• VICI

    Jaké máte zkušenosti se psy divokými (bez košíku a bez vodítka) a se psy nastraženými (na vodítku), potažmo s jejich paničkami/pány. Já mám dobré akorát se psy bezpečně zavřenými (dvorek, byt) a výjimečnými (pes, který OPRAVDU poslouchá povely svého pána). Zkoušeli jste už někdy spray? Funguje? Já ho mám, ale ještě jsem ho nepoužil, tak abych věděl…

    0 0
    • Martin  

      Funguje. Ale musíš bejt rychlej. A žádnej zbytečnej sentiment. Pokud tě kousne pes, který neposlechne pána, tak tomu psovi stříkni sprej, a tomu pánovi nejlépe rozbij držku!!! Ten pes za toho ******, co ho nenaučil poslouchat nemůže a pepřák do držky není nic příjemnýho.

      0 0
    • VOiD  

      Zatím se mi nestalo, že by mě nějaký kousnul. Bavil jsem se známým co dělá na veterině a říkal, že se zásadně nesmí projet kolem psa když o tobě ten pes neví. Pak se lekne a chápe tě jako agresora. Pak říkal, že když za tebou pes vystartuje, tak to ještě neznamená, že tě chce pokousat. Takový pes si většinou chce hrát a líbí se mu že tě může dohnat. Ovšem tohle se nedá odhadnout a závisí na vychování psa. Když jsem se ho ptal jak se bránit když už vystartuje, tak že mám slézt z kola a postavit se mu čelem. V tom lepším případě se vyštěká, v tom horším … :-)

      0 0
      • Pá-dlista1  

        …neumřeš jako zbabělec :)

        0 0
      • Martin  

        Ty teorie jsou fakt moc pěkný, ale určitě řešíme situaci velikosti psa od vlčáka vejš nebo nedejbože bojovejch plemen. Těm meším se ubráníš snadno, ale když na tebe poběží rotvailer, pán nikde, předpokládám, že tě moc nebude zajímat, že si chce jenom hrát. Zvláš?, když si tak zhruba představíš, jak ty jejich hry vypadaj…:-)

        0 0
        • VOiD  

          Bojové plemeno má většinou výcvik a pokud vemeš do ruky klacek nebo ten sprej, tak ho maximálně ještě víc nasereš. Pokud někde vidím pobíhat takového psa bez majitele, tak se mu radši vyhnu obloukem, pokud to jde.

          0 0
          • VICI  

            A když je majitel poblíž a náramně se baví ???

            0 0
            • VOiD  

              V tomto případě je již napadení psem nevyhnutelné ajediné co pak můžeš je zadržet majitele, zajistit svědky a zavolat policajty.

              0 0
            • VOiD  

              Samo, že pokud jedeš sám a není nikdo jiný kdo by ti pomohl, tak je to prekérka. Člověk co něco takového udělá by měl jít minimálně na podmínku. Proto říkám, větším psům se vyhýbám jak to jen jde. Taky nechápu tu mentalitu majitelů psů, kteří je vodí na cyklostezkách, kde se prohání inlajnisti a bikeři …

              0 0
          • Martin  

            Pepřák do držky zapudil na dobu nezbytně nutnou rotvailera. Takže to asi funguje.

            0 0
          • Chrchla  

            co je doprdele bojové plemeno??? xD xD tak leda terminátor, rambo a podobní xD

            0 0
    • Pá-dlista1  

      Zrovna vcera mela pritelkyne incident se psem (jela k chodniku bliz:) . Panicek rval na psa „trhej, trhej“ a on se rozbeh za nama. Pritelka ma se psy vetsi zkusenosti a rikala, ze to rval ze srandy. Nicmene se rozhodla psa vychovat a velmi z prudka zabrzdila, naces si pes rozmaznul oblicej o zadni pneumatiku a s knucenim se vratil za panickem.

