• jakub

    jakej maraton by jste doporucili zacatecnikovi? a jakej maratonek vas v Čechach asi nejvic bavi?

    0 0
    • MARIN  

      Pro zacatecnika asi bude vhodne neco ze serialu kolo pro zivot (www.kolopro.cz). Konkretne teda nejaky zavod kolem 50–60km.

      0 0
    • Daf  

      Maratony jsou obecne docela tezke. Da se doporucit snad kazda kratka trasa z velkych maratonu, protoze jinak ma skoro kazdej pres 100km. Z tech delsich co jezdim jsou nejlehci asi Malevil a Krkonossky maraton. Rozhosne bych zacatecnikovi nedoporucil Sudety a RM Stredohorim. Pak je jeste spousta takovych mensich min znamych meratonku ale to pak zalezi v jake lokalite bydlis, protoze cloveku se na takove zavody moc nechce cestovat.

      0 0
      • jakub  

        mno, prave ze bydlim v lokalite Sudet,

        0 0
        • Daf  

          Tak si zkus treningove odjet delsi kolecko Sudet a kdyz to zvladnes tak zvladnes i vetsinu maratonu v cechach :)

          0 0
      • M@rtin  

        No, nevím, nevím ale myslím, že Malevil Cup k těm snažším nepatří. Obzváště ze tří důvodů.

        1. je to brzo na na jaře a většina lidí nemá ještě moc najeto – délka 62 km
        2. dost často je poznamenán rozmary jarního počasí a bláto apod. umí taky své
        3. Lužické hory (obvzláště výjezd na Hvozd) nejsou zrovna placka

        Znám i snažší: jizerská 50, Nova Cup, Pražská 50, Krkonošská 50, Znojemská 50 a mnoho dalších. Samozřejmě záleží na každém jedinci – na jeho kondičce, odvaze, dovednosti atd.

        0 0
        • Daf  

          Pokud pocitas padesatky mezi maratony tak mas samozrejme pravdu. Ja kdyz jsem na kole zacinal tak jsem si rovnou strihnul krale sumyvy dlouhou :) A prezil jsem.

          0 0
          • P.B.  

            Já začal Středohořím dlouhou :-). Zrovna v roce 2000, kdy bylo nechutný vedro. Asi bych dokončil, nebýt už kus za limitem a mít co pít. Taky jsem hodně ztrácel ve sjezdech s pevnou vidlicí a z nezkušenosti hodně nahuštěnými plášti. Tak jsem vypustil poslední asi 8 km smyčku od Labe nahoru a jel rovnou k cíli, který jsem samozřejmě neprojel. Dlouhýho Krále jsem si dal rok potom, takže je to můj první dokončený maraton a byl až překvapivě v pohodě, asi jsem před ním dost natrénoval.

            0 0
            • Daf  

              Ja si na to dobre pamatuju v roce 2000 jsem to jel take :) Neni zde misto kdy by si clovek odpocinul a navic se to jezdi v obdobi kdy je strasne horko. Jo a na to uvodni 5-ti kilometrove stoupani hned po startu se taky jen tak nezapomina :)

              0 0
              • PietroUL  

                Třetí do party :) Začínal jsem na stejnym závodě, ve stejnym roce, ale na krátký trase. Myslim, že pro začátečníka je dobrej nějakej závod v okolí domova. Tak zkus třeba krátký Sudety a za rok dlouhý. Jinak, lehčí závod je třeba Merida v Jedovnicích. Jel jsem jí ale jen v roce 2001, značení nic moc, občerstvovačky bí­da.

                0 0
                • Daf  

                  Mebyla ta merida 01 tak trochu na blate jestli jo tak tu jsem jel take a opravdu nic moc.

                  0 0
                  • PietroUL  

                    Jo byla… sušenky, chleby se salámem, studená voda ve sprchách a tak :)

                    0 0
    • error  

      Malevil by nemusel byt pro tebe špatny a určitě jestli na podzim bude Nova autor cup pro začátečníky jak dělaný, ale je to masovka ne každýmu to může vyhovovat zkus www.bikemaraton.cz snad si něco vybereš

      0 0
      • jakub  

        joo dekuju kouknu na to., este ste nerekli nikdo, jakej maraton se vam libi a proc??

