• Crempa

    Zdravím, od příštího týdne se přesouvám na delší čas do Brna a tak bych i tám rád využil nějaké to jednostopé přibližovadlo. Všichni mě sice tvrdí, že po Brně se na kole prostě nedá ale když jsem bez MHD vydržel doteď tak to snad zvládnu i tam. Co mě tedy zajímá.. jak to vidíte vy s přesunem po Brně na kole a především jestli nemáte nějakej tip na bazar nebo místo kde by se dala sehnat taková ta klasická přesunovací plečka (skládačka, ukrajina,… no však to znáte :-) ) za rozumnej peníz. Na XTRku, karbonovejch řiditkach ani SPD netrvam :-)) Díky za reakce

    0 0
    • radek16  

      tak, po brně jezdím 2 roky deno denně pokud to počasí aspon trochu dovolí a není nějaky větší problém… ale záleží na tom kde budeš bydlet… a o bazáru: je jich spousta, projdi se po orajových částech brna nebo i možná uprostřed a na nějakou určitě narazíš. a po Brně se dá: a to myslim celkem dobře… teda pokud rád fetuješ s.m.o.g. a máš rád adrenalin

      0 0
    • rarášek1  

      Vyhlášené bazary jsou mezi Bratislavskou, Francouzskou a Cejlem. Tam se dá sehnat i xtr.

      0 0
      • pz-km  

        spis se tam da prijit i o ukrajinu, v lepsim pripade…

        0 0
        • rarášek1  

          jj, zapomněl jsem napsat že je to zóna, kam se i četnictvo pouští ve dvou a nejlépe ještě na koni. Ale co se týká výběru, ten je obrovský. Hledal jsem tam svoje kolo a prodavač (když zjistil že nejsem chlupatej) mi nabídl úplně nového introverta za 15.000,–. Když ho ukázal, tak jsem se nestačil divit. Zloději v rámci maskovací přestavby netušili co kamuflují. Vidlice RST, mix dílů z levných kol. Ale myslím, že tam bude fůra Madisonu bez GPS.

          0 0
    • mosquito  

      ja bych Brno asi nedal :( v Olmiku kolo povazuju za nej dopravni prostredek ale v Brne kde jezdi saliny kazdou druhou minutu, tak sem se vetsinou dostal kam sem potreboval docela vcas

      0 0
    • Polka  

      Ti co rikaj, ze se po Brne neda, jsou bud srabi nebo neznaj mapu ;-) Je to uplne v poho, ale clovek musi vedet kudy – nejkratsi, nejrychlejsi trasy a je potreba mit urcitou drzost a taky se radne obrnit proti ridicum :-)

      0 0
      • radek16  

        jasně člověk musí najít dobrý poměr mezi rychlostí-bezpečností-požitkem z jízdy a já nevím čím ještě…

        0 0
        • Polka  

          Tak o pozitku z jizdy v to smradu se asi moc hovorit neda :-))

          0 0
          • radek16  

            náhodou , si zvykneš a pak to musíš fetovat furt. a největší radost mám z toho když sem z místa A do B rychlejší než tramvaj a nebo když předjedu celou kolonu aut a nechám je v dáli zasebou s vědomím že oni tam minimálně 5 minut budou eště stát… tak to mě baví…

            0 0
            • Běžec  

              Jo, to si taky užívám. Ale jinak nemám ježdění v brněnským provozu rád. Pokaždý bych nejradši zrušil auta. :-)

              0 0
              • RUR  

                No, zatím je bohužel větší pravděpodobnost, že nějaké auto zruší tebe;-)

                0 0
                • radek16  

                  a byli ste na dnešní cyklojízdě??

                  0 0
                  • Polka  

                    Nebyli :-) Ja jsem byl jednou nekdy pred 2 rokama a prislo me to jako naprosta fraska.

                    0 0
    • munro  

      Brno se dá, jezdím denně do centra do práce. Chce to ale fakt trošku zapřemýšlet nad trasou a být dostatečně asertivní (tím nemyslím jet jak hovado, ale snažit se aby tě nepřehlídli).

