• OstravakTu

    https://m.novinky.cz/articleDetails?…

    Taky uz jsem mel kolikrat nahnano. Ono clovek nevi,jestli ten zkurv..ny cokl poslechne a pribehne zpet k noze majitele,nebo si rekne:dam mu cocku.

    Anketa: Co udelat ve chvili,kdy na me bezi pes a steka?

    0 0
    • KoudakT  

      Za tuhle anketu to pěkně slízneš, ale IMHO je to jasný. Jak se ke mně něčí čokl přiblíží tak, že mi může ublížit a majitel ho nemá pod kontrolou, MŮŽE dostat kufrem přes čumák, aby si zapsal za uši, že k cyklistům je třeba se nepřibližovat, pokud ho sami nepozvou na drbací seanci. HOWGH!!!

      0 0
    • honza1982  

      Miluju psy a proto vím, že většinou za to nemůžou. V drtivé většině za to může pán. Takže kufrem přes rypák zaslouží páneček. To je ovšem trestné. Chybí ti tam možnost, pokusit se ujet zvířeti a vrátit se nakopnout majitele do koulí.

      Já tuhle situaci většinou řeším tak, že do toho dupnu a toho psa co běží za mnou to přestane bavit. Pokud jsem v situaci, kdy se nemůžu rozjet (na nějaké komunikaci a všímá si mě pes, což se mi stalo jen jednou) tak záleží na rase.

      Když na tebe běží bišonek, tak se člověk směje. Když na tebe běží rotvajler, tak nevím, co bych dělal. Samotného by mě zajímalo, co v takové situaci dělat.

      0 0
      • Smazaný účet  

        pes má větší akceleraci = na krátké vzdálenosti ho nedáš…do kopce už vůbec ne

        0 0
        • Breakpain  

          To jsem chtěl dodat. Jednou na mě běžel vlčák… Dupal jsem jako o život a nic, ten pes by si mě dal jak malinu. Já měl kliku, že nešel po mě, ale za páníčkem, který byl za rohem a já o něm nevěděl… Málem jsem se posral … :)

          0 0
        • honza1982  

          Tak já jsem samozřejmě nemyslel mu ujet rychlostí :)). To je asi dost dobře nemožné. To tak možná mops by se dal udělat. Spíš mám zkušenost, že ty menší plemena, když do toho člověk šlápne, tak se na to většinou vyprdnou. Nějakému napumpovanému dobrmanovi s trnitým obojkem, co má na na obojku napsané: jméno: Destroyer a hned vedle do kůže vypálených 12 čárek podle toho, kolik sundal už cyklistů, bych asi neutíkal a pro jistotu bych si kákl do cyklo vložky :)

          0 0
        • MirosPikos  

          Ono ho zpravidla po rovině dáš, protože často cílí na zadní kolo. V horším případě na rotující kliky nebo rovnou na nohy. Já tak nějak čím dál víc psi nesnáším (hovna, štěkání, otravné dotírání), ale vždycky bych to řešil na majiteli. Pes, za to nemůže. Psa bych řešil pouze tehdy, až by mi skočil po dítěti. Tam bych byl ovšem důsledný a pes už by nikdy nikoho nekousl. Ale zatím mě smrt z vyplašení neuchvátila, takže jezdím vesele dál. Psa potkám tak jedenkrát do roka.

          0 0
          • Honza03  

            Tak to máš štěstí já si v sobotu dal sprinťík naštěstí po 200m šli nějací lidé co ho asi znaly, nebo ho zastavily ale jeslikož sem nemohl moc zpomalovat tak sem je objel dost z ostra – což vrhá špatné světlo na cyklisty a ne na psy. :(

            0 0
            • arny71  

              Grammar nazi koutek:

              lidé = j.č. člověk = rod mužský, životný = shoda podmětu s přísudkem pro příčestí minulé vždy měkké „i“ = lidé znali.

              Učivo 5. třídy ZŠ. Zbytek chyb v tvém postu neřeším, to bych se upsal k smrti.

              Howgh.

              0 0
              • hawrda  

                Neboli,ideální stav,všichni cokly chcíply

                0 0
              • Lišák  

                Když už jsi začal, tak bych ještě vypíchnul ten sprinťík, ten je naprosto jedinečný:-)

                0 0
                • Martin  

                  A na překlep to neuhraje :)

                  0 0
      • OstravakTu  

        No kdyz na tebe bezi rotvajler,tak ses dosmal :) :) A pes vyvine na kratkou vzdalenost brutalni rychlost,takze po prvotnim soku nezaberes tak rychle,takze te pak muze pokousat.

        0 0
      • KoudakT  

        Ujedeš tak maximálně čivavě nebo nějakému smetákovi. Jinak ujíždět nemá moc cenu. Pokud to pes bude chtít dotáhnout, neujedeš mu, pokud to nebude z kopce.

        Bylo tady pěkně výživné vlákno o tom, jestli je nebo není možné použít pepřák na psa, který ti na kole skáče po nohách, někteří dokonce prosazovali i myšlenku hodit mu pod nohy poplašňák, ale to si nejsem jistý, že se dá stihnout.

        0 0
      • Kerry12  

        Ani profící neujedou na dlouhý rovině vobyčejnýmu malýmu smetákovi ;) https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
    • Chlebovnik  

      (Předpokládám, že se bavíme o situaci BEZ KOLA. Na kole stačí zastavit a dát ho mezi sebe a psa.)

      Dále k situaci bez kola: On na tebe ten pes většinou neštěká bezdůvodně. Takže si musíš položit otázku: Vymykám se něčím z normy/situace, ve které se nacházím? Možná nesu na zádech krosnu – no, tak ji sundám, aby pes viděl, že jsem normální člověk a ne nějaký mutant. Mám hůlky? Deštník? Nějakou šílenou čepici? Stejná situace. Možná jsem psa jenom vyplašil, protože jsem (také) už dlouho venku nikoho dalšího nepotkal a dá se předpokládat, že se v té oblasti teď pohybuje jen velmi málo lidí.

      A teď k těm útokům/kopání: Kdyby k tobě běžel člověk a něco na tebe křičel v cizím jazyce, taky bys na něj OKAMŽITĚ A BEZ VAROVÁNÍ zaútočil? Nebylo by rozumnější zkusit se s ním nejprve DOMLUVIT? A představ si, že to funguje i na psy! Většinou stačí pár klidně pronesených slov. „Ahój.“ „No prosimtě.“ „Kde ses tu vzal?“ „Co se děje?“ „A kde máš svoje lidi?“

      Ad článek: Njn, malina. To umějí být dobrý kkti. Útěk ze zahrady a neposlouchání paničky tomu přesně napovídá.

      0 0
      • Smazaný účet  

        když se na tebe řítí cize vypadající chlápek v autě a něco řve cizím jazykem, tak se s ním taky zkusíš nejdřív domluvit? možná nabídnout plátek (sojové) šunky…

        0 0
      • OstravakTu  

        Bavim se o situaci na kole. Kolikrat pes vybehne z krovi,zpoza stromu a startuje do tebe a panicek nikde.V tu chvili nemam naladu a asi moc cas se s nim bavit :),nevis,co je zac.. mam cekat,az se mi zakousne do nohy,prokousne plast? Navic kolikrat proste jedes po stezce,mijis kvakajici babky s tlustyma jezevcikama na voditku a i tak po tobe vystartujou. Nejhorsi jsou prave ti mali zmetci,cokoliv prtaveho klidne startovalo do moji staffordky,i kdyz si treba jen hrala opodal. Ja bych urcite necekal,v ostrave navic je povinnost mit psa na voditku,malo mist je urceno k volnemu pohybu a tam urcite s kolem clovek nejede.

        0 0
        • KoudakT  

          Tohle čoklomrdům prostě nevysvětlíš. Oni mají pocit, že nejdřív se máš nechat sežrat a pak až vyrazit za majitelem a vyříkat si to s ním.

          Jenže nemám nikde povinnost se kvůli tomu, abych mohl vyjít ze dveří od domu učit nějaké psí etologii a hlavně, musím v prvé řadě řešit psa, který mi může ublížit a majitele budu řešit, až bude mít pes plný čumák pepřáku a bude se jím zabývat a nebude mi nijak nebezpečný.

          0 0
          • snas89  

            Koudakomrdi by mohli pochopit ze jsou i coklomrdi ktery maji psy vychovany a vycviceny. Pak by si jeden mohl myslet ze je to obycejny **** ktery si vybral coklomrdy jen jako zastupny problem na koho zrovna nadavat.

            0 0
            • KoudakT  

              Vychovaných a vycvičených je 20 %, zbytek poslechne, když se mu zrovna chce. Zástupné problémy to nejsou, je to realita, jak můžeš číst na spoustě postů.

              A nadávat budu, dokud mě budou psi ohrožovat, i když si jich nevšímám. A klidně i čoklomrdům, aby měli aspoň nějakou zpětnou vazbu. Pokud je na vodítku nebo si mě aspoň nevšímá, mám je v paži. Ale to se prostě občas nepovede a to mě umí, po těch letech, odstartovat hodně slušně.

              0 0
              • fendelik  

                Kdyz mam psa, tak jsem taky Coklomrd?

                0 0
                • Rockodendronus  

                  Čoklomrdství není o vlastnění, ale o přístupu k vlastnění psa. :-) I když osobně dávám přednost výrazu čoklofil, který klade důraz na lásku, nikoliv sexuální praktice :-)

                  0 0
                • KoudakT  

                  Čoklomrd je podmnožinou čoklofila a ten je zase podmnožinou majitele psa. Chceš-li to tak definovat.

                  0 0
              • snas89  

                S těmahle rádoby faktama di do ******.

                20% není žádná realita ale nějaký číslo ,který sis vycucal z prstu.

                Netvrdím, že jsou majitelé psů odpovědní. Dost často jsou to nezodpovědní a bezohlední tupci.

                Nicméně nemyslím, že cesta je vyvolávat konflikty.

                Jeden bajkomrd to na mě už zkusil. Psa jsem měl na volno a jemu se nelíbilo, že kvůli nám musel zastavit, nebo sjet z chodníku. Neodjel. S robiztou držkou kolo tlačil.

                0 0
                • novcze  

                  aha, tak teď jsi tomu fakt pomohl, psa nemá pod kontrolou a ještě fyzické napadení .. to už je na policajty

                  0 0
                  • snas89  

                    Kde píšu, že jsem psa neměl pod kontorolou?

                    A naopak, situaci hrotil ten blb na kole. Já první neuhodil.

                    0 0
                    • novcze  

                      tak KoudakT píše o nadávkách a zpětné vazbě pro pejskaře a ty, že už to na tebe někdo zkoušel, tak si mu rozbil držku … jestli tě fyzicky napadl první tak to potom ok, nicméně si nemyslím, že si byl v té situaci úplně nevinně.

                      0 0
                      • KoudakT  

                        Klid, takových, jako je tenhle tvrďák, jsou plné fóra. V reálu tak maximálně, celej posranej, volal psa, o kterém si nemohl být jistý, jestli za tím cyklistou nepoběží třeba dva kiláky a byl rád, že pes byl dost líný na to, aby, po pár krocích se na to vybodl.

                        Tyhle machry je třeba podělit dvěma a jsi tak zhruba na tom, jak to reálně bylo. Ale to je vlastnost každého fóra. Reálně věřím, že jsou zvládnutí psi, se kterýma se pracuje x hodin denně, tedy služební psi. Zbytek je, bez ohledu na silácké kecy jsjich majitelů, neřízená střela, která, když si mě nevšímá, je mi volná kolem krku, pokud mě neohrožuje vodítkem nataženým přes cestu nebo pobíháním po cestě. Zbytek upozorním, že potřebuju projet, sprostý jsem jenom v případě, že má někdo blbé kecy. Sesedat jsem musel jenom asi 3× a zatím to nějakou inzultací neskončilo, asi bydli Snas jinde, než já.

                        0 0
                • Slavoš  

                  Máš pravdu 20% je absolutní nesmysl, psů kteří poslechnou svého pána je max 1%. Včetně služebních.

                  0 0
                  • snas89  

                    Jasně, ty běž nakrmit křečka.

                    0 0
                  • Frostty  

                    Ale hovno.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      jo to po sobě Ti psi nechávají no, to je pravda :)

                      0 0
                      • Frostty  

                        I lidi a kolikrát i větší bordel.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          to nerozporuju. Ty bych kopal do prd*ele od rána do večera!!! Nesnáším bordel v lesích. Třeba co se stalo z Kosíře, co otevřeli rozhlednu je peklo. V zimě, když chodíme pěšky, tak po cestě vždy posbírám malou igelitku bordelu. Strašně mě to se*e :(

                          0 0
                          • Frostty  

                            Kosíř je „majn got“ ale tak teď bydlím někde jinde, takže na něj zas tak často nejezdím a moje duševní zdraví je v normě :D. Zlatý okolí NJ, tady je těch možností co ještě aktivisti nestačili rozjebat. Nějací kujóni chtěli stavět na místní části „kojetín“ (dědina u NJ pro neznalé) docela drsnou rozhlednu, naštěstí jim to lidi v referendu odpískali..

                            http://www.denik.cz/…0160630.html

                            EDIT: Jako rybář se kolem vody nauklózím taky docela dost, lidi jsou větší bordeláři než cokoliv jiného. Ničeho si nevážíme.

                            0 0
                            • KoudakT  

                              Tyjo, Z NJ pocházím a že by měla na Svinci stát rozheldna, je pro mne novinka. No ještě že to neprošlo. Myslím, že z toho místa je vidět dost i bez ní, možná by stačilo pokácet tak do 10 stromů, aby se otevřel kruhový výhled. I když Křížek nepotřebuje ani to.

                              0 0
                              • Frostty  

                                Hele to je klasika, návrh rozhledny udělá někdo kdo nevylezl z kanclu za celej život a neví kde vůbec nějaký Nový Jičín je a potom to tak vypadá. Ten samý případ je rozhledna na Velkém Kosíři, která končí na urovni stromů, takže vidíš lautr hovno.

