• bochov

    Mam dotaz.Zacal jsem pres zimu jezdit na rotopedu asi 60km tydne a natahl jsem si vazy muze mi nekdo rici kde jsem udelal chybu.

    0 0
    • Luk029  

      malá frekvence šlapaní spojená s velkou zátěží.

      0 0
    • funkatron  

      prva chyba je, ze na rotopede sa nemeraju km, ale cas, tepy a kadencia :)

      natiahnut si si to mohol presilenim pri vysokej zatazi, alebo zle nastavenym posedom, alebo si sa na to vrhol zhurta a nebol si zvyknuty na taku zataz

      0 0
      • bochov  

        Mel jsem zatez asi v polovine stupnice to je hodne

        0 0
        • funkatron  

          nejde o to, ze kolko to je v ramci stupnice, ale ako si na tom ty po fyzickej stranke

          ak mas moznost merat frekvenciu, tak sa snaz ist okolo 90rpm a viac

          a ak mas moznost merat aj tepy, tak nie je problem sa udrziavat pri svojej spravnej tepovej frekvencii a danej kadencii na nejakej zatazi…aj keby to bolo na zaciatku stupnice…to vobec nie je dolezite, v ktorej casti stupnice slapes :)

          0 0
          • bochov  

            Tak jo diky a kolikrat tydne a jak dlouho bych mel jezdit podle tebe.

            0 0
            • funkatron  

              tak to uz ako sa citis:)

              ja ked som chudol, tak som jazdil 5× tyzdenne po 90min a schudol som 10 kil za 4 zimne mesiace

              teraz na udrzanie formy uz doma krutim menej, zato ale viac behavam po vonku, lebo uz ma tak nebolia kolena, kedze som lahsi a taktiez sa viac venujem inym sportom ako badminton, squash, plavanie…

              obecne sa odporuca to na trenazeri neprehanat, aby clovek nebol po zime znechuteny a neskoncil s nechutou vyliest na bike…

              ale ak sa na to citis, tak kolko chces :)

              hlavne mierne tempo…menej je viac v tomto pripade…ziadne nicive treningy :)

              0 0
        • Rychlej turista  

          Je to o frekvenci šlapání. Pokud na to máš, dokážeš bez problémů rychle točit i těžký převod. Pokud na to nemáš a točíš stejný převod pomalu, zkroutí ti to nožičky nebo ti odejdou třeba ty kolena.

          0 0
    • Majko_H  

      Ahojte,

      Už asi 3 měsíce mám problém s úponem stehenního svalu (šlachy), který se upíná na holení kost (hlavicka fibuly) (zadní vnější strana levého kolena). Na začátku října jsem prochladl – a do úponu chytl zanet, ktereho se nemuzu zbavit. Uz jsem byl u dvou ortopedu, ale nijak mne nepomohli. Jejich doporuceni klid + mazani. No jo dal jsem si mesic klid – upon pri chuzi a jinych aktivitach uz necitim – sednu na kolo a za 10min se upon ozve a je dojezdeno a vracim se zpet na zacatek – tento kolobeh jsem absolvoval uz 2×.

      Nemeli jste nekdo podobny problem ? Nejake rady ?

      Diky

      0 0
      • Smazaný účet  

        Co jiny ortoped?

        0 0
        • Majko_H  

          No ted mam jit k 3 tak uvidime, ale jsem skepticky – nejake jezdeni na kole je vetsinou nezajima (vidi ze chodim a to jim staci). Bydlim v Brne – a dostat se ke kapacitam jako je Hrazdira nebo Moster je nadlicky ukon.