      0 0
    • Kerim5  

      Ježdění po Brně není nic moc protože většina cyklostezek je zatím jen ve slibech,zato okolí Brna je jedno z nejpěknějších,kaž­dý biker si určitě vybere terén který mu vyhovuje.Ať člověk vyrazí kerýmkoliv směrem,tak za pár minut je v lese.

      0 0
    • Paja  

      Brno sice neni placaty jako treba Pardubice, takze tu jezdi min lidi, ale da se to, skoro kazdy den jezdim 10 km do rachoty…

      0 0
    • wbiker  

      Hned úvodem přiznám, že Brno moc neznám a boční uličky v něm skoro žádný. Asi pětkrát jsem jel na kole z Listových kolejí na Purkyně (pro neznalé asi 2 km) a odtud potom nahoru na palačák. Jen tyhle dva kiláky mě stojí tolik úsilí jako těch zbylých dvacet v lese – zrovna dneska jsem stál na křižovatce, zahýbal doleva a doprotívky furt jezdily auta. Takže než odjely byla zase červená a ve chvíly, kde je ta pauza, kdy všechny auta stojí, se řidič za mnou rozhodl že pojede. Když mě uviděl, že nejedu, začal troubit a klepat na čelo, proč jsem na tu červenou nejel. Tobě už to v rozhodování asi moc nepomůže, ale pro někoho jinýho, kdo plánuje dopravovat se po Brně na kole, to možná napoví, do čeho jde.

      0 0
      • MichalH  

        To mas tak v kazdem meste, ja se taky krizovatkam na kole spis vyhybam, nicmene bych rekl ze to byla tvoje chyba, ze kdyz jsi chtel odbocovat doleva, tak jsi si mel najet co nejdal do krizovatky a jak dojedou ty auta z protivky tak musis projet, jinak bys tam mohl stat celej den, na to je tam ta mezera.

        0 0
        • wbiker  

          N červenou nepojedu, ani kdybych tam měl stát tři dny. Vzal jsem to pak přes přechod.:-) Chtěl jsem tím říct, že ikdyž dodržuješ předpisy (byl jsem v půlce), tak si auto může dovolit víc, tím pádem jsi znevýhodněnej.

          0 0
          • Paja  

            Pokud najedes na zelenou do krizovatky, cekas az projedou auta v protismeru, mezitim blikne cervena, tak na cervenou nejedes, ale pouze dokoncujes odboceni…

            0 0
            • rock  

              Hmm … tak zrovna tohle je v našem kouzelném zákoně popsaný nepřesně a byly problémy s tím, že policajti za tohle jednu dobu dávali flastra – nesmíš vjet do křižovatky, když nevíš, jestli z ní dokážeš vyjet včas ven …

              0 0
              • MichalH  

                Hm, tak to je zajimave. Ja si zive pamatuju z autoskoly(nebylo to tak davno), ze jak byla zelena hned me ten z autoskoly pobizel at si najedu co nejdal. Bez ohledu na to jak dlouha kolona jela z protismeru. Prijde mi to logicky prece aspon par aut musi vzdycky projet.

                0 0
                • wbiker  

                  Jel jsem v autoškole 110 při vjezdu do obce (učitel stál na plynu když si měřil, kolik jede auto před náma.:-) Já myslím, že když zůstaneš stát uprostřed křižovatky a je červená, tak sice dokončíš výjezd z kříž., ale spíš by jsi tam vůbec neměl jezdit, pokud si nejsi jistý, že ji můžeš bezpečně projet.

                  0 0
              • Paja  

                Neni to tak trosku „policajtskej“ vyklad? Tohle sice pise zakon o vjeti do krizovatky – odst.3., evidentne je tim ale myslena situace, kdyz za krizovatkou stoji kolona aut a nemas kam pokracovat a ne kdyz mas zelenou a cekas az nebudes muset dat prednost protijedoucim autum – odst.5. a budes moct jet jak ti to umoznuje bod. c):

                (3) Řidič nesmí vjet do křižovatky, nedovoluje-li mu situace pokračovat v jízdě v křižovatce a za křižovatkou, takže by byl nucen zastavit vozidlo v křižovatce.

