• meikyq

    Nazdárek,

    s tímto vláknem se obracím hlavně na Pardubičáky. Sám jsem z Pardubic a snažím se nacházet nové trasy , které vedou co nejméně silnicemi. Co jezdím rád je třeba po žluté turistické z Doubravic do čeperky a pak přez Hrobice, Kuňku zpět podél labe, nebo někam směrem na železné hory, ale tam neznám žádnou polňačku nebo prostě mimo silniční cestu na úseku do Heřmaňáku.. No z krátka- pokud někdo máte tipy na nějáké pěkné vyjížďky v přírodě v okkolí Pardubic tak sem snimi :-)

    0 0
    • McBlacky  

      nejlepší je vzít auto a jet na Vysočinu :)

      mám v Pardubicích příbuzný, dost možná, že tam budu jednou bydlet, ale právě se děsím toho jak je to tam na bika zabitý. Železný jsou tak akorát daleko, ale není toho tam zase tolik – myslím pořádný terén, na celoroční řádění.

      Ikdyž trasa ČP XC na Kuňce byla hodně dobrá. Škoda, že ji letos zrušili :(

      0 0
      • sraldo lattrinny  

        Myslím, že se pleteš. :-) Tras je dosti a řádit můžeš dle libosti, celej rok.

        0 0
        • Grinch  

          neni problem s edomluvit nekdy o vikendu,, ke me to mas cca 9–10km a ode me je to do kopcu cca 4km…

          0 0
          • Grinch  

            jezdi sem i kluci z Hradce si zabikovat…

            0 0
          • sraldo lattrinny  

            Grinči, mě přesvědčovat nemusíš :-) Teď jsem si vzopměl jak jsme onehdá seděli kousek od sebe v Trpišově v hospodě a já jako anonymní člověk slintal na tvým spešlěm :-)

            0 0
            • Grinch  

              ajeje :) a ja proc mel mokry sedlo :) neni nad cim slintat – furt se musi slapat :) a tomu kolu to kazi jezdec :)))

              0 0
      • kámen úrazu1  

        Já mám teda Železný radši než Žďárský. Sice tam chybí něco podobného 4Palicím, Perničkům apod, ale celkově je tam, řekla bych, na turistických trasách více pěšinek a kořenů.  Žďárský jsou, kromě pár profláknutých míst, prakticky furt po širokejch (turistický). A v Fe je minimum turistů, kromě Seče a Slatiňan jsem v lese celé měsíce nikoho nepotkala… Další věc jsou výjezdy. Nemůžu si pomoci, ale mám pocit, že ve Žďárských sice naberu větší převýšení, ale kopce jsou mírnější. Možná je to jen zdání. No, ale musíš uznat, že výjezdy od Chrudimky (i na XC Nasavrky) většinou stojí za to. :-)

        0 0
      • kankrlicek  

        12 km a jsi za Chrudimí a tam se vyřádíš i ty :) a na dost dlouho, Železný jsou kousek dál.

        0 0
    • killme  

      z pardubic je to proste 10 az 15 kilaku nez se dostanes z asfaltu do lesa (myslim smer zelezny hory) ale jak se dostanes treba do rabstejnsky lhoty nebo hermanaku, tak uz si muzes vybirat dle libosti. Trochu omezeni je uzavrena obora az do cervence, a polom, ale i tak je kde jezdit…

       

      celkem jsem na to driv nadaval, ale ted si rikam, ze ja do toho lesa prijedu tak akorat pekne rozjetej :) horsi je tech 15km asfaltu domu :) tak to proste je

       

      Docela rad jezdim i smerem na Prelouc (Melice), Je to sice placka ale pojezdit se da :) Za Staryma Civicema se uhnes z asfaltu do lesa (jedno na kterou stranu silnice, cest je tam dost) a dojedes lesem az dolu do Valu, a odtatud se da jet az treba na Choltice, nebo na druhou stranu smerem na Brehy, Bohdanec, Steblovou a kolem Kunky zase do pce…

        
      0 0
    • Dave.6  

      Zdravim, jsem primo z Pardubic. Musim souhlasit je to tady placka jako prase :) Ja tady ale jezdim od mala tak jsem na rovinky zvyklej, pro me je naopak horsi kdyz prijdou kopce to pak nohy nejako nechapou :)

      Co se tyce tras, daji se tady najit fakt super trasy takze napr. z kunky pres lesy smerem na Steblovou a pres lesy u hradku smerem na globus takova kratsi trasa na vecerni projeti.

      Stredne delsi trasa po vesnickach do vesnice pohled a tam uz se dan najet do terenu vyjede se pod rabstejnem kde se musi kolo chvilku vest a pak to jde jet krasne cele vedle vyhlidky Na Chlumu az ke Kocicimu hradku ve Slatinanech a pak najet na cyklo stezku a podel chrudimky a pres chrudim do pce.

      No a nejdelsi trasa je to protahnout na Sec a da se to spojit i s projetim Slavicke obory nebo Krizanovicke prehrady po ceste zpatky. Terenu je tam dost. Da to kolem 70 km dle trasy.

