• MartinM

    Čau, chtěl bych znát váš názor při výběru pláště. Vím že takových témat tu je kopa a tak budu stručný. HT29 – 50%silnice/50%te­rén – já 76kg – jezdím tlaky kolem 2,5 – jezdím za sucha. Na kole mám od koupi Rapid Rob. Rozmýšlím se mezi XK/RK a IKON/IKON. Každý hlas v anketě potěší, komentář ještě víc. Koho tyto témata se*ou nezlobte se, chápu vás.

    Anketa: Které pláště by jste zvolili dle mého popisu?

    26x
    43%
    5x
    8%
    20x
    33%
    0 0
    •  

      Tak ja te nepotesim.

      0 0
    •  

      thunder burt – neskutečně rychlý a kupodivu i trochu držej

      0 0
    • Petr L2  

      Specialized Fast Trak

      0 0
    • Chlebovnik  

      Jestli jezdíš za sucha, tak spíš než kombinaci Ikon/Ikon bych zvažoval Ikon/Aspen. Frčí líp jak Ikon, ale ztrácí na něj právě v mokru, což by tě nemuselo tolik trápit.

      0 0
    • THORX  

      Taky mám Rapid Rob co ti na nich vadí kromě váhy která je zase vykoupena tím že to jen tak nepíchneš?

      0 0
    • krab007  

      Jestli jezdíš tolik silnice, tak bych bral RK. Nevím jaký terén jezdíš, ale pokud je to něco lehčího, tak ber ty RK. Na tom co jezdím, mi přišly rychlejší. Zrovna jsem je viděl někde v akci, v kevlaru je seženeš pod 500 Kč/ks. Co se týče výdrže, jsou na tom RK i Ikon podobně, na obou gumách jsem najel ± stejně. Ikon víc hučí a je a asfaltu pomalejší.

      0 0
    • stanik48  

      Já jezdím ještě trochu víc teren nez ty a budu dávat RK/RK. Aktuálně tam mám ritchey shield, který jsou vzorkem hodně podobný a pohoda, pokud Teda není vyloženě mokro a bláto. Rapid rob byla hrozná guma,taky mám kellys…

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja sem nasadil Race King minuly tyden a hezky to sviha po silnici. Prumerku sem mel po treninku vyssi asi o 2km/h. Mam ho vepredu i vzadu ve velikost 2.2 v kevlaru. Maximalni spokojenost! A na silnici nejsou vubec hlucne.

        0 0
    • Pain  

      Já teda na silnici moc nedam ale vozim předek XK 2,4 a vzadu XK 2,2 a nemam pocit že by to po silnici nevalilo :-)

      0 0
    • maajkee  

      Jezdil jsem všechny Tebou uvedené kombinace.

      Na tolik asfaltu je XK zbytečnej, sice jede dobře skoro jako RK, nicméně rády se mu za nedlouho začnou trhat figury, do zatáček na asfaltu se má tendenci více hrnout.

      Na kombinaci RK/RK jsem před pár lety ujel na bajku 220km víceméně silniční výlet a pár dalších takových výletů, to byly časy kdy jsme ještě neměl silničku a ten plášť jede po asflatu prostě dobře, díky kulatýmu tvaru jede i předvídatelně při rychlých silničních sjezdech v zatáčkách a figury, spíše figurky vydrží do konce životnosti.

      V posledních letech volím ale spíš Maxxis, protože mi příjde, že je u něj lepší kvalita, v podstatě minimální házivost oproti RK a za druhý v terénu trochu lépe drží a jede pocitově jen nepatrně hůř než RK. Každopádně na bajku už sionici jezdím především jen cestou do lesa, do terénu a proto mám vepředu Ardent Race, která příliš nezpomalí, ale drží vepředu o něco lépe než Ikon. A oboje vozím s Exo ochranou, protože je na ten plášť opravdu spolehnutí a jen tak se neřízne. Vozím je samozřejmě bez duše.