                                0 0
                                • TeryPV  

                                  souhlas i nesouhlas. Rozhledna na Kosíři byla postavena nižší, protože se počítá s tím, že Kosíř bude osázen listnatými lesy a tudíž, stromy budou nižší a výhled bude. Problém je, že je otázka, kdy vykácí lesy původní. Ale ta teď řeší jiné problémy, nějak se jim propadají prý základy :D zase si někdo namastil kapsy …

                                  0 0
                                  • Frostty  

                                    Lol, že základy, nemůžu říct že mě to netěší :D. Když si vezmeš jak zrychtovali některý traily, třeba do Čech pod Kosířem nebo Slatinic.

                                    0 0
                                    • TeryPV  

                                      Nevím, že by někdo zrychtoval traily, leda by jsi myslel žlutou na čechy. Ale třeba trail od kapličky nad čechama je super, tam nikdo nechodí a skoro ani nejezdí :)

                                      0 0
                                      • Martin  

                                        žlutou z kopce na Čechy, žlutou po vrstevnici směrem k lomu taky zmrdali, chodníky kolem Studeného potoka taky stojí za vyližprdel… #mítkdekácet

                                        0 0
                                • KoudakT  

                                  nj, je pravda, že zatím nejlepší rozhledny jsem viděl na Kelčském Javorníku a hodně se mi líbí i Vartovna mezi Vsetínem a Sirákovem. Jinak se často stává, jak píšeš, že mám dojem, že ten architekt ani na tom místě nikdy nebyl a viděl ho tak na Google Maps.

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Krásný příklad je Chocholík u Drnovic: postavený na nejmenším kopci v okolí. Vylezeš tam a vidíš to samý, co dole.

                                    0 0
                                    • KoudakT  

                                      Ony byly rozhledny dotované, takže proč by si starosta nepostavil pomníček, i když kolem není žádný kopec…?

                                      0 0
                • Kuba78  

                  podle toho chodniku soudim, ze se incident odehral ve meste. Ve vetsine mest je zakazano mit psa navolno vyjma par mist. Coz bezny chodnik neni. takze si spachal prestupek a pokud to dobre chapu, tak kdyz te na to nekdo upozornil tak si ho fyzicky napadl.

                  kdyz uz neco takoveho udelas, tak radsi nemluv. Kdyz uz mluvis, nikam to nepis. No a kdyz pises, tak se pak nediv.

                  0 0
                • xtonda  

                  Koukám, že vozit kasr je dobrej nápad nejen kvůli čoklům, ale i kvůli šmejdům jako ty.

                  0 0
                  • Chlebovnik  

                    Cyklista nemá co jezdit po chodníku. Takže zase koukej pěkně rychle zklidnit hormon. =)

                    0 0
                  • Breakpain  

                    Pistole do kazde rodiny :p.

                    Hele, ja to pochopil tak, ze Snas mel psa na volno kde se to nesmi a nekomu bouchly saze …

                    Hadali se, Snas dostal ranu a vratil mu to, zrejme taky uz s nervama v kyblu.

                    Takze prehmat na obou stranach. To, ze to eskaluje az na rucni konflikt je smutny … ale kazdy sveho stesti strujcem, ja to resim tak, ze i kdyz jsem v pravu, snazim se muchlovani predejit i za cenu posramoceneho ega ;) …

                    0 0
                    • novcze  

                      zkušenostmi jsem dospěl k názoru, že nemá smysl pejskařům něco říkat, protože kdo nechá pobíhat psa po cestách a nedokáže si psa přivolat je úplnej idiot a nic co mu řeknu to nezmění. Naštěstí takových potkám jenom pár do roka (ale i tak se vyplatí vozit malej pepřák).

                      0 0
                    • xtonda  

                      Je to vágně napsáno, já pochopil že cyklista se projevil verbálně směrem k nezajištěnému psovi a dostal za to na budku. Kde to sme, že tohle někomu přijde normální?

                      0 0
                • IndyCZ  

                  A pak ses vzbudil s mokrým flekem na pyžamu…

                  0 0
                • TeryPV  

                  Utratit majitele, psa věnovat někomu zodpovědnému!!!

                  0 0
            • xtonda  

              Pokud pes na mě vystartuje, tak není vychovaný a vycvičený. Vychovaný a vycvičený pes na mě nevystartuje a tedy není co řešit. To, že je pes opravdu vychovaný a vycvičený věřím u asistenčních a vodících psů, u běžně chovaných psů to budou jednotky procent, tedy opravdu vychovaných a vycvičených, ne těch o kterých si to páníček pouze myslí.

              0 0
              • pavlik6022  

                asi by chtělo říct co si predstavujes pod pojmem vystartuje , že k tobě přijde, utíká vedle tebe, nebo vrti ocasem ?

                0 0
      • KoudakT  

        Tyjo, to je přístup, jak noha :-D

        Modelová situace: běží na mě pes se štěkotem:

        Mám na sobě oblečení – vadí mu barva, materiál, brejle, které nosím, kolo, na kterém jedu, smrdi mi tretry, má chuť na ionťák v bidonu, sere ho baťoh, co mám na zádech, helma, co mám na hlavě…?

        Mně z toho vychází, že podle tebe bych se měl před každým čoklem vysléct a dát mu požužlat předloktí, aby mu bylo líp na světě, ne?

        BTW – pes se se mnou taky nedomlouvá a jednoznačně se mě pokouší minimálně zastrašit, v horším případě se mě pokusí nějak napadnout. V poslední době jsou v módě lidi, co se radši nechají zlikvidovat, než by se bránili, ale doufám, že si s nima si poradí evoluce.

        K tomu článku… nechápu, jak může pokousat pes někoho, kdo má v ruce služební zbraň…

        0 0
        • Chlebovnik  

          Přečti si to znovu a lépe.

          0 0
        • OstravakTu  

          A jeste musis dodat,ze ve chvili,kdy ho mas zakousnuteho v zadeli se ho musis zeptat: MYSLIS TO OPRAVDU VAZNE? JSI SI JISTY TIM,CO DELAS,NEPREMYS­LIS,JESTLI ME BOLI TO,ZE MI RVES KUZI? AHA,BAVIT SE NECHCES,TAK JA TE NECHAM DAL SI HRAT. V te chvili absolutne nevis,jestli ten pes ma vubec majitele,jestli nema vzteklinu apod.. Pokud se clovek se psem pohybuje mezi lidma,musi ho mit uvazaneho. Chci ho pak videt,az ten jeho cokl treba zmasti pobihajici decko.

          0 0
          • Chlebovnik  

            Vzteklinu. =D

            0 0
              • Chlebovnik  

                Krásný. A ještě si zkus vygooglit, kdy se u nás naposledy vzteklina vyskytla a kolik zvířat se ročně na vzteklinu testuje a kolik těch výsledků se vrátilo pozitivních. Tady je malá náp0věda. =)

                0 0
                • OstravakTu  

                  Tak budu si to pamatovat a verit tomu,ze az na me pobezi nasrany cokl,reknu si: statistiky nelzou,ty jsi hodny pejsek,muzu ti verit..

                  0 0
                  • Chlebovnik  

                    To si řekne jenom hlupák.

                    Aha, počkat… Jo, to sedí. =)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      jj, úplně s tebou souhlasím…to by mohl být třeba ten, co výše tvrdil, že:

                      Nebylo by rozumnější zkusit se s ním nejprve DOMLUVIT? A představ si, že to funguje i na psy! Většinou stačí pár klidně pronesených slov. „Ahój.“ „No prosimtě.“ „Kde ses tu vzal?“ „Co se děje?“ „A kde máš svoje lidi?“

                      0 0
                      • Chlebovnik  

                        O důvěře jsem nenapsal ani slovo. Stejně tak o tom, že budu slepě předpokládat, že je to hodný pes. To si vykládáš zcela špatně (což u tebe není neobvyklého).

                        0 0
                      • OstravakTu  

                        Bych ho chtel uprimne videt v dane situaci,s nasranym pittbulem treba. Jak konverzuji o hodnych paniccich.

                        0 0
                        • Chlebovnik  

                          Pitbull je ještě docela v pohodě.

                          Mě baví, jak se tady dohadujete o útočících psech, kteří vás chtějí zabít a jediným správným způsobem, jakým se vypořádat s blížícím se psem, je zákeřný a nečekaný útok – slzák, kopanec, kulka.

                          Já jsem v tom lese DENNĚ. Opakuji DENNĚ. Už nějakých 15 let většinou jako pejskař, ale často také jako cyklista. A situace, kdy po mě pes vystartoval byly dvě nebo tři.

                          On bude ten problém možné někde jinde, než v těch psech. Ale to po pánech přeci nemůžeme chtít, aby se nad něčím takovým vůbec zkusili zamyslet, ba si to dokonce přiznat! =)

                          0 0
                          • Martin  

                            nj, nelíbit se pejskovi je halt problém

                            0 0
                          • Lišák  

                            Mě baví, jak se tady dohadujete o útočících psech, kteří vás chtějí zabít a jediným správným způsobem, jakým se vypořádat s blížícím se psem, je zákeřný a nečekaný útok – slzák, kopanec, kulka.

                            To sis nějak popletl. Ten zákeřný a nečekaný útok provádí ten pes. To co jsi popsal je zákeřná a nečekaná obrana!

                            0 0
                • KoudakT  

                  To je přece úplně jedno, kolik té vztekliny tady bylo… pokud vím, pokud tě pokouše cizí pes a nemáš od majitele papír, že je očkovaný, čeká tě přeočkování a to prej pekelně bolí. Takže pěkně slabý argument.

                  0 0
                  • USPS  

                    +1

                    0 0
                  • OstravakTu  

                    Beztak ma doma 6 psu,chrape s nima,zere z talire a utira jim prdel.

                    0 0
                  • Smazaný účet  

                    tvl ty jsi material.hele voni povidali ze to pekelne boli, psali to v Pravde, tak to musi byt pravda. Ja si tim preockovanim prosel a dokonce jako dite, hmm nejak si nepamatuju, ze bych u te injekce nejak fnukal.

                    0 0
                    • Lišák  

                      A není lepší tu procedůru vůbec nepodstoupit?

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        byl to bohuzel volne pobihajici pes v noci a uz jsem ho nenasel.to byl duvod. pokud by se nasel tak by ho vysetrili a me toho usetrili. :) Nejakej papir nebo majitel je uplne sumak, hlavne musis najit psa muvezmou vzorek a uvidis.

                        0 0
                  • Frostty  

                    30 let a takové Jaryn tvl..

                    0 0
                  • Petr L2  

                    Díky vlastní zkušenosti tě můžu ujistit, že praxe je trochu jiná. Na Bulovce chtěli potvrzení, že je pes očkovaný, to jsem neměl, pes mě kousnul a zdrhnul, takže mě poslali na okresní veterinu, pro potvrzení, že není v kraji vzteklina. Na veterině mě vystavili lejstro s kulatým razítkem, já ho odnesl na Bulovku a to bylo vše.

                    Jinak největším přenašečem vztekliny u nás jsou, jak jsem se na té veterině dozvěděl, kočky a veverky.

                    0 0
          • Smazaný účet  

            rozhodně bys ho měl respektovat, však on má tuhletu…jinou kulturu a vlastně tě chce jenom obohatit…takže nedělat nic, případně se mu omluvit, a zajistit, abys mu příště chutnal lépe

            0 0
        • Johnnyxjr  

          Ono to taky bude tím že na každém rohu je nějaká kamera tak už člověk nemůže vyvádět jak třeba před 20 lety tenkrát toho hodně prošlo dnes si nejsem úplně jistej

          0 0
      • HonzaRez  

        Sluníčkář… Co festka, šlape dobře? A co kavárna včera, nezůstaly nějaké nudle ve vousech…?

        0 0
    • Honza03  

      Možnost zastavit mě přijde dost mimo co jako budete dělat? tam budete stát do večera? Psům se snažím ujet, je sice pravda že mají někteří mají větší akceleraci, ale většinou je to po půl kilometru přestane bavit (asi se vzdálíte z jejich území) Do lýtka se mě zatím žádný nezakousl, ale zkoušeli to… Nicméně domlouvat nasraným psům asi není moje parketa páč to nefunguje…

      0 0
      • Smazaný účet  

        funguje, záleží, kolik milimetrů argumentů máš :-)

        0 0
        • Žulda  

          A na to navazuje otázka, jak na kole nosit? Mě se momentálně osvědčuje Falco kapsa na G19. Máš nějaký jiný nápad? V batohu než bych našel …

          0 0
    • Ricci  

      http://spravy.pravda.sk/…jitela-psov/

      Vzdy za to moze majitel psa, nie pes

      0 0
    • Cavendish  

      Několikrát týdně jezdím přes celé město po ,,stezce pro chodce a cyklisty". Každý den tam potkám několik pejskařů, kteří venči své malé či velké hafany, zcela na volno bez vodítka nebo náhubku. A je jim jedno, ze jim to nakazuje městská vyhláška. Nedávno se mě pod kola přimotala doga a potom ještě několikrát. Majitele jsem upozornil, ze si tohle nemůže dovolit. Automaticky mě poslal do ****** a ještě mě vynadal, že stezka není jen moje. Pro klid duše jsem pořídil pepřový sprej, jezdím a čekám kdy se co posere

      0 0
      • Žulda  

        Pokud vyhlášku nebudou kontrolovat a pořádně pokutovat měšťáci, nic se nezmění. Čoklomrdi jsou všude stejní, u nás na cyklostezkách to samý, proto se jim vyhýbám.

