribudou a kdyz nepribudou nic se nedeje, Cemba singl na to musi jit opacne protoze to jinak nema smysl a nikoho by nepresvedcilo ze to ma potencial pritahnout davy coz je v pripade Smrku zamerem. A presne jak rikas obe lokality jsou zrejme super a kazda jina a tak je to dobre.

              0 0
            • John Tequila Lemon  

              Je to tak, tady není důvod proč to porovnávat … A jsem rád, že v mém Fatherlandu vznikla taková věc, jako jsou Rychlebský stezky. Je fajn, že jsou lidi, kteří takové věci budují, takže Ti tímto mnohokrát děkuji! A taky bych byl rád, kdyby za podobnou bikovačkou nebylo nutný jezdit do Alp.

              0 0
        • Janouch  

          mas urcite pravdu jen jsem chtel rict ze tenhle singl bude asi vetsi masovka nez rychleby

          0 0
      • Andrzej  

        na tomhle typu singlu je dobre si to projet s nekym technicky zdatnejsim, to pak cloveku rozsiri obzory… ja od urcitych zkusenosti vim, ze neumim vlastne ani zatacet

        0 0
    • Pedro RB  

      Nepojedete někdo na tenhle singl teď v následujícím týdnu? Nejlépe út.-pá. Můžu vzít jednoho bikera s kolem. Na trase Poděbrady, Ml. Boleslav, Turnov, Liberec.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.