      0 0
    • MartinM  

      Dík za rady. Tak nakonec asi zvolím RK/RK v šířce 2.2. Sice jsem někde četl že se 2.0 se méně „žvýkají“ v zatáčkách ale asi tam tak velký rozdíl nebude.

      0 0
      • nomecz  

        akorat pak nebuď překvapenej v tom terénu …možná skus ještě pouvažovat o Xk/RK protože jak na tom vjedeš do lesa kde je trochu vlhko nebo i suchej sypkej terén tak to moc nepodrží

        0 0
    • blackboy007  

      Conti X king 2,2 performance

      0 0
    • jaja01  

      na sucho tvrdo bud Thunder Burd nebo Specialized Fast Trak

      0 0
    • choceň  

      Budu možná za …, ale, jezdím jakože jezdím cca 5 let, jako závody hlavně maratony okolo 50km, ale střihnul jsem si i Sudety nebo Drásala. Vážím 74 kg, tak jsme podobní. Už jsem zkoušel všechno možné, začínal jsem na Contících, zkoušel jsem i Schwalbe, měl jsem jak Race King tak X-King. Bohužel to několikrát defektilo, TPI 84 je prostě málo. Dokonce, i když jsem měl variantu se zesílenou bočnicí, tak se mi po jednom závodu vyboulila… asi tam ta tkanina nedal nějaký kořen nebo něco.

      Měl jsem to i jako bezduše – mlíka se tam teda muselo nalít dost, než se to zatáhlo, ale podařilo se. To vyboulení mne ale definitivně naštavlo a hledal jsem něco jiného. Kamarád měl zrovna doma tehdy ještě Rubeny, Scylly Tubeless Supra… takové ty s šedými proužky, váha super a TPI 127. Tak jsem je zkusil a od té doby je vozím. Jde to krásně nandat na ráfek (ZTR Crest i Rapid), i jako bezduši to přitom na první dobrou nafouknu obyč dílenskou pumpou. Vzorek je relativně jemný a rychlý, přitom ale dost dobře podrží (jako bezduše to foukám na cca 1,8). Musím to zaklepat na dřevo, ale za ty tři roky a asi patery sjeté páry jsem měl jediný defekt, a to jsem si tam vrazil normální hřebík… takže já už to neřeším, teď jen přemýšlím, jestli má smysl zesílená bočnice textra nebo nebo ne, když stejně nedefektím…

      Ta bezdušová verze se dá sehnat za 650,– / ks, nebezdušová (označení Top Design) i za menší peníz.

      Ty Scylly tu alespoň v mém okolí jezdí spousta závodníků, včetně takových, co ty hobby maratony vyhrávají. Takže tak… ;)

      0 0
      • JakeF  

        Rubenu sice dost závodníků vozí, drtivá většina z nich ale jen protože je dostává zadarmo…

        A porovnávat TPI je nesmysl, zvlášť napříč výrobci. Třeba u Schwalbe byly naopak verze s nižším TPI odolnější.

        0 0
        • choceň  

          Někteří je i dostávají, to je pravda. No a co? Pokud by to byly úplně špatné pláště, tak by na nich asi nevyhrávali, ne? Nevěřím, že by někdo raději ušetřil 1000,– Kč za pláště a kvůli tomu nebyl na bedně, protože by jel na horších pláštích. To je podle mne nesmysl.

          0 0
      • Esi  

        Měl jsem na kole scylu vpředu i vzadu, na duších, nakonec jsem ten předek přehodil na Ikon a dojíždím scylu vzadu. Na suchu super, ale stačí trocha bláta a je to jako na brusích, na přední kolo už bych scylu nedal, na zadním proč ne na cca 3 000km jsem měl s dušema jen jeden defekt. Mám teď v plánu až skončí životnost scyly na zadním kole dát dopředu Ardent race a ikon dám na zadní kolo.

        0 0
    • kam  

      Rocket Ron, Racing Ralph

      0 0
    • MartinM  

      Takový blbý dotaz: Neví někdo o kolik jsou Race King 2.0 užší/nižší než 2.2? Jsou to taky takové balóny (asi tam nebude takový rozdíl co)?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.