        0 0
        • Cavendish  

          Vyhnout se jí nemůžu. Na stejný směr vede i hlavní, tam ale ze zákona nesmím,protože jsem povinen použít cyklotrasu, pokud vede souběžně se silnicí. No a ona vede. Je to sice 200m od hlavní,ale kopírují se. A jakmile vlezu na hlavní,tak jsem terčem na silnici. Neustále někdo troubí a velmi těsně mě minou, aby mě dali najevo, ze tam nemám co dělat. Takže nic moc obě možnosti. Radši nasolím v kritické situaci psovi do tlamy pepřový sprej, než se nechá přejet.

          0 0
          • Žulda  

            Jo, tak to tamtudy bohužel musíš/měl bys. A nasarnýho čokla nepotkáš tak často, zato nasranej tam bude každej druhej řidič.

            0 0
      • Dezerth3K  

        Tak to dopadá vždycky, když má majitel psa inteligenci té dogy… Chudáci psi, že musí žít u takových hlupáků :) … Sranda je, když se někdy podívám na záznam z jízdy, těch idiotů na stezkách… Vždycky jsem si říkal, proč je pro ně tak težké, naučit se základní pravidla…

        0 0
        • RUSH  

          To si to jako ještě natáčíš na kameru, a doma si to pak pouštíš? Slušný…

          0 0
          • Dezerth3K  

            Well.. Natačím si občas jízdu, když jedu delší trasy, kdyby náhodou… Lidi jsou sivně a když máš případně důkaz… Jinak Záznamy mažu, když je všechno ok… A v autě se kamera taky hodí.

            0 0
        • Cavendish  

          Ta doga měla trochu chytřejší výraz než její paniček :) Nicméně paní co šla s nimi se evidentně styděla za všechny

          0 0
    • kOmE  

      Mě to sere čím dál víc, ale teď už hlavně kvůli dětem. Ten nejstarší (8 let) se psů nebál a v únoru po něm jeden pes vystartoval ,když si hrál venku (toho jsem musel zahnat a stejně se vracel) a tak ho vylekal, že se teď psů bojí, pořád se mě ptá jestli mu ten nebo tamhleten ublíží. 2,5 letá je na tom stejně , jeden ji prohnal hned u vchodu do domu a každej druhej pidičokl na ni skáče ,naštěstí ten šestiletý je víc od rány ,tak ten se jen lekne když se k němu pes přiblíží a neví o něm a vetšinou ho hned okřikne. V poslední době už se to těm lidem snažím vysvětlovat ,že dítě které si někde hraje nevnímá okolí a pokud k němu přiblíží pes ,může ho to dost vylekat. Bohužel je tu tak 20% pejskařů, kteří si psa zavolají k sobě když jsou poblíž děti a ostatní na do dlabou. Teď už pomalu nedělám nic jiného ,než že venku dávám pozor na psy ,místo na děti :-(.

      0 0
    • MichalBr  

      Ono je to těžký(samozřejmě záleží o to kde se jede), protože chápu pejskaře (býval jsem jeden z nich), ale chápu i cyklisty.

      Vždy je to nějak na nutnosti pozoru obou, protože stezky většinou nejsou jen pro cyklisty, ale ani pro pejskaře.

      Peš je prostě zvíře a je mu potřeba dopřát pořádné proběhnutí a když jde takto rodinka se psem, tak pro to mám pochopení.

      Mě osobně se ještě nestalo, že by na mě nějaký pes vystartoval, protože když už ho vidím z dálky tak automaticky zpomaluju tak aby o mě pejskař věděl, stejně jako já o něm a nikdy se mi nestalo, že by si psa nezavolal k sobě nebo sám pes by se nezastavil.

      Stalo se mi párkrát, že pes byl chudák tak vystrašenej, že zůstal stát na místě, ale nebyl problém pro mě buď ho objet a nebo zastavit (pokud nebylo kudy ho objet), počkat než si ho majitel/ka vezme. Takováto situace zatím byla ve 100% s omluvou umajitele/ky a mým následným úsměvem, že je vše v pohodě a chápu to.

      Je to jen o lidském přístupu z obou stran když pojedu jak prase a budu držkovat, tak se nemůžu divit stejné mince. Když budu sám dávat pozor a nepojedu jako by cesta byla jen moje, tak jde vše s úsměvem … Asi tak …

      0 0
      • Martin  

        na druhé straně, když si koupím co já vím MX motorku nebo čtyřkolku, tak taky musím počítat s tím, že na ní nemůžu jezdit všude

        0 0
      • jannk  

        Tohle vsechno podepisu, ale co delat, kdyz jdu s ditetem, bezi na me velky pes a majitelka zdalky rve „nebojte se, on si chce jenom hrat“. Mam sto chuti se na ni rozjet na kole a ve 30km/h rvat nebojte, ja se vyhnu … :)

        0 0
        • MirosPikos  

          Nebo na ní mířit pistolí a řvát: „nebojte se, já se netrefím“ nebo „nebojte se, není nabitá“ :)

          0 0
          • podvlada  

            Nehledě na to, že tu pistoli máš pod kontrolou, narozdíl od psa.

            0 0
    • jannk  

      Na me v unoru vystartovali 2 vlcaci z nezavrene branky kdyz jsem jel kolem po bezne asfaltce a bez varovani se mi jeden zakousl do tretry.Nastesti zimni, takze neprokousl, ale shodil me tim z kola (na nohy) – co clovek ma v takove situaci delat? Rval jsem smerem k baraku at nekdo vyleze a vsude mrtvo, tak jsem se ohnal kolem, coz je trochu vydesilo (vyhoda 29" :) a nez se na me vrhli znovu, tak jsem preplanoval trasu a ujel z kopce. Velmi vazne jsem premyslel, ze zavolam policajty … ale byla mi zima a nemel jsem ani obcanku.

      0 0
      • MichalBr  

        Tohle je trošku jiná situace, ale pro tento případ v kapse vozím pepřák (takovou tu malou tužku). Mám ji přesně z tohoto důvodu, ale i proto, že když jezdím lesem můžu potkat kance nebo jakékoliv nasrané zvíře ..

        0 0
        • Marskatin  

          BF je taky samý kanec…

          0 0
        • Honza03  

          No kanci vetšinou utečou a kdyby ne tak ti je pepřák stejnak na nic…

          0 0
        • jannk  

          hm … ja o tom chvili premyslel, ale potom mi doslo, ze bych ji stejne skoro jiste nikdy nestihl vytahnout, protoze na XC jizdach/trailech by skocila v batohu a na silnici uz toho mam po kapsach dost. A pochopitelne gramy! :)

          0 0
        • Stingray  

          Tys asi neviděl nikdy divočáka z blízka, co?

          0 0
          • black.horse  

            bude překvapanej :-D

            0 0
            • Stingray  

              Fakt bych chtěl vidět, jak tasí na rozběhnutou skokilovou svini kasr a pokouší se strefit do očí :-D Pár desítek divočáků jsem už potkal a to i docela na blízko do pěti metrů a můžu říct že mě totálně ignorovali jako bych tam nebyl ( naštěstí )

              0 0
              • kOmE  

                Taky jsem měl několik blízkých setkání ,ten poslední prošel asi 10 metru za mnou když jsem tlačil kolo do svahu u Jíloviště a to nebylo žádný 80 kg selátko ,ale snad dvoumetrákovej obr ale stejně mě totálně mě ignoroval.

                0 0
                • Stingray  

                  Nahoře na Zbraslavi je to zcela běžný jev, je jich tu na jihu víc než dost. Docela se divím, že tu lidi nebrečí a neřeší to jako ty psy. A to je o dost nebezpečnější zvíře než nějakej čokl. To by i Serža musel vozit větší kalibr aby takový prase zastavil…

                  0 0
                  • Murphy-HC  

                    Breci a resi hlavne majitele pozemku. Vetsina chataru nejak obrnila a zesilila ploty, tedy alespon u nas pod Trnovou.

                    0 0
                  • kOmE  

                    Divočák sice nebezpečnější je ,ale o člověka se nezajímá narozdíl od psa, kterej běží za každou srnou, králíkem nebo třeba pumpičkářem a dokonce i na motorkáře si vyskakujou. A co vím ,tak se teď pravidelně dělají hony na divočáky a to i v lesích v Praze.

                    0 0
                    • Stingray  

                      To řekni tomu frajerovi, co šel vyprovodit divočáka při poslední naháňce u Čerňáku ze svojí zahrady. Ten měl co dělat aby nevykrvácel. My třeba máme psa šlechtěnýho na divočáky a toho nechávají všechna zvířata kromě koček úplně klidnýho a nikoho nikdy nehonil a honit nebude. A ty hony ve městech to je spíš k smíchu :-/ Chápu, že může bejt nepříjemný když tě psy přijdou očuchat, ale možná bude lepší se naučit jak se k psům chovat než hysterčit na netu. :-)

                      0 0
                      • Murphy-HC  

                        Nebo jak se chovat jako majitel? Moje kolo nikomu neslinta na veci, nikomu nevzbuzuje alergii, samo od sebe se nerozhodne a nezautoci na neco „divneho“…

                        0 0
                        • Stingray  

                          Jo to máš pravdu, že v první řadě je to věc majitelů aby měli psy pod kontrolou a nikoho neotravovali. Nadruhou stranu, to že je pes navolno v lese nebo někde na louce není přece hřích. Když potkám se psem cyklisty, chodce atd a je na volno, tak si ho odvolám aby nikoho neotravoval nebo se někdo necítil ohroženej protože to chápu. Zase ale nechápu když se někdo v lese rozčiluje, že jde pes na volno po cestě a musí trochu přibrzdit než pes zareaguje na povel.

                          0 0
                          • plevka  

                            +1

                            0 0
                          • Johnnyxjr  

                            Se nediv že je člověk nasr.. třeba jede segment připravuje se na to měsíc pak si konečně udělá čas a ejhle je tam pes (segmenty nejezdím ale docela ty reakce chápu)

                            0 0
                            • Stingray  

                              Pokud nejsi na soukromém pozemku, tak jdi s připravený tréninkem do řitě. Co když bude za zatáčkou spadlej strom nebo důchodkyně o berlích? Proč máš na cestě v lese větší právo na cestu než ostatní, kvůli nějakými tréningu? To je přesně vono, první jájá a pak teprve ty ostatní. Krásný příklad tolerance :-/

                              0 0
                              • Johnnyxjr  

                                Přečti si to ještě jednou já segmenty nejezdím!! ale chápu reakce lidí co ano

                                0 0
                            • Smazaný účet  

                              Jezdim jak rikas asi ty segmenty a jak pise Stingray, pokud seproste neco objevi mam smulu, znova. Jestli je to pes nebo babka s berlema, v tom lese jsme na tom vsichni stejne, krome hajneho. Takze klidek .A proto ja treba ty reakce nechapu.

                              0 0
                          • jonti  

                            Blby je ale, kdyz pes vubec nereaguje, co se taky stava. Nebo kdyz je ten pes o 10kg tezsi nez pan a i kdyz ho ten drzi, odtahne ho 10m ke mne, kdyz uz zastavim, a stejne me ocicha.

                            0 0
                      • KoudakT  

                        Pořád nechápu myšlenku, že bych se měl něco učit, abych se psem vyšel. Nechci s ním vycházet. Chci, aby každý majitel měl svého psa pod kontrolou, aby se mě jeho pes vůbec netýkal. Já taky nechodím očuchávat každou babu, abych zjistil, co má zrovna pod sukní (a taky bych mohl tvrdit, že je to moje přirozenost a že si ženská má nechat strčit můj rypák kamkoliv, že jí to nic neudělá, že si chci jenom hrát).

                        0 0
                        • doubleingram  

                          Presne, proc nam ***** porad nekdo ma potrebu nutit at se my prizpusobime? Kor v podobnych pripadech, kdy problem vznika kvuli nejake vnejsi okolnosti a ne kvuli nam. ******.

                          0 0
                        • RomanH  

                          Stejne tak mas mit pod kontrolou svoje sviste a taky se obcas stane, ze udelaji neco necekaneho. Pes holt vetsinu veci testuje cichem, zvlaste jako stene (coz u nekterych vetsich plemen treba v 8 mesicich tezko poznas). Ale souhlas, majitel ma mit psa pod kontrolou, a na druhou stranu to chce taky trosku tolerantnosti.

                          0 0
                          • KoudakT  

                            Tohle není o toleranci a už vůbec ne stav, kdy mám tolerovat, že se na mě žene nějaký pes. Nepoznám (a odmítám se to učit), kdy chce útočit a kdy to je hra. Ona i hra kolikrát je problém, protože když jdu a kolem mne poskakuje pes, který zrovna v nějakém křoví vymetl bahno a hovna, nechci ani, aby se ke mně přiblížil. O tom, že si přijde velký pes z očí do očí očuchat dvouleté dítě, ani nemluvě.

                            Že jsou majitelé, kteří žerou se svými psi z kastrolu na zemi a chrápou si nima v posteli je jejich věc, ale ať mi tenhle styl života necpou. Já na jejich čokla nejsem zvědavý a tady to nenazývám tolerancí, ale otravováním nebo, v horším případě rovnou ohrožením.

                            Děti nemám, ale pokud někde něco zničí (o tom, že by někoho ohrozili ani nemluvě), budu hnaný k odpovědnosti. Kdo si podá majitele psa, který mi zašpinil kalhoty bahnem, nevím…

                            0 0
                            • RomanH  

                              Mas uplne jedno, jestli Ti kalhoty znici cizi dite nebo cizi pes. Odpovedny je zakonny zastupce nebo majitel psa. A nikde netvrdim, ze se musis nechat cizim psem ocuchat, ale ze to chce trochu tolerance na obou stranach dle situace.

                              0 0
                              • pepek  

                                Psa máš chvilku a už jseš jinej. To je peklo, totok.

                                0 0
                              • KoudakT  

                                Když jdu na jednání a kolem mě se má ochomýtat nějaký smeták, obalený bahnem a kdoví čím vším ještě, fakt nehodlám řešit čistírnu jenom proto, že ty jsi vyrazil se psem ochcat nějaký ten roh.