      0 0
      • Pepazdepa  

        tak bacha až za ní pojedeš v závěsu aby si nedopadl jako pes až ji nasereš :) jako ochránci zvířat a vysoko postavenému úředníku ochránců zvířat nemohu s touto metodou souhlasit a trvám na vymazání této diskuse.. díky

        0 0
    • RUMcajs  

      Mám teriera částečně kříženýho s chrtem. Cca 45cm v kohoutku, 17Kg.

      Po stezce s ním jezdím na velmi krátkém vodítku (běží mi u nohy) a není v tom nejmenší problém.

      Dokáže mě ale naštvat, když se za námi rozeběhne nějaký ratlík který „najednou“ odběhne dětem, nebo starší paní, přestože je „jinak hodný“ a není uvázaný.

      Většinou se pak majitel hodně diví, když se ho zeptám proč si chce nechat zabít psa a nehlídá si ho.

      První věc, kterou jsem ho naučil je, že kolo neuhne. I když jede víc lidí (např. v lese, nestalo se, že by do něj někdo najel, nebo mu vběhnul pod kola).

      Je to vždycky o tom, jak je pes vycvičený, jak vychovaný a jaké má zkušenosti.

      A za to nese odpovědnost jen jeho pán.

      P.S. na ratlíky platí kopanec tretrou do čenichu – rychlý a přesný :-)

      0 0
      • Lada1  

        "I když jede víc lidí (např. v lese, nestalo se, že by do něj někdo najel, nebo mu vběhnul pod kola). " – Tvuj pes umi jezdit na kole ?

        0 0
      • Smazaný účet  

        no, jsi prostě jedna z mála světlých výjimek mezi pejskaři. kdyby na stezce a vůbec všude kde hrozí střet měli majitelé psi na krátkém pevném vodítku (ne ty 10ti metrový navíjecí), tak tyhle vlákna nevznikají

        0 0
    • Palo TT  

      Ja som mal pred par dnami prvu pozitivnu skusenost so psom bez voditka a kosiku :O Stali sme s kamosom na rozcesti a rozhodovali sa, kade dalej. Zrazu sa dorutil velky vlciak. Peprak mam vzdy pripraveny a tak sme cakali, co dalej. Ale vlciak bol totalne kludny. Za chvilu prisiel aj jeho majitel na biku. Kedze sme zistili, ze ideme dalej rovnakou trasou, tak sme dalej isli spolu cca. 6km. Slapali sme volne po lesnej ceste (15–20km/hod) a vlciak kludne pobehoval medzi bikami. Nerozhodili ho ani turisti a koniari, ktorych sme predbehli. Len neviem, ci bol tak dobre vychovany, alebo bol na pokraji fyzickeho zrutenia a preto bol taky kludny :)

      0 0
      • Menhir  

        Přesně takhle se chová aj můj pes, su rád, že máš pozitivní zkušenost :)

        0 0
        • Ricci  

          To sa pozna rozumny majitel,skoda,ze ich je tak malo :-(

          0 0
          • ememem  

            co je rozumne na majitelovi ktory necha svojho psa bez dozoru volne pobehovat po lese? citujem – „dorutil sa vleky vlciak… zacvilu prisiel aj jeho majitel.“ podla mna to bol typicky psickarsky curak. co ma ***** co pobehovat pes po lese? (odhliadnuc od toho ze majitel riskuje jeho legalne zastrelenie polovnikom ale to je jeho problem aj ked nesvedci o tom ze je rozumny) uz len z tej prvej vety vyplvya ze to nebolo nijak prijemne stretnutie a bohvie jak by dopadlo keby dotycny kludne necakal pripadne to boli decka ktore by zacali reagovat revom, utekom a pod. pes nema co volen pobehovat po verejnych priestranstvach a bodka. (povedzme ze som velmi tolerantny clovek a pokial ma kosik tak s prizmurenymi ocami nech beha.)

            0 0
            • Ricci  

              No v principe mas vlastne pravdu, prave som si predstavil poriadny kus psa,ktory ku mne dobehne v lese a pan pride az neskor na biku :-(

              0 0
            • capis  

              Souhlas.

