Pojištění kola - výběr pojišťovny

38 nepřečtených
  • TheMarra

    Zdravím,

    mám dotaz na Vaše zkušenosti s pojištěním kola. Pojišťovny si najít umím, každopádně bych chtěl znát vaši praxi. Přemýšlím hodně nad pojišťovnou ERV, ale vím, že jsou i jiné, které ty podmínky nemají až tak extra.

    Tak jestli máte nějaké zkušenosti.

    PS: Nejedná se o reklamu pojišťovně a prosím vynechat zprávy, že mám kolo nechat v bytě – to bohužel nejde :/

    Díky.

    0 0
    • Rychlej turista  

      Buďto kolo v bytě nebo se nestresovat, a být připraven :-)

      0 0
    • Tomcat  

      A jak sis to spočítal?

      0 0
    • Azmir  

      A kde máš kolo? Ono jestli ho má třeba ve sklepě nebo v garáži, tak se na to vstahuje pojištění domácnosti, ale nevím jestli to je do nějaké hodnoty.

      Pojištění už se tu řešilo, bylo tu mnoho místních co kolo pojištěné měli, ale i když jim ho ukradli, pojišťovna si našla cestičku, aby nemusela nic vyplácet, takže se došlo k obecném závěru, že to je naprd.

      0 0
    • TheMarra  

      Právěže jsem v nájmu, tak pojištění domácnosti myslím až tolik nepotřebuju a nevztahuje se to na krádež venku. Co mi řekl dnes borec od ERV na telefonu, tak prý když to vemou v baráku v nějakém společném sklepě, tak tam musí být vidět to, že jsem se to snažil zamknout, aby k tomu neměl nikdo přístup (takže skoba do zdi a chytnout to za to). A venku když to čornou, tak buď doložíš střihlý zámek a pokud vemou i ten, tak to musíš nahlásit poldům.

      Jinak vychází to na kolo do 20litrů na cca 2200 Kč na 2 roky s tím, že je tam 10% spoluúčast. Takže když čmajznou bike,tak si za to ještě dvojku zaplatím :D :D

      Bavíl jsem se se sousedem o patro výš a ten říkal,že má v baráku ve společné místnosti kolo za půl sta už několik let.

      Tak nevím jestli do té pojistky jít nebo ne..Zase když mi ho šlohnou a já dám dvojec a oni mi třeba 18 dají, tak to je furt fajn..Než pak brečet do polštáře..

      0 0
      • Azmir  

        Tak venku si to kolo snad pohlídáš ne, to bych asi pojišťovnou neřešil vůbec, navíc v tomhle případě tuplem řeknou, že kolo nebylo zabezpečeno a konec, neuděláš nic. A i pokud si v nájmu, tak kolo máš doma předpokládám ne? Takže by se museli vloupat do bytu, což je hodně nepravděpodobné, pokud tam neskladuješ i zlaté cihly a nevyhlídnou si tě.

        0 0
      • KOLOMECH  

        To by mne zajímalo, co to bylo za borce z ERV, který nesděluje podstatné. Mé informace jsou takové, že pojistí pouze nové kolo, na které je od prodejce doklad-faktura. Na starší alias zánovní kola se žádné jejich služby nevztahují, pokud ovšem nekupuješ nové kolo a nechceš pojistit nové kolo.

        0 0
        • Radunak  

          Do kdy je teda možný pojistit kolo od data nákupu?

          0 0
          • KOLOMECH  

            Lhůta nebude pevně stanovená, spíše půjde o to zda je k dispozici doklad na jméno vlastníka kola a zda nemá kolo již znatelné viditelné ojetí, které by vyžadovalo znalecký posudek a snižovalo jeho kupní cenu. Tady jde spíše o to, že kolo musí být zakoupeno u smluvního partnera (prodejce kol) ERV. Nicméně ad factum absurdum kolo pořízené jako nové, má po odchodu z obchodu 50% tržní cenu. :))

            0 0
            • Radunak  

              nic o 50% v podmínkách od ERV nevidím?a nákup u smluvního partnera také ne..

              0 0
              • KOLOMECH  

                Tak to je samozřejmé, že to tam není. :)

                Tržní cena je něco jiného než pojištěná cena. :)

                Další podmínky je třeba u nich ověřit, ale já jsem byla seznámená s tím, že kolo musí být pořízeno u jejich smluvního partnera a pokud to již tak není, tím lépe.

                0 0
        • TheMarra  

          Docela mi sdělil hodně věcí. Na bazarovky jsem se neptal, budu mít fungl nové kolo se zárukou, takže v tomto je to v pohodě. A co se týká vyřízení pojištění, tak prý na netu nebo po telefonu nejde vyřídit. Pouze u prodejců, kteří s nimi spolupracují. A prý není podmínkou mít kolo přímo od nich (což prý někteří prodejci ani pomalu neví, takže ti namluví, že je to naopak nutnost). A říkal mi, že pokud bych se s něčím takovým setkal, tak že mu stačí zavolat a že to domluví.