      Jinak tyhle trasy vetsinou jezdim sam kdyz nikdo nemas cas, ted s kamosema vetsinou berem auto (pick-up :) ) a jedem dal, ted o vikendu jsme byli v Křižánkách coz jsou Zdarske vrchy to je uplne jinej kraj a pritim to je cca 50 km od PCE.

      Jinak na Kunku jezdim skoro kazdej vecer pokud se neucim na zkousku jako dneska, takze v pripade ze by chtel nekdo pokecat nebo projet tady okoli tak se muzem domluvit, jizda ve vice lidech lepe utika a je to vetsi zabava :)

      David

      0 0
      • snowbob  

        Ahoj Pardubáci..

        Co takhle se domluvit na neděli na nějakou vyjíždku? Navrhoval bych třeba z Chrudimi po modré přes Seč až do Heřmaňáku. Taky jezdím sám takže bych někoho rád uvítal. Čím větší balík tím líp.

        0 0
        • meikyq  

          Tak nějákou vyjížďku bych určitě pokoumal :-) Jen ještě nevim jak přesně budu mít o víkendu čas.. Navíc má bejt docela hnusně ne? A ten okruh po modré co píšeš má kolik tak? 80?

          0 0
          • Dave.6  

            Ja bych dal urcite nejakou vyjizdku treba jen na kunku nebo kdlien ant u sec me je to jedno. Hodne projizdim pardubicema a bikeru je tady dost jen se vzy tka mihnem a neni cas nebo moznost pokecat. takze o vikendu klidne muzu staci se domluvit na case a muzem vyrazit.

            David

            0 0
          • snowbob  

            Jo jo,něco kolem 80ti by to mělo být.

            0 0
            • snowbob  

              Tak co se už ted domluvit na neděli na nějaký čas at víme kolik se nás setká? Mě by vyhovoval čas v 9h a trasu mužem jakoukoliv,je mi to jedno. Záleží jen na počasí. Tak pište bikeři!!

              0 0
              • Dave.6  

                Zdravim, ja bych se klidne na tu nedeli domluvil ale spis ted na nejakou kratsi trat, nema byt tak hezky…

                0 0
        • Kublaj  

          po modrý je to dobrým chvili jedu modrá modrá, pak modrá zmizí, pak se náhle zase ukáže :o)))

          0 0
      • McBlacky  

        okolo Křižánek už to je v pohodě. Máme chatu nad Svratouchem, docela to tam mám profrčený. Kde to neznám vůbec je okolo Heřmaňáku. Asi se tam zajedu mrknout až budu v Pce.

        0 0
        • kámen úrazu1  

          A co z Prahy vlakem do Týnce, Řečan nad Labem, odtuď skrz Fe po turistických plus minus kolem Lichnice, Seče, přes Hlinsko do Žďárských a Křižánek? To by byl pěkný výlet.

          0 0
        • kankrlicek  

          Každý rok v první květnovou středu se běhá Pančavův běh. Škrovád – Heřmaňák a zpět, 31 km, půlka kros, půlka asfalt. Rekord je 1:47, já držím rekord v kategorii horolezci: 2:05. Můžeš se zúčastnit, okolo Heřmaňáku to poznáš pro začátek dost :)

          0 0
          • meikyq  

            Běh? Jako bez biku? Tak to nee :-)

            0 0
          • McBlacky  

            to je šílenej čas, to bych nedal ani omylem. tak 2,15 kdybych se hodně kousnul a jen pokud tam není moc kopců

            0 0
            • kankrlicek  

              Cestou do Heřmaňáku jdeš 3× na ,,hřeben", zpátky to samý jen v opačným gardu :). Jó, mě to běhalo, málokterý atlet z Chrudimi to má lepší! (Musím se pochlubit :)) Je fakt, že mě to tenkrát šlo. Kde ty sněhy jsou (rozhodně ne loňské!).

              0 0
      • Kachita  

        pokud se vydate obracene – tj. smerem od Steblovy na Kunku, a nechce se vam slapat po silnici, nebo si pred stezkou jeste trochu uzit, doporucuju jet po zlute a v kunetickem lese (jakoby co se prejede ta hlavni silnici a jede se kolem pole do lesa u kunky:) nezatacet po tom kopecku doleva po zlute, ale jet rovne lesem… dojedete na silnici co vede na Kunku, dat se po ni na kousek doleva, pak hupsnout do lesa doprava a pak pred krmelcem doleva a pak po cesticce se stocit vpravo a je tam takovej (ve srovnani s Kunkou extremne) malej sjezdik… nesplest si to s jedim co je prave za tim krmelcem a vede primo dolu na tu cestu – tam je ted myslim nejakej polom.. neni to nic svetobornyho, ale lepsi nez slalom mezi bruslarema a taky trochu zmena. Blbe se to popisuje, ale max. se pak vyjede pod Kunkou nebo cca v pulce toho sjezdiku.. Vyjedete potom na polni ceste, ktera vede Brozanama, kolem Kozlovny /dobre pivko/ se pak da jet zpet kolem slepeho ramene nebo na stezku klasika :)

        0 0
    • ferry  

      My dnes jedem Lázně Bohdaneč – Hrádek – Stéblová – Čeperka – Vysoká – Hradecké lesy – Koliba – Borek – Sezemice – Pardubice. Maximální snaha po polňačkách a lesních cestách.