              0 0
    • speedy gonzales  

      no kdyz je to fakt neco velkeho a jde po tobe tak v ramci moznosti(casovych) je dobre slezt z kola,postavit ho pred sebe a pomalu couvat z jeho rajonu.

      no ale podari se…valil jsem lesni cestou,vjizdim mezi nejake samoty.z jedne se na me vyriti pes.velikost mensi az stredni.rychle se priblizoval zleva zepredu s jednoznacnou chuti na me lytko.situaci jsem velice rychle vyhodnotil jako krizovou.tak sem si rekl ze mu zmensim uhel na utok a kolo nasmeroval jeho smerem…no uhl…ale blbe…dvakrat to hodne drnclo, ozval se zvuk jako kdyz strcite kocku do drtice domovniho odpadu a ja valil dal pronasledovany pozdravy hodneho chalupare kynologa „*****,ty vrahu, zastav…“

      0 0
    • Meesha  

      Peprak vozim furt sebou. At uz na psi a nebo na nektere nenechave spoluobcany… Zatim sem ho nepouzil, ale kdyby to nejakej pejsek prehal, tak to asi schyta. Nechce se mi cekat, jestli me nejakej cokl ritici se ke me s vycenenejma zubama a s volajicim panickem „on nekouse“ chce hrat nebo mi natrhnout trenky (popr. lytko) A zjistuju, ze psu se docela bojim… hlavne kdyz uprostred lesu potkam Rotvajlera nebo nejakyho Megavlcaka…

      0 0
      • náčelník  

        Přesně to se mi stalo – uprostřed lesa mě „držel“ vlčák za lýtko a panička volala „Ra?afák je hodnej pejsek.“ Naštěstí netekla krev.

        0 0
        • VICI  

          To se mi stalo také, byl to už/teprve? 4 útok. První byl podvra?ák, který mi před lety kousnul ještě přes klipsny (dávno tomu…) – takže pro mě dobrý. Panička toho posledního telete byla vysmátá do doby, než jsem na ní zařval, a? si ho zavolá, nebo ho sejmu. Netušila, že nemám čím, tak začala reagovat (a ječet).

          0 0
      • moody  

        Pepřák vozím a už jsem ho bohužel musel použít. Pes neurčité rasy ale více než středního vzrůstu po mně jednoznačně šel, tak jsem seskočil z kola, našteloval ho mezi psa a mne a včas vypustil obrannou tekutinu. Ra?afák padl jako pod?atej a mlel sebou. Příště si to ******** rozmyslim, když jsem viděl jakou pecku ten pes dostal.

        0 0
    • Pá-dlista1  

      Se mi vcera stala prihoda. Vracim se uz dost za sera a v lesiku sem vyplasil par netopyru. Zrovna jsem jel ve stoje a jednoho jsem srazil tak, ze jsem ho kus vezl v kline :) Pak spokojene odletel.

      0 0
    • xshreck  

      Kde vozíte pepřák? Už jsem se naštval a po letošních 4 útocích jsem si jeden slabší pro tyhle případy pořídil. Ale v dresu se mi ho moc nechávat nechce. Nějaký nápad jak ho připevnit na rychle dostupné místo? Hlavně taky jak.

      0 0
      • biker159  

        máš kapsu se zipem?

        0 0
        • Smazaný účet  

          to je na prd…ale prodávají se takový pouzdra na sucháč a to se dá normálně izolačkou přilepit na rám nebo představec…a nebo rovnou izolačkou přilepit na každou nohu jeden slzák

          0 0
          • xshreck  

            http://www.dealextreme.com/…holster-1151 něco takového jsi myslel že? :-) toto by snad mělo jít upravit na trošku menší rozměr.