                (5) Řidič odbočující vlevo musí dát přednost v jízdě protijedoucím motorovým i nemotorovým vozidlům, jezdcům na zvířeti, protijdoucím organizovaným útvarům chodců a průvodcům hnaných zvířat se zvířaty, tramvajím jedoucím v obou směrech a vozidlům jedoucím ve vyhrazeném jízdním pruhu, pro něž je tento jízdní pruh vyhrazen.

                1. signál se zeleným plným kruhovým světlem „Volno“ možnost pokračovat v jízdě, a dodrží-li ustanovení o odbočování, může odbočit vpravo nebo vlevo, přičemž musí dát přednost chodcům přecházejícím ve volném směru po přechodu pro chodce. Svítí-li signál „Signál pro opuštění křižovatky“ umístěný v protilehlém rohu křižovatky, neplatí pro odbočování vlevo § 21 odst. 5,
                0 0
            • wbiker  

              Takhle, věřím, že když se ta vecpeš autem, tak protijedoucí auto zabrzdí a když ne, je z toho pár pomačkaných plechů. Když tam vjedu na kole, už bych takovou víru neměl. Ale vůbec jsem tím příspěvkem nechtěl řešit předpisy, jen říkám že dokonce i daleko od centra se takovýmhle situacím nevyhneš, já bych se do dopravování se přes Brno na kole nepustil.

              0 0
              • pepek  

                Taky tak, navíc myslím, že jsem ještě nikdy nestál na červenou mezi auty, je přece lepčí skočit na chodník a jet přes přechod, nebo nějak šikmo napříč, když to jde, že? :-) Ale je fakt, že jedu po silnici vždycky jen chvilku, na víc nemám morál.

                0 0
              • Paja  

                Uz to chapu, tys zustal stat pred semaforem, protoze v protismeru jezdily auta, kterym musis dat prednost a mezitim ve chvili, kdy bys mohl odbocit uzs mel (stejne jako ta protijedouci auta) cervenou. Pokud bys najel do krizovatky, ale tak aby protijedouci auta mohla jet, tak ve chvili, kdy by zastavila na cervenou, muzes normalne dokoncit odbocovani, ikdyz na tvym semaforu za tebou uz je taky cervena. Jina vec je to, ze u nas jeste hodne lidi jezdi skoro (nebo uplne) na cervenou a diky kratkemu intervalu, kdy je na vsech semaforech cervena se ti muze stat, ze ve chvili, kdy dokoncujes odboceni, tak uz se rozjizdeji auta v kolmym smeru, coz vsak neznamena, zes porusil nejakej predpis.

                0 0
      • Polka  

        Zrovna dneska sem zas po delsi dobe kapl na vola. Jedeme si to pomalinku po prechodu u mostu na cyklostezce v Jundrove, svetla zaply vpredu i vzadu, prechod navic taky osvetlenej a jeden magor suverene vjede do prechodu a zabrzdi me kousek vod predniho kola az mu aj motor chcipl. Tak jsem si aspon poradne zanadaval :-)

        0 0
        • Polka  

          Jo podotykam, ze jsme jeli na zelenou.

          0 0
          • slou  

            Jeli? a na kole? a po přechodu? ale to se myslím nedělá :)

            0 0
            • Polka  

              No delat se to nema, to je pravda, ale to by se pak clovek nikam nedostal. Takze ano, priznavam, jezdim po Brne taky jako prase :-)

              0 0
            • Martula  

              Šlo o cyklostezku, po ní se jezdit může..naopak když bychom jeli po silnici, možem dostat flastr za to, že nejedem po cyklostezce…uf­f:)která je hned vedle..

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.