• bochov

    Zdravím všechny a chtěl bych se zeptat na nějake rady kolem Artrozy díky.

    0 0
    • Miha  

      :-)

      • tak s tímhle bojuji už hezkou řádku let
      • zbavit se toho už asi nejde, ale trochu zlepšit stav určitě
      • v každém případě navštívit ortopeda
      • řekl jsem si o ty spešl injekce a pomohly, před rokem je ještě hradilapojišťovna
      • s úspěchem užívám Condrosulf
      • a hlavně chce to dostatečně pít a pro ty radoby vtipálky tu, taknemyslím pivo a ani jakýkoli alkohol
      0 0
    • Kaco  

      Mrkni do historie, něco najdeš. Jinak kolo je na kolena úžasný lék, pokud jezdíš správně. Chce to lehké převody, frekvenční jízdu (kadenci tak 80–90, zadne silove slapani) a sedlo co nejvýše (samozřejmě ale by jses zas nepohupoval a nebo to nedoháněl v kotnících). A taky aby ti nohy chodily kolmo, tzn kotník, koleno a kyčel v ose, žádné šlapáni do X, O, 7 a pod… Samozžejmě taky nášlapné podály a šlapat co nejvíce celý kruh, ne pumpovat nahoru dolu. Já sice artorzu nemam, mam chondropatii, tzn mechanicke poskozeni chrupavky (pretezovani, uraz) a prave proto jsem zacal jezdit na kole. A dela mi to hrozne dobre. Kdyz skombinujes spravnou techniku slapani s vhodnymi doplnky jako injekce, ruzne preparaty apod… tak ti to muze dost pomoct. Promaze ti to chrupavky, artoru to zastavi nebo aspon spomali. Duleziter jsou taky kvalitni svaly nohou, ktere kolena setri. Za sebe muzu taky doporucit BG Fit od Specializdu. vrazil jsem tedka vsechny prachy do poradneho kola, abych zas se svymi koleny mohl nejak poradne sportovat, takze uz jsem nevahal dat dalsich par tisic za poradne nastaveni tak, abych si to kolena lecil a ne nicil. Byl jsem na tom pred dvema tydny a s vysledekm jsem zatim maximalne spokojen.

      0 0
    • Kaco  

      Dále vozit kolena v teple!!! pokud je pod 20–25 stupnu tak bez navleku na kolena nejedu. Najit si KVALITNIHO!!! ortopeda a KVALITNIHO!!! fyzioterapeuta. Cvicenim se da dohnat hrozne moc. Nedelat pouze kolo, ale taky dalsi cviky a sporty, které ti zas zapojí jiné svaly tak, aby svaly nohou byly v rovnováze (kolo moc nezapojuje posranní svaly stehen). Mi se jako doplňkové sporty hodně osvědšily inline brusle, plavání a v zimě běžky.

      0 0
    • RomanH  

      Otec ma ted docela silnou artrozu, v podstate ma problem i chodit. Je mu doporucovan Orthokine, ale porad vaha, jestli do toho jit a nebo ne. No a taky je „neukaznenej“ pacient – misto nemocenske porad „chodi“ do prace.

      0 0
      • Kaco  

        To je ta krev do kolen – jeden kloub za 30 tisíc? Určitě to ení špatná věc, zpomalí, nebo to zastaví zánět, který je hlavní příčinou poškození chrupavky u artrozy. Na drhou stranu cena je brutalni. Znamy na tom byl s obema koleny, ted nevim jeslti pul roku nebo rok byl hrozne spokojeny, ale pak se mu to zas vratilo. Takze bych doporucil najit dalsi reference.

        0 0
        • RomanH  

          Ano, to je ono. Ale on je na tom uz fakt spatne a prakticky to resi jen vytahovanim vody + injekcema, do kterych uz vrazil taky spoustu penez, a zlepseni je vzdy jen na chvili. Reference si hledal a nakonec mu asi nic jineho nezbyde, protoze na umelej kloub ma pry jeste chvili pockat (ma 61 let).

