Pláště na cykloturistiku - rozměr 26

18 nepřečtených
  • Pitrisecek

    Zdravím, doteď jsem jezdíval na mém původním HT klasické mtb trasy. Vzhledem k tomu, že jsem si koupil fulla, staré HT mi zbylo a je mi líto jej pod cenu prodat. Navíc na fullu nemůžu vozit děti v cyklosedačkách, a láká mě zkusit klasickou cykloturistiku s brašnami po silnicích a cyklostezkách, tak jsem se rozhodl, že starý bike jednoduše předělám na něco ve stylu treking kola. Vzhledem k tomu, že nemám v tomto směru zkušenosti s plášti, tak bych se rád poradil, jaké pláště koupit. Nechci za ně utratit moc, zaujaly mě docela Maxxis Wormdrive 26×1,9. Ale nevím, zda nejsou zbytečně pro tento účel široké, případně zda nejvyšší možný tlak 4,5 atmosfér není také málo.

    0 0
    • rbcrx9  

      Mám dvoje kola, Pythona do terénu, na cesty Schwalbe City Jet.Jinak se Ti do rámu 26 vleze kolo na treka, jen musíš dát odpovídající plášť, aby se do rámu vešel.

      0 0
    • scota  

      WTB Nano 26×2,1"

      0 0
    • grim334  

      já bych se nebál nasadit http://www.conti-online.com/…ride_en.html

      nebo http://www.schwalbe.com/…on-plus.html

      Konkrétně ty maratony jsem v předchozí verzi jezdil na krosovém kole a drzi poměrně dobře. Jel jsem na tom i singltrek pod smrkem a s trochou opatrnosti to slo v rozumném tempu a nikdy se mi je nepodařilo píchnout. Brácha je vozil chvíli na 26" a taky v pohodě.

      0 0
      • Jakobo  

        Marathony jsou super na tezkou cykloturistiku, kdy jedes tydny na kole. Jsou neprustrelne a maji velkou vydrz.

        Az na tu hmotnost 1.1 kg, verze 26" a tusim 1.9" sirka.

        0 0
    • grim334  

      ještě bych dal bacha na maximální zatížení pláště, zejména s tou sedačkou, ten marathon ma jenom 95kg.

      Jinak teď na krosu vozím toto http://www.conti-online.com/…ride_en.html

      foukám cca 60PSI a projede to neskutečný věci i bláto na krátkých usecích to zvládá, na asfaltu pak raketa a po 2500 km není znát opotřebení :), podobně na tom byly i ty marathony.

      0 0
    • hribik A1  

      tak ja celkom úspešne používam toto

      http://www.conti-online.com/…tact_en.html

      alebo michelin country rock

      tie prvé dlho vydržia, sú odolné proti defektom, majú reflexný pás, nevýhoda je zlá jazda v bahne a vyššia cena (ale v prepočte na počet km možno ani nie)

      micheliny sú lacnejšie a na poľných cestách asi o poznanie lepšie, životnosť je obvyklá (cca 5000 km vzadu a 10–15000 vpredu)

      0 0
    • Alibaba  

      Zdarec, mám podobný problém. Začalo mě bavit vícedenní cestování a tam vedou jednoznačně asfaltové nebo zpevněné povrchy.

      Favorité jsou zmíněné Michelin Country rock 26×1,75, nebo Duro Spitfire 26×1,75. Priority mám nízký valivý odpor, přiměřeně nízká váha, odolnost vůči defektu. O pohodlí se stará Brooks a Marzocchi, takže balóny nad 1,9 nepotřebuji. Výdrž moc neřeším, jezdím cca do 300 km na akci, takže po pár cestách klidně vyměním.

      Nějaké zkušenosti, postřehy, tipy a rady?

      Děkuji vřele.

      0 0
      • Jakobo  

        No ja mam dobre zkusenosti s radou Marathon od Schwalbe. Maji ochranu proti defektum a malo se sjizdeji. Na expedicni bike jsem poridil Marathon Plus tusim 1.9", existuji i uzsi a tim i lehci. To by bylo pro tebe.

        0 0
    • scota  

      Continental Top Contact 26×2,0, nebo Contact II 26×1,75.

      0 0
    • Alibaba  

      Díky za tipy.

      Ty Marathony jsou asi nezničitelný, ale v užší verzi mají 965g to už je kovadlina. Jsem celej rozjařenej, že se mi oproti první výpravě podařilo časem „zeštíhlit“ výbavu o 3kg, takhle bych zase nabral kilo. Jezdím „na lehko“ (zatížení kola cca do pěti kil) a zatím se mi nepodařilo píchnout ani papírový RoRo, který jsou však na rovné cesty naprosto zoufalý.

      Contíky vypadají slibně. Řadím je do užšího výběru s Micheliny.

      0 0
      • krab007  

        Ty původně zmíněné maxxis womrdrive taky nejsou špatná volba. Dělají se i v lehké kevlarové verzi.

        http://www.bike-eshop.cz/…x-1-9-kevlar Já je vozím na 29 kole v šířce 1,6 a je to super univerzál. Když se pořádně nafoukají, tak po silnici jedeš jen po tom prostředku s diamantovým vzorkem, v měkčím terénu pak zabírají ty zoubky po stranách. Mám na něm najeto cca 4000 km a zatím bez defektu. Ještě mi tak 1000 km určitě vydrží. Původně jsem z nich byl trošku zklamaný, ale mám pocit, že čím víc se sjíždí, tím líp jedou (alespoň po silnici).

        0 0
        • Alibaba  

          No vida, to mně nějak uteklo, úplně jsem přehlédl, že jsou i pro 26". Wormdrivy jezdí manželka na crossu a valej slušně, ani nějak neustřelujou v terénu a šotolině. Původně sice remcala, co jsem jí to dal za válce (měla úzký Speedmaxy), ale pak si to sedlo a nejsou defekty. Navíc, váha je famózní.

          0 0
      • Val  

        Osobne mam antipatie k vzorku „spousta malych hrbolku na stredu“ jako maj ty Michelin Country rock nebo Duro Spitfire – mel jsem neco podobnyho (Wormdrive 26×2.0 ? uz si nepamatuju) a moc me to nenadchlo.

        Continentaly contact v 622 jsem vozil roky na cestovnim kole a mam tu gumu rad (i kdyz jsem ji pichnul hned snad prvni jizdu i pres ten anti-defekt pasek :) ale bylo to o sklenene strepy) ted je teda II verze, kterou jsem jeste nemel, s trochu jinym vzorkem a bohuzel zase o neco drazsi, ale nebal bych se toho.

        Maraton jak uz tady zaznelo mi prijde zbytecne tezkej – na bezny jezdeni.

        0 0
      • Pán z Dubu  

        Před několika lety mi dobrou službu odvedl Rubena Trilobit http://www.cycology.cz/…-x-190--1492

        0 0
    • Jezevec70  

      Na ježdění na těžko na 26" bika používám Race Kingi 2,0 v drátu. Je to širší, pohodlné a nevím co je defekt. Není problém ani lesní cesta nebo lehčí terén. Ale nekupuji nejlevnější pláště z netu, ale raději si připlatím a beru od známého z kameňáku.

      Letošní dovolenou jsem jel na cyklokrosce na těžko na pláštích Schwalbe cx-comp 35mm. Přes 1100km. Bez problémů, jen jeden defekt – vlastní vinou. V horku se odlepila záplata na staré duši.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.