          Tak teď nevím jestli do toho jít nebo ne..Dvojka na dva roky je pohoda a kdyby za tu dobu to někdo vzal, tak to je další dvojka spoluúčast a nejvíc 18tisíc zpět v pojistném plnění.

          Nejradši bych to měl v bytě a kašlal na to, ale nejde to :/

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jen z tebe vytáhnou prachy. Si vzpomeň na povodně, kolik lidí si myslelo, že jsou pojištěni a když přišli o barák, dostali kulové. To je pak rovnou na mašli, když spoléháš na něco, co se pak ukáže, že není pravda. A tady to s plněním bude ještě horší. Nebudeš mít ten správný zámek, necháš pootevřené okno v 10. patře nebo najdou nějakou jinou kravinu a mají tě (tvé prachy).

            0 0
          • Reggie  

            a zjišťoval jsi jakou cenu pro ně to kolo po dvou letech bude mít? 18? Zlatý voči. Typuju tak 4-ku.

            0 0
    • Smazaný účet  

      Kdyz to tak ctu, tak jenom jedna, ale ***** podstatna vec.

      Borec ti do telefonu rekne cokoli, ale realita podepsane smlouvy muze byt docela odlisna

      Proste si vzdy najdou nejakou klicku ve vseobecnych podminkach proc ti nic nezaplatit…

      Soused ma kolo ve sklepe jenom proto, ze mu ho jeste neukradli.

      Dej si kolo do bytu a mas to. Pokud zena brbla, tak ji dej tu dvoujku pojistneho at si jde neco koupit.

      0 0
      • Breakpain  

        Ne vzdy se da ze vseho vysekat, ale je problem, ze pojistovny maji velmi prohnane interpretace s plnenim. Ja si vzdy najdu 3 zdroje a peclive ctu ty podminky a mnohdy ani tak si nejsem jisty – pak napisu jasny dotaz atdostanu jasnou odpoved s tim, ze si to necham podepsat.

        Dost casto nerikaji plnou pravdu, oni Te pojisti, ale uz Ti nepovi, ze aby doslo k plneni, musi to splnit jejich podminky, ktere uvedou obecne, ale pote pozdeji rozvedu. Treba abych si mohl pripojistit sklep, musel jsem tam dat dvere s bezpecnostni tridou 2. Ale dal ve smlouve maji specifikac, ze tim se rozumi, ze uvnitr dveri bude mriz. Jenze to uz nejsou 2ky, ale 3ky. Takze kdo to neprojde do posledniho detailu, zaplace. Kdybych koupil 2ky, tak jsem podle jejich specifikaci neprosel a neuvidim ani korunu. A takhle to maji s kazdou podminkou ;-)

        0 0
        • Rychlej turista  

          Takže si položme otázku:

          Kdo má z takto formulovaných smluv prospěch?

          0 0
          • romulus.d  

            Zdravím,

            Je tu někdo kdo o kolo ze sklepa přišel a může se podělit o zkušeností s pojištovnou.

            0 0
            • felix.org  

              Já jsem teda o nic ze sklepa nepřišel, ale viděl jsem desítky pojistných událostí, kde se bez problému vyplácelo :-) Mně osobně se dokonce podařilo z pojištění domácnosti dostat plnění za věci ukradený z auta zaparkovanýho ve společných garážích v domě, kde je domácnost :-)

              0 0
          • KOLOMECH  

            Pojistní podvodníci kupříkladu.. :)

            0 0
          • Breakpain  

            Tak to je jasne, pojistovna tu neni kvuli Tobe, ale proto, aby Te obrala. Ja jen rikam, ze kdyz si das velkou praci, tak se to da nastavit, abys dosel vysledku. Ze to tak fungovat nema je jasne, ale co je dneska v poradku :-(

            0 0
      • TheMarra  

        :D Mladé bych klidně ty dva litry dal, což o to, ale jelikož jsme spolu zatím v pronájmu v takové menší garsonce a místo je v bytě max mezi postelí a ledničkou :D :D, tak opravdu nevím, kam bych to kolo dal..Ono vím, že kolo za 20 bude mít za 2 roky hodnotu ani ne 10, ale i tak..Dle podmínek vyplácí po dobu 2 let plnou částku, až pak počítají nějakou amortizaci..Je to dilema no..Nějaké čipy na dohledání pozice kola podle GPS se neprodávají,co?

        0 0
        • Rychlej turista  

          Na zeď.

          0 0
          • TheMarra  

            Jediné volné místo je pod jídelním stolem :D Už vidím jak mladá udělá večeři, prostře stůl, já dojedu celý od bláta a pověsím kolo nad stůl :D :D Hned máš přílohu v talíři navíc..

            Fakt mi jde spíš o ty vaše zkušenosti s pojišťovnou…

            0 0
        • smeghead  

          Máme pojištění domácnosti od ERGO pojišťovny, v prosinci nám vykradli sklep i s dvěmi koly. Teď čekám, jak nás vyplatěj. Až nám dají vyjádření k pojistné události, hodím to sem, ale čekám, že to bude těch slibovaných 50% z původní hodnoty kola.