      0 0
    • meikyq  

      Hlásím oběvenou super trasu – Vlakem do Hlinska (platili jsme za 2 osoby 102 kč + 2×25 za 2 kola) Odtamtud po červený do Trhový kamenice, dále po žlutý výstup na Hlubokou k rozcestníku. Tam změna na zelenou- po ní do Bradla, dále po červený přez Kolokočov podél přehrady Seč … pak libovolně do obce seč odkud začíná modrá značka do Vápeného Podola.Z něj po červené do Chrudimi. Pak libovolně do PCE … doporučuji jet přes Medlešice kde maj výborný pivko :-) Cesta je to cca 75 km dlouhá, plné sjezdý a výšlapů.. prostě parádní ;-)

      0 0
      • ferry  

        Tak část týhle trasy jsem jel v neděli, po částech jsem tu trasu už jel a můžu jenom souhlasit, super trasa zakončena hodně dobrým pivkem. Doporučuji vystoupit v Zaječicích a dát to po modré a zeléné přes Vrbatův Kostelec nad Hlinsko a pak po červené.

        0 0
    • Yearling  

      http://www.trekview.cz/trekview/?… http://www.trekview.cz/trekview/?… http://www.trekview.cz/trekview/?…

      Není to sice úplně v Pardubicích, ale jde o přilehlé okolí – jde spíš jen o inspiraci :-). Jak už tady někdo napsal – v placaté krajině toho moc k ježdění mimo silnice není. Takže zbývá okraj Vysočiny a Železných hor, případně lesy mezi HK a Chocní

      0 0
    • meikyq  

      Tak další, pro mě nová trasa: Z pardubic po cyklo kolem letiště do Starých Jesenčan, pak nějáko přez Medlešky do Chrudimi. Od tama se už frčí po modré turistické přez Slatiňany, Škrovád a Strádovské Peklo. Tam si to můžete projet dle libosti a pak pokračovat po zelené přez Žumberk do obce Skála (nedá se minout… vynoří se před vámi obrovská skála ;-) ) Tam je pod skálou u potoka Hotel California kde se dá stavit na mok a podobně. Pak je třeba na chvíli přejít na modrou značku a dojet do Vrbatova Kostelce, kde se opět vrátíme k zelené. Po ní se dojede do Skutče, přičemž budete míjet několik zatopených lomů- stojí za shlédnutí a navíc jsou u nich založeny tábořiště, což je klíčové. Tady se dá v klidu posedět u ohně, postavit třeba i stan a dá se od tud vyrazit na další vyjížďky…na příklad na Toulovcovy Maštale, nebo na košumberk atd… to už na každém. Ale dobré je mít nějáke auto na převoz stanu a pod…tahat to je docela peklo .

      0 0
    • Sid82  

      Zdar , poradíte něco novýho okolo Pardubic a HK ? Sháním ideálně malinko náročnější trasy jako jsou třeba Suťáky , na XC a trochu techniku.

      Díky

      0 0
    • Razlik  

      Ahoj, najde se tu někdo se silničkou, kdo projíždí okolí Pardubic? Minulý rok na konci léta jsem tu začal jezdit s vypůjčeným kolem a letos začnu už na svým. Jen je to tu hrozná placka, což pro mě z hor je nezvyk (víkendy jezdím MTB v Orlických Horách). Jednou jsem se projel směr Seč a to mě konečně trochu více bavilo. Dá se za kopečky i jinými směry? Beru všechny trasy od těch krátkých až po dlouhé, prosím sdílejte. :) Díky.

      0 0
      • raw 4  

        Jsem sice z Koĺina..a jestli chceš kopečky musíš dolů…Železný hory atd..

        0 0
      • mikub  

        Za kopečky jinými směry to nemá moc cenu, protože jsou zbytečně daleko. Jinak moje typické vyjížďky, když mám kolem dvou hodin času vedou právě směrem na jih.

        Pce – Heřmaňák – Míčov Sušice – Turkovice – Choltice – Pce

        Pce – Heřmaňák – Prachovice (toto stoupání doporučuji) – Hrbokov – Sobětuchy – Pce

        Do Heřmaňáku důrazně nedoporučuji spojku Svítkov – Čepí – Rozhovice, je rovná a docela úzká, takže tě tam auta občas míjí rychle a těsně.

        Docela hezký je taky výjezd na hřeben Bylany – Pohled – Rtetín

        Tam se pak dá pokračovat přes Bojanov na Krásné a pak přes Křižanovice zpátky.

        Stoupání Spáleniště – Polanka – Krásné mohu obzvláště doporučit.

        Když máš víc času, tak máš v železkách hromadu možností. Za sebe bych doporučil:

        silnice Javorka – Hoješín – Kloločov – Rušinov

        pěkně se taky vine Jeníkovec – Lány – Lhůta – Barovice

        pak se mi ještě líbí silnice Nasavrky – Hradiště – České Lhotice

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.