                                Ono kolem psů toho je k toleranci nějak moc

                                • musím tolerovat, že pes se musí někde proběhnout bez náhubku a vodítka (prej újma na psí křehké duši)
                                • musím tolerovat, že si mě potřebuje očuchat, i když je špinavý jako prase od bůhví čeho
                                • musím tolerovat, že už mě olízl pes, který předtím sežral nějaké hovno
                                • musím tolerovat, že má potřebu štěkat uprostřed noci nebo dne, protože je zavřený doma a opět do drtí jeho duši
                                • musím tolerovat, že část majitelů po svých čoklech nesbírá hovna
                                • musím tolerovat, že „pes si chce hrát“
                                • musím tolerovat, že pes jede MHD a smrdí, že mám pocit, že ho majitel přes noc dává do igelitu
                                • musím tolerovat, že pes „nemá rád lidi v brejlích, kožené bundě, modrých botách, negry, bělochy, chlapy…“

                                Nemohli byste vy, čoklomrdi, tolerovat, že existují lidi, co na ty vaše všudesery nejsou absolutně zvědaví a chcou žít bez toho, aby se museli furt ohlížet, jestli se kolem nich nějaký Ňufíček neochomýtá…? Zatímco já toho, podle vás musím tolerovat kotel, vám stačí si přiznat, že pes je váš a když někoho otravuje, tak prostě dostane přes čumák, aby si zapamatoval, že cizí lidi tady nejsou od toho, aby ho drbali za ušima nebo aby je sežral, ale prostě má projít kolem, aniž by si lidí všimli…?

                                0 0
                                • Jimm22  

                                  Ty vole to je elaborát, pěkně ses tu vyplakal :D

                                  Když seš tak nesnášenlivej, tak počkej až budeš mít děti, budeš muset tolerovat mnohem horší věci a nepůjde to jinak

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Hele ja si myslim, aby se radsi nerozmnozoval. :D a Koudak klid, hlavne se hned nevztekej, jen takovy pokus o vtipek.

                                    0 0
                                    • KoudakT  

                                      Se nevztekám, jen takový pokus o ukázku toho, co všechno je podle čoklomrdů zapotřebí tolerovat, jenom aby si mohli pěstovat to svoje hobby.

                                      0 0
                                      • Jimm22  

                                        Tak tolerance je základ normální společnosti a bez toho to jaksi nejde

                                        0 0
                                        • Smazaný účet  

                                          vocuď pocuď, panáčku…

                                          0 0
                                        • KoudakT  

                                          Tolerovat můžu něco, co dělá někdo mimoděk. Ne snahu o permanentní omezování mého prostoru a komfortu jenom proto, aby si někdo mohl něco plnit na můj úkor. Vím, že je to v současné společnosti nepopulární, ale tolerance přece není o tom, abych se tvářil, že beru každou blbost, kterou někdo vymyslí jenom proto, abych mohl být prohlášený za moderního člověka.

                                          Mám za to, že svoboda jednoho končí hranicemi svobody někoho jiného a jsem přesvědčený, že moje svoboda žít bez toho, aby mi něčí pes lítal kolem kola nebo kalhot začíná tam, kde něčí Ňufíček není naučený, že na světě jsou lidi, co nejsou k tomu, aby je sežral nebo aby ho drbali za ušima, pokaždé, když si řekne. Pak nastupuje moje právo zastoupit jeho majitele a vysvětit mu (klidně i ránou do čumáku), že jsou lidi, co jeho čumák na svém zadku nebo lýtku fakt nechcou a má si ho strčit zadku svého majitele, kterému to dělá evidentně dobře.

                                          0 0
                                          • Jimm22  

                                            Dost pochybuju, že tě nějakej pes permanentně omezuje. A to že někdo má psa a ten nevoní, občas se vysere v lese, štěká, chce pohladit a může jezdit MHD když má lístek a košík, je holt normální a měli bychom to tolerovat. Stejně tak já toleruji, že mi sousedovic děti běhají kolem domu, hrají si a dělají u toho hluk. Toleruji i ostatní řidiče na silnici, i když já jezdím na kole a to na rozdíl od auta nesmrdí a oni mě v podstatě zabíjí. Toleruji spoustu věcí, protože bez toho se nedá normálně fungovat.

                                            Samo když mě cizí pes komplet zajebe od bahna, nebudu rád, to dá rozum, ale tohle už není o toleranci, ale že jeho pán je debil

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              mezi dítětem a psem je podstatný rozdíl

                                              dítě je člověk, pes je zatracená zbytečná věc

                                              0 0
                                            • Honza03  

                                              Tak je jasné že to není ten samý pes, ale při každé vyjížďce pár psů potkáš. Co se těch exkrementů týče tak kdyby to bylo aspoň v lese ale ono je toho plný „travník“ mezi chodníkem a silnicí ve městě, hlavně teť na jaře když roztál sníh a odkryl lenost páníčků se psem chodit dál od bytu…

                                              0 0
                                              • Murphy-HC  

                                                Travnik?!? Nechtel jsi napsat chodnik? Alespon v Nuslich jsem vzdy tancoval mezi minami… Podotykam pesky.

                                                0 0
                                                • Honza03  

                                                  On to není chodník je to trávník mezi chodníkem a silnicí mám to u bytu a když sem šel s kolem dom tak tam často naberu nějaký vzorek a dostávat to z pláště dolů je celkem nic moc… (vzhledem k tomu že mám kolo v pokoji)

                                                  0 0
                                                  • Jimm22  

                                                    Taky nesnáším, když po svým psovi neuklízí hovna, ale zase ptáci a sousedovic kočky mi taky všude serou :)

                                                    0 0
                                  • Kuba78  

                                    Ja mam dve deti, male. A musim rict ze mira me tolerance k coklum se po porizeni deti priblizila k nule. Bez deti nemas moc potrebu behat vsude mozne v parku po travniku, s detma ano a oni jeste nemaji takovou ostrazitost aby si uvedomily, ze to byva minove pole po coklech po kterych panicci nesbiraji hovna. Stejne tak kdyz pribehne i stredni pes si te ocuchat (on si chcejen hrat, pane..) koukas na to jinak kdyz mas dite ktere je mensi nez ten pes..

                                    Dite se da vycvicit aby nesralo na travnik a ani uplne male to nedela, nebo snad nekde vidis bezne po parcich rodice jak koukaji na sveho potomka jak hezky dela bobecek? I cokl se muze dat vycvicit. Ale defektni panicek se vycvici leda pote, co mu nekdo jeho nevycviceneho psa rozslapne..

                                    0 0
                                • Chlebovnik  

                                  Když jdu na jednání a kolem mě se má ochomýtat nějaký děcko, v jedný hnátě zmrzlinu a kdoví do čeho předtím hrabalo, fakt nehodlám řešit čistírnu jenom proto, že ty jsi vyrazil s dítětem ven.

                                  Ono kolem děcek toho je k toleranci nějak moc

                                  • musím tolerovat, že děcko se musí někde proběhnout
                                  • musím tolerovat, že děcko si mě potřebuje zatahat za oblečení, i když je špinavý jako prase od bůhví čeho
                                  • musím tolerovat, že už na mě ťapká děcko, který předtím ťapkalo na nějaké hovno
                                  • musím tolerovat, že děcko má potřebu řvát uprostřed noci nebo dne, protože se mu něco nelíbí
                                  • musím tolerovat, že část rodičů po svých děckách nesbírá hovna
                                  • musím tolerovat, že „děcko si chce hrát“
                                  • musím tolerovat, že děcko jede MHD a smrdí a řve
                                  • musím tolerovat, že děcko „nemá rádo lidi v brejlích, bez vlasů, s vousy, …“

                                  Nemohli byste vy, děckomrdi, tolerovat, že existují lidi, co na ty vaše pidizmrdy nejsou absolutně zvědaví a chcou žít bez toho, aby se museli furt ohlížet, jestli se kolem nich nějaký Karlíček neochomýtá…? Zatímco já toho, podle vás musím tolerovat kotel, vám stačí si přiznat, že děcko je vaše a když někoho otravuje, tak prostě dostane pohlavek, aby si zapamatovalo, že cizí lidi tady nejsou od toho, aby si s ním hráli nebo aby je kousalo/zapatla­lo/jinak obtěžovalo, ale prostě má projít kolem, aniž by si lidí všimlo…?

                                  =)

                                  0 0
                                  • Jimm22  

                                    asi tak :)

                                    0 0
                                  • Murphy-HC  

                                    Jiste, kdykoliv se pohybuju venku na ulici, snazi se mne zapatlat stejne mnozstvi deti se zmrzlinou, jako uslintat psu.

                                    Taky jsem u kazdeho z nich stejne nejisty, jestli mi nehodla ublizit (treba ukrytym nozem), jako u psa.

                                    A taky je vetsina takhle malych deti stejne rychlych a nevypocitatelnych, jako volne pobihajici pes.

                                    Casto se mi stava, ze prede mnou jedou ve vytahu sousedi. Po tech s detmi byva stejny smrad, jako po tech se psem.

                                    0 0
                                    • Marskatin  

                                      Zapomněl jsi na to, že často tě mějaké dítě se zmrzlinou pronásleduje 500m vedle kola a snaží se ti strčit chrastítko do špic.

                                      0 0
                                    • Frostty  

                                      Dneska si nemůžeš být jistej ničím!

                                      0 0
                                    • Murphy-HC  

                                      Jo a malem jsem zapomnel na to prerostle dite, ktere mne dobehlo, kdyz jsem jel na lehaci – highraceru. Dite melo tak metr v kohoutku. Priblizilo se zezadu a pri cca 20 kmh mi najednou baflo tak 30 cisel od hlavy…

                                      0 0
                                  • kOmE  

                                    A co teprve ta bolest co musí snést chudák ženská , když si decko po devíti měsících vyleze ven.

                                    0 0
                                    • Murphy-HC  

                                      Uff, jak tohle chces porovnavat se psem? 8-)

                                      0 0
                                    • Marskatin  

                                      Ve vedlejším vlákně vtipy se hned na začátku dočteš, že je to tak správně, protože aspoň na okamžik zažije podobnou bolest jako když má chlap týden rýmičku.

                                      0 0
                                  • KoudakT  

                                    Beru to jako vtip, ale jsou lidi, co mají opravdu psy na úrovni lidí a dítě a pes je pro ně v podstatě totéž. Z toho právě vznikají tyhle věčné spory.

                                    0 0
                                  • OstravakTu  

                                    Ty budes tez pidizmrd. Vykramany,bezdetny a beztak tak hnusny,ze jsi radsi teplous.

                                    0 0
                                    • IndyCZ  

                                      :-D Tohle téma se mi líbí čím dál víc. :-D

                                      0 0
                                    • Stingray  

                                      Máte asi slušnej matroš v tý Ostravě, nechceš nám něco poslat i do Prahy?

                                      0 0
                                    • Chlebovnik  

                                      Táhni radši rychle zpátky „pod peřinku“ s dětičkama, ty úchyláku. Jsi tady teprve pár dní a už nám ukazuješ své pravé barvy. Fujtajbl. =)

                                      0 0
                                      • OstravakTu  

                                        No ty jsi slusny clovek. Ty tahni celkove. Hadat se s trotlem nebudu,nestojis mi ani za stary kus chleba.

                                        0 0
                                        • Chlebovnik  

                                          TY mi budeš vykládat něco o slušnosti? =D

                                          Přečti si příspěvek, na který reaguji, a dej si facku. Ty komiku. =D

                                          0 0
                                  • Lišák  

                                    Člověče, je mně jasné, že děcka nemáš a věřím, že je nechceš a ani mít nebudeš. K vyřazení z genofondu ti posílám gratulaci!

                                    „Gratuluji!“

                                    0 0
                                    • OstravakTu  

                                      Zadna by je s nim ani nechtela.

                                      0 0
                                      • IndyCZ  

                                        Tak žena někdy nemusí chtít, aby je s někým měla. :-))

                                        0 0
                                      • Lišák  

                                        Ale zase by mohli máít tak dva až tři pejsky. To se dnes nosí.

                                        0 0
                                        • OstravakTu  

                                          Jorksirecky :)))

                                          0 0
                                          • Lišák  

                                            Ještě se mně líbí tento bod: musím tolerovat, že už na mě ťapká děcko, který předtím ťapkalo na nějaké hovno

                                            Dodal bych pouze, že to hovno bylo s velkou pravděpodobností psí ;-)

                                            0 0
                                            • Chlebovnik  

                                              To se mi také nelíbí a chtěl bych, aby sbírali všichni. Bohužel to nikdo nehlídá a nepokutuje. =(

                                              0 0
                                    • Chlebovnik  

                                      Tohle je zcela irelevantní. Jelikož mám sourozence a bratrance/ses­třenice, tak během pár generací na tom bude lidský genofond zcela stejně, ať už se mnou nebo beze mě. =)

                                      0 0
                        • black.horse  

                          Z toho si nic nedělej, mě zase serou cyklisti co lítaj po městským parku jak po závodišti, děti co si tam hrajou bez obojku a košíku a nejsou pod kontrolou, běžci co při běhu dusají a funí, důchodci pohybující se pomalu a brzdící provoz na chodnících a úplně nejhorší jsou trpaslíci a šmoulové!

                          0 0
                      • kOmE  

                        Copak říkám že divočáci nejsou nebezpečný? Jde o četnost. A já tu zase až tak nehysterčím ,ale jak jsem psal ,kvůli neohleduplným pejskařům se psů teď bojí moje děti, a bohužel nešlo o nějaké očichávaní. A když přijde pes očichat dvouletou holčičku ,tak ji očichává přímo v obličeji, což ti možná přijde jako legrace ,ale ji zrovna moc ne. Je potřeba se na to koukat i očima těch ,co jim to příjemný není, nemyslíš?

                        0 0
                        • Stingray  

                          Viz. víše, chápu a svého psa to dělat nenechávám.. A s tím hysterčením mířím na jiný.