          0 0
          • Kaco  

            jasne, tak to potom neni co resit. Jeslti je mu 61 tak to neni zas tak spatne, myslim ze by to koleno mohl klidne dostat. Znamy (jiny nez ten co si daval ty injekce) od 45 prakticky nemá v kolenách chrupavku. Jako bolelo ho to hrozně, ale výměnu kolen pořád odkládá. (ted mu je tusim 50). A nějak s tím žije, přijde mi že už jsi na to tak nějak zvykl. Tam je pry problem ze ten klouby vydrzi tak 15 let a pak se musí vyměnit, a ře se to nedá měnit pořád dokola, tuším že jen dvakrát… tak proto to známý pořád odkládal. Ale tohle jsou starší informace, beztak už to vymysleli nějak lépe…

            0 0
            • bochov  

              Zatím díky za rady mi je 46let a dnes mi to ortoped oznamil tak jsem z toho byl trocha mimo Kaco doufam ,že se někdy uvidíme na Prašive nebo někde v okolí třeba Kyčeře.

              0 0
              • Kaco  

                jj byl jsem na Prašivé poslední dva víkendy, tak snad jo:)

                0 0
      • yetti  

        Já jsem se svého orthopeda na Orthokine ptal a bylo mi řečeno, že je to pouze o tahaní peněz z lidí a účinnost je více než sporná.

        0 0
    • PeSi  

      Mam artrozu 2 stupne,mam 43 roku. Jak se to clovek dozvi tak to moc nepotesi, ale jak se clovek o koleno stara, tak doufam, ze vydrzi dlouho. S lyzovanim jsem skoncil, to je asi nejvetsi masakr na chrupavku, snad horsi nez chozeni z kopce. Kombinuju kolo s plavanim a hlavne porad beru Flex code je to to nejsilnejsi co se da u nas koupi, neni to levne , mesic vyjde na 800kc ale kolena si cenim vice a co je hlavni tak to pomaha.

      Jak uz tu nekdo psal tak frekvencni slapani a hlavne moc nezatezovat, po Lyse Hore koleno vecer trosku poboliva a to i kdyz jedu fakt pomalu a spise vice zapojuju druhe zdrave koleno. V pripade, ze na druhy den rano koleno hreje tak to je spatne a priste si dat na takovy styl jizdy pozor.

      0 0
    • yetti  

      Bojuju s artrozou od 15ti let a teď mám levé koleno na třetím stupni a u pravého kolene, kotníků, loktů a prstů je to jenom o trochu lepší, což není nic moc, ale pořád se s tím dá sportovat i když to má značná omezení. Hlavně se nenech od sportu odradit, protože z vlastní zkušenosti vím, že bez ke kloubům šetrného sportu jako je cyklistika se to zhoršuje ještě rychleji. Další a už ne tak pozitivní je poznatek, že žádné léky nezabírají a když nic neberu, tak je progrese stejná jako, když jsem do sebe nechal pumpovat kvanta léků, včetně častých obstřiků a injekcí.

      0 0
    • jurajc  

      ahoj…ak mozem ozivit vlakno.....

      som majitelom sedla sqlab 610 ergolux active – „neprijemnosti tam dole“ pominuli ale chcem sa spytat na inu vec…kedze su uz aj dajake roky, predsa len nechcem stracat kondiciu :) ale aj ako sa hovori „sportom ku trvalej invalidite“ , nechcem mat problem s kolenami, kedze sem tam zabolia – pri zmene pocasia (?) niekedy po jazde cca 10minut a je po bolesti..

      ..jazdim iba to, co mam v okoli a to su :) kopce, ine ani nechcem!..

      OTAZKA: „pomoze dat sedlo viac dopredu, hoci aj 2cm“???

      …kedze sa na nete omiela fraza s olovnicou a osou pedalu, predsa len do kopca na naklonenej rovine by ta olovnica bola mozno aj 2–3cm mimo – smerom dozadu… :)

      ..ano vyskusam to ale ide mi o to, ci nemozu prist nejake tazkosti dajme

      tomu po mesiaci, po polroku…

      ..ked tak diik :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.