• Tonda Bavorák

    Čus všem. Dosel jsem k nazoru ze je na case vymenit mou suntskou suntour vidlici za neco lepsiho :)

    Jezdim cca 40% silnice a 60% teren. Chci nejakou vidlici ktera by byla jaks tak citliva a hlavne na mou vahu 82 kg taky jsem celkem vysokej ale to je snad jedno.

    Premyslel jsem vzit epicona od milana ale do toho se me nechce jelikoz kousek od baraku mam servis ktery me na tom kole vsechno dela a cili kdyz vezmu vidlici tam tak zaruka pripadny servis vse bude v poho.

    Takze co jsem vybral je teda ten epicon ale neupravenej a nebo pak jsem premyslel nad RS Torou 302 U-turn s tim ze bych si do ni sehnal tvrdsi pruzinu coz by lae byly penize navic…

    Jde o to ze tech 5000 je fakt max. Kdyz by to slo levneji tak tim lip. Koukal jsem ze epicon ve 100mm s lockem na riditkach jde sehnat nekde za 3,5k coz je super.

    Diky vsem za pomoc

    0 0
    • kesu  

      ale vem toru,pruzinu potrebovat nebudes,..

      0 0
    • wbiker  

      Nemám zkušenst, ale možná by ještě připadala v úvahu i Manitou Relic. Ten základní model je tuším za 5500, možná budou časem někde slevy, tak by ses vlezl. A jestli jsem to pochopil dobře, tak je to vlastně náhrada za blacka.

      0 0
    • Twiggy Ramirez  

      Nebo ještě Manitou Sliver,ale tam bys taky potřeboval na 82 kilo asi tvrdší pružinu.

      0 0
      • Teg  

        Můžu ti nabídnou „jetou“ R7 comp 100 LO – pokud se dá 300km holkou považovat za ojetí. Víc v bazaru pokud budeš mít zájem. Fotky pošlu obratem. Bohužel krk je jen 18,5cm.

        0 0
    • Tonda Bavorák  

      nemate jeste nekdo nejaky tipy? co ten neupravenej epicon? falo by se to na takove to normalni pohodove jezdeni?

      Dekuji

      0 0
    • laproch  

      U Bartoníčka v eshopu maj MR EXR PRO COIL zdvih 105mm za čtyři a něco.Sice je bez locku,ale žehlí.

      0 0
    • kali222  

      tak nejak mam tedka objednanou grand fondo 1 105 mm mit lockout 4600,–(mel sie dneska ozvat kdyb ji nemeli, tak doufam ze ji maji) jinak treba grand fondo 2 sem videl an netu lehonce pod 4 tisice :-) do ketre pujdu paklize nebude grand fondo 1

      ja uz jedine marzocchi....­.......idkyz levny tak marzochci nejsel lovec gramu

      0 0
      • mar_tin1  

        a co si okrem toho jazdil?

        0 0
        • mr.antik  

          taky jsem býval zarytý marzocchář… ale dnes není z čeho vybírat

          0 0
      • mitch  

        jakej je rozdil mezi grand fondo 1,2,3?

        0 0
        • Twiggy Ramirez  

          Grand fondo 3 je komplet vzduch, 2 je vzduch s pružinou, takže je lepší pro lehčí lidi a o něco citlivější a Gf1 je vzduch a patrona s lockoutem podobným, jako je u Suntouru.

          0 0
    • Páník  

      vem Toru…paradni zehlicka, tuha…pruzinu menit nemusis, na 80kg bude akorat krasne citliva, jen se bude trochu vic houpat, kdyz pujdes ze sedla

      0 0
    • Lister  

      No ono těch možností až tak moc nebude…záleží čemu dáš přednost.

      Tora – nejezdil jse, ale ohlasy jsou dobré, bude tuhá, odolná, citlivá, ale je poměrně těžká. Manitou Relic – slušný obchodník ti určitě udělá cenu aby ses k 5 tisícům dostal, je to vlastně předělaný Black takže věřím, že bude chodit hodně podobně, tedy dobře :o) – 2 letá zkušenost Manitou Sliver – vlastně pružinovej Skareb, pokud počkáš do konce týdne, tak bych ti mohl napsat jak moc se kroutí, protože ji budu dávat na kolo a můžu to vyzkoušet, jinak myslím že funkčně na tom bude podobně jako Relic, jen tedy nohy má užší, ale naopak je nepatrně lehčí

      Pokud bude v manitoučkách standartní pružina tak si myslím že nebude potřeba měnit, mají regulaci předpětí a pokud to dáš na maximální tvrdost tak tě to asi unese…

      0 0
      • Honcek  

        Sliver můžu jedině do poručit. Mám ji teď týden novou a úplně paráda. Možná je mé nadšení způsobené tím, že jsem měl před tím RST :-) Myslím ale, že za tu cenu (4500 Kč) je to velmi dobrý nákup.

        0 0
    • kali222  

      no tato otazka mi prijde skoro jako buh vi co jsi za cyklistu :-) jestli vubec to:-)

      co jsem mel moznost bud vlastnit, nebo svezt se tim nemyslim 5 minut okolo baraku

      zacnu u tech M prvni bylo svezeni na stare(v te dobe ne moc stare) Z2 Z4 jsem mel chvilku a pak Z5 na skakacim kolecku. tam to ale byla pruzina/olej coz z Vas vetsina moc rada nema( ja nejsem moc zhyckany, takze spis mam radsi kdyz vidlice vic vydrzi a pobira az vetsi sousta, u novych vidlic samozrejme nepocyhbuju, ze se to neda vyladit to urcite jo) nekolik jizd na Z5 gr20(zapujcena) pak vlastni Z1 wedge(jeste ji mam) a tedka MX opet pujcene kolo na par projizdek a cekam az prijde grand fondo 1

      nekteri namitnete, ze jsem se nidky nedotkl vrchovlve tridy ano, mate pravdu nejsem bohaty

      fox jsem se nidky ani nesvezl

      magura..... tyden v tatrach, model bych musel dohledat, jen vim, ze zdvih byl 75 mm takze podle toho by ten „rond kvejk“ sel jsite dohledat(opet nahoda, nedsotal bych se k te vidlici, kdyby ji kamaradovi nekoupila teta v zahranici)

      a tedka
      slavne manitou posledni vidlici v rade jsem se svezl na axelu model 05(opet nizka rada ale aspon olej/pruzina ne jak tedka elastomer. pripoustim vice trid(comp,.......)

      pred ni black 06, mam slibeno, ze mi kamarad pujci neco novejsiho a lepsiho :-) R7

      tim muj vycet konci muj nazor se nikomu nebude libit, proste mi vyhovuje kdyz vidlcie neni exstremne citliva a vetsinou ji mam dost tvrdou. podle nekoho muzu byt blazen, kdyz nevyuziji cely zdvih pro me je to zas zbytecna ztarata energie(ne nejsem chrt,ale nejake otresy mi prozatim zdravotne nevadi) jezdil jsem DH na hardtailu tak jako mnoho lidi,ale nyní uz na fullu opet se Z1 jsem naivni,ale M me jeste neodradily a verim jim vic nez ostatnim

      jeste jedna vec okolo zdvihu a vidlice nepochopim ze nekdo bere na Xkolo(at uz tomu rikate enduro, moc na tech kolech stejne nehuspate-vetsina) tak mi pridje zdvih nad 100–120 mm jako velka zbytecnost :-) ale kazdy ma pravo zvolit :-) me by neustale propruzovani stvalo mozna jsem ja divnej:-)

      0 0
      • Lister  

        mozna jsem ja divnej:-)

        …no to bude tím......

        0 0
      • Twiggy Ramirez  

        Taky mám radši vidlu, která víc vydrží a nemusím mít něco extra citlivýho. Jestliže se Tora víc pohupuje při jízdě ze sedla, tak to podle mě není dobrá vidla, alespoň z mého pohledu.

        0 0
      • mar_tin1  

        tak tento tvoj prispevok je znacne nezrozumitelny. napriklad vobec netusim, ci si vlastnil blacka 06 a potom si presiel na axela 05? a co ta k takej zmene viedlo… a tiez neviem, kde si nabral info o elastomeroch v axelovi… tie marzky, co si jazdil (z4, z5), boli vo svojej dobe dost drahe. nie? tak preco dnes kupujes gran fondo za 4t? k tym pruzinam v oleji, pruzinovky su prave vo vseobecnosti citlivejsie ako vzduchovky, tak zase nerozumiem tomu, ze uprednostnujes menej citlivu vidlu, ktora poberie az vacsie rany… atd… v kazdom pripade pises ako madar… nehnevaj sa, ale naozaj si asi divny…

        0 0
      • mr.antik  

        S tím zvihem bych se hádal – ono totiž není přesně řečený, co to je XC a mám pocit, že dneska už je XC synonymum pro to, čemu jsme dříve řikali treking :-) Třeba když jsem si projížděl na XC kole pohárovou DH trať na ještědu, co to teda bylo?

        0 0
    • kali222  

      jeste sjem zapomnel na RS mel jsem judy xc :-) ta byla celkem fajn :-) a pred ni indy XC(ale ta nemela navarky na kotouc,takze u me pusobila chvilinku) z RST mozzo taky lowend :-)

      0 0
    • kali222  

      Vůbec se nehňevám, ano, pisš jako tatar. Z4 jsem si kupoval jetou(byla sundanaá z kola po 400km, a člověk, jenž mi ji prodával penizky řešit mco nemusel, byl rád, že se ji zbavil hned) a Z5 stala 5000,– to mi nepřijde ještě tak hrozné za novou vidlici(ani co se týče let zpět). Black 06 nebyl můj, to jsem se zmínil. A proč si kupuji nyní levné grand Fondo? Vy nemáte v životě období, kdy se daří lépe finančně i zdravotně? Já jako student ano. Navíc cyklistika už není zdaleka jediný můj zájem + na moje výletnické jžděni je možná GF1 i tak zbytečné( nevím o levnější kvaltnější vidlici v současné době). Když e budu potřebovat proletnout pořádně, vezmu si zas fulla a budu do kopců tlačit:-) pod nánosem chráničů.

      0 0
      • Lister  

        asi bych se nejdřív naučil řadit příspěvky........

        0 0
        • kali222  

          asi bych si nejdříve odpustil to poučování....­....... skartuji rodný list, a zahadím UCI licenci, že jsem se tak hrozivě provinil špatným zařazením příspěvku bože bože, může se stát ne?tobě vlastně určitě ne! jsem zvyklý na systém, kde když kliknu na odpovědět mimo hlavičku, reaguji pouze na tento post ke kterému klikám nic víc, beru na vědomí nepřehlednost

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.