                          A to že se má člověk něco učit nebo chápat psa, je sice nemilé a ani já to nepokládám za samozřejmost, ale v dnešní době za nutnost, protože lidi jsou hovada. Takže se každej musí zařídit podle svého. Někdo si koupí bouchačku, někdo přestane chodit do lesa a někdo se holt naučí rozumět psům, nic víc nic míň.

                          0 0
                        • OstravakTu  

                          U psa nikdy nevis. Podivejte se na pripady,kdy pes byl v rodine od mala a stejne zautocil na dite. U divocaka se to da predvidat,proto se mu rika divocak,volna priroda,jeho teritorium,starost o mladata,auto­maticky couvas.. U psa nevis nic,jak je vychovany,jestli poslechne,co ho vydrazdi.. tchan s tchyni maji psa a deti od nej i tak drzime dal. Zna je od mala,ale riskovat jeho vypadek nebudu!

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Pokud to budes brat takhle, tak neriskuj a drz deti dal i od lidi. Nikdy nevis kdy nekomu prepne.

                            0 0
    • MirosPikos  

      Jinak abych to zakončil, než to dám do blokovaných. Na psi stačí bidon s vodou. Stříknete to před něj a on zastaví. Co se kanců týká. Jen jednou jsem měl to štěstí, v zimě běželo podél cesty lesem souběžně se mnou cca 6 prasat. Přeběhli mi přes cestu a zahučely někde v houští. Nesmí se člověk zpravidla dostat mezi selata a nasranou bachyni. Jinak je to spíš štěstí, že kance uvidíte. Asi tak jako když v moři uvidíte žraloka. Opravdu nejhorší je smrt z vyplašení.

      0 0
      • Smazaný účet  

        No tak to štěstí mam nějak moc často

        0 0
      • raca  

        Zrovna předevčírem šinu si to ráno do práce a koukam ,že předemnou na silnici postavá malé selátko ještě pruhovaný.Byla ještě tma tak sem si ho všim tak na dvacet metru a najednou z pravý strany se ozvalo takový mohutný zachroktání a rozběhlo se to :-)))) . No dupnul jsem do pedálů ,bohužel zrovna sem to měl cca do kilometrovýho kopce a ja ho vylit jak cyklistickej 60kilovej zavodní chrt :-).

        0 0
      • jannk  

        bidon casto pomuze, ale posledne jsem se pro nej fakt bal sahnout, jsem si jisty, ze by mi po ruce chnapli

        0 0
    • Libores  

      zrovna se mi v sobotu stalo, že na mě při průjezdu nějakou vesnicí vyběhl větší pes. Chvíli mi šel po noze, tak jsem na něj zařval at jde do hazlu. A víte co? Šel do hazlu…

      Samozřejmě, že se mi něco podobnýho nestalo zdaleka poprvé, ale vždycky se to šlo podobně jenoduše řešit.

      0 0
    • blaza84  

      Na kole jsem se psy problém nějak neměl, ale v poslední době jsem začal chodit běhat a víc chodíme pěšky a musím říct, že nějaký pes otravuje v podstatě pokaždé (sídliště a okolní přilehlé lesy, psů moc). Zatím si tedy vždycky jen chtěl hrát a většinou to skončilo jen očicháním nohavice. Ale není to příjemný pocit, když na vás běží a nechat se očichávat mě taky nebaví. A to se nebavím o situaci, že bych šel s děckama (zatím žádné nemám), tam bych se o ně fakt bál. Spousta páníčků neřekne ani bů. Když se za psa omluví, tak mu odpovím, že se nic neděje a hafana si třeba pohladím (zvířata mám obecně rád). Nikdy jsem neměl potřebu něco vyčítat nebo nadávat druhým lidem; do přírody se nechodím nasírat, ale bezohlední chovatelé už mi začínají vadit dost. Jaká je legislativa (vodítko, náhubek, volný pohyb, …)? Když nějakému nezodpovědnému páníčkovi něco právem, slušně a v klidu řeknete a on ještě držkuje, tak mám chuť na něj poslat městskou.

      0 0
    • jonti  

      Mám zkušenost s agresivním vlčákem pod Velkou Ohradou u ulice Jitrocelová, kde začíná krátký trail a udělané skoky a klopenky. Nad trailem je nějaká velká brána, která bývá otevřená a z ní někdy vyběhne velmi agresivní pes. Je docela složité mu tam ujet, když jeden úsek ani nesjedu.

      0 0
      • Libores  

        a jak to tam řešíte, když se to stává opakovaně? Co na to měšťáci?

        0 0
        • jonti  

          Jel jsem tam zatim jen nekolikrat, mam to po ceste do prace, cilene tam nejezdim, ze bych tam travil delsi dobu. Tam asi ani ty skoky legalni nebudou, nejspis proto to ti co je stavi nevolaji. Jestli se to stane i priste asi ty mestaky zavolam.

          0 0
    • jonti  

      A asi před týdnem na mě vybafnul z tmy velký pes nahoře nad Prokopákem, lekl jsem se, ale jinak v pohodě, majitel ho zavolal a nic se nedělo.

      0 0
    • doubleingram  

      Extremne mi vadi lidi s neuvazanyma coklama roztazeny pres celou cestu, nebo jeste lip baba vpravo a pes na navijecim voditku, ktery je ***** blbe videt (slaby) vlevo.

      Psi mam rad ale tohle vidam cim dal vic, kokoti.

      0 0
    • Johnnyxjr  

      Tady ten panáček má taky řešení

      https://www.youtube.com/watch?…

      0 0
    • Rockodendronus  

      Sousedka odnaproti kdysi strašně chtěla psa, koupila si štěně za X tisíc a vyrostla z toho pěkná obluda. Podle obrázků co jsem se teď díval na netu se to podobá něčemu mezi argentinskou a mallorskou dogou. S výchovou psa si nikdy nějak moc hlavu nelámala, ven s ním šla málokdy a pak odjela pracovat do zahraničí, takže ho nechala na starost babce a synovi, který psa nechtěl. Takže výchova veskrze žádná, pes akorát pobíhal po dvoře a vyřítil se na každého, kdo šel kolem po ulici. Stačilo se dívat z okna a každého pěkně zeškubalo. Asi 3 letá neteř z toho má trauma do teď a psů se bojí, i těch malých zametáků.

      Zhruba jednou měsíčně jim utekl. Potkat ho někde na ulici, asi se taky poseru. Zvlášť když vím, jak agresivní je. Nebo to, že přiběhne ke bráně a začne štěkat na kilometry daleko je výzva ke hraní? Tuhle jsem ho viděl, jak se vleče přes dvůr jak připosraný. Ptal jsem se, co má se psem, a prý má zlomenou páteř či co. Asi jim utekl a někdo vzal obranu do vlastních rukou. Asi ho někdo přetáhl lopatou.

      Tím vším chci jen říct, že psa si může pořídit kdokoliv. A já odmítám někde na ulici či na poli zjišťovat, jestli zrovna tento pes má za majitele ******.

      Některých psů je mi fakt líto. Protože si je pořídí nějaký ocas, který chce psa jako alarm nebo módní doplněk, ale odmítá se mu věnovat. A takových je v mém okolí většina.

      Co se týče problematiky PES a KOLO, tak zatím za mnou běželi psi jen párkrát, vždy takové ty malé potvory, u kterých jsem se bál, že se mi zamotají do špic. Ve všech případech to bylo na cyklostezkách. Moc nerozumím tomu, proč lidi chodí venčit psy na cyklostezky, když v okolí je to samý les a pole/louka. Ale budiž, vidím psa, zpomalím, ohlásím se, počkám, projedu, poděkuju. Nic hrozného. Ale uznávám, že mi to začíná lézt krkem, když to musím absolvovat co 150 metrů. Další věc je pán na jedné straně, pes na druhé. Z dálky prostě nejde vidět, jestli tam to vodítko je, a pokud i ne, tak nikdy nevím, jestli se ten pes nerozeběhne k pánově noze. Specialitou je pak venčení psů na kolech, opět s i bez vodítka. Jsou pejskaři, kteří když vidí, že jedu, zavolají si psa a podrží ho u nohy, dokud neprojedu. Vždycky poděkuju. Bohužel jsou na 50:50 s těmi, kteří vidí, ale neudělají nic. Pes má čumák na zemi, najednou zvedne hlavu, uvidí kolo… a teď udělá co…

      Pro mě je to prostě o tom, že když se pohybuju na cyklostezce, tak si mám být vědom, že tam mohou lidé jezdit na kole, a dávat si na to pozor. Trochu ohleduplnosti od pejskařů, ale nakonec i od cyklistů, trochu přibrzdit přece není zas až takový problém. Mimo cyklostezku, konkrétně např. v lese venčení bez vodítka plně chápu, ale opět mám malinko problém s tím, že když jdu např. s děckem, tak mi fakt není příjemné, když k nám přiběhne vlčák a na obzoru nikde nikdo… Někteří lidi prostě k psům nemají vztah a nechtějí, aby za nimi nějaký běhal, skákal na ně, očichával a bůh ví co ještě s tím, že na ně někdo z války volá „nebojte se, nekouše“…

      Tolik slov a myšlenka vlastně žádná..

      0 0
    • OstravakTu  

      Je to hlavne o tom,ze lidi si porizujou psa a vlastne nevi,jak ho vychovat. Nevenuji se mu a mysli,ze se nauci chovat sam. Pes potrebuje tvrdou ruku,je jedno,jestli je to chrt,civava,pitbull nebo potkan. Bohuzel stale se najde dost dementu,kteri si to neuvedomuji a jeste vas poslou do ******,kdyz je na neco upozornite. No,sezona zacina,zase bude veselo. Tak opatrne,uzit si hlavne jizdu a srat na ne. A kdyz nekdo troli,normalne ho poserte :)))

      0 0
    • ma.cech  

      Nemám nic proti cizímu psu, ať si ho každý vychovává nebo nevychovává jak chce a aťsi s ním každý dělá co chce (například guláš), ale každý by měl zajistit, aby jeho pes neobtěžoval cizí lidi. Zvláště ve městech, domnívám se, jsou stále prioritou lidé a ne psi. Možná se to časem změní, že se lidi budou muset přizpůsobovat psům (vše tomu nasvědčuje), ale stále si myslím, že by majitel psa měl přizpůsobit svého psa ostatním lidem. A je mi naprosto jedno jak zařídí, aby jeho pes neobtěžoval cizí lidi. Ať ho třeba vycvičí a nebo na druhou stranu ať mu dá klidně elektrický obojek. Ale lidi jsou nezodpovědní ignoranti, to prostě nikdy nepůjde. Na to je potřeba úplně jiná mentalita.

      Pokud porovnám zkušenost se psy v ostatních Evropských zemích které jsem projel na kole, musím říct, že v Česku je dne mých zkušeností situace naprosto nejhorší co se týče množství psů a toho, jak jsou psi zabezpečeni. Když vezmu na východ od nás (a že zrovna na východ bych to čekal horší), mám zkušenost, že je nějaký statek a pes je tam vždy, ale opravdu vždy a na 100% na řetězu. Tisíce, desítky tisíc km a nikdy jsem neměl problém. U nás téměř každá druhá přiblblá vyjížďka za město nebo přes nějakou vesnici a je problém na světě.

      Pepřák mám přidělaný gumou na držáku na kole. Stačí utrhnout gumu a ve zlomku vteřiny je ready. Ale obávám se jak to v případě nouze funguje. Máte někdo zkušenosti jestli a jak účinně to psa složí? Fakt by mě to zajímalo, protože jsem přesvědčen, že to budu muset použít a asi to nebude ani za dlouho, ale kéž bych se mýlil.

      0 0
      • Johnnyxjr  

        Ja mam osvedcenej jontak v bidonu zamerne nevyhledavam konflikty ale uz se mi parkrat stalo ze pes na me vybehnul tak jsem pouze striknul jeno smerem a zatim vzdy to zabralo samozrejme majitel se mohl posr ale podle me to bylo a je nejlepsi reseni

        0 0
      • IndyCZ  

        Moje nejzajímavější zážitky pocházejí z Balkánu, kde se občas vyskytovaly divoké smečky.. Většinou se vyskytovaly kolem smetišť a podobných míst. To byla teprve sranda. :-)

        0 0
      • Jimm22  

        Rumunsko loni na kole, psů všude plná prdel a ve měste zcela běžně smečka 10-ti a více kusů, město, vesnice to je jedno. Před asi třemi lety jsem šel Fagaraš sólo a jeden vlčák to dal se mnou, prostě se přidal a šel :)

        Psi se spíš bojí petard, nacákat mu kesr do ksichtu, nevím jestli ho akorát nenasereš. A taky se musíš trefit, což za jízdy nebude sranda

        0 0
        • ma.cech  

          Jo to znám, taky jsem viděl v Rumunsku. Ale to je trochu jiná kapitola. To jsou psi kteří ani nikomu nepatří, oni tam prostě žijou a je jich tam plno a hledají tam něco k jídlu.

          Petardy na psa platí, to znám a viděl jsem. Ale zapalovat a házet petardu za jízdy, nic moc teda. Pokud mě nekousne pes tak se vysekám sám během zapalování.

          0 0
          • Murphy-HC  

            Pytlik bouchacich kulicek na riditkach?