            0 0
            • Smazaný účet  

              jj, něco takovýho…na ty kasry je to většinou trochu kvalitnější – army věci se (většinou) dělají z cordury…má to výhodu, že je to tužší a líp se to z toho tahá ven

              0 0
              • xshreck  

                možná bude mít taťka něco, dva sucháče na připnutí k rámu – na víc kol by to mohlo pak fungovat :)

                0 0
              • xshreck  

                a myslíš že ten nylon bude moc měkký? http://www.dealextreme.com/…-small-29354

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no, z tohohle nylonu jsem měl/mám pár doplňků na taktický vestě a při rychlý manipulaci poslepu v rukavicích se ten materiál shrnuje a necítíš okraje, tak se nemůžeš orientovat hmatem…takže proto z mého pohledu je cordura lepší…

                  nasranýmu psovi těžko řekneš „počkej chvíli, jen si vytáhnu kasr“, tam na to máš dvě-tři vteřiny…

                  0 0
        • ememem  

          to bude velice pohotve.

          0 0
        • xshreck  

          Nn, jen volné

          0 0
    • WD 401  

      Jezdím celkem hodně, ale ještě jsem nepodtal psa, co, jak někteří říkáte, by na mě chtěl zaútočit.. Hlídají sebe sama, popřípadě někoho, něco (páníčka, teritorium, případně nejsou zvyklí na kolo). Ale že by chtěli pokousat bikera záměrně, se podle mě moc nestává. Nedávno se mi stala taková příhoda.. jedu za k večeru za šera domů, už padala přízemní mlha a hodně se ochladilo. Na kraji vesnice při vjezdu do lesa jsem píchnul zadní kolo. Zapnu čelovku, sundám kolo, lepím a najednou slyším někde blízko sebe (už byla tma), jak něco kolem funí a šustí, na ježka mi to přišlo moc výrazné.. no a okamžik na to se ozvalo za mnou cosi, z čehož mám doteď husí kůži, když si na to vzpomenu…Zlověstný vrčení nějakýho psa, znělo to jako nějakej zombie.. Byl jsem na bobku a otočím se a čelovka osvětlila rotvajlera, kterej měl vyceněný zuby asi ve výšce mý hlavy, cca 1,5 metru za mnou… Zachoval jsem chladnou hlavu a zůstal nehybně na něj civět. Vrčel čímdál víc nahlas a posadil hlavu mezi lopatky. Říkal jsem si, že kdybych udělal rychlý pohyb, tak to vyhodnotí jako ohrožení a může zaútočit.. Takhle jsme tam na sebe civěli několik minut… Chvíli vrčet přestal… a pár vteřin na to zase začal.. no nakonec pomalu odešel, já dolepil kolo a odjel. Myslím, že tam měl někde svůj pozemek a mě viděl jako vetřelce.. ale sežrat mě nechtěl. Dávám odkaz příkladu, jak ten rotvajler vypadal a zněl..

      http://www.youtube.com/watch…

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak to je přesně situace na brokovnici :-)

        0 0
      • xshreck  

        co si za letošek vzpomínám – jednou jsme jeli na Žlutavách po cestě směrem do lesa. Najednou vyběhnul jezevčík a šel po nohách. Stačilo přibrzdit, vyhháknout nohu a on se leknul…

        další bylo ve Břestku směr buchlovice do kopce, tam vybíhá pravidelně nějaký černý ořech a taky skáče po nohách. Ten měl jediné štěstí, protože jsem mu tretrou těsně minul čumák. To ho zarazilo a dal pokoj.

        Předevčírem jsem vyjel z baráku do školy a přímo ve vjezdu na mě začal jeden vrčet … no nevěděl jsem co dělat tak jsem nějak nasednul a doufal že po mě nevystartuje.

        Bylo toho letos víc, já si to ani všechno nepamatuju. Ale většinou zamnou ten pes jen někde běžel. Tohle byly fakt extrémy… ty malé domácí rohožky nevyjímaje (na to mám taky příhodu, rozjetý na 60km/h jeden vyběh ze dveří a šel po mě… nvm jak mě tak mohl zmerčit, ale skoro byl pod kolem. Asi by to nerozdýchal)

        0 0
        • šlapatko  

          No aby tě nějaký vořech nesežral:-D Takový jezevčík může být sviňa.