          To místo v bytě najdeš až ve chvíli kdy ti první kolo ukradnou. Já to měl úplně stejně jako ty… Naštěstí s mojí drahou jezdíme na kole společně, sama ochotně přiznala, že kola budou už vždy jenom v bytě…

          0 0
          • J3Sl4n  

            Už ti vyplatila pojišťovna škodu za ty kola? Když tak napiš jaký máš zkušenosti s pojišťovnou Ergo. Docela se mi líbí rozsah jejich pojištění domácnosti, ale četl jsem na ně i docela záporný reakce.

            0 0
            • Spathodus  

              Už patnáctým rokem sem na BF chodím občas číst a dneska mi to nedalo a zaregistroval jsem se:-) S pojišťovnou mám celkem čerstvou zkušenost a k upodivu dobrou. Kolo mi ukradli minulý měsíc ze sklepa. Kolo bylo 14 let staré a původní cena byla ca. 20 000,– Bohužel už jsem na něj neměl ůčet, jen na doplňky kupované loni za ca. 5 000,– Napsal jsem pojišťovně, že kolo bylo velmi zachovalé (což skutečně bylo), poslal jeho fotku s tím, že si ho cením na 8000,– + poslal účty na ty doplňky. Hned druhý den mi volal likvidátor, jelikož byl problém se špatně sepsanou smlouvou. Z toho důvodu jsem měl obavu, že mi nedají nic a vykroutí se z toho. Ješte ten den mi pak znovu volal, že si mám přijít sepsat novou smlouvu, ale že po poradě s vedoucí mi plnění vyplatí:-) No a přesně za týden mi příšli peníze a k mé radosti to bylo 11 600,–

              Takže už mám nové kolo a vlastně mi ten zloděj „pomohl“ k novému kolu. Raději ani nebudu psát o jakou pojišťovnu šlo, aby to nevypadalo, že jí dělám reklamu:-) Dávám to sem k dobru, že i pojišťovna se někdy zachová slušně.

              0 0
              • smeghead  

                A mohl bys mi napsat která to byla? Osobně bych už kolo nepojišťoval – budeme je mít v bytě, ale přítelkyně na tom trvá a zatím jsem jí nepřesvědčil o opaku… Klidně mi to napiš do meila.. Dík

                0 0
          • smeghead  

            Tak ERGO pojišťovnu bohužel doporučit nemůžu…

            Za škodu necelých 40.000,– ze sklepa který byl zabezpečen zámkem s cylindrickou vložkou a řetězem na motorku nás vyplatili 5.000,– psal to už někdo výše. (mimojiné je ten sklep až za dvěma zámky, jenže klíč má min. 100 lidí). Je to nebytový prostor, který lze násilně zpřístupnit přes pletivo nebo dřevěnou laťovou konstrukci a na to je výše MAX. 5000 dle čl. 18. Jenže se nato vztahuje výjimka čl. 21 pokud máš sklep zabezpečený. V tom případě je maximální plnění 100.000.

            Problém nastal když náš likvidátor osobně nevyfotil vykradený prostor, ani si nevyžádal spis od policie – kde je přílohou fotodokumentace. A ják ******* jsem mu to ještě ochotně vyfotil, to jsem si ale myslel, že dostaneme alespoň 50%. Nevím jestli to bylo záměrně,nebo prostě jenom lajdáctví, nicméně zítra tam ponesu stížnost, takže to bude mít ješt pokračování.

            0 0
          • smeghead  

            Tu ERGO pojišťovnu jsem našel na netua tehdy nan íbyli recenze ještě dobrý.

            0 0
            • Spathodus  

              Tak to jsou pěkní šmejdi. Koukal jsem teď přímo do smlouvy a mám běžné pojištění standard, kde na věci mimo nebytové prostory (sklep) je max. limit do 30 000,– a nevztahuje se to na kočárek a invalidní vozík. Policajt, kterej u toho byl mi také tvrdil, že zřejmě nic nedostanu, když jsem měl jen obyč visací zámek a stejně jako ty, dřevěnou, laťkovou konstrukci. Byla vylomená fabka do vstupních prostor sklepů a pak ten můj zámek. Pojišťovně jsem posílal číslo jednací od policie a kopie oznámení, ale nic víc (fotodokumentaci) si od nich vyžádat nemohli. Jak už jsem psal výše, hned druhý den mi volali, že posílají peníze:-)

              Ještě když jsem podnikal v taxislužbě, tak jsem pořád řešil nějaké poj. události, jelikož když máš pár aut, které jsou pernamentně v provozu, tak so pořád něco děje. Prakticky vždy jsem byl s plněním pojišťovny (jakékoli)spo­kojenej. Pravda ale je, že ka každé maličkosti jsem volal policajty.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.