• Radez

    Nemáte někdo nějakej tip, kde by se dalo v Pardubicích, nebo blízkém okolí trochu zajezdit? Chtěl sem si tam vzít na začátek semsestru kolo, ale nevim jestli to má cenu, páč když sem ho tam měl loni, tak jsem nic jinýho než asfalt a na něm mraky bruslařů nepotkal, nepočítám li asi 100 metrů bez asfaltu na Kuňce.

    Aspoň nějakou šotolinovou cestu, nebo tak něco? Jako s kopečkama nepočítám, těch sem se teď trochu namlsal na Pradědu.

    0 0
    • kámen úrazu1  

      Po obou březích Labe (lepší je levý), nebo kolem ramene u koupaliště na Kuňku. Tam těch cest bez asfaltu je víc než jen 100 metrů. :-) Dají se najít i moc pěkný pěšinky. Dál Kunětickým lesíkem na Stéblovou (z turistických tam je jen žlutá, ale v tom proužku lesa kupodivu jsou i další cesty), pak buď  po žlutý kolem Pohránovskýho rybníka nebo dál lesem na Bohdaneč (modrá, neznačený cesty). Dál buď po neznačených kolem Bohdanečských rybníků, nebo hcvilku po silnici a na Přeloučsko. Tam těch turistických cest je už více. Dá se dál na západ, můžeš se tak dostat až do Železných hor víceméně mimo silnice. Nebo to můžeš stočit zpátky na Pardubice. Zelená z Přelouče na Bílý kopec a Kokešov není na poměry těsně u Pardubic špatná – místy klikatá pěšinka, zajmavá je hlavně část u Kokešova a pak podél potoka (Meandry Struhy). Dojezd do Pardubic po cyklostezce přes Srnojedy. Popis dluhý, kilometráž nízká, když to vezmeš jen do Kunětickýho lesíka a přes Ohrazenice, Bohdaneč zpátky, vyjde to na 30, 40 km.

      Dál to můžeš za Kuňkou stočit na Hradecký les. Tam je toho prostoru na ježdění už nesrovnatelně víc, odkonce nejen široké lesňačky. Když tam pojezdíš všechny možné turistické, najdeš i pěkné úseky. Klidně můžeš dojet i na Orlickoústecko a zpátky vlakem. Tam už jsou i kopečky. Pokud to zvládáš, tak i do Orlickejch hor, ale to už je na bike na kapánek delší výlet. většímu množství silnic za Kuňkou se můžeš vyhnout – Vem to přes němčice, v Dříteči doprava, kousek za koncem vesnice na (tuším) panelku podél potoka, ten Tě navede kolem golfovýho hřiště, po nějaké odbě se objeví vlevo stromy, mez ně vede pěšinka, rozšiřuje se, přejedeš silnici před Zástavou a lesňopoľnačkou se dostaneš až na Borek a do hradeckýho lesu.

      Les u Spojila má cenu spíš jen na běhání.

      Pak zbývají už jen Železné hory – buď po silnici, nejčastěji se jezdí přes Chrudim nebo Heřmanův městec, můžeš to vzít ale i přes Přeloučsko (viz první odstavec), nebo vlakem (třeba do Hlinska). Tady je krásných cest už spousta.

      Ještě můžeš jet lesem přes Vrbaťák (třeba od Zaječic) do Toulovcových maštalí, ale taky se budeš nějakou dobu kodrcat po silnici.

        
      0 0
      • Radez  

        Ty jo, dík za vyčerpávačku, už sem to zkoumal na mapách a asi něco z toho dopadne pokud v řijnu ještě bude schopný počasí.

        0 0
        • dieegoo  

          Tusim, ze na konci rijna byva cyklo akce Uzavirani hospudek, muzes se pridat, aspon poznas mistni okoli ;)

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Cesty v prvním odstavci jsou dobré pro krátké vyjetí pozdě odpoledne. I Přeloučsko zvládneš brzy, minimálně Kokešov – Meandry… Obojí je vhodný i při horším počasí, kolem Kuňky a Přelouče je dost písčitých cest, na kterých se po dešti voda moc nedrží.