        0 0
        • LukasX  

          Ja budu mluvit za zacatecniky ;o) Milulej rok jsem jel Krkonosskej maraton, 40km .. je to pohodicka, vazne hodne rychlej, prijemna atmosfera, hodne poradatelu na trati. Pred tim jsem si zkusil Sela Maraton na Helfstyne .. a bylo to maso, protoze zaprselo, bahno udelalo svoje, bylo to hodne technicky narocny a tech 87km jsem v tech podminkach proste nedal ;o( Jinak si myslim ze za dobreho pocasi je to taky hodne prijemny zavod, krasna krajina hodne technickych pasazi. Nakonec jel kamos prazskou volny 50 .. tu sem nechtel jet, protoze moc cest vedlo po silnici a v oblasti, ktera mi proste nesedi .. mesto a pole. Podle mne je pro nasati atmosfery vyborna kratka trat nejakeho maratonu.. tam zjistis, jak na tom jsi a jestli zvladnes dvakrat tolik. Osobne me chytla prave ta atmosfera, kdy kolem sebe vidis stovky podobnych silencu ;o)

          0 0
          • jakub  

            prave na tu atmosferu se tesim, uz mne to naba jenom jako divaka, kterej slinta jak se jini vezou, sampion uz ze mne asi nebude, ale svezt se me hrozne laka

            0 0
            • LukasX  

              jo jo, taky sem to loni vyzkousel na dvou a letos uz sem registrovanej na 4 ;o) Doporucuju jeste zblbnout nejakyho kamose na stejny urovni, v kopich se muzete tahnout, nebo si alespon pokecat ;o) Ja nejsem zadnej chrtik, dojizdim v pulce startovniho pole, proste pohodicka .. i kdyz se clovek zapoti ;o)

              0 0
              • jakub  

                Urcite se na nakym maratonu letos uvidime prave to vymejslim diiik

                0 0
            • fousac  

              tak pojed na transbrdy… to je docela pohoda, teda pokud nezaprsi.. tam se chystam urcite, ambice si delam tradicne na posledni tretinu pelotonu.. :)))

              0 0
            • P.B.  

              Tak atmosfera bude asi nejlepší na Sudetech, nebo na Králi. Na Sudetech je krátká o ničem a dlouhá těžký sado-maso, takže pro atmosféru na Krále, asi na Malevil, nebo Šelu, ale na těch jsem ještě nebyl.

              0 0
        • Beeda  

          Cau, zkus „50 Ceskym rajem“ je to uz 24. dubna 2004, nenarocny zavod, info www.50ceskyraj.cz.

          0 0
    • mastihuba  

      vyzkoušej Kopřivnickýho drtiče jede tam celkem málo lidí a je tam možnost zkracovaček, takže jedeš po trati dokud mužeš a v momentě kdy nemužeš tak najedeš na silnici a jedeš směr cíl. Loni za pěknýho počasí to bylo v pohodě ( dyby chcalo tak nevim)

      Jako odpůrci davovýho šílenství se mi tam celkem líbylo. Nic jinýho sem zatim nejel.

      0 0
      • rb  

        Nesmiš,ale zapomenout podotknout,že i když třeba v polovině končíš a najíždíš na zkracovačku,tak stejně najedeš min.80 km.

        0 0
        • mastihuba  

          jo ale nejsou tam časový limity. Nestane se ti to že po příjezdu do cíle už nepotkáš ani nohu. Na ivelo se to rozebíralo. Na některych akcích hodinu nebo dvě po limitu už nebyli ani pořadatelé. To mi moc fér nepřipadne. Ideální akci si představuju se závěrečným programem,kape­lou atd.

          0 0
    • Honzis  

      Ja jel Posazavskou 50 – 1. MTB akce v životě. Byla to těžká pohoda, s crossem, 45km doprava na start, 45km zpátky a závod jsem protaktizoval a ještě byl někde v úvodní čtvrtině výsled. listiny. Bylo to až moc jednoduché a 400Kč startovné – drahé, ale na začátek přímo ideální. Nemusíš mít moc najeto, je tam průjezd pod žel. mostem, 2brody, několik hnusných kopců, ale pak od půlky naprostá klidovka, většinou po zpevněných cestách, kde se valí 30km/h. Ale za ty prachy – letos nejedu!

      0 0
    •  

      Máme rádi zvířata!

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.