            0 0
          • Jimm22  

            no plynovka dělá jak hluk, tak působí jako kesr, tak to bude asi ideální :)

            Mně se zatím vždy osvědčilo zůstat v klidu a pomalu odejít pryč

            0 0
            • Smazaný účet  

              plynovka je nejnebezpečnější volně prodejnej předmět

              na psa kasr v klasické tlakové nádobě

              0 0
              • Jimm22  

                No taky kesr váží 150g, plynovka 1,5kg tak s tím by se nikomu tahat nechtělo :)

                0 0
    • martinD91  

      https://hradec.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

      ako na zavolanie. borec asi neskusal mile slova ani zlozit batoh, prilbu, oblecenie a prestriekat ram na inu farbu, predtym ako ho hafan kusol, ako tu niektori navrhovali. asi necita bike forum

      0 0
      • Smazaný účet  

        no, nenabídl plátek šunky…

        teď už jenom psa zavřít a páníčka utratit

        0 0
      • Honza03  

        http://praha.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

        Když už, tak toto je taky vtipné :D, jak ho asi měli tyhle pod kontrolou a takový pěkný hafánek kdo by to byl do něj řekl…

        0 0
        • Smazaný účet  

          no a teď si vezmi, co se stane, kdyby nedej bože nastala nějaká krizová situace a ti páníčci sami neměli co jíst…tak psy vyhodí ven…ti začnou tvořit smečky a z hladu napadat všechno živé (včetně lidí)…

          0 0
          • Marskatin  

            Klid, vždy je tu ještě jiná skupina, která na tento okamžik čeká, jelikož má krizi dlouhodobě a nemá co do huby, tak ty čokly sní.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no nevim – na Balkáně je cikánů metrák a během války to tam takhle nefungovalo

              0 0
              • Murphy-HC  

                Balkansti psi maji lehce nahorklou chut. Je to evoluci ziskany obranny system. Zato nasi travnikovi zaminovavaci jsou nasladli. 8-)

                0 0
                • Marskatin  

                  Nemůžu si pomoci a musím přidast citaci z dogheaven :-D

                  Psí maso není zatíženo pesticidy, antibiotika a stresory. Nejceněnější jsou proto odchycení volně žijící jedinci, v jejichž mase pocítíte kus nespoutané divočiny. Psi chovaní v domácnosti obvykle nabízejí uvolněné spokojené maso.

                  0 0
          • -b-n-x-  

            To zni jak nejaka zombie-apokalypsa :-)

            0 0
        • KoudakT  

          Na tomhle videu je krásně ukázáno, proč jsou policajti všem pro smích. Místo, aby autem srazili čokla a ten dostal čočku, aby si pamatoval, že lidi se nekoušou, ho šoupnou do útulku a sami se při tom dostanou do rizika, že jim ten čokl ublíží.

          Si někdy říkám, že přistupovat podobně naši předci ke psům, dodnes tady máme polovlky, které budou všichni omlouvat, že pokousaný si za to může sám, protože (doplň pseudoargument podle svého gusta).

          0 0
          • Smazaný účet  

            kdyby ho srazili, tak se po nich budou u soudu vozit jak majitelé, tak půlka neziskovek z celý Evropy…

            0 0
            • -b-n-x-  

              A hlavne by si mohli poskodit sluzebni vozidlo. Takovy novy naraznik klidne muze byt drazsi nez pes.

              0 0
    • velke lytko  

      Ja jel natezko z domu pres balkan do turecka ku Iranu a zpet,denne po nas sli pastevecti kavkazaci,stacilo zarvat,hodit kamenen,pohrozit klackem,ukazat,ze se nebojis.po ranu kolem karimatky vecne cumelo nekolikero paro psich oci ze tmy na tebe,vzdy utekli…ale nevim co si mam myslet o tech nasich ,domacich

      0 0
    • Smazaný účet  

      A jak resit takove napadani agresivnimi lidmi? treba v barech nebo ulicich, kdy napadnou uplne jen tak z nudy nahodne kolemjdouci? Ja navrhuju utulek a odstrel majitele, to je rodicu(manzelky/la atp.), prece spatna vychova. :D Kdyz uz tak vsem stejnym metrem vy militantni zastavaci jednoho a pouze spravneho(cti meho) nazoru na vec.

      0 0
      • IndyCZ  

        Tak ony už takové útulky jsou, že se do nich nedostávají v takové míře, v jaké by měly, je už jiná věc. :-) Ale vzhledem k tomu, že člověka v našem nynějším uspořádání nikdo nevlastní, je požadavek na odstřel majitelů (rozuměj rodičů/manželky atp,) jaksi bezpředmětný. :-)

        0 0
        • Murphy-HC  

          Normalni krevni msta. Sicilie a podobne…

          0 0
        • Smazaný účet  

          jak nevlastni, obcanku mas, rodne cislo taky, tak si majetek statu a basta :D a opovaz se odporovat my si republiku rozvracet nenechame.

          0 0
      • Murphy-HC  

        Zavirat do utulku na prevychovu, stejne jako obtezujici psy. Vsem stejnym metrem.

        0 0
    • jaspy24  

      V anketě chybí možnost „jet dál i přes psa“ :-D pokud to teda není nějaká doga :-D Nikdy jsem to teda nezkoušel, ale věřím, že malý pes nedokáže rozjeté MTB zastavit… Jen to trochu nadskočí a zakňučí ;-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        i kvůli malýmu psovi musíš jít hodně za sedlo…

        0 0
        • jaspy24  

          máš nějaké zkušenosti? pochlub se :-)

          0 0
        • kOmE  

          jezevčíka jsem úspěšně přejel na silničce ,na mtb mě zastavil už půlmetrovej (výška hřbetu) hafan a já se válel po zemi.

          0 0
      • USPS  

        +1

        0 0
      • Murphy-HC  

        Kdyz mas ten spravny objem – TADY to garantuje primo vyrobce. „… will easily float a small dog.“

        0 0
      • KoudakT  

        Do 30 cm kohoutkové výšky to poberou zdvihy na kole a trhnutí řidítkama, Trochu blbé je, když má tuhý kořínek a ohneš si zuby na největší pile o jeho lebku (i to čištění je pak opruz)…

        0 0
      • xtonda  

        Můžu potvrdit, jeden takovej malej na mě loni v létě vystartoval a byl tak blbej, že mi zezadu zleva vlítnul přímo pod přední kolo. Drclo to, kvíklo to.

        0 0
        • Marskatin  

          A šla vidle nadoraz?

          0 0
          • xtonda  

            Tak to bylo fakt to poslední co sem v tu chvíli řešil, spíš sem sledoval, kde ten vometák je, ale moc sem ho neviděl a pak mi šikmo zezadu vletěl přímo pod kolo, nedalo se nic dělat, kdyby to šlo tak se vyhnu, nebudu schválně najíždět na psa a riskovat pád.

            Ale mám vidli z výroby dost natvrdo, nadoraz sem ji nedal vůbec nijak, nejvíc se to zhoupne při velmi prudkém brždění, naopak se mi dvakrát stalo, že sem se zamčenou ujel 10 km než sem si toho všiml (podle polohy páčky).

            0 0
      • Tomcr  

        No, nevím, jednou mě slušně rozhodila vypasená kočka, rozhodla se, že mi vběhne z boku do předního kola…já se válel a ta mrcha spokojeně zdrhla.

        0 0
    • hawrda  

      Teď na Idnes-4letou holčičku pokousal pes.Neni očkovaný,vzteklinu nelze vyloučit.

      Byl hodný tvrdí majitel.

      Nesnáším všechny tyhle coklisty.Je to jak mor.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Dneska na trase Strakonice – Plzeň mě vyprovodil Pitbullteriér. Rozbíhal se ke mně, celej takovej štastenej a veselej, v poslední vteřině začal štěkat a hnal se po nohách, naštěstí jsem jel docela kandenci tak si to rozmyslel, protože jinak by dostal buť tretrou nebo klikou po tlamě, pronásledovat se mě naštěstí nechystal, protože o deset metrů dále byl pořádnej krpál.

      0 0
    • Cernass  

      Dneska sem jel podél lesa,kde je chatová osada.Nikde ani živáčka jen velký černý stafordšírský teriér bez pána si myslel,že spolu budem závodit(furt štěkal a skákal).Po cca 200m šlapání ve stoje sem dojel s jazykem na vestě popeláře a Ty si s ním už věděli rady…Poděkoval sem jim a radši rychle zmizel.

      0 0
    • OstravakTu  

      Rano si jdu vyjet.. Jsem zvedav,co me ceka v lesich a na cestach :))

      0 0
      • IndyCZ  

        Pravděpodobně nic. Ale shodou okolností jsem si dneska toto téma vybavil, když na mě vystartovali 2 psi. Sice byli oba na vodítku a páníčci je hned přiškrtili, ale to je vedlejší. Důležité je, že okamžitě startovali. Potvory malé zákeřné. :-)

        0 0
      • Dezerth3K  

        Ještě že po Ostravě je dost cyklostezek, tam psi nemají co dělat.

        0 0
        • OstravakTu  

          Tak dneska dobre. Petrky,hlucin,cen­trum a dom. Trosku fouka,zvirara zadne,ridici tolerantni,kopce unavne :) A zdravim cyklistu s pichlym kolem v privoze,snazil jsem se pomoct,ale 6× zalatana duse uz asi chcipla uplne :))

          0 0
        • KoudakT  

          Jo, to tak průměrného čoklomrda zajímá, že tam nemá, co dělat :-D

          Ještě po tobě bude hulákat, že jsi kolem něho projel moc rychle a jeho Ňufíček z toho má újmu na jeho jemné psí duši.

          0 0
    • Cernass  

      Popeláři mu hodili něco z kontejneru a byl spokojený :-)

      0 0
    • Tovarik  

      Tak mám čerstvou zkušenost s agresivním psem. Jedu kolem samoty a ze vrat vyběhne asi labrador a šine si to rovnou ke mně. Měl jsem tyhle psy za kliďase, tak jsem se spíš bál, aby mě neshodil. Objíždím ho až po trávě a najednou čapnul po lýtku a pak odběhl. Šel jsem najít majitele kvůli očkování. Nejdřív mi přišlo, že tomu moc nechtějí věřit. Prý to nikdy neudělal. Ale pak se omlouvali a paní mi to aspoň vydezinfikovala. Očkovaný byl, tak jsem dál neřešil a jel dál.

      0 0
    • Onbe Cz  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • OstravakTu  

      Na me dva dny zpatky bezel jorksir. Nevim,co si predstavoval,ze udela. Majitelka zasahla vcas privolanim. By me zajimalo,kdybych toho zmetka prejel a zabil,a to byla cyklostezka. Poslat ji do ******? Volat fizly,kdyby ho chtela zaplatit,nebo proste jet? Nekteri lidi nepremysli,az kdyz se neco stane.

      0 0
      • gerrard  

        Jorksiracky „miloval“ muj stary dobry zluty vorech. Obzvlast jednoho, ktery kdyz jsem ho vencil na voditku mu obvykle dobehl tak 2 metry od max. vzdalenosti voditka a zacal mu neco jecet do ksichtu. Bylo videt jak to vorecha silene sere, ale drzel hubu a ja sem ho nepustil. Jednou to ale jorksiracek neodhadl a dostal se moc blizko. Vorech skocil, chytil ho do tlamy a provedl protrepat nemichat. Vickrat uz otravovat nedobehl. Zkus to taky tak. ;)

        0 0
        • Marskatin  

          Ten tvůj post začínal tak nadějně, že jsem chvíli čekal, že skončí nějak v duchu:…ale bohužel po nich míval průjem nebo tak nějak. No škoda:)

          0 0
      • Chlebovnik  

        Jednoznačně přejet. Stejně jako kachnu, děcko, divočáka nebo dospělého člověka.

        0 0
        • Lišák  

          Kachna, děcko, divočák, ani dospělý člověk na tebe většinou neběží úmyslně, pokud jim nic neděláš. Možná sis toho jen nevšimnul, ale zkus mi věřit.

          0 0
          • Frostty  

            Ani ten pes neběží úmyslně, stejně jako kachna, děcko, divočák nebo člověk.

            0 0
            • kOmE  

              Jako že běží nevědomě?

              0 0
            • Lišák  

              A proč tedy na toho cyklistu běží? To ho nevidí a běží svým směrem a ten mizera cyklista mu kříží dráhu, tudíž je nutno ho ztrestat?

              0 0
            • IndyCZ  

              Tak já ti nevím. Zatím všechna zvířata, která jsem potkal, např. zajíci, lišky, prasata, vodní ptactvo, srny, daňci a nevím co ještě běžely ODE mne. Kočky jsou mrchy, ty většinou jen čumí nebo líně projdou. Děti a dospělí lidé se do cesty pletou jen nevědomky, když neví, že na ně jedu.

              Jen u psů se mi stává, že se mi vědomě – jak jinak – snaží (nevím vlastně o co se snaží – proběhnout se vedle mě? hrát si?!) dostat pod kolo. Samozřejmě ne všichni a ne vždy, ale dost často, je to tak 40:60. Co ty psy vede k tomu, že se dobrovolně škrtí na vodítku a tlapami máchají ve vzduchu, netuším…

              0 0
              • Lišák  

                To dělají přece normálně, jen Ty jedeš zrovna kolem, tak si myslíš, že je to kvůli Tobě.

                0 0
              • Frostty  

                Čekám kdo se ještě chytne :D.

                0 0
              • TeryPV  

                Já bych věděl. Je to prostě tupé zvíře :)

                0 0
              • KoudakT  

                Pes je zvíře podstatně hloupější, než si většina jeho majitelů je ochotná přiznat. Když vidím kočku, o které její majitelka básní a kočka je blbá, jako tágo, říkám si, že to chování mazlíčků lidem pěkně leze na mozek.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  my jsme kdysi měli želvu a ta byla lstivá jak Odysseus :-)

                  0 0
                • TeryPV  

                  kočka hloupé zvíře ? No nevím, osobně bych řekl, že kočka je mnohem chytřejší, než pes, ale nebudeme tu rozpoutávat hádku :) Jinak souhlas, pes je hloupé zvíře.

                  0 0
                  • Frostty  

                    Kočka je blbá jak troky, nejlepší je prase.

                    0 0
                    • TeryPV  

                      Tak je fakt, že než kočku v hrnci, nebo psa na pekáči tak nejradši prase na grilu :) A dokud neochutnám lva, je pro mě králem zvířat prase :)

                      0 0
                      • USPS  

                        Náhodou já mám psy moc rád – když se to dobře udělá, tak je to k nerozeznání od srnčího…

                        0 0
                      • KoudakT  

                        No jenže my žádný psy nemáme. Kdybsme nějaký měli, to bych rozumněl tomu, že bysme nějaký mohli snít. Já už psa jed… to není špatný maso… :-)

                        0 0
                        • Chlebovnik  

                          To lidský taky není špatný. Takový lepší telecí. Mňam mňam. =)

                          0 0
                        • TeryPV  

                          My tady málem sníme kamaráda a Ty máš krysu huso…teda husu kryso! To není husa ale houser :)

                          0 0
                  • Jimm22  

                    kočka je chytřejší jak pes? :D

                    Že je pes hloupý zvíře si myslí zpravidla jen ti, kteří žádnýho nemají

                    0 0
                    • brble  

                      Teorie tygra: „musíš mu říkat co má dělat“ :-)

                      a to je fakt.

                      0 0
                    • TeryPV  

                      Jasně, a proto se kočky honí za cyklisty, musí se uvazovat u boudy, zavírat do kotce atd. :)

                      0 0
                      • USPS  

                        +1

                        0 0
                      • Jimm22  

                        uvazovat psa u boudy nebo dávat do kotce musí jen ten, co na psa sere, nebo sere pes na něj :)

                        Zato kočky jsou děsně fajn, mám jich kolem baráku tolik, že i pes je z tej přesily unavenej a navíc mi teď půl noci piští na zahradě, bo se chcou zase klonovat

                        0 0
                        • USPS  

                          …kdežto o čoklech nikdo neví jak je rok dlouhý…

                          0 0
                          • Jimm22  

                            to netvrdím, ale aspoň mi nešukají po nocích na zahradě :)

                            0 0
                            • kOmE  

                              Páč musí bejt všichni někde zavřený ,na rozdíl od koček, který nás maj na háku.

                              0 0
                        • TeryPV  

                          Aha, takže máš psa na zahradě, bez plotu a je tak vychovaný, že někam neuteče. Tak určitě :)

                          Kdyby jsi neměl plot, tak pes zavětří hárající fenu a zdrhnul by a klonoval se taky, to je příroda :)

                          0 0
                      • fendelik  

                        Tak on plot a pripadne bouda je i jako ochrana toho psa… samozrejme pocet prejetych kocek kolem silnice, silne vypovida o jejich inteligenci… tohle vlakno je opravdu vyzivny a neveril bych kolik idiotu na BF je :-D

                        0 0
                        • novcze  

                          jj, kdyby nebyli zavřený za plotem tak leží psi na silnici vedle těch koček a ostatních zvířat … v každém případě kočky opravdu bajkery nehoní, takže jsou automaticky na BF oblíbenější :))

                          0 0
                        • TeryPV  

                          Ochrana psa? Dobrý, jako že by ho třeba zakousl zákeřný ježek ? :D Bych chtěl vidět, jak by to vypadalo, kdyby ti psi za plotem nebyli. To by bylo dokousaných cyklistů. Ale jinak jsme všichni idioti že :)

                          0 0
                          • fendelik  

                            Idiota ze sebe vlastne delas uz sam ;-)

                            0 0
                            • TeryPV  

                              Jasně, člověk, který říká fakta je idiot, nemá chybu:-)

                              0 0
                              • fendelik  

                                Zakerny jezek je fakt? Tak az mi to potvrdi nekdo jiny nezty, tak te mit za idiota nebudu ;-)

                                0 0
                                • Slavoš  

                                  Takže volně probíhající pes, který nereaguje na povely majitele a který běží mým směrem je v úplném pořádku. „Ježci jsou zákeřní, dupou a obejdou tě z obou stran“ ☺

                                  0 0
                                  • Martin  

                                    nehroť to, pejsánek se chce proběhnout, proskotačit, kamarádit… musíš mu dát prostor

                                    to máš stejné jako se čtyřkolkou, když si koupíš čtyřkolku, tak taky chceš mít místo, kde ji projedeš :)

                                    0 0
                                • IndyCZ  

                                  Potvrzuji.

                                  0 0
                                • TeryPV  

                                  Aha, už to mu rozumím. Ty jsi nepochopil původní text z ježkem, nevadí :)

                                  0 0
                      • Smazaný účet  

                        Přejetých koček vs psů. 3 0 pro kočky.

                        0 0
                        • TeryPV  

                          Protože psi jsou za plotem, nebo u boudy :D Přejetých psů už jsem viděl.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            Za plotem? Dyt se přeci pletou pod kola, dyť je tady o tom celé vlákno :D

                            0 0
                            • Lišák  

                              Však jo. Pletou se pod kola při procházce s paničkou – ta většinou na silnici neprobíhá. Nebo na dědinách, když zdrhnou z domu a podobně. Myslím, že tohle chápe i dítě, tak ze sebe, prosím, nedělej to, co (snad) nejsi.

                              0 0
                              • Smazaný účet  

                                Jo takhle, takže kočky z domu nezdrhají, tak to jo. A jinak psů je o dost více v ČR jak koček.

                                0 0
                                • Lišák  

                                  Kočky, pokud to nejsou vyšlechtěná (zdegenerovaná) plemena žijí volně. Taky máme kočku, přidala se k nám, když jsme šli z Mikulášské besídky. Sedává u nás na okně, dáváme jí žrádlo, děcka se s ní mazlí. Kde spává netuším. Přijde, pokud sama chce. Je to svobodný tvor. Na rozdíl od psa.

                                  0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    Moc volně teda nežije, hlavně když je závislá na vašem krmení.

                                    0 0
                                    • Lišák  

                                      Tak určitě. A když se třeba dva dny neukáže, tak to drží hladovku.

                                      0 0
                                    • TeryPV  

                                      A to je právě ten těžký omyl. Jediný kdo je závislý na krmení je právě pes. Kočka nemá problém si ulovit tam myš, tam ptáka, zajíčka. Kočka s tím problém nemá. To, že nemusí, protože ví, že ji někdo nakrmí je věc druhá. Ale i tak, když je kočka dobře živená, tak stále loví myši, ptáky. Pes ten je odkázán na člověka.

                                      0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        Jj psi třeba myši, krtky či slepice vůbec neloví (když nepočítám ty smetáky). Vtipné.

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          Kolik krtků by musel takový pes ulovit, aby přežil ? Pochybuji, že by byl schopný takto dlouhodobě přežít. Jedině jak píše serža, pokud vytvoří smečku, pak jsou schopni přežít. I když u těch psů co se dnes vidí bych tomu možná ani nevěřil. Je prostě fakt, že pes je čistě zdomácnělé zvíře, kočka opačně stále polodivoká. Já proti psům nic nemám, mám rád snad všechny zvířata, ale nelíbí se mi, jak se ze psa obecně dělá pomalu polobůh a nejinteligentnější zvíře, přitom je to jen hloupé zvíře, co umí panáčkovat a honí se za vlastním ocasem.

                                          0 0
                                          • Marskatin  

                                            Ty sis nikdy nehonil ocas?

                                            0 0
                                          • KoudakT  

                                            No právě proto loví cyklisty, které srazí z kola a pak jim chce užužlat nohu. Celé tohle vlákno se nebaví o ničem jiném :-D

                                            0 0
                                      • Lišák  

                                        Není odkázán na člověka. Nebo vlastně jo – může ulovit cyklistu.

                                        0 0
                                      • Smazaný účet  

                                        ve chvíli, kdy člověk zmizí, si pes poradí – opuštění psi udělají smečky a z člověka je rázem lovná zvěř

                                        0 0
                                        • TeryPV  

                                          Kolik je takových plemen co tohle zvládnou ? Většina psů bez člověka pojde hlady. Teda můžou vybírat popelnice, to je fakt.

                                          0 0
                                          • IndyCZ  

                                            Pravda pravdoucí. A řada plemen by bez člověka téměř okamžitě zanikla. A ne kvůli neschopnosti obstarat si potravu.

                                            0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            Tak kolik je i takových plemen koček že.

                                            0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            tak Balkán = žádný čivavy, prostě směs různejch čoklů, od malejch vořechů, špiců a podobnejch až po ovčáky a nějaký velký mrchy, já zas ty plemena tak neznám

                                            btw když mají fakt hlad, tak zabijou a sežerou člověka…neuděláš nic (kromě jejich likvidace)

                                            0 0
                                            • KoudakT  

                                              jj, když byla na Balkáně válka, jezdili to vojáci likvidovat z náklaďáků a až pak do té opuštěné vesnice vlezli.

                                              0 0
                                          • Smazaný účet  

                                            s přihlédnutím k tomu výše je chování psů v domácnostech v takovém množství podobné, jako sedět na kulatý bombě s pohybovou rozbuškou a říkat si „je to fajn, ta nemůže bouchnout…dokud se nepohnu“

                                            0 0
                        • fendelik  

                          Dva roky uz dojizdim kazdy den z Tisnova do Brna, a muzu nahlasit cca 300:0 pro kocky :-D

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            a to si vem, že každou tu kočku musíš přejet 9×…

                            0 0
                          • TeryPV  

                            To jen dokazuje, jaky hovada jsou řidiči. Já to vidím denně cestou do práce, akorát že se zajícama.

                            0 0
                  • Smazaný účet  

                    Neplést si aroganci koček s osobností.

                    0 0
                • gerrard  

                  Sem to tu uz psal. Mel sem kocku co chodila do prace do obchodu. A vedela, ze je nedele a ten den je zavreno a chrapala az do obeda. Ve vsedni den valila kolem 7 makat. Tak nevim jak moc byla blba.

                  0 0
      • Murphy-HC  

        Kdyz jsem prejel psa autem a volal policii, nezajimalo je to, kdyz se pri tom neposkodilo vozidlo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          přejetejch koček jsou na silnicích stovky a taky to nikdo neřeší…takže pokud ti pes nepoškodil auto, nebo nezpůsobil další újmu, tak kašlat na to a jet pryč…pokud způsobil, tak reportovat policii a trestat majitele psa

          0 0
    • OstravakTu  

      Myslim si ale,ze by kocka nebyla debil,aby skocila po bikerovi.

      0 0
      • Zdyn  

        No záleží, jak velká to je kočka. Některé větší dokonce i pár bikerů už sežraly :) O takovém případu se psem nevím.

        0 0
    • hawrda  

      Tak dnes se to povedlo.Konflikt se zdatným Vorechem na Brdech kousek nad Rovinkama.Vyrazil z lesa jak vzteklý hovado.Stacil jsem seskočit,obrana kolem zajištěna.Ja řval na ženskou,ženská na mě.Plichta.

      Kdyby za mnou byla moje 6ti letá dcera a vylít na ni,tak tomu coklovi přerazim pater a žensko vymacham v louži.

      Pejskari…

      0 0
      • OstravakTu  

        Mel jsi volit anketni moznost ,,C" a pak pro ni i hlasovat :))

        0 0
      • Smazaný účet  

        Proste si o to rikate nenavisti k psum(karma no) to citi a jdou po vas :) . Jinak ja jezdim do hor na kole, chodim se psem, frekventovanym mistum se nevyhybam a zajimave, ze jsem jeste zadny konflikt resit nemusel, ani nevidel.

        0 0
        • André Vebr  

          +1 asi tak nějak, jsem na tom úplně stejně…

          0 0
        • IndyCZ  

          Tak já jsem taky ještě žádný konflikt řešil nemusel, ale už asi milionkrát jsem odjížděl či objížděl a myslel si svoje, občas i polohlasem zabrblal. :-)

          0 0
    • -b-n-x-  

      Jsem moc smutny z toho, ze je tady tolik zlych a nenavistnych komentaru smerem k nemym tvarim a nejlepsim pritelum clovjeka. Vzdyt i oni se chteji radovat, probehnout, urcite i zasportovat. Je treba pochopit, ze se s vama na tom kole chteji sdilet. Vozte par spekacku pro tyhle nase ctyrnohe zubate kamarady a urcite tim vyresite prvotni nepochopeni :-)

      0 0
      • hawrda  

        Chápu to jako ironii.

        Když si ale představím,že mě ten čokl roztrhne gatě a udělá díru do lejtka,tak u toho dítěte to může dopadnout mnohem hůř,a to nemluvím o tom,co to může udělat s psychikou děcka.

        Bude se pak čoklů celý život bát?Uvědomují si někteří pejskaři vůbec co můžou způsobit,když nemají svého agresora pod kontrolou?Asi těž­ko.

        A je to rok od roku horší.Nakonec potkáváte je všichni na svých bajkových i jiných toulkách.

        0 0
      • Smazaný účet  

        to už tady bylo…vlídné slovo a plátek šunky…pak možná to zakousnutý dítě vyplivne

        0 0
        • OstravakTu  

          Platek sunky a v nem zabaleny jedicek :))

          0 0
          • Smazaný účet  

            Prej dobře funguje paracetamol. (Valetol, paralen a tak). Že to čoklum rozloží játra.

            0 0
            • Chlebovnik  

              Vážně by ti to stálo za zbytek života strávený neustálým ohlížením se přes rameno, jestli na tebe někdo nemíří pistolí nebo se ti k hlavě velmi vysokou rychlostí neblíží baseballová pálka?

              To jen tak něco k zamyšlení. =)

              0 0
            • Frostty  

              To se fakt jenom říká.

              0 0
          • KoudakT  

            On i takový hřebík by nemusel být od věci.

            0 0
              • Smazaný účet  

                Jo něco jako nastřelovačka hřebíků? Tak v nouzi proč ne. Ale ta váha a tak .. Někde -asi na gunshopu- jsem četl příběh, jak byl člověk napaden psem, vlčákem, a ten ho tahal po zemi, majitel (ten napadený člověk byl u něj na návštěvě) se snažil psa odtáhnout taky, ale marně. A ten člověk, nakonec skončil s ukousnutým malíčkem, tak to popisoval že oba dva – on i majitel toho čokla- se zoufale snažili najít cokoliv čím by toho čokla praštili, nebo učinili obranu důraznější.

                Cokoliv, třeba klíče nebo tak. Takže taková pistole na hřebíky v té situaci .. hm, hmmmm.

                0 0
                • KoudakT  

                  V takové chvíli je pomoc celkem snadná, jenom to nesmíš chtít po těch lidech výše, co píšou, že se mám s útočícím čoklem domluvit nebo se sáhodlouze zamýšlet nad tím, čím jsem ho asi tak mohl ******.

                  Někde jsem četl, že útok na oči nebo kopanec někam, kde končí hrudník a začíná břicho jsou celkem solidní postupy a fungují. Další možnost je pokusit se povalit psa na záda a zkusit ho porazit takto – zase nevím, jak je to reálně použitelné. Pohledám článek o postupech likvidace psů pro vojáky – to už chce celkem kachní žaludek.

                  0 0
                  • KoudakT  

                    Už jsem to našel, drsný čtení i pro mě, jako člověka, který psy fakt moc nemusí.

                    http://www.rescue.sk/real.pearcomp?…

                    Dole jsou odkazy na další kapitoly. Lidi ze Specnaz mají asi trochu jinde toleranci k násilí…

                    0 0
                    • novcze  

                      tohle mám už pár let načtený, praktický problém je, když jedeš na bajku a nemáš čas bezpečně zastavit a na případný útok se připravit … to je ******* když o čoklovi nevíš a vystartuje na tebe někde z boku, ideál je když pes běží naproti, ty máš čas slézt, do ruky pepřák, bajk před sebe a čekáš co bude. Samozřejmě záleží na situaci, i když čokli nemusím, tak (zatím úspěšně) dokážu odhadnout o co jim jde a někdy se to obejde i bez pepřáku v ruce.

                      0 0
                      • Jimm22  

                        vy ste kašpaři opravdu :D to musí být sranda vidět

                        0 0
                        • novcze  

                          co je na případné sebeobraně vtipného?

                          Mě teda vůbec nebaví, když musím třeba na segmentu zastavit, kvůli idiotovi co nechá pobíhat čokla, který neposlouchá a se štěkotem na tebe běží.

                          0 0
                          • Jimm22  

                            přibrzdím, počkám, objedu ale hned tasit pepřák je už trochu moc ne?

                            0 0
                            • IndyCZ  

                              člověk musí být vždycky připraven! jednou polevíš a bude zle!

                              0 0
                            • Smazaný účet  

                              tak to nevis, cyklista ma prece v lese vzdy prednost. tak a nikdy jinak a všichni se mi klidte z cesty jinak bude zle. Ja si prece trenink narusovat nenecham. A vůbec zakaz pesich v lese.

                              0 0
                              • Marskatin  

                                Jak v lese? Všude! A pokud je to segmet, tak tím tuplem!

                                0 0
                              • novcze  

                                možná by sis to měl přečíst ještě jednou, se psama co jsou v klidu a ostatním provozem nemám sebemenší problém, píšu o agresivních psech kteří tě pronásledují nebo na tebe běží

                                0 0
                              • Smazaný účet  

                                Když už nic tak to aspoň vyhnat ad absurdum.

                                0 0
                            • KoudakT  

                              No to fakt záleží na situaci. Pokud pes vypadá klidně a čuchá kolem cesty, tak je to jedno a můžu si dovolit objet a neřešit). Ale nějakou bestii, s naježenýma chlupama na hřbetě a vyceněnýma zubama vítat pepřákem nebo nožem je, le mého přiměřené, zvlášť v situaci, kdy majitel je daleko nebo je to padesátikilové stvoření, které by mělo pacifikovat o pár kilo lehčího, než je samo.

                              0 0
                              • Jimm22  

                                Tak ale kolikrát se ti tohle stane, že na tebe vyběhne rozzuřenej velkej pes?

                                0 0
                                • KoudakT  

                                  Na to, aby ti pochroumal achilovku nebo vazy v předloktí ti stačí jenom jednou.A když vidíš, kolik je menších, tak se zamyslíš, jak se bránit, až to jednou nebude mít 10, ale 40 kilo.

                                  0 0
                            • Smazaný účet  

                              Hele, na to ze jsem v totalni opozici proti Koudakovi, tak peprak pochopim.pud sebezachovy a ritici se vetsi plemeno na klidu neprida. Ten pes se z toho dostanea mozna i ponauci ,ale ten nuz no nevim nevim to asi za me ne.

                              0 0
                              • KoudakT  

                                Záleží na místě. Že by někdo podřezával psa v parku, je silně nepravděpodobný, na druhé straně, pokud se to stane někde v horách, kde těžko můžu očekávat, že se dovolám pomoci, tak možnost, že toho psa prostě zlikviduju, mi nepřijde až tak neadekvátní.

                                On do toho taky nejde s tím, že se na mě podívá, usměje se a jde někam honit veverky nebo srny.

                                A k tomu, abys použil nůž, toho psa musíš mít, skoro nutně zahryznutého v předloktí, takže tam se, myslím, nemáme o čem bavit.

                                0 0
                              • TeryPV  

                                Jako že bych se měl nechat radši pokousat než bodnout psa? Tak to teda ani omylem!

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  však rikam, peprak chápu na obranu a myslim, ze psa dezorientuje lepe nez nejake bodnuti, kdy ještě muze utocit, nekde utect a spachat kdoví co nez eventuelne pojde. Nebo vlastne jo dam mu preventivne 30 bodných ran at ukojim svou chut po krvi, ze.

                                  0 0
                                  • Lišák  

                                    Touhu po krvi chce spíše ukojit útočník, nebo ne?

                                    Nebude asi moc cyklistů, kteří by si vybírali psy, na které by útočili s potřebou ukojit svoji touhu po krvi.

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      jasne, ja to myslel, ze to rezani a bodani je na me trochu moc, tak jsem to pribarvil. Podle me peprak vykona lepsi praci s jistejsim výsledkem.

                                      0 0
                                  • Smazaný účet  

                                    musíš ho bodnout do bulvy…pak jde na první

                                    0 0
                            • OstravakTu  

                              Takovi,jako ty jsou nejlepsi..co by kdyby.. Ale ve chvili,kdy probehne nebo probiha napadeni pak breci jak mala holka a marne vzpominaji na vlakno na BF :)) Ten pes ti nikdy nerekne,co ma v umyslu.. a porad jsou vsude clanky,jak ne jen u nas pes napadl vlastniho clena rodiny a je v rodine od stenete. Nikdo pak nechape,co se stalo. Na me bezet nejaky zmetek,okamzite slezu z kola a mam nachystanou tretru a taham teleskop z baglu.

                              0 0
                              • Jimm22  

                                Tak někdo je ze psů posranej, tahá tretru a protože pes strach cítí, tak se podle toho chová :)

                                Pes na fotce se ke mně přidal v Rumunsku jen co jsem vystoupil z vlaku a pak se mnou šel 10 dní přes celej Fagaraš. Taky jsem ho neznal, vrčel, štěkal, ale je to hlavně o přístupu, určitě ne násilí

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  beztak to dělal jen kvůli žrádlu…

                                  0 0
                                  • Jimm22  

                                    tak to nepopírám, že jsem mu pak vařil taky :)

                                    ale chci tím říct, že je to o přístupu, taky jsem mohl vzít pepřák a cáknout mu ho do ksichtu, ale proč že

                                    0 0
                                • TeryPV  

                                  To je hrozný nesmysl. To je jen obrat těch, co nikdy nezažili útok psa, že pes strach vycítí. A ještě tvrdit, že za útok si vždy může člověk sám…

                                  0 0
                                  • Jimm22  

                                    Tak pes me uz pokousal, branil jsem svyho na voditku a vzal ho do naruce. Kupodivu to nebyl velkej rozzurenej trhac, ale malej vesnickej blbecek. Takze jsem vlastne chranil utociciho psa, bo ten muj by to rychle vyridil :) a netvrdim ze za utok si muze clovek sam, ale nemyslim si ze kdyz k tobe pribehne pes je hned duvod k panice a tahani kesru. Pes malokdy sam od sebe zautoci, vetsinou k tomu musi mit duvod.

                                    0 0
                                    • podvlada  

                                      Ten pes je ale tak nějak připravenej k útoku okamžitě, nevidim důvod, proč nebejt připravenej taky. I kdybych vytáhl pistoli, pořád tu pistoli mám pod větší kontrolou, než páníček toho psa.

                                      0 0
                                    • gerrard  

                                      Tak za to pokousani si muzes sam. Kdybys nechal chlupace, at si to vyridi, tak se ti nic nestalo.

                                      0 0
                              • fendelik  

                                Ok, tohle nikdo nezpochybnuje, ale uprimne, o kolik je tes pes ve svem chovani nepredvitalenejsi nez clovek? Kazdy den nevidim clanky o tom jak psi ublizuji lidem, ale jak lidi ublizuji lidem. A nemyslim, ze je vzacnost kdyz vlastni syn podreze matku, tatu..... a taky v te rodine vyrustal. Je to asi zbytecny vysvetlovat, kdyz tady pak ctu, jak nekdo musi v lese zpomalit na segmentu… na ten les, maji vsichi stejne pravo, a chtel bych videt, jak ti nejvetsi moralizatori tady, dodrzuji vzdy a vsude platne zakony, kdyz se tady jimi ohani v pripade psu! Vsichni maji reflexni prvky, vsichni maji odrazky ve vypletech, a ani jeden z vas si nikdy neda na ceste jedno pivko na zchlazeni… a to stejne i v beznem zivote, sahnete si do svedomi a zkuste trochu ohleduplnosti. Utocici pes je na hovno, taky bych ho nakopnul tretrou, ale bydlim na vesnici, jezdim po dedinach pri kazde vyjizdce, a zadny pes na me nikdy nezautocil!

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  když na tebe ještě žádný pes nezaútočil, tak jim asi smrdíš…

                                  BTW pivo na vyjížďce? nikdy! jak jen tě mohla taková hloupost napadnout. Ostatně, ty když jsi se psem jakožto vodič zvířete si ho přece taky dát nesmíš…

                                  0 0
                                  • Jimm22  

                                    A to ma jaky zaklad ze vodic psa si nesmi dat pivo? Leda by to narizovala nejaka zvlastni obecni vyhlaska, v zakone pochybuju ze neco takovyho bude, nebo se pletu?

                                    0 0
                                    • podvlada  

                                      Myslím, že se to vztahuje hlavně na dobytek nebo koně, tedy velká hospodářská zvířata, pokud je vedeš po pozemní komunikaci… No a někdy je i ten pes dobytek a někdy je dobytek i jeho páníček :-)

                                      0 0
                                • hawrda  

                                  Jak velké má odrazka ve výpletu kola zuby?

                                  0 0
                                  • fendelik  

                                    Mas nejake ridicske opravneni a jezdis po silnicich? Jestli ano, tak Tvemu dotazu uplne nerozumim… Bylo to mysleno vseobecne, a to prptp, aby si kazdy zametl pred vlastnim prahem ;-)

                                    0 0
                                    • Smazaný účet  

                                      To je zase příspěvek, to že někdy jdu občas na červenou neznamená že nemůžu poukázat na něco co dělá jiný.

                                      0 0
                                      • fendelik  

                                        Mno vidis, a co je na tom prispevku divneho… chces aby nekdo dodrzoval zakony ana sam je porusujes? Jsem ridic, chodec, cyklista i pejskar, takze to tak nejak vidim ze vsech pohledu. Ale to co tady pronasi nekteri soudruzi uz je k zbliti …

                                        0 0
                                        • hawrda  

                                          Nepotřebuji, aby hned každý dodržoval kde jaké zákony,ale přeji si,aby mě a mé okolí neotravovali spoluobčané s věcmi, které mě nezajímají a obtěžují(případně ohrožují),a tam patří i značná část bezohledných pejskařů a jejich agresorů.

                                          0 0
                                          • RomanH  

                                            Pohled je to pěkný, ale stejně Tě denně ohrožuje / obtěžuje tisíc dalších „maličkostí“, opilec, skupina turistů na pěšině, auta, kuřáci, hluk… Navíc každý to má nastaveno jinak a může mít fobii z něčeho, co Ty považuješ za normální, a naopak.

                                            0 0
                                            • Smazaný účet  

                                              A proto se to taky řeší tady :D Kde jsou podobně smýšlející lidé.

                                              0 0
                                            • hawrda  

                                              OK,k různým maličkostem jak píšeš, můžou být i různé tolerance,co se týká, podotýkám některých bláznivých pejskařů,je moje tolerance často na bodu mrazu.

                                              0 0
                        • Slavoš  

                          Proč kašpar ? Když na tebe běží pes, který nereaguje na povely majitele, tak budeš čekat až si kousne? Všichni tvrdí, že nikoho nekousl, ale já nemusím být první do koho si kousne.

                          0 0
                        • Frostty  

                          Klasické BF, všichni největší drsňáci, nic nového.

                          0 0
                      • KoudakT  

                        On zase pepřák v ruce nebo ještě líp nějaký slušný nůž popožene jinak lakonického majitele k tomu, aby si psa urychleně zpacifikoval. Kolikrát stačí i zařvat, že máš u sebe zbraň a majitel kluše, že by mu Zátopek záviděl. A většinou i pes pochopí (asi z tónu) že poslechnout má, že to není prdel).

                        0 0
                      • Smazaný účet  

                        blbý je, že ten pes většinou útočí jako piráti na loď – šikmo zezadu, takže je vidět až pozdě

                        0 0
    • Smazaný účet  

      Chtelo by to neco ve stylu „Lepsi nez zivot“ z Cerveneho trpaslíka. Natukam si idealni svet a ficim. Problem solved :D

      0 0
    • Smazaný účet  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Lepší je vozit bouchačku a rovnou střílet..

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.