          A na dlouhatánskej celodenní výlet mě ještě napadlo – Kuňka, Hradecký les, Choceň, ÚO a pak od Andrláče (Andrlův Chlumec u ÚO) hřebenovkou na Svitavy a „zpátky“ do ČT na vlak. Pokud Ti nevadí jet na biku výrazně přes 100, můžeš to ze Svitav vzít na Poličku, severem Žďárských vrchů (nebo klidně i jihem, ale to už je tak pro Rychlýho turistu :-)) na Hlinsko (pomezí Žďárských vrchů a Železných hor) a Železnými dolů do Chrudimi. Je to hodně dlouhý. Minulej rok mě vyšla obdoba z Chrudimi s koncem na severu Žďárskejch přes 150 km. Dost dlouhý,  po silnicích jsou jen krátké přesuny po turistických značkách. Navrhovaná trasa bude delší tak o50, 60 kiláčků. Má to jednu výhodu – kdykoliv to můžeš zabalit do vlaku (ČT, ÚO ⇒ Pce, Svitavy ⇒ ČT, Polička ⇒ Svitavy a ČT nebo už opačným směrem Žďárec a Pardubice, Hlinsko ⇒ Žďárec a Pardubice). Jen musí ještě něco jet. :-) (ČT – Pce nebude problém ani v noci).

          0 0
    • dieegoo  

      Tak od sutrika tady toho mas skutecne hodne, ja doplnim snad jen, ze v okoli HK a i Pardubic je toho skutecne hodne, takze nevim, kde si bloudil :) V kazdym pripadne mi prijde, ze at zahnes kdekoliv, tak neni sance se ztratit, cili zkoumej a objevuj, urcite toho najdes vic nez dost.

      0 0
      • Radez  

        jo, tak to já taky nevím kde, jen sem pořád kličkoval mezi bruslařema :-), ještě sem byl několikrát na Hrádku, nebo za Hrádkem na tom pískáči, tak tam to musím nějak taky prozkoumat, jesi se tam dá dostat jinak než po asfaltě, tam už to vypadalo trochu aji jako příroda :-).

        0 0
        • dieegoo  

          Je fakt, ze zalezi, na kterou stranu se vydas. Jak pise sutrik, idealni je to podel Labe ke kunce, tam zapadnout do lesa a nemusis z nej vyjet jak je den dlouhy. Hlavne v hradeckych lesich je tech cesticek fakt velky mnozstvi a nez je projedes vsechny, tak ti to na nejakej ten patek vystaci.

          0 0
        • kámen úrazu1  

          Na Hrádek se dostaneš právě Kunětickým lesíkem. Je to taková tenká nudle stromů, ale na předvečerní vyjížďky dobrý.

          0 0
          • Radez  

            Už sem to zkouk, že po žluté se ten les dá projet k tomu pískáči

            0 0
          • Tomys  

            Díky za tipy, nějaký cesty znám, nějaký ještě ne…Tak můžeme někdy vyrazit na vyjížďku..

            0 0
    • Kubiczech  

      Kdyz nebudes mit co delat, tak sedni na vlak, svez se do Prelouce a dej se odtud po zelene k Lepejovicim (zminene Meandry Struhy – pozor na pani s beaglem, ta se tam snad schovava). Dal po zelene smer Bily kopec a po prejezdu hlavni se dat lesem zpet sjezdem do Valu. Pak trosku podrazdit rybare nerybare (nevim jestli rybar dojede autem k vode a dela tam bordel) u Melickych pisniku, pokracovat smerem na Brehy a Rybnik Bunkov, kolem jeho brehu po tezkem singlu (koreny, kameny, pisek, se ve svahu). Vyjedes ve Brehach u hospudky Na Cikance a za ni lesem po zlute po singlu k rybniku Nadymac. Po jeho Brehu na Vlci Habrinu a pak kdekoli kolem Bohdanecskych rybniku a do Pardubic. Na podvecer idealni a docela i zabavne. Jde to jeste nastavit cestami podel Opatovickeho kanalu.

      Nebo dej vedet a nekdy vyjedeme. (:

      0 0
      • Radez  

        Po takové zimě, co sem dnes a včera v Pardubicích zažil už vytahuju leda vaťák a lyže:-). Né, dík za každý info, zkouknu to na mapách a uvidím jesi to sjedu ještě letos a nebo na jaře, ale určitě chci trochu poznat tajdlensto zdejší okolí.

        0 0
        • Tomys  

          Ozvi se a projedeme to.....

          0 0
          • Radez  

            Nejdřív tu budu mít kolo druhej tejden v řijnu a uvidím podle počasí, no.

            0 0
    • destr  

      No u kunětické hory, néééé? ;-)

      0 0
      • Radez  

        Jako myslíš v tej minizoo? tam sem krmil Emu a ten sviňák mi pokloval ruku

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.