Pláště - Asfalt/Teren na MTB

8 nepřečtených
  • Luky11

    Zdravim, momentálně mám pláště Kenda Komodo a v prudších teréních výjezdech zadní kolo často prokluzuje ani ve sjezdech to neni žádná sláva. Jaký teda vybrat plášť a jaký rozměry na 26". Terénní místa mam asi 2 km od bydliště ale jinak je to 25 km asfalt a potom les. Takže sháním něco do terénu (bláto, kameny) a zároveň něco co se nebude tak moc sjíždět na asfaltu. Pročetl jsem tu hodně vláken o Schwalbe RaR Evo ale jak je na tom na asfaltu? Případně jaké jiné pláště do těchto podmínek?

    Díky

    0 0
    • Zlatka  

      SSS

      0 0
    • Reed  

      snad pomůže tento test Mám je na zimáku a v pohodě.

      0 0
      • Luky11  

        To hodnocení je moc pěkný ale jak je to s nima na asfaltu? Aby se po chvilce nesjeli, proč je máš jenom na zimáku? Vypadá to jako ideální směs.

        0 0
        • rj72  

          Rar evo patří k pláštům co zvládnou vyšší nájezdy na asfaltu. Životnost bude odvislá od tlaku a případně způsobu (plynulosti) šlapání – popisováno i zde na fóru. Určitě stojí za to vyzkoušet (podobně univerzálních plášťů je málo) a buď u něho zůstaneš, nebo budeš hledat něco jiného a to ze dvou případných důvodů – při vyšším tlaku poskakuje po nerovnostech a má vysoké riziko průrazu. t.j. buď ti tlak a rychlost bude vyhovovat nebo ne …odolnější verze je Rar Evo snake skin a i verze UST je o něco odolnější než základní rar evo – vše je zde na fóru dohledatelný. Pokud ti jde o dlouhou životnost, budeš se muset pohybovat na tlaku okolo 2bar.

          0 0
          • Luky11  

            Na Asfalt a teren zaroveň bys u RaR vzal spis 2,1 nebo 2,25?

            0 0
            • rj72  

              Jezdil jsem 2.1 na 29. Do terénu na 26 si spíše už berou 2,25. Na vysoký podíl silnice bude 2,1 lepší, v terénu už je trošku 2,1 o kompromi­su,ale nemusí ti to vadit.(nejlepší volba asi 2.25 vpředu a 2.1 vzadu a pak si můžeš i 2,25 vzadu někdy vyzkoušet) Pokud máš opravdu tak dlouhý přejezd a cestu tam do kopce, můžeš případně i upouštět tlak. V žádným případě však nevjížděj do terénu na vysoký tlak 3–3,5bar. Riziko průrazu a znehodnocení pláště je příliš vysoký.

              0 0
            • Adar77  

              RaR evo, bezdus, 26 2.25, vozim 1.8 a 2Bar, mam na nem ±2000km a minimalne 1000km tipuju jeste da, nez zmizej prohlubne ve vzorku. Jezdim tak 30%asfalt zbytek les/polnacky, 0 defektu. Ja nemam vyhrad…neni moc do bahna, ale tomu se ja stejne vyhybam )

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.