          0 0
          • Lubin97  

            Ja v brne nebydlim ale jezdim tak na kliniku k doc.Pasa (www.pasa.cz), je primarem na úrazovce a dela sportovni ortopedii…zrovna ted tu sedim a jdu na kontrolu, delal mi uz 3× koleno, plastika, chrupavky a co jsem slysel je uznavana kapacita, dostat se k nemu neni taky hned ale neni to nemozny…

            0 0
          • Luigi1  

            Filip Hudeček, větší kapacita v Brně není, je u sv. Anny a v Laurea

            0 0
            • Lubin97  

              Doc.Paša provozuje ambulanci taky v lék.domě Laurea…já už k němu jezdím 2r, mám za sebou 3 operace stejného kolena, předloni první arthroskopie, loni plastika ACL a letos mi dělal chrupavky přímo v domě Laurea…

              no každopádně přeji všem aby se jim podobné uprazy a problémy vyhýbaly velkým obloukem…nejhorši jsou pro mě vždycky ty první měsíce po operaci, když nemůžu nic dělat a max.jen lehká rehabka a cvičení..

              0 0
      • kaktusjack  

        Asi ti moc neporadím, ale zrovna před dvěma měsíci poškozený tenhle úpon, spadl jsem na kole. Na sonu mi tam našli nějaké léze u úponu na fibulu, dostal jsem na tři týdny ortézu, potom další měsíc zákaz nějakého většího zatěžování, ale pomalu posilovat atrofované svaly. Na kole jsem jezdil pomalu, bez silového šlapání, při tom to bolelo. Teď už mě to konečně na kole neomezuje a to jsem konečně projel i těžší terén a nějaké menší dropíky. Co jsou moje zkušenosti s vazy a šlachami, tak mi vždy trvalo dlouho než to bylo úplně v pohodě. U vazu v zápěstí, co mě kdysi při každé větší zátěži bolel to trvalo přesně rok – od jara do jara – pomohla až zimní přestávka od kola, protože to tomu dávalo asi nejvíc zabrat, a Ergon gripy taky přispěly.

        0 0
      • Tomáš  

        Zkus si na internetu najít Priessnitzův obklad. Letos na jaře jsem měl něco s vazy v koleni z fotbalu ( nemohl jsem vytočit nohu do strany ), na RTG nic viditelného, doporučení klid a mazat + mít koleno přes den stažené. Asi 3 týdny jsem se řídil radami doktorů a nelepšilo se to vůbec, potom jsem tu v zoufalosti objevil Priessnitze, myslím si, že o něm psal Mlok ( jestli to tady čteš tak díky ;) ). Týden jsem si ho dělal na noc a bolesti se zmírnily na méně než polovinu a za další týden aplikování obkladu na noc už jsem v pohodě chodil a vytáčel nohu v koleni a po dalším týdnu kdy jsem dělal obklad obden jsem už i jezdil na kole v SPDčkách a vycvakávání ( vytáčení nohy do strany ) už nebolelo. Zkusit to můžeš, pomoci by to mohlo, uškodit to nemůže. Mazat můžeš přes den, tak jsem to alespoň dělal já.

        0 0
      • king-bike  

        Jaky pedály používáš ,?

        0 0
      • Majko_H  

        Díky za rady

        No dnes jsem byl u ortopeda Mudr. Martin Bíla Kyjov a konečně se mně pořádně věnoval, kdyby měli podobný přístup ty předchozí, tak už jsem možná zdravý. Byl jsem tam myslím půl hodiny. Předepsal mi 8 týdnů klid + ultrazvuk + rázová vlna + masáže a portahování. tak se uvidí. Sám mi ale říkal, že se mám raději objednat k nějakému sportovnímu specialistovi.

        Takže zkusím pana doc. Pasa nebo Hudečka.

        Jezdím s SPD – na MTB i silničce.

        0 0
        • king-bike  

          Co třeba trochu přičíst problem spdeckum. . Ja měl taky problémy,měl jsem spd, time pedály,2 krát bg-fit, než počet treter,pořád problémy s koleny, úponů.Nakonec jsem to všechno vyhodil a pořídil na kolo 100mm zdvihů platformy+ 5 teny boty. . Zatím Dobrý :)

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.