          0 0
      • notobi  

        pes prostě nesmí vycítit, že se ho bojíš Ty ses ho nebál a tak šel pak do klidu. Já osobně když vidim psa kterej štěká a jde jako po mě tak okřiknu: Jdi domu a nebo klidně se tu smějte na něj zavrčim taky a ještě se mi nestalo, že by po mě vyjel. Jediný co se mi kdy stalo bylo na louce u Hostivařský přehrady šli se psem na volno tak sem je objížděl a když ho okřikli ten vůl se otočil na druhou stranu a strčil mi čumák do drátů já to i tak ustál pes holt s kníknutím blbec spadnul

        0 0
        • alexandr  

          konečně to sem někdo napsal. Pes fakt vycítí, jestli se ho bojíte nebo ne a podle toho se chová.

          Jako malej kluk jsem se bál psů a čas od času po mně nějakej vystartoval. Jako dospělej jsem si pořídil psa a toho strachu jsem se zbavil. Na kole potkávám psy denně a nepamatuju se na nějakou nebezpečnou situaci, kdy by mě pes chtěl kousnout a nebyl pod kontrolou. Jako mnohem větší problém vidím, že se motaj pod kolo.

          0 0
          • Ricci  

            Len ci to nebude sj tym,ze ti psi toho tvojho psa z teba citia…

            0 0
          • Smazaný účet  

            takže podle tvého názoru člověk se nesmí bát psů, aby na něj nějaký, který by měl být pod kontrolou a není, náhodou nevystartoval? možná by se na to měl udělat nějakej novej zákon!

            0 0
          • xshreck  

            to že se ho nebojíš neznamená, že nevystartuje.

            0 0
            • alexandr  

              Jasně, může vystartovat. Ale je rozdíl, jestli to hned otočí nebo spurtuje dál a zakončí to kousnutím :o)

              Psi jsou smečková zvířata. Když nemají pocit převahy, většinou si netroufnou, přesně jako ve smečce. Zažil jsem na cvičáku dobrmana, který měl svou paničku totálně v paži, ale jak si ho vzal na chvíli cvičitel (cizí člověk), pes nějak poznal, co může čekat a i bez násilí nebo řvaní poslouchal jak hodinky a lízal mu ruce. Prostě pes musí mít pocit, že člověk je v hierarchii nad ním a pak většinou není problém. A pozná to jak pachem (bojící se člověk jinak smrdí), tak z pohybů, výrazů v obličeji. Stejně jako se dá z mimiky a postoje většiny psů vyčíst, zda hrozí nějaké nebezpečí, nebo jestli se pes něčeho bojí, jestli něco zavětřil… (Ale to většinou poznáte až když sami nějakou dobu psa máte.)

              0 0
              • DaSnail  

                takže na tom vašom cvičáku sa figurant tých hafanov bojí, ináč by si nekusli. logické.

                alebo sa tam cvičia záchranári, kanysterapeutia a pod

                0 0
              • xshreck  

                jo, to už je slovíčkaření .) jsem pochopil že se ani nerozběhne. Mám stejnou zkušenost, stačí začvat, ohnat se a přibrzdit – on se lekne. Ale pepřák by ho naučil trošku víc :-/ a je to i jistější. I když radši první udělám to, co jsem dělával doteď :)

                0 0
                • Smazaný účet  

                  ale já pořád nechápu ten princip – proč JÁ, jedoucí legálně někde, mám dělat jakoukoliv činnost na obranu před psem, jehož má mít pod kontrolou majitel? prostě je absolutní nesmysl akceptovat, že já mám něco dělat. Já si mám v klidu pokračovat svojí cestou a pokud mi pes cokoliv udělá, má jít majitel do vězení a uhradit mi škodu, ušlou mzdu atd…

                  0 0
          • jizby  

            Máš pravdu, že pes vycítí strach a chová se podle toho.

            Ale to neplatí vždy a všude.

            Pokud jde o tvoje zkušenosti z dětství, tak tam to bylo mnohem spíše způsobeno tím, že psi se sklonem k agresivitě ji mnohem raději používají na dětech, protože jsou snadným cílem. Tedy ne protože se bojí. Ta kauzalita tam je převážně obrácená. Děti mají strach ze psů zcela oprávněně, protože instinktivně cítí, že jsou to pro ně nebezpeční. Bylo by pošetilé jim to rozmlouvat.

            0 0
    • Ricci  

      Je tu tych threadov o psoch malo???

      0 0
    • vlasto  

      Mne se jeden klasickej kartac na boty zakousnul do pedalu. Zasekly se mu tam zuby a jak jsem slapal tak mlatil tlamou o podlahu az dokud jsem nezastavil. Pak na mne zautocila majitelka, obtloustla matrona, kterou nezajimalo, ze je na cyklostezce a ze ja neutocil pedalem na psa. To by se mi ten spray hodil:-)

      0 0
      • WD 401  

        To byla nějaká indoor cyklostezka, žes jel po podlaze? :-)

        0 0
    • mpdu  

      Jsem si říkal už je to tu zas a pak jsem zjistil, že jen někdo vytáhl vykopávku z doby bronzové :-)

      Ale třeba se to rozjede a antičoklí stálice to rozpumpujou :-)

      0 0
      • šimlos  

        Celkem mi na biku kousli psi v průběhu pár let dvakrát. Ani jednou jsem jim k tomu nedal důvod,prostě přiběhli a kousli mi do nohy.Jednou do pravý a jednou do levý :-). Naštěstí to bylo vždycky v zimě a pod čapákama jsem měl ještě jedny jégrovky,takže to nebylo na krev. Reakci majitelů popisovat ani nebudu,na jakékoliv výtky na jejich miláčka reagují většinou ještě agresivně,člověk by ty pejskaře kolikrát nejradši seřezal holí.Každopádně bych byl pro úplný zákaz volného pobíhání psů kromě cvičáků apod. Psů je v týhle zemi neuvěřitelně moc,pomalu bychom měli ze znaku vyhodit lva a nahradit ho psem…

        0 0
        • tonik666  

          To nejde, viděl jsi snad někdy psa s dvěma vocasama? Stačí, že ho tam má mimo jiné havěti Plzeň :)

          0 0
      • weekend warrior  

        heh, proč nějak výrazně reagovat na vlákno z doby kdy bylo čoklů asi o 400tis. méně? :(

        BTW: Jen od poslední debaty v onom výživném vlákně(měsíc zpět?) jsem v okolí zaregistroval tři další štěnata, které jistě čeká příslušná výchova a výcvik na cvičáku. Ostatně co od jejich majitelek, tedy predpubertačky(e­mo?), pubertačky(její styl neznám) a postpubertačky(tek­no – punk:) očekávat jiného:)

        0 0
        • mpdu  

          Co očekávat? Weekend wars?!? :-)

          0 0
          • weekend warrior  

            nene, vždyt jsem to přece potom krásně shrnul tak, že všichni víme, že pes není šelma, za všechny problémy může jejich majitel, že debilních majitelů je většina, ale žádný, zcela žádný se nevyskytuje na bf. No a jíst psi nebudeme.. Tady bych snad přidal/interpre­toval slova jednoho farmáře: krize? Krize bude, až budou všechny maliny a borůvky vysbírané, na zemi nenajdete padanku, švestky budou otrhané do poslední. Teď krize není, lidi, jak vidno peníze mají. Já bych jen k jeho slovům o švestkách dodal, až na ulicích neuvidíme psi :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              takže dáváme psům rok, maximálně dva?

              0 0
              • weekend warrior  

                no, nejdříve je lidé, drtivá většina z nich=tzv. psomilů, pustí na ulici, tama je začnou zpracovávat asízkové restaurace a restaurace, bezdáci a lidé trochu otrlejší, ale pak to přejde zcela k normálu, tedy k pěstování vlastního česneku a touženého očekávání porážky k nedělnímu obědu:))))

                0 0
    • zbartos  

      Pěkný rozhovor s veterinářem cyklistou: http://cykl.cz/…s-a-cyklista .

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.