• plov55

    Podkrkonošský maraton 13.8.2011

    Bikeři, hlavním cílem Podkrkonošského maratonu je spokojený závodník (hobík), který si na trati závodu za provozní startovné s chutí sáhne na dno svých sil. Doufáme, že ho v jeho počínání přijede povzbudit celá rodina včetně dětí, pro které bude uspořádán v areálu cíle v Zámeckém parku dětský závod www.podkrkonosskymaraton.cz

    0 0
    • Kublaj  

      Doufám že letos to bude závod pěkně na suchu ;))

      0 0
      • capo  

        No tak ti nevim. Podle medarda to vypadá skoro na opakování loňskýho ročníku :). Bude bláto a ještě i zmokneme…

        0 0
        • tom_777  

          hehe :)

          až do Lužan to na dlouhý ještě šlo, řikal jsem si „je mokro, ale jde to“ od Lužan do cíle byla čvachta horší než vloni, protože vloni tekla po cestách voda proudem, tak se člověk umyl trochu za jízdy

          0 0
          • capo  

            Tam to bylo fakt hrozný. Dost jsem litoval těch odložených brýlí, ale ony by stejně dlouho nevydržely průhledný.

            Mimochodem slušný zlepšení u tebe oproti 2010 ;)

            0 0
            • tom_777  

              vloni 38. teď 35. , ten lepší čas je hlavně kvůli počasí, vloni byly neskutečný louže už od začátku a místama to byl závod v plavání

              0 0
    • capo  

      Už se těším.

      0 0
    • martin_bakov  

      kdo bude moderovat tenhle rok ? :D

      0 0
      • Flegmatik  

        Doufám, že stejný týpek jako loni a předloni… :)

        BTW, jakou barvu trika pořadatelé chystají?

        0 0
    • rdx  

      ja uz mam zaplaceno od lonska :) … sem vymekl kdyz jsem videl tu potopu. tak snad letos

      0 0
    • jakub  

      jedem, je to pěkný závod, nicméně doufám, že zase neuklidíte předčasně cíl a občerstvovačku… to fakt nebylo profesionální

      0 0
    • karliner  

      Co přesně znamená „provozní“ startovné?

      0 0
      • plov55  

        90km předem 450kč / na místě 550kč

        50km předem 350Kč / na místě 450kč

        Každý dostane kvalitní triko závodu:)

        0 0
        • karliner  

          OK, zeptám se jinak, čím se liší provozní startovné od běžného startovného, které se platí na jiných závodech. Tričko dostaneš všude, někde vymyslí i něco jiného.

          0 0
          • blaf  

            to je startovný, ze kterýho se hradí provoz pořadatelových bavorů ;)

            0 0
          • plov55  

            Jedná se o triko v hodnotě 490Kč,které ale dostaneš pouze s uhrazením starovného do 1.8.Pojem provozní startovné jsem taky moc nepochopil :D

            0 0
          • maajkee  

            nepruď :)

            0 0
    • plov55  

      Tak jak se vám všem dařilo??

      0 0
      • capo  

        To bláto bylo zase horší, než jsem doufal. A v tombole se nezadařilo :). Ale trasa pěkná, kéž by se mi někdy podařila jet za sucha ;)

        0 0
        • Adapa  

          Čus, letos to bylo lepší, bahna bylo míň, nestačilo se to promočit, loni to bylo trápení od startu do cíle. A v tombole zas prd.

          0 0
      • Levhart  

        Trasa výborná, bláto docela šlo. Jen jsem přišel o brýle – vypadly mi z kapsy :-(

        0 0
        • Mirouss  

          čus, a nevypadly ti až v cíli někde v parku? a byli takový černý kraje a žlutý skla? takový ty svítící žlutý, víš co? :-)

          0 0
          • plov55  

            Já jsem jako každej rok jel 50tku a s časem 2:25 jsem byl docela spokojenej:)

            0 0
          • Levhart  

            V cíli určitě ne, sundal jsem si je v tom sjezdu, co následoval po výjezdu sjezdovky. A že je nemám jsem zjistil asi tak o půl hodiny později.

            Byly to černé Shimano Spark

            měl jsem na nich žlutá skla

            Myslím, že zůstaly někde v blátě… škoda no :-(

            0 0
            • plov55  

              Já jsem z Bělohradu pojedu to tam omrknout:)

              0 0
            • Mirouss  

              aha, já jsem totiž našel podobný se žlutými skly ihned v cíli na zemi, ale značku nevím…tak jsem je šel dát tomu ukecanýmu maníkovi na podium a on řekl, že je za chvíli vyhlásí, ale jestli to udělal nebo ne to nevím.

              0 0
      • jakub  

        letos jsem si dal jen 50ku… vystartoval jsem v zadní části pelotonu a byla to chyba… nejsem žádnej závodník, ale strkat už v těch prvních kopcích.. to mne fakt hoooodně sralo…a hlavně zpomalilo… místa, který bych naprosto suverénně jel (a to fakt nejsem kopcař) jsem jak blbec musel pomalu strkat a zdržovat se tak…pak se to už roztrhalo a začal jsem konečně závodit…no v místech co jsou polomy jsem uhnul přesně dle značení do lesa a se mnou asi dalších pět jezdců… když jsme po 500 metrech prebrodili nakej potok a přenášeli kola v bordelu…uvědomili jsme si že dle stop tam jelo fakt málo lidí..asi jen tí, co zabloudili před námi… tak jsme se otočili a strkali zpět na cestu… no mezi tím jsem jen pozoroval.. jak mi hromada lidí.. co jsem je fakt hooodně pracně předjel odjíždí pohodlně po cestě kamsi… Jinak malinkej maraton, kterej mne obecně baví… lidi jsou tu hodně ochotní a snaží se.. když by nebylo tak hnusně.. tak by 50 byla uplná nuda.. díky tomu se dalo malinko technicky jet ale moc lidí v tom fakt jezdit neumí… no moje riskla 90ku, na 40km to zabalila… kolo neřadilo, byla zmrzlá a unavená, nemělo to cenu…tam bylo zase to počasí pro babu spíš nevýhoda…ale co… bylo to stejný pro všechny ne??? jen to štěstí by se už mohlo unavit v tombole… už jsme toho tolik objeli a stále nic…kua… snad sudety…

        0 0
    • Horatio  

      Letos jsem jel delší trasu – 90km. Trať byla super, hlavně prvních 50km byly pěkné technické výjezdy a sjezdy. Poté co se najelo na kratší trasu už to nebylo tak zajímavé, hlavně to roježdené bláto bralo pěkně síly… a koněčne se na mně usmálo štěstí při tombole. Tak za rok zase :)

      0 0
      • tom_777  

        ten okruh kolem Zvičiny by se moh jet dvakrát a hotovo :)

        0 0
        • Smazaný účet  

          jo mě se to taky líbilo, jen kolo dostávalo dost zabrat, co se týče zvičiny, tak sjezdovka nahoru super, ale cestou dolu sem lehnul, takže tam se mi to moc nelíbilo :D ale za rok zas! aspon to konecne dojet a prezit!

          jinak škoda hlavně počasí, trat je pekná (90), ale v tomhle to moc neslo. navíc sem se díky hloubce bahna na asi 80km pekne rozbil a musel si zavolat odvoz, pac ani ja ani bike sme nebyli schopny pokracovat, takze mne pekne nasralo, ze nikde nebyl zadnej poradatel, ketrje by mne nasmeroval do nejblizsi vesnice..

          ⇒ taky vam prislo to znaceni na ****? sem si kolikrat rikal, zda jedu vubec dobre, kdyz nikde nikdo nebyl…

          0 0
          • jonti  

            Taky bych ocenil výměnu věcí v tombole a rozdávaných speakerem v hodnote 20000Kč za 20 brigádníku pod sjezdama a v lese na křižovatkách.

            Ideální jim dát velkou pumpou, nýtovač, duše a základní zdravotnický vybavení.

            0 0
            • Smazaný účet  

              jj tobmola super (teda krom zdrzovani, spis super za ceny, ze to nebyly picoviny jak jinde), ale tu druhou cast nejak nechapu? tobe prislo dostatek lidi na trati? ja jen obcas na silnici potkal hasice a jednu zdravotnici pod zvicinou…

              ale nestezuju si, byl to jeden z nejlepších závodů letos, to že nevyšlo počasí asi organizátorům těžko budu vyčítat a za crash si taky mužu sám :D

              0 0
              • jonti  

                Já jsem problem neměl, asi jen jednou jsem blbě odbočil a zjistil to po 10 metrech. Taky jsem prakticky vždy měl soupeře přede mnou na dohled, blbě jsem odstartoval. Šipky byly dobré, ale chtělo by to víc lidí v lese, nejenom ve vesnicích.

                Závod celkově hodnotím velmi pozitivně.

                0 0
    • tom_777  

      bojim se že za rok to bude s počasím do třetice všeho zlého :)

      modérátor mě pěkně sral, chtěli jsme počkat na tombolu a jet domů za dětma který jsme nechali babičce a tombola trvala až do půl šestý… před koncem jsme to zabalili, bez těch keců mohlo bejt hotovo o hodinu dřív ( a pouštění večerníčka dokola)

      0 0
      • petrpoko1  

        s ním je to těžký – první rok co jsem tam byl mi to přišlo zábavný a vtipný. ale styl a průběh se opakuje rok co rok – druhá věc je že se (asi) snaží to natáhnout i počkat na pomalíky z dlouhé kteří dojíždí po 4té odpoledne. když začne dřív tak už tam nikdo nebude a ani nebudou mít šanci vyhrát něco v tombole…

        0 0
        • bagr  

          To byl ale humus kterej nema s cyklistikou nic spolecnyho a kdo tvrdi ze jo tak at visi za gule v pruvanu!

          0 0
    • jonti  

      Pekný závod, ale čekat na vyhlášení a tombolu od dojezdu 12:30 do konce tomboly 18:30 je blbost, kdybychom neměli spolujezdce na bedně tak jsme mohli být doma a 5 hodin dřív.

      Taky mi rozdávaní opravdu hodnotných věcí jen tak za tanec nebo svlíkaní se úplně smysluplný nepřijde.

      0 0
    • Karlos.ml  

      Trať pro pádesátku byla pěkně vyvážená, chvilku nahoru, chvilku dolu a asfaltové úseky na odfrknutí přišly vhod. Dojezd v parku je taky originální, cena 350–450 kč předem, včetně trika je supr. Málokde, už bývá v ceně. Těstoviny naprosto bez chyby (je pravda, že já spasu všechno)!

      Co mě, ale zklamalo, bylo značení a chybějící pořadatelé-brigádníci na místech, kde jsme minimálně třikrát tápali kudy jet. Bez ohledu na to že nejedem na výsledek, tak zkrátka dobře značená trasa je základ! Jinak je to vopruz! No a vyhlášení tomboly 3 hodiny po dojezdu je masakr. Být další tři hodiny mokrej a spocenej a čekat jestli se na mě usměje štěstí, ne děkuji. Takže si myslim, že spousta lidí to vzdala a jela domů. Myslím, že systém, kdy po dojezdu je vyvěšen papír s výherci by se tu osvědčil lépe.

      Jinak závod celkově hodnotím velice kladně a s kolegou jsme konstatovali, že příští rok si ho nenecháme ujít, snad se ty drobné nedostatky vychytají.

      0 0
      • petrpoko1  

        IMHO nezlepší – je to už psaný nahoře. probíhá to +/- stejně každý rok. ale maj slušně zajištěný sprchy takže čekat můžeš převlečenej a když nebude pršet tak suchej…

        0 0
    • geronimo.1  

      Ahoj,

      v sobotu pojedu svůj první závod a zajímá mě, jak vypadá trať. Byl se na ni někdo letos podívat a může dát info jestli to bude bahno jako v minulých ročnících?

      0 0
      • jonti  

        Nevím, ale asi úplne na suchu to nebude. Já jsem líný měnit gumy, tak to pojedu na Renegade 1,8.

        0 0
      • Kublaj  

        Byly jsme projet 50ku ve středu a místy bahno bylo, po dojezdu do Bělohradu kolo zahnojené docela poctivě…dá se předpokládat že zítra to lepší asi nebude :/

        0 0
      • Schuminier  

        Já si byl včera (2 dny před závodem) s kámošem projet dlouhou trasu. Kdyby se přes nás těsně před výjezdem nepřehnala průtrž mračen, tak věřím, že by bylo sucho. Takhle jsme se pěkně zprasili, ale rozhodně nebylo bláto a louže všude … Věřím tomu, že pokud už nezaprší, jako že snad nemá, tak toho hodně vyschne a nebude to tak zlý!Nicméně mě překvapilo, jak hodně technicky a fyzicky náročných je prvních 30 km … místama je to fakt peklo, tolik kořenů a kamenů jsem snad ještě nezažil. Jeden lesní sjezd (teď nevím, jestli je to za Zvičinou ale zhruba někde tam) je vražda absolutní – metrový schod pod kořenem a za ním ještě 5 metrů strmě dolu. To by mě zajímalo, jestli to někdy někdo sjel ve zdraví …

        0 0
        • jonti  

          Ten schod vypadal docela jetelně, se mi tam někdo vecpal tak jsem to tlačil, ale mělo by se to dát. Jsem se po závodě bavil s Jardou Stattherem a prý to jezdí. určitě to jezdí i Mário Nebesář a ostatní s dobrou technikou.

          0 0
        • DeeDee71  

          jj, u studánky (u draka) znám lidi co to jezdí, nebo spíš skáčou, ale to jsou fakt sebevrazi. Já to tam jezdím 3× týdně a ten schod objíždím z leva , ale přímo jsem si nikdy netrouf :-)

          0 0
    • plov55  

      Tak jak se vám líbil závod bikeři? :-) Mě osobně se zadařilo nejvíc za všechny ročníky,co jsem jel a bylo z toho druhý místo v juniorech:-)

      0 0
      • Mirouss  

        no vidíš, tak alespoň někdo úspěch,gratuluji! mě se nedařilo vůbec, nejhorší smůla ze všech mtb závodů co jezdím, na 20km defekt, hned po opravě za 500m utržený lanko na přehazovačce a za dalšíc 500m vyřízená ložiska v ořechu, díky čemuž hodně zlobil řetěz, že jsem ani nevěděl jak dojedu… :-/ v tu chvíli jsem myslel, že s tím seknu, ale nakonec z toho bylo krásné místo kolem 300 :-) jinak závod jako vždy super trasa, jel jsem už po 4×, jeden z nejoblíběnějších…

        0 0
      • nitraq  

        Na posledních asi sedmi kilometrech jsem chytil strašný křeče do obou stehen a ještě do jednoho lýtka. Díky tomu jsem zvládnul závodit jen s kamarádem, kterej bouchnul zadní ráfek a kvůli tomu musel odpojit zadní brzdu, což ve všech těch sjezdech byl znatelnej problém. Nakonec mi dal minutu a já dojel do cíle jen zásluhou jezdce z Veterán klubu Mělník, co mi dal nějakou magnesiovou šťávičku při jednom mým proklínání nohou v kleče. Neštěstí na trati ale vyrovnalo štěstí v tombole, druhej kamarád vyhrál pláště, brejle a kotouč a na mě vyšlo triko North face a novopacký pivo:)

        0 0
        • JayDee  

          Triko v prazdne krabici? :)

          0 0
          • nitraq  

            Žádnou krabici jsem nedostal, bylo jen v igeliťáku a papírový tašce:)

            0 0
            • JayDee  

              Tak tos nebyl ty tou obeti radobyvtipneho moderatora rozdavajiciho triko v krabici 1,5×1×0,4m… :)

              0 0
              • nitraq  

                Vidíš, už si vzpomínám. Já myslel, že krabice zůstala tý malý holčičce na pódiu:)

                Edit: A jelikož jsem moderátora slyšel poprvé, přišel mi vtipnej.

                0 0
                • DeeDee71  

                  občas byl i vtipnej, to zase jo … já měl v tombole smůlu, střílelo to kolem mého čísla, ale